Hopplektion

Kom nyss hem från ridningen. Vi hoppade idag, men var så många att det blev trångt i det lilla ridhuset. Hatar när vi är så många när vi ska hoppa, blir ju nästan ingen hoppning alls då eftersom vi måste hoppa en och en för att det inte ska bli kaos..

Så dagens lektion var tyvärr rätt värdelös. Dessutom hoppade vi pyttesmå hinder i trav, riktiga nybörjargrejer. Visst, varken jag eller Bullen är speciellt duktiga än, men Bullen snubblar ju bara över hindren när dom är så små..

Klottrade ner en snabb bild över banan vi hoppade. Gick inte speciellt bra tycker jag. Små hinder som han bara snubblade över och eftersom han inte ridits på 3 veckor var han rätt stel och knepig. Begärde därför inte mycket av honom idag. Sista hindret vi hoppade var lite högre och det hoppade han högt och fint över, det var jag nöjd med :)


Red lite i trav på böjt spår när jag fick lite tid över, och direkt började han mjukna och söka sig nedåt. Så visst går det framåt, men hoppningen ska jag ta det lugnt med ett tag till.

Mitt mål med Bullen är att jobba mycket på framåtbjudningen framöver. Vill också att han ska bli känsligare och lyssna bättre. Har nån hästtjej/kille extra bra tips på övningar för att förbättra detta, kommentera gärna!

Kommentarer
Postat av: Malin

Många och snabba övergångar...trav, sakta av till skritt 3-4 steg, trav några steg, sen ner till skritt igen osv ;) Samma sak galppp-trav. Va tydlig och bestämd med hjälperna redan från början. Det är mitt tips ;)

2012-03-17 @ 13:32:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0