Viltolyckor.

Nu, en blogg till er som är ute å kör på landsvägarna i höstmörkret:

Oktober är den månad som flest viltolyckor sker. De e oroligt i skogarna pga jakt och många djur hamnar ute på vägarna av misstag.
Här i norduppland har framförallt vildsvinskrockarna ökat då stammen tillåtits bli större. Och tro mig, att krocka med ett vildsvin är som att köra rakt in i en sten!

Själv höll jag på att krocka med en älg för några veckor sen. Det var fredagkväll och jag var påväg hem efter ridningen i Gimo. En bil närmar sig från motsatt håll och jag bländar av. Plötsligt skymtar jag ett par långa, ljusa ben framför bilen och tvärnitar. Allt jag hör i mitt huvud är "inte igen, inte igen!". Många av er minns säkert att jag krockade nyligen.
När älgen hör mina bromsar blir han rädd och skuttar ner i diket. Just den gången körde jag Johnnies caddy och hade jag krockat me älgen den gången hade de nog inte vart mkt kvar av varese mig eller bilen.

Efter den gången har jag sänkt farten betydligt och är mkt försiktigare. För man kan aldrig veta vad som plötsligt kan fara ut ifrån den mörka skogen.

Så nu råder jag er, ta de lugnt i trafiken och chansa aldrig. Som mamma brukar säga åt mig när jag ska iväg på något och samtidigt är stressad:
"De är bättre att komma fram lite för sent än att inte komma fram alls"

För er som behöver en tankeställare:








Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0