Dagens ridlektion på Cha cha

Sådär ja, lovade ju att skriva ett inlägg om dagens ridlektion! Tänker försöka hålla mig till rätt lite text, då jag tror många lessnar om det står för mycket. Jag är sån i alla fall, hoppar gärna över att läsa om det är en massa text..
 
På dagens schema: GALOPPFATTNINGAR
 
Jag red Cha cha, en ponny som är korsning mellan arab och quarter om jag minns rätt. Född 2002 och till salu, då hon inte riktigt passar på ridskolan. Hur trevlig som helst, men är lite väl svårriden(tror att det är anledningen till att hon ska säljas).
Bara man förstår sig på henne så blir hon hur fin och mjuk som helst, men jag är än så länge lite för snäll verkar det som. Måste vågra kräva mer av henne för hon, som dom flesta hästar, ignorerar en tills man visar att man verkligen menar allvar.
 
 
Vi jobbade en del med galoppen. dvs, fatta en bra galopp, forma, hålla bra tempo, hålla galoppen m.m.
Vi har inte jobbat så jättemycket med galoppen tidigare, så de är jättekul att äntligen få göra det! Känner att jag lär mig nåt nytt varje gång.
Cha cha har svårt för vänster galopp, så jag höll på att bli galen på slutet av lektionen då det bara blev fel fel fel!
 
Vi red först på spåret i galopp och gjorde volter vid A och C. Sen gick vi in på stora volterna och fattade galopp vid X, för att sen bryta av ca ett halvt varv senare och göra samma sak igen. Gick sådär, men jag kände verkligen skillnad på en bra och en dålig fattning. Vilken fin galopp hon fick när det blev en lyckad fattning!
 
Är nöjd med några saker i alla fall, har blivit bättre på att se det som gick bra och inte bara det dåliga.
# Fick henne snabbare i rätt form idag jämfört med förra veckan
# Kände att jag kunde jobba med henne bättre nu när jag lärt mig hennes "ömma" punkter.
# Galoppen kändes mycket bättre än senast, även om fattningarna inte var snygga..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0