Ingen plugghäst..

Sitter just nu på jobbet. Jobbar både morgon och eftermiddag idag, vilket innebär att jag(som vanligt)har lite ledig tid vid datorn efter avslutad morgonmjölkning. Och nu när jag ändå har möjlighet att sitta vid datorn ett tag tänkte jag uppdatera bloggen lite :)

Egentligen har jag inte mkt att skriva, men jag gör det ändå!

Ikväll kommer våran alldeles egna holländare hit igen för att jobba och uppleva vårat svenska landskap igen. Han var ju praktikant hos oss förra sommaren och tydligen trivdes han bra här eftersom han kommer tillbaka!
Så nu gäller det att värma upp engelskan tills imorgon.. Jag som är kass på engelska! Men jag lyckades göra mig förstådd förra sommaren, så det ska nog gå bra nu med.

Jag är inte bara dålig på engelska, även matte är väldigt svårt för mig. svenska var jag ok i precis som NO- och SO-ämnen. Bäst var jag i ämnen som hade med djur och natur att göra.. På lantbruksskolan hade jag MVG i alla "djurkurser", jag är alltså mer praktiskt lagd. Plugga är inget för mig, så när mina vänner pluggade visare började jag jobba direkt. Det berodde alltså inte på pengar eller liknande, utan bara på att jag har svårt för att lära mig saker genom att läsa. Jag måste lära mig det i praktiken för att det ska sitta..
jag är med andra ord inte speciellt smart, men jag har säkert andra saker som är bra istället. Får fråga mina vänner om det.. :)

Nästa vecka är jag ledig. Ska bli skönt att sova ut ordentligt då det blivit lite snålt med sömn på senaste tiden. Samtidigt trivs jag väldigt bra på jobbet just nu. Jag tycker att jag får allt bättre kontakt med dom jag jobbar med och vi har oftast trevligt tillsammans. Sommaren är ju här, så vi alla är glada och positiva. Jag tycker samarbetet funkar väldigt bra och då är det ju alltid roligare att jobba. Även korna är snälla och det är riktigt trevligt att mjölka.

(Bilden är från i vintras..)

Det känns att hösten närmar sig. Jag får inte tänka så, men det är svårt att blunda för dom kallare årstiderna när mörkret smyger sig på. Imorse när jag åkte till jobbet var det rätt mörkt ute. inte så farligt än så länge, men njut av sommarens sista veckor! Snart är det jul igen..

bilden är från i vintras då jag hjälpte Johnnie att skotta snö i österby och örbyhus. Jobbigt, men samtidigt lite roligt :) oj oj oj vad jag börjar se gammal ut med alla mina rynkor kring ögonen..Men kom ihåg, det är skrattrynkor! Jag skrattar ju en hel del..åt allt..varesig det är roligt eller inte..

nä, nu ska jag dricka lite vatten och sen bege mig ut och bättra på skrattrynkorna :)

Tjao!

Födelsedagsfirande

Idag ska jag och Johnnie hem till mamma och pappa för att fira älsta brorsan som fyller år. Enligt planerna skulle det grillas, men vi får se hur det blir med det. Det duggar nämligen oavbrutet här.

Känns skönt att få vara lite ledig nu under helgen eftersom jag jobbat så mkt dom senaste dagarna. Igår var jag väldigt öm i kroppen då jag inte är van att jobba så mkt som jag gjorde.
Jag och lasse gick och plockade flyghavre på åkrarna såfort jag blivit klar med mjölkningen, så det blev inte mkt tid över till vila :)


Kan glatt berätta att vi fått 16 små dunbollar hemma. Tre hönor har legat och ruvat och nu har dom äntligen kläckts :)


Igår var jag iväg till stan och träffade Emilia. Vi fikade och kikade i affärer. Jag handlade lite småsaker som jag behövde, men för det mesta gick vi mest bara och pratade om allt möjligt.
Nästa helg ska jag, Emilia och Emilias kompis Hanna gå på bio och se den tredje Twilightfilmen. Längtar! Innan filmen tänkte vi käka middag och efter ska vi ev. ta nån drink innan vi skiljs åt.

Nä, nu måste jag skutta i i duschen, sminka mig och dra på mig nåt snyggt. Måste oxå hinna slå in presenten till brorsan!

Tjao!!


Trött..

Nu är jag bra trött! Klev upp 03.30 idag och har jobbat nästan hela dagen. Mina fötter gör ont eftersom dom inte är vana vid att jag står och går så mkt på en och samma dag.

Har jobbat hela onsdagen, torsdagen och nu är det bara fredagen kvar. Chefen är bortrest med familjen på en liten minisemester och det är därför jag  jobbar så mkt dom här dagarna.

I helgen har jag en hel del att göra, så det blir inte mkt till sovmorgon då inte.. På lördag ska jag träffa Emilia och på kvällen ska jag och Johnnie till Gävle och äta. På söndag ska jag hinna med att rida och på eftermiddagen ska min älsta bror firas. Måste fråga honom vad han önskar sig..

Nu ska jag skutta i säng! Men först ska jag borsta tänderna och ringa Johnnie :)

Tjao!

Twilight!

Igår åkte jag iväg till min kompis Camilla. Vi skulle kolla på twilight-filmerna, käka tacos och sen dra ut på krogen. Vi åt och kollade på första filmen innan det var dags att sticka till bussen. Kvällen var väldigt lyckat med massor av dansande, lagom mängd dricka och trevliga människor. Det var dock vääääldigt varmt..

Det märks att vi inte blir yngre, för vi åkte hem ungefär en timme innan krogen stängde. Inte likt oss!

Fick en present av Camilla också. Fyllde år i april och inga vettiga tillfällen att överlämna presenten har kommit förrän nu. Fick jättefina vinglas!



Det är nåt som ska föreställa sprickor i botten på glasen. Jättehäftigt! Tack Camilla!

Sov hemma hos Camilla och idag kollade vi på New Moon. Har faktiskt aldrig förstått hysterin angående filmerna, men ju mer jag ser av dom och tänker på handlingen, desto bättre blir dom. Dom är speciella, inte som alla andra filmer. Dessutom tycker jag att skådespelarna är väldigt bra!


Camilla och heidi skulle gå på bio och se den tredje filmen på bio mitt på dagen, men jag hängde inte på. det ångrar jag nu.. Den andra filmen byggde upp mkt spänning och jag vill ju se hur det går!
Ska se om jag hittar på nån som kan vara intresserad av att se filmen med mig :)



Det bästa med filmerna är att man verkligen rycks med känslomässigt. Man känner kärleken, sorgen och skräcken. Det har dom verkligen lyckats med. Så nu börjar jag alltså allt mer förstå varför folk gillar filmerna så mkt :)

Idag, på tal om ingenting, har jag och Johnnie varit iväg och badat med vår hund Viggo. Han fattade ingenting först, men med hjälp av lite lek fick vi honom att uppskatta vattnet allt mer. Han hade nog aldrig badat förut..

Nu ska jag gå och väcka Johnnie som somnat!
Tjao!


Storforsen!

Nu har jag och Johnnie börjat röra oss hemåt. Övernattar i ett hotell alldeles bredvid storforsen i natt då vi kände oss trötta båda två. Storforsen är nordens största fors om jag minns rätt och vi har fått ett underbart hotellrum med en fin utsikt över forsen. Billigt var det också, 835 kr!











Fick till och med en välkomsthälsning!


Nu ska jag njuta av naturen och det härliga hotellrummet.

Tjao!

Aitik

Idag har jag och Johnnie besökt både Malmberget och Aitik. I Malmberget åkte vi 1000m under jord, men trots det kändes det faktiskt inte så speciellt. Johnnie frågade innan vi skulle åka om jag hade problem med att åka under jord sådär, men jag svarade bara att jag nog var för dum för att förstå hur stor grej det egentligen är. Att man kan ta sig 1000m under jord är ju väldigt speciellt och riktigt häftigt! I teorin iaf, för allt jag såg var en mörk, låååång gång som fortsatte ner i berget.
Vi gick sen och kollade lite snabbt det som fanns att se där nere. krossarna, maskinerna och verkstaden. Vi var även in i rummet där dom styr en del av maskinerna ifrån. Tänk att man kan styra en så stor maskin med endast några spakar och en skärm framför sig! Som ett tv-spel :)

Den bussturen var som sagt inte så jättespeciell. Kul att ha sett gruvan och det jobb som pågår där, men det var inte så mkt att se egentligen.

När vi kommit tillbaka till Gällivare centrum fikade vi på bageriet innan det var dags att åka nästa busstur. Den här gången styrde bussen mot Aitik.


Aitik ägs av Boliden AB genom dotterbolaget Boliden Mineral och ligger ca 15 km sydöst om Gällivare. gruvan är idag skandinaviens största dagbrott och en av europas största koppargruvor.
Aitik har över 400 anställda och är Gällivare kommuns största privata arbetsgivare.

Aitik går inte att jämföra med nåt annat jag sett. Maskinerna får chefens stora lastare att se ut som en liten leksak och kikar man ner i den "grop" dom hittills grävt upp ser både bilar och maskiner ut som myror.
Bilder kan aldrig till 100% visa hur stort och häftigt motivet egentligen är, men jag laddar upp några ändå så att ni får se ungefär vad det är jag sett idag.

Grävmaskinens larvfötter är uppbyggda av flera plattor. Varje sådan platta väger lika mkt som en personbil..







Ser ni den lilla vita pricken ungefär i mitten på bilden? Det är en pick up!





Tänk på hur stora dumprarna var på bilden jag laddade upp nyss.. här ser dom inte så kaxiga ut i jämförelse med grävmaskinen. 3 skopor ryms  på ett dumperflak.



En fulllastad dumper drar, om jag minns rätt, 400 liter(!) diesel när den är påväg upp fulllastad. Men bara ca 65-70liter på plan mark.

Både påväg till och från Aitik såg vi mkt renar. Dom trivs tydligen kring Aitik eftersom myggen håller sig borta.





Även runt den här grävmaskinen(som bara användes ibland) fanns det renar. Dom låg och sov i skuggan :)


jag och Johnnie! Man få vara snabb  när man fotar Johnnie, för han vill inte vara med!

Tjao!

Drömkåken

Jag har hittat mitt drömhus här i Gällivare. Eller rättare sagt Malmberget som ligger lite mer norrut. Huset kallas Disponentvillan och har fått förfalla en hel del, men det är så otroligt fint! Ingen har bott där på många år vilket jag tycker är konstigt, för finare hus får man leta länge efter.
Är inte huset imponerande så säg?











Berättar mer om huset sen, för nu ska jag kolla lite info om det på internet :)

Tjao!

Grand Hotel Lapland

Är just nu på ett fint, ljust och luftigt hotellrum i Gällivare. Johnnie står i duschen och jag(som precis duschat klart) sitter i sängen med datorn i knät samtidigt som jag kollar på Family guy på tv. Idag har vi inte gjort så mkt, mest kollat in staden och den fina naturen här uppe. När man ser naturen här uppe känns det emellanåt som om man inte är i sverige längre. Är ju inte van vid norra sveriges natur än då jag och familjen jämt semestrade nere i det fina småländska landskapet.

Jag har i flera dagar känt mig sugen på att träna då vi mest tagit det lugnt. Jag är så energisk och framförallt van vid att röra mkt på mig så att när man mest sitter i bilen eller går omkring och kollar på saker samlas det mkt energi i kroppen :) Och när jag såg det berg som ligger utanför Gällivare sa jag åt Johnnie att jag ville gå uppför det. Johnnie trodde inte att jag var riktigt klok, men han börjar vänja sig med mina impulsiva idéer.
Han tyckte iofs att det var bra att jag tröttade ut mig lite så att jag blev lugn och glad.
Hade träningskläder med mig(man vet ju aldrig) så det var bara att byta om. Johnnie släppte av mig en bit nedanför den del av berget jag skulle gå uppför och sen körde han upp till toppen. Gick upp, men det var bra flåsigt när det var som brantast. Tog bara en kvart(!) så både jag och Johnnie blev förvånade. Då gick jag ner på andra sidan en bit och upp igen. Då var jag bra svettig! m en kul var det :)




Johnnie var också ur bilen och gick en sväng. Men medans jag beundrade naturen kollade han in den gamla skidliften..




Igår var vi på lycksele djurpark och kollade på alla möjliga nordiska djur. Allt från älgar och renar till björnar och gråsälar. Renar har vi inte bara sett i inhägnader, utan även i vilt tillstånd då vi säkert 4 gånger fick bromsa för att dom stod på eller precis bredvid vägen. Dom verkar inte alls vara som älgar och rådjur som plötsligt springer ut på vägen, utan dom står istället mitt på/bredvid vägen och bryr sig inte speciellt mkt. På så sätt bör dom ju inte bli påkörda så ofta, eftersom dom syns rätt bra på dom raka vägarna.




Tjao!

Semester!

Just nu sitter vi på ett hotell i Lycksele och kollar på tv. Vi har precis kommit hem från en promenad i centrum där vi stannade och åt på ett rätt trevligt ställe. Sen köpte vi lite efterrätt(en glass, gifflar och dricka) och gick sen omkring och mös i den fina kvällen. Vi matade också några små ankungar i en damm :)

Tyvärr har jag inga vettiga bilder från semestern då dom finns på min digitalkamera, så det får ni senare! En bild har jag att visa från igår iaf som jag hade på mobilen:

Jag och Johnnie skulle ut och äta på kvällen i sundsvall :)

Vi spenderade alltså första natten i sundvall på ett hotell. Johnnie, som är van att kliva upp vid 3 varje morgon och jobba, vaknade stax efter 5. Då klev han upp och duschade. Runt 6-7 väckte han mig första gången och ville att jag skulle kliva upp. Knappast, jag har semester!
Vid 07.30 gick jag tillslut upp och duschade, för han tjatade så. Men det var nog bäst så, för vi kom iväg rätt tidigt.
Nu ska vi krypa ner i sängen och kolla lite mer på tv innan det är dags att sova. imorgon bär det av till Gällivare.

Tjao!

Monday morning :)

Nej, det är inte måndag morgon, jag vet! "Monday morning" är nämligen titeln på en av mina nya favvolåtar :) Det svänger om den, men de är ändå ingen discomusik(som så mkt annat jag lyssnar på).

Monday morning- Melanie Fiona
http://www.youtube.com/watch?v=sG8QgSzY3nI

 

Jobbar hela dagen idag, dvs både morgon och eftermiddag. Vi tar 2:a skörden just nu, så jag jobbar hela dagen bara för att dom andra ska kunna ägna sig åt det. Jag gäspar och känner mig lite slö, men det är nog bara för att jag sitter och tar det lugnt nu. Men strax ska jag ut och fortsätta jobba.

Igår ringde en av mina barndomsvänner(känt varandra sen lekis) och det var kul att få prata med henne då det var längesen senast. Efter ca 30 minuter bröts det pga att mitt batteri laddade ur, men vi ska kanske ses på fredag så det gör inte så mkt.

Igår lyckades jag köra sönder lill-traktorn här på jobbet också. Höll på att skrapa dynga hos korna då ena framdäcket trillade av. Har en finfin bild på det, ska försöka ladda upp den inom kort..

Nä, nu ska jag kika vidare här på internet. Är otroligt sugen på att jogga lite, men det får jag spara tills imorgon!

Tjao!


Svensexa!

Idag har vi haft svensexa här på jobbet. Det var min chefs brors barndomskompis som var dagens huvudperson och med ett helt gäng grabbar i släptåg fick han gå runt på gården och testa på lite allt möjligt. Eftersom jag mjölkade hann jag tyvärr inte se allt. Men en av uppgifterna han fått var att mjölka, så jag hade fått order om att spara några kor till honom.
Jag och korna fick vänta lite, men det var det värt. Hörst hälsade vi på varandra sen fick han fösa in korna i mjölkgropen vilket han gjorde bra.
Sen pekade jag ut en snäll, fin ko som han kunde få handmjölka. I början gick det lite trögt och jag fick visa honom flera gånger hur han bäst skulle göra för att få ut mjölk ur spenarna. När han börjat fatta hur man skulle göra langade killarna fram en flaska halvfärdig grogg till honom, allt som fattades var mjölk :)
Han jobbade på med handmjölkningen och jag hjälpte honom lite. Han blev riktigt bra på det tillslut!
När han var klar tackade han så mkt och sen drog dom vidare till nästa aktivitet på gården.

Han fick testa på att fösa kvigor(vilket han tydligen hade varit riktigt bra på), handmjölka och höra ut dynga på gödselstacken. Inte lätt att balansera med en skottkärra full med skit på smala plankor samtidigt som kompisarna kastar vattenballonger på en..Fick höra att han trillat ner i dyngan och fastnat, men jag kan försäkra er om att han fick ta en skön dusch efter och sen äta en ordentlig frukost i morgonsolen med kompisarna.

Sen drog dom vidare till andra aktiviteter dom planerat in. Hoppas att han får kul!

Nu tänkte jag gå och lägga mig ett litet tag innan det är dags att jobba vidare. Ikväll har jag jobbat klart för den här veckan och får åka hem till Johnnie som enligt sms:en saknar mig lika mkt som jag saknar honom.
Känns lite konstigt att åka hem nu när man äntligen fått in rutinerna ordentligt :)

Tjao!

Sommarkväll

Oj, oj, oj..har fått huvudvärk såhär på eftermiddagen/kvällen. Har väl som vanligt druckit för lite, nästan all huvudvärk jag drabbas av beror på det nämligen.

Just nu sitter jag och väntar på att middagen ska bli klar, sen tänkte jag kila bort till sinkorna och kolla om vi fått några nya kalvar. Det är så härligt att vara ute bland djuren på betet under fina sommarkvällar. Det är då jag verkligen förstår varför jag aldrig kommer kunna bo i stan.

"Man kan ta en jänta från landet, men inte landet från en jänta"
Jag kan inte beskriva känslan så att ni förstår, men det är en underbar känsla jag känner när jag sitter ute i gröngräset med en massa nyfikna, keliga kor runt omkring mig en sommarkväll. Jag känner mig hemma, nåt jag inte riktigt känt sen vi flyttade ifrån mitt barndomshem.
Där trivdes jag så otroligt bra och jag hade en underbar barndom! Är man inte född på en gård förstår man nog inte tjusningen med det, men hade jag inte växt upp bland djur och natur hade jag nog inte haft det "vettiga tänkandet" som så många beskrivit att jag har.

Vill man ha nåt, får man kämpa för det och man måste jobba för att tjäna pengar. Det är de som Johnnie tydligen skulle ha fallit för. Dessutom är vi riktiga lortgrisar båda två, så vi passar bra ihop :)
Han kommer hem skitig och drängt i olja eller liknande, och jag stinker kodynga efter jobbet.. Så vi båda tål skit under naglarna.
Jag tycker nästan bättre om honom när han kommer hem skitig och med några dagars skäggstubb, då känner jag att jag hittat en kille som passar mig :)
Härligast var nog när jag kommit hem med en sjuk liten kalv från jobbet och behövde mata den flera gånger om dagen med mjölk. Han var nästan alltid med och var väldigt nyfiken på det lurviga lilla djuret. Han fattade precis som mig tycke för lill-kalven och han började gosa och mata henne, var nästan så att jag blev det "tredje hjulet"!

På tal om ingenting så har jag skaffat en ny favvolåt. Och idag har jag haft turen att höra den 2 gånger på radion, så när jag just slutat nynna på den hörde jag den igen och var åter fast.
Lyssna själva: http://www.youtube.com/watch#!v=nqfQ02-6wy8&feature=related

Härlig fart i låten! Det är Rasmus Seebach - Natteravn

Nu ska jag hälsa på korna på betet innan det blir för sent.

Tjao!

RSS 2.0