Min tråkiga dag!

Det här har varit en rätt tråkig dag.
När jag gick upp var det mulet och tråkigt ute, så jag skippade dagens joggingtur för att istället få mer tid för min häst som jag tänkt rida en sväng på innan jobbet.
Käkade lite frukost och stack hem till mamma och pappa. Tog ett varv bland djuren för att kolla in den senaste veckans "bebis-skörd" dvs några nya kalvar. Hälsade även på vårat lilla tjocka flasklamm som glatt hälsade tillbaka.
Bullen(min travhäst) lät sig fångas direkt idag vilket självklart gjorde mig glad då jag allt för många gånger har fått vänta ut honom när han glatt skuttat omkring och inte velat bli fångad. Han tröttnade nämligen på trav-karriären efter att ha sprungit in 365.000:- och hamnade då hos mig. Men han fattade inte att han pensionerats så han vägrade bli fångad i tron att det var hårt jobb som väntade utanför hagens trygga stängsel.
Och så har han hållit på i flera år, fram tills nu. Plötsligt en dag fattade han hur det låg till och sen dess är det inga problem.
Sen tog jag i alla fall(för att återgå till ämnet) en ridtur som inte var allt för spännande då vi bara skrittade vägen fram i det mulna vädret. Men även om vädret var tråkigt njöt jag av fåglarnas kvitter. Nu är det vår!
(bilden är som ni ser tagen i vintras..)

 

Efter ridturen skyndade jag mig till jobbet och där väntade dom vanliga sysslorna. Lagom till eftermiddagsmjölkningen fick jag huvudvärk och med den kom även tröttheten. Korna skötte sig si sådär men när man är trött, less och har huvudvärk känns allt så mkt värre. En ko som jag i vanliga fall inte störs av är helt plötsligt jättejobbig och den lilla gnutta tålamod jag äger får jag verkligen snåla med för att klara av mjölkningen utan att bli vansinnig, ledsen eller bara deppig.
Det är tur att det är fredag imorgon och att man inte känner sig såhär less varje dag!

Nu sitter jag här vid datorn på jobbet och ska strax krypa ner i chefens gästsäng, precis som vanligt på torsdagkvällar. I morgon väntar en morgonmjölkning och lite stängselunderhåll. Sen bär det av hemåt! Jippi!



Dags att sova! Tjao!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0