Otacksam städdag..

Idag är en sån dag då jag hållit mig hemma. Jag ska börja jobba på onsdag och därför tänkte jag försöka städa så mycket som möjligt idag, eftersom jobbet kanske tröttar ut mig rätt ordentligt i början. Ska visserligen jobba korta dagar i början, men det är bäst att ta det säkra före det osäkra.
Ni anar inte hur mycket jag längtar till att komma in i "vardagslunket" och ha lite mer struktur i veckorna. När jag började jobba efter mammaledigheten var det så skönt att få ha alla dom där vardagsrutinerna. Kliva upp tidigt, lämna Ludde på dagis, jobba, hämta på dagis, hem och laga mat, äta,  leka och motionera med Ludde, natta grabben, städa och pyssla för att slutligen sjunka ner i soffan och bara känna sig nöjd.
Och att kunna njuta sådär lite extra på fredagar över att helgen närmar sig med stormsteg! Ja, ni hör. Ska bli skönt att jobba igen!
Folk underskattar vardagen alldeles för mycket.
 
Som sagt, städ- och pysseldag idag. Jag har städat i flera timmar, men trots det syns det inte speciellt mycket. Jag har diskat, men mycket disk står kvar än eftersom den i diskstället måste torka innan jag tar en vända till. Jag har tvättat och vikt massor av tvätt, men det syns inte om man inte kikar in i tvättstugan. Jag har äntligen putsat bort dom där kladdfläckarna Ludde gett fönstret i vardagsrummet, men insåg snabbt att jobbet mer eller mindre var förgäves. Fönstren är ÄNNU smutsigare på utsidan..
Jag har gått ut med komposthinken, men det syns inte såvida man inte kollar i sopskåpet. Även soppåsen är bytt.
Jag har röjt upp i förrådet för att få plats med mer saker, inte heller det syns.
Luddes sängkläder är bytta, men det kommer ingen märka.
 
Ja, ibland är det otacksamt att städa. För inte kommer Johnnie se någon skillnad när han kommer hem. Bäst att plocka bort lite leksaker från golvet och dammsuga, så att man ser någon förändring. Förresten, en sak har jag gjort som syns!
Jag har bäddat sängen..
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0