Vårkänslor!

Idag har jag haft lite vårkänslor! Underbart!
Det har ju inte varit töväder, men ljuset stannar allt längre på eftermiddagarna och det var det som satte igång mina vårkänslor. Gick och sjöng med i låtarna på radion samtidigt som jag mjölkade, ett säkert tecken på att jag är på bra humör :)

Nu har jag precis kommit hem och ska laga lite tacos. Kommer kännas konstigt att äta tacos själv, men jag får vänja mig. Johnnie jobbar nämligen eftermiddag varannan vecka numera. Så varannan vecka får jag äta själv..


Finfin söndag!

Har precis klivit upp ur sängen. Blir alltid jobbigare att kliva upp när Johnnie jobbar eftermiddag, dvs har sovmorgon..
Satte mig direkt vid datorn för att betala dom räkningar som jag fått den här månaden, men då hade dom såklart "driftstörningar" på swedbanks hemsida. Jippi.. Ska testa igen lite senare, annars får jag väl ta det ikväll.

Gårdagen var väldigt trevlig. Först var jag ju hem och red, sen tog jag det rätt lugnt mitt på dagen innan det var dags att laga mat. Det blev köttfärssås och spaghetti, en riktigt god sådan :)
Pontus umgicks med oss hela kvällen och det blev minst sagt konsiga samtalsämnen tillslut!

När maten var uppäten och en matlåda fixad, åkte vi och handlade. Förutom mjölk och annat vanligt man handlar köpte vi chips och godis. På söndagar får man lyxa till det lite!
Dessutom kan jag nämna att vi träffade halva Johnnies släkt i affären.. haha!

Kvällen avslutades med att kolla på Wallander och äta riktigt onyttigt :)

Dagens ridning :)

Har nyss kommit hem från mamma och pappa. Idag var det Taras och Mirandas tur att jobba lite och jag är nöjd med bådas prestationer. Båda fick gå samma runda, dvs till grannen och tillbaka som sammanlagt blir en sträcka på ca 3 km. Alldeles lagom för dessa 2 otränade tjockisar!


Tara får alltid en slarvig fläta när jag ska rida henne. Hon har så lång man att tyglarna annars lätt trasslar in sig i den.. När jag tävlade henne fick hon oxå alltid en fin fläta :)

Mirran var som vanligt het och ville öka takten hela tiden. Men sålänge man var lugn och sansad gick det bra, men minsta lilla rörelse fick henne att börja takta. Så det gällde att sitta helt still!



Det roliga med Mirran är att hon jämt är så positiv. Öronen är jämt framåt, även när jag spänner sadelgjorden!


Tjejmilen

Såg att jag fått ett häfte angående tjejmilen. I år vill jag vara med! Så nu är det verkligen dags att börja träna, för jag vill ha bättre tid än förra gången. Måste alltså springa en mil på ca 55 minuter..





Hoppas på att förkylningen försvinner snart.. Tränar aldrig när jag är sjuk!


Min lilla tjej :)

När jag var hem till mamma och pappa idag passade jag på att hälsa på mina djur nere i lösdriften. Lilla Sköna kom direkt och hälsade när jag klev in i byggnaden. Hennes skadade horn ser bra ut, och ser ut att växa som det ska.
Vi var ju oroliga att vi skulle behöva avhorna henne efter skadan, men troligen kommer vi inte behöva det.
Hon blev lika glad som vanligt över uppmärksamheten, hon börjar bli väldigt bortskämd :)





Behöver vi inte avhorna henne så kommer hon iaf alltid ha en gullig liten krok på ena hornet! Det är min lilla tjej :)

Bullen!

Min lördag har hittills varit jättebra! Dagen började med en sovmorgon tillsammans med en mysig pojkvän. Sen åt jag en ordentlig frukost innan jag åkte hem till mamma och pappa för att sköta hästarna.

Idag var det Bullens tur att blir riden, vilket han verkade vara väldigt glad över. Han blir ju så grinig när jag rider Tara :)
Dessutom tog jag en sax och trimmade Bullen lite här och var så nu ser han lite extra vacker ut!

Ridturen gick bra, fast Bullen var på sitt "jag-är-livrädd-för-allt-humör" och skulle fjanta sig för allt. Men miljö- och konditionsträning fick han iaf. Eftersom bullen sprungit på travet i nästan hela sitt liv kan han inte speciellt mkt. Så han vet inte ens vad jag menar när jag använder skänklarna. Han lyssnar bara på tyglarna.
Så just nu försöker jag få honom att fatta att han ska lyssna mer på mina skänklar, och det är inte det lättaste. Men han börjar sakta men säkert fatta.



Bullen är så lurvig just nu, som en riktig nallebjörn :)

Imorgon ska jag hem och rida igen. Men då är det Mirran och Tara som står på schemat!


fredag kväll :)

Nu har jag dragit av mig dom åtsittande ridbyxorna och tagit på mig mjukiskläder. Nu är det helg! :)

Har dessutom hällt upp ett halvt glas vin som jag sitter och snuttar på. Man måste ju får skämma bort sig lite såhär på fredagskvällen efter att ha varit igång hela dagen!
Johnnie jobbar fortfarande och kommer hem först om några timmar, så jag sitter här alldeles ensam.. Men alldeles strax ska jag gå och lägga mig så att jag orkar rida imorgon :)


Dagens ridlektion :)

Idag fick jag rida en ponny vid namn Arix. Har ridit honom en gång tidigare och då var jag inte så jätteimponerad.. Han var stel, trög och med huvudet högt upp i luften. Det var ingen vidare lektion..
Denna gång gick det mkt bättre.
Efter mkt arbete på böjt spår fick jag honom tillslut att gå på tygeln vilket är en väldigt bra början! Och mot slutet gick han väldigt bra, så jag är väldigt nöjd :)

Självklart var det mkt som var mindre bra.. Jag måste till exempel träna mkt på sitsen, men det har jag vetat hela tiden! Och den blir allt bättre, så jag gör iaf framsteg hela tiden.
Men nu när jag börjar lära känna Arix blir det allt roligare att rida honom. Nu vet man vad man måste öva på med honom!

Tyvärr har jag inga bilder på Arix..

Bruno Mars

Ny favoritlåt :)


Ensam..

Sitter här ensam med datorn i knät, tv:n påslagen och en varm brasa för att få upp lite extra värme här i vardagsrummet. Har precis kommit hem från jobbet efter att ha jobbat över lite.
Efter mjölkningen sysselsatte jag mig med att klippa kvigor. Jag tycker att det är rätt kul, så jag jobbade över med flit pga det.

När jag väl kom hem skulle Johnnie precis åka och jobba. Jag ville verkligen inte att han skulle åka.. Det kändes ungefär som när man är nykär och inte kan vara ifrån varandra. Det var längesen jag kände så, för man har ju vant sig vid att vi inte ses så ofta pga jobb, ridning, kompisar osv.
Men både han och jag vet ju att han måste jobba, så jag fick låta honom gå. Men det var faktiskt jobbigt idag!
Saknar honom redan..


Det kurrar i magen så det är hög tid att äta. Äter alltid så dåligt på fredagar, kan inte fatta varför..

Tjao!

Torsdag kväll.

Sitter vid datorn och har rätt tråkigt. Ska i vanlig ordning sova över här på jobbet för att ta hand om morgonmjölkningen imorrn.
Det är vanligtvis kul att låna datorn på jobbet, för internetanslutningen är mkt snabbare här än hemma. Men nu känns det som om jag har kollat allt.. Så nu har jag inget att göra!

Innan jag åkte till jobbet idag tog jag en ridtur på lilla Tara. Hon är en riktig tjockis just nu och behöver jogga av sig många kilon så jag försöker att rida henne regelbundet nu.
För dom som inte vet det så är Tara min lilla c-ponny som jag växt upp med och själv ridit in. Hon har haft problem med fång varje sommar dom senaste åren så det är mkt därför det är viktigt för mig att banta henne nu. Hoppas på att hon ska slippa sjukdomen i år..
Jag har ju inte ridit henne så mkt under en lång period och nu när man väl hoppat upp på henne igen minns jag hur kul det var att rida henne.

Hon är helt olik Bullen. Bullen är ju en travhäst, så travstegen är lååånga och galoppen lite knasig. Dessutom är han lite slö och ska vara rädd för allt.
Tara däremot, har små korta travsteg, härlig galopp och är väldigt framåt. Men med märks att hon är en ponny, för hon kör med klassiska "ponnyfasoner".

Dagens ridtur gick iaf bra och Tara njuter verkligen av att få sin mattes uppmärksamhet igen. Bullen däremot, var sur och grinig. Avis antagligen..

Hade ingen ny bild på Tara, tyvärr..


Förkyld...

Nu har min sega förkylning "äntligen" brutit ut. Självklart vill jag inte bli förkyld, men det är nog enda sättet för mig att bli av med den! Den har legat och ruvat länge i väntan på att ploppa fram..

Usch, gillar inte att vara sjuk.. Men det kunde ha varit MKT värre! Chefen har varit magsjuk under veckan jag var bortrest. Och DET är inte kul! Synd att han lyckades bli sjuk när jag väl hade semester, annars hade jag ju kunnat hoppa in och jobba extra så att han iaf fick ta det lite lugnt..

Nu ska jag gå och ta in ved. Det är svinkallt här inne!

Tjao!


Några bilder från Teneriffa! (del 2)

Nya bikinin, superfin! Sitter perfekt :)






Fina saltvatten-lockar :)





Några bilder från Teneriffa! (del 1)

Här kommer några bilder från semestern! Eftersom min internetanslutning är rätt seg tar det lång tid att ladda upp bilder. Därför kommer jag ta några bilder i taget :)

Vår utsikt från balkongen. Vi hade vår balkong på hotellets baksida, men det var bara skönt! Varmt och soligt på förmiddagen, svalt och skönt på eftermiddagen. Dessutom fick vi vara ifred eftersom poolen var på andra sidan. så vi hade ett riktigt bra rum :)




Vi blev direkt kompisar med en haltande duva. Jag kunde näääästan klappa den :)


Utsikt från poolen!




Det känns som om vi inte gjorde nåt annat än åt, sov och solade. Och en kväll när jag ätit mkt tog jag en liten bus-bild på min mage! Spände ut den ordentligt så att jag såg ut att vara gravid :) Obs: Jag är inte gravid! haha!


Vad vore bloggar utan egobilder?


Mer bilder kommer inom kort :)

Hemma igen :)

Nu är jag hemma igen efter min och Johnnies utlandsresa. Måste faktiskt erkänna att jag tycker att det är skönt att vara på hemmaplan igen. Har saknat djuren och familjen!

Så det första jag gjorde idag var att åka hem till mamma och pappa, sadlade Bullen och sen red jag en skön tur i det svenska vinterlandskapet. Var så härligt att rida igen!

Hörde att jag och Johnnie åter igen valt rätt vecka att åka på semester på. I somras prickade vi in den varmaste veckan, så när vi var uppe i norrland där det var svalt och skönt låg alla här hemma och flämtade i skuggan. Och nu när vi var utomlands i värmen fick vi sms om att det var närmare -30 här hemma, usch.. Skönt att vi slapp det :)

Nägra bilder från semestern har jag inte redo att visa än. Men jag ska försöka fixa det så snart som möjligt. Kompisar har nämligen hört av sig och vill se massor av bilder från resan. Håll till godo!

Berättar mer om resan sen!

Tjao!

Favoritlåtar just nu!

Här har vi några låtar till som jag gillar just nu:








Helg!!

Nu har min helg börjat! Och nu börjar det killas lite i magen eftersom det inte är långt kvar innan jag och Johnnie åker utomlands! Har ju aldrig varit utanför Sveriges gränser, så jag vet inte alls vad jag ska förvänta mig.. Men det ska bli kul att åka ut på äventyr :)

Sitter just nu här vid datorn och kikar lite. Alldeles strax ska jag stänga av datorn och gå ut. Snö ska skottas och ved ska bäras in. Sen ska ett helt hus städas, för det är alltid skönare att komma hem efter semestern om huset är rent och snyggt!

Ikväll ska jag iväg och rida lektion, och sen gäller det att jag kommer isäng tidigt. För imorgon på morgonen ska jag iväg och jobba lite hos bonden här i närheten. Han frågade så snällt, och jag har alltid så svårt att säga nej.. Efter att jag jobbat klart ska jag och Johnnie in till stan och fixa det sista innan semestern.
Sen blir det till att packa! Nu killade det till i magen igen..Va kul det ska bli!

nä, här kan man inte sitta hela dagen!

obs! Jag kommer inte uppdatera bloggen nåt under resan, men när jag kommer hem ska ni få se massor av bilder :)

Jippi..

Jippi, hunden har fått tag i soppåsen igen..Alltid lika kul när man kommer hem från jobbet!


Bild från fjällen!

Gillar den här bilden! Heidi tog den under vår sista kväll i fjällen för ett år sen. Gillar den eftersom det är så mkt som händer på bilden! Alla gör olika saker..


Ny favoritlåt :)

Gillar verkligen Avril Lavignes nya låt! Har lyssnat mkt på henne genom åren, och har alla hennes skivor. Jag gillar hennes stil, hennes röst, hennes attityd.. allt!

Hennes senaste låt, "What the hell" har fått mig att helt enkelt tänka "what the hell!" när nåt inte riktigt går som planerat..

Lyssna på låten här:


Söndagspyssel

Min söndag började med att jag jobbade fram till 11(6-11) sen åkte jag hem och åt lite, duschade och drog på mig stallkläder. Sen spenderade jag några timmar i stallet där jag pysslade med lite allt möjligt.  Satte bland annat upp några tavlor i sadelkammaren för att det ska bli lite mysigare därinne.

Tavlan på Bullen fick jag av mamma och pappa en julafton för några år sen. Mamma hade hittat på ett ställe där man kunde beställa tavlor på travhästar. Bullen sprang ju på travet i många år, så det är kul att ha en tavla med honom på tävling :)






Smörjde in våra 2 lädersadlar också innan jag åkte. Resten av sadlarna är av syntet så dom är mer lättskötta :)



Lite lagom söndagspyssel!
Resten av kvällen bestod av städning och inhandling av mat. Sen kollade vi på Wallander innan vi kröp ner i den mysiga sängen med nya sängkläder :)

Shoppingtur i stan :)

Igår var jag in till stan och shoppade. Det var riktigt längesen! Eller ja, jag var ju in till stan förra helgen och träffade Malin + handlade lite småsaker, men det var längesen jag verkligen shoppade.
Och såhär mkt var det flera år sen jag köpte så en och samma gång. Jag är så kräsen att jag oftast inte hittar speciellt mkt som faller mig i smaken :)

När jag är i stan brukar jag antingen känna mig lite less, sliten och uttråkad eller glad, snygg och pigg. Oftast beror det helt enkelt på hur trött och hungrig jag är, för är jag hungrig blir inget bra på nåt sätt! 
Men igår var humöret på topp och det kändes bra att förnya garderoben lite, är så sällan jag handlar kläder numera.. 

Bilder på det jag handlade finns inte än, men det kommer väl lite då och då.. vartefter jag använder kläderna och så! Men jag kan räkna upp det jag köpte(ska försöka komma ihåg..)

# En polotröja och en huvtröja att ha på jobbet(båda på rea)
# Två fintröjor(ena på rea)
# Ett par mjukisbyxor
# En skjorta
# En bikini
# Lite snygga underkläder som jag ska överraska Johnnie med.. :)
# Lite smått och gott på apoteket, t ex flux, hudvårdsprodukter och liknande
# Strumpbyxor

det var säkert nåt mer, men det var de jag kom på!

Eftersom jag kände mig så snygg igår tog jag några bilder. Så när jag känner mig sliten kan jag se på dom och tänka: "fan, va jag är(eller var..) snygg" haha!








Fredag kväll, ensam!

Sitter här ensam och kollar på tv, kikar runt på internet och dricker lite vin. Det är ju trots allt fredag!
Johnnie åkte med en kompis till sthlm, så han kommer inte hem än på ett tag. Fast det gör inte så mkt, skönt att få vara själv ibland faktiskt!

Imorgon tänkte jag åka in till stan och handla lite smått och gott. Det är så sällan jag handlar kläder och liknande, så jag känner att det börjar bli dags nu.



Dagens ridlektion

På dagens ridlektion hade vi hoppning. Jippi! Älskar att hoppa :)
Jag red lilla Mira, som inte är nån favorit, men ändå rolig att hoppa eftersom hon blir lite piggare då. Det gick bra med hoppningen idag och jag är nöjd.
Red lite över galoppbommar och hoppade lite olika hinder. Mira har en speciell teknik, men såfort man lärt sig hennes rörelsemönster går det bara bra!

 

Mamma tycker att det är så kul att se mig rida, eftersom jag ser lika glad ut nu som när jag var liten. Det riktigt lyser i ögonen på mig :) Kände av det idag när vi hoppade. För även om det gick sådär emellanåt så hade jag jättekul!

Lockar!

Satt och kollade på gamla bilder och hittade den här från sommaren 2009. Dom lockarna vill jag ha tillbaka! Så det är dags att klippa sig alltså..För det är då dessa lockar kommer fram :)


Armbrytning :)

Hittade några bilder Elli tog på nyår från när jag och Pontus bröt arm. Pontus vann, men fick jobba hårt och länge :)






Mirrans skada

Nu har jag varit hemma och skött om hästarna. Kollade hur det var med Mirrans skada, men jag tycker inte att det ser så farligt ut. Hon är varken svullen eller speciellt varm, och dessutom verkar hon inte ha speciellt ont eftersom jag fick peta och röra hur mkt jag ville.
Så vi avvaktar, det såg ju inte speciellt djupt ut..





Tara skadade oxå benet en gång genom att lyckas fastna i en stängseltråd som unghäst. Det var nära att hennes lilla saga slutade där, men tråden hade inte haft sönder några senor så hon klarade sig med några stygn och vila.
ärret syns fortfarande tydligt:





observera täcket jag vikt ihop och lagt under bakvalvet. Hon är så tjock och otränad just nu att sadeln inte ligger så bra utan täcket.. Men förhoppningsvis ska sadeln sitta bättre om några veckor med träning och bantning!

skador..

Har för tillfället 2 skadedrabbade att pyssla om. Igår trillade Johnnie så illa att han knäckte till handled och 2 fingrar. Han tror inte att nåt är brutet, men jag kunde inte ens känna om det var varmt för att han hade så ont. Han åkte och jobbade idag iaf, men han har fortfarande väldigt ont.

Som om inte det var nog ringde mamma sent igårkväll. Vår ponny Miranda hade kommit in från hagen med ett 4 cm långt sår på benet. Hon verkade inte ha så ont, så mamma skulle avvakta tills idag. Om det är värre idag ska veterinären komma. Ska dit och sköta om hästarna nu, och se hur såret ser ut.



Är ledig idag, och det känns jättekonstigt! Det är ju fredag, och då ska man ju jobba..


Jobba hela dagen lång :)

Jobbar hela dagen idag, men det gör inte så mkt eftersom jag är på väldigt gott humör. Det var väldigt bra musik på radion den här morgonen så jag sjöng med till det mesta. Brukar göra det när jag är på bra humör, så det är tur att jag mjölkar själv :)
Det goda humöret beror nog mest på det mildare vädret, vårkänslor!!

Jag har precis käkat frukost nr 2(äter nr 1 innan jag går ut och börjar jobba) och sta strax ut och kavla upp ärmarna.
Det står lite allt möjligt på dagens schema. Klippa kor, rengöra vattenkar, ströa åt kalvarna, göra rent kalvarnas hinkar... dessutom brukar chefen ha lite saker han behöver hjälp med, så dagen kommer nog flyta på bra. Hatar när man inte har nåt att göra, så jag vill ha många punkter att pricka av!

haha, observera kalven där bakom som suger på grinden..

 

Det verkar som om jag blir ledig på fredag eftersom jag jobbar heldag idag. Jippi! Långhelg :)

 


Tappskokurs

Såg just att ridskolan jag rider på ska hålla en tappskokurs den 5 mars. Blev väldigt intresserad då min pålle gillar att tappa skor.. Vore bra om man kunde slå på dom själv!

300kr kostar det. Inte farligt alls!


Frukost!

Färgglad frukost :)

Ger mig förhoppningsvis tillräckligt med energi för att orka rida 2 tjocka, men ack så envisa, ponnyer!


RSS 2.0