Tacos

Sitter här och njuter av lördagskvällen. Har smällt i mig en massa tacos och är nu mätt och belåten! har ätit lite choklad till efterrätt(har blivit jätteförtjust i mörk choklad) och nu sitter jag och snuttar på en öl.
 
 
Grabbarna är ute bland myggen och grejar med lastbilen, men dom ger sig nog snart. Man måste vara tålig om man är tillsammans med en åkare. Idag har jag knappt sett Johnnie :)
Men jag har mitt liv, och behöver inte klänga på honom jämt som så många andra gör med sina partners. Vi är väldigt självständiga! Tur det, annars skulle det inte funka..
 

Kvällsridning

Igår, när jag jobbat klart, åkte jag hem och duschade, åt och hoppade åter in i bilen. Var nämligen väldigt sugen på att rida, och jag hann inte med de på förmiddagen innan jobbet. Johnnie skulle komma hem sent så jag behövde inte laga mat eller liknande.
Mamma och pappa blev väldigt förvånade, men glada, över att jag kom dit på kvällen. Inte ofta jag åker dit efter jobbet nämligen.
 
Tänkte först rida bara en häst, men det blev båda av bara farten :)
Pappa hade skördat gräset på 2 åkrar, så jag kunde äntligen rida där! Jippi! Blev därför lite dressyr med båda hästarna.
 
Kände mest på båda hästarnas form, och Bullen har verkligen blivit ringrostig på kort tid. Men trots det tycker jag att han gärna vill söka sig till den rätta formen att jobba i, mycket bättre än förra sommaren. Märks att det hänt mycket under vinterns ridskolelektioner!
Mirran var het som vanligt, men trots att jag inte känner att jag har nån kontroll, så närmar det sig. Tycker att det, sakta men säkert, går framåt.. Hon har bland annat börjat göra bättre galoppfattningar emellanåt. Men oftast så gör hon som vanligt, dvs sprängs i själva fattningen. Lite för mycket överskottsenergi :)
 
Tog några bilder på Bullen efter avslutat dressyrpass. På dom första bilderna ser man verkligen vilken låååång rygg han har..
 
 
 
Under eftermiddagen ska jag åka och bygga hinder ute på åkern, sen ska pållarna få hoppa! Om vädret tillåter alltså. Mamma ville så gärna vara med när jag hoppar Mirran, för det är andra gången hon och jag hoppar..Har bara hoppat ett skutt på ca 30 cm tidigare!

Frukost

Det här kallar jag lyxfrukost :)
Vanligtvis brukar det vara mycket enklare, men hade som sagt vägarna förbi affären innan jag skulle äta frukost. Det är ju lördag, och då får man lyxa till det lite!
 
Lingondricka, en god limpa gräddad i affären, en pistagebulle, jordgubbar och kiwi. Mums!

Lördag

Var jättelängesen jag inte ställde nåt alarm, men jag kände att jag borde få sova hur länge jag vill i dag(för en gångs skull). Brukar ju alltid vilja ha alarmet på för att inte komma upp allt för sent, för säkerhetsskull. Vill ju inte sova bort hela dagen!
Sov till ca 09.40 då jag började vakna. Låg kvar och njöt lite innan plötsligt mobilen ringer. Brorsan? va fasiken har jag glömt nu!? Blev rädd att vi avtalat en tid som jag lyckats glömma..
Bilen startade inte, han undrade om jag kunde ge honom starthjälp. Självklart!
Skuttade upp, drog på mig kläder, kastade in startkablar i bilen(ifall han inte skulle ha några) och gav mig iväg. Tog självklart med mig nya Linkin Park skivan oxå..
 
Ca 30 minuter efter att han ringt var jag på plats och vi fick igång bilen direkt. Han och flickvännen tackade så mycket och vi gav oss iväg åt olika håll.
 
Stannade i affären och handlade lite smått och gott till dagens matintag. Blir tacos i kväll :)
Stannade även till vid en blomsterhandel och handlade lite blommor vilket jag tänkt länge. Bäst att passa på nu när jag inte har nåt inbokat och ändå hade vägarna förbi.
 
 
 
Sådär ja, nu har jag lite att pyssla med idag!
 
 

Chefen målar :)

Som jag nämnt tidigare, målas det för fullt på jobbet just nu..
 
 
...och chefen var duktig och målade en hel del under fredagen. Han verkar gilla målandet lika mycket som jag :)
Man känner sig verkligen som ett barn på nytt när man får kladda med färg!
 

Timmerbil

Johnnie kom nyss hem med nya timmerbilen! Bättre bilder kommer när det är ljust..
 

Linkin Park

Sitter här hemma och njuter av fredagskvällen/lördagsmorgonen. Snuttar på en öl, lyssnar på Linkin park och älskar känslan av helg!
 
Chefen fick hem Linkin Parks senaste skiva för några dagar sen, och jag blev lite avis :) Då var han så otroligt snäll att han brände en skiva åt mig! Jag har världens bästa chef!
 
Kan tillägga att skivan är JÄTTEBRA! Den kommer gå varm nu i helgen..
 
 
Ja, jag vet att man inte ska bränna skivor, men va fasiken..nästan alla mina skivor är köpta, så jag är duktigare än dom flesta..

Dagens träning

Slog mitt personliga rekord idag igen när jag sprang spåret. Härligt att avsluta dagen med de! Är ni intresserade av mer exakta tider, km och sånt? Isf kan jag ju skriva med de i inläggen framöver :)
 
Dagens tid blev 13.02.69, alltså strax under en kvart. Mitt mål är att springa sträckan(2,7 km) på 10 minuter.
Jag har länge haft svårt med motivationen och framförallt tid. Tid är ju ett vanligt problem när det handlar om träning. Det är ofta svårt att kombinera med jobb, intressen, familj osv.
Undersökningar visar att det räcker med 15-30 minuters träning per dag för att hålla igång kroppen. 15 minuter är ju ingenting, alltså lätt att klämma in någonstans kan man tycka!
 
 
 
Jag kan erkänna att jag känner mig grymt sexig i träningskläder. Beror nog på alla "må-bra-hormoner" som dyker upp när man motionerar. Kopplar liksom ihop mina träningskläder med den sköna känslan :)
Ni vet väl om att träningen underlättas avsevärt om man har sköna och snygga träningskläder? Man ska riktigt längta efter att få hoppa i träningskläderna igen!
 
Vill ni att jag skriver mer om träning och liknande?

Liggbås

Förutom målandet har vi även fixat kornas inredning. Vissa liggbås har nämligen fått stå ut med mycket.. Bilden visar några liggbås som var i desperat behov av vård!
Det är framförallt killarna som jobbat med detta, så jag kan inte ta åt mig speciellt mycket av äran. Har mest pratat..haha! Min chef är bra tålig som kan stå ut med mitt eviga tjattrande..
 
 
 

Måla :)

Just nu målas det för fullt på jobbet :)
En del av byggnaderna börjar se bra slitna ut, så vi passar på att måla när vädret är ok och det inte skördas på åkrarna. Det finns alltid massor att göra på en gård..
 
Det är jättekul att måla, framförallt när man ser vilken otrolig skillnad det blir!
 
 
Till och med chefen har målat massor, alltså är det inte bara jag som blir barn på nytt och älskar att kladda med färg..
 

Hjälpreda :)

Igår hjälpte jag Johnnie med lastbilen genom att klättra upp på dess tak och plocka ner en ramp med extralysen. Fin utsikt, men jag är lite smått höjdrädd.. 
 

Tappsko

Blir ingen ridning idag inte, trots det bra vädret och många oplanerade timmar denna söndag. Mirran har nämligen tappat en sko..Och Bullen med, men hovslagaren  kommer imorgon som tur är!
 
Red Mirran igår, och har faktiskt varit lite orolig över skorna. När jag var påväg hemåt hörde jag plötsligt ljudet av metall som studsar mot grusväg. Suck... plockade upp skon och sen blev det till att lugnt skritta resten av vägen, ca 6 km.
 
 
Mirran skötte sig i alla fall jättebra, väldigt pigg och framåt som vanligt, men kändes lite stabilare än vanligt. Ska inhandla nya bett till henne dock, vill se om hon funkar bättre på nåt annat. Några förslag på vad som passar en het ponny?
 
 

Nytt

Usch, dom har gjort om Blogg.se, och jag känner mig alldeles förvirrad :)
 
Tar väl ett tag innan man vant sig antar jag..Allt är numera på andra ställen jämfört med tidigare!

Fire Princess

Fina Fire Princess :)
 

Mitt Midsommatfirande

Har precis vaknat, fyllt ett glas med vatten och satt mig i soffan med datorn i knät. Känner mig lite småsliten efter gårdagen.. Tror mest att det beror på att jag kom i säng ca 3-4 i morse, och självklart lite på ölen jag drack. Men jag var faktiskt rätt städad i år, var inte så sugen på att dricka! Men några öl slank ner.
Johnnie sover fortfarande, och kommer nog må mycket dåligare än mig idag.. Det var mycket av anledningen till att jag inte dricker så mycket längre, orkar och vill inte vara bakis. Vill hinna göra en hel del dagen efter!
 
Börjar bli hungrig nu också, ska nog rota fram något smarrigt att äta..
 
Hade i alla fall ett väldigt trevligt midsommarfirande igår. Åkte hem till Elin och kemppi där vi grillade, bjöds på smarrig efterrätt och drack. Kom iväg till parken vid 12-tiden, så vi hann vara där inne 2 timmar innan dom stängde.
Träffade mycket trevligt folk, som samtalsämnerna var lika många som personerna jag träffade :)
Avslutade dagen med att träffa på 2 fulla göteborgare som ville ha skjuts en sträcka som man går på ca 15 minuter.. ehh.. Jag skrattade och talade om att vi är på landsbygden nu, där kan man bli tvungen att ibland gå lite..!
 
Jaha, nu då? Just ja, jag var ju hungrig.. Tjao!

Promenad

Tog en promenad med Mirran häromdagen. Hon ska få jobba så mycket jag hinner, men promenader emellanåt är nyttigt för både henne och mig. Aldrig har hon varit så lugn som när jag gick bredvid :)

Funderar på att börja jogga med hästarna. Alltså att jag drar på mig träningsskorna och låter hästarna följa med på joggingrundan. Framförallt nåt åt Oliver, som inte kan ridas som dom andra..

Midsommar!

Jag och Johnnie har fixat i trädgården större delen av dagen, så än har vi inte gjort mycket. Men strax ska jag hoppa in i duschen och göra mig fin, för vi ska hem till Elin och Kemppi och grilla.

Skönt att vi får fira midsommar med underbart väder!

Sallad

Underbar känsla när man kan gå ut till trädgårdslandet och plocka jättefin, färsk sallad till maten :)

 


Joggat spåret

Idag testade jag en ny sak. En sak jag hoppas kan bli en bra vana :)

När jag jobbat klart bytte jag direkt om till träningskläder. På hemvägen passerar jag nämligen ett perfekt spår att jogga ett varv i, och har länge funderat på att ta det efter jobbet.

Idag blev det alltså äntligen av! Spåret är bara 3 km, och det tog mig en kvart att springa. Alldeles lagom efter jobbet!




Perfekt väder, perfekt väglag. Helt klart en vana jag ska kämpa för att fortsätta med. Ca 20 minuter kan jag väl ändå dagligen avvara för lite träning? Har så mycket att göra om dagarna med hästar, jobb, städning, diskning, trädgårdsarbete m.m. att träningen gärna hamnar utanför schemat. Att ta träningen på hemvägen gör att det är svårare att smita undan.

Frisyr

Varför lyckas jag alltid att få en grymt snygg frisyr när jag inte strävar efter det, samtidigt som det jämt ser hemskt ut när jag verkligen vill få till det!?

Idag skulle jag till stan, och kände att frisyren inte spelade nån roll. I med lite mousse i dom lockar som bildats då jag torkade håret. Satte upp luggen och vips, ett riktigt fint hår! Vilket alltså inte var meningen..



Ett ordentligt I-landsproblem..

Kor!

Fick en liten fin kommentar om min ko-inredning :) Gillar ju att ha med korna lite här och var, så jag tänkte ge några exempel på grejer som har med kor att göra:

Gardiner:




Salt-och pepparkar:


Kruka:


Planerar faktiskt att skaffa lite tavlor med kor också, gillar ju trots allt kort väldigt mycket!

Städning

Har en riktig städhelg! Såhär mycket har jag inte städat på lääänge.. Skönt att få det gjort, äntligen! Har ju tänkt på det så länge.

Jag funkar såhär: När jag får lust att göra en sak, är det bäst att göra det omgående. Kan inte kämpa till 110% om jag inte är sugen på att göra sysslan.. Dessutom tröttnar jag snabbt, så jag måste skynda mig och hela tiden se resultat. Tar jag inte tag i sysslan direkt, kan det dröja ÅR innan suget kommer tillbaka. Är alltså extremt styrd av mitt inre sug att ta tag i saker :)

Har kämpat med köket hela helgen. Flera utrymmen är fulla med skräp efter Johnnies föräldrar, som bodde i huset förut. Har länge tänkt att jag måste ta tag i det, men inte haft orken. Men nu jäklar, var det dags!

Ett exempel på förvandlingen:




Har dessutom gått igenom alla glas, muggar och tallrikar. Rensat bort udda och plockat fram nytt som jag köpt/fått. Blir så bra!

Har besökt IKEA idag och handlat lite smått och gott för att få lite mer ordning. Ska snart tillbaka dit och handla lite till då jag hela tiden kommer på nya, bra lösningar på saker och ting.

Får återkomma med bilder sen ..

Utflykt

Kom nyss hem från stan. Jag och grabbarna åkte in en sväng och käkade hamburgare och kollade lite lastbilar :)



När vi kom hem åkte vi en sväng runt området på vägar jag inte ens visste fanns. Jag är ju inflyttad, så det är mycket jag inte vet om de här samhället. Den vägen vi åkte idag var en perfekt väg för att jobba kondisen på hästarna, bra att veta i framtiden då jag förhoppningsvis har hästarna hemma hos mig.

Tog en bild på bilen när vi hoppade ur en snabbis, fina passaten!


Nu ska jag fortsätta med det jag pysslat med hela dagen, städa ur köksskåp! Får berätta mer om det sen..

Shopping

En del av det som handlades på strömsholmstävlingarna:











Äntligen nya stövlar, som passar! Fick dom superbilligt :)


Trasigt

Johnnie och hans kompis lagar timmerbilen som gått sönder. Trevligt fredagsnöje..





Själv har jag precis ätit och ska skutta in i duschen. Har ont i huvudet, så jag ska nog komma isäng tidigt..

Mirran

Har börjat kräva mer av Mirran nu när jag kan rida på åkrarna. Tidigare har jag bara ridit på vägarna och mest jobbat med kondisen och tempoväxlingar.

Håller dessutom på och testar en ny sak med henne. Ska försöka rida henne så ofta det bara går, gärna 5-6 dagar i veckan. Heta hästar behöver ofta jobba näst intill dagligen för att hålla nerverna i styr, vilket jag tror Mirran behöver.



Såg idag att Bullen tappat en framsko, så han får vila tills hovslagaren kommer. Det innebär att jag har massor av tid till Mirran!

Strömsholm

Igår åkte jag, mamma och syrran till Strömsholm för att kolla på hästtävlingar, shoppa och träffa min moster. Det har blivit en tradition att åka dit, men det var flera år sen syrran var med senast. Så det var jättekul att hon var med, och det var kul att åka iväg och umgås lite :)







Vi åkte på lördagen för att få se ponnyhoppningen, vilket vi tycker är roligast! Mycket mer variation bland hästarna. Vi stannade även till vid kaninhoppningen och det var härligt att se! Vilka skutt dom små pluttarna kunde göra :)

Ett inlägg om vad jag köpte kommer inom kort..

Leta kvigor :)

Tog en evighet innan jag hittade på kvigorna idag. Svårt att räkna kvigorna om man inte hittar kvigorna :)

Gick och fotade lite under tiden..







Älskade sommar!

(var dock både jobbigt och varmt att gå och leta kvigor iklädd gummistövlar och arbetsbyxor, känns som rena rama värnpliktsprovet..)

Sol

När jag var yngre ville jag väldigt gärna ha en fin solbränna och låg därför ofta och pressade i solen. jag lyssnade inte alls på mammas varningar om hur farligt det var, utan var sådär dumt naiv som man gärna är i tonåren.

Man läste ju ofta i tidningar om att man skulle "sola smart" och vara försiktig, trots det tänkte man bara det klassiska: "det händer inte mig"

Numera har jag slutat med detta av framförallt 2 anledningar:

1) Jag växte upp och såg allt med andra ögon. Det är inte värt risken för cancer! Dags att leva för framtiden, inte bara i nuet. Dessutom får man rynkor av att sola, och jag har redan nu rynkor så det räcker :) 

2) Jag har varken tid eller ro att sola. Är lite för aktiv för att kunna ligga i flera timmar och skaffa mig en solbränna. tröttnar efter ca 1 timme.. 

Numera fuskar jag fram en fin bränna med hjälp av brun utan sol, enkelt och lätt!



Aco´s BUS finns på apoteket. Luktar helt ok, bra pris och lätt att använda.

Strömsholm

Imorgon bär det av till Strömsholm för att kolla på hästtävlingar och shoppa grejer till hästarna. En liten tradition jag och mamma har. Låter som om syrran ska med också, superkul!


Bulle

Skulle rida Mirran idag, men när jag rycktade henne upptäckte jag denna jättebulle precis bakom frambenen. Hon var inte öm, utan jag fick klämma hur mycket jag ville.

Blev en sväng ändå, men barbacka. Hon rörde sig trots allt som vanligt.





Nån som vet vad detta är och kan bero på? Har aldrig sett nåt liknande på våra hästar..

Nyfiken?

Det är inte lätt att fota kor.. Problem nr 1: För nyfikna!


Studentbilder

Mer bilder från gårdagens student :)





Efteråt serverades de grillat, tårta och fika hemma hos mor och far.









Massor av hästar!

Idag har jag haft en riktig hästdag! Alla hästarna därhemma har motionerats :)

Red galoppsvängen med Bullen, och han fick kämpa ordentligt för att orka galoppera dom långa sträckorna. Tyckte att han inte riktigt var som vanligt, lite tröttare och slöare i benen. Funderar på om det kan bero på hans långa framhovar? Vi har lite problem med hovslagaren, hon tar inte ner Bullens framhovar så mycket som vi vill, trots att vi bett om de flera gånger.
Har verkligen lessnat nu, så nästa gång hon kommer ska hon allt få höra vad jag tycker..


Mirran fick ta sig runt samma sväng som Bullen. Tänkte testa att trötta ut henne lite, men trots massor av galopp var hon lika pigg som vanligt!


Mirrans schabrak var alldeles genomblött och hela hennes hals var plaskvåt. Trots det var hon alltså inte alls trött :)


Oliver, vår lilla problemhäst, fick gå promenad med mig. Ca 4 km varav nästan hälften i trav. Ja, jag sprang..Vi var lite småsvettiga båda två när vi kom hem. Funderar på att ta med mig joggingkläder nästa gång så kan både han och jag få en joggingtur!

Lilla Oliver är väldigt rädd av sig och såg mycket läskigt på vägen, men han vänjer sig nog. Var längesen han var ute nu. Kan inte rida honom då han är för rädd, råkade ut för en sak tidigare i livet som satte stopp för ridningen. Ska testa att börja från början för att finna hans förtroende..




Fin är han iaf :)

När det var klart tog jag och mamma ut gamla Tussa och Flamman på promenad. Tussa mer eller mindre släpade mamma längs vägen medans jag och Flamman tog det lite lugnare. Sprang dock en bit med båda, och då galopperade dom glatt. Tog ett tag att lugna dessa glada hästar!
Sen lyfte vi hovarna på Flamman så att hon fick öva det. Gick rätt bra, framhovarna är svårast..

Syrrans student

Idag har syrran tagit studenten! Jippi!!

Hon har gått en bageri-/konditoriutbildning på Ekebygymnasiet, och har lärt sig massor. Hon är helt otrolig på att baka allt från tårtor och bakelser till bullar och kakor. Hon är även jättebra på matlagning :)

Här kommer några bilder från studentfirandet:





















Mer bilder kommer framöver :)

Grattis Syrran!

Hästarna

Åkte till stallet och gjorde iordning både Bullen och Mirran. Mirran fick nämligen följa med som handhäst :)
Blev en rätt kort runda, men det blev rätt mycket trav och galopp. Ville bara värma upp dom lite då dom gått väldigt lite senaste tiden.

När dom var klara och utsläppta kilade jag över till hagen bredvid där Flamman och gammelponnyn Tussa går. Plockade fästingar som bitit sig fast i Flammans tunna hud, vilket hon tyckte var lite obehagligt. Dock kunde hon inte låta bli att flåsa mig i nacken varje gång jag mosade en fästing. Väldigt nyfiken och måste kolla vad matte gör!

Flamman hälsar på Bullen, och tuggar i luften som alla föl gör inför hästar av högre rang.




Tussa vet hur man sätter människor på plats, tur att hon är så liten! Då är man inte så rädd för hennes sura miner och kickar :) Är man 34 år får man vara en liten grinig tant..


Men innerst inne är hon en underbar liten ponny som gett oss 3 härliga föl :)

Söndagens tveksamma planer

Regnet öser ner och mina planer om en ridtur börjar bli tveksamma.. Vill verkligen rida en sväng, men ska regnet forsa såhär så vet jag inte om varesig jag eller hästarna kommer tycka att det är speciellt kul!

Får se hur jag gör, en snabb barbackatur borde vi kunna fixa iaf..Annars ska jag vara inne och städa hela (ehh..halva) dagen, och det känns inte som det roligaste som finns direkt.


Äppelträd

Det är så fint när äppelträden blommar!


Teckning

Kviga med kapsylöppnare på skallen, inte varje dag man möter på :) För er som inte fattade så syftade jag på skallens teckning..



Vi har ett gäng kor och kvigor med udda bilder på skallen, kanske jag ska lägga ut fler bilder på såna saker?

Blodomloppet

Bilderna är tagna strax efter att vi sprungit Blodomloppet i onsdags. Vilket underbart gäng!

Brorsans kompis Anders, bror 1, syrran, bror 2 och hans flickvän Maria :)






Vi hade jättetrevligt och alla lyckades bra med själva loppet. Efteråt åt vi och njöt av kvällssolen. Som ni ser sprang jag på 26.43, nåt att slå nästa år!

Klippning

Åkte till stan och klippte mig idag, var längesen sen sist! Min frisyr var inte längre en frisyr, och den gick inte att få fin på nåt sätt..Då är det dags att klippa sig!

Är än så länge väldigt nöjd, men har inte hunnit fixa frillan än. Lät det vara uppsatt under hela kvällen, tyckte för en gångs skull att det var snyggt :)
Var väldigt längesen jag lät luggen hänga fram..!

Ingen vidare bild, tog den i farten..men det är stor skillnad från innan! 


Vårruset

Sprang Vårruset med detta härliga gång igår :)



Sprang 5 km på ca 26 minuter och 30 sekunder, 20 sekunder bättre än tiden jag fick på Blodomloppet i onsdags. Är väldigt nöjd med loppet då jag trots allt varit förkyld och därför inte kunnat träna den senaste månaden..

Det var inte speciellt bra väder, men det gjorde inte så mycket. Man fick göra det bästa av situationen :)

RSS 2.0