Kalla bilder

Jag har precis klivit upp och självklart kollade jag temperaturen först av allt. Johnnie sa nämligen att det var -23 när han skulle åka(runt 4.00). Som tur är var det "bara" -12,5 nu, det kan jag leva med..

Största problemet är att våran bil är lite kinkig nu när det är kallt!

Här är några bilder från gårdagens morgonpromenad:












Snön ser så mjuk ut! Dock kunde jag inte ta speciellt många bilder, för mina fingrar höll på att frysa till is..

Jobb och "The inglorious bastards"

Igår jobbade jag eftermiddag på en gård här i närheten, samma gård som erbjudit mig jobb. Jobbandet gick jättebra och det känns väldigt lärorikt att besöka andra gårdar emellanåt. Man blir ju så lätt hemmablind!
Pratade dessutom lite om jobberbjudandet och nu vet jag ungefär hur jag ska göra :)
Behöver sällan välja, så jag hamnar sällan i såna situationer..

När jag kom hem skuttade jag in i duschen och sen blev det pizza framför en rätt intressant film. "The inglorious bastards" var namnet på den.


Handlingen var väldigt intressant.. precis som slutet! Men jag rekomenderar den, för det var ingen vanlig, tråkig film om andra världskriget :)

(den långhåriga killen är störtskön!!)

Om jag har förstått det rätt så finns det en nyinspelning på filmen. Vi såg iaf den äldre..(från 1978). kanske man ska ta och se den nya också för skojs skull?

Tjao!

Städ-söndag!

Idag ska jag städa! Det finns massor att göra här hemma, och idag har jag inget speciellt planerat. Det är perfekt, för då ska jag äntligen städa ordentligt. Dessutom är det ju första advent idag, så nu är det hög tid att julpynta :)

Fick just springa ifrån datorn eftersom Viggo hittat en mus här i huset. Ropade på katten som direkt kom springande i snön. Kisse är en jättebra jägare så hon tog musen direkt. Sen släppte hon den självklart musen här inne igen, men tillslut fick jag ut dom båda. Vad som händer sen är upp till dom..
Viggo fick iaf ett ben eftersom han var duktig och markerade att han hittat en mus!

Blev just tvungen att gå ut och flytta bilarna lite också. Vi har en jättesnäll granne som brukar ploga här hos oss vid behov, och enligt Johnnie så är han tydligen påväg hem till oss. Johnnie har åkt iväg med grävmaskinen för att fixa lite i sin mors trädgård, så jag blir ensam nu några timmar. Här ska städas!

Här har vi en bild på vad katten ställt till med under natten:


Hon har rivit ner mina ute-blommor(som flyttat in under vintern).. Tack för den!

Tjao!


Hejsan Hoppsan!

Klockan är strax efter 9 och jag har precis klivit upp. Johnnie tyckte inte att vi skulle ställa några alarm, så jag blev bra förvånad när jag vaknade halv 9. Sen kom jag på att vi gick och la oss ca 21.30 igår, alltså har jag sovit länge i natt ändå :)
Johnnie däremot, ligger kvar i sängen och sover djupt. Han sover nästan alltid för lite, så nu får han en chans att ta igen den sömn han missat!

Nu ska jag bara äta och dra på mig varma ytterkläder, sen ska jag hem till mamma och pappa för att rida en sväng i det härliga vintervädret! Hoppas inte det är för halt bara..

Här är några bilder från Viggo igårkväll när jag skottade snö i trädgården:





Det snöade bra mkt igår, och det verkar inte ha lugnat sig under natten.

Nu ska jag äta!
Tjao!

Ny favoritlåt!

Har hittat en ny favoritlåt! Vet inte riktigt varför jag gillar den, gillar takten på nåt vis..

Här har vi den iaf: Bentan - Rädslans Rike


Glad vovve :)

Viggo är alltid lika glad och ivrig när man kommer hem. I början trodde vi att han var kissnödig eller liknande, men det har visat sig att han är lika glad även om man bara är borta 30 minuter.
Svansen löper amok, han kan inte sitta still och gnyr och gnäller oavbrutet samtidigt som han inte släpper en med blicken.

När man sen öppnar ytterdörren rusar han ut som skjuten ur en kanon. Sen kastar han sig ut i snön och skuttar omkring några sekunder innan han kastar sig omkull och ålar omkring som en skållad mask på rygg i snön. Han vet verkligen hur man njuter av livet!

Försökte utnyttja situationen och ta några roliga bilder på honom nu när jag kom hem, men självklart så kastade han sig inte omkull som vanligt. Kanske tyckte han att det var för mkt snö.. Men glädjen var inte borta för de!







Tänkte gå ut med honom på en promenad sen. Då ska jag nog ta med mig kameran, för han riktigt srudlar av energi när han får springa lös!

Oj, vad det snöar ute!

Tjao!

Koborste!

Har precis kommit hem från jobbet och sitter nu i soffan och dricker te. Måste få upp värmen i kroppen, framförallt händerna..
Jag har otroligt hungrig och godissugen när jag kom hem, men lite fil, müsli och 2 mackor har fixat både hunger och godissug. Bra de, då kan jag spara chipsen till ikväll :)

Fotade våran nya ko-borste innan jag åkte ifrån jobbet:




Självklart så ville ingen ko demonstrera hur man använder borsten..
När kon knuffar på den börjar den gula borsten rotera så att kon kan klia sig emot den. Borsten kan man vicka åt alla håll, den blå "armen" kan man vicka fram och tillbaka.

Korna har inte riktigt fattat hur man använder den än, men allt fler börjar inse att den nya grejen inte bara är en prydnad utan att man kan dra nytta av den :)

Tjao!

Puss!

Hejsan!

Sitter här på jobbet, som vanligt på torsdagkvällar.. Känner att det börjar bli dags att sova nu. Ögonen svider och det känns som om jag ska få huvudvärk. Inte bra! Har känt mig väldigt trött nu på eftermiddagen, hoppas att det bara är vädret så att det inte är förkylningen som håller på och tar över!

Johnnie var så söt i morse! Han skulle passera vårat hus med timmerbilen nån gång under morgonen, det hade han sagt. Tyvärr hade jag glömt det, så jag var ute med hunden just då. Mötte honom iaf, och han hann bara veva ner rutan och säga hej innan det kom en bil och han var tvungen att åka vidare för att släppa förbi den. Pratade med honom i mobilen iaf, och han berättade att han hade stannat timmerbilen utanför vårat hus, sprungit över gräsmattan(som har minst 1 dm snö på sig) och in i huset för att ge mig en liten puss. Och så är inte jag inne just då! Jag hade behövt den pussen..

Nu ska jag iaf ta mig i kragen och krypa till kojs!

Tjao!



På förkylningsfronten intet nytt

Har precis ätit upp min frukost och morgonpromenaden är avklarad. Sov lite längre än vanligt idag, dels pga att en förkylning ligger och gror, och dels för att jag brukar sova för lite natten till fredag. Så jag tänkte att jag var värd en liten sovmorgon!

På förkylningsfronten intet nytt, så att säga.. (har ni läst boken "På västfronten intet nytt"? bra bok!) Jag hoppas ju självklart på att förkylningen ska avta, men just nu står den och stampar på samma ställe.

Nu ska jag skutta in i duschen en snabbis, sen är det hög tid att åka!


Film och koborste :)

Sitter här framför tv:n och kollar på filmen "Cliffhanger". Den började kl. 21.00 och Johnnie sa att den var bra. Började kolla och nu vill jag se klart den, men jag tycker faktiskt att den är rätt hemsk.. Jag vill inte avslöja handlingen, men jag håller med om att det är en bra film! Värd att se :)


Johnnie har gått och lagt sig eftersom han ska upp tidigt. Jag ska bara se klart filmen(som slutar om 10 minuter) och sen ska jag göra honom sällskap.

Blev klar rätt tidigt idag, men blev kvar på jobbet lika länge som vanligt ändå. Det är så att chefen köpt en koborste som dom satte upp strax innan jag skulle hem. Var ju tvungen att se kornas reaktion!
Försökte hitta en bild här på internet, men det var fattigt.. Hittade bara en bild på en enklare, äldre variant. Den får duga tills jag tagit egna bilder!


Den ska korna kunna klia sig emot, och när dom gör det börjar den rotera. Våra kor fattade dock inte grejen med den utan kliade sig bara lite på huvudet. Men jag är säker på att dom har pluggat på under natten och vågar klia sig över mer av kroppen imorgon!
Hoppas på att jag kan få några fina bilder på korna vs. koborste under veckan :)

nä, nu tog filmen slut. dags att sova!
Tjao!

Starka vindar

Snön yr och vinden viner i husknutarna! Har precis kommit hem från min och Viggos dagliga promenad och det var väldigt skönt att få komma in i värmen igen.
Trots att jag hade en halsduk virad runt ansiktet så att endast ögonen blottades är jag alldeles kall och röd om kinderna.

På sätt och vis är det väldigt mysigt när det är oväder, men vetskapen att jag ska ut och köra bil och sen jobba i den här blåsten är inget som lockar speciellt mkt..Det är riktigt jäkla halt på en del ställen också, så det gäller att inte trampa på gasen allt för mycket!

Johnnie ringde precis när jag klivit upp. Han berättade att han halkat ner i diket med ena framhjulet på lastbilen, men att det gått bra. Hela tiden hör man om folk som åkt i diket och liknande, och det skvallrar ju verkligen om att väglaget är lurigt.

Här får ni några bilder från förra året, så känns det här vädret inte fullt lika jobbigt:






Nu blir de frukost!
Tjao!

Förkylning på g..

Jag har dragit på mig en förkylning..  Johnnie har gnällt i flera dagar över att han inte känner sig helt frisk, så det kan ju vara han som släpat hem den.
Han verkar inte speciellt sjuk, men alla vet ju hur killar kan vara. Gnäller över minsta lilla! Alla är inte så, men många. Dom fattar inte hur bra dom har det, för vi tjejer ska minsann stå ut med en hel del som dom slipper.
Vi ska stå ut med att ha mens en gång i månaden, mensverk, barnafödande.. Om en kille drabbades av mensverk skulle han nog ha dödsångest, för den smärtan kan till och med få en tjej att vilja skjuta sig i huvudet..och då är det illa!

Nu måste jag skutta in i duschen och skölja bort lite förkylningsbaciller!

Tjao!

Levande ljus

Jag älskar allt som har med levande ljus att göra(förutom bränder såklart!) och kunde inte låta bli att köpa den här på Ullared:





Johnnie och jag skruvade upp den i söndags, och jag ångrar verkligen inte det köpet :)
Levande ljus är ett måste om man vill höja mysfaktorn till max en kylig vinterkväll! Tycker dock alltid att det är lite jobbigt att ha levande ljus tända när vi har både en nyfiken katt och en busig hund, men dom här nya ljusen kommer dom inte åt!

Tjao!

Frukost

Jag skrev ju tidigare att en smoothie inte alls skulle räcka som frukost för mig, och här har ni ett exempel på vad jag äter på morgonen:



# Fil+müsli
# 2 ostmackor
# Juice
# Te med lite honung i.

Funderade dock på om jag skulle göra en smoothie att dricka som en liten efterrätt till frukosten, men jag orkade inte :)

Tjao!

Min härliga lördag!

Det här har varit en bra dag. Har gjort följande:

# Haft sovmorgon. Vaknade iofs rätt tidigt ändå..
# Ridit Bullen
# Varit hem till min bror Robin och fixat lite nya program till datorn.
Han är bra på sånt, inte jag..
# Åkt till stan och ätit på resturang. Mums!

Eftersom Johnnie och Pontus druckit varsin öl ville dom att jag skulle köra till stan. Fick köra Pontus bil! Helt otroligt, det är nästan nåt man kan skriva i sitt CV..
Pontus är nämligen väldigt rädd om sin bil och det är nog inte många som fått förtroendet att köra den. Gissa om jag är stolt! :) Haha!

Maten var god och nu är vi hemma igen. Trötta och mätta!
Här får ni före- och efterbilder från idag. Från mjukisklädd och osminkad, till finklädd och sminkad.





Hade mina nya jeans idag och dom sitter superfint! Johnnie kommenterade dessutom att min rumpa såg snygg ut i dom :) Så idag kände jag mig riktigt snygg!

Nä, nu måste jag sova.
Nattinatt!

Snöig ridtur!

Idag åkte jag hem till mamma och pappa för att rida såfort jag svalt frukosten. Snön föll sakta och tyst från en gråmulen himmel, så det var ett härligt väder att rida i. Framför allt då det inte var så kallt, bara runt 0 grader.



Bullen har tyvärr inga snösulor än, men idag fastnade det inte så mkt snö i hovarna. Han hade bra fäste i alla gångarterna, men jag tog det ändå lugnt i galoppen. Man vet ju aldrig! Halkar han med en fot kan han ju i värsta fall gå omkull..



Hade egentligen velat ha en helbild på Bullen, men han vill inte stå kvar på samma fläck om jag rör mig bort från honom. Då kilar han lugnt efter :)

Ridturen gick bra och han fick även öva lite på att inte bli rädd för tåg som susar förbi. Kom nämligen 2 tåg under den tiden vi var vid vändplanen bredvid spåret. Han blev lite orolig, men inte mer än så.

Gammelponnyn kom fram till mig när jag hämtade Bullen ur hagen och verkade vilja nåt. Hon var alldeles blöt om ryggen av all snö, så jag tog in henne. Lät henne torka lite innan jag kastade på ett mysigt utetäcke. Nu har hon mkt vinterpäls, och då är det bara ett vattentätt täcke som fattas när hon är ute!
Är man 32 år bör man få vissa förmåner :)

Tjao!

Hottie

Igår fick jag rida Hottie på ridlektionen. Var längesen jag red henne eftersom jag nästan bara fått rida min favorit Sessan. Sessan är tyvärr såld nu och står kvar på ridskolan, fast som privathäst. Fast om jag fårstått saken rätt så står erbjudandet om att få köpa fölet hon bär på kvar.


Fick iaf som sagt rida Hottie igår, och det kändes väldigt ovant. Jag tyckte att det gick sådär, men ridläraren tyckte det såg jättebra ut.
När vi skulle sitta ner i traven blev det väldigt skumpigt eftersom Hottie inte har speciellt mjuk trav. Slutade med att jag skippade stigbyglarna och red utan, även när vi fattade galopp.
Ridläraren såg det och utbrast: "Jag har nog aldrig sett nån rida utan stigbyglar på Hottie i galoppen!"

Hottie kan bli lite het nämligen.. Men jag fick henne att gå mkt finare om jag skippade stigbyglarna, så det var värt det! Även om jag var väldigt nära att åka av några gånger..
Men ridlärarens lilla kommentar värmde, och när lektionen var slut var jag nöjd. Hottie gick fint på slutet :)

När ridningen var klar åkte jag hem, bytte kläder och åkte hem till en kompis som fyllt år. Fick smörgåstårta, vanlig tårta och kakor. Mums!

Nu ska jag hem och motionera min egna häst!

Tjao!

Moonshine

Håller på och lär mig lite nya saker som man kan göra med bloggen. Nu har jag t ex fattat hur man lägger in en youtubefilm :)
Bjuder därför på en  väldigt bra låt, dock fanns det ingen bra film..Den här låten är en av mina favoriter just nu!


Farbror Johnnie!

Sitter just nu på jobbet. Ska sova över som vanligt på torsdagkvällar!

Har egentligen inget speciellt att säga, men jag kom på en kul sak att berätta iaf. Det är nämligen så att Johnnie har blivit farbror! (igen)
Johnnies älsta bror har fått en liten dotter, och jag vill jättegärna åka och kolla på henne. Hoppas vi hinner i helgen :)

Måste tyvärr sova nu, men jag ska försöka uppdatera bloggen bättre i helgen..

Tjao!

Nytt jobb?

Hejsan! Får ursäkta för den dåliga uppdateringen, men jag har haft fullt upp!

Ska iväg och rida, så jag tänkte inte skriva nåt längre inlägg den här gången. Tänkte bara meddela att jag blivit erbjuden ett nytt jobb av en bonde här i närheten!
Det är frestande och tåls att fundera över då jag slipper ha så långt till jobbet. Men samtidigt trivs jag jättebra som jag har det nu.

Vi få se :)

Förövrigt har det inte hänt speciellt mkt som är värt att skriva om. Igår var jag och chefen på studiebesök på en gård. Alltid kul att se andra gårdar och få lite nya idéer om hur man ska göra på sin egen. Nu har ju inte jag nån egen gård, men jag jobbar på en..ni fattar!

Nä, nu måste jag sticka om jag ska hinna rida innan jobbet!
Tjao!

Utebliven städning

Det blev ingen städning igår. Precis när jag vridit upp volymen på musiken och satt igång med städningen kommer Johnnie in och säger att vi blivit bjudna hem till några vänner på smörgåstårta och fika.

Jag som var på sånt städhumör! Men smörgåstårtan och fikat var iaf väldigt gott, så vi åkte verkligen inte dit i onödan :)
Vi kom hem sent så det var bara att krypa till kojs när vi klev innanför dörren.

Nu har jag varit ute på en rask promenad med Viggo och sen ätit frukost. Ska försöka hinna med att städa lite innan jag åker till jobbet..

En djurägare här i närheten hade ringt Johnnie och frågat efter mig igår eftermiddag. Måste ringa upp honom också och höra vad jag kan stå till tjänst med.

Nä, jag har mkt att göra, så här kan jag ju inte sitta!
Tjao!

Träningstidning

Efter ridningen i fredags kilade jag in på en mack för att köpa en energidricka. Dricker sällan sånt, men på fredagar brukar jag vara trött(trött=grinig). Så för Johnnies skull(det är han som råkar ut för min vrede..) tänkte jag köpa en då humöret inte var på topp.
Tänkte att jag kunde köpa en tidning också, och efter några minuters fight med min beslutsångest hittade jag på en intressant tidning.

"Tona kroppen på 10 minuter" hette den och var full med en massa övningar för kroppens olika delar.

Den är uppdelad i kapitel så att man lätt kan hitta dom övningar man är ute efter.
Dessutom står det en hel del vettigt om t ex stretching, uppvärmning, konditionsträning och myter angående träning.






Finns även ett kapitel om kost, med bland annat en kostplan. Men i den kostplanen står det att man till frukost t ex bara ska dricka en smoothie, äta en äggmacka eller bre jordnötssmör på en riskaka och äta.
Som om det skulle räcka som fukost för mig! Jag vet redan nu att det inte skulle funka för mig.. Jag måste äta minst 3 mackor eller en ordentlig portion flingor för att klara mig fram till lunch(med endast ett litet mellanmål emellan).

Jag har alltid fått lära mig att frukosten är det viktigaste målet på dagen och lever efter den läran. Men jag har också ett krävande jobb, men ändå. Att skriva att man endast ska dricka en smoothie till frukost kan ge helt fel signaler till unga tjejer..
Visst ska man ha koll på kosten, men man måste också förstå att man måste äta mkt om man rör mkt på sig. Nuförtiden finns det alldeles för många unga tjejer som äter för lite samtidigt som dom rör mkt på sig. Många skippar t ex frukosten, och tror att man går ner i vikt av det. Sanningen är att det snarare är tvärt om.

Att gå hungrig är inte alls bra för kroppen, så man måste äta så man klarar sig till nästa måltid! Och min erfarenhet är att så kallad "nyttig mat" inte är tillräckligt för mig. Jag står mig till exempel inte alls på sallad och liknande..

Jag anser att man inte ska gå helt och hållet efter vad tidningar och program skriver/säger angående träning och kost. Det är alldeles för inviduellt vad som passar vem. Man vet bäst själv vilken typ av träning som passar bäst och vilken typ av mat som du står dig bäst på.

Hemma igen

Nu är jag hemma igen. Firandet av pappa var väldigt trevligt, men tyvärr kunde inte Jimmy komma.. Det är ju alltid lite tråkigt när inte alla kan vara med!
Vi fikade och pratade om allt mellan himmel och jord. Mobiler, kläder, djur, vinterdäck..ja, ni fattar!


Jag idag:


Pappa fick en jättefin tröja av mig och syrran som passade perfekt. Vi gav honom en förra året också som sen blev hans favorittröja, så varför inte köra en "favorit i repris"?
Älsta brorsan och hans flickvän gav honom godis(han är en riktig godisråtta) och 3 trisslotter. Han vann dock "bara" 25 kr :)

Nu är jag som sagt hemma igen och ska fortsätta städa. Har varit på riktigt städhumör den här helgen och det måste utnyttjas!

Tjao!

Fars dag!

Nu ska jag göra mig i ordning för att åka hem till mamma och pappa för att fira fars dag!
I min familj tycker vi att det är rätt viktigt att fira fars dag, även om det inte är en lika viktig dag som födelsedagar.

Vi har köpt lite små presenter och nu på vägen ska jag hämta upp syrran och handla fika.

Igår när jag var i stan handlade jag också en present som Johnnie ska ge till sin pappa. Han hade nämligen inte tid att åka in och köpa det själv :)

Nu måste jag göra mig klar!
Tjao!

En dag i Uppsala

Igår var jag i uppsala några timmar för att handla lite smått och gott. Fick tag i nästan allt jag skulle köpa, så jag är nöjd!
Dessutom handlade jag upp 2 presentkort jag fått tidigare, så jag gjorde inte av med speciellt mkt pengar :)
Det här inhandlades:
¤ Ett par svarta jeans
¤ En mysig tröja att ha när jag jobbar
¤ En t-tröja till mamma
¤ Torrshampoo
¤ Mascara och deo(rea, så jag hamstrar lite!)
¤ Diadem
¤ Hårmousse

Tror det var allt..



Men nu är det näst intill sluthandlat till mig själv för ett tag. Dags att börja fundera på julklappar! Syrrans present är så gott som färdig att slå in, men annars har jag inte kommit speciellt långt i julklappsinhandlandet.

Tjao!

Nya ridbyxor!

På ridlektionen hoppade vi en bana idag. Hade min energiska favorit Sessan som vanligt, men är trots allt nöjd. Hon skötte sig riktigt bra faktiskt! Visst, vi red nog banan 3 gånger snabbare än dom övriga(som hade lugna hästar) men kul var det :)

Hade nya ridbyxor idag. Dom är inte bara snygga, dom är sköna också! Köpte dom på Hööks för nån månad sen, men det var först idag jag invigde dom.
Till och med Johnnie la märke till att jag hade nya ridbyxor! min erfarenhet är att killar inte märker sånt speciellt ofta..







Tjao!

Personlig Almanacka

Jag är väldigt sugen på att fixa en personlig almanacka till nästa år. Ni vet, en almanacka man själv designar och väljer bilder och innehåll till.


Sitter och kollar på lite olika hemsidor som erbjuder den tjänsten. Till exempel:
www.personligalmanacka.se
www.tryckdig.se

Det är alltid kul att kunna ha med sina egna bilder! Och en sån här almanacka har jag velat ha länge..


Lite semesterplanering

Allt är som vanligt! Jag uppdaterar bloggen lite snabbt eftersom jag är på språng och Johnnie har somnat på soffan!

Kom hem en timme senare från jobbet pga en bråkig kviga, så jag har inte gjort mkt. Käkade lunch och sen har jag spenderat resten av tiden framför datorn. Jag och Johnnie har planerat lite mer inför semestern och om allt går som det ska åker vi till Sri Lanka en vecka. Jag tyckte att vi skulle vara borta 2 veckor men Johnnie vill och kan bara vara borta 1, tyvärr..Men det är bättre än inget alls!
Nu ska Johnnie bara kolla igenom allt jag hittat om resan, och tycker han att det låter bra ska vi bara boka :)
Nu ska jag skutta in i duschen och sen sticker jag iväg till ridningen.

Tjao!

Snowboardåkning i vinter?

Jag och Camilla är sugna på att åka till en backe nån helg och åka lite. Vi hade ju så otroligt roligt senast!
Än så länge är idén bara i startgroparna, men förhoppningsvis kan vi ta det nån gång nu i vinter :)

Här är lite bilder från våran vecka i backen förra vintern:


Jag och Camilla! (jag i rött, Camilla i blått)



Jag i backen!



Måste kolla mobilen ibland..



Utsikt :)

God morgon :)

Kl är snart 4 på morgonen och jag ska (som vanligt på fredagar) jobba morgon/förmiddag. Sov kvar på jobbet av flera anledningar..
¤ Johnnie jobbar eftermiddag och kommer hem mitt i natten, så hans sällskap är inget jag missar.
¤ Väglaget är inte det bästa. Att åka hem en fin sommarkväll är en helt annan sak..!
¤ Hinner knappt hem innan jag ska tillbaka igen.

Har sovit som en liten gris så jag känner mig rätt utvilad. Har bara sovit ca 5 timmar, men jag känner mig så utvilad jag kan bli på dom timmarna.. Brukar nästan alltid vakna till nån gång mitt i natten av oro över att jag ska försova mig när jag ska mjölka på morgonen, och jag har för mig att jag gjorde det den här gången med. Samtidigt har jag drömt en hel del konstiga drömmar..

Nä, nu ska jag ut och jobba!
Tjao!

Fågelmat och hundpromenad!

Det var segt att kliva upp idag.. Det är nackdelen med att Johnnie jobbar eftermiddag, man vill inte kliva upp när han väl kommit och lagt sig!
Kom upp 8 iaf, och sen blev det en promenad på dom frusna vägarna tillsammans med en galen hund. Viggo var nämligen superglad och innan jag ens hunnit stänga ytterdörren låg han ute i snön och krälade omkring på rygg..
Tyvärr hade jag ingen kamera med mig, för jag hade säkert kunnat få till en hel del härliga bilder!

När jag kom hem gjorde jag i ordning fåglarnas mat först. Vi har inga tamfåglar, utan jag syftar på dom små stackarna som måste vara utomhus hela vintern. Hängde ut 4 talgbollar, och nyss hängde det en fågel i varje. Försökte fota det, för det såg bra kul ut, men det gick dom inte med på..

Nu har jag ätit frukost, och strax är det dags att åka till jobbet. Det är halt ute, så jag måste åka i god tid. Ska bara borsta tänderna och ge Johnnie en puss!

Tjao!


Sommaren som var

Nu när första snön fallit känns sommaren väldigt avlägsen..








Ensam middag

Hejsan!
Sitter här hemma i min ensamhet med datorn i knät samtidigt som jag kollar lite då och då på tv. Johnnie jobbar ju eftermiddag den här veckan så jag är ensam på kvällarna..Okej då, inte helt ensam. Har ju en glad vovve och en kelig katt här bredvid!
Lagade en snabb middag idag eftersom jag behövde en matlåda till imorgon. Blev en snabb rätt gjord av lövbiff, lök, babyspenat och smaksatt creme fraiche. Till det blev det pasta :)


Mysigt med tända ljus, var bara Johnnie som fattades!

Tjao!

Busväder!

Idag är det verkligen busväder! Det är inte speciellt kul att jobba i sånt här snöoväder, men samtidigt är det extra härligt att komma in, dra på sig myskläder och bädda ner sig i soffan!

Fick köra ca 50-60km/h hela vägen hem. Blev erbjuden sängplats på jobbet, men hovslagaren ska komma och slå på en tappsko imorgon vid 8.00.. Hade inte hon kommit så hade jag utan tvekan stannat kvar! Var ju inget vidare väder att köra bil i.

När jag kom hem blev viggo som vanligt superglad. Släppte ut honom så att han fick kissa och busa lite i snön, vilket uppskattades :)




Nu kurrar magen!
Tjao!

Blåsig promenad!

Har precis varit ute med Viggo, men det blev en rätt kort promenad idag. Det blåser otroligt mkt, men nån snö har jag inte sett än. Skulle blåsa och snöa en hel del idag nämligen..
Det var väldigt kallt att vara ute i blåsten och jag ångrar att jag inte tog nån halsduk! När vi gått halvvägs kom det en riktigt kraftig vind och Viggo kollade upp på mig ungefär som om han sa: "Hörru matte, va fasiken gör vi här!?"


Viggo tyckte inte att det var kul att vara med på bild utan satt och kollade åt andra hållet.. Det är lättare med kor och hästar, för dom blir nyfikna och vill kolla närmare på den blinkande burken man håller i! :)

Tjao!

Trumsjuka

Här kommer lite snabb fakta om trumsjuka, en sjukdom som kan drabba bland annat kor.

En ko bildar mkt gaser, och sjukdomen Trumsjuka innebär att den gasen inte kan ta sig ut. Kon svullnar på vänster sida och blir orolig. Kor kan dö av trumsjuka eftersom gasen trycker allt mer mot lungorna. Kon kvävs alltså om man inte hinner upptäcka sjukdomen i tid.


Som behandling kan man ge kon matolja eller diskmedel som är skumdämpande och oftast hjälper om man ger det i tid.
Är läget allt för akut måste man sticka hål på den gasfyllda vommen.

Bilden visar hur sjukdomen visar sig(svullnad på vänster sida). Dock upptäckte vi det för sent på den här kvigan, så hennes liv gick tyvärr inte att rädda..

Äntligen hemma :)

Sådär ja, nu är måndagens jobb avklarat! Har lite ont i huvudet dock.. Kan bero på det soliga vädret idag, brukar nämligen gå och spänna mig när jag har solen i ögonen.
Skönt att vara hemma iaf, om man bortser från kylan.. Värmen har inte varit på under dagen, så det var måttligt skön temperatur här inne! Tror att jag mötte en pingvin i hallen.. :)

Johnnie jobbar eftermiddag den här veckan, så jag får spendera kvällen ensam. Har lite blandade känslor angående det. Jag har alltid varit en ensamvarg, så jag tycker att det är skönt att vara ensam emellanåt. Får mer gjort då! Samtidigt vill jag ju självklart umgås med honom när jag har chansen. Blir ju inte så ofta!

Jobbandet har iaf gått bra idag förutom att en ko fick trumsjuka(förklarar vad det är sen) vilket jag såg av ren tur. Hon är en av mina favoriter, så det var ju typiskt att just hon skulle drabbas. Lasse kom och gav henne handdiskmedel blandat med vatten. Det är en huskur som funkar bra! 
Hon såg fin ut på kvällen när jag skulle hem, så faran verkar vara över för den här gången.

Imorgon ska det tydligen komma snö! Tänkte skriva "Jippi!" men kom på att jag inte är så jätteförtjust i snö..


Bilden tog jag i vintras. Även om jag inte gillar snö speciellt mkt så är det iaf perfekt att gå en promenad med kameran i högsta hugg :)


Semesterplaner :)

Nu vet jag och Johnnie vart vi vill åka i vinter! Efter mkt letande på internet har vi kommit fram till att Sri Lanka skulle passa oss perfekt!
Inget är ju säkert än, men det lutar mot det resmålet nu iaf. Vi får se :)

Fårklippning..

Idag har jag ägnat hela dagen åt fårklippning. Hade nämligen lovat mamma att hjälpa henne med det idag! Fast att säga att jag hjälper henne är lite fel.. Brukar nämligen vara jag som får göra "grovgörat" dvs själva klippningen. Mamma hjälper bara till där det behövs.




Har varit hemma hos mamma och pappa från kl 10 till 18 och klippt, flyttat och sorterat fåren. Skönt att äntligen vara hemma igen hos mig och Johnnie! Har precis tagit en dusch och nu ska jag diska, städa och laga mat. Lagade hemmagjord pizza igår som Johnnie, 3 av hans kompisar och jag delade på. Blev en hel del disk, men det var det värt!

Tjao!

Tjao!

Ansiktsrengöring/fuktkräm

Hade tänkt köpa lite smått och gott idag när jag ändå var i stan, men det blev inte av. Men LITE av det jag tänkt köpa fick jag tag i iaf :)



Jag har testat en hel del rengöringsprodukter för ansiktet, både billiga och svindyra. Har blandhy, så det har varit svårt att hitta nåt som gör ordentligt rent, men ändå inte är för starkt. Och nu har jag äntligen hittat ett märke jag trivs med!
Visibly Clear från Neutrogena

Rörig lördag!

Idag är det inte mkt av mina planer som gått som dom ska.. det är problemet när man försöker planera nåt, men vet aldrig hur det blir i slutändan!

Tänkte rida en sväng innan jag skulle åka till stan för att träffa Malin(en barndomskompis) men när jag hämtade Bullen från hagen var en baksko borta. Det var bara att skippa dom planerna.. Dags att ringa hovslagaren igen!

Sen åkte jag hem igen för att göra mig klar inför träffen i stan, men ett samtal gjorde att jag blev lite sen. När jag väl var klar att sticka var inte Johnnie klar med däckbytet på bilen, så jag blev ännu senare.
Som tur är Malin förstående, så det gjorde inget att jag kom 30 minuter senare än planerat.


Håret var inte på min sida idag, men en rosett fick rädda situationen. hade inte tid att försöka fixa det på annat sätt.. Tror att det är dags att klippa mig, brukar märka att det är dags när håret inte vill samarbeta mer!

Klädseln blev inte heller så speciell. Ett svart linne, en t-tröja och jeans :)


Det var iaf jättekul att träffa Malin igen. Vi har känt varandra länge och var väldigt bra vänner förut, men pga att vi gått på olika skolor har vi glidit ifrån varandra lite. Men det ska det bli ändring på!
Vi satt i flera timmar inne på Wayne´s Coffee och pratade om allt mellan himmel och jord. Jättemysigt!
Om allt går som det ska tänkte vi ses igen om några veckor, vi har lite planer :)

När jag kom hem från stan handlade jag lite småsaker och sen blev det pizzabak här hemma! Johnnie hade 3 kompisar på besök och dom stannade kvar och åt med oss. Tur det, för det blev massor av pizza! Nu är jag bra mätt..

nä, nu ska jag försöka väcka Johnnie som somnat på soffan(som vanligt!)
Tjao!


helg!

Nu, kära läsare, tar jag helg!

Har precis blivit klar här på jobbet, så nu kan jag börja rulla hemåt. Funderar på att sätta mig vid tv:n och äta nåt gått samtidigt som jag dricker ett glas vin. Känns frestande nu när helgen är här!

I helgen verkar det bli fullt upp för mig. Mer om det kan jag berätta om i nästa inlägg, för nu ska jag hem!

Tjao!

Hårinpackning

När jag var på Ullared tänkte jag att jag skulle köpa en hårinpackning. Har så tunt och slitet hår, så det behövs!
Hade för mig att jag hört att Elvital hade bra inpackningar, så jag kikade runt lite och hittade på en som fick duga.
Det blev Elvital Anti-Breakage



Testade den igår, och mitt hår blev jättemjukt! När Johnnie kom hem fick han känna på det, men han var dock inte lika imponerad som jag! :)


Träning!

Nu är dagens träning, dusch och frukost avklarad. Har skött mig utmärkt dom senaste dagarna när det gäller träningen- Joggat några km med hunden, sen tagit mig igenom ca 10 övningar här hemma(sit ups, armhävningar osv..).
Min massör ville att jag skulle träna ryggen mer, och hon gav mig några förslag på bra övningar som jag nu ska försöka jobba med dagligen. Sen får vi se om det blivit bättre nästa gång jag besöker henne.

Har dessutom varit duktig med att komma upp på morgonen dom senaste dagarna. Det senaste halvåret har jag nämligen ställt klockan på 7.00 och gått upp 7.30. Men dom senaste dagarna har jag gått upp när alarmet lever rövare första gången, dvs kl 7.

Hoppas på att kunna få rutin på det här nu :)


Varför är de smala inte feta?

Igår när jag kom hem stod tv:n på och Johnnie låg och halvsov på soffan. Pratade lite med Johnnie somtidigt som jag allt mer började intressera mig för programmet som visades på tv:n.

Programmet hette "Varför är de smala inte feta?" och handlade om just det rubriken skvallrar om, varför blir en del feta medans andra förblir smala?

Bland annat lät dom ett antal försökspersoner (som var naturligt smala) äta ett visst antal kalorier och sen se vilka och varför en del av dom gick upp i vikt mer än andra. 

I slutet fick man se resultatet. 2 killar hade gått upp mest på dom veckorna testet utfördes och man såg på dom att det hamnat mkt nytt fett runt magen/ryggen, en sk "bilring". En annan kille hade gått upp flera kilon, men det syntes inte ett dugg på honom. Tydligen ökade hans kropps muskelmassa och förbränning istället för att lägga på sig onödigt fett.
2 andra försökspersoner fick inte ens i sig det antalet kalorier dom skulle. Dom fick kräkreflexer och det gick bara inte.
En del kroppar skyddar alltså sig själva från övervikt genom att helt enkelt stoppa intaget av mat.

En sak jag lärde mig var att en del människor inte kan äta mer när dom nått mättnadskänslan, medans andra kan äta hur mkt och länge som helst. Det är verkligen som jag och Johnnie :)
Jag kan inte äta hur mkt som helst och min kropp säger "stopp!" när jag fått i mig tillräckligt. Johnnie däremot, kan äta hur mkt som helst..

När man äter mer kalorier än man behöver börjar fettcellerna växa. När dom tillslut växt så mkt dom kan anser kroppen att fler fettceller behövs, och nya bildas. Dom nya som bildats går sen inte att bli av med, och ju fler som bildas, desto svårare är det att gå ner i vikt igen.
Barn har lättare för att snabbt bilda nya fettceller, så har man varit överviktig som barn är risken stor att man får problem med vikten senare i livet.

Dom gjorde även tester på överviktiga personer. Dom testade med att dra ner på maten så pass att dom överviktiga endast fick det antalet kalorier som dom behöver för att leva, och kollade då på hur de överviktigas kroppar reagerade.
Det visade sig att deras kroppar ställde in sig på svält, trots att dom har gott om fett att ta av och dessutom fick den mat dom behövde.

Överviktigas kroppar tror att den vikten är normal, och det är därför det är svårt att gå ner mkt i vikt och sen hålla den nya vikten. Kroppen försöker då ständigt återgå till sin "normala" kroppsvikt.
Det såg man på alla dom försökspersoner som var med i programmet. Alla återgick till normal kroppsvikt efter vara 1-2 veckor.

Kroppen är smartare än man kan tro, och plötsligt förstår jag min egna kropp så mkt mer. Jag kan äta vad jag vill, men bara tills kroppen säger att det räcker, för då kan jag helt enkelt inte äta mer. Jag har även märkt att jag mår bättre av att träna och äta rätt, och mår sämre av att äta skräpmat och inte motionera.
Min kropp skyddar mig mot övervikt!

I slutet på programmet poängterade dom att även om det är svårt att gå ner i vikt efter att ha bildat dom där extra fettcellerna ska överviktiga ändå träna. Men man ska inte göra några stora viktminskningar på en gång, ta lite i taget! Man blir friskare för varje kilo som försvinner, även om man inte märker det själv.

Hoppas ni lärde er lite av det jag just skrev! Jag lärde mig iaf en hel del.


Massage

Idag, innan jobbet, åkte jag till min massör och blev masserad i 45 minuter. Nu kanske fler av er blir lite avundsjuka(det blev Johnnie) men det var inte så skönt som man kan tro. 
Jag har ett krävande jobb med mkt tunga lyft och liknande, vilket sätter sina spår i kroppen på olika sätt. Jag började gå till Christina pga att jag började känna mig stel och osmidig, vilket hon kunde bekräfta.

Hon knådade, tryckte och tog i allt vad hon kunde. Stelheten var värre den här gången, kanske beror på att jag jobbat lite mer än vanligt den senaste tiden..
Det roliga är att jag är otroligt kittlig där jag är som stelast, så ena stunden fnissade jag för att sen stöna till av smärta när hon sen började bearbeta den stela punkten.

Hon avslutade det hela med att "knäcka" ryggen på mig. Det knakade till flera gånger..

Nu börjar jag få träningsvärk så det märks att hon tog i :)

Hon tipsade mig även om några övningar som jag ska försöka jobba med. så förhoppningsvis blir det bättre snart. Vill inte slita ut kroppen redan!

Nu ska jag försöka fösa in min trötta familj i sovrummet. Johnnie och katten ligger och sover här bredvid i soffan och hunden ligger på golvet.

Tjao!

John Hickey

Igår eftermiddag åkte jag till ridskolan för att gå på en föreläsning. En tävlingsryttare från björklinge skulle komma och berätta om sin karriär, hur man förbereder sig mentalt inför tävling/träning och visa några rundor han själv ridit på tv:n.
Han heter John Hickey och tävlar i dom högre hoppklasserna samtidigt som han rider in och tränar hästar hästar hemma. 

  

Jag ångrar verkligen inte att jag åkte dit för att delta i föreläsningen, för jag lärde mig en hel del.
Vad jag lärde mig får jag berätta om senare, för nu ska jag åka och få massage :)

Tjao!

Att-göra-lista

Har precis kommit hem från en joggingtur. Skönt att få springa lite, för då känns det som om man får en bra början på dagen!

Idag är jag ledig, och har skrivit en liten Att-göra-lista som jag ska försöka bocka av så mkt som möjligt på.

¤ Rida Bullen(uteritt)
¤ Diska
¤ Städa
¤
Promenad/ joggingtur med Viggo
¤ Borsta av viggo(han fäller..)
¤ Vattna blommor
¤ Hänga upp talgbollar till fåglarna
¤ Tvätta kläder/sängkläder
¤ Tvätta bilen
¤ Handla
¤ Ridskolan 17.30

Sådär ja! Där har vi min lilla lista. Ska vara på en föreläsning på ridskolan på eftermiddagen, så jag måste hinna med så mkt som möjligt tills dess.

Nu ska jag äta frukost. Tjao!

RSS 2.0