CCW

Lite smakprov på vad vi kollat på nu under dagen. Tog en sväng till centralare delar i Rättvik för att äta lite och ta oss en titt på lite bilar. Bild nr 2 är helt klart en favorit! Är lite svag för "nos-bilar".







Nu är vårat förtält fullt av folk och alla pratar maskiner och bilar. Jippi..! Äh, det gör inget, är ju van!

Almungegänget :)

Emilia skickade några bilder från vårat besök i Öregrund för några veckor sen. Vi lyckades dra ihop nästan hela högstadiegänget, vilket var jättekul! Inte ofta vi lyckas med det numera..


Vårt nuvarande hem!

Bild på våret lilla hem:



Snart kommer brorsan och 2 av hans kompisar hit. Trevligt trevligt! Killarna gick på toa för ett tag sen, och nu börjar jag undra vart dom tog vägen...haha!

Classic Car Week

Är i Rättvik nu, och har precis kommit tillrätta med förtält och sånt. Vad som händer i Rättvik? Classic Car Week är nu vecka 31, så vi har åkt hit med Pontus ekipage. Dvs husvagn och bil :)

Här är en bild tagen i morse när vi skulle åka:


Blir självklart mer bilder sen, om ni vill se bilder vill säga! Vill ni se bilder på nåt speciellt? Skriv en kommentar i så fall!

Långpromenad

Har just kommit hem från en lång promenad med Viggo. Det var en fin kväll, jag och Viggo är ensamma hemma och jag hade helt enkelt lust. Och det resulterade i en promenad på ca 4,5-5 km.







Älskar sista bilden, kolla in Viggos min!

Nu är jag trött i fötterna. Har ju jobbat hela morgonen/förmiddagen idag, så fötterna har fått bära min vikt HELA dagen. Inte för att jag är speciellt tung, men att bära 60kg en hel dag är slitsamt :)


Rumpnissar

Ingången till rumpnissarnas hem?


Kobilder :)

Tog några bilder på korna igår och i förrgår. Gillar att gå bland djuren under sköna sommarkvällar och fota, så jag brukar passa på när jag sover kvar. Brukar ju göra det när jag jobbar extra(och ska upp tidigt dagen efter).










Vila i frid

Fick det just bekräftat att en av mina närmaste vänners pappa dött. Jag visste att han var sjuk, och började misstänka hur det låg till. Men nu har min bror bekräftat det och då började mina tårar rinna.

Har inte pratat med min kompis på länge, så jag visste inget förrän nu. Känns så overkligt.. Senast jag träffade honom var han pigg och glad, och det är också så jag vill minnas honom.

Tack för allt du gjort för min familj. Vila i frid.


Lite ridning..

Red Bullen idag innan jag åkte till jobbet, men pga hettan och insekterna gick det inge vidare. Bullen kunde inte koncentrera sig utan gick bara och kastade med huvudet. Jag hade ju inte hjärta att bli sur över det, för alla vet ju hur jobbigt det är med bitande insekter!

Det gick ju lite bättre i trav och galopp då inte insekterna hann med, så det blev mest dom gångarterna. Lite trav på böjt spår för att mjuka upp, och sen övade vi på galoppfattningar. Han har ju svårt för att fatta vänster galopp, så det måste vi öva mycket på. Höger är han rött duktig på nu :)


Oväder..

När jag hämtade hem korna från betet såg himlen ut såhär:





Vadå oväder? haha!
Var nästan klar med att fösa korna rätt och stänga grindar då himlen öppnade sig och åskan började mullra. Älskar sånt oväder, men blir alltid orolig för djur som kan träffas/skrämmas av blixten..

Fullblod

Blev erbjuden 2 fullblod igårkväll av min moster som har många kontakter. Båda var tränade inom galoppsporten, men den ena hade skadat sig(men ska bli helt frisk) och den andra ogillade att ligga i täten(taskigt läge för en galopphäst..).

Jag tar ju gärna hand om "oönskade" djur, men 1-2 hästar kan man inte stuva in varsomhelst! Dessutom har vi ju några redan, så jag har fullt upp ändå.

Troligen kommer jag få köpa Sessans föl framöver, vilket innebär att jag kommer ha ännu mer att greja med i framtiden. Så som det ser ut nu så måste jag tacka nej, även om det är väldigt bra erbjudanden..

Obs, bilden är från internet!

3 kilometers kutande i full fart

Har precis kommit hem från en ordentlig springtur i skogen! Rundan är på ca 4 km, och 3 km sprang jag med en rasande fart, vilket förvånar mig själv. Jag har ju ingen bra kondis, så hur jag orkade vet jag inte ens själv.. Nöjd är jag i alla fall!



Nu sitter jag här och varvar ner lite, och strax ska jag skutta in i duschen. Det är ju riktigt varmt ute idag, så jag behöver verkligen en dusch efter den här rundan!

Åter på jobbet

Idag var det dags att åka till jobbet igen. Kändes som om jag varit ledig i en månad!



På sätt och vis är det skönt att åter igen vara tillbaka i vardagen, men samtidigt så hade jag inte tackat nej till mer ledighet :) Man har blivit lite slö av ledigheten!

Nu sitter jag här hemma och äter körsbär. Mums!

Musik att träna till!

Några låtar jag lyssnar på just nu när jag är ute och springer:

Paramore - Misery Business

Timoteij - Kom

ItaloBrothers - Stamp on the ground

Jennifer Lopez - On the Floor


Jag gillar att lyssna på fartig och motiverande musik när jag joggar och springer, för då orkar jag mera :)
Vad lyssnar ni på? Ge gärna tips på bra låtar!


Ridning i sommarkvällen

Idag red jag först mammas ponny Mirran en sväng och hon skötte sig rätt bra. Hon går väldigt bra med hackamore! Huvudet är still, framåtbjudningen är kvar men inte för stark, så man kan kontrollera henne utan några större problem.

Sen tog jag in Bullen och gjorde iordning honom. Red ut till några åkrar och red lite dressyr i väntan på att 2 grannar skulle komma ridande. Hade nämligen sällskap idag när jag red ut :) Första gången på flera år som jag rider med sällskap som inte är från min familj.

Den korta dressyrlektionen gick jättebra då jag för första gången kunde rida i en 8 med honom på tygeln hela tiden! Lite mer framåtbjudning vore inte helt fel, men de får vi jobba lite på :)


Uteritten gick jättebra och bullen skötte sig fint bland stona. Han tyckte det var kul att ha sällskap, det märktes. 
Vi red längs tågrälsen en bit, och medans stona dansade omkring när ett godståg passerade, skrittade bullen lugnt vägen fram. Duktig pålle! 

Nya ridbyxor

Nu ska jag åka till stallet och rida. Tänkte inviga ett par nya ridbyxor också, som jag köpte på Hööks för några veckor sen. Dom sitter bra och är än så länge sköna, men för att ge ett slutgiltigt betyg måste jag rida i dom :)




Springa spåret

Idag började jag dagen med att springa ett varv i spåret. Man kan själv välja hur långt man vill springa då det finns olika vägar att välja. Jag valde 5-kilometerssträckan som är alldeles lagon för mig.

Det blåste lite kyligt och det hade regnat, så jag drog på mig en tröja för säkerhetsskull. Vill inte bli förkyld!


Redan under den första kilometern blev jag trött, men då kom envisheten och räddade det hela :) Är ju som sagt rätt otränad nu efter ett långt uppehåll, så jag måste kämpa lite extra för att orka springa så långt som förut.
Efter att ha kämpat mig upp för några riktigt jobbiga backar började musklerna samarbeta och allt gick helt plötsligt som smort!

Det är en väldigt konstig, men fantastisk känsla som nog dom flesta som tränar regelbundet får uppleva emellanåt. Efter att ha kämpat på ett tag kan kroppen hitta precis rätt fart och helt plötsligt känns det som om man kan springa hur långt som helst, bara man håller den hastigheten. Ni som inte upplevt det fattar nog ingenting, men ni som känt den känslan fattar exakt vad jag menar :)
Har ni upplevt det nån gång?

Sprang nästan hela dom 5 kilometrarna, vilket jag är väldigt nöjd med!


Trasiga boots..

Bullen har redan haft sönder sina boots.. Det dåliga är att jag bara använt dom ca 2 gånger, det bra är att dom i allafall verkar göra sitt jobb. Dvs skydda hans hovar.. Inte köpta i onödan alltså!


Duktig flicka!

Har varit riktigt duktig idag :)

När det var dags för mat lagade jag köttfärssås till grabbarna, sen blev det rabarberpaj till efterrätt. Sen diskade jag och röjde upp efter mig. Som ett litet plus i kanten: Allt blev supergott!





Känner mig som en julegris :)

Dagens Bulleridning :)

Red lite dressyr på Bullen idag. Han börjar mjukna i kroppen, men än finns det massor att jobba på!

Han började väldigt snabbt söka sig neråt med huvudet, vilket glädjer mig då jag brukar få jobba ett bra tag innan han börjar mjukna så pass. sen gäller det att hålla honom i den formen, vilket verkligen inte är det lättaste! Dels är det nog väldigt jobbigt för honom att hålla en form han varken är byggd för eller van vid, men sen är han också rätt lat :)


Testade att rida med huva på honom idag, eftersom han emellanåt fått insekter i öronen(vilket han verkligen inte gillar!). Först tyckte han att det var väldigt konstigt, men sen verkade han inte bry sig.


Bullens utrustning idag:

Sadel -
Hööks, Thorowgood
Träns - Granngården
Huva - Hansbo
Sadelgjord - Vet ej
Schabrak - Hansbo
Benlindor - Hööks, Showmaster
Boots - Hööks, Equi-Guard


Premiering i Österbybruk

Idag var det premiering i Österbybruk, så jag åkte dit och kollade lite. Var så längesen jag såg en premiering, så jag tyckte att det vore kul. Träffade på lite folk jag känner, så det blev mycket hästsnack.







Fölen var underbara, en del var så lydiga och lugna :)

Dålig kondis!

Har varit duktig och börjat dagen med en joggingtur. Märkte hur otroligt dålig kondis jag har! Men vad kan man vänta sig efter semestern?



Nu ska jag skutta in i duschen, äta frukost och sen dra till en hästutställning i samhället. Efter det ska Bullen motioneras. Fullt upp!

Hemma!

Nu är vi hemma igen! Har lite blandade känslor angående det, för det är ju alltid skönt att komma hem. Men samtidigt har jag haft en så kul semester med Johnnie. Vill inte att den ska ta slut! Dessutom trivs jag väldigt bra i smålandsområdet..


Döderhultarmuseet

När vi kom till Oskarshamn så ville jag åka en sväng igenom och stanna till vid Döderhultarmuseet. Har varit där en gång förut, men det var så längesen att jag kände att det var dags för ett nytt besök.

Döderhultar´n är ett smeknamn på en känd konstnär som gjorde riktigt snygga och detaljerade träfigurer. Han kom från Döderhult, därav namnet. Det som gjorde honom så känd var hans unika känsla för att ge sina figurer liv. Deras miner, kroppsspråk..allt är otroligt bra gjort.










Det syns att han jobbade mycket med djuren hemma på gården. För han gjorde djuren otroligt bra!

Ett citat från honom som stod på väggen:

Helt rätt :)

Rekomenderar dom som har vägarna förbi att stanna till. Tar ju inte lång tid, men är värt att se nån gång i livet!

Ölandsbron

Johnnie ville se ölandsbron, så vi åkte över till Öland en snabbis för skojs skull :) Vi har båda åkt över den en gång tidigare, men jag minns inte mycket och Johnnie minns inget alls.






Dags att dra!

Dags att checka ut och dra vidare :)







Superbra mascara!

Vill bara tipsa om den här mascaran från Maybelline. Den är den bästa jag hittills testat och väldigt lätt att använda. Inga klumpar, mycket volym och fint separerade fransar.


Smygehuk

Besökte Smygehuk också, men eftersom regnet öste ner blev det bara en snabb titt. Smygehuk är Sveriges södraste del, och när vi var där passade vi på att kika in i några små butiker med hantverk och liknande som fanns vid stranden.
Köpte en fint målad kruka, och fick kämpa för att inte handla mer :)





Blev en snabb visit alltså. Sen åkte vi vidare och har nu gjort oss hemmastadda på ett jättefint Scandiahotell i Karlskrona. Vi gick ut en sväng och handlade lite, för jag var jättesugen på frukt(och Johnnie på sötsaker).
Nu sitter vi och kollar på filmen Liar Liar,  och snart är det sovdags.

Johnnies f.d. lastbil

När vi kom till Trelleborg ville Johnnie jättegärna se sin gamla lastbil igen, som står hos en försäljare. Efter lite letande hittade vi på den. När vi rullade in genom grindarna blev en av dom anställda lite grinig och undrade vad vi gjorde där.
När Johnnie då glatt berättade att han kört bilen,(han ägde den inte, utan körde den på sitt förra jobb) då sken han upp och blev jättetrevlig. Dom hade över hundra lastbilar till försäljning, så han ville bara kolla att vi inte var några skummisar.







Johnnie såg ut som ett litet glatt barn när han gick omkring och kollade på bilarna :)


Öresundsbron

Gissa vad vi kollade på idag? Öresundsbron :)

Vi var i närheten, och Johnnie ville kolla på den. Så vi åkte till en utkiksplats bredvid bron. Utkiksplatsen var bra sliten, men såg ut att ha varit en trevlig resturang en gång i tiden. Nog för att vädret inte var det bästa, men det var inte många som var dit och kollade sålänge vi var där. Kanske var det därför stället övergavs?  









Vi åkte inte över denna gång, men i framtiden vore det kul!

Kullaberg

Efter att ha sett Hovs Hallar åkte vi vidare till det otroligt häftiga och vackra området Kullabygden. Magiska skogar och otroliga klippor, fantastisk utsikt och otroliga minnen :)






















Nöjd flicka som fått se fin natur och samtidigt fått röra på sig! Blir ju nervös av att vara still för länge..

Det var bland annat ute på Kullen som ungdomsserien "Kullamannen" spelades in. Vet ni inte vad de e!? Då har ni missat nåt i er uppväxt.. Vi ungar är uppväxta med den, och älskar den än!



Önskar verkligen att mina bilder hade kunnat visa hur fantastisk utsikten är, men man måste se det med egna ögon för att förstå! Bästa stället hittills på den här resan. Helt otroligt!

Hovs Hallar

Idag besökte vi ett ställe vid namn Hovs Hallar. De delar av Ingemar Bergmans film "Det sjunde inseglet" då riddaren Bloch spelar shack mot döden är inspelade där.

Häftigt att se vad naturen kan göra!











Hovs hallar ligger strax ovanför Helsingborg på kartan. Helt klart värt att se!

Göteborg

Bilder från gårdagen på Naturhistoriska Museet:














Semester!

Ni får ursäkta den otroligt dåliga uppdateringen denna vecka, men det beror helt enkelt på att jag har semester :)

Jag och Johnnie är ute på en "road trip" genom sveriges härliga landskap och just nu är vi i Halmstad, där vi övernattat. För dom som kan Sveriges karta lika bra som jag: Halmstad ligger strax nedanför Göteborg.



Nåt som är kul med semester för min del är att man får klä sig fint och sminka sig dagligen! För "normalt" folk innebär väl semester ofta en paus från just dom grejerna, men jag som sällan har en anledning att göra mig fin tycker att det här är jättekul :)

Har inte riktigt tid att visa bilder från semestern än, men jag får ta det framöver. Vi ska nämligen rulla vidare strax. Skåne nästa!

Smakprov på vad vi gjorde igår:


Naturhistoriska museet i Göteborg :)

Sessan :)

Har glömt berätta att min favvo från ridskolan, Sessan, har fölat :)

Blev ett litet stoföl! Har tyvärr inga bilder än, men hoppas på att komma iväg dit och ta en titt på den lilla.




Bästa bilden från igår :)

Helt klart min favvo-bild från gårdagens korta kofotografering :)


Pannband

Hittade det här pannbandet på internet idag. Lite dyrt, men jättesnyggt! Funderar på om jag ska handla lite nytt till Bullen :)
Han skulle bli jättefin i det!



Eller ska jag skaffa ett tredelat?


Foton på kor :)

Sådär ja, nu var den här dagen slut! Har jobbat heldag idag då chefen är bortrest, och jag känner redan av sömnbristen. Jag är en sån där person som behöver sova mina 8 timmar, men det är svårt när man jobbar heldagar. Blir normalt bara ca 5 timmar.. Men det är iaf bättre än inget!

Sitter just nu och dricker en iskall öl som jag snott av chefen. Vissa friheter får man när man jobbar extra och dessutom tillfälligt bor i hans hus :) Han kommer ändå inte sakna den, haha! Hoppas bara att han inte läser detta, för då får jag stryk.. nädå, skojar bara!

Var nyss ut en sväng och tog några bilder på korna. Tyvärr ville inte kameran samarbeta så det blev inte så många. Tänkte att det vore fint med bilder från kohagen när solen är påväg ner, men det var lite för molnigt.
Tycker att det är jättekul att fota, och jag borde därför skaffa en bättre kamera som gör bilderna rättvisa.
Några tips på bra kameror för en nybörjare?



Vet inte riktigt varför, men det är hittills roligast att fota korna. Kanske för att bilderna säger mig så mkt mer än vad ni kan se? Jag känner ju trots allt djuret på motivet, och bilder brukar ju ofta betyda mer för fotografen då..
Dessutom känns det som om man är rätt ensam med att ha kor som motiv, vilket känns lite roligare :)

Aja, nu ska jag inte tråka ut er mer. Nattinatt!

Flyghavre

Idag har jag haft fullt upp fram tills nu!

Först hjälpte jag mamma och pappa med nötkreaturen hemma hos dom, sen åkte jag till jobbet. Hjälpte chefens pappa Lasse att plocka flyghavre vilket är rätt lugnt och trevligt. Flyghavre är en sorts ogräs, som måste plockas bort för hand då det inte finns speciellt bra bekämpningsmedel..



Sen mjölkade jag som vanligt och när det var klart åkte jag och chefens föräldrar och badade i en sjö här i närheten. Skönt att svalka sig!

När vi kom hem åt vi middag och nu sitter jag här :)
Ska alldeles strax krypa till kojs, fast att jag inte vill. Hade mkt hellre tagit med en kamera ut i kohagen och fotat lite i solnedgången, men klockan är lite mkt.. får ta det imorgon!

Älskar att bo så nära djuren så att man bara kan gå ut och ta en promenad bland dom när jag vill! Mina djur är ju inhysta hos mamma och pappa, och det tar 20 minuter dit med bil från mitt nuvarande hem.. suck!

Mamma meddelade dock idag att dom kommer lägga av med korna om 2 år, så hon ville att jag skulle fundera på hur jag ska göra med mina. Får se..

Öregrund

Idag åkte vi till öregrund och åt pizza och glass. Jag var lite bakis, så jag har legat lågt hela dagen. Usch, varför utsätter man sig för detta??

Fick en bild på när Pontus var nära att åka i vattnet :)


Imorgon och fram till Onsdag kväll ska jag bo på jobbet. Chefen är bortrest och jag ska jobba extra. Men jag ska försöka skriva lite nya inlägg ändå :)

Tack Lili!

Fick just veta att gamla Lili från riskolan har lämnat oss. Skönt att hon fick njuta lite av sommarens sköna dagar först!

Lili var den första hästen jag red när jag kom till ridskolan, så hon är lite speciell för mig. Dessutom har jag några riktigt fina/roliga minnen av henne.



Såhär skriver Ridskolechefen om Lili:

Vår fina ridskoleponny Lili har nu tyvärr lämnat oss för att beta på de evigt gröna ängarna. Lili föddes den 27 maj 1985 hos uppfödaren Irene Elovsson i Alunda.
Lili va en korsningponny med Arab och New Forest. Som ung va Lili en duktig hoppponny, många har ridit henne och bär med sig fina minnen. Lili kom till Gimo Rk -08 och har under dessa år blivit både barns och vuxnas favorit. Lili blev 26 år!
Under kvällen den 3 juli blev Lili dålig i sommarhagen. Veterinär kom och behandlade utan framgång, Lili ville bara lägga sig ner. Efter flera timmar arbete utan att Lili svarade på medicinen fick Lili somna in. Tack fina Lili!


Fullbokad lördag

Hade en fullbokad, men otroligt rolig dag igår!

Först träffade jag mitt "Almungegäng" i Öregrund några timmar. Vi är ju 6 stycken egentligen, men Sandra skulle jobba och kunde inte ses. Men att samla ihop 5 av oss var riktigt bra! Framförallt med tankte på att Leila bor i Finland numera.

Vi satte oss på en klippa och fikade lite innan vi drog på oss badkläderna och tog oss ett dopp i det kalla vattnet. Dom andra var inte så sugna på att bada, men jag och Emilia tyckte att det var lika bra när vi ändå hade chansen!
Men kan glatt meddela att alla var i plurret tillslut :)


Sen åt vi glass innan det var dags för mig att åter vända hemåt. Tack för en trevlig dag tjejer!

Hemma gjorde jag mig fin, sen bar det av till jobbet. Var nämligen bjuden på middag och fest där.
Hade en jättetrevlig kväll, men var väldigt sliten när jag kom hem. Skönt att inte ha nåt inplanerat idag, så att jag bara kan ta det lugnt.


Duktig Bulle!

Red Bullen idag innan jobbet. Var egentligen meningen att vi skulle rida ut en sväng, men han var så ovillig och knepig, så det blev dressyr istället. Han fick helt enkelt skylla sig själv!

Såhär i efterhand är jag glad att det blev ändrade planer, för han gick jättefint! Efter uppvärmingen började han samla sig och gå på tygeln, och så fin att rida har han inte varit på länge!



Som sagt, jag vet inte hur hans fotarbete är, och hur bra han trampar under sig. Men han mjuknade iaf och började samarbeta, vilket är ett stort steg framåt. Synd att ingen kunde filma och fota, för det hade varit kul att visa er..

Fattade galopp i båda varven också, men det gick inte så bra. Galoppen måste vi öva massor på! Höger galopp går rätt bra, men vänster är mycket svårare.

Mjölkning

Vet inte hur många gånger jag suttit och pratat med folk om mitt jobb, och personen/personerna utbristit nåt i stil med: "Mjölkar man fortfarande för hand? Eller har man maskiner nu?"

Är förvånad över att folk inte har bättre koll på sånt. Vad lär sig ungarna i skolan egentligen? Tror verkligen folk att vi fortfarande mjölkar för hand, när vi kommit så långt i utvecklingen annars? Vi bor trots allt i ett I-land..

Här kommer lite info det svenska folket verkar behöva:

Förr mjölkade man kor för hand, men sen 1970-talet har de flesta bönder i I-länderna mjölkmaskiner. Under slutet av 1990-talet började man använda mjölkrobotar som är nästa steg i den allt mer automatiserade produktionen på dagens lantbruksgårdar.

Det finns idag omkring 400 gårdar med mjölkningsrobot. Man räknar med att ca 10 % av de svenska korna mjölkas i
automatiska mjölkningssystem (AMS) medan huvuddelen fortsatt använder andra mjölkmaskiner.

Handmjölkning(bilden är tagen från internet)


Mjölkmaskin(från gården jag jobbar på)


Mjölkrobot(bilden är tagen från internet)


Svaret är alltså: Nej, vi mjölkar inte för hand längre, det slutade vi med för ca 40 år sen..

Vårat undermedvetna

För nån vecka sedan satt Johnnie och jag i soffan och pratade om människors undermedvetna. Jag tycker att det är ett väldigt intressant ämne, då vårat undermedvetna samlar så mkt mer info än vi tror.
Vårat undermedvetna bär på info som vårat "vanliga" minne inte har. Vi vet/minns alltså egentligen mer än vi tror :)

Några dagar senare fick jag själv uppleva det. På jobbet var det nämligen en ko som var brunstig, men då jag bara endast fick hennes öronnr, kunde jag inte komma på vad det var för ko. Annars brukar jag oftast veta vilken ko det handlar om när jag ser numret.
Sen var det inte mer med det, förrän den natten. Jag drömde att jag förklarade för någon annan om vad 1064 är för en ko. Beskrev bland annat att hon var brun och hade stort juver, och i drömmen såg jag även henne.

När jag sen dagen efter åkte till jobbet kollade jag upp det, och det var rätt! Hur kunde jag veta vem hon var i sömnen men inte i vaket tillstånd? Jo, det fanns lagrat längre in, och plockades fram i drömmen.



Tycker även att det är intressant med drömmar. Att man kan tyda dom, och att dom kan ha budskap. Jag drömmer lite då och då, men på senaste tiden har det varit rätt lugnt. Tills i natt..
Drömde att det spökade, men bara runt mig. Mina vänner blev livrädda, men jag höll mig faktiskt lugn. Konstigt nog :) Saker flyttade sig, jag kände saker och hörde läten. vad kan den drömmen betyda?


Tara

Red Tara idag. Varken hårt eller länge, utan mest för att känna efter hur hon känns. Var längesen jag red henne ordentligt, men nu är det dags för henne att börja jobba :)






För dom som inte vet/minns: Tara hade fång(en sjukdom) i våras och nu vågar jag äntligen börja rida henne ordentligt igen. Jippi!!

Skuttade över några hinder också, för skojs skull. Att samla sig före hindret är inget för henne, för det var full fart som vanligt! Men bjudningen är ju viktigast, resten för vi öva på..
Skönt att få rida min lilla ögonsten igen iaf, har saknat det!


Tips :)

Fick denna kommentar idag:

För att jobba bort hans "dragande" skulle jag se till att han är sysselsatt hela tiden. Hela tiden aktiv ridning, tempoväxlingar, ställning, böjning, rörelser av olika slag mm.
Håll honom koncentrerad på nåt annat än att dra i bettet. Lycka till!


Jag vill jättegärna ha tips angående min ridning, så jag blev väldigt glad för kommentaren! Bullen är väldigt knepig att rida, och samarbetar inte mkt.. Därför behöver jag all den hjälp jag kan få, tills jag hittar på en bra instruktör :) Det går framåt iaf, sakta men säkert..




Fisk till middag

Idag blev det fisk till middag. Är egentligen inte speciellt förtjust i fisk, men har hittat ett recept som verkligen faller mig i smaken.

Eftersom jag vet att det finns många (förutom mig) som har lite svårt för fisk, tänkte jag bjuda på det receptet:

1 påse Findus fiskbitar (lax, pangaslus, sej)
1 påse Findus wok chinese 500g
2 dl créme fraiche
1 lime
1 liten grön chilipeppar
½ fiskbuljongtärning
2 tsk flytande honung
Salt och peppar

Stek/woka fiskbitarna(4-5)
Stek/woka grönsakerna
Blanda créme fraiche, lime och chili - låt stå några minuter och tillsätt sen salt och peppar
Blanda allt och låt bli varmt.
Servera med nudlar eller jasminris

Lätt, snabbt och gott!



Lycka till med matlagningen :)

Uteritt i solen

I helgen hängde syrran med på en uteritt. Det var flera år senast!

Det var riktigt härligt att få lite sällskap, och jag tror även att hästarna tyckte det var väldigt kul att ha med sig syrran på turen. Jag red Mirran, som är lite piggare och hetare, och syrran fick rida Tara, som är lugn och snäll :)





Kan tillägga att Mirran är mkt lugnare sen jag började rida henne med hackamore!

Hoppning i duggregn

Idag byggde jag upp några hinder ute på en åker för att hoppa några skutt med Bullen. Vädret var inte det bästa, så det blev bara några få skutt pga att det blev allt halare underlag. Vill inte riskera att han halkar!

Syrran var snäll och ställde upp som fotograf. Tack!

Bullen skötte sig rätt bra, men det finns massor för oss båda att öva på. Min sits måste bli bättre, och jag måste jobba mkt med att få Bullen att gå i rätt form. Han vill gärna röra sig som en travare lärt sig, dvs med högt huvud och långa steg.
Det största problemet just nu anser jag är hans ständiga försök att ta bettet. Det känns som om han inte koncentrerar sig utan bara jobbar med att dra och slita i bettet. Några tips för att jobba bort de?







Efter hoppandet jobbade jag lite på att få honom i form under travarbetet. Tillslut började han mjukna och låta bettet vara, och då gick han väldigt mjukt och trevligt. Vet inte hur fotarbetet är, men jag sitter väldigt skönt ner i sadeln när han skärper sig.
Då brukar jag avsluta ridpasset, för jag vill inte köra slut på honom. Han är fortfarande rätt stel och har svårt att samla sig och bära sig bra under en längre stund, så jag vill avsluta när han går som bäst. Även om det är väldigt lockande att jobba vidare!

Tjurfäktning

På gårdagens avsnitt av simpson handlade det bland annat om tjurfäktning, vilket fick mig att börja söka bilder och info om "sporten".



Helt sjukt att nåt så hemskt fortfarande existerar på 2000-talet! Och att folk kan med gott samvete se på när ett djur plågas på det viset är i mina ögon helt ofattbart..

Vill ni läsa mer om de, kolla in denna sida som hade bra och enkel info:
http://hem.passagen.se/falko_hera/tjur.html 

Som en liten tröst visar jag dessa bilder:

   

Kul att tjuren får in några fina träffar! Helt rätt!

RSS 2.0