Äggstock

Idag har jag och Johnnie varit in till sjukhuset för ett möte med en läkare angående min äggstock.
 
Vet inte om jag skrivit nåt om det här, men det är så att i samband med kejsarsnittet kommer man även operera ut ena äggstocken som sen ska frysas ned i flytande kväve. Anledningen är att strålningen kommer slå ut äggstockarna så gott som helt, så att jag opererar ut den är helt enkelt för att ha en chans att få igång "systemet" igen.
I värsta fall hamnar jag nämligen i klimakteriet, vilket känns tråkigt i min unga ålder. Framförallt av den enkla anledningen att jag då inte kommer kunna få flera barn.
 
Det hela kommer gå till så att äggstocken fryses ned, och efter avslutad behandling kommer man kolla hur det står till med den kvarvarande äggstocken. Är den sliten och ur funktion tinar man den utplockade och med hjälp av "reservdelar" från den, lagar man den som sitter kvar inne i mig.
Jag trodde att man helt enkelt satte in den igen, men så var det inte. Den som plockas ut funkar som en reservdelsäggstock för att göra den befintliga "körduglig" igen.
 
Chansen att bli gravid igen låg på ca 35-40% per inplanterat ägg, det är nämligen så att det är konstbefruktning som gäller sen. Och just nu finns det endast 28 barn i världen som kommit till på detta sätt. Var dock väldigt luddigt hur många som försökt få barn men inte lyckats. Läkaren berättade att dom självklart inte kunde garantera att det gick att få till en ny graviditet, men chansen finns.
Jag räknar inte med att chanserna är så goda, men självklart känns det bra att det KAN gå. Och vill vi, kommer vi göra ett försök. Men det är ett projekt vi inte kommer fundera så mycket över nu, en sak i taget!
 
Är glad att det ligger en frisk grabb i min mage nu, så jag är relativt garanterad ett barn i alla fall. Vågar inte skriva att jag är garanterad en, för mycket kan hända, och jag vill absolut inte ropa hej innan jag är över bäcken!
 
Nu tror jag att jag fått med den viktigaste informationen vi fått idag. Men har ni frågor är ni som sagt välkomna att höra av er här eller på facebook. Eller ja, ni kan även skriva till min mail om ni vill.  Adressen till den är: [email protected]
 
Jag svarar gärna på era frågor, det är ju trots allt mycket för att informera omvärlden som jag är öppen med allt detta. Inga frågor är för privata eller jobbiga!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0