Fullt upp hela helgen lång..

Idag är jag väldigt trött! Har varit full fart mer eller mindre sen i måndags, så det är rätt naturligt att vara lite trött och sliten nu. Dessutom blev det sent igår, vilket med all säkerhet bidrar till tröttheten.

Ska börja från början: När jag jobbat klart i fredags och äntligen trodde att jag skulle få en lugn och skön fredag åkte jag på urinvägsinfektion(pga av att jag suttit för kallt på jobbet, pucko!). Och alla som nån gång haft det vet att den INTE är speciellt roligt..
Ringde vårdcentralen, fick svaret: "Vänta med att komma hit tills på måndag. Men om du inte står ut med smärtan får du komma hit så kollar vi upp det hela. Men kom innan 16.30, läkaren går hem då.."

Vänta tills på måndag? Det kan väl inte vara bra att gå med urinvägsinfektion en hel helg?
Ringde mamma(ni vet, mammor kan ju allt!) och hon tyckte det lät konstigt och tyckte att jag skulle åka. Snabbdusch, på med mjukiskläder och stack iväg. Dom kollade upp det hela och det visade sig vara en klockren urinvägsinfektion.
Fast det visste jag ju redan, har haft sjukdomen förr..Men på vår vårdcentral är dom kinkiga med att skriva ut recept och vid minsta osäkerhet blir man utan. Hade med andra ord tur att testet gav resultat, trots att jag kissat ca var 10:e minut sen jag kom hem från jobbet..

Åkte och hämtade ut tabletterna. Mitt kort ville inte funka när jag skulle betala, så av ren tur träffade jag på Johnnies syster som lånade ut lite pengar. Lovade att komma över och fika som tack :) Ibland har man verkligen tur!

Kom hem, skuttade i ridkläderna och åkte till ridkolan. Inte tänkte jag missa en hopplektion! Red Sessan, som trots att hon är dräktig var het som fasiken och jag hade fullt upp att hålla henne. Vi hoppade en liten bana, och alla var väldigt imopnerade av att jag i huvudtaget hann med att komma ihåg banan i farten..Är rätt imponerad jag med om jag ska vara ärlig..
Slutkörd kom jag hem den kvällen!

Sen igår var jag hem och red min lilla travhäst Bullen, som faktiskt skötte sig fint. Övade galoppfattningar på en av åkrarna och trots några små bocksprång är jag nöjd. Bullen var dock SJÖBLÖT när vi var klara, så jag skrittade av honom länge tills han torkat.

Sen åkte jag hem, gjorde mig klar och åkte med Johnnie och Pontus i lastbilen till mitt jobb. Johnnie har köpt en gammal bil av min chef som vi skulle hämta. Allt gick bra och i samma veva tog vi med oss holläntaren som jobbat under sommaren hos oss för att åka och äta.
Åkte hem till mig och johnnie, bytte vil och sen åkte vi till Gävle. Fick vänta ett tag på maten med det är det värt..Maten är namligen underbar på den resturangen!

Kom som sagt hem sent, och vi somnade direkt!

Nu ska jag och Johnnie strax åka till sthlm för att gå på en liten spökvandring. Det var en present vi fick från mamma och pappa i julas :)

Måste sticka nu om jag ska hinna!
Tjao!


Kommentarer
Postat av: Elin

Hej! Eftersom jag är lite insnöad så måste jag bara ge en liten kommentar. När det kommer till urinvägsinfektioner så läker unga friska människors kroppar ut detta själva (I de flesta fallen). Anledningen till att man ger antibiotika är främst för att lindra ens symptom, för det är ju minst sagt skitjobbigt att ha urinvägsinfektion! Man försöker i hela sverige dra ner på användningen av antibiotika eftersom resistenta bakterier ökar. Man har tex blivit väldigt restriktiva på att ge penicillin till små barn med öroninflammation!

Hoppas du mår bättre snart! Kram

2010-10-25 @ 18:07:22
URL: http://elin18.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0