Förmiddag i stallet

Kom nyss hem från stallet där jag varit hela förmiddagen. Vädret var verkligen inte det bästa, men jag masade mig ut ändå.
 
Det tog en bra stund att få Bullen ren, då han jobbat länge med att lera ner sig ordentligt. Han har fått vila ett tag på grund av ett svullet ben, men nu ser allt bra ut igen och det är dags att komma igång med ridningen igen.
Mirran, som är frisk och pigg igen, fick följa med som handhäst. Det visade sig att det hö hon fått tag i när hon kommit lös i stallet innehöll gammalt ensilage. En jägare fodrar i kanten av den åker där höet var taget ifrån, och en tuss ensilage hade alltså kommit med av misstag. Detta såg man dock inte förrän balen blivit öppnad, vilket Mirran glatt fixat på egen hand..
 
Till en början hade jag bara tänkt att vi skulle skritta, men hästarna var så taggade att det även blev lite trav och en galopp. Vet inte vad som gjorde Bullen så "på hugget", men han var en helt annan häst. Kanske var det vädret, det senaste årets vila eller Mirrans sällskap. Vem vet? Kul var det i alla fall.
 
Vädret var dock inte på vår sida under ridturen. Det kom bara små skurar innan vi stack iväg, men från att jag satt mig på hästryggen regnade det oavbrutet hela tiden. Vi var plaskvåta när vi kom hem, och jag var tvungen att byta kläder när jag kom in.
 
 
När jag var klar med Bullen och Mirran tränsade jag Skruttan och gick en sväng med henne. Jag tycker att det är jätteviktigt att ha en häst som klarar av att lämna flocken, så det är de vi övar på just nu. Visst blir hon lite mer spänd av att gå själv, men hon har hittills skött sig väldigt bra.

Efter en förmiddag ute i regnet är det skönt att komma in i värmen igen. Får se om jag masar mig ut ännu en gång sen med barnvagnen. Nu ska jag i alla fall tysta min hungriga mage med lite köttfärssås!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0