Flyt på jobbet!

Just nu e de fullt upp på alla sätt å vis känns de som. Men värre blir de, för nästa vecka eller ja..nu på söndag åker Jon å camilla iväg på semester.
De innebär att de bara blir ja å lasse på gården å då blir de inte en ledig stund. Kommer jobba både morgon å kväll så gott som hela veckan..

Ska väl ta å berätta lite om min vecka hittills.
Måndagen flöt på bra. korna skötte sig bättre än någonsin å de blev verkligen en bra start på veckan!
Tisdagen var lite trögare, men allt gick bra ändå. Ja ville hinna hem till kl 21.00 då "morden i midsomer" börjar. de e den ända serie ja försöker följa då de e lite av en tradition. Den serien går alltid på sommaren å de hör sommaren till att sitta nedkrupen i sängen/soffan å följa de hela. MEN, som alltid när ja tänker "kanske kommer hem skaplig tid idag ändå" kommer de något emellan.
Gick å kollade brunster på korna, som alltid i slutet på dagen. pga att ja hade brådis funderade ja allvarligt på att skippa den kollen för att hinna. men plikttrogen som ja e tog ja ett varv bland korna ändå. de brukar ju gå fort.
Å tur var de att ja gick den där rundan. Inte såg ja några brunster, men hittade en ko som hamnat minst sagt fel. Den unga kon hade på något mystiskt vis lyckats krypa fram å lägga sig mellan ladugårdsväggen å liggbåsen. liggbåsen e kornas sängar, å normalt ska en ko inte kunna sätta sig i den situationen som denna gjort. hon låg alltså mellan vägg å inredning, tog ett foto av de hela:

som ni ser, kon hade hamnat lite fel. Ringde Jon å sa att vi hade ett litet problem. han kom direkt å vi insåg snabbt att vi inte skulle kunna klara av de själva. "Lastarn?" sa ja å vände mig mot Jon. "precis va ja tänkte!" sa han å hämtade lastarn. Knöt fast grimskaftet i lastarn å lyckades dra å släpa ut henne utan minsta problem. De var bommen hon har magen mot å bommen över hennes huvud som var problemet, men de gick för en gångs skull som en dans.
Hon såg lite mörbultad ut å hade skrapat upp ett litet sår på benet, inget mer.

Hann hem till programet ändå, me lite flyt i arbetet!

Igår var vi iväg å hämtade hem en nykalvad ko me sin lilla dotter. båda var mkt fina å aldrig har ja varit me om så samarbetsvilliga djur som den här lilla familjen! både mor å dotter klev på djurkärran utan minsta tvekan. de kallar ja Flyt!
 

Mkt flyt denna vecka alltså, mer än vanligt. skönt att nåt går riktigt bra för en gångs skull. vet inte hur många gånger ja fått jaga nykalvade kor över stock å sten för att dom blåvägrar gå på kärran.

idag blir de lite av varje. mest dom vanliga sysslorna, men även mkt tvättande me högtryckstvätten. bäst å passa på nu när många djur e ute på bete å en del boxar står tomma.

nu måste ja till jobbet. återkommer kanske i kväll om ja hinner, orkar å vill!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0