Julklappar, julmys och lillkalven!

Har just varit och matat lill-kalven. Den blir allt starkare och alltså allt knepigare att mata med ingivaren. Att mata en kalv med ingivare innebär att man sticker ner ett plaströr i halsen på den och låter mjölken rinna ner direkt till magen. Det är varken trevligt eller kul, men det är nödvändigt på sjuka och svaga kalvar som inte kan dricka på napp.
Nu börjar den här lilla kalven bli så stark att det är svårt att ge den på ingivare eftersom den självklart kämpar emot(vem skulle inte göra det..?) men det innebör att den förhoppningsvis snart har kraft nog att dricka på nappflaska, vilket skulle vara trevligare för oss båda.

Kalven blir som sagt starkare för var dag och idag har den varit uppe och gått själv. Det är först nu, efter nästan en vecka, som den börjat hitta balansen. Den balans "vanliga" kalvar hittar redan några minuter efter födseln.


Ögonen rinner fortfarande, men det hoppas jag blir bättre ju mer den växer..

Igår kom Sandra på besök. Hon är en bra vän till mig och vi har känt varandra sen lekis, dvs 15 år. Även Johnnies kompis pontus var hemma hos oss och tillsammans käkade vi mat och fikade pepparkakor, lussekatter, glögg och must. Julen närmar sig :)Handlade även en hel del julklappar igår, så nu är jag nästan klar på den fronten!

Nu ska jag och Johnnie åka till Ikea och handla lite smått och gott inför jul.

Tjao!


Kommentarer
Postat av: Tobias

Ser ut som någon stuckit ut ögonen på kalven :P

2009-12-13 @ 23:51:41
URL: http://tweeeekster.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0