Busväder

Jaha, mysigt väder vi har!
Var planerat att jag skulle vara hos Åsa med transporten kl 9 och lasta Fölis för att sen köra hem henne. Men jag ringde nyss alla inblandade och sa att vi får försöka imorgon istället. Hästar blir ju så knepiga när det blåser, och jag vill inte riskera att hon missar stängslet eller liknande.

Så vi satsar på imorgon :) Gör inte mig nåt, blev rätt sent igår så jag tänkte krypa tillbaka till sängen och sova nån timme till.



Dagen är förövrigt rätt uppbokad, men det kan jag berätta om senare. Ska ta några bilder på några små sötisar som kom igår också!

Nä, lite ätbart och sen tillbaka till sängen :) Tjao!

4 saker jag tycker är tändande

Nästa pukt på listan är att jag ska räkna upp 4 saker jag tycker är tändande. Gissar att det handlar om vad som är tändande hos det motsatta könet(eller vad man nu gillar) så det är det jag kommer räkna upp :)

1) Killar i arbetskläder! (har valt helt rätt jobb, och umgås med helt rätt människor för att få se mkt arbetsklädda killar! haha..)

2) Killar som kör stora maskiner och bilar. (typ samma "inom parantestext" som ovan)

3) Killparfym, får aldrig nog..Älskar att känna doften av en riktigt god parfym!

4) Killar som vågar/kan hantera djur. Det är ju trots allt djur jag fyller mina dagar med, så självklart tänder jag på killar som hanterar djur. Lite moderinstinkt-känslor är nog inblandade också :)

Suddig bild på Johnnie som leder ut Bullen till hagen:


:)





Pratar du bakom min rygg, betyder det att jag är längre fram än du.
Kommenterar du mitt liv, betyder det att mitt liv är mer spännande än ditt.
Har du tid att leta efter mina misstag, betyder det att du är avundsjuk
Du kan fortsätta med detta, medans jag fortsätter att leva mitt liv!

Shopping

Var till Hööks igår och handlade lite smått och gott jag behövde och ville ha. Här är några av grejerna jag tog med mig hem:

Dressyrgjord till nya sadeln då den jag fick låna var lite lång..



Terrängskydd, ville ha några tåliga skydd till uteritterna. Sitter perfekt och känns tåliga. Hade egentligen velat ha röda, men det fanns inte i rätt storlek så det blev svarta :)


Vi behöver lite nya muggar här hemma, och jag tycker att dessa är väldigt fina!


Saker jag gillar att göra

5 saker jag gillar att göra:

Rida!

Umgås med trevliga kompisar

Jobba :)



Utmana mig själv och testa gränserna

Skratta och ha kul!


Haha, det var en lätt lista att skriva :)


Tåg

Nån har hamnat framför ett tåg alldeles i närheten av mammas och pappas gård. Med flit eller en olyckshändelse. Läskigt!

Ridlektion

Har precis kommit hem från ridskolan. Johnnie var underbar och hade maten klar när jag klev in genom dörren, härligt!

Blev sen då styrelsen hade möte efter ridlektionen, och eftersom jag är ordförande för ungdomsstyrelsen vill och bör jag gärna vara med och uppdatera dom om vad vi i "lilla styrelsen" gör. Hade med mig Bullen, och han fick stå och vänta i stallet under tiden. Vilket han inte var helt nöjd över. Vem vill inte komma hem och sova efter att ha jobbat!?

Själva ridlektionen gick sådär, han ville inte alls samarbeta i traven utan kämpade bara emot bettet hela tiden. Vi övade även bakdelsvändningar vilket gick riktigt bra för oss. Vi har inte övat så mycket på de, så jag var jättenöjd!


Bilden är väldigt liten, men den duger nog. Tänkte bara visa en övning vi gjorde. Vi red på en liten fyrkant, och i hörnen övade vi på att flytta hästen i en liten bakdelsvändning. Det blå krysset ska visa vart bakbenen skulle vara, och det gula sträcket är där framdelen skulle förflytta sig. Ni som kan de här med ridning fattar nog :)


Galoppen gick rätt bra också, fast bara hans "bra" galopp, dvs höger. Den andra är väldigt ringrostig.. Vi red i dressyrsadeln idag, och kanske var det därför Bullen var lite knepig. Vi båda behöver nog vänja oss med nya sadeln.

När det var dags att åka hem klev han på transporten utan problem, underbart!!

Snygga tjejer

Fortsätter lite på min lista:

Dag 1: 10 saker du vill göra innan du dör.
Dag 2: 9 saker om dig själv.
Dag 3: 8 sätt att vinna ditt hjärta.
Dag 4: 7 saker du tänker på ofta.
Dag 5: 6 kvinnor du tycker är väldigt snygga.
Dag 6: 5 saker du gillar att göra.
Dag 7: 4 saker du tycker är tändande.
Dag 8: 3 saker du tycker är avtändande.
Dag 9: 2 favoritlåtar.
Dag 10: 1 bekännelse.


Är på dag 5, dvs 6 kvinnor jag tycker är väldigt snygga.

Eh..Visst finns det många jag tycker är snygga, men inga jag har bild på.. Så det blir ett enkelt svar på de: Tjejer som är relativt smala(inte för smala!!), ser ok ut och är sig själva finner jag som väldigt snygga. En massa smink behövs oftast inte.
Sen är det ofta insidan som avgör! Finns flera tjejer jag först tyckt ser bra ut, men som jag sen lärt känna lite och märkt att dom är riktigt tråkiga! då ser dom helt plötsligt inte alls bra ut längre.. Pigga, glada tjejer med glimten i ögat är jättesexigt :)

Mys

Mammas och pappas katt myser i vedkorgen :)


Tårta

Mamma fyllde år idag och pappa för några dagar sen. Så idag var vi dit och firade dom med tårta och presenter :)

Jag, som var helt slut efter några timmars jobb i stallet och för lite sömn dessförinnan, satt mest och lutade mig mot bordet samtidigt som jag skopade i mig tårta.

Syrran är bäst på tårtbak!







Usch vad trött jag år..sooova!

Barnens dag

Idag åkte jag till ridskolan för att hjälpa till på "Barnens dag". Det var prova-på ridning, godisutdelning och 3-kamp. Skulle ha haft en stegräknare idag, för jag har varit igång hela dagen..



Har träffat massor av härliga barn iaf :) Och nu är jag helt slut..

Dressyrsadel

Igår testade jag att rida i dressyrsadeln jag fått låna. Red en sväng på ca 8 km, i varierade gångarter.







Satt jättebra i den, vill verkligen ha en sadel med djupt säte! Kändes dock väldigt ovant med en ny sadel, och tillsammans med Bullens långa, skumpiga steg blev det först pannkaka av min lätta sits i traven.
Hade kortat stigbyglarna så mycket det gick, så jag fick snurra lädret ett varv genom själva stigbygeln för att kunna få till en relativt bra lätt sits.

Tyckte inte att han bjöd framåt så bra som han brukar på uteritterna, men det behöver ju inte bero på nya sadeln. Ska rida några gånger till i den och använda den på onsdagens ridlektion. Sen får jag bestämma mig om det blir köp eller inte. Jag gillar den, men viktigast är att Bullen trivs med den!

Måste säga att Bullen såg väldigt proffsig ut i dressyrsadel.. :)

Dagens planer

Nu blir det städning i ca 2 timmar innan jag ska vidare till ridskolan. Skönt att man kom upp rätt tidigt så att man får lite tid till såna här sysslor :)

På ridskolan ska vi ha drop in-ridning, dvs barn och vuxna får komma och testa på att rida. När det är klart ska jag svänga förbi brorsan och sköta om hans tjejs hund och hästar. Dom ska nämligen vara borta över dagen så hon frågade om jag kunde fixa det. Inga problem då jag ändå har vägarna förbi.

Efter det ska jag hem till mamma och pappa en sväng. Ska antingen rida eller klippa får. Ridningen är ju roligare, men fårklippningen är viktigast. Får se hur jag gör.

Till sist tänkte vi åka över till grannen som fyller år. Ska bara kolla med henne att det är ok att vi dyker upp :)

Det är dagens planer det!

Min helg

Min helg!!

Lördag:

Drop in-ridning på ridskolan
Svänga förbi brorsan och sköta hans flickväns hund och hästar
Rida(om jag hinner)
Fira en kompis som fyller år



Söndag:

Hjälpa till med "Barnens dag" på ridskolan
Klippa får(om jag hinner..)
Fira Mamma och pappa!


Verkar som om jag är helt uppbokad i helgen :)


Party!!

Tur att jag kom tidigt till jobbet idag, för kalvarna hade haft fest i kalvstallet...

Några kalvar hade rymt, och rivit ner nästan alla mjölkhinkar och skitat ner dom ordentligt. Så det var bara att kavla upp ärmarna och sätta igång!

Före:


Efter:


Skitgrisar..

Chefen skrämde slag på mig när jag stod och gjorde rent hinkar i mjölkrummet. Stod i mina egna tankar då han plötsligt hoppar fram i dörrhålet samtidigt som han mer eller mindre skriker. Sen fick kan sig ett gott skratt då ha fick den reaktion hos mig som han ville ha. Skuttade nämligen till ordentligt av skräck! Såg nog riktigt roligt ut..

Träning

Kom hem tidigt från jobbet idag, då korna samarbetade riktigt bra. Bestämde mig för att ge mig ut på en joggingtur.
Har varit duktigt och sprungit både i onsdags och torsdags, så inte tänkte jag vara sämre idag! Dessutom skulle inte Johnnie komma hem på några timmar, så då är det bara bra om man kan fördriva tiden lite :)

På med träningskläder, reflexväst och greppa ficklampan. Viggo fick också följa med. Tänkte till en början bara springa en sträcka på ca 2 km, men när jag kom till skylten där jag brukar vända tänkte jag: "äh, vi tar den långa rundan".

Så det blev ca 5 km av bara farten! Sprang hela vägen i ett riktigt friskt tempo, i växlande terräng. Jag har ju inte sprungit på jättelänge, och så sprang jag flera km utan problem! Inte har jag fått träningsvärk heller, fast att allt annat jag gjort gett mig de..Konstigt!



Obs, bilden är gammal..

Oväntat!

När jag kliver ut ur lösdriften efter att ha klippt får jag se en luftballong alldeles ovanför trädtopparna. Det var längesen jag såg en sån sväva förbi!
Hästarna var så fina när dom stod och stirrade upp på den :)





Vi stod där och kollade upp på den och plötsligt vinkade dom till oss. Vi vinkade självklart tillbaka :)

Mirran

Red Mirran idag, och vi jobbade mycket på att hålla den lugna traven. Jobbade även en del med galoppfattningarna. När Mirran fattar galopp går det till såhär:
Lugn trav, jag ber henne fatta galopp, hon formigen sprängs, kör upp huvudet och tar bettet, galopperar några språng innan hon slutligen sänker huvudet och börjar galoppera något mer kontrollerat och samlat. Detta ska vi jobba massor på!

Suck, leriga hovar..ingen idé att försöka hålla dom rena när både hagar och vägar är kladdiga!

Nya bommar

Nu inför sommaren tänkte jag inhandla nya bommar. Har haft 4 oplastade tidigare, men väder och vind har tagit ut sin rätt på dom så en har jag kastat.
Även om jag kommer åka på träningar så är det bra att ha lite att öva på hemma. Har några hinderstöd i plast från Safety System som jag är jättenöjd med, så jag tänkte köpa bommarna där med.



Dom har ett paketpris som jag funderar att satsa på. Men frågan är vilka färger jag ska välja!? :)

Varmblod

Varmblod kan dom med :) Här kommer några bilder på duktiga varmblod!














Flamman

Försökte fota Flamman(fölis) igår, men det gick inge vidare..Hon är för nyfiken!


Camaro Princess

Mitt föls halvsyster är till salu :)






Hoppträning för Jempa

Åkte till ridskolan idag för att delta i en hoppträning med Bullen.

Vi hann bara med 2 övningar. Först galopperade vi på en volt där ett hinder var utplacerad. Kort galopp är inte Bullens grej, men han skötte sig riktigt bra. Sen hoppade vi över en oxer på 70cm med 3-4 galoppbommar framför.
Bullen har aldrig hoppat med flera galoppbommar innan, men han fattade snabbt hur han skulle göra. Nog för att han ibland har svårt att hålla koll på dom långa benen, men han är inte helt tappad :)

Jempa höjde sen till 80cm. Tror inte att Bullen hoppat det tidigare. Han kom lite fel vid galoppbommarna och vägrade vid första försöket, men andra satte han jättefint! Min fina travare har blivit hopphäst!

Har tyvärr inga nya bilder, men nästa gång ska jag försöka få med mamma så att hon kan filma/fota!



Gick inte så bra för Linnéa på dagens lektion dock. Hennes häst bockade likt en rodeohäst och hon flög in i väggen, 2 gånger! Första gången gick bra, men andra gången gick det inte alls bra. Ambulansen kom och jag fick nyss ett sms av en av dom närvarande.
Linnéa hade brutit båda(!)lårbenen och har opererats. Hemskt! Sånt här får en verkligen att tänka efter gällande säkerheten. Inte en chans att jag hoppar utan säkerhetsväst igen...




Kommentar

Fick följande kommentar idag:




Jag tar gärna emot tips, då alla har sina egna knep. Man lär sig alltid nya övningar! Jag kan en del övningar, men det är alltid kul att lära sig nya :)
Därför tackar jag Malin för ett väldigt bra tips, övergångar är nåt jag och Bullen verkligen måste öva på!


krogen

Camilla ville ha med mig ut på krogen ikväll, men efter mycket velande skippade jag det. Har lovat att hjälpa både mamma och Johnnie imorgon, och jag vill verkligen inte riskera att vara trött och bakis då.

Jag är väldigt sällan ute och festar nuförtiden, så det hade ju varit kul att komma ut lite för en gångs skull. Blev dock lite kort varsel vilket jag verkligen hatar. Vill planera mina helger ordentligt!
Camilla lät lite irriterad när jag meddelade att jag inte hakar på, men det passar inte den här helgen.

Förutom att helgen är rätt uppbokad så är klockan rätt mycket just nu, så jag skulle ju inte hinna förfesta och så..Jag är den typen som vill ha "allt eller inget" när det är dags för fest. Förfest är ett måste :) Dessutom var det ingen som var sugen på att skjutsa mig hem efteråt, och ja, fick helt enkelt inte ihop kvällen..

Får bli en annan gång!


Jurassic Park

Igår visades Jurassic Park på tv, en film som nog dom flesta bör känna till? För om inte jag minns helt fel så var det en riktigt stor film när den kom ut 1993.
Jag var nog inte gammal när jag såg den första gången, och det var många år sen jag senast såg den!

Satt som klistrad och kunde knappt lämna soffan. Tycker att det är en väldigt bra film med tanke på hur gammal den är. Dessutom är den rätt ensam av sitt slag!

När vi var små(jag och mina syskon) var vi väldigt "insnöade" på dinosaurier, och jag kunde riktigt mycket om dom. Olika arter, var dom levde och annan intressant fakta. Nu har man dock glömt det mesta..







Har man aldrig sett Jurassic Park bör man göra det, tycker att det är en sån där film man bör ha sett nämligen :)

Fårklippning

I helgen ska jag hjälpa mamma med att klippa fåren. Snart är det dags för lammen att ploppa ut, och då måste fåren vara klippta och fina :)


Hoppträning

Imorgon blir det hoppträning med Bullen! Ska bli kul att jobba lite extra med hoppningen, även om vi har massor kvar att jobba på i dressyren.. Men hoppningen gör att han bjuder bättre, och en glad häst är en bra häst :)



Hoppas på att åkrarna ska torka upp snart så att jag kan jobba mer ordentligt med dressyr och hoppning hemma. Alla äger ju inte ett ridhus!

Dagens jobb

Älskar när jobbandet bara flyter på och allt går som det ska såhär på fredagar :)

Chefen var inte hemma så jag gjorde precis som jag ville. Brukar bli bäst när chefen inte lägger sig i, för då kan jag jobba på med det jag själv planerat utan att han kommer och tycker att vi ska göra nåt annat. Bra dagar är också när vi jobbar tillsammans hela dagen, då brukar vi både ha kul och hinna med mycket!



Bilden visar senast utploppade kalven med mor sin!

Uteritt

Red ut på Bullen idag innan jobbet. Blev en sån där perfekt fredags-uteritt med sol och pigg häst! Hade först funderingar på att jobba med tempoväxlingar, men valde att bara njuta av Bullens framåtbjudning och goda humör. Ställen han annars brukar fjanta sig på gick hur bra som helst!



Dessutom mötte vi en traktor med snökedjor och huggarvagn, bra träning för Bullen som tycker att en del saker är jätteläskigt.
Red även förbi den när den stod i vägkanten och lastade, och Bullen kollade lkite fundersamt men gick med stadiga steg förbi. Inga problem :) Timmerbilar däremot, där går gränsen!

Hjärtattack?

I måndags hände det som inte får hända. Jag och chefen var inne i gamla ladugården och jobbade, då vi reagerade på att nåt hände på andra sidan foderbordet. I ladugården står högdräktiga kor och kvigor, och i det här fallet var det en ko som det hände nåt med.
Vi sprang runt foderbordet och fann en av korna liggandes på sida och sprattlade. Någon minut senare var hon död, och vi kunde inte göra nåt för att rädda henne.



Vi vet inte alls vad som hände, men eftersom det gick så fort var det kanske nåt kärl som brast eller en hjärtattack. Det människor kan drabbas av kan ju kor drabbas av.
Det är så hemskt när man inte kan göra nåt för att hjälpa henne..

Inte nog med att vi förlorade en ko, vi förlorade en av besättningens finaste kor.. inte kul!

Lastning

Förresten! Måste berätta att Bullen var extremt lättlastad idag! Saknat att få följa med till ridskolan?

Syrran stod bakom och sms:ade när vi skulle åka hemifrån, och Bullen tvekade inte ens utan klev på transporten utan problem. På hemvägen ville jag testa själv först, så jag bad inte om hjälp som jag brukar. Han tvekade några sekunder, jag smackade och drog lite lätt i grimmskaftet, och då klev han på :)

DET är jag otroligt nöjd med!!


Hopplektion

Kom nyss hem från ridningen. Vi hoppade idag, men var så många att det blev trångt i det lilla ridhuset. Hatar när vi är så många när vi ska hoppa, blir ju nästan ingen hoppning alls då eftersom vi måste hoppa en och en för att det inte ska bli kaos..

Så dagens lektion var tyvärr rätt värdelös. Dessutom hoppade vi pyttesmå hinder i trav, riktiga nybörjargrejer. Visst, varken jag eller Bullen är speciellt duktiga än, men Bullen snubblar ju bara över hindren när dom är så små..

Klottrade ner en snabb bild över banan vi hoppade. Gick inte speciellt bra tycker jag. Små hinder som han bara snubblade över och eftersom han inte ridits på 3 veckor var han rätt stel och knepig. Begärde därför inte mycket av honom idag. Sista hindret vi hoppade var lite högre och det hoppade han högt och fint över, det var jag nöjd med :)


Red lite i trav på böjt spår när jag fick lite tid över, och direkt började han mjukna och söka sig nedåt. Så visst går det framåt, men hoppningen ska jag ta det lugnt med ett tag till.

Mitt mål med Bullen är att jobba mycket på framåtbjudningen framöver. Vill också att han ska bli känsligare och lyssna bättre. Har nån hästtjej/kille extra bra tips på övningar för att förbättra detta, kommentera gärna!

Hiss och Diss

Folk som bloggar brukar gilla att köra "Hiss och diss" regelbundet, så jag kör en sån idag :)

HISS:

¤ Våren är påväg!

¤ Inga hala vägar, så man slipper vara livrädd när man rider..

¤ Skön "jag-har-just-haft-semester"-känsla!

¤ Ridlektion ikväll, och Bullen ska med :)



DISS:

¤ Lera, Lera, Lera.. På hästarna, bilen, skorna..överallt!

¤ Har inte kommit igång med träningen än..

¤ Har ännu inte kommit in i mina dagliga rutiner efter semestern.

¤ Vill köpa 3 prylar som kostar några tusen vardera, men pengarna räcker inte till allt just nu..


Semesterbilder 1

Här kommer lite semesterbilder från förra veckan :)













Näsblod

Nu är jag hemma från jobbet efter att ha spenderat 8 timmar där. Har i vanlig ordning jobbat morgon idag för att kunna rida på eftermiddagen.

Allt har gått bra, förutom att jag vid 2 tillfällen började blöda näsblod. Inte likt mig då det var flera år sen senast. Visst har man fått nån smäll av nån ko och så, och därför börjat blöda lite. Men det brukar inte börja blöda av sig själv..
Chefen hade iaf jättekul och skojade om att ta en bild och skicka till Johnnie med texten: "Anna ville ha högre lön" haha!





Det forsade på bra några minuter, sen slutade det. Hann bli en del under den tiden :)

Känner mig inte helt frisk heller, kanske nån influensa på gång? I så fall kanske det är därför jag blödde.

Hemma igen!

Ursäkta min frånvaro från bloggen, men jag har varit bortrest :)

Igår vid 12-tiden på kvällen kom jag och Johnnie hem efter en veckas semester på Teneriffa. Vi har haft jättebra väder och har bara slappat hela veckan.
Har en del bilder att visa, men det får jag ta en annan gång. Johnnie ska strax sno internet av mig och ha det i lastbilen, så åtminstånde i helgen får ni se bilder!



Nu är det iaf jätteskönt att vara hemma igen, och vad kan vara bättre än att ha riktigt härligt vårväder första dagen hemma!?

Till sist: Jättegrattis till våra vänner Elin och Joni som gick och fick barn medans vi var borta! (just typiskt, man kan inte vara borta en vecka utan att vännerna klämmer ur sig ungar!)
Snarast möjligt vill jag nu komma iväg och titta på lilla Svea :)

7 saker jag tänker på ofta

Nästa punkt på listan är: "7 saker jag tänker på ofta"

1.) Hästarna, hur jag ska lägga upp träningen osv.

2.) Vardagen, hur jag ska planera dagen och liknande

3.) Bloggen, vad ska jag skriva idag?

4.) Semestrar och liknande

5.) Träning!

6.) Jobbet

7.) Går och klurar mycket på konstiga småsaker. Som t ex "Om en ko är hungrig och det kurrar i magen, vilken mage kurrar de i!?

Som ni märker tänker jag mycket på planering och hur jag ska lägga upp dagen för att det ska bli bra. Och jag tänker mycket på vad jag vill åstakomma, och vad jag drömmer om.

8 sätt att vinna mitt hjärta

1.) Var dig själv. Att spela en roll hjälper inte i längden!

2.) Du måste gilla djur. Annars har du inte en chans att vinna mig :)

3.) Du får inte vara kinkig. Vill inte höra några klagomål när jag kommer hem och luktar ko eller häst.

4.) Du får inte vara svartsjuk!

5.) Du måste stå ut med att jag inte kan komma hem förrän jobbet är klart. En sjuk ko eller liknande kan göra att jag blir sen hem.

6.) Du måste stå ut med min överskottsenergi!

7.) Du får inte vara för efterhängsen och klängig. Lagom är bäst!

8.) Du får inte bromsa mig när jag verkligen vill nåt speciellt. Goda råd är en sak, men hindra mig inte!

Sådär ja :) Får tillägga att jag för tillfället är upptagen, om någon undrar..


9 saker om mig själv..

9 saker om mig själv:

1.) Jag är otroligt lättretlig när jag är hungrig..

2.) Jag har ett bra luktsinne, det kan chefen intyga! Kan av den anledningen inte lukta på parfymer för länge, får väldigt ont i huvudet.

3.) Älskar våren! Deppar ner mig under vintern, men blir som en kalv på grönbete när solen kommer tillbaka :)

4.) Jag har väldigt mycket överskottsenergi! Fråga Johnnie om ni är tveksamma..

5.) Har inte mycket tålamod och tröttnar därför väldigt snabbt om det inte händer nåt. Hatar t ex att vänta på personer och liknande.

6.) Jag har jobbat på mitt nuvarande jobb i snart 5 år.

7.) Älskar djur! Har ägt allt från katter och kaniner till kor och hästar.

8.) Är väldigt barnslig av mig, vilket jag ärvt från mamma..

9.) Har hjälpt till i ett travstall när jag var yngre. Det var där jag träffade Bullen för första gången.


Soliga eftermiddagar

Älskar att gå promenader när solen är påväg ner efter en jättefin vårdag :)








Shopping

Var till stan en sväng idag och handlade lite smått och gott. Sällan jag gör det, så jag kände att det var dags!



Blev lite olika kläder, ett träningslinne, ett par joggingskor och lite småsaker som behövdes.

Nya träningslinnet. Svårt att hitta ett som duger, fast att jag letade både på stadium och intersport. Tänk att gamla hedliga HM ska få rycka in och ha ett skönt och snyggt linne!


Nä, nu MÅSTE jag krypa till kojs. Ska upp tidigt imorrn!

Sue

I onsdags åkte jag till ridskolan som vanligt. Tog inte med min Bullen den här gången då han fått vila ett tag och det kändes dumt att köra hårt med honom efter den vilan. Hästarna ska få slappa i en vecka till, sen blir det hårdkörning inför sommarens klubbtävlingar :)

På ridskolan fick jag rida Sue Ellen, ridskolans bjässe. Nån pratade om att hon var korsning mellan kallblod och varmblod, vilket nog stämmer. Det roliga är att hon är väldigt duktig, kan galoppombyten och sånt. Kul när det är en sån tungviktare!





Hon påminner lite om Bullen på huvudet, så det skulle mycket väl kunna vara varmblod i henne..

Ridningen gick riktigt bra, trots att jag inte ridit sen Tara avlivades(ca 2 veckor) och det var första gången jag red Sue. Red mycket utan stigbyglar för att komma ner i sadeln ordentligt(vilket nog är mycket av anledningen till min hemska träningsvärk..) och det gick väldigt bra. På vissa hästar har jag svårt att hålla fötterna still i stigbyglarna, och väljer därför att rida utan för att kunna få till bättre sits.

Gick som sagt riktigt bra med ridningen, och jag är rätt nöjd för en gångs skull. Vi jobbade en del med tempoväxlingar, böjt spår, skänkelvikningar och liknande. Lite gott och blandat alltså. Jobbade en del med sitsen också, vilket är bra för min del!


RSS 2.0