Frost

Har just blivit klar för idag. Skönt, för jag har varit lite trött hela dagen. Antagligen beror det på för lite sömn..

Dagen har gått bra, om man räknar bort en kospark och lite kopiss :)
En ko kickade till mig på mitt knä under mjölkningen. Har alltid varit lite rädd för att bli sparkad på knäna, eftersom dom ändå är lite känsliga, men det var ingen fara. Ömmade lite först, men nu känner jag inget. En annan ko tyckte det var dags att lätta på trycket samtidigt som jag rengjorde hennes spenar, så innan jag hann undan hade det stänkt en hel del piss på mig. Tur att man inte är kinkig..

Innan jag åkte till jobbet städade och diskade jag hemma. Har bestämt mig för att diska igenom allt som finns i skåpen i köket, då en del inte har används på bra länge..
Det som inte behövs ska slängas/ges bort, resten ska diskas och ställas tillbaka in i det nyrengjorda skåpet. Jag har länge tänkt att få det gjort innan jul, för då ska min familj komma på besök. Det var lite lustigt bara, för Johnnie berättade att hans mormor eller farmor(minns inte vilket) alltid brukade göra så innan jul. Och det berättade han efter att jag sagt det till honom att jag tänkt göra de.

Kommer som vanligt sova över här på jobbet ikväll. Johnnie tycker det är lite tråkigt eftersom han får sitta ensam hemma, men det är ingen idé att bege sig hemåt. Hinner knappt hem innan jag måste hoppa isäng för att sova några få timmar och sen åka tillbaka. Dessutom är det så lurigt väglag..

Ingen har väl missat att det fryst på här i vårt avlånga land. Eller ja, här i mellansverige iaf! Fast jag tippar på att det blivit kallare överallt..
Det är fint med all frost som täcker skog och mark, men att skrapa rutor på bilen, frysa om fötterna och frysa till och från är inte det roligaste jag vet.


När jag föste in korna till mjölkningen såg jag ut över dom hagar korna går i på sommaren. Var inte längesen jag gick där och svettades i solens varma strålar. Korna låg och solade, det doftade gräs och himmelen var blå. Nu är hagarna fulla av frost och mörkret hade redan börjat falla trots att klockan bara var halv 4.

Men frost kan som sagt oxå vara nåtgot mkt fint. Kolla här:









Naturen är fantastisk..!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0