Musikhjälpen -15

Nu har väl inte missat att Musikhjälpen pågår? Både i P3 och SVT 2.
Jag är helt trollbunden av Musikhjälpen varje år, och lyssnar så mycket jag bara kan. Aldrig är musiken så bra och blandad som under den veckan, så jag kan varmt rekommendera er att lyssna om ni inte redan gör det. Jag får höra så mycket gamla "godingar" som fallit i glömska under årens lopp! 
Försöker städa här hemma men kommer då och då på mig själv med att dansa och sjunga med låtarna istället för att plocka leksaker. Humöret är på topp!
 
Självklart skänker jag pengar varje år. Jag tjänar inte mycket, men jag har tak över huvudet, kläder på min kropp och mat på bordet. Alltså har jag råd att skänka en hel del. Jag blir gråtfärdig varje år när Musikhjälpen går av stapeln, för då märker man hur givmilda många fortfarande är i ett land som ofta tycks ha blivit för "fint" för att hjälpa dom som har det sämre.
Folk hävdar att dom inte har råd att skänka, och går sedan och köper senaste mobilen. Jo tjena.
Kom igen nu och skänk en slant!
 
Jag får ofta så dåligt samvete. Man hör om alla barn och vuxna som har det svårt, inte har något hem och mätta magar kan dom bara drömma om. Deras liv är ett stort kaos och dom har ingen aning om hur morgondagen ser ut. Vårdtäkter, misshandel och mord är vardag för både stora och små.
Sen tänker jag på min lilla grabb som sover sött i sin säng med mätt mage och varmt täcke över sig. Vi har haft en sån förbannad tur som föddes i Sverige, och inte i till exempel Syrien.
Jag har möjlighet att ge min son en trygg och lugn uppväxt där han känner sig älskad. Hans största problem om dagarna är att han inte får det där kexet han vill ha eller att han inte har lust att gå in från trädgården riktigt än.
 
 
Årets tema i Musikhjälpen är klimatet och dess förändringar. Stormar, torka, översvämningar m.m. gör att folk måste lämna sina hem. Det är något vi i Sverige inte märker av så mycket av än, tack och lov. Men andra är inte lika lyckligt lottade.
Dra ditt strå till stacken och skänk en slant. Du har råd, det vet du.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0