Bär!

Idag sov jag rätt länge, men är man uppe flera gånger under nätterna är det tillåtet! Drömde obehagliga drömmar om ryggmärgsbedövning och elaka apor, inte i samma dröm dock. Så jag var inte helt nöjd och utvilad när jag klev upp. Vaknade dessutom av en arg Ludde som fortfarande har problem med magen.
 
Johnnie kom hem sent och var väldigt trött. Resan till och från Norrtälje tog längre tid än väntat då bilen gick sönder, och dessutom går det aldrig fort att köra berusade människor.
Han hade i alla fall träffat en väldigt trevlig bonde från Alunda där, och jag är rätt säker på att det är den bonden jag hade praktik hos för många år sedan. Dom blev hembjudna till honom någon dag framöver, och jag tänker hänga med. Kul att kolla på gårdar och vore ännu roligare om det är den gården jag tror det är.
 
Efter frukost åkte jag iväg för att kolla hur det ligger till med mognad av blåbär, hallon och smultron. Syrran berättade igår att hon sett blåbär nämligen.
Tidigare år håller jag koll på detta när jag är ute och rider i skog och mark. Ibland stannar man till och med till för att äta lite bär, medans hästen får beta. Men nu var det längesen jag red, så jag har inte haft någon koll alls.
Men syrran hade rätt, det fanns gott om blåbär. Plockade en del men ska låta resten mogna lite till, för många bär var inte tillräckligt klara. Lite fetare kan dom små bären allt bli.
 
 
Hittade även en del smultron och hallon. På jobbet har jag massor av smultronställen, men nu får jag leta upp bra ställen här hemma istället.
Hallonen var på gång, men bara ett fåtal var klara nog. Men det kommer bli massor av dessa smarriga bollar i sommar, så jag kommer återvända till "mina" buskar och mjölka dom på bär regelbundet.
 

Tycker att det är kul att plocka bär. Själva plockandet blir rätt tråkigt efter några timmar, men jag gillar att komma hem och beundra resultatet!
Jag funderade lite på det idag, och kom fram till att jag blir oerhört "tillfredsställd" av att kämpa hårt för resultatet. Det är nog mycket därför jag gillade mitt jobb så mycket, för där fick jag kämpa för lönen. Hur mycket jag fick kämpa varierade självklart från dag till dag. Men att jaga kor, leta kalvar under flera timmar i spöregn, bråka med dumma kvigor och skynda sig med mjölkningen innan mjölkbilen kommer gör att lönen känns mer förtjänad.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0