Tränare sökes!

Jag har som ni säkert redan vet en unghäst som ska ridas in nu under våren. Planen är att jag och mamma ska sköta det allra första, dvs lära henne ha en ryttare på ryggen osv. Sen är det tänkt att vi ska lämna iväg henne för fortsatt träning en period så att någon duktigare person lägger en stadig grund i hennes utbildning.
 
Jag vet att många av er som läser min blogg har häst eller sysslar med hästar. Därför skulle jag vilja ha lite tips från er. Jag skulle nämligen vilja hitta en instruktör som kan hjälpa mig.
Dels vill jag rida regelbundet för instruktör nu under sommaren, så att jag kommer någonvart med min ridning och kan samarbeta/förstå mina hästar bättre. Mammas ponny är het och vi skulle verkligen behöva rida för tränare och min unghäst ska som sagt utbildas.
Vill ha en flexibel tränare. Han/hon ska inte vara rädd för att sitta upp på hästen och rida några varv och det vore kanon om personen kanske till och med kan åka hela vägen fram till stallet emellanåt(vi har en gräsbana som duger vid ok väder) vilket skulle underlätta. Just nu har vi till exempel lite problem med transporten..
 
Bullen, min travhäst, rids sparsamt för tillfället. Men tränaren jag söker ska absolut inte ha något emot(eller helt enkelt inte förstå sig på) ridtravare, då jag kanske vill rida honom på träning ibland. Bullen fyllde förövrigt 21 år häromdagen :)
 
Ja, som ni märker har jag lite krav på tränaren jag söker. Men det beror på att jag träffat så mycket hästfolk som jag inte "klickar" med av olika anledningar. Har ju dessutom Ludde, och Johnnie jobbar så olika tider att det inte är speciellt lätt att planera in saker där han måste passa lillgrabben. Hade Johnnie kommit hem kl 17 varje eftermiddag hade allt varit mycket enklare, men det kan bli allt från 13-20, beroende på hur dagen ser ut.
 
Det är inte lätt att få ihop vardagspusslet, det vet vi alla. Men hästarna är en punk som ger mig väldigt mycket dåligt samvete just nu. Jag rider och pysslar regelbundet, men inte alls så mycket som jag skulle vilja. Jag och Ludde mockar stallet varje dag, för en sådan syssla kan jag ha med Ludde på. Det är desto svårare att komma ut på ridturer eftersom någon måste passa Ludde under tiden.
Dessutom känns motivationen låg, vilket enkelt skulle lösas om jag började rida för tränare. Allt är mycket roligare om man känner att man utvecklas och kommer framåt.
 
Så därför ber jag er hästtjejer/killar att komma med tips på tränare och annat kunnigt hästfolk. Vem rider ni för? Vem har andra rekommenderat? Priser? Bra och dåliga egenskaper?
För givetvis får ni "varna" mig för folk som ni inte tycker är bra, men skicka ett privat meddelande då på mejlen eller facebook.
En sak till, jag söker en tränare som uppmuntrar och berömmer, inte en som bråkar, tjatar och skäller.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: corneliaeriksson.blogg.se

Hoppas verkligen att du hittar det (den) du söker! :)

Svar: Hoppas jag med, för det är inte lätt att hitta en bra tränare som både man själv och hästen "klickar" med! :)
Info om mig!

2015-04-12 @ 16:12:01
URL: http://corneliaeriksson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0