Barbapapa

Nu har jag äntligen satt mig ner och känner mig nöjd för idag.
 
Sen Ludde gick och la sig har jag passat på att hänga tvätt, diska, titta lite på tv + badat Kaninis och Barbapapa.
Det sistnämnda kanske låter lite konstigt, varför badar jag en Barbapapa?
 
Tar det från början så förstår ni.
 
Natten till idag(fredag) vaknar jag och Johnnie av att Ludde är jätteledsen. Det har hänt ett fåtal gånger att han vaknat på det viset och det är inte alltid man förstår varför han vaknat och varit så upprörd.
Johnnie kliver upp och finner en nedspydd liten kille i spjälsängen.
Underbar som Johnnie är tar han upp Ludde och "snyggar till honom" lite innan han lägger honom bredvid mig i sängen. Jag bäddar ner och lugnar.
Johnnie röjer sedan upp det värsta i sängen och kastar in nedspydda saker i tvättmaskinen. Behöver jag säga att jag var lite extra kär i min sambo just då? Eftersom utan tvekan skötte "grovgörat" på egen hand.
 
Precis när vi lagt oss i sängen igen småpratar vi lite innan jag säger: "Vi kanske skulle ha en handduk eller liknande här ifall han skulle spy mer under natten?". Några sekunder senare vänder Ludde huvudet åt sidan och spyr riktigt ordentligt över kudden jag just gjort i ordning till honom.
"Vill du ta Ludde eller sängen?" frågar jag Johnnie och efter en kort betänketid väljer han Ludde. Han tar in Ludde i duschen och jag byter sängkläder i vår säng.
Denna gång ser jag till att lägga en handduk under Luddes provisoriska sovplats mellan oss i sängen och lägger en annan handduk vid sidan om som reserv. In case of emergency.
Tog emot Ludde när han var färdisduschad och gjorde honom klar. Johnnie passade på att duscha sig själv också på en gång då han skulle iväg på mässa idag.
 
Sen sov vi gott hela natten, och trots att Johnnie gick upp vid 6 sov vi andra vidare. Vaknade vid 8-tiden och började med att sjukanmäla Ludde. Jag hade tänkt hinna med massor idag(så mycket jag orkar och kan hinna med just nu) men jag fick planera om.
Efter som far i huset inte varit hemma har vi haft lite mor- och sontid. Lekt, sovit middag tillsammans och skördat grönsaker hos mina föräldrar. Ludde fick tag i vattenslangen och sprutade ner mig ordentligt innan jag hann undan. Nästa gång tar jag med reservkläder, nu är det krig!
 
Nu på kvällen har jag som sagt röjt upp lite här hemma. När jag var in i tvättstugan fick jag syn på stackars Kaninis och Barbapapa i handfatet. Alla mjukdjur hann undan förutom dessa som blev ordentligt nedspydda under nattens bravader.
Dom fick glatt badas i handfatet och jag skrubbade rent dom ordentligt med tvål och vatten. Nu är dom invirade i en handduk och imorgon ska dom få komma ut och vädras lite.
 
Livet som småbarnsförälder: Ena stunden byter man bajsblöjor eller blåser på ett klämt litet barnfinger, för att i nästa stund skrubba Barbapapa på magen med tvål.
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0