Gårdagens läkarbesök

Igår var jag på läkarbesök. Hängde inte riktigt med i svängarna men av någon anledning fick jag inte träffa Bengt idag(min ordinarie cancerläkare) utan en kvinna. Det gjorde dock inte så mycket eftersom denna kvinna haft mig som patient nu senast jag låg inne på kvinnokliniken.
Det känns viktigt att det är en person som är insatt och har träffat mig förut, så dom är lite insatta. Visst kan dom läsa i journalen, men det är inte samma sak.
 
Det var lite ont om rum, så vi gick in i korridoren där jag fick cellgifter en gång i tiden. När jag såg alla slitna människor kände jag mig riktigt frisk och pigg i jämförelse. Minns hur sliten jag var när jag "hängde" i den där korridoren.
Vi slog oss ner i ett rum och började prata om hur allt gått sedan vi senast sågs. Jag är van vid läkarbesöken numera och sköter snacket nästan själv, då jag vet vilka frågor dom kommer ställa.
Vi pratade om smärta, trötthet, sjukskrivning, mediciner och allt därtill.
För att göra en lång historia kort gjorde vi upp en plan över hur och när jag ska ta mina mediciner. Jag har tagit mediciner vid behov i takt med att smärtan minskat, men läkaren ville att jag tog mer regelbundet ett tag till. "Det var ju trots allt inte längesedan du opererades" sa hon.
 
Blir dessutom sjukskriven 2 veckor extra, för att vara på säkra sidan. Jag förklarade hur gärna jag ville igång och jobba men också min rädsla för att gå ut för hårt, för tidigt. Som sagt är jag "duktig" på att pressa mig lite väl hårt emellanåt, och i såna här situationer kan det bli ett stort problem. Mer sjukskrivning är det sista jag vill ha.
 
Ser på klockan att jag måste göra mig klar inför mötet med chefen. Återkommer när jag får tid!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0