Solig fredag

Hösten är som finast nu, och man kan inte annat än njuta. I helgen ska dessutom vädret vara kanon, så om allt går som tänkt blir huset färdigmålat i dagarna. Underbart!
 
Idag har jag och Ludde varit lediga, så vi passade på att åka och handla. Jag är inte speciellt förtjust i att handla, men älskar känslan av att ha fyllt kylen med mat. Kan tänka mig att det är en inbyggd överlevnadsgrej.
Ludde är så gott som jämt helt helt underbar att ha med sig i mataffären.
Hjälpsam, lugn, inget tjat och plockar gärna upp stackars frukter och grönsaker som hamnat på golvet. När jag betalar kravlar han upp vid rullbandets slut och håller koll på varorna tills jag kommer. Sen packar vi kassarna tillsammans, något folk brukar kommentera och berömma.
Blev lite extra stolt idag när vi handlade i en butik vi sällan besöker. Den vanliga har det mesta av godiset i en gång några meter från kassorna, men denna hade allt snask precis där man måste gå för att ställa sig i kö. Ludde tittar nyfiket på allt godis, jag förbereder mig på tjat.. Men inget kom. Inte ett ljud. Däremot blev han lite tjurig när jag började lägga varor på bandet utan honom.
 
Han kan vara både svår, tvär, busig och fjantig. Men han har väldigt bra sidor också ska ni veta.
 
Vi passade även på att plocka solrosor. Älskar att besöka dessa ängar med solrosor som man får plocka på när man vill. Så kallat självplock.
Mycket av anledningen till att jag älskar dessa är nog tilliten som ängens ägare har för sina kunder. Jag ser verkligen upp till personer som vågar släppa försäljningen så fri.
Innan man åker lägger man nämligen en bestämd summa pengar i en låda vid platsen. Undrar hur många som är hederliga?
Nu när vi besökte just denna äng var det verkligen i slutet på säsongen. Dom flesta blommorna hade blommat ut, men vi lyckades hitta några skönheter som fick följa med hem.
Ludde var förste sekatöransvarige och fick (som titeln skvallrar om) ansvara över sekatören och dess användning.
 
Nästa år ska jag också odla solrosor. Köpte hem frön till detta år men det blev aldrig av att jag sådde dom.
 
Sol ute och sol inne:
 
Resten av dagen har vi målat på huset, diskat, gjort bananpannkakor(första gången men inte sista, svingott!) och letat efter goda pumparecept. Kom gärna med tips om ni har något!
 
Under helgen hoppas jag att vi kan komma ut och plocka blåbär. Fick lite panik när jag insåg hur lite sylt jag har här hemma. Vi äter en del pannkakor så det förbrukas en del sylt, och köpesylt är inte alls lika god som hemmagjord.. Så jag vill hinna göra lite blåbärssylt innan bären blir övermogna.
 
Nu ska jag ta en liten kvällsmacka och sedan krypa till kojs för att sova bort förkylningen jag fått i kroppen.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Angelica

solrosor är ju så vackert! tyvärr finns det ingen självplock i närheten av mig så jag har fått köpa mina på ICA.. Men när vi flyttar till radhus i dec så ska jag så egna och ha på tomten :D

2016-10-01 @ 10:22:38
URL: http://lillglimt.blogg.se/
Postat av: Angelica

solrosor är ju så vackert! tyvärr finns det ingen självplock i närheten av mig så jag har fått köpa mina på ICA.. Men när vi flyttar till radhus i dec så ska jag så egna och ha på tomten :D

Svar: Inte helt tokigt att handla på ica heller, även om det nog är lite roligare att plocka själv :)
Anna

2016-10-01 @ 10:22:38
URL: http://lillglimt.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0