God morgon!

Har precis vaknat och funderar lite på dagens aktiviteter innan jag kliver upp. Katterna leker för fullt och de är bäst att man passar tårna... Om 20 minuter går startskottet för johnnie och jag håller tummarna för att allt ska gå bra! Nä, nu ska jag upp! Har mkt att göra. Träna, äta frukost, städa, diska, rida, ev. Vaxa bilen mm. Vid 18 anländer camilla och sen blir de till att åka till uppsala och festa:) tjao!

Biltvätt

Nu har jag tvättat bilen. Pappa och min morbror har hållit på med morbrors bil bredvid, men har stått och beundrat min nästan hela tiden istället. "Han är så fin i färgen, han är så fin i lacken, åh han är så fin"..Pappa och Johan har berömt min nya bil en hel den nu :)

Har bara tvättat av bilen som hastigast, för att sen återkomma senare under helgen och tvätta ordentligt. Tänkte även försöka hinna med att vaxa honom så att han glänser ännu mera. Visst, han har sina skavanker, men han går bra. Och det är ju självklart huvudsaken!

Här har vi några halvbra bilder på Marabou. Började bli lite mörkt och det ena blev dessutom suddigt..




På den här bilden fick även pappa vara med :) Han står och beundrar bilen, för den som undrar!



Och så en bild på ögonstenen, som tyvärr sjunger på sista versen :(



Fick just reda på att Kemppis katt Farbror Melker har avlivats pga skador på ögat. Han och jag drog inte riktigt jämt kanske(förutom när det var jag som matade honom) men jag tyckte bra om den katten ändå. Så otroligt härlig färg!
Vila i frid, lille Melker!



Äntligen helg!!

Nu har min helg börjat. Sitter hemma hos mamma och pappa just nu, funderar på att knata ut och tvätta min lortiga bil..Men frågan är om jag orkar :) har varit vaken sen 2 inatt då jag plötsligt blev klarvaken trots att jag kunde sova en timme till innan det var dags att gå upp.

Låg och kramade om Johnnie en stund innan jag gick upp. Ingen idé att somna om när det är så kort tid kvar.
Dessutom hade jag glömt mobilen på jobbet, så jag hade satt Johnnies mobil på att väcka mig. Men som säkert många vet lyssnar man alltid bäst på sitt egna alarm! Det var oxå en anledning till att gå upp något tidigare än planerat.

Två bilder jag tog i onsdags då jag och Johnnie hade en mysig hemmakväll:




Arbetskläder och skäggstubb, precis som jag vill ha de :) Dock ser han lite sur ut på bilden, men det är han inte!

Ikväll ska jag åka och rida, sen ska jag försöka komma isäng tidigt. Imorrn blir det troligen en kort och billig shoppingrunda, för att sedan göra mig klar hemma för en härlig utekväll med tjejerna!
Förfest hos Malin först, sen får vi se vart vi hamnar.

Nu ska jag tvätta bilen, skjutsa syrran, jogga och städa.

Vi hörs! :)

Och så en liten bild från jobbet:


tjao!


Mys :)

Torsdag kväll, veckorna går så fort!

Johnnie fick vara ledig inatt, så jag ska skynda mig hem så att jag hinner umgås så mkt som möjligt me honom innan jag måste tillbaka till jobbet. Ska som vanligt jobba förmiddag imorgon och eftersom jag ska sova hemma inatt måste jag kliva upp strax innan 3 inatt.
Låter inget vidare, men tro mig, när man får sluta 11-12 på en fredag spelar det ingen som helst roll om jag måste upp mitt i natten :)

Jag får iaf somna med älsklingen, och det är ju iaf mer än jag räknat med då jag trodde att han skulle jobba inatt som vanligt. Sen kommer jag inte träffa Johnnie förrän på söndag, då han kommer hem från Gotland(förhoppningsvis utan brutna ben!).

Var nån som frågade vad de blev för mat igår. Kan meddela att Johnnie(med lite assistans av mig) lagade till Örtkryddad kyckling med ris och currysås. Mums!
Sen fixade han även en kladdkaka som efterrätt, tillsammans med glass :) Så vi hade en riktigt mysig kväll med levade ljus och även en sån där mysig brasa inne i vardagsrummet(precis som på film). Fick en mycket härlig kväll!

Nu ska jag som sagt hem och ta farväl av min grabb!

tjao :)

Middag!

Nu har jag jobbat klart för idag. Blir en kort blogg då Johnnie är ledig ikväll och ska laga mat till oss :)
Blir alltså en myskväll tillsammans innan han åker till Gotland. Imorrn kväll kommer han jobba så vi kommer inte hinna ses något mer innan han åker..

Därför måste jag ta tillvara på kvällen med älsklingen!

Imorrn ska jag till vårdcentralen en snabbis innan jobbet så då gäller det att komma upp i tid. Finns även en hel del som behöver göras hemma så sysslolös är man då inte!

Nä, dags för mig att vända hemåt!

Tjao :)

Mat!

Ännu en dag, och fortfarande trött.. De är nackdelen med hösten, jag blir så trött!!

Lagade mat igårkväll, nån konstig gryta med potatis till. Men när jag väl blivit klar med den var jag inte ett dugg hungrig, så de blev matlådor av allt.



Vissa perioder är jag helt ointresserad av mat. Jag har inga matstörningar eller liknande, utan blir helt enkelt inte sugen och intresserad av att äta. De kan pågå några dagar eller kanske upp till 2 veckor, sen äter jag allt som kommer i min väg med god aptit. Låter konstigt, jag vet, men så länge jag inte mår dåligt av det så stör det mig inte.
Johnnie däremot lät nästan orolig när jag berättade att jag inte ätit på kvällen.

Idag har jag varit ut och joggat som vanligt. Skönt att komma ut och röra på sig regelbundet!


Nya bilen går jättebra hittills. Han har dock blivit väldigt lerig så för var dag som går prioriterar jag eb biltvätt allt mer. Så i helgen tänkte jag se till att tvätta och sen vaxa honom ordentligt. Sen är han redo för vintern!


Lite grejer jag köpte i lördags efter spa-behandlingen:



måste åka till jobbet(å dessutom hinna handla innan!)

tjao!


Tisdag kväll :)

Sitter åter här och lyssnar på "Remember me", låter blir bara bättre och bättre!

Läste just en fin kommentar jag fått:

Anonym om Remember me.

jätte bra blogg,och fin ,helt underbar :D 
Min blogg är inte lik din,men den är bra ändå tycker jag ;) Den handlar om hur man kan förbättrar sin självkänsla och självförtroende .ja,och så handlar den om massa andra sker som tonåringar går igenom. Du kan  ju kolla in den,även om den kanske inte är någonting för dig,de den ett försök;)
Den heter ialf ;
http://jjuno.blogg.se

Blev riktigt glad, för de är alltid kul att få höra positiva saker om grejer man gör för skojs skull :)
Ska kolla in bloggen sen!

Hittade en bild som var väldigt rolig, för det killen till höger svarar på frågan påminner VÄLDIGT mkt om Johnnie. Lika positiva båda två, tur att Johnnie har mig som nästan är för positiv, så de jämnar ut sig!

"-Jag har haft en egen finanskris i hela mitt liv så det känns bra att världen äntligen kommer ikapp. Nu kommer alla få det lika ruttet som jag."

Min dag har iaf varit bra, även om jag sov 2 timmar längre än planerat.. Men jag joggade iaf en vända som vanligt och hann diska upp den disk som stod på bänken.
Imorrn måste jag iaf komma upp i tid, för de finns mkt att göra!
Bakade sockerkaka igår, blev riktigt smaskig :) får se om de finns något kvar när jag kommer hem, för isf blir det min efterrätt idag. Får se vad de blir för mat, lutar mot potatis och nån passande gryta. Börjar bli trött på ris nu!

Johnnie jobbar så de blir en helt vanlig kväll. Laga mat, kolla på tv och äta, sen är det dags att skutta i säng.

Förresten, nu har jag hört mig för: Den tävling Johnnie ska delta i på Gotland i helgen är en endurotävling. Tror den hette Grand National, känns bekant..

nä, nu ska jag roa er med lite skojiga skyltar:
















Och så till sist: (skulle göra datoranvändandet roligare)


Nu måste jag hem och kasta i potatisen i vattnet! Undrar om Johnnie äger en potatisskalare..måste han väl ändå göra!

Tjao!


Remember me.

Måndag. Förut var måndagar jobbiga, för man hade ju hela veckan framför sig, men nu gör de mig inget. Älskar mitt jobb och visst kan det ta emot lite extra på en måndag, men bara jag kommer igång me jobbandet flyter allt på så bra så :) Sen hinner man knappt blinka innan de är torsdagskväll!

I helgen ska Johnnie till Gotland med några vänner för att delta i en tävling. I ärlighetens namn vet jag inte om de är ett endurolopp eller vad det egentligen kallas, men dom ska iaf köra cross/mc. Haha, vilken koll man har på sambon! Jag är inte så insatt som ni säkert förstår. Jag bara håller reda på papper och utrustning han ska ha med sig, och håller tummarna för att pojken min ska komma hem hel!

Sitter just nu och lyssnar på min nya favoritlåt. Har hört den då och då men inte tagit reda på vilka som sjunger. Nu har jag hittat den och njuter :) Låten är: T.I. feat. Mary J. Blige - Remember Me. Helt min stil på låt!

Nu ska jag sammanfatta helgen:

I fredags blev de hoppning på ridningen. Jag red en kompis travhäst då den är lite oberäknerlig när det gäller hinder. Hon ville rida en ordentligt skolad häst så vi bytte helt enkelt. Hästen var jätteduktig men hade sin egna lilla vilja så de blev hen hel del tvärnitar framför hindren. Jag skrattade bara och sa att jag iaf fick öva balansen, för de var bra kämpigt att försöka hålla sig kvar på hästryggen.
Trots det var jag helnöjd med hästen för efter en halvtimme fattade hon vad hindren var till för.

Johnnie var på en fest och även jag var medbjuden, men eftersom ridningen kom ivägen tackade jag nej.
Hittade Johnnie och katterna sovandes på soffan sen tidigt på morgonen :)

På lördagen var jag först på ett träningspass och sen blev de spa tillsammans med Emilia. Inte alls tokigt att bli ompysslad, men nästa gång ska jag nog testa ett annat ställe. För att ha nåt att jämföra priser och sånt me :)
Ansiktsbehandlingen var mkt trevlig, höll på att somna. Dock badet var inte min grej. Tråkigt, varmt å dyrt. Inget jag tänker satsa på nästa gång. Men ansiktsbehandling kommer jag gå på igen!

Efter det gick vi och fikade innan vi gick skiljda vägar. Mkt trevlig, men dyr dag!

På kvällen åkte jag, Johnnie, Kemppi och Elin till Uppsala och käkade på resturang. Trivs bra med Elin och Kemppi, för dom är både roliga och trevliga. Dessutom har vi 4 väldigt trevligt ihop, de tycker iaf jag :)
Brorsan hade bjudit oss på fest i skyttorp oxå, med badtunna och allt. Men tyvärr var vi för trötta för att åka dit..Får ta det en annan gång. Om inte annat så ska jag ha min Flytta-in-hos-Johnnie-fest snart! Och då får jag bjuda Jimmy :)

Igår var det städdag, och vi(framförallt jag) städade rent hela huset. På kvällen åkte Johnnie och jobbade, så jag  åkte och handlade. Träffade lite folk jag känner och stod och pratade lite.
Sen åkte jag hem och lagade mat. De konstiga me mig är att jag inte kan laga enkla saker, men svårare maträtter lyckas jag med...

Idag kom johnnie på besök här på jobbet. Äntligen en kille som inte är rädd för smuts och skit! Han stod glatt och pratade med mig och Lasse sen blev han tvungen att åka vidare mot jobbet.

Nu ska jag hem och baka lite tänkte jag. Vet inte vad, men de får vi se :)

En anledning till att jag inte tar me mig pojken ut på shoppingtur..


tjao!

Måla!

Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Tänkte måla lite i det blivande hönshuset så att det blir klart någon gång! Men jag får skynda mig lite, för snart måste jag hem och byta inför ridningen.

Men jag tänkte bara visa er lite bilder på nya bilen. Tyvärr har jag inte hunnit ta några värst bra bilder än, men de kommer senare. Rom byggdes inte på en dag vet ni :)





Med hjälp av syrran har jag även kommit på ett namn till honom(Jag och mamma döper alltid våra bilar). Hade några förslag på namn först, men dehär var bäst.

Mina damer och herrar, får jag presentera: Marabou!

De bästa med namnet är att det börjar på m. Alla mina bilars namn börjar på den bokstaven. Nähä, tänker nu dom som har koll. Dom andra 2 heter ju Galanten och Ville!
Sanningen är att dom namnen bara är smeknamn, dom heter egentligen Mitch och Michigan :)

Nu ska ni få se en bild på kalven jag berättade om förut. Den som fick lite hjälp att komma ut i ljuset.




Det är en köttkorsning, dvs hälften köttboskap, hälften mjölkboskap. Jättecharmig liten grabb! Nästan så att Johnnie får jobba lite om han ska hålla sig kvar på toppen av min "favoritgrabblista" :)

nä, måla var de ja!

tjao!


Fredag!

Och så var de fredag igen :) Härligt!

Har just pysslat om en liten kalv vi fick igår. Skulle kolla till en misstänkt "kalvnödig" ko för att se om hon klämt ut den lilla krabaten än men endast huvudet och frambenen var ute. Inget konstigt med de igentligen, de är ju så de ska gå till. Men grejen var den att kon hade hamnat i en konstig ställning å kalven verkade sitta fast. Döläge alltså för dom båda.
Hämtade kedjan vi drar ut kalvar me och satte fast den i frambenen. Drog medans kon tröck och kalven gled elegant ut men fastnade vid bäckenet. Har hållit på me kalvningar sen jag var liten, så erfarenheten är det inget fel på, det är bara styrkan som sviker mig ibland.
Jon kom ut hjälpte till och då gick de som smort. Kalven hade nog legat me huvudet ute ett litet tag, för han var lite svullen, men annars var det inget fel på honom. Kon mår oxå bra, vilket är tur då jag har lite extra känslor för henne :)

Nu har jag sett till att kalv och ko har fått i sig lite käk och när jag gick dit för att hämta min jacka och sen sluta för dagen låg kalven hoprullad och sov djupt, precis som barn gör när dom fått i sig ett rejält mål mat.

Funderar på att åka å träna innan jag och Emilia knallar iväg till spat. Känner mig lite sugen på de :)

Såhär ser det ut i USA när folk besöker en träningslokal:


Jag skulle dock välja trapporna, dom vanliga trapporna alltså. Annars hade jag lika gärna kunnat stanna hemma och kolla på tv :) Rulltrappor upp till en träningslokal..USA slutar aldrig att förvåna!

Nu ska jag hem till mamma och pappa för att måla och tvätta bilen. sen ska jag städa hemma innan det är dags att åka till ridningen. Fullt upp!

Trevlig helg på er!

Tjao!


Halloween :)

Halloween närmar sig. Ta de lugnt med drickan ;)



Vad har ni planerat att hitta på på halloween?


Spa :)

Nu har jag bokat tid på spa till mig och Emilia. Vi har länge småpratat lite om att gå på spa, men aldrig tagit tag i de och bokat. Emilia har varit på spa förut, men inte jag, så nu tyckte jag att de var dags!

Vi båda tyckte de var dags att rå om oss själva för en gångs skull. Jag, som jobbar hårt å klampar runt i dynga hela dagarna och Emilia som pluggar 5 timmar i sträck om dagarna för att hinna me studierna(fattar inte hur hon orkar!)
Sa till henne igår att jag tyckte hon var duktig som pluggade så flitigt och att jag aldrig skulle orka det, och jag fick svaret:
"haha, tack :) men jag tycker du är duktig. Känns som om du alltid har ngt på gång ;)

Tycker de var fint sagt av henne :) Fast stundvis tycker jag nästan att jag har för mkt på gång!

Men men, ser fram emot att få bli ompysslad nu på lördag med Emilia som sällskap. Fast, ska jag vara ärlig är jag lite orolig för att jag ska bli rastlös under spabehandlingen.. Jag har lite svårt för att sitta still å bara ta de lugnt :)

Fast bara dessa bilder gör att man blir lugn:



 



Härligt :)


Hösttrött!

Jag blir alltid trött och slö på hösten, hur jag än gör. Förut trodde jag inte att jag var en sån där person som blev deppig och nere under höst och vinter, men nu i år märktes det tydligt.
Plötsligt var energin borta och jag fick svårt att komma upp ur sängen. Vanligtvis går jag alltid upp 7-8, men på senare tid brukar de bli 9-9.30... skärpning!

Men jag har alltid älskat våren då allt kommer igång igen. Fåglarna, träden, gräset..allt! jag vaknar med naturen helt enkelt :)

Hösten är en väldigt fin årstid. Alla färger är underbara!

Jag motionerar fortfarande nästan varje morgon då jag inte kan låta bli att röra på mig och framförallt vara i naturen.

Alla årets årstider har sin charm. Även om Hösten å våren är leiga, sommaren är het och vintern svinkall. Dessvärre blir de ofta så att man jämt längtar till en annan årstid.. Under dom hetaste sommardagarna vill man inte ha annat än vinter och när snön väl fallit och man hoppar in i sin kalla bil vill man ha sommar. Man är aldrig helt nöjd :)



Fast jag gillar ändå våren bäst, för då är man oftast trött på vintern och vet att man har hela sommaren framför sig!


Viltolyckor.

Nu, en blogg till er som är ute å kör på landsvägarna i höstmörkret:

Oktober är den månad som flest viltolyckor sker. De e oroligt i skogarna pga jakt och många djur hamnar ute på vägarna av misstag.
Här i norduppland har framförallt vildsvinskrockarna ökat då stammen tillåtits bli större. Och tro mig, att krocka med ett vildsvin är som att köra rakt in i en sten!

Själv höll jag på att krocka med en älg för några veckor sen. Det var fredagkväll och jag var påväg hem efter ridningen i Gimo. En bil närmar sig från motsatt håll och jag bländar av. Plötsligt skymtar jag ett par långa, ljusa ben framför bilen och tvärnitar. Allt jag hör i mitt huvud är "inte igen, inte igen!". Många av er minns säkert att jag krockade nyligen.
När älgen hör mina bromsar blir han rädd och skuttar ner i diket. Just den gången körde jag Johnnies caddy och hade jag krockat me älgen den gången hade de nog inte vart mkt kvar av varese mig eller bilen.

Efter den gången har jag sänkt farten betydligt och är mkt försiktigare. För man kan aldrig veta vad som plötsligt kan fara ut ifrån den mörka skogen.

Så nu råder jag er, ta de lugnt i trafiken och chansa aldrig. Som mamma brukar säga åt mig när jag ska iväg på något och samtidigt är stressad:
"De är bättre att komma fram lite för sent än att inte komma fram alls"

För er som behöver en tankeställare:








Kväll :)

Så var den här onsdagen nästan slut. Dagarna går så fort just nu! Man hinner knappt med längre..

Som sagt, har köpt en ny bil. Hittills är jag nöjd med mitt köp :)

Ja, jag behöver väl inte ens säga vad de blev för bil? För dom som inte känner mig tillräckligt än kan jag avslöja att jag är lite av en Galantälskare. Den här gången styrde jag å pappa mot Sandviken där vi träffade säljaren på en mack.
Där kollade vi på bilen å den medelålders mannen hade inte ljugit för mig i telefonen. Bilen var så fin som han sagt till mig med sin härliga dialekt.
Jag provkörde å vi kollade igenom bilen både ut- å invändigt. Eller ja, så bra man kunde kolla igenom en bil kl. 21.00 på kvällen.
Eftersom jag redan har 2 uppsättingar vinterdäck valde vi att lämna kvar dom. Då drog han glatt av en tusenlapp från de pris han ville ha för bilen! Tyckte det var nästan lite väl snällt av honom :) Dessutom var bilen nyligen tankad, så jag tror hittills att jag gjorde ett kap.

7000:- gav jag för bilen vilket jag anser den är värd, om inte mer. De bästa med att gilla lite udda bilar är att man får mkt bil för pengarna, som pappa sa igår när vi köpt bilen.

Färgen är inte den finaste, men att skippa en bra bil pga av färgen vore skam. Pappa däremot, gillade bilens bruna färg väldigt mkt. Ja, ni läste rätt. Bilen är brun.. Men de är MIN lilla bruna bil :)

Årsmodell -92, dvs något nyare än mina tidigare men ändå väldigt lik. Dessutom e bilen importerad enligt papperen, å jag tippar på att den tidigare rullat i tyskland då jag hittade en tysk lapp på den.

Aja, bilder får ni sen.

I mitt letande igår efter en ny bil hittade jag en bil jag vill ha i framtiden. Hade jag haft 30 000:- att lägga ut på ett fordon hade de inte varit något snack om saken, men de e dyrt att ha bil. Så denna skönhet blir kommande bil hemma hos mig:







Så nu vet ni vad jag drömmer om :)
Och om någon nu skulle vilja ge mig en sjuhelsikes bra julklapp så har ni just fått ett tips!

Johnnie har länge tjatat om att jag borde köpa en lite nyare bil, eftersom jag kör mkt. Men han hade visst inte räknat me att jag skulle sikta in mig på ännu en galant, fast nyare.

Men men, den bilen kommer sen. Tycker man borde "busa av sig" å lära sig köra ordentligt innan man köper nåt dyrare. Vet flera stycken som går och krockar eller voltar nya, fina bilar. Onödigt å slöseri på bra bilar!

Tjao!


Ny bil :)

Nu har jag äntligen en egen bil som fungerar. Hatar att inte ha någon egen bil, så de känns jätteskönt att ha en som jag(iaf hittills) kan lita på.
Tyvärr har jag varken tid att skriva speciellt mkt eller lägga ut bilder, men jag tar det såfort jag får tid! lovar!

Har nog aldrig träffat en tjej som äger 3 bilar.. haha :)

Återkommer när jag har mer tid!

Tjao :)


Spa :)

Såg i tidningen att dom har 15% rabatt på spabehandlingar på ett ställe i Uppsala under hela oktober. Har länge velat gå till ett spa å bli ompysslad, men de har aldrig blivit av. Men nu ska jag faktiskt ringa å höra om de finns någon tid som skulle passa mig :)

Intresserad? gå in på royalspa.se å läs mer!



Har jobbat som vanligt idag. Fick dock tråkiga nyheter när jag kom hit. En ung ko hade brytit benet under natten å fått avlivas tidigt imorse. Hur hon lyckats bryta benet e fortfarande en gåta..

Imorrn ska jag ev. vara ledig för att tillsammans me pappa åka å kolla på en bil. Johnnie kollar oxå runt efter en bil åt mig, får se om han hittar nåt.

Måste se till att få katterna kastrerade oxå, så de måste jag komma ihåg att ringa om..

Nä, nu måste jag hem. Ska städa å baka bröd :)

Tack för era fina kommentarer!!

Nattinatt!

Min helg

Tänkte berätta lite snabbt om min helg.

Fredagen var rätt lugn, red som vanligt å sen tog jag å Johnnie de bara lugnt.

På lördagen åkte jag, Johnnie å Pontus in till stan för att handla lite allt möjligt. Mat, arbetskläder å grejer till bilen var några exempel på vad vi kom hem med senare på eftermiddagen.
Eftersom Kemppi fyllde år tänkte vi dra ihop ett gäng hos Johnnie å sen tillsammans knalla över till födelsedagsbarnet som bor på andra sidan vägen.

Vi blev 5 personer som klampade in hos Kemppi å där blev vi bjudna på fika å kollade på en film. Mkt trevligt!


Jag under lördagen :)

Tack för en trevlig kväll allihopa! å grattis Kemppi :)

tjao!

Problem..

Just nu e de bara problem me mina bilar. Inge kul alls.. Ville e som bekant krockad å Galanten har nåt fel vi inte kan hitta.

Behöver verkligen en fungerande bil, å kommer låna Robins nu i några dagar medans jag letar efter nått nytt. Får se vad de blir..

Måste leta vidare!

tjao


Hejsan Hoppsan!

Idag e jag trött, men samtidigt väldigt glad! Har varit uppe ca 10 timmar, å de har varit full fart under alla dessa timmar. Men nu har jag slutat på jobbet för denna vecka å de känns jätteskönt att ha en hel helg framför mig! Jag vet redan nu att helgen kommer gå fort, men alla vet ju att tiden går fort när man har roligt :)

Just nu e jag hemma hos mamma å pappa. Ska fixa lite me bilarna (tvätta, pumpa däck m.m.) å ev måla lite i de blivande hönshuset.
Sen ska jag äntligen åka hem till Johnnie å krama om honom hårt!
Vid halv 6 e de dags att åka till ridningen, å efter det blir de fredagsmys. Brukar vara så trött på fredagskvällarna att jag inte orkar annat än kolla på tv å käka godis :)
Funderar på att(i mån om tid) åka å träna i uppsala på Friskis å svettis. Var bra längesen nu, å jag känner att de e dags att börja igen. Brukar vara kul att träna själv på sommaren då man kan sticka ut å jogga eller cykla, men de e inte lika frestande nu när de e så kallt. Då e de bättre att jag kör slut på mig själv 1 gång varje vecka inne i Friskis å Svettis lokaler!
Emilia, e du intresserad av at haka på?

Har hittat en bil på blocket som jag e intresserad av, så kanske ska jag å Johnnie åka å kolla på den nån gång under helgen. Ev kanske brorsan eller/och pappa har tid att följa me. Ju fler som kan bilar, desto bättre! Jag kan bara en del, å framförallt känner jag mina Galanter väl. Så sålänge de e en galant så kan jag bidra me lite kunskap! Å ja, alla som känner mig behöver inte ens ställa frågan. Självklart e de en Galant jag spanat in :)

Här kommer bilder på 2 av dom djur som åkte på slakt igår..

 
Min tjur Tiger. Tog hem honom från jobbet som liten kalv för ca 2 år sen.



Lilla fina Ebba!

nä, nu måste jag sätta igång å göra någon nytta!

tjao!

Torsdag!

Äntligen torsdag, snart helg me andra ord! Dock har jag några små förkylningsbaciller som ligger å pyr, så har jag otur blir jag väl förkyld lagom till helgen..

Igår åkte jag hem till mamma å pappa efter jobbet. Eller ja..nästan iaf. Som jag säkert nämnt tidigare har jag problem med bilen, så igår stannade den med endast några kilometer kvar av resan. Vi snubblande strax innan mållinjen alltså. :) När Galanten väl stannat finns de inget att göra, så jag ringde hem då jag inte hade någon vidare lust att gå dom sista kilometrarna. Mamma med fiestan ryckte ut till undsättning å drog oss sista biten. Man kan egentligen inte annat än skratta åt eländet..

Som tur var kunde jag låna min brors bil, så jag har iaf nåt att köra fram till lördag förmiddag. Tack!

I morse startade Galanten däremot som vanligt. Den lilla busen :)

Anledningen till att jag åkte hem till mamma å pappa igår var att jag skulle sova över å sen hjälpa dom me djuren dagen efter(dvs idag) då slaktbilen skulle komma å hämta.
Gick upp 5 å fixade allt så att de skulle gå fort å smidigt att lasta djuren på transporten.

Lastningen gick kanon å de e tack vare den gamla kon som skulle me på sista resan. Hon hade fått en cysta å hur vi än behandlade henne för de så kom de tillbaka. De gjorde att hon blev mer svårhanterlig å knepig i lynnet. Fysiskt sätt var hon frisk å pigg, men eftersom cystan hindrar kon från att bli dräktig kunde vi inte ha kvar henne.
Väldigt tråkigt då hon var en av dom älsta å trevligaste, å dessutom en av dom få vi har kvar som flyttade me oss från Almunge till Österbybruk.
De var me fuktiga ögon vi såg efter henne när hon glatt klev upp på transporten me bestämda steg. Upp på den transport som skulle ta henne på en sista resa. Hon såg så glad å nyfiken ut, som hon alltid gjort. Våran lilla Ebba.
De e alltid lika svårt att se dom äldre å lugna korna åka iväg på sin sista resa. Nu har vi nog bara 3 kor kvar av "ursprungsbesättningen", dvs dom som var mjölkkor i Almunge å sen flyttade med oss hit å blev dikor. Dom s.k. veteranerna.
Skillnaden mellan mjölkko å diko e att mjölkkorna mjölkas av oss. Dikorna däremot går kvar me sin kalv efter kalvningen å matar själv kalven regelbundet, en uppgift som vi bönder i mjölkbesättningar annars har då man skiljer kalv å ko åt strax efter kalvningen. Våra mjölkkor fick helt enkelt gå i pension efter flytten å leva ett härligt liv me sina kalvar, nåt dom inte gjort tidigare. Men nu går en efter en av "veteranerna" ur tiden å vi kan inte annat än se på när dom härliga å tama mjölkkorna från småjordbruken dör ut för att lämna plats åt dom opersonliga industrijordbruken.


Emilia kommenterade min blogg om Arla å undrar vad för mjölk hon nu ska köpa. Jag stödjer hellre nåt av dom mindre märkerna, t ex Sju Gårdar, även om de inte e så bra för naturen som de påstås. För om man jämför hur mkt Arla transporterar å hur långt, så e nog Sju gårdars mjölk ett mkt bättre alternativ. Jag sammanfattar såhär: Köp vad som helst förutom Arla, tills den dagen dom ordentligt höjer priset för mjölken!
Bönderna förtjänar mer!
Dessutom e de ju pga dom dåliga priserna som dom sju gårdarna gick ur arla å började köra sitt eget race. Förstår dom helt å hållet..
 
Sju Gårdars grundare.



Nä, nog om mjölk nu. Ni fattar vinken hoppas jag!

I helgen blir de lite gott å blandat me aktiviteter för mig. Ridning, fixa bilen, städa, måla, ev skjutsa folk, leta upp mina däck(som pappa flyttat omkring) osv osv.

Men de jag längtar mest efter e att får umgås me Johnnie. Vi ses ju knappt på vardagarna, så man längtar extra mkt till helgerna just därför :)

Förresten, hittade ett par skor jag tyckte var otroligt fina!



Grrr!
Men sen gäller de att kunna gå i dom, å inte bryta benen på kuppen. 13cm e inte att leka me.. framförallt inte för mig som ska ränna överallt jämt å ständigt! För som djurskötare e de lätt att man slinker in i ladugården för att kolla nån kalvning eller liknande, å jag skulle vilja se mig i ladugården me dessa på fötterna! :)

nä, nu måste jag skutta i säng. ska upp 03.30 imorrn!

tjao!

Bråka inte me bönder..







    

Det går hett till i Bryssel just nu å demonstranterna e många. Det e inte bara våra svenska bönder som får dåligt betalt i dessa tider.
Bönderna visar sitt missnöje genom att kasta ägg å halm mot poliser, hälla ut tusentals liter mjölk å blockera alla stans gator med traktorer. Allt för att visa "kostymnissarna" att en bonde inte accepterar denna behandlig.

Det verkar vara stökigare i Bryssel nu än under vanliga demonstrationer, så låt oss komma överrens om att man inte bör reta upp en bonde..Väck inte den bonde som sover så att säga :)

Heja bönderna!

 


Hungrig..

Hittade en bild som passar väldigt bra till gårdagens blogg :)



Camilla undrade om å varför jag inte tog mjölk härifrån jobbet. Mitt svar e att de helt enkelt blev så att jag började köpa, vet inte riktigt varför egentligen. Men jag har funderat på att börja ta me mig några liter från jobbet regelbundet, men har än så länge inget att transportera mjölken i. Ska hem å se om Johnnies föräldrar lämnat kvar nåt i huset som duger till de!
Jag e uppväxt på äkta komjölk, dvs mjölk direkt från kon(givetvis e den kyld innan) å anser att de e den bästa mjölken. För se hur frisk å pigg jag e!

Just nu kurrar mig mage väldigt mkt. Så jag ska skynda mig hem å göra köttfärssås å spagetti :) Men först måste jag handla lite.

E de nån annan än jag som tycker de e svinkallt ute? Brr! snart kommer snön..Då blir de pulkaåkning istället för motionsrundor om förmiddagarna! haha :)

tjao!



Arla

Äntligen klar me jobbandet för idag. Nu ska jag hem å fortsätta städa. Laga lite mat ska jag oxå, för magen kurrar!

När jag handlar mat brukar jag sällan tänka på vad för märken jag väljer. Jag brukar bara ta dom varor jag e van vid eller vars pris passar. Men idag e första gången jag verkligen valde bort ett märke.
De e så att jag börjar bli så otroligt trött på Arla. De e ett etablerat å känt märke som alla känner till, men vi bönder vet lite mer än så.
Min åsikt om Arla e att dom verkligen inte sköter om "sina" bönder som man tycker dom borde. Vi får inget betalt för mjölken å dom verkar inte bry sig ett skit för hur vi bönder har de. Inte undra på att många bönder lägger ned produktionen när man bara går back.

Från å med nu tänker jag dissa Arla så mkt jag bara kan. Inte bryr dom sig om ifall jag skippar deras varor, men jag tänker iaf inte stödja ett företag som inte ger bönderna dom pengar dom förtjänar. Dom bara klagar å verkar inte förstå att varenda bonde i landet har mer räkningar än grus på grusplan.

Tyvärr finns det inte nåt annat mejeri inärheten som vi kan byta till, för isf hade vi gjort de för att bra tag sen.

Idag köpte jag Sju gårdars mjölk. Men dom e inte så snälla mot klimatet som de påstås, då dom transporterar mjölken upp till ett mejeri i Gävle(om jag inte minns fel). Så att påstå att deras mjölk e närproducerad e lite att ta i. Men just nu e vad som helst bättre än Arla i mina ögon, för jag stödjer hellre ett litet mejeri än ett stort som skiter i sina bönder.

Nu har den lilla surkärringen fått skriva av sig lite :)

Nattinatt!

Blogg skriven av prickiga händer :)

Anledningen till att jag har prickiga händer e för att jag just har målat en vägg! Hönshuset vi bygger ute i gamla ladugården e snart klar, å nu e de nästan bara målning å fönstret kvar att fixa. Själv gillar jag att måla, så jag ställer gärna upp på den biten! Sen att de e kladdigt får man helt enkelt stå ut me :)

Nä, nu ska jag berätta om min helg från igår när jag satt på tåget å klottrade ner min senaste blogg.

Emilia blev lite försenad, men de gjorde mig inget. För på Apoteket mötte jag på Rosanna, en tjej från ridklubben jag e medlem i. Vi pratade på om allt möjligt innan Emilia ringde å sa att hon anlänt till Centrum. Jag knallade dit å sen, efter en god lunch, startade våran shoppingrunda.

Jag hade en seg start, då jag inte hittade något som föll mig i smaken, men sen satte även min shoppinglust igång.

Här har vi lite av lördagens inköp:


Stövlar från Skopunkten.



T-tröja från JC.



Tröja från HM.



Skjorta från JC.


Handlade lite mer, men mest småsaker. Alltså inget värt att fota :)

När jag väl kom hem från den härliga shoppingrundan me Emilia pratade jag å Johnnie om att antingen dra ut på krogen eller åka till stan å äta. Då Johnnie skulle jobba dagen efter å ingen av oss egentligen var särskilt festsugna, bestämde vi oss för de sistnämnda.


Vi gjorde oss i ordning, sen bar de av. Johnnie visste ett ställe han tyckte vi kunde äta på, så vi åkte till Resturang Korfu. Dom skulle stänga ca en timme senare, men eftersom dom inte stängt köket än fick vi slå oss ned.
Efter en stunds väntan kom  maten. som var ett riktigt litet konstverk.


Vad sägs om Oxfile å fläskfile, Mosarella(stavas de så? äh, ni fattar), kantarellsås å grönsaker? Mums!
Rekomenderar stället, god mat, trevlig personal å tystnad :) Syrran tyckte att jag å Johnnie hade börjat leva lyxliv som var ute å shoppade, åt å liknade. Men jag kan försäkra er: De e inte ofta vi har tid med sånt!

Idag har jag å syrran varit på Österbys Julmarknad å handlat på oss allt från godis å korv till must å ost. Handlade även en halmbock, den var så härlig! Ni ska få se en bild på den sen.


Ja, som ni säkert själva kan räkna ut så har jag haft fullt upp hela helgen. Å inte blir de lugnt än, för nu ska jag hem till mig å Johnnie för att städa.



Ha de så bra tills vi syns igen!

Å förresten: Tack för era fina kommentarer! (Ni vet själva vilka av er som ska ta åt er) :)

Tjao!

Mobil blogg!

Skönt me helg! Jag å Johnnie somnade på soffan igår kväll, men trots några timmars sömn på soffan (innan jag vaknade å såg till att vi båda la oss i sängen istället) vaknade jag pigg idag. Brukar annars vara så trött på morgonen :) Klev upp vid halv 9 å joggade en vända. Frukost å sen var de dags att göra sig klar. De e nämligen julmarknad i Österby nu i helgen. Tidigt, jag vet. Men mysigt! Mötte halva familjen på marknaden vilket var roligt. Alla visade glatt upp sina inköp å bytte några meningar innan vi skildes åt igen. Jag har inte handlat nåt än, hade lite ont om tid. Ska till stan å träffa Emilia! Men jag tänkte handla när jag e tillbaka i Österby igen, har ju kvar stämpeln efter att jag betalat inträde :) nu rullar tåget in i uppsala. Hörs sen!

Helg!

Älskar att sluta tidigt på fredagar!

Emilia undrade vad de var för hemsida som man kunde beställa personliga halsband ifrån. Här har ni den:
www.BettiesGalleria.com

Har jobbat sen 04.00 idag. känner mig lite seg :)

Efter att ha jobbat över lite åkte jag hem till mamma å pappa där jag städade klart i de blivande hönshuset. De var inget jobb för en blondin i högklackat om man säger så, för dammigare ställe får man leta efter! Efter att ha utsatt mig för massor av damm, en å annan spindel å skräp i ögonen e jag äntligen klar!


Som sagt, damm var de inte ont om :)


Nu, gott folk, e hösten här på riktigt. För när fåglarna drar till varmare länder på semester kan vi inte längre förneka att sommaren e slut och att vintern närmar sig med stormsteg.


De kommer bli en kylig vinter, sanna mina ord. De skvallrar rönnarna om, för är de mkt rönnbär på träden blir de en sträng vinter.



Dags att köpa varma vinterkläder!

Nu ska jag iväg å rida.
Tjao!


Halsband!

Hittade en hemsida till några som tillverkar personliga halsband å andra fina/roliga smycken. Funderar lite på att beställa ett halsband me mitt namn, får se :)
Om inte annat e de perfekt att ge bort ett namnhalsband i present till nån!



Nu ska jag sova. ska upp tidigt imorrn!


Längtar!

Snart e de helg! Ska bli skönt att vara ledig, även om de just nu ser ut som om jag kommer att ha fullt upp..

Imorrn ska jag jobba fram till 12 ungefär, sen bär de av hemåt(till mamma å pappa) för att städa lite inne i gamla ladugården där mamma å Robin bygger ett hönshus. När de e klart ska jag hem å käka. Hinner jag ska jag även röja upp lite där..
Ridning kl 18.15, hemma igen runt halv 8. Då e de bara att laga mat å krypa i säng :)

På lördag e planerna inte helt spikade än, men som de ser ut nu blir de följande:
Shoppa lite på förmiddagen me Emilia, Gå på julmarknad i Österby me Johnnie mitt på dagen å sen e de fortfarande oklart vad som händer på lördagskvällen.

Söndagen e än sålänge oplanerad, men de blir nog mkt städning iaf. å säkert nån ridtur :)

Är väldigt sugen på att shoppa just nu. Vore kul att få handla lite nya, snygga kläder å skor. De e inte ofta jag handlar kläder å skor, så de vore trevligt att göra de i helgen. De blir dessutom ännu roligare att Emilia hakar på!

Är lite sugen på denhär jackan från HM bland annat. Måste testa! :)

Sitter å kollar lite efter kläder just nu. Finns en hel del intressant.

tjao!


Myskväll

Nu ska jag hem till Johnnie å baka en blåbärspaj. Sen ska jag krypa ner i soffan me älsklingen å kolla på tv innan de e dags att sova. (Hoppas kan man ju iaf, men risken finns alltid att han ska iväg å jobba eller liknande)

Nattinatt!!

Stressiga dagar!

Oj oj oj..nu e de mkt som händer här på jobbet! Har varit full fart hela veckan, så de ska bli skönt me helg.

Tyvärr e de mkt tråkiga saker som hänt här på jobbet under veckan, å de e ju aldrig kul. För att räkna upp några av dessa händelser så kan jag nämna att 2 kor har fått sätta livet till under veckan. En dog ute på betet strax innan kalvning av okänd orsak, kanske var de något blodkärl som brast eftersom de hände så plötsligt. Kollade själv till henne strax innan å då var de inga teckan alls på sjukdom.
Den andra fick vi avliva idag pga sjukdom. Avlivade även en kalv pga att en skada inte ville läka. Usch, gillar inte såna här veckor då alla ska bli sjuka å skada sig på en gång!

Men ska man se något positivt så kan jag meddela att jag fick en saftig lön inbetald idag :) Bra de, för jag tänkte ta me Johnnie på nåt över en helg å skämma bort honom lite. Bo på hotell å så! Han behöver de, stackarn jobbar så mkt :( Nån som har någe förslag på vad vi kan hitta på?


Tisdag!

Tisdag! snart helg! Ursäkta om jag e aningen positiv, men jag e på bra humör :)
Veckorna går så fort just nu att de ena stunden e måndag å sen plötsligt torsdag kväll. Jag hinner knappt med!

Idag hann jag småpyssla lite innan jag drog till jobbet. å här har jag mest klippt nyinstallade kor. Har alltså inte hänt så mkt idag!
Fast i morse däremot, när Johnnie kom hem från jobbet, hände de saker. Hörde att han kommit hem, å sen en ordentlig smäll. Gick ut från sovrummet för att kolla vad han lyckats me men han var lika fundersam som jag. Han trodde de var katterna, men dom var inne på toan å hade inte rört någe.
Sen, när jag gick upp, gick jag ett varv i huset å kollade. Inne på kontoret hittade jag den mest troliga källan till smällen. 2 pärmar hade ramlat ner från en hylla, sen hur de kommer sig att dom ramlade ner så plötsligt å landade så långt ifrån hyllan e ett mysterium..




Måndag!

Måndagen börjar lida mot sitt slut å jag har just jobbat klart. Eftersom Johnnie jobbar natt å jag lagade mat igår, tänkte jag skippa matlagningen ikväll. Har en matlåda till imorrn så ikväll blir de städning, diskning å ev bakning som gäller. Finns en hel del att göra hemma!

En av katterna jag tog hem i fredags fick missfall igår. Visste inte ens att hon var dräktig! Men när jag kom hem låg de en pytteliten kattunge i soffan, ca en cm lång. Sen gick hon å blödde hela kvällen å jag torkade upp det som inte redan hunnit torka. Jag e ju van vid djur så jag vet att hennes blödande var helt normalt, så de e inget ni behöver fundera över. Dom fick tillbringa natten inne på toan för att inte bloda ner mattor, dynor å liknande, så toan ser bra mysig ut :)
Nu hoppas jag bara på att den andra inte bär ungar oxå, blir dyrt att låta veterinären plocka ut dom..

E lite sugen på att baka något snabbt å gott bröd som jag kan äta till frukost imorrn, så vi får se om jag hinner å orkar baka när jag kommer hem.

Idag stallade vi in alla sinkorna som gick ute på bete. Skönt att slippa sticka iväg å kolla dom varje dag, fast nu blir de självklart mer arbete inne. Skrapa, ströa, fodra...de tar tid.
Samtidigt var de mysigt att gå igenom gamla ladugården nu på kvällen när 25 vackra damer sover å idisslar lugnt. De e mer liv på gården. Å åter igen får man den där myspyskänslan som bara kommer på höst å vinter.

nä, nu har jag inte tid att sitta här längre. Har mkt att göra!

nattinatt!

Bobbens begravning.

Tänkte bara nämna lite om min kanin Bobs begravning. Vi begravde honom dagen efter han dött å ska jag vara ärlig tror jag få kaniner får ett bättre avslut på sitt liv här på jorden. Men vi e många som fångats av den lilla kaninens charm å utstrålning!

Båda mina bröder var hemma hos mamma å pappa den morgonen så dom närvarade på begravningen. Robins flickvän Maria oxå. Sen var de såklart mamma å jag! Jag hämtade min lilla kanin å höll honom i famnen medans Robin grävde ett hål å Jimmy skrev Bobbens namn å födelse-/dödsår på en sten.
Sen la vi ner honom i gropen tillsammans me en stor röd ros från mig å några klöverblommor från mamma. sen sa vi adjö å la igen gropen.

Han vilar nu under ett stort träd i trädgården.



vila i frid gubben min!


Söndag kväll :)

Nu börjar helgen ta slut. Känns lite tråkigt, men jag har ändå hunnit med mer än jag brukar :)

Ridit 3 gånger sen fredag förmiddag(en tur per dag), joggat å städat här hos mamma å pappa. Städningen beror på att vi just nu håller på att bygga en sadelkammare å ett hönshus, så jag städar bort spindelväv å damm. Bygget sker i gårdens gamla ladugård, så de finns mkt smuts att röja bort!

Har som sagt varit ute å joggat nu i helgen. Solen sken å hösten visade sin finaste sida!

Tog hem 2 katter från jobbet i fredags. Resan gick bra å katterna spann hela tiden. Johnnie gillar inte katter, så han var inte speciellt glad, även om jag förvarnat honom. Katterna trivdes direkt å e nu utekatter, precis som planerat. Dom e bara inne när de e matdags å på nätterna.

När jag kom hem me katterna var Pontus på besök. Efter att jag vart å handlat fann jag dom i detta skick:


De e visst hårt att vara yrkeschaufför! :)

Senare på kvällen kom Heidi å Hampus över på middag. Kvällens meny var tacos å till efterrätt äppelpaj. jättegott å mkt trevligt sällskap. Oj, va vi skrattade.. haha

Igår var jag å Johnnie på Chinaresturang. Mums!

tjao!

 


Fest!

Blev just sugen på att festa. Lyssnar på Maskinen-Alla som inte dansar, å de dök upp lite minnen från förr :) Den var poppis när jag sprang mkt på krogen, å jag blev helt enkelt lite festsugen!

Kanske man ska ut på lördag ändå? ;P

Men nu har jag inte tid att festa, för jag ska upp tidigt imorrn. Måste sova!

Förresten: måste åter igen säga att de e roligt att ni e rätt många som verkar följa min blogg! hoppas jag har nåt intressant att säga :) annars: va gör ni här?! haha!

nattinatt på er!

Ingen mår så bra som jag :)

Tänk hur mkt som kan hända på 2 år. Av en ren slump kom jag nämligen på att de e exakt 2 år den jag tog mig ur ett dåligt förhållande.
Alla förtjänar att leva me nån som gör en glad å alltid finns där, men inget av de hade jag då. Men då e de tur att man har så underbara vänner som ställer upp å pratar, lyssnar å förstår.
Har även en underbar chef som stöttat mig å gaskat upp mig när livet har varit svårt. På så sätt har de alltid funnits nån som kunnat hjälpa mig när inget känns bra, om ni bara fattar hur mkt det uppskattas!

Som sagt, på 2 år har de hänt mkt.
Först var allt skit. Sen till våren kom solen å ett hopp tändes. Ett hopp om en bättre framtid. Sen levde jag de vilda å fria singellivet fram tills mars 2009, då jag mötte på en alldeles speciell person.
Johnnie, min fina Johnnie.
Nu bor jag tillsammans med honom å trivs bara bra me livet. Jag har allt jag behöver! Visst var de lite småknepigt att släppa de fria singellivet, men tryggheten å värmen jag känner från Johnnie betyder så otroligt mkt för mig.

Mitt ex kallade mig "hon som ingen kan nå" å sa att ingen skulle älska mig som han. De stämmer, för jag mötte nån som älskar mig så otroligt mkt mer, å som aldrig skulle vilja göra mig illa.
Trodde aldrig jag skulle våga lita på en kille igen, men Johnnie e på god väg att lyckas. För jag har aldrig mött en kille jag skulle våga lita så mkt på som han!

Vill bara tacka alla som hjälpte mig då, när jag behövde er som mest. Ni har gjort mig till den lyckliga person jag e idag! Å självklart en riktig bamsekram till Johnnie som alltid ställer upp, alltid stöttar å alltid förstår!
Ser fram emot en härlig framtid me er alla :)

kram!


Kryssningen!!

Emilia hade lagt ut några bilder på facebook, så jag tog några fina/skojiga med hit till bloggen!
Se å njut :)

Emilia, snyggingen som planerade allt!


Haha, åter igen ser Camilla missnöjd ut. Vad gör jag för fel!? oj, lite mkt urringat..


Mini-me :)


Hanna käkar!


Hanna igen :)





Som Emilia beskriver de: John Lennon å Yoko Ono?


Alla utom Emilia innan vi kliver på bussen hem :) Trötta, men glada!


Tack för mig!

 


RSS 2.0