Salt och peppar

Handlade dessa i en mysig butik i Gävle för några veckor sen. Butiken heter Village och som ni kanske redan listat ut är det salt-och pepparkar som föreställer kor. Fanns i form av andra djur med, men korna var finast :)




Live - The Dolphin´s cry

Detta är en av mina favoritlåtar just nu, och varje gång jag hör den tänker jag på en kompis närstående som avlidit. 

oh yeah, we meet again
it's like we never left
time in between was just a dream
did we leave this place?




Önskar verkligen att jag hade kunnat göra nåt åt den hemska sorg dom anhöriga bär på.. En sorg vi andra inte ens kan föreställa oss.

Hästtransporten

Idag åkte jag med min transport till en verkstad för att få den fixad. Visade sig nämligen att den t ex inte hade några bromsar på senaste besiktningen. Tur att jag inte hann använda den då, när den var utan bromsar!



Längtar tills den är klar, så att jag kan ta med mig hästarna till ridskolan och liknande :)



Sessans föl

Nu på kvällen åkte jag och Susan för att kolla på Sessan och hennes lilla fölis. Hon är nu rätt exakt 2 månader och jättefin!

Hon var dock lite blyg när jag skulle hälsa på henne, men samtidigt otroligt nyfiken :)





För dom som inte vet: Detta föl kanske jag kommer köpa inom kort, då jag älskar modern och vill ha en häst att "satsa" mer på i framtiden.

Festhelg

Har precis kommit hem från Norrtälje, där jag varit och firat Camilla som nyss fyllt 23. Hon bjöd på mat och tårta, och sen blev det förfest.
Senare på kvällen besökte vi krogen och kom hem runt 4 på natten. Vi övernattade hos Camilla då vi alla hade en bit hem..

Köpte bland annat 2 cd-skivor i present till camilla, som jag la i en perfekt presentförpackning. Visst är som lika!?


Lill-Anna gav Camilla ett får och en mugg :)


Jag klippte luggen precis innan jag åkte, blev bättre än jag trodde! Och helt gratis var det också!


Heidi med sin piggelindrink.


Jag och självaste födelsedagsbarnet!


Nu ska jag sticka och kolla på fölisen! tjao!

2:a ridlektionen hösten -11

Sådär ja, nu är dagens ridlektion avklarad. Red Quinta idag igen, och vi kom inte riktigt överrens idag heller.. Emellanåt går det jättebra och hon skärper till sig, och sen sätter hon igång med att kasta huvudet och "bryta förtrollningen".

Vi tränade på det vanliga, dvs halvhalter, böjning och ställning, samling m.m.

Vi övade lite galoppfattningar också, men det blev bara pannkaka. Hon var jättesvår! Så jag är som vanligt inte alls nöjd... suck! Men det gör förhoppningsvis att jag kämpar ännu mera nästa gång!







Träffade på Susan i stallet, och på söndag ska vi åka och kolla på Sessans lilla fölis. Ska bli jättekul! Min blivande pålle?


Hööks

Igår åkte jag in till stan för att leta vidare efter ridstövlar. Åkte först till Hööks och testade dom jag varit intresserade av då dom nu fått in min storlek. Dom satt inte alls så bra som jag hoppats så jag skippade dom. Däremot hittade jag följande saker:

Remontträns till Mirran. Vill se om hon går bättre med den nosgrimman då hon är väldigt orolig med bettet. Tänkte först köpa endast nosgrimman, men hela tränset var så pass billigt att jag köpte det.


Nytt pullarträns åt Bullen. Köpte ett åt honom i storlek Full, men det var alldeles för stort. Tänkte göra nya hål i det, men kom fram till att det var snyggare att köpa ett nytt. Det gamla tänker jag antingen sälja eller ge bort i present till nån. Intresserad?


Säkerhetsväst åt mig. Jag, mamma och pappa kom fram till att jag bör införskaffa en, framförallt nu när jag ridet mer och framförallt ridet Mirran mer. Så nu kan mor och far vara lite lugnare, samtidigt som jag rider säkrare :)
Kommer främst använda den när jag rider Mirran och när jag hoppar.


När Hööks var avklarat åkte jag vidare till Sporren där en jättetrevlig tjej hjälpte mig hitta på ett par jättefina/sköna ridstövlar. Hon hade dom inte hemma, men ska ringa när dom kommer. Jippi!

Uteritt på heta Mirran

Red Mirran idag innan jobbet. Hovslagaren var här i måndags och jag passade då på att sko henne så att jag kan rida mer på grusvägarna med henne.
Hon är nämligen än så länge mycket lättare att rida på vägarna än på en åker eller ridbana. Hon är så het och jag vill banta ner henne och se till att hon får lite kondis innan jag kräver mer av henne.



Idag lät jag henne trava och galoppera lite mer än vanligt, dels för att göra av med överskottsenergi, men också för att få henne att jobba bort överskottsfett :)
Lilla Mirran är nämligen jättetjock!

När vi kom tillbaka till stallet var hon näst intill sjöblöt, men fortfarande pigg och energisk. Den damen tröttar man inte ut i första taget! Hon var alldeles löddrig under schabraket, vilket ni ser på bilden.


Barbacka på Bullen

Red barbacka på Bullen igår, för det tog alldeles för lång tid att göra rent honom. Han hade nämligen hittat hagens lerigaste ställe.. Så jag satte bara på honom tränset när jag rycktat klart och red iväg.



Han verkade tycka om gårdagens ridtur, för han skrittade på i god takt och såg väldigt belåten ut. Annars brukar han ofta gå och slöa..

Både travade och galopperade barbacka, och jag sitter allt bättre i traven på honom. Galoppen är fortfarande väldigt stötig och knepig, men driver jag på honom blir den bekvämare. Full fart :)

farlig ko

Vi har en väldigt knepig ko ute på betet just nu. Hon har kalvat, men är aggresiv och väldigt stressad såfort man närmar sig.
Vi ska se om vi kan få in henne i en fålla och på så sätt få på henne på djurkärran. Om inte det går får vi nog låta henne gå kvar på betet med sin tjurkalv tills i höst när vi tar hem resten av djuren.



Stressade kor kan vara väldigt farliga, framförallt om dom dessutom försöker skydda sin kalv. Folk har blivit allvarligt skadade när dom råkat komma för nära en annars väldigt snäll ko och hennes nya kalv.


Fullt upp :)

Har äntligen kommit hem. Känns skönt att få vila och få umgås lite med Johnnie innan nästa vecka börjar.

Men imorgon ska jag jobba igen, så jag får inte mycket ledighet. Får ingen sovmorgon heller, för hovslagaren ska komma imorgon på förmiddagen. Jag måste alltså infinna mig i stallet tidigt och ta in hästarna.

Efter det åker jag till jobbet där vi bland annat ska ta hem en nykalvad ko med kalv från betet. Som ni säkert ser på bilden så var inte vädret det bästa när bilden togs. Spöregn..

Paus

Har tagit en liten paus nu från jobbet  för att fylla på med mat i magen och vila fötterna lite. Eftersom jag inte är van vid att jobba mer än vanligt, blir jag snabbt trött i fötterna och måste vila dom emellanåt. Annars brukar jag ha jätteont när jag sen kryper till kojs.. Men jobbar jag väldigt mycket under en vecka brukar kroppen snabbt anpassa sig.

Ska strax gå ut, så jag tänkte inte skriva allt för mycket. Bara uppdatera läget lite :)

Ska jobba hela dagen idag, så än får jag inte åka hem på ett tag. Ska bli skönt att komma hem efter en lång dag och mysa in mig i Johnnies famn. Längtar :)
Känns lite ensamt här på gården när alla är borta, samtidigt trivs jag med endast mitt eget och djurens sällskap. Men skulle det hända nåt är det klart att man vill ha hjälp nära till hands.

Igårkväll när jag gick och gjorde klart dom sista uppgifterna innan jag skulle gå in och "ta kväller", började jag minnas tillbaka på min uppväxt. Spenderade många kvällar i ladugården med mamma och pappa, och jag fick samma trygga "myskänsla" som jag hade då.
Det är lugnt, djuren ligger och idisslar och mörkret tränger sig sakta på.



nä, nog om det! Nu ska jag ut och jobba vidare :)


Jobb!

Det är helg och jag är på jobbet :)

Chefens bror gifter sig idag, så alla har åkt dit och kommer hem först imorgon. Därför får jag hålla i rodret till som återvänder vilket känns kul. Får hoppas att korna sköter sig bara!

Regnet öser ner, men det gör inte så mkt. Gillar nämligen när det regnar och har inget emot att jobba utomhus när det öser ner, bara jag har ombyte. Byxorna blev plaskvåta när jag var ut och kollade djuren på betet, så jag har precis dragit på mig ett par torra. Älskar den känslan, att komma in helt genomblöt och byta till torra kläder!

Nu ska jag äta, sen är det dags för mjölkning. En granne kommer och hjälper till med att fixa foder till djuren, så jag behöver inte göra så mkt mer än vanligt.

Återkommer säkert med fler inlägg ikväll!



Mysig sovställning! Obs: hon vilade alltid med benet såhär :)

1:a ridlektionen hösten -11

Har just kommit hem från terminens första ridlektion, och som vanligt är jag inte ett dugg nöjd! Haha, det verkar som om det är svårt att få mig helt nöjd..

Red Quinta, och vi var nog båda ringrostiga efter sommaren. Hon sprang bara och stretade emot med huvudet i vädret, och jag blev trött direkt av att driva, driva och åter driva. För i minsta lilla sväng skulle hon sakta ner farten betydligt samtidigt som hon kastade med huvudet. Kändes som om inget hjälpte, hur jag än kämpade..

Mot slutet började hon dock samarbeta. Tur det, för annars hade lektionen känts totalt misslyckad! Hon började mjukna och gå på tygeln, och då kunde jag koncentrera mig ännu mer på min sits. För sitsen är verkligen nåt jag måste jobba på :)

Nöjd pålle som smaskar hö:


Blev lite suddigt, men det är svårt att få en skarp bild på nån som smaskar hö för fullt!

Sköna och Ferdinand

Idag efter jobbet åkte jag hem till mamma och pappa för att hämta mina ridstövlar. Måste ha dom nu i eftermiddag då jag ska rida min första lektion efter sommaren.

När jag hoppade ur bilen "hemma"(kallar fortfarande mina föräldrars gård för hemma) så blev jag så otroligt sugen på att gå ut i hagen och mysa lite med mina ungdjur Sköna och Ferdinand.

Båda älskar att gosa, vilket säkert syns på bilderna:










Haha, här på sista bilden knuffade Sköna mig ur bild..




Nya ridstövlar

Åkte till Hööks idag för att testa ett par nya ridstövlar. Hittade på ett par jag gillar, men tyvärr fanns inte min storlek inne för tillfället, så jag ska återvända om en vecka.



Jag vill ha rätt enkla ridstövlar utan en massa detaljer och grejer. Framöver kanske jag skaffar ett par hoppstövlar mer mer detaljer, men just nu vill ja ha ett par enkla dressyr/allround-stövlar.


Regn!

Idag har vädret varit riktigt skojigt. Ena stunden öser det ner och åskan går, för att en halvtimme senare låta solen skina riktigt varmt.

När det öser ner stora mängder vatten blir det vatten kvar i ena änden av kvighallen, och när jag var där och kollade brunster passade jag på att ta denna bild:



Dagen har inte varit speciellt bra idag, men det var kul med ett ordentligt regnoväder! Gillar när det riktigt öser ner :)


Barbackaritt på Bullen

Red Bullen barbacka igår då jag fick ont om tid efter att ha hjälpt mamma och pappa med fåren.

Det var lite häftigt måste jag säga, för det var längesen jag red honom utan sadel och man kunde verkligen känna skillnaden! Alla som ridit en rätt oskolad ridtravare vet att dom är väldigt stötiga och svåra att rida i trav, och för mig har det varit nästan omöjligt att sitta kvar i traven under barbackaritter.

Men igår testade jag att rida honom på en åker i nästan bara trav, och han skötte sig jättefint. Han tar det lite lugnare och lyssnar mer på vad jag vill. Kan inte säga att han går mer samlad förrän nån filmat och jag fått se hur han rör sig, men det känns iaf mycket bättre än förr.

Tyvärr har jag inga nya bilder..

Eldfesten 2011

Igår var vi på Eldfesten som är en årlig tradition i Österbybruk. Egentligen så är det inte så speciellt, och man har ofta högre förväntningar inför det än vad man borde ha. Men som sagt, det är en tradition och fyverkerierna är roliga att se!







Vi började kvällen med grillning hemma hos mig och Johnnie, där vi även förfestade innan vi fick skjuts till Eldfesten. Där kollade vi på showen och sen hamnade vi i öltältet där vi sen spenderade resten av kvällen bland härligt folk.

Blev väldigt trött och sliten på slutet, och trodde verkligen inte att jag skulle kunna cykla hem. Men det gick hur bra som helst, och frisk luft kombinerat med motion var bra för att fösa bort tröttheten :)

Nu håller jag på att städa upp här hemma efter gårdagen, och strax ska vi hem till grannarna på fika. Lagom såhär dagen efter fest!

Snickrat :)

Internetanslutningen har krånglat, så det har blivit fattigt med nya inlägg den här helgen!

Mamma frågade mig för några dagar sen om jag kunde hjälpa henne snickra lite åt en kund. Mamma driver ju, som kanske många vet, en hemtjänst här i samhället tillsammans med en vän. Dom erbjuder lite alla möjliga tjänster, som städning och promenader.

Nu ville en kund ha hjälp med att bygga nån form av pallkragar till sina rabatter, och mamma frågade då mig eftersom jag kunde hjälpa henne.





Här ser ni resultatet :)
På sista bilden ser ni dom gamla brädorna bredvid dom nya, helt ruttna.


Lång fredag

Hejsan kära läsare!

Får åter igen ursäkta för den dåliga uppdateringen! Har inte varit hemma mycket dom senaste dagarna då jag jobbat extra.

Det blev en lång, men bra dag idag. Klev upp 02.30 och nu är klockan 23.14.. dags för mig att krypa till kojs alltså! Som sagt, det har varit en bra dag eftersom jag tycker att jag fått mycket gjort. Chefen och jag kan samarbeta riktigt bra när vi väl lägger manken till :)

Mockade bland annat hos kvigorna..


...för att sen fortsätta med "kalvjakt".


Med kalvjakt menar jag att vi skulle hämta hem en ko med sin nya kalt från betet. Efter mycket letande hittade vi på kalven i snåren, men den försvann sen som ett streck när den förstod att vi var ute efter den. Som tur var lyckades chefen fånga den sen, annars hade vi nog aldrig fått tag i den!

Usch, va trött jag är. Kan knappt skriva!

Nattinatt!


Snigel

Tog denhär bilden idag under promenaden och jag blev förvånad över hur bra min mobilkamera är!



Promenad

När jag vaknade idag kände jag mig inte helt frisk. Tror att en förkylning ligger och pyr då jag har nyst mycket dom senaste dagarna. Så när jag vaknade kände jag den där "en-förkylning-är-på-g-känslan" i halsen.

Eftersom jag tänkte träna idag, fick jag ändra planerna lite. Hade nämligen egentligen tänkt springa spåret, men eftersom det är en rätt stor ansträngning ville jag inte göra det med en förkylning i kroppen. Blev en promenad istället :)


Slutkörd!

Tog morgonpasset idag på jobbet då vi hade en del att göra. Vi provmjölkade, mockade och tog hem nykalvade kor.
När jobbandet var klart duschade jag och drog på mig hästkläder. Åkte till stallet, gjorde iordning Bullen och gav mig iväg.

Träffade på en bekant med häst och efter att ha pratat ett tag sadlade hon sin häst och hängde med. Det var jättehärligt att vara ute och rida idag, vet inte riktigt varför.. Kanske var det vädret, temperaturen eller kanske helt enkelt den mysiga höstkänslan?

Kom hem sent, och då var det bara att sätta igång med maten. Nu är jag klar för idag, och helt slut!

Tyvärr har jag inga nya bilder, för kameran glömdes hemma och mobilen laddade ur..


Besök av gamla vänner :)

Igår kom Emilia, Sandra och Leila hem till mig för att käka lite pizza, äta godis och prata om allt mellan himmel och jord :)

Vi hade egentligen tänkt grilla, men eftersom regnet öste ner större delen av dagen övergav vi den idén. Men trots regn blev det en lyckad kväll. Kul att träffa tjejerne igen!



Kan tillägga att Sandra(i mitten) och Leila(till höger) har varit mina vänner sen lekis. det är många år det! 17 år om jag räknar rätt..

Galopparbete

Idag stod ridning på schemat, och trots lite lynnigt väder red jag både Tara och Bullen. Byggde upp en liten bana, som har har gjort en liten bild på. Den hittar ni längst ner i inlägget. Roligare med bilder än text..

Jag ville träna mycket galopp med Bullen idag, så jag la 2 galoppbommar med ett språng emellan och 2 små(40cm) hinder med några språng emellan. Ville testa att korta och länga sprången lite.

Bullen var dock väldigt ringrostig så jag övade mest fattningar och försökte mig på att samla honom lite. Han har jättesvårt att samla sig i galoppen, så kom gärna med tips på bra övningar!
Däremot samlade han sig bra i traven, så jag är rätt nöjd med ridningen ändå.



Har som mål att han ska kunna fatta båda galopperna utan några större problem och kunna samla sig något innan jag tar med honom på ridskolans lektioner i höst.

Tara blev jätteglad när jag hämtade henne hagen, var ju ett tag sen jag senast red henne! Mjukade upp henne lite med volter och sen hoppade jag några språng med henne, samtidigt som jag varvade med att jobba på galoppen med henne med.
Hon blir nämligen lite het när det är dags för hoppning! Hoppade som högst 65cm utan att hon ens tvekade vilket är bra för att vara första gången på länge :)



Dagens små övningar:

Presenter

Fick en sen födelsedagspresent av Johnnies mamma igår:







Påsen innehöll gardiner, en kökshandduk och en tillbringare. Alla med  jättesöta kor som motiv :)

Blev otroligt glad, för jag satt nämligen en gång hemma hos Johnnies mor och kikade i en katalog där dessa saker fanns med. Jättekul att hon då beställde hem dessa åt mig!

Tisdagens cruising

Eftersom bilder säger mer än 1000 ord, tänkte jag visa dessa bilder från tisdagens stora cruising.









Det var otroligt mycket folk! Och väldigt många bilar vilket som vanligt resulterade i långa köer genom Rättvik. Vi hade tur med fint väder, men trots det var det jättekallt på kvällarna/nätterna.

Självklart hade nån hällt diskmedel i fontänen, så det var massor av skum som en del badade i..







Tommys lastbil

Johnnies kompis Tommy kom över till campingen med sin lastbil han renoverat. Direkt stannade några äldre gubbar till och ville kolla på lastbilen, den var nämligen från "deras" tid.
Dom ursäktade sig lite när dom frågade om dom fick kolla på bilen och menade på att det var ju lite typiskt åkare att vara nyfikna på lastbilar.
Dom hade verkligen hamnat rätt då alla vi som var i vårat förtält mer eller mindre var åkare(förutom jag alltså!)






Beundrar folk som har tid, tålamod och pengar att rusta upp en gammal lastbil eller liknande till detta skick! Känns bra att en del verkligen kämpar för att bevara de gamla grejerna. Måste ju ha saker att visa efterlevande generationer!

One piece

Vi var in på Stadium en sväng för att leta efter en bikini, och hittade på denna:



Har alltid tyckt att dom så kallade "One piece" är otroligt fula, så jag var ju bara tvungen att testa den när jag såg den! Visst, kan erkänna att den säkert är skön en kylig vinterkväll framför tv:n, men det är inget jag vill visa mig i..

Dålig uppdatering från Rättvik..

Ursäkta den dåliga uppdateringen dom senaste dagarna, vi har haft fullt upp! Och jag hinner inte skriva mycket nu heller, för vi ska grilla och sen dra vidare på dans/fest :)

Får ta igen min frånvaro när jag kommer hem!

På återseende :)

RSS 2.0