Sjuk, igen!

Ja, det var ju otippat att man skulle bli sjuk direkt när jag bestämt mig för att börja träna igen!

Hoppas och tror att det bara är en vanlig förkylning, så att det inte är något värre. Igår hade jag väldigt ont i halsen och halsmandlarna svullnade upp likt bullar på jäsning.. Men just nu känns det lite bättre, iaf inte sämre. Värst var det nog igår.

Så träningen får minsann vänta..


Nyfiken :)

Älskar den här bilden!

För dom som missat uppståndelsen kring bilden så kan jag berätta lite sammanfattat om den.

Ett par var på semester och ville självklart ha en bild på sig själva och den fina natur dom vistades i. Kameran sattes på en sten och skulle fota några sekunder senare, men precis innan kortet togs dök en nyfiken liten filur upp :) Ja, resten säger sig självt..

Tjao!


Träning och likmaskar!

Har länge velat komma igång med min träning igen och igår, när solen sken som mest, beslöt jag mig för att det är dags!
Just när jag bestämde mig för det var jag påväg till jobbet med lite vårkänslor i kroppen som solen lockat fram, så det fick bli idag som jag började.
Eftersom jag rör på mig dagligen men inte tränar så mkt kondis, tänkte jag mjukstarta med raska promenader för att sen fortsätta me korta joggingturer som jag sen bygger på.
När jag vaknade idag gjorde jag det med en beslutsamhet. Vädret var riktigt tråkigt(molnigt, kallt och snö från ovan) men jag skulle ut. Drog på mig riktigt varma kläder då jag trots allt bara skulle gå, och för säkerhetsskull en reflexväst. Som bilförare vet man hur stor skillnad de gör med reflexvästar, även i dagsljus!

Promenaden gick bra och jag kände mig pigg och glad när jag kom hem igen. Det krävs bara att man lyckas få bollen i rullning, sen brukar resten gå bra.

Jag och Johnnie hade ett intressant samtal idag. Varifrån kommer likmaskarna?
Johnnie hävdade att dom finns i kroppen hela tiden, fast "outvecklade". Sen när man dör "utvecklas" dessa maskar och börjar käka upp en.
Jag vägrade gå med på de, fast att jag innerst inne inte visste. Kanske vägrade jag tro på det eftersom jag starkt ogillar insekter, framförallt när dom lever inne i en levande kropp. Istället skyllde jag på flugor, då dom kan vara otroligt snabba fram och lägga ägg.
Nä, Johnnie höll fast vid sin tro om det hela och menade på att han sett dokumentärer som styrkt det.
Själv vägrade jag tro på det hur mkt han än försökte övertyga mig, och för att ta reda på svaret kollade jag på Wikipedia.se.

Vem hade rätt?

Jag! (tack gode gud för det!)
Det var mkt riktigt flugor som var snabba på att hitta hem åt sina blivande larver. Johnnies "maskarna-finns-i-kroppen-hela-tiden-tro fanns oxå med, eftersom många tror att det är så. Men det stod klart och tydligt att det är felaktigt att tro de.


Tjao!


Uppsala

Tänkte bara skriva ett litet snabbt inlägg nu när jag har tillgång till internet för en gångs skull :)

Har just duschat och fönat håret, så nu ska jag bara sminka mig lite och dra på mig lite kläder(sitter i morgonrock just nu) sen bär det av till stan.
Ska handla lite småsaker och försöka hitta en present till min bror som ska firas imorgon. Han har inte önskat sig något, så jag får hitta på nåt själv.

Vädret är helt okej här fortfarande, men det blir kanske värre sen. Camilla hörde av sig och berättade att det blåste och snöade en hel del borta i Norrtälje.
Pga det osäkra vädret kommer jag och Camilla satsa på ett krogbesök nästa helg istället, för det vore inte kul att sitta på en buss som kört i diket eller vänta på tåg som aldrig kommer..



nä, nu är det bäst att man sätter fart.. Så jag blir klar innan Johnnie! Killar har det så bra, för dom behöver inte tänka så mkt på sitt utseende..Johnnie drar bara på sig kläder och sen är han klar efter att ha duschat..fusk..

Tjao!


Vinter..

En sak kan jag inte förstå.. Vi har en årstid vid namn VINTER varje år här i sverige, och trots det ska det vara så otroligt stora problem med tåg-,bil- och busstrafik varje gång snön faller.

Antingen är vi som bor på landet mkt härdade när det gäller vintrar, eller så har stockholmarna bra mkt mer snö än vi har här! För det pratades på radion om att folk hade svårt att komma till jobbet och att det var svårt att hålla sig på vägen.
Själv tyckte jag inte att det var knepigare att köra hem än vanligt..

Förra året däremot, när det kom så otroligt mkt snö på kort tid, DÅ var det knepigt att ta sig till jobbet! Vad gjorde invånarna i storstaden då? Låste dörrarna och skrek att världen skulle gå under? Stackarna..Snökaos om det kommer några snöflingor.

Och en annan sak jag klurat på.. Hur kommer det sig att folk skaffar sig stora stadsjeepar, pick upps och liknande om dom inte kan köra? Dessa bilar kör upp i häcken på en under somrarna, gasar förbi i 200km/h och försvinner i fjärran. På vintern däremot, då vågar dom inte köra lite närmare plogvallen vid möte så att dom med mindre bilar får klättra i snön för att komma förbi. Och det är flera gånger jag hamnat bakom  dessa bilar som kör 40km/h på en 70-väg vid helt okej vinterväder..
Får tillägga att dessa bilar brukar ha 4-hjulsdrift och ska klara lite snö, is och terräng. Men nix, det är vi andra som ska pulsa omkring i snön.
Jag skulle då inte vilja ha en bil jag är rädd för att köra!



Det är också konstigt att Tågen ALDRIG går som dom ska på vintern..

Fredag!

Äntligen fredag! Dock börjar jag få ont i huvudet, så jag sitter och snuttar på ett glas vatten med en alvedonbrustablett i. Jag ska ju iväg och rida sen, så huvudvärk vore inge vidare kul..

Ska nog gå och gräva lite i kylskåpet snart, för det börjar kurra i magen :)

Här har ni en bild på nya kalven som har flyttat hem till mig:

Han kröp upp i mitt knä :)

Ikväll ska jag ta det lugnt. Kolla på tv med Johnnie och kanske käka nåt gott.

Tjao!

Otrohet

Satt vid datorn igår kväll och kikade runt. Hittade på ett blogginlägg som handlade om otroget och en länk till ett ljudklipp från NRJ.
Ni måste lyssna på ljudklippet och jag hoppas VERKLIGEN att både tjejer och killar lyssnar, förstår och tänker efter hur mkt man kan såra en annan människa.

Det är så att en tjej vid namn Mikaela ringer in till radion då hon vill göra slut med sin pojkvän. Han har nämligen varit otrogen på självaste Alla hjärtans dag!
Och hans förklaring: "Vad skulle jag göra, du var ju inte här?"

Lyssna, och kommentera gärna era känslor efter att ha hört ljudklippet!

Jag tycker så otroligt synd om tjejen, för det hon varit med om är nåt av det värsta jag kan tänka mig i otrohetsväg. Starkt av henne att kunna skälla ut honom i radio :) Själv skulle jag inte ha klarat de då jag skulle ha gråtit floder.

Klicka dig in här: http://www.nrj.se/?underpage=163.10422 och leta fram "Mikaela vill göra slut i radion" och "Mikaela gör slut i radion" den 15 februari.



Tjao!

Helgens planer:

Ska sanningen fram så har jag inte speciellt mkt planer för helgen.. :)

Ena brorsan ska firas på söndag, så på lördag ska jag och Johnnie in till stan och handla en present. Mer än så har jag inte planerat. Kom gärna med förslag!

Har blivit väldigt sugen på att hitta på något med kompisar, för det var bra längesen nu!

Det kan vara allt ifrån ett gympapass,mysig tjejkväll, en kväll i en pulkabacke eller liknande. Bara jag får träffa mina underbara kompisar igen!

Camilla hörde just av sig och troligen blir det ett litet besök på krogen på lördag kväll. Vore kul att få dansa av sig lite :)

Vi får se vad som händer!

Har känt mig väldigt nere idag. Vet inte riktigt vad det beror på, men jag skulle tippa på att jag håller på att bli helt, jäkla less på den här vintern!

Och så saknar jag Johnnie.. har inte hunnit umgås med honom speciellt mkt den senaste tiden! några timmar på nätterna då vi sover tillsammans..


Nä, nu är det dags för mig att sova och drömma sött!

Nattinatt!

Hej igen!

Nu hade jag äntligen lite tid till att sitta framför datorn!
Så nu tänkte jag försöka minnas lite av det som hänt på senaste tiden, så att ni får en bild av vad jag gjort dom senaste veckorna.

För det första så blev det en hel del jobb en period nyligen då jag jobbade lite extra på en annan gård samtidigt som jag jobbade extra på mitt nuvarande jobb. Men nu har allt börjat lugna sig igen och återgått till det normala. Men det var kul att jobba lite på en annan gård, eftersom det motverkar att man blir s.k. "hemmablind". Dessutom är det aldrig fel med lite extra pengar och nya kontakter :)

Lillkalven därhemma mår bara bra och snart är det dags för henne att vänjas av från mjölken. Hon börjar bli stor nog att leva på vatten och hö. Igår fick hon dessutom en liten kompis då min chef tröttnade på en kalvs envishet och undrade om jag ville ha den. Kalven ville inte dricka mjölk som den skulle, så jag fick den :)
Vet inte riktigt vad det är med mig, men nåt måste det vara då jag hittills fått en katt, en häst och två kalvar helt gratis.. För det är bra många tjejer som drömmer om att få en egen häst, medans jag som inte hade behov av någon fick en. Nu är det inte så att jag är bortskämd, för det är jag verkligen inte! Delar nämligen mina föräldrar med 3 syskon.
Jag är bara en person som tar hand om djur som ingen vill ha :)  
Lillkalven tyckte det var väldigt konstigt när den nya kalven klev in i stallet. Hon blev oxå lite sotis när vi klappade på den nya, för tidigare har hon alltid fått stå i centrum. Men såfort dom lärt känna varandra kommer det bli mkt bus och lek för deras del!

hmm..Vad har hänt mer som är värt att nämna..

Äh, återkommer om jag kommer på något skoj..

Tjao!


Saknar sommaren väldigt mkt just nu ska ni veta!

Jobb och planer.

Torsdag kväll. Trött! Var längesen jag hade så mkt för mig som jag har nu. Jobb, ridning, lillkalven, träffa kompisar, umgås med Johnnie.. Och av allt detta så har jobb dominerat helt. Inte nog med att jag jobbat extra på mitt vanliga jobb pga att Lasse reste bort några dagar, jag har också fått kontakt med en gård som vill ha lite hjälp emellanåt.
Och på den gården har jag varit och praktiserat nu i två dagar för att lära mig jobbet tills i helgen då jag förväntas fixa det själv :)
Det ska nog gå bra!

Och Johnnie har jag inte sett mkt av på senaste tiden. Vi har setts på kvällar och vi har sovit tillsammans, inget mer. Och ändå bor vi ihop! Men som tur är så är vi samma skrot och korn, för båda gillar att arbeta och ingen av oss är den där "klängiga" typen som måste vara med partnern jämt. Så det går bra även om vi inte ses mkt, men jag måste väl erkänna att jag brukar gå och sakna honom en hel del..

På alla hjärtans dag nu på söndag tänkte jag och Johnnie åka till stan och käka, dels för att det är just "alla hjärtans dag" och dels för att helt enkelt få umgås lite. För övrigt tänkte vi inte göra den dagen mer speciell än så. Har liksom aldrig förstått mig på "alla hjärtans dag".. I skolan var den dagen till för att dom snyggaste skulle få rosor av brundrare/beundrarinnor. och nu känns det mest som en dag då singlar ska känna sig misslyckade och par ska försöka göra dagen speciell för varandra, vilket kräver planering och tajming. Visst, det blir inte bättre än man gör det, men jag förstår inte riktigt vad man firar.. Vänskap och kärlek ska väl visas dagligen, inte behövs det väl en dag för att vi ska komma ihåg dom vi tycker om?
Som sagt, har aldrig förstått mig på den dagen..

nä, nu ska jag krypa till kojs. ska upp tidigt imorgon!

tjao!




Fullt upp

Jag har fullt upp just nu, så jag hinner inte uppdatera bloggen så ofta för tillfället.
Har jobbat en hel del dom senaste dagarna, så jag har så gott som bara jobbat, sovit och ätit :)

Idag har jag varit ledig eftersom jag jobbat hela helgen. Skönt att få ta det lite lugnt! Eller ja..lugnt och lugnt.. Jag har varit till veterinären med mina två katter och kastrerat dom, matat lillkalven och gått en promenad med min lilla ponny. Och däremellan har jag försökt vara med Johnnie, som jag inte alls haft tid för dom senaste dagarna.





Nu ska jag käka kvällsmat :) Ska upp tidigt imorgon, så jag ska försöka krypa till kojs i tid idag!

Tjao!

Lite smått och gott!

Min dag har varit bra, trots att det snöat till och från hela dagen.
Jag gick upp tidigt idag då hovslagaren skulle komma. Johnnie skulle iväg och jobba så han gick upp strax efter mig. Han är ju en av dom som måste ta reda på all denna snö som singlar ner från ovan :)
Meningen var att Johnnie skulle komma hit till mitt jobb(ska sova över här inatt som vanligt) och hålla mig sällskap, men det satte snön stopp för. Men det gör inte så mkt, för jag får ju träffa honom imorgon.

Det finns väl egentligen inte mkt att säga om min dag då den har varit rätt händelselös. Och inte blir det mkt att berätta i helgen heller eftersom jag ska jobba då, både förmiddagar och eftermiddagar.
Nästa helg däremot, då tänkte jag eventuellt dra ut på krogen med en kompis(och kanske några till) men det är inte helt spikat än. Min bror ska även firas den helgen.

På tisdag ska mina små kissekatter kastreras om allt går som det ska. Jag håller tummarna för att dom inte är dräktiga.. Johnnie blir nämligen INTE glad om katterna förökar sig :)

Mina dagar går väldigt segt just nu. Måste bero på vintern.. Har någon nåt bra tips för att bli piggare?

<----Sååå trött är jag!

 

Nä, nu ska jag sova. Blir inte piggare av att sitta här :)

Nattinatt!


Fler bilder från fjällen!

Hejsan! Hittade på några bilder från fjällen som en kompis tagit :)


De här är ett roligt kort! Camilla laddar, simon gör sig redo, Johnnie och Hampus kollar in poängen och jag ska köpa dricka. Sen vad grabbarna vid banan bredvid gör, det lägger jag mig inte i :)



En av mina "få-iväg-det-där-förbannade-klotet-som-aldrig-samarbetar-stilar" Nice ass..



Såhär ser jag ut om man kollar genom en toarulle..bara så ni vet alltså..



Här går det undan i barnbacken!



Nåt var visst väldigt intressant :)


Tjao!


RSS 2.0