Korv stroganoff

Har just varit och handlat lite i affären. Tänkte nämligen laga korv stroganoff ikväll :) Dock var Johnnie tvungen att åka och skotta snö ikväll, så jag får nog äta själv. Men förhoppningsvis kommer han hem innan jag går och lägger mig.



Nu kurrar det i magen, så det är bäst att sätta fart. Måste åka och mata kalven innan, den lilla rackarn är minsann alltd hungrig! Precis som matte :)

Vi hörs. Tjao!

En lastbilstät söndag!

Jag sitter just nu och kollar lite halvt på tv. Johnnie bläddrade bland kanalerna och hittade på ett program vid namn "ponnyakuten" och det var faktiskt lite intressant. När jag började kolla skulle dom lasta en svårlastad häst. En hästvan kille visade hästens unga ägare hur hon skulle gå tillväga när hästen vägrade.
Trots att det var ett kort inslag lärde jag mig faktiskt en hel del vilket är bra då min travhäst kan vara lite knepig emellanåt.

Jag och Johnnie satt här bredvid varandra i soffan och han tyckte det luktade konstigt. Jag kände inget förrän han ställde sig upp och gick iväg. Efter mkt luktande, funderande och skrattanfall(från min sida) förstod vi vad det var som luktade.
Johnnie har ovanan att lägga kläder inne på badrumsgolvet och det har hänt att en av mina katter ansett att det varit roligare att kissa på dom än i kattlådan. Men dom kissar ingen annanstans, så jag bryr mig inte så mkt. Det går ju bra sålänge inga kläder ligger på golvet därinne.
Precis som ni troligen redan förstått har alltså Johnnie lämnat sina mjukisbyxor inne i badrummet.. Gud vad jag skrattade! Johnnie skrattade inte, han såg mest snopen ut :)

Idag har jag, Johnnie och Pontus varit inne i stan och handlat lite. Inga speciella grejer, bara småsaker. Kollade lite i olika klädaffärer men hittade inget jag ens ville testa. Jag tänker nog börja handla på internet, för det känns som om jag kan hitta mer av intresse då..Jag tycker sällan det är kul numera att gå och handla kläder, har liksom varken tid eller lust. Bra för ekonomin, mindre bra för garderoben.

Efter det åkte vi och käkade innan vi började rulla hemåt. Men vi åkte en omväg över Almunge då Johnnie länge velat se vart jag bodde mina 15 första år i livet.
När vi anlände till Almunge gick vi in på Ica för att handla lite och kolla om nån av mina 2 vänner jobbade idag. Och ja, Emilia jobbade. Kul att se henne igen, var ett tag sen!
Sen åkte vi förbi min gamla gård och det kändes väldigt konstigt att åka omkring i mina gamla hemtrakter. Man kände trakten såväl men ändå inte..

Bilden är tagen på vägen "hem till mig".

Under hela dagens åktur har grabbarna kollat på lastbilar. Jag har alldrig mött nån med ett sådant intresse för lastbilar :) Har dom tråkigt kan dom åka in till stan för att kolla lastbilar! (och självklart käka på max)
 
Nu på kvällen har jag diskat, tvättat och matat utefåglarna. när jag matade fåglarna invigde jag den ena mössan vi fick av en kompis(reklammössa såklart) och den var riktigt skön. Lite intressanta färger, men otroligt tjock, mjuk och mysig!



Eller vad tycker ni om en orange/blå mössa? Inte nån färgkombination jag skulle valt kanske..Men som sagt, skön var den!

Nu ska jag försöka fixa nån mat.
Tjao!


Sen middag.

Skulle ha skrivit ett inlägg tidigare idag, men jag kunde inte logga in här på blogg.se. Jag har tydligen inte varit ensam om att ha problem med inloggningen..

Jag har just kommit hem från stan där jag och Johnnie har varit och käkat på Korfu. Det är en trevlig resturang i Uppsala med väldigt glad och trevlig personal.
Dom hade ett erbjudande som innehöll förrätt, huvudrätt och efterrätt som jag valde. Och nu är jag bra mätt ska ni veta! Det är nästan så att jag rullar fram :)


Imorgon tänkte jag försöka komma upp ur sängen i tid så att jag hinner med att göra lite vettigt. Det finns fortfarande en hel del att göra här hemma så som städa, diska, elda, ta in ny ved osv. Sen tänkte jag försöka hinna med ett besök i stan och en ridtur på min lurviga travhäst.

Här är en bild som jag tog på chefens gamla islandshäst Garpúr i går:

Kunde inte låta bli att fota! körde nämligen förbi först och tänkte "oj, va fin bild de där skulle bli!" och efter några meters betänketid stannade jag bilen och backade tillbaka. Tog några bilder och sen fortsatte jag min resa hem.

Det har snöat ordentligt dom senaste dagarna. Hur man än skottar, så är det lika mkt snö strax efter.. Johnnie ser man inte mkt av dom dagarna eftersom han plogar snö hela nätterna och sover på dagarna.
Såhär ser korna ut när dom varit ute:

Alldeles vita om ryggarna :)

Nu ska jag väcka Johnnie som ligger här brevid i soffan och få honom att lägga sig i sängen. För vi är bra trötta efter maten!

Nattinatt!

Lugn i ladugården :)

Kom nyss hem från min och Johnnies lilla utflykt. Skönt att ha fått lite mat i magen och nu ska det bli skönt att krypa till kojs så att man orkar upp tidigt imorgon.

När jag sagt adjö till Johnnie och hoppat ur bilen smet jag tyst in i ladugården för att kolla om nån ko eller kviga bestämt sig för att kalva såhär på kvällskvisten. Tassade med lätta steg genom ladugården för att kolla dom som har tiden inne. Dom kor och kvigor som ännu inte somnat följde mig nyfiket med blicken. Resten låg med slutna ögon och sov tungt. Kanske drömde dom om sommarens varma solstrålar och gröna beteshagar?

Ingen hade kalvat, så jag började gå ut igen. När jag var påväg ut slogs jag av hur lugn, skön och behaglig stämning det var inne bland djuren.
Jag är ju uppväxt bland dessa djur, så att känna lugnet, höra ljuden och känna doften från dom är obeskrivligt underbart för mig. Det väcker så många fina minnen från förr.
En del röker för att bli lugna, men för mig räcker det med en promenad bland djuren såhär på kvällen när lugnet infunnit sig :)
Jag tror inte det är möjligt för personer som inte umgåtts med dessa djur att förstå vad jag menar.. Men jag önskar att alla människor nån gång hittar ett sätt att slappna av och verkligen njuta av livet. Jag har hittat mitt sätt :)

Nu ska jag sova! Tjao!


Kvällsmat :)

Sitter just nu och väntar på att Johnnie ska komma och hämta mig här på jobbet. Jag ska sova här inatt pga att jag jobbar förmiddag imorgon(som vanligt) men vi tänkte åka in till stan och käka. Blir troligen(precis som förra gången) nån form av snabbmat, men sånt får man unna sig ibland :)

Vet inte riktigt vad jag ska hitta på i helgen.. Några förslag?

Nu ringde Johnnie, så nu är det dags att gå ut!
Ursäkta den dåliga och tråkiga uppdateringen, men jag har trassel med internet..

Tjao!


Snökaos?

Nu snöar det igen. Fast mkt till storm har jag inte sett än..
Är det snökaos i sthlm idag måntro? Det känns som om minsta lilla snöfall gör att det blir kaos i vår huvudstad! Lär dom sig aldrig att det brukar komma snö här i vårat avlånga land? Tänk vad norrlänningarna måste skratta..dom som pulsar runt i snö nästan jämt :)

Nä, nu ska jag käka, sen ska jag ut i snön igen!

Tjao!


Några raders uppdatering..

Ska strax åka till jobbet. Tänkte bara klottra ner några rader först :)

För en gångs skull kom jag upp rätt tidigt. Eller ja.. tidigt och tidigt..Tidigt för att vara mig!

Har eldat, diskat och städat lite här hemma och nu är det dags att mata lillkalven. Hon har blivit en riktig liten buse :)



Det ser lite stökigt ut i stallet, men vi håller på och bygger om lite!

Nu ska jag dra till jobbet. Det är lite skönt att semestern är över, för nu börjar pengarna rulla in igen och man känner att man gör något nyttigt :)

Tjao!


Twilight

Det har varit otroligt mkt snack om filmen "Twilight" och dess 2:a "New Moon". Dock har jag inte sett nån av dom förrän nu.  Heidi hade med "Twilight" till fjällen och jag och Camilla satte oss och kollade på filmen. Ingen av oss är speciellt intresserade av vampyrfilmer, men den här tog oss båda med storm :)

Jag har som sagt hört en del om filmen och har en kompis som älskar den. Men jag går sällan på bio och då blir det tyvärr inte alltid av att kolla på såna där filmer. Jag lyckades komma iväg på bio och såg "Män som hatar kvinnor" men det var mest för att ALLA som sett den lovprisade den. Dock missade jag filmer som Twilight..

Twilight var iaf bra, trots att jag inte trodde det från början.


Jag älskade mystiken mellan/kring huvudpersonerna. Förstår inte varför, men väldigt många av oss tjejer faller för mystiska killar. Och även om den manliga huvudpersonen inte var så speciellt snygg, så fångade han mig verkligen genom sin omtänksamhet, sina blickar och sin tystnad.

Nu ska jag fixa lite här hemma innan jag ska åka till jobbet.

Tjao!

Fjällen 2010!

Hejsan! Nu var det längesen jag skrev sist, men jag har haft fullt upp me skidsemestern :)
I det här inlägget tänkte jag visa er ett urval av dom bilder som togs under resan.


 Fin utsikt i backen.


Toppen!




Jag och Camilla ser ut som bankrånare på semester :)


Jag och camilla besökte toan för att lätta på trycket och värma frusna tår.


Hampus fjantar sig!


Jag i backen. Camilla fotade och fick till det bra!


Jag gör tummen upp!


Jag och Camilla ska ut och busa med skärtlappar!


Camilla är redo :)


Korsord blev en populär syssla när vi kom hem efter att ha varit ute i backen i flera timmar.


Heidi, Jag och Camilla. Heidi skojar medans jag och camilla ser något mer seriösa ut :)




Jag och Johnnie!

Det var alltså ett litet urval av alla bilder vi tog! Det var en riktigt lyckad semester full av åkning i backen, godis och mys. Jag och Camilla stack även ut och åkte skärtlapp en kväll medans dom andra var seriösa och åkte längdskidor. Oj, vad vi skrattade!
Sista kvällen käkade vi middag och bowlade på ett ställe nära backen. Vi körde tjejerna mot killarna, men tyvärr vann grabbarna. Jag hade aldrig bowlat tidigare, men trots det började det bra. Dock höll inte det i sig utan under timmen vi spelade lyckades jag underhålla dom andra en hel del :)

Jag kommer säkert berätta mer sen, men jurt nu får det räcka såhär.

Tack till er som var med till fjällen! det var jättekul! Och jag hoppas att vi kan hitta på något liknande igen.

Tjao!

Hälsning från fjällen!

Lånade Johnnies dator en snabbis. Tänkte bara berätta att allt än så länge går bra här uppe i skidbackarna. Just nu ska Heidi, Hampus, Simon och Johnnie ut och åka längdskidor. Det blir premiär för Johnnie.

Jag och Camilla tänkte vara aningen mer oseriösa och åka skärtlapp! Vi känner oss lite busiga ikväll :)

Åkningen går allt bättre men jag och Camilla håller oss ändå i lite lättare backar då vi tycker det är roligast. Bilder och mer info om våran skidsemester får ni när jag kommer hem. Jag och Johnnie kommer åka hem på fredag morgon.

Tjao!

Oflyt.

Dethär blir nog den sista bloggen innan skidsemestern, för jag kommer inte ta med mig datorn.

Lillkalven mådde lite bättre idag, men den är inte alls så pigg som förut. Vi kommer göra lite ändringar i hennes kost, och hoppas på att det ska hjälpa. Dock brukar risken för sjukdom och dödsfall vara mkt större hos kalvar som fått en dålig start på livet.. Vi hoppas på det bästa, men det dröjer innan vi kan pusta ut.

Ni får veta om en vecka hur det gått med min lilla älskling!



Min dag har inte vart så bra. Bråkiga kor och kvigor.. Idag kollade vi dräktigheter hos korna så att vi har koll på vilka som ska kalva. Jag letade upp dom kor vi skulle kolla och hade en lista med deras nr. När jag la ifrån min lista för att binda en ko kom en annan ko och..ja, ni ser:



Hon tyckte det var helt okej att parkera på mina saker. Inte ville hon flytta sig heller. Penna och papper var sig inte längre likt efter händelsen.. Tur att vi hade ett reservpapper!
Men då kände man att det var dags för semester, för idag har vi inte haft någe vidare flyt på jobbet!

Nu ska jag iväg och rida. Men ni får ha det så bra så hörs vi om en vecka!

Tjao!!

Snabb uppdatering:

Sitter på jobbet och väntar. Johnnie ska nämligen komma hit och hämta upp mig för att sen åka till stan och käka. Ska sova på jobbet inatt som vanligt, så det är kul att han tar sig tid att åka ända hit och umgås med mig :)

Blir ingen speciell kvällsmat för vår del. Jag orkar inte duscha och göra mig fin ikväll då jag ska ut till korna igen tidigt imorgon, så det blir ett "kom-som-du-är-ställe" dvs MAX!

Mamma ringde och sa att lillkalven därhemma verkar lite deppig och nere idag. Får hoppas att hon inte går och blir sjuk nu när hon klarat sig så länge.. Håll tummarna!

Den här bilden har ni sett förr, jag vet. Men jag har ingen möjlighet att lägga in nya bilder när jag är på jobbet..

Tjao!


till jobbet

Sådär ja :) Det brinner för fullt i pannan, disken är diskad, tvättmaskinen går och veden är intagen. Dessutom har fåglarna där ute i kylan fått lite mat :)
Jag hann inte allt jag ville hinna, men resten får jag göra ikväll!

Nu ska jag åka hem till mamma och pappa för att mata min lilla kalv innan jag rullar vidare mot jobbet.

Ska bara käka lite choklad innan jag åker :)

Tjao!

God morgon!

God morgon!

Idag kom jag upp rätt tidigt(för att vara mig nuförtiden..) och det känns bra då jag har lite att göra innan skidsemestern. Johnnies pappa ska passa huset då så det är viktigt att allt är i sin ordning.
Det första jag gjorde idag var att säga "hej då" till Johnnie som skulle iväg att jobba och nu har jag även satt igång eldningen i pannan och käkat lite frukost.

Tänkte försöka hinna med lite allt möjligt innan jag åker till jobbet idag. Jag ska diska, träna, städa, ta in ved, elda ordentligt så det blir varmt i huset och självklart skriva en packlista!
Jag är så otroligt glömsk att jag MÅSTE ha en lista. Annars glömmer jag lätt hälften :)

Det är lite tråkigt väder idag. Mulet och kallt..
Det är då man fortsätter lägga in sommarbilder i sin blogg, för det finns väl ingen som vill se tråkiga vinterbilder om och om igen hela vintern? Nä, nu vill jag ha sommar!







Nu ska jag fortsätta pyssla här hemma. Vi hörs!

Semesterbilder

Sitter hemma framför tv:n med datorn i knät. Sitter och kollar på bilder från semestern i somras som jag och Johnnie spenderade uppe i norrland. Längtar verkligen till sommaren.. Men fram tills snön börjar smälta ute, får jag nöja mig med att kolla på bilder och minnas tillbaka :)











Nu ska jag krypa ner i sängen tillsammans med älsklingen.

Tjao

Promenix!

Nu brinner det för fullt i pannan och temperaturen här inne i huset börjar sakta men säkert bli behagligare. promenaden är avklarad och det var skönt att fö röra på sig.
Jag slutade träna pga förkylning, men nu känner jag mig så gott som helt frisk och vågar börja ta i lite när jag är ute och går. Idag bestämde jag mig för att springa lite på oplogade vägar :)



Blir lite hårdare träning då, och så får man öva balansen en del då det var lite ojämt under den senast fallna snön.
Det är väldigt fint vinterväder just nu, och temperaturen är lagom. Fast jag skulle vara som mest nöjd om det kunde hålla sig runt -9, det vore perfekt! Just nu är det -12 här.
Men det bästa är solen och den blå himmlen, man blir på så bra humör!



Nu ska jag skutta in i bilen och börja rulla mot jobbet. Tänkte stanna till vid en affär också, skulle behöva handla lite småsaker.

Tjao!

Kallt!

Har nyligen klivit upp. Trött som vanligt.. Inte blir det bättre av att det endast är 15 grader här inne i huset!



Så nu har jag som högsta prioritering att hämta in ved och börja elda igen. Sen blir det en promenad :)

Vi hörs. Tjao!

Vinterpromenad :)

Idag när jag vaknade kände jag mig för första gången på länge riktigt utvilad. Hade jag fått sova en timme till hade jag säkert vaknat utan mobilens alarm. Jag har ju varit så otroligt trött hela vintern.. Jag är en sån där person som älskar våren då all energi bara bubblar inom mig. Då brukar jag alltid skutta omkring likt en kalv på grönbete :) Nu började jag längta otroligt mkt efter våren.. Och varje dag det är soligt och fint ute börjar jag längta ännu mer!

Efter att ha sovit bra(förutom en mardröm) kände jag att jag var sugen på att gå en sväng. Kolla vilka häftiga ögonfransar jag fick :)


Det är inte så kallt som det ser ut, för jag hade pälsat på mig bra!

Här är några bilder från promenaden:






Nu ska jag sova :)

Nattinatt!


Kryssning :)

Idag har jag och Johnnie åkt Eckerölinjen. Förra gången vi åkte handlade vi så mkt i tax-freen att vi fick några biljetter till att åka igen. Så vi tyckte att det var dags att uttnyttja dom nu :) Men ny fick vi nya så vi kan åka gratis några gånger till.



Det var inte mkt folk på båten, så det var lugnt och skönt. Precis som vi ville ha det. Åker man eftermiddagsbåten däremot och ser det hela som en förfest vill man däremot gärna ha mkt folk runt sig :)



Egobild på toa:n!



Johnnie röker ute på däck. Var inte alls så kallt som man kunnat tro, snarare tvärt om. Ute i solen var det så varmt att snön på båten smälte!





Det var en trevlig resa. Dessutom hittade jag en liten filur som jag direkt blev kär i. Den lilla filuren är ingen mindre än en liten lurvig kanin :)

Tjao!

Ridning :)

Har just kommit hem från ridningen. Det gick riktigt bra idag :) Jag och en av hästarna på ridskolan kommer nämligen väldigt bra överrens.



Hon är aningen het, men det är bara bra. Hellre en häst med fart i än en slö.. Min ridlärare är väldigt nöjd efter varje lektion jag rider Hottie, för hon tycker verkligen att vi funnit varandra och gör framsteg för varje gång.
Nästa gång ska vi hoppa, det kommer bli intressant :)

Imorgon ska jag och Johnnie åka Eckerölinjen. Vet fortfarande inte hur många vi blir som åker, men det visar sig. På söndag tänkte jag eventuellt åka till stan och shoppa lite. Men inte mkt, för jag ska spara pengar till skidresan.

Morden i Midsomer är på 1:an just nu. Det är en av mina favvo-deckare! Även Navy CIS(tror det stavas så) är väldigt bra. Synd att det går så sent bara..

Tjao!

En liten sötnos!

Äntligen fredag. Veckorna har blivit lite konstiga nu när man har varit ledig så mkt i jul. Man har helt enkelt blivit lite bortskämd :)

Har just duschat och ska skutta i säng så att jag får sova nån timme innan jag ska iväg och rida.

På hemvägen från jobbet stannade jag till hemma hos mamma och pappa. Matade lillkalven och lät den springa lite ute i snön.





På den andra bilden står Johnnie och försöker fixa en vattenkran som frusit. Kalven kikade nufiket på hela tiden :)
Nä. nu ska jag vila lite!

Tjao!

Fjällen

Sitter just nu och kollar här på internet efter intressenta aktiviteter till Johnnie under skidsemestern. Pga en dålig rygg och svagt intresse vill inte han åka i backarna, utan tänker försöka fördriva tiden på annat vis.
Det finns en hel del man kan göra i fjällen om man inte vill åka i backarna, det gäller bara att använda fantasin och söka på internet.
Tyvärr åker man ju ofta upp till fjällen för att bara åka i backarna, men det finns ju så mkt mer man kan göra!


Semester..

Nu sitter jag här på jobbet igen. Ska som vanligt sova över här då jag jobbar fredagsförmiddagar och alltså inte tjänar speciellt mkt på att åka hem. Man hinner ju inte mer än äta och sova några få timmar innan det är dags att åka tillbaka igen.
Dessutom ska Johnnie jobba inatt så jag skulle ändå få sova själv..

Eftersom jag är lite förkyld så tänkte jag försöka komma isäng rätt tidigt. För det bästa botemedlet mot förkylning är enligt mig värme, sömn och omtanke från nära och kära :)
Har varit förkyld 2 gånger på rätt kort tid, och jag ser en tydligt samband mellan sjukdom, trötthet och motion. För sen jag kom av mig med träningen har jag blivit otroligt trött och omotiverad, samtidigt som jag blir sjuk lättare. Annars brukar jag bara vara sjuk nån gång per år som mest!

Snart är det vecka 3 och dags för mig att packa väskorna och resa norrut. Men just nu vill man egentligen boka en semester till värmen! Istället för kylan i fjällen..
Johnnie är aningen missnöjd med semestervalet då han ville åka till värmen(jag med för den delen!) men jag ville så gärna åka till fjällen och har längtat sen förra gången jag var där.
Jag har lovat Johnnie att nästa gång blir det en resa till värmen!

 Längtar :)

Helgens planer är ännu inte helt spikade. Som det ser ut nu blir det en vänta på stan för att inhandla det sista innan skidsemestern(i mitt fall snowboardsemestern) och vi funderar oxå på att åka Eckerölinjen.
Lillkalven ska få en ny box så att min häst kan få tillbaka sin och ja, sen har vi inte kommit längre i våra planer.

Nu ska jag surfa lite på nätet.
Tjao!


Kyla

Idag är det bra kallt. Väldigt kallt! Som kallast var det runt -28 här hemma hos mig och Johnnie.. Usch! Och inte kan man klaga och gnälla om kylan heller, eftersom vi ska upp till fjällen snart och där lär det ju inte vara varmare. Fördelen med kylan är väl att man skaffar sig lärdom om hur man ska klä sig för att hålla värmen. Man lär sig den hårda vägen :) Jag har alltid varit dålig på att klä mig varmt på vintern, så nu efter 21 år är det dags att lära sig!



Idag har jag varit ledig från jobbet. Jag och Johnnie har varit i stan och handlat lite allt möjligt men det var inte speciellt roligt då det var svinkallt ute. Såfort man fått upp värmen efter att ha varit i en affär var det dags att gå ut i kylan igen.

När vi kom hem eldade vi upp granen. Japp, du läste rätt :) Granen barrade så mkt att vi bestämde oss för att elda upp den i öppna spisen. Johnnie sågade och klippte av en bit i taget och kastade in i elden, och det brann bra.


nu ska vi se film :)

Tjao!

En snabb liten uppdatering :)

Har nyligen kommit hem från jobbet och ska precis sätta mig och käka en varm macka. Älskar min nya mackgrill! När jag käkat mackan ska jag och Johnnie ta en jungfrutur med hans nya bil :)

Hörs senare!


Änglahund

Sitter och lyssnar på låten "Änglahund" av Hasse Andersson. Det är en lite speciell låt för mig eftersom den var en av mina första älsklingslåtar.  Jag minns att mamma hade den låten inspelad på ett kassetband i bilen. Jag brukade sitta där och lyssna, och så fort låten var  slut spolade jag tillbaka och lyssnade en gång till. Så kunde jag hålla på, om och om igen. Trots det är det fortfarande lite av en favortitlåt :)


I söndags var jag, Johnnie och Pontus i stan och käkade på en kinaresturang. Jag är inte så mkt för den sortens mat, men Johnnie gillar den och Pontus hade aldrig testat. Maten är helt okej, men jag tycker att en rejäl köttbit och nåt smaskigt till är godast :)


På onsdag verkar det som om jag kommer vara ledig, vilket jag har lite blandade känslor för. Behöver egentligen så mkt pengar jag kan få denna månad då jag kommer resa bort en vecka till fjällen. Inte för att jag har brist på pengar, utan snarare för att jag ogillar att få en allt för liten lön.. :)  Samtidigt är det ju självklart skönt att vara ledig och Johnnie har länge velat åka till stan och handla lite med mig. Så om allt går som det ska kommer jag och Johnnie tillbringa onsdagen i stan.


Idag är Johnnie och kollar på en bil i Sandviken. Får se om nån timme om det blev något köp. Jag köpte min nuvarande bil däruppe, och Johnnie hoppas på att det ska finnas fler fina bilar däromkring. Min funkar ju än sålänge bra så när som ett krassligt batteri, men hittills har den inte vägrat att starta. Även om den kan tveka bra länge innan den går igång! Men ett batteri är inte mkt att bråka om, för det är ju inte speciellt svårt att byta. Dock har varken jag eller Johnnie lust att fixa det ute i kylan, så vi ska städa ur garaget lite innan det blir av. Om det inte blir mildare väder vill säga :)


I garaget står just nu min gamla ögonsten och trotjänare Galanten.  Vi har fortfarande inte hittat felet på honom och eftersom besiktningen går ut i mars vill Johnnie göra sig av med honom. För mkt rost och fel gör att han inte kommer att klara en besiktning till, men planen var att han åtminstonde skulle gå som vinterbil innan han ställs av i mars. men nu verkar det alltså som om min lilla ögonstens dagar är räknade. Gillar den bilen, för han har alltid startat utan problem och jag har inte haft speciellt mkt problem med honom. Tills nu. och sen kan nog alla hålla med om att det är något speciellt med "den första".  Varesig det handlar om förstariktiga  pojkvännen/flickvännen, första hästen, första moppen eller som i det här fallet, första bilen.  Det går inte riktigt att förklara, men dom minns man liksom lite extra :)


Tjao!


Kallt..

Idag är det söndag om jag inte minns fel. När man är ledig såhär runt jul och nyår blir det lätt att man blandar ihop dagarna lite :)

Idag ska jag ta det rätt lugnt. Det måste städas lite här hemma efter nyår, då det blev en hel del disk.. Sen har katterna rivit ner en blomkruka så det ligger en massa jord på golvet.
Ikväll tänkte jag och Johnnie åka till stan och käka middag. Det var ett tag senast vi var ut och åt så vi tyckte det var dags att komma iväg i helgen.

Det är kallt ute och snön bara faller. Min bil är begravd under massor av snö och det kommer ta ett tag att gräva fram den :)

Här är tre bilder från i onsdags då jag jobbade förmiddag. Det var svinkallt och dom stackars korna hade is i morrhåren! Några hade till och med istappar hängande från mulen.






Tjao!

Utforskar och testar :)

Som ni redan bör ha sett så har jag exprementerat lite med bloggens utseende. Jag kan inget om bloggdesign, men jag testar mig fram :)

Såhär långt kom jag ikväll, men jag ska fortsätta utforska när jag får mer tid. Men jag är ändå nöjd, är ju trots allt djurskötare, inte datanörd! :)

Nu ska jag skutta i säng. Och drömma sött om mina nyvunna datakunskaper. haha!

Nattinatt!


Gott Nytt År!

Nu tänkte jag äntligen uppdatera bloggen igen. Har varit för mkt att göra på senaste tiden och svårt att hinna med att sitta vid datorn :)
Men nu har jag lite tid att skriva innan jag skuttar i säng!

Ska ta och berätta lite om vad jag hittade på på nyår.

Jag och Johnnie hittade inte några vettiga fester, så vi valde att själva bjuda hem lite folk. Vi bjöd på mat och efterrätt och alla tyckde det var otroligt gott. Dessutom var dom imponerade över att vi bjöd på så fin mat :)
Potatisgratäng och fläskkotletter, två sorters såser och till det serverades bröd och sallad. Efterrätten bestod av kladdkaka och glass. Mums!




Skumpa och fyrverkerier vid 12-slaget är ett måste! Johnnie blir som ett litet barn när han får avfyra fyrverkerier :)






Svårt att fota fyrverkerier :) Framförallt när kameran inte kunde bestämma sig för om den skulle ta kortet samtidigt eller en sekund efter att jag tryckt på knappen..

Killarna skulle ju självklart börja brottas och kasta ut varandra i snön!



Sen begav vi oss in för att fortsätta prata och ha trevligt.


Johnnie har snöjour, så kl. 2 begav han sig ut för att skotta snö. Jag hängde med då det behövdes folk :)


Man var bra sliten sen när man kom hem igen! Då hade jag varit uppe i nästan 24 timmar..och under dom timmarna hade jag varit inne i stan och handlat, städat, lagat mat, firat nyår och skottat snö :) När vi väl kom i säng sov jag och grabben djupt kan jag lova!

Nu har vi just påbörjat ett nytt år. Ett år med helt nya möjligheter!

Tjao!

RSS 2.0