Uppdatering

Ludde har somnat så jag passar på att göra saker jag inte kan göra med honom i släptåg. Till exempel skriva nya inlägg till bloggen.
 
Vi har hittills haft en lugn dag. Ätit frukost, varit ute på promenad, tagit in ved, börjat elda i pannan och ätit lunch. Ludde blev väldigt besviken över att hans grävmaskin i sandlådan(den han fick av Camilla i somras) har frusit fast i sanden. Han satt länge och försökte dra i spakarna samtidigt som han upprörd upprepade ordet "mamma!?"
Det är inte lätt att vara grävmaskinsförare på vintern..
 
Nu ska jag röja upp lite här hemma. Det är saker överallt! Ludde är skyldig till det mesta, men en del har hans mor ställt till med.
Jag har bland annat köpt hyllor som ska stå i utrymmet mellan själva huset och pannrummet, så just nu ligger det hyllmatreal lite här och var. Det utrymmet har länge varit ett sorts "ingenmansland" med bara en massa skräp, och äntligen börjar det bli lite ordning.
Hade en bild i huvudet om hur det skulle se ut, men tyvärr blev det ändrade planer igår. Visade sig att vi mätt fel på 5 cm så en hylla kan inte stå där det var tänkt.
La då ner arbetet för dagen, och har sen funderat på hur jag ska göra istället. Tror att jag har en ny idé om hur det ska vara, ska bara kolla med Johnnie vad han tycker.
 
Ja, jag ska inte tråka ut er med alla projekt som pågår här hemma. För min del är det i alla fall skönt att göra något som känns vettigt, och som kommer förenkla vardagen markant här hemma. Dessutom är det perfekt att syssla med sånt här nu när jag ändå går hemma och när det är vinter och alla utomhusprojekt "ligger på is"(haha).
 
Här är resultatet av hyllan jag köpte billigt på Emmaus(ca 35kr). Målade den vit, vilket var planen. Men den skulle ju stå i Luddes rum, så enbart vit ville jag inte ha den. Det slutade med att han fick en massa djurspår på den. Mycket mysigare! Ny står det lådor med leksaker i i alla 4 facken.
 
Nu har jag kommit igång med träningen ordentligt också. Och det medför både ett stabilare psyke/temperament och mycket bättre sömn. Senast jag sov såhär bra var innan jag blev sjuk!
Spelade innebandy i söndags vilket var roligt, men oj vad urusel man är! Nu när man inte spelat på länge känner man sig helt tappad på plan och hänger inte alls med i svängarna.
Dessutom har jag åkt längdskidor både i måndags och igår. Kan inte säga att jag är en stjärna där heller, men jag är trots allt nybörjare. Åkte några få gånger för ungefär 20 år sen, och endast 3 gånger som vuxen(1 gång förra vintern och nu 2 denna vinter).
Men trots min kassa balans och brist på sinne för koordination, är det superkul! Det går bättre och bättre för varje gång.
Och nu till det ni alla sitter och väntar på: Hur går det för Johnnie och hans åkning??
I måndags var Johnnie med och åkte, och det var skönt att vi kunde vara förvirrade och kassa tillsammans så man inte kände sig ensam.
Men jag tror att även han började förstå tekniken mot slutet(vi åkte ju inte så länge) för han var glad och nöjd när vi knäppte av oss skidorna.
Tyvärr kunde han inte åka med mig igår eftersom han jobbade, men han var väldigt avis över att jag skulle ta några varv på skidorna.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0