Oron i egypten

Dom sa just på nyheterna att alla svenskar som är i bland annat Sharm el Sheikh skulle flygas hem nu pga oroligheterna i Egypten.
Min bror och hans flickvän är där just nu, så det känns lite tråkigt att dom måste avbryta sin semester.. Men viktigast är ju sjävklart att dom kommer hem oskadda!

Har varit lite orolig över att dom är där när det är så dålig stämning, men jag vet att dom är försiktiga och tar hand om sig.

Flitig idag :)

Idag har jag varit flitig måste jag säga!

Först klev jag upp 5.00 för att jobba morgon på gården här i närheten. Sen åkte jag hem och duschade innan jag åkte vidare hem till mamma och pappa för att rida.
Håller på att "sätta igång" 2 av våra tjocka ponnyer som slöat alldeles för länge så dom fick jobba lite idag. Tyvärr är det lite svårt att rida oskodda hästar när det är såhär halt ute, så jag fick rida runt på gården där det var lite bättre väglag.

Bullen var jättesur hela tiden när jag pysslade om dom andra hästarna, men sken som en sol när han sen fick stå på stallgången och bli ompysslad :) Han ville ha matte för sig själv..

Dock kunde jag inte rida honom ordentligt då han bara är skodd och broddad i fram.. Måste komma iväg till ett ridhus!



bilden är inte tagen idag, glömde kameran tyvärr..

Besök i stan

Igår var jag iväg till Uppsala en sväng för att träffa Malin, en av mina bästa vänner. Vi gled ifrån varandra när vi började på olika gymnasier, men nu har vi hittat tillbaka till varandra. Det roliga med Malin är att vi är så otroligt lika varandra. Har aldrig mött nån som är så lik mig!
Då syftar jag inte på utseendet, utan allt annat. Vi tänker lika, har samma intressen, var lika snabba på idrotten och hoppade lika högt när vi hoppade höjdhopp :)

Vi har saknat varandra under den tiden vi varit ifrån varann, men nu har vi börjat ses igen. Och vi har lika kul varje gång. Vi pratar om allt!

Efter att ha fikat och pratat i timmar skiljdes vi åt och jag gick en kort sväng på stan. Handlade inte mkt, fast att jag var sugen på att shoppa. Men parkeringstiden höll på att gå ut så jag hann inte.
På kicks handlade jag lite smink och solkräm. Laddar upp lite inför semestern och sommaren!



Blev medlem hos Kicks också. Hon i kassan undrade, och jag handlar ju trots allt mkt smink och hårprodukter där..


Pass!

Äntligen är passen helt klara och hämtade! En sak mindre att tänka på inför semestern :)


Helgens planering såhär långt:

Nu börjar helgen sakta men säkert ta form. Det som är planerat hittills är följande:

Lördag
Morgon: Släppa ut hästarna, rida om väglaget är okej.
13.30: Träffa en kompis i stan
Eftermiddag/kväll: Åka till stan med Johnnie och några vänner för att äta på restaurang :)

Söndag
Morgon: Jobba
Resten av dagen: Valfritt! (diska, tvätta, städa..)




Dagens ridlektion!

Har precis kommit hem från dagens ridlektion och är inte alls nöjd :)

Red inte Sessan idag, utan en fin liten ponny vid namn Arix. Och han var helt och hållet raka motsatsen till Sessan! Driv, driv, driv var allt min lektion handlade om. Och jag som tycker att Bullen är trög.. haha!
Man märkte ju att Arix kunde mer än han ville visa, så jag fick verkligen jobba från att jag hoppade upp till att jag skuttade av honom.
Mkt lärorikt för mig, men jag är inte nöjd! Vi kan bättre än så.. Men sån är jag, aldrig nöjd! Och det är ju både bra och dåligt att jämt känna så. 

Tyvärr har jag inga bilder från när jag rider eftersom jag inte har nån som kan fota.. jättetråkigt! Jag vill ju själv se hur jag ser ut när jag rider!



På väg hem från ridningen ringde jag Johnnie. Hann bara säga "hej" innan jag nästan skrek "Rådjur!!". Fick syn på ett rådjur som var påväg upp över plogvallen som alltså var påväg av vägen. Finns det ett, finns det ofta fler. Då fick jag syn på 2 precis framför bilen. Tvärnit, och som tur var var väglaget bra och trots rätt dåliga vinterdäck klarade rådjuren sig helt oskadda.
Puh, nu kan man pusta ut på riktigt efter ridningen..


Nyårslöften

Jag vet inte hur duktiga ni är på att hålla nyårslöften, om ni ens har några, men jag tänkte i detta inlägg räkna upp mina. Det är inte löften jag strängt måste hålla, snarare riktlinjer för vad jag ska tänka på och helst bli bättre på under detta år.

# Komma igång med träningen - Kom igen nu latmask, rör på fläsket! Jag mår ju bättre och är piggare när jag tränar regelbundet. Dessutom är jag friskare! Nu är det dags att återgå till mina gamla rutiner(jogga på förmiddagarna innan jobbet)

# Träffa kompisar - Jag måste bli bättre att höra av mig till mina vänner, och framförallt träffa dom! Har haft så mkt att göra här hemma att jag knappt haft tid för att ses. Jag kan ju nästan alltid ses när dom vill, men det är sällan jag som hör av mig först..Skärpning!

# Tänk inte "jag gör det sen" - Jag är bäst på att skjuta fram saker som måste göras. Bättre att göra det på en gång så är det gjort! Så varje gång jag tänker: "sen" måste jag göra saken direkt, som straff :)

Nu har jag lite att jobba på! Och än så länge går det bara bra!


Äntligen hemma..

Har precis kommit hem från jobbet. Märks att man varit borta lite längre än vanligt(sover kvar på jobbet natten till fredag pga att jag jobbar morgon på fredagar) för här hemma var det kallt! Även om jag inte älskar vintern så har jag inget emot den, den kommer ju trots allt tillbaka varje år varesig man vill det eller inte. Men ska jag stå ut med kylan måste det vara varmt inne i huset och i bilen!


Så jag är inte helt nöjd just nu. Tycker väl att Johnnie kan elda lite bättre när jag är borta.. Men men, det är bara att gilla läget! Sitter med både mössa och jacka kvar på i väntan på värme.

Så fort vi fått upp lite värme ska jag skutta in i duschen, för idag tänkte vi hämta våra pass. Jippi! Ännu ett steg närmare semestern!

Kan även avslöja att jag fick lite vårkänslor idag :) Det var så pass varmt att jag kunde lämna jackan inne, och när solen låt på spratt det till lite sådär härligt i kroppen. Äntligen är solen tillbaka!
Jag är en sån där person som sakta men säkert deppar ner sig på vintern, och som sen blir alldeles yr och galen som en kalv på sommarbete när våren kommer. Älskar våren!


Inför semestern..

Hittade på lite snyggt att inhandla inför semestern/sommaren!




Ska nog handla lite i helgen :)

 


Träningskläder

Har blivit väldigt sugen på att handla nya träningskläder.. Här är en del av de snygga plagg jag hittat:



www.erikasfitnessshop.se


Varför ska jag springa?

Varför ska jag springa?
För att det är underbart! Visst, det kan vara rätt jobbigt också. Det är t.o.m. en del av tjusningen. Ibland är det tufft, men du vet att det gör nytta och efteråt, när du vunnit kampen mot dig själv, känner du dig väldigt nöjd och stolt. Fortfarande inte övertygad? Här är några fler argument:


Det är enkelt

Att springa är naturligt. Inget du behöver lära dig. Det kräver inte heller en massa förberedelser och utrustning, även om det finns en del prylar för den som önskar.


Det är effektivt

Även ett kort pass gör nytta. För dig som vill bli snabbare gör det t.o.m. mer nytta att träna intensivt i 20 minuter än att jogga en timme.


Du får bättre kondition

Löpning ökar syreförbrukningen och tränar hjärtat, kroppens viktigaste muskel. Du orkar mer och längre.


God hälsa för livet

Blodcirkulationen ökar och risken för hjärt- och kärlsjukdomar minskar.


Du blir starkare

Löpning stärker hela kroppen och ger ett starkare skelett med minskad risk för benskörhet.


Avkoppling

Efter löpträning är det lättare att slappna av och verkligen vila ut. Du kommer att sova bättre efter löpningen. Prova själv!

 

Energi och välbefinnande
Träningen hjälper dig att orka mer i vardagen. Du får inte bara bättre kondition fysiskt, utan även mentalt. Förbättrad självbild, bättre humör och ökad kreativitet är bara några upplevda effekter.

(Hämtat från Intersport.se)


Helgens planer :)

Sitter och funderar på vad jag ska hitta på i helgen. Det här är nämligen första helgen detta år som är nästan helt oplanerad!
Jag och Johnnie ska(om allt går som det ska vill säga) åka till nån trevlig restaurang med några vänner på lördag kväll. Annars är inget inbokat :)

Om det inte är alldeles för halt tänkte jag självklart rida, men eftersom ingen för utom Bullen är skodd(fast bara i fram) är det svårt att rida när det är is på vägarna.. och åkrarna är inte nåt att satsa på heller, för det är för mkt snö och för hård skare!

Sms:ade en kompis nyss och frågade om hon hade tid att ses i helgen då det var ett tag sen senast. Hon skulle kolla upp det och höra av sig imorgon. Hoppas hon kan, för vi har väldigt roligt när vi ses!

 

Visste du att...

Om du tränar 30-60 minuter minst 5 dagar i veckan minskar du risken att bli förkyld i vinter med hela 40%!

Träning är nämligen en riktig immunförsvarshöjare :)


Frukost

Jag måste erkänna att jag är stolt över mig själv när det gäller mina frukostar. Förut åt jag väldigt dåliga och tråkiga frukostar, men nu har jag verkligen blivit bättre på den punkten!

Dagens frukost blev följande:



1 glas juice
1 dubbelmacka med ost och smör
1 kiwi
1 tallrik fil+ müsli

Mätt och belåten!

Jämför det med en tallrik flingor och ett glas vatten.. det står man sig inte länge på!

Vitamin Well

Jag älskar Vitamin Well-dryckerna! Äntligen har man tillverkat  goda drycker utan en massa onödiga bubblor som sen irriterar magen :)

Enkla, goda och svalkande!



Vitamin Everyday är min favorit!

Fitness

Köpte en fitnesstidning idag. Annars köper jag mest tidningar som solo, veckorevyn eller liknande, men har tröttnat lite på såna tidningar. Nu kikar jag mer i träningstidningar och jag har även spanat lite på tatueringstidningar.

Idag hittade jag iaf en träningstidning som föll mig i smaken. Mkt pga att det står om "sexiga träningspass" i den. Är lite nyfiken på att testa på poledance eller stripaerobics, så jag ville gärna läsa lite om dom olika träningssätten.
Ska kolla lite med vänner om nån är intresserad av att hänga med, för det är ju roligare om man är två :)




Mätt i magen :)

Sitter och kollar på programmet "Fuskbyggarna" just nu. Har precis ätit middag(ja, jag äter alltid middag så här sent på vardagar) och jag är riktigt nöjd med maten.
Gjorde en fiskgryta, och eftersom jag inte är så jätteförtjust i fisk var jag lite tveksam till om det skulle bli gott. Johnnie är inte heller så intresserad av att äta fisk, så det gäller att laga goda fiskrätter i det här hushållet :)

Den var supergod! Helt klart nåt jag kommer laga igen.



Om nån är intresserad av recept eller nåt får ni höra av er. För isf ska jag anstränga mig lite extra och klottra ner receptet i ett inlägg :)

Johnnie är hos sin pappa som fyller år idag, så han har inte smakat på maten än. Om han gillar det, är det helt klart en god gryta. Johnnie är kräsen!

Tjao!

En bra dag!

Idag känns det som att det blir en bra dag! Jag har varit lite som ett dräktigt sto på senaste tiden, dvs grinig och allmänt lättretlig, men idag känner jag mig pigg och glad :)
Jag bestämde mig för att jogga en vända nu på förmiddagen och sen ta en härligt dusch, för det är alltid bra när man känner sig trött, omotiverad och sur. Och det verkar alltså funka, för idag ser jag fram emot att åka till jobbet. Det gjorde jag inte igår..

Jag har också börjat längta väldigt mkt till sommaren.. Att kunna jogga i tunna kläder och inte behöva oroa sig för att halka eller liknande när man motionerar.



Bilden är från min och Johnnies semester sommaren -10 i norrland då jag fick för mig att kuta uppför ett berg.. Kul att få träna i annan terräng, men benen fick verkligen kämpa!

Vill ha sommar!


Power Boy

Sitter och kollar lite på avelsföreningen för svensk ridponnys hemsida. Kul att se att Power Boy fortfarande är poppis :)
Power Boy är nämligen pappa till våra 3 ridponnyer hemma. För att minska förvirringen kan jag berätta följande: Vi har 5 hästar hemma. Min travhäst Bowl vip(bullen), mammas gamla ponny pontussa och 3 ridponnyer.
Den gamla ponnyn är mor till dom 3 andra, så dom är alltså helsyskon. Trots det är dom väldigt olika!

Här är några bilder på Power Boy, en mycket stilig hingst!





Vår semester!

Kom på att jag inte berättat om när och vart jag och Johnnie ska åka på semester!

Den 13 februari åker vi till Tenerife en vecka :) Det ska bli jättekul, men jag kan erkänna att jag är lite nervös..Det är ju trots allt första gången vi åker utomlands!







Vi kommer att åka till Playa de las Américas och bo på Hotel Esmeralda Playa.

Kungsberget!

Här kommer några bilder från i lördags då jag, mina syskon och några kompisar till brorsan åkte till Kungsberget :)

Kungsberget!


Jag, redo att åka utför :)


Jag, älsta brorsan Robin, lillasyster Emelie och Jimmys kompis Håkan. Tummen upp!


Robin, Emelie och jag i liften.


Superkul dag! Det måste vi göra om!

Tjao!

Miranda

Nu var det ett tag sen jag sist skrev ett nytt inlägg! Har haft fullt upp med jobb och ridning, så datorn har helt prioriterats bort...

Har dessutom inte hänt så mkt speciellt på senaste tiden, så jag har halt enkelt inte nåt speciellt att berätta!

Men jag kan ju iaf avslöja att en utlandsresa är bokad och passen är fixade. Mer om det får ni veta sen :)

Just nu sitter jag i morgonrock och tänkte skutta in i duschen en snabbis. Sen ska jag försöka hinna diska lite. Johnnie diskade igårkväll, men jag måste säga att han diskar väldigt fjuttigt. Han brukar diska väldigt lite, sen går han och gör nåt annat. Jag däremot, diskar tills jag har ett berg av disk som ska torka, sen nöjer jag mig motvilligt. Är man igång och diskar vill man ju diska allt!

Slänger in en bild från i söndags, då jag red Miranda:


Miranda är mammas ponny, som dessutom är helsyster med min ponny Tara. Hon är inte så mkt riden, då mamma inte hunnit och jag inte velat. Hon är nämligen rätt het och väldigt känslig, så efter att hon kastade av mig för några år sen har vi varit "osams".
Men jag har länge spanat in hennes fina steg och fina hoppteknik. Hon kan bli en duktig dressyr-/hopphäst!
Mamma har pratat en hel del om att jag borde rida henne nu när jag är van vid galningen Sessan på ridskolan, då Sessan och Miranda är lite lika i sättet.

Miranda har blivit rätt tjock på senarde tid, så sadeln satt inte så bra. Dags att träna bort några kilon!

Tjao!


Tara

Jag skrev ju förut att jag inte hade så många bilder på Tara på den här datorn. Just därför tog jag en snabb bild i söndags då jag red henne lite:



Såklart var hon så ivrig att huvudet kastades fram och tillbaka, därav frisyren och tyglarna som ligger framme vid öronen :)

Hon är väldigt envis och vill inte alls lämna flocken, så det blev en kamp mellan oss som vanligt.. Vi red på vägen runt huset många varv innan hon började lugna sig och acceptera att hon skulle vara ifrån flocken ett litet tag. Och när hon lugnat sig tillräckligt ledde jag in henne igen och trots att vi bara skrittat så var hon svettig!
Haha, hon hetsade upp sig så mkt att hon tröttade ut sig själv! Dessutom är hon lite för rund också..

Hon är alltid knepig när hon inte arbetat på länge, men nu är det dags för min lilla gula tjockis att börja jobba!

Tjao!

Vi drar till fjällen :)

Hejsan! Förlåt för den kassa uppdateringen, men jag har haft mkt att göra... Samtidigt är det inte mkt av det som är tillräckligt intressant för att skriva om här!

Men jag kan glatt berätta att jag börjat träna igen. Känns skönt att röra på sig igen! Pga min dåliga kondis blir det inga långa sträckor jag joggar, men ju mer jag orkar desto längre sträckor blir det självklart. Dessutom är det inte speciellt kul att jogga på vintern, det är mkt roligare på sommaren!

Dessutom ringde brorsan i förrgår och undrade om jag ville åka med till en backe och åka snowboard i helgen. Men jag ska jobba då.. Men nästa helg hakar jag gärna på, så han ska höra med gänget om vilka som är intresserade av att åka nästa helg också.
Ska höra med Camilla om hon vill me, för hon var iaf intresserad när vi pratade om att åka upp nån helg nu under vintern.
Camilla, om inte jag sms:at dig när du läser detta, så kan du vara så säker på att det plingar eller ringer om mobilen snart :)



Brorsan har även skaffat en snöskoter som jag ska få testa. Har aldrig kört skoter så det ska bli skoj! Dessutom tyckte han att vi skulle åka pulka efter den nån dag. Blir som på den gamla goda tiden då barnen Wallin åkte i den långa backen från huset ner till ladugården i Almunge :) Oj, va kul vi hade!
Och jag kan meddela er om att jag är lika barnslig som då.. Syrran tycker att jag är jättepinsam när jag fjantar mig, men jag bara är sån! Jag skyller på dom "fjaneri-gener" mamma gav mig!

Tjao!

Söndag förmiddag

Sitter här och äter lite fil och müsli för att ladda magen med lite ny föda. Har precis kommit hem från extrajobbet, och nu väntar jag bara på att jag ska få tillräckligt med varmvatten för att ta en dusch. Just nu eldar vi nämligen fram varmvattnet, och eftersom det bara verkar vara jag som sköter elden hinner den nästan brinna ut innan jag har möjlighet att kasta in ny ved.

När jag duschat klart ska jag skutta i ridkläderna och åka hem till mamma och pappa. Tänkte, om tid finns, även(förutom bullen) rida Tara lite. Dags för henne att börja jobba! Hon har fått slappa länge nu..
Har inga bra bilder på henne i den här datorn, här är en av dom få jag har:


Tara till höger, helbrorsan Oliver till vänster. På bilden är dom sura över att jag ger korna äpplen :)

Nä, nu ska jag kolla om det finns varmvatten.
Tjao!

Årets första ridlektion!

Igår red jag första lektionen för det här året. Självklart red jag Sessan, har man en favvo så har man :)



Idag var det dressyr som stod på schemat, så det blev premiär att rida i dressyrsadel för min del. Den var jätteskön att rida i, så nu blev jag sugen på att skaffa en egen! Men då får jag och Bullen bli bättre på dressyr först..

Förövrigt så gick lektionen sådär. Trots att damen är dräktig har hon mer energi än någonsin och jag var helt slut i armar och axlar efter lektionen. Hon brukar alltid gå bäst sista kvarten, men nu hade hon så mkt energi att hon även då var väldigt het. Hon hade lätt kunnat gå ett pass till direkt efter att vår lektion slutat!



Har precis kommit hem från mitt lilla extrajobb, så nu ska jag bara skutta i i duschen, äta och sen åka hem till mamma och pappa. Där ska jag mocka stallet och sen rida en sväng innan eftermiddagspasset börjar. Blir alltså mest jobb den här helgen..

Tjao!

Planer inför min lediga dag :)

Har precis slagit mig ner i soffan, satt på tv:n där som visar nån halvbra film och börjat surfa lite på internet. Johnnie har inte kommit hem än, trots att jag var rätt sen hem. Han ringde och sa att han var påväg och undrade om jag var sur över att han inte var hemma än, men varför skulle jag vara de? Jag är van vid att vi aldrig lyckas vara hemma samtidigt :)

Imorgon är jag ledig, eftersom jag jobbade idag. Jobbade dubbelt upp idag till och med, på en röd dag! Bonden här i närheten som jag brukar hjälpa ibland behövde nån som mjölkade på morgonen, så jag ställde upp. Det är kul med lite omväxling(en annan gård alltså).
När jag var klar där åkte jag hem och duschade, käkade lite och sen åkte jag vidare till mitt vanliga jobb.
Så det har varit full fart sen kl fem i morse. Nu är det skönt att bara ta det lugnt.

Som sagt, imorgon är jag ledig och tänkte hinna med följande:

1) Sovmorgon
2) Promenad med Viggo
3) Rida Bullen
4) Mocka stallet
5) Massage (15.00)
6) Ridlektion (18.30)

Får se om jag hinner med allt, tidsoptimist som jag är! Men det borde jag iaf göra..



Tjao!

Barbackaritt

Idag innan jobbet åkte jag hem till mamma och pappa för att ta hand om hästarna, dvs fodra, släppa ut och mocka.
Passade även på att rida en tur på Bullen. Men idag skippade jag sadeln, för det är skönt att rida barbacka emellanåt :)

Bullen skötte sig jättebra. Vi behöver dock träna det här med uppsittning. Bullen är ju en pensionerad travhäst, och travhästar är kända för att inte kunna stå still när man ska hoppa upp pga att dom helt enkelt aldrig lärt sig de. I travstall ska det gå fort, och kusken hoppar oftast upp i sulkyn i farten. Så hästen behöver aldrig vänta.

Vi galopperade också, vilket är en väldigt härlig sak att göra utan sadel. så fri man känner sig! Det knepiga är verkligen inte galoppen, utan en travhästs skumpiga trav före och efter galoppen. Men nu har Bullen blivit allt bättre på att fatta galopp, så det var inga större problem den här gången :)



Hade ingen bild från idag, men en gammal får duga!

Nu ska jag sova, det blir en tidigt morgon imorrn!

Tjao!


Mamma är med i dagens tidning!



Framgång för privat hemtjänst

Mer personligt. Det tror privata Vallonens hemtjänst AB är orsaken till att den lyckats etablera sig väl på bara tre månader.

– Vi har redan fler brukare än vi förväntat oss. Det har gått mycket fort, säger Marika Wallin.

När Östhammars kommun
i april förra året antog lagen om valfrihet väcktes en idé hos Ann Åkerström och Marika Wallin. Båda hade jobbat inom kommunens hemtjänst under många år och trivdes bra men när tillfället gavs att starta kommunens första privata hemtjänstutförande satsade de allt.
– Vi kände att vi ville erbjuda det där lilla extra. Till exempel att kunna ta med brukarna på utflykter och se till så att de inte behöver möta olika personal hela tiden, säger Marika Wallin.


Den 1 oktober
godkände Östhammars kommun deras ansökan och redan har de tolv brukare att ta hand om. Både personer som aldrig tidigare har haft hemtjänst och personer som gått över från den kommunala verksamheten.
– Det vi har hört som anledning till att folk går över är att de vill ha mindre personal. En brukare hade haft 50 personer på sin lista. Hos oss möts de av samma ansikten och vi kan dessutom säga vem det är som kommer till dem nästa dag, säger Marika Wallin


I dag är de fyra stycken
i personalen men även om den siffran ökar i takt med att brukarna ökar säger Ann Åkerström och Marika Wallin att de kommer att fortsätta garantera att de äldre möts av samma personer.
– Då delar vi upp personalen så att vissa personer har hand om vissa brukare, säger Ann Åkerström.
Den vanligaste frågan som ställs av nyfikna som hör av sig handlar dock inte om personal utan om pengar.
– Många tror att vår hemtjänst är dyrare men den kostar lika mycket som den kommunala, säger Ann Åkerström.


En som nyligen
börjat använda sig av Vallonens hemtjänst är Eva Westerman. För en månad sedan trillade hon och vaknade upp utan att riktigt minnas vad som hänt, vilket fick dottern att ringa upp Vallonens Hemtjänst som nu gör dagliga trygghetsbesök.
– Jag var envis först och skulle inte ha någon hjälp. Men nu kan jag inte tänka mig hur det skulle vara utan dem. Jag tycker att det är en förmögenhet att de kommer hit, säger Eva Westerman.


Kommunal hemtjänst
är inget hon har emot, men Vallonens hemtjänst erbjuder det hon eftersöker mest.
– De pratar! skrattar hon.


På kommunen
gläds man åt Vallonens hemtjänsts framgångar. Enligt socialchefen Kenneth Lindholm bidrar det till en kvalitetskonkurrens som gynnar utbudet. Och han hoppas på att fler personer ska vilja ge sig in på marknaden. Än så länge har dock inga fler än Marika Wallin och Ann Åkerström ens ansökt.
– Tittar man på nationell nivå visar det sig att det tar sin tid innan ett sådant här system sätter sig. Men jag tror säkert att det kommer fler aktörer så småningom, säger Kenneth Lindholm.


Av: Martina Lindvall [email protected]


Sen matlagning

Hejsan hoppsan!
Sitter här ensam i soffan och kollar på tv samtidigt som jag kikar lite på internet. Kom hem rätt sent från jobbet idag pga att jag bytte bil med syrran. Johnnies passat, som jag vanligen kör, ska in på verkstad några dagar och då frågade jag syrran om jag kunde ta hennes istället. Eller ja, det är mammas bil egentligen..

Johnnie jobbar eftermiddag idag, så det är väldigt tomt och tyst här hemma just nu. Men ibland är det bra att han inte är hemma, för då hinner jag göra mkt mer :)
Sen jag kom hem har jag tagit in ved, eldat och lagat mat. Blev köttfärssås idag, vilket Johnnie blev jätteglad över. Så nu hoppas jag att han skyndar sig hem både till mig och köttfärssåsen!

Nu ska jag börja dra mig mot sängen! Har saknat den väldigt mkt :)

 
Foto: Elli

Tjao!

Fullbokad söndag

Igår hade jag verkligen fullt upp tills att det var dags att sova. Min dag såg ut såhär:

05.15 - Klockan ringer, dags att gå upp!
06.00 - Infinner mig på gården där jag jobbat nu i helgen(inte mitt ordinarie jobb)
10.15 - Umgås med Johnnie(för en gångs skull!)
12.30 - Kommer hem igen. Äter några mackor.
10.30 - Skuttar in i duschen, jippi!!
11.00 - Sätter mig i bilen för att åka hem till mamma och pappa för att rida en sväng på Bullen.
15.30 - Åker hem till mig igen för att byta om.
16.07 - Infinner mig åter igen på gården för att ta hand om kvällsmjölkningen.
20.00 - Kommer hem igen. Börjar bära in ved för att få igång eldningen.
20.45 - Eldningen är igång. I väntan på att det ska finnas tillräckligt mkt varmvatten för en dusch förbereder jag maten.
21.15 - Skuttar in i duschen.
21.40 - Sätter igång med maten.
22.20 - Johnnie ringer, jag har precis ätit upp.

Sen kunde man äntligen börja dra sig mot sängen :)

Idag är jag tröttare än vad jag brukar vara efter en hel veckas jobbande... Måste gå och lägga mig tidigt ikväll! Sov dessutom väldigt dåligt, troligen pga att Johnnie inte är hemma. Känns väldigt konstigt att sova ensam när man inte är van!
Johnnie är uppe i Boden med en arbetskamrat för att hämta nåt plogblad. Han ska komma hem under kvällen idag.

Nä, nu har jag inte tid att sitta här. Ska in till stan en snabbis och sen ska jag handla lite mat. Efter det bär det av till mitt vanliga jobb!
Tjao!

Gott Nytt År!

Precis som vid julfirandet får bilder sammanfatta kvällen..

Här har vi nästan hela gänget! Johnnie fattas, Pontus gömmer sig och efter maten kom två gäster till. Men ändå! Vi serverade marinerad fläskfilé med potatisgratäng. Till efterrätt serverades pannacotta(stavas de så?) med bär. Jag var "bossen" i köket, men fick hjälp av Johnnie, Pontus och Emilia.


Jättegott vin!


Jag och Pontus gör upp om vem som är starkast. Han vann...men han fick kämpa!


Blev inga bra bilder på fyrverkerier..


Jag och Emilia. Jag är alldeles blöt, för Pontus kastade ut mig i snön..


Hmm...Jag visar att jag kan vända på tungan..!


Visste inte vad jag skulle ha på mig, så det blev detta!


Gott nytt år på er alla!

RSS 2.0