Bulleridning!

Nu är jag åter hemma. Har varit i stallet och ridit på Bullen. Det gick sådär..Hade tänkt hoppa lite från början, så jag byggde upp några hinder( 40-60cm) men pga att det var så blött på åkern bestämde jag mig för att skippa det.
Det är ju så lätt att halka när det är blött och kladdigt, och det ville jag inte riskera!
Istället satsade på att slipa på dressyren. Han blir bättre och bättre på att gå i form vilket är väldigt jobbigt för honom som inte alls lärt sig att jobba på det sättet.
Travhästar är ofta väldigt stela och osmidiga eftersom dom bara är tränade att springa rakt fram i hög fart. Att fatta galopp går numera oftsta bra, det är avsaktningen som brukar bli väldigt konstig..

Som sagt, han blir bättre. Gäller bara att träna mkt på böjt spår och framförallt kondis. När jag ridigt klart honom idag var han blötare än om han hade badat..Fick kasta på honom ett svettäcke och leda runt honom ett tag tills han var så gott som torr. Ville inte slänga på vintertäcket på en blöt häst!





Nu har jag iaf kommit hem igen som sagt. Betalade snabbt några räkningar som jag nästan glömt bort, så nu behöver jag inte bry mig om dom mer iaf.
Tänkte ställa mig och diska nu, för jag skäms över diskberget! det ska bort, NU!

Senare ikväll ska jag laga lite mat. Är riktigt sugen på att ha en mysig kväll framför tv:n. Behöver nog handla lite också..

Hemmaspa :)

Hejsan!
Idag är jag ledig, men trots det vaknade jag kl. 6 i morse och var hur pigg som helst. Sen somnade jag om, och gick upp vid 10. Borde ha gått upp när jag vaknade tidigare, för nu känner jag mig istället trött och slö. Sov nog lite länge..

Johnnie har åkt för att jobba, så jag blev kvar ensam hemma. Ska iväg strax jag med, men ville ta en dusch och äta frukost först.
Bestämde mig för att lyxa till det lite och få lite spa-känsla! När duschen var klar smetade jag in ansiktet med en ansiktsmask. Även håret har fått en inpackning :)





Köpte masken på julmarknaden för några veckor sen. Hade aldrig testat märket förr, och än så länge är jag nöjd!

Nu ska jag smörja in kroppen med en lyxig lotion och sen äta frukost.

Tjao!

Bloggdesign

Nu är ena halvan av min arbetsdag avklarad! Bara resten kvar..

Sitter och kikar runt lite här på internet just nu. Är väldigt sugen på att ändra bloggdesignen eftersom jag vill ha en så personlig blogg som möjligt. Jag vill alltså ha nåt som ingen annan har och som passar mig! Det är klurigt att fixa en själv, och det tar mkt tid.
Den tiden har inte jag, så det är därför det inte hänt så mkt med designen. Det värsta är ju att om jag väl börjat ändra, kan det ta hur många timmar som helst eftersom jag inte ger mig förrän jag är nöjd..!
Hade jag varit mer seriös med min blogg hade jag kanske bett nån fixa de åt mig, men fullt sååå viktigt är det ju inte.
Det är kul att skriva av sig och mina vänner håller sig uppdaterade. Det är därför jag skriver!

Hur intressant det jag skriver är för er läsare vet jag inte, men eftersom antalet besökare sakta men säkert ökar måste det ju vara nåt som intresserar. Jag tror ju iaf inte det beror på alla kobilder :)

Kom gärna med idéer till designen!

Tjao!


God morgon på er alla!

Hejsan!

Klockan här på datorn visar just nu 02.54 och jag har precis ätit frukost. Ska nämligen jobba hela dagen idag också. Men sen börjar min helg, så imorgon tänkte jag åka hem och rida.

Funderade på om jag skulle ladda upp en bild på mig här, men kom fram till att en nyvaken Anna inte är nåt att se. Ser ut som vilken nyvaken person som helst!

Ridningen gick jättebra igår. Trodde att jag skulle vara trött, men var istället hur pigg som helst. Har kommit in i att jobba så här mkt nu, så jag blir inte lika trött längre. Nu är det riktigt kul att jobba istället!
Fick iaf Sessan att gå i relativt lugn galopp igår, vilket helt klart är ett framsteg då hon helst av allt mer eller mindre vill skena..

Nu måste jag gå och borsta tänderna.
Tjao!

Dags att åka till ridningen!

Fick sluta tidigare än planerat idag. Vi hade gjort upp att jag skulle få sluta lite tidigare än vanligt för att hinna till min ridlektion, men eftersom Lasse var klar med sina sysslor tyckte han att jag kunde få sluta för dagen redan vid 15.00. Så jag behövde inte ens börja mjölka :)
Vilket bra jobb jag har!

Nu har jag kommit hem och har skuttat i ridkläderna. Dags att dra!
Nu får en liten bild på mig i farten:



Tjao!

God morgon!

Här börjar min dag! Kl. visar 4 och det är dags för mig att sätta igång och jobba. Är egentligen en rätt morgontrött person, och brukar näst intill hata jobbet dom dagar klockan ringer såhär tidigt. Men såfort jag fått vakna till, då är det riktigt roligt att dra på sig ytterkläderna och börja arbeta.
Roligast är det självklart att kliva upp tidigt på sommaren, för soluppgången brukar vara väldigt fin! Men nu på vinterhalvåret har jag inget val :)

Tjao!

Profil

Nu har jag uppdaterat min profil lite! Med "profil" menar jag den lilla faktarutan man kan klicka sig fram till på min bloggs startsida.

Klicka på "Klicka här för att få lite fakta om mig" (logiskt..) så ja..får du lite sammanfattad fakta om mig helt enkelt!

Kan ju vara knepigt att hänga med när man hela tiden nämner olika namn osv.. så jag skrev helt enkelt ner lite namn så att ni vet vad jag snackar om när jag skriver att jag "joggar med Viggo" eller "ska rida bullen"!

Nu måste jag skutta i säng.
Nattinatt!


Äta bör man, annars dör man!

Nu är jag mätt i magen! När jag bor här på jobbet behöver jag då aldrig gå hungrig :)

Förut i dag åt jag rester från igår till lunch. Kyckling, ris och vitlökssås - Mums! Efter det blev jag bjuden på efterrätt(choklad) och till sist serverades det kaffe. Först tänkte jag inte ta, men kände att det nog behövdes eftersom jag började känna mig mör efter att ha jobbat sen 04.00 i morse. Det var nog det godaste kaffe jag smakat!
Och pigg blev jag, det ska gudarna veta!

Dagen flöt på jättebra. Snälla kor, bra samarbete med lasse och humöret näst intill på topp(blev lite seg mitt på dagen pga att energin började ta slut, dags för mat!). Fick en hel del vettigt gjort oxå, jag är värd min lön :)
Ja, det gör ju oxå jobbet lite lättare, ser hur semesterpengarna rullar in!

Nu på kvällen, efter att jobbet var klart, skuttade jag in i duschen en snabbis för att sen kila över till chefens mor och far för att äta kvällsmat. Hade inte hunnit bli hungrig efter den ordentliga lunchen jag åt, men det finns alltid plats för lite mer mat! Sen blev det efterrätt, så nu är jag lika mätt igen..

Imorgon ska jag jobba nästan hela dagen om allt går som det ska. För om inget speciellt händer, kommer jag få smita ifrån och åka till min ridlektion. Sen ska jag jobba hela lördagen. Men jag tänkte nog(om Johnnie inte jobbar) sova hemma natten till lördag. Om Johnnie jobbar eller liknande åker jag tillbaka till jobbet direkt. Ryktades om att det skulle serveras pizza här på jobbet fredag kväll :)

Nä, nu har jag inget mer att säga om det.
Tjao!


Halloween

Halloween närmar sig och jag hittade massor av olika maskeraddräkter. Vill gå på maskerad!



Vill ha!





Vill ha dessa plagg...

Hittade dom just på www.evasunderklader.se



Jobb och kläder..

Sitter just nu på jobbet och surfar på internet. Chefen ju åkt till Irland, så jag kommer bo kvar här på jobbet och arbeta lite extra pga de.
Chefens flickvän har fixat både middag och efterrätt nu på kvällen och det var supergott! Känns lite lyxigt att få maten serverad när man är van vid att göra den själv.. :)

Fick idén att skriva upp allt jag äter och dricker på en vecka igen. Gjorde det en gång för ca 2 år sen och det är faktiskt rikigt bra, för då ser man verkligen hur ens kost ser ut! Förra gången insåg jag att jag nästan bara drack vatten till allt, och började dricka mer mjölk. Nu har Johnnie börjat klaga på att jag dricker som en kalv, och en kalv dricker 3 liter varje mål. Jag brukar faktiskt bara dricka ca 0,5-1 liter per middag!


Sitter och kikar runt lite på klänningar och annat snyggt jag kan handla hem och använda på jul/nyår. Men än har jag inte hittat det jag söker..
Nu hittade jag en väldigt intressant hemsida, lagom tills att jag ska sova! Typiskt..
Smakprov:


www.korsetten.se

Tjao!

Sovmorgon

Hejsan!
Tänkte bara skriva några rader innan jag åker till jobbet :)

Jag tog sovmorgon idag, men frågan är om jag blev så mkt piggare.. känns mest som om jag sovit bort halva dagen!
Har iaf varit ute på promenad med Viggo, alltid nåt! Sen har jag bara ätit frukost och läst morgontidningen. Kommer inte hinna nåt mer eftersom jag måste packa och åka till jobbet nu. Ska bo kvar på jobbet nu när jag ska jobba både morgon/förmiddag och eftermiddag. Dessutom börjar vägarna bli lite lömska nu när vintern är på ingång, så att ge sig ut kl 03.00 på mornarna när man är nyvaken kännas inte lockande.

Har börjat kolla runt lite på internet efter lite snygga kläder att ha på jul, nyår och andra festligheter/högtider som väntar nu i slutet på året. Dags att handla lite nytt nu!

nä, får prata mer om det sen. Måste packa!

Tjao!

Uppdatering :)

Sådär ja, middagen avklarad!

Sitter just nu i soffan med datorn i knät och kollar på tv. Ska strax gå och lägga mig, men tänkte bara uppdatera bloggen lite snabbt.

Tog en ridtur på Bullen idag, och eftersom det var kyligt passade jag på att inviga mitt nya ridtäcke. Skrittade mest, men för att testa hur pass bra täcket satt galopperade jag även en bit. Satt perfekt :)

Känns så tråkigt att uppdatera bloggen när jag inte har möjlighet att ladda upp nya bilder. Har ju glömt sladden jag ansluter mobilen till datorn hos en kompis.. Får försöka använda min vanliga kamera oftare!

Min chef har rest till Irland, så nu blir det långa dagar fram tills lördag kväll. Tänkte ta sovmorgon imorrn bara för att ladda upp batterierna :)

Tjao!

Fullt upp hela helgen lång..

Idag är jag väldigt trött! Har varit full fart mer eller mindre sen i måndags, så det är rätt naturligt att vara lite trött och sliten nu. Dessutom blev det sent igår, vilket med all säkerhet bidrar till tröttheten.

Ska börja från början: När jag jobbat klart i fredags och äntligen trodde att jag skulle få en lugn och skön fredag åkte jag på urinvägsinfektion(pga av att jag suttit för kallt på jobbet, pucko!). Och alla som nån gång haft det vet att den INTE är speciellt roligt..
Ringde vårdcentralen, fick svaret: "Vänta med att komma hit tills på måndag. Men om du inte står ut med smärtan får du komma hit så kollar vi upp det hela. Men kom innan 16.30, läkaren går hem då.."

Vänta tills på måndag? Det kan väl inte vara bra att gå med urinvägsinfektion en hel helg?
Ringde mamma(ni vet, mammor kan ju allt!) och hon tyckte det lät konstigt och tyckte att jag skulle åka. Snabbdusch, på med mjukiskläder och stack iväg. Dom kollade upp det hela och det visade sig vara en klockren urinvägsinfektion.
Fast det visste jag ju redan, har haft sjukdomen förr..Men på vår vårdcentral är dom kinkiga med att skriva ut recept och vid minsta osäkerhet blir man utan. Hade med andra ord tur att testet gav resultat, trots att jag kissat ca var 10:e minut sen jag kom hem från jobbet..

Åkte och hämtade ut tabletterna. Mitt kort ville inte funka när jag skulle betala, så av ren tur träffade jag på Johnnies syster som lånade ut lite pengar. Lovade att komma över och fika som tack :) Ibland har man verkligen tur!

Kom hem, skuttade i ridkläderna och åkte till ridkolan. Inte tänkte jag missa en hopplektion! Red Sessan, som trots att hon är dräktig var het som fasiken och jag hade fullt upp att hålla henne. Vi hoppade en liten bana, och alla var väldigt imopnerade av att jag i huvudtaget hann med att komma ihåg banan i farten..Är rätt imponerad jag med om jag ska vara ärlig..
Slutkörd kom jag hem den kvällen!

Sen igår var jag hem och red min lilla travhäst Bullen, som faktiskt skötte sig fint. Övade galoppfattningar på en av åkrarna och trots några små bocksprång är jag nöjd. Bullen var dock SJÖBLÖT när vi var klara, så jag skrittade av honom länge tills han torkat.

Sen åkte jag hem, gjorde mig klar och åkte med Johnnie och Pontus i lastbilen till mitt jobb. Johnnie har köpt en gammal bil av min chef som vi skulle hämta. Allt gick bra och i samma veva tog vi med oss holläntaren som jobbat under sommaren hos oss för att åka och äta.
Åkte hem till mig och johnnie, bytte vil och sen åkte vi till Gävle. Fick vänta ett tag på maten med det är det värt..Maten är namligen underbar på den resturangen!

Kom som sagt hem sent, och vi somnade direkt!

Nu ska jag och Johnnie strax åka till sthlm för att gå på en liten spökvandring. Det var en present vi fick från mamma och pappa i julas :)

Måste sticka nu om jag ska hinna!
Tjao!


Torsdag! eller..?

Idag ska det vara torsdag, om jag minns rätt. Det är lite knepigt att hålla reda på dagarna när man varit ledig! Den här veckan var jag ju ledig måndag och tisdag, så det innebär att mitt huvud är inställt på att det är tisdag idag :) Va konstigt det kommer kännas imorgon när det är dags för helg efter att fredagens jobb är klart..

Har sovit gott inatt och känner mig pigg och glad idag. Kan bero på det rätt så fina höstvädret, för igår regnade det ju bara..!
Har nyss kommit hem från en joggingrunda med Viggo. Det var några minusgrader, så kylan bet i kinderna. Vi mötte på mamma oxå, som var ute på hemtjänstärenden.
När vi kom hem hängde jag ut några talgbollar till fåglarna, dom måste äta upp sig ordentligt nu! Och hade jag inte gjort det nu så hade jag bara glömt det.

Nu ska jag bara skriva klart det här inlägget, sen ska jag städa lite. Hunden fäller riktigt ordentligt och städar man inte tillräckligt ofta ser det ut som om det ligger långhåriga möss lite här och var :)

Nä, här blir inga barn gjorda!
Tjao!


Ullared!

Nu har jag och mina 2 tjejkompisar kommit hem från våran lilla road trip ner till Ullared.
Vi alla är nöjda med våra inköp och vi hade riktigt roligt(tycker iaf jag). Vädret kunde ha varit bättre, men man ska väl inte klaga..har ju hittills varit en väldigt fin höst!

Vi åkte hem till Heidis pojkvän i stan under söndagseftermiddagen, övernattade där och åkte kl 4 morgonen efter. Det var inga problem alls att gå upp tidigt för nån av oss, vi är ju vana :)
Resan tog rätt exakt 6 timmar och 20 minuter(plus 10 minuters kisspaus på en mack). När vi kom fram var det bara att börja handla!
Det var inte speciellt lätt att ha en kundvagn med sig inne i butiken, så vi bestämde oss för att gå till kassorna och betala för att sen handla det sista i varsin vanlig korg. Gick mkt bättre!

När vi kände oss nöjda åkte vi till stugan och tog det lugnt resten av kvällen. Dagen efter gick vi in och handlade lite till, mest pga att Heidi glömt köpa en sak. Sen började helt enkelt jag och camilla hitta fler saker vi ville ha.. Det var farligt att åka till Ullared, man måste behärska sig och se till att ta sig därifrån innan det blev för dyrt!

Kanske ska räkna upp lite av det jag köpte:

¤ Gardiner
¤ Kläder
¤ Sängkläder
¤ Hundben
¤ Hundleksak
¤ Hästtäcke
¤ Smink
¤ Julklappar
¤ Ljus
¤ Ljusstake
¤ Bilschampoo
¤ Hopprep
¤ Tavlor
¤ Skärp
¤ Tvål, schampoo, balsam och tandkräm
¤ Julpapper
¤ mm!

Det var en del av allt jag köpte.. Och bilen var proppfull när vi väl bestämde oss för att åka hem.

jag hade tänkt lägga in bilder, men det verkar som om sladden jag använder när jag kopplar mobilen till datorn blev kvar hemma hos heidis pojkvän..
Jag fixar bilder sen!

Tjao!






Hej då!

Ridningen gick superbra och Bullen var modigare än någonsin :)

Har lite brådis nu, så det här inlägget blir kort. Ska packa och duscha, sen bär det av till stan! Ullared, here I come!
Hoppas på att det blir en trevlig resa tillsammans med tjejerna. Det är det som ska bli roligast, själva handlandet kommer på andra plats..

Nu blir det iaf inga uppdateringar på ett tag. Tidigast på tisdag kväll..om jag orkar!

Tjao!


En bra morgon :)

Sitter här i min ensamhet och äter frukost. Johnnie har åkt för att fixa lite grejer och jag ska strax vidare jag med. Alltså gör det inte speciellt mkt att jag är ensam hemma, hinner alltid med mer då!

Har hittills haft en riktigt bra morgon. Det är numera sällan jag lugnt får vakna upp vid Johnnies sida och sen ligga och småprata ett bra tag innan man kliver upp. Älskar dom dagar som startar så! Och idag är en sån dag :)
Efter att vi klivit upp tog jag Viggo med mig på en promenad/joggingrunda.

Nu när jag är klar med frukosten ska bara tänderna borstas och sen bär det av hem till mamma och pappa. Det är perfekt väder för en uteritt!

Kl. 17.00 ska jag träffa Heidi i stan och sen ska jag, hon och Camilla spendera kvällen tillsammans. Vi ska sova över hos Heidis pojkvän som bor i stan för att sen kunna åka tidigt imorgon. Vi ska ju nämligen till Ullared då!

Nu ska jag dra vidare!
Tjao!

Gårdagens ridning

Igår fick dom som ville rida barbacka(utan sadel) på ridlektionen. Jag, som skulle rida min favvo, tyckte att det skulle bli kul och skippade sadeln.
Dom övriga som skulle vara med på lektionen skakade på huvuderna, kallade mig modig/tokig och undrade om dom skulle ringa ambulansen redan nu.

Min favvo Sessan är väldigt full av energi, men otroligt snäll så jag var inte så orolig. Men för säkerhetsskull tog jag med sadeln ut i ridhuset, man vet ju aldrig vad vi ska göra för övningar..

Allt gick jättebra och Sessan gick nästan bättre utan sadel än med :) Testade även några galoppfattningar som gick sådär, brukar nämligen vara i galoppen hon är som mest pigg och sprallig.
Satt iaf kvar hela lektionen och lyckades med en jättefin ökad trav som både jag och min ridlärare var väldigt imponerad av.

Jag älskar den hästen!


Tjao!

Ko på resande fot..eh..jag menar klöv!

Idag har jag hämtat hem min ko från jobbet. Har nämligen köpt min favoritko som skulle gå på slakt. Det var lite spännande, för det var första gången jag körde min transport lastad. Allt gick jättebra och hon gick både på och av transporten alldeles själv utan att vi fick bråka på henne.



Eftersom hon stått uppbunden dom senaste veckorna busade hon omkring väldigt mkt när vi släppt henne. Hon blev väldigt intresserad av dom andra korna och dom av henne. Roligast var tydligen dom baggar som går i samma hage som henne, för dom busade hon med en hel del!
Dom var dock inte lika roade.. :)


Gammelkon fick godkänna nykomlingen.


Ferdinand blev väldigt förälskad i Lorry(som kon heter) och följde henne som en svans.

Nu ska jag iaf se till att få i mig lite mat då magen kurrar. Sen ska jag städa här hemma. Tro mig, det behövs..

Tjao!

Solig fredag och en dö grävling!

Jag älskar soliga fredagar! Det spelar ingen roll vad det är för årstid, soliga fredagar är underbart! Och det var inte bara jag som tyckte det :)


Min dag började, som vanligt på fredagar, kl 02.30. Åt frukost och gav Johnnie en puss innan jag hoppade in i bilen och styrde mot jobbet.
Johnnie ringde när jag kommit halvvägs och utbytte några ord. Vi hann nämligen inte säga så mkt till varandra då Johnnie klev upp när jag skulle åka.

Plötsligt, under tiden jag pratar, uppenbarar sig en lurvig figur på vägen. Tvärnitar(för andra gången den här veckan..) och styr åt sidan.
Det visade sig vara en påkörd grävling, mitt i vägen. stannade, på med varningsblinkers och på med några handskar Johnnie glömt kvar i bilen. Måste se till att den var död, och isf släpa den åt sidan. Johnnie bad mig att vara försiktig, vilket jag självklart är. Påkörda,skadade och stressade djur kan vara mkt farliga.

Men den lilla stackaren hade redan passerat pärleporten. Det var dock inte längesen, för den hade inte blivit likstel. La den försiktigt i diket, och det är antagligen där den får sista vilan.

Jag förstår inte hur man kan köra på ett djur och bara lämna den där? Jag vill vara helt säker på att djuret dött, om inte, se till att den får ett så snabbt slut som möjligt. Och sen placera den i diket, för dom döda ska man visa respekt. Hur kul är det att sluta sina dagar utsmetad på en väg?
En bekant fick stanna en morgon och avliva ett rådjur som nån lämnat att dö av skadorna den fått av en bil. Hoppas verkligen att nån högre makt ser till att folk som skiter i djur på det sättet får lida lika mkt som djuret fått göra..
Jäkla idioter som inte kan ta hand om det dom kör på, varesig det lever eller inte!

Nog om det. Nu ska jag äta lite och sen krypa ner i sängen och sova lite innan jag ska iväg och rida.
Tjao!

Tandis!

Hejsan hoppsan!
Hittills idag har jag hunnit med en joggingtur med Viggo och frukost. Frukosten bestod av 4 mackor prydda med renkorv, mums! Och självklart blev det juice till, är obotligt förälskad i juice..
Känner mig pigg och glad idag, kanske beror det på den uppfriskande joggingturen? Eller så kanske det beror på att det snart är helg.



Nu ska jag skutta in i duschen och sen bär det av till tandläkaren. Var nyligen där, men pga att mitt tandkött började blöda lätt ville dom kolla en gång till och se om det blivit bättre. Såg nämligen ut som en vampyr i munnen senast när dom höll på och grejade.. Tur att man inte är rädd för blod!

Tjao!

Julmarknaden!

Här har ni lite bilder från julmarknaden jag var på i helgen:


Jag, redo att sticka iväg på julmarknad!


Muggar, skålar och ljusstakar med små drakar, katter och grodor på! Otroligt fina!


Gröt? nej, det är ett ljus!


Underbara käpphästar! (hade 3 st när jag var liten)






Syrran köpte denna lilla underbara varelse. De är en vetekudde i form av en råtta :) Blev så kär i den att jag sen köpte en egen!

Tjao!

Övningskörning!

Det är kyligt ute idag! När jag stack ut var det nollgradigt.. Har varit ute med Viggo på en kombinerad promenad/joggingtur(ca 50/50).
Känner att jag måste komma igång ordentligt med träningen igen eftersom ryggen börjat ömma. Det gör den bara när jag tränat för lite..

Innan jag stack ut med hunden tog jag på mig en reflexväst över jackan. För även om det är rätt ljust ute vid 7-8 så syns man ju mkt bättre med reflexer. Dessutom är älgjakten igång och tror dom att jag är en älg nu, då borde dom gräva ner sina vapen norr om huset!
När man var yngre var man ju mer kinkig över vad man hade på sig, men nu när man själv kör bil vet man hur otroligt bra man syns med reflexväst. Både i mörker och i ljus. Dessutom ska man vara ett bra föredöme! det är många ungdomar som åker till skolan när jag är ute och går med hunden, och jag hoppas att dom tänker på att även jag som bara är 22 oxå använder reflexer. Inte bara medelålders kvinnor ute på sin dagliga promenad..

Senast igår träffade jag på en person utan reflexer. Det var kolsvart ute på en 80km/h-väg och jag såg personen först när jag var några meter ifrån då det var i en kurva. Tur att personen gick på motsatt sida, annars hade det nog varit nära. Hur tänker folk i det läget?

Även när jag möter nån som övningskör vill jag vara ett bra föredöme. När jag övningskörde hände det mer än en gång att folk blåste förbi i 130km/h och nästan trängde mig av vägen. Bara för att dom såg skylten på bilens bakända tyckte dom att dom hade rätt att göra så. Kan lägga till 2 saker: Jag körde inte extremt långsamt, utan helt enkelt det skyltarna angav. För det andra var det bara killar som betedde sig som idioter.

När jag möter nån som övningskör skärper jag snarare till mig extra mkt. Använder blinkers, kör om lugnt men bestämt och försöker hålla hastigheten. Jag är otroligt noggrann när jag ser nytt folk på vägarna!
Jag vill vara ett gott föredöme och inte "odla fram" nya idioter på vägarna. Vi har så många redan! Tänk på det nästa gång du ser den gröna övningskörningsskylten.


Hovslagare på besök

Idag fick jag kliva upp tidigt för att hinna ta in hästarna innan hovslagaren skulle komma. Ofta när det är viktigt att jag kommer upp tidigt brukar jag vakna till mitt i natten och tro att jag måste upp. Den här gången vaknade jag runt 4, men det gjorde inte så mkt eftersom jag älskar känslan av att kunna somna om.

Vaknade sen ca 06.45, fast att jag tänkt gå upp 7. var ingen idé att ligga kvar, så jag klev upp. Käkade frukost, rastade hunden och åkte hem till mamma och pappa. Mamma brukar vanligtvis hjälpa till när hovslagaren ska komma, men pga av hennes nystartade företag har hon fullt upp.

Hästarna skötte sig finfint om man räknar bort gammelponnyns lilla utbrott. Antagligen är det bara så att åldern börjar ta ut sin rätt efter 32 år. Så hon är helt enkelt stel i benen och ogillar när hovslagaren verkar hovarna på henne. Fick ta tag i nosen på henne för att hon skulle lugna sig :)



Resten av dagen flöt på bra. Det är lite mysigt att gå och titta till korna på kvällen när mörkret fallit och kylan tar vid. vet inte varför, kanske beror det på min härliga uppväxt bland korna. Brukade ofta vara med mamma och pappa i ladugårdarna på kvällarna :) Gillar närheten till dom lugna, varma djuren!

Nu har Johnnie somnat här i soffan och klockan börjar bli mkt. Ska väcka Johnnie så att jag får sällskap i sängen!

Tjao!

Snabb uppdatering..

Har haft fullt upp hela helgen, därav den dåliga uppdateringen!

På lördagen var jag och syrran på julmarknad här i österby(laddar upp bilder sen) och sen red jag en vända på Bullen innan jag, Johnnie och Pontus åkte till stan och käkade på resturang.



På söndagen åkte jag till stan och handlade lite, red och sen åkte jag och tog före-och-efter bilder(före och efter en mary kay sminkning)

Jag får berätta lite mer detaljerat imorgon, har mer tid då nämligen :)

Tjao!

Julmarknad

Frukosten är avklarad och nu är det dags att göra nytta. Det är en julmarknad här i Österby så jag och syrran tänkte åka dit. Vi har precis bestämt oss för att ses där om en timme. Jag vet att det är tidigt att anordna julmarknader, men Österby är rätt känt för sin tidiga julmarknad.. Vet inte varför dom har den redan nu, men det är samma visa varje år. Och alltid blir man lika förvånad över att den är så tidig :)

Efter julmarknaden ska jag åka hem och rida. Och ikväll tänkte vi försöka åka och äta tillsammans med några vänner som länge velat att vi ska hitta på nåt. Johnnie och jag är ofta rätt uppbokade så det har inte blivit av tidigare.

Har börjat röja upp lite här hemma, men det finns mkt kvar att göra. Hela diskbänken är full med disk t ex, och bara det tar sin lilla tid att diska igenom.. ska ta en före-och-efter bild så ni får se vilken skillnad det blir!


Nu ska jag gå och göra mig klar.
Tjao!


Marknadsköp

Här har vi lite bilder på några av grejerna jag köpte på marknaden!






Köpte en t-tröja som jag tyckte var både rolig och hemsk. Tänkte ha den när jag jobbar, så gör jag lite reklam för mjölk :) Mamma köpte en t-tröja hon med, i samma stil fast med en annan text. Den handlade om kor som förvandlade missbrukare och uteliggare till smör..!



Tjao!

Sovställningar

Engelska professorn Idzikowski har analyserat sex vanliga sovställningar och kunnat koppla dem till olika personligheter. Hur sover du?

Soldat:
Personer som sover på rygg raklång med händerna vid sidan, är ofta tysta och reserverade och gillar inte att hamna i konflikter.

Längtansfull:
På sidan med armarna utssträckta. Så sover personer som är öppna till sitt sätt men som kan bli misstänksamma och cyniska. De har svårt att bestämma sig håller sedan fast vid sitt beslut.

Fritt fall:
Personer som sover på mage med händerna rakt upp är ofta oblyga, socialt självsäkra och framåt människor. Under ytan kan de vara nerviga.

Sjöstjärna:
Dom som sover på rygg med armar och ben utfläkta har lätt för att få vänner eftersom dom är bra på att lyssna på andra och hjälpa till när det behövs. Gillar oftast inte att stå i centrum.

Fosterställning:
Personer som kryper ihop i fosterställning kan vara tuffa på utsidan men har ett känsligt inre.

Stock:
Rak som en soldat, fast på sidan, så sover sociala människor som är lätta att ha att göra med och gärna vill hänga med i dom rätta kretsarna.

Jag sover bäst på sida, helst på min högra sida. Och ska jag välja bland sovställningarna här ovanför blir det en blandning av "fosterställning" och "stock". När jag sov själv ville jag alltid sova mer ansiktet vänt mot väggen, och då blev det höger sida jag hamnade på. Sen har jag helt enkelt vant mig vid det!



Tjao!


Äntligen helg!

Nu har jag kommit hem, satt mig i soffan och pustat ut. Känner att jag behöver en ledig helg nu! Jobbade ju förra helgen pga att min chef var bortrest. Jag har som tur är inte behövt jobba några dubbla pass eftersom vi har en holländsk kille som hjälper oss på gården just nu. Trots att jag jobbat nästn precis som vanligt känner jag mig sliten. Kanske mest beror på att det blev en låååång dag igår..

 Emelie övningskörde :)

Var iväg på Rimbo marknad, men det blev inte riktigt som jag, mamma och syrran tänkt oss. Regnet mer eller mindre öste ner och vi var genomblöta efter ungefär en timme.
Trots det gick vi igenom hela marknaden, även om jag flera gånger ville ge upp, åka hem och krypa ner under en varm filt i soffan.
En sak är säker: Blir jag inte förkyld nu, så måste det vara nåt fel på mig!

Handlade lite smått och gott iaf, men bilder får jag fixa sen. Tänkte nämligen visa lite bilder, men kan inte ladda upp dom. Får ta det en annan gång! En bild blev det iaf :)

Tjao

I farten!

Tänkte skriva ett litet inlägg i farten. Varför? För att jag numera har internet hemma och därför kan! :)

har precis kommit hem från jobbet och nu ska jag äta, duscha och göra mig klar för att åka på marknad. Bakade bröd igår, och åt det till frukost idag. Det var så gott att jag ska äta det nu oxå!


Jon och Camilla(min chef och hans flickvän) kom hem från Usa idag, och jag fick en t-tröja. Den är jättefin, motivet liknar mig :)
Bild på den kommer senare!

måste kila nu.
Tjao!

Baka :)

Nu ska jag äntligen åka hem från jobbet. Det är kolsvart och väldigt blåsigt ute, riktigt höstväder! Mysigt!

Funderar starkt på att baka nåt snabbt och gott bröd ikväll, så att jag har nåt smaskigt att se fram emot till frukosten! Ska ju upp tidigt imorgon för att jobba, och det brukar alltid gå mkt lättare att kliva upp om det blir nåt smarrigt till frukost!

Nu ska jag skynda mig hem, så att jag kommer i säng tidigt!

Tjao!!

Rimbo Marknad!

Har pratat med Lasse och har fått klartecken att jag får jobba imorgon förmiddag och vara ledig på eftermiddagen. Det innebär att jag och syrran kan åka på Rimbo marknad :)

Egentligen är det kanske inte så JÄTTEMKT att se, eftersom många av stånden säljer samma saker. Men det är numera lite av en tradition att gå där och mysa såhär i höstkylan!


Som ni ser på bilden är det mkt folk, men det hör till när man besöker marknader!

Måste ringa syrran och höra var och när jag ska plocka upp henne imorgon..

Tjao!


Modell

Sådär, nu är både frukost och en rask morgonpromenad avklarad! Ikväll funderar jag på att baka bröd, är så otroligt sugen på hembakt bröd just nu..

Johnnie ringde nyss och skulle sluta tidigt idag. Jippi! Då kanske jag hinner få en kram innan jag åker till jobbet :)

På söndag eftermiddag ska jag iväg på en rolig grej. Min kompis lillasyster säljer Mary Kay-produkter och undrade om jag möjligtvis kunde vara en av 3 make up-modeller. Hon ska nämligen ta lite före-och-efter bilder. Jag tycker att det är väldigt roligt att bli sminkad, stylad och liknande, så jag tackade ja direkt.
Förhoppningsvis hittar man några nya, bra produkter att köpa med sig hem! Dessutom får jag nog lite nya idéer på olika sminkningar. Sminkar mig nämligen nästan likadant varje gång.. Dvs: Mascara, kajal och mineralfundation :) Less is more!



Tjao!

Middag

Kom hem sent från jobbet idag pga den sjuka kon. Trots det bestämde jag mig att ändå laga middag eftersom jag måste ha en matlåda till imorgon.
Det är nog inte många som lagar mat kl 21.00 på kvällen.. :)
Idag blir det en lammgryta som ser väldigt god ut. Hoppas att den är lika god som den ser ut!

Johnnie har inte kommit hem än från jobbet. Hon kommer nog lagom till att maten är klar.

Min ena bror ringde när jag skulle åka från jobbet och undrade om jag, Johnnie och Pontus var intresserade av lite paintball i helgen.
Har aldrig testat det, så det vore jättekul! Får se vad Johnnie säger när han kommer hem, men om han inte hinner/vill åka med så åker jag kanske själv.


Kommer dock inte göra som på bilden(hittade den på internet). Gör nog LITE ont att bli skjuten när man endast har underkläder..

Kollade lite snabbt vad som fanns att se på tv och råkade hamna på en kanal som visar hästhoppning. Var bra längsen jag kollade på sånt, så jag blev kvar på den kanalen.. det är mer spännande än vad man tror :)

Nu ska jag återgå till maten.
Tjao!


Ullared

Nu ska jag käka lite innan jag ska fortsätta jobba. Blir ett litet snabbt inlägg bara :)

Dagen började väldigt bra. Red Bullen lite på en av åkrarna hemma och tänkte hoppa några skutt över dom hinder jag placerat ut där tidigare. En låg oxer och 2 pyttehinder som är placerade så pass nära varandra att han måste ta ett galoppsprång mellan.
Efter uppvärmingen fick han hoppa dessa hinder och det var inga problem. Han håller fortfarande på att lära sig att trampa av på rätt ställe och få till ett bra språng. Med tanke på hans bakgrund på travbanorna tycker jag att han är jätteduktig!
Höjde oxern från 50 till 60cm, och han tvekade inte ens. Berömmer honom jättemkt när han gör rätt, så han får riktigt mkt självförtroende.

När jag kom till jobbet hade en ko blivit sjuk, så dagen fortsatte inte lika bra som den börjat..Får se hur det går med henne.

Men som en lite gladare nyhet kan jag berätta att jag och 2 kompisar ska åka till Ullared i mitten på oktober. Jag hade nog aldrig kommit tid om det inte vore för att min kompis så gärna ville åka. Kan vara kul att se vad det är för ställe!

Mer om det får jag berätta sen, för nu måste jag äta!

Äta bör man, annars dör man!

Tjao!


9 månader..?

Vi hade aldrig strömavbrott igår, så min kväll flöt på precis som vanligt. Dvs med lite mat framför tv:n som visar lättsmälta saker som Simpson, Family Guy och 2½ men. Pratade med mamma på kvällen över en väldigt dålig telefonlinje, och hon satt i mörkret och läste med en ficklampa i högsta hugg. Hon blev lite avis på oss..

Däremot var samhället vi bor utanför helt kolsvart. Var lite roligt att se, så jag åkte en extra runda genom samhället. Aldrig har jag sett ett helt område vara så svart!
Nu är ju den stora frågan: Kommer det födas LITE fler barn i det här området om rätt exakt 9 månader? Det såg ju bra mysigt ut med tända ljus..
I skolan pratade lärarna om en period då det var mkt strömavbrott(minns inte årtal), och vad mkt ungar som kom 9 månader senare. Det var alltså inte så svårt att gissa vad folk pysslade med i brist på ström. Inte spelade dom Monopol iaf..

Nu har jag precis käkat frukost och ska bara borsta tänderna innan jag drar hem till mamma och pappa. Tänkte rida en sväng, dock prickade jag in den första dagen på länge som är grå och mulen..

Tjao!

Strömavbrott

Först och främst:
Tack Saga för semestertipset! Ska framföra det till pojkvännen och se vad han tycker. Har också funderat på att åka till Thailand, men det var som du säger dyrt att resa dit.. Men det är så otroligt fint där att jag kommer att fundera vidare på att åka dit :)

Johnnie ringde just och sa att jag inte behövde skynda mig hem. Trodde först att han skulle bli sen hem eller nåt sånt, men det är tydligen strömavbrott hemma!
Jag tycker personligen att det är jättemysigt när det är mörkt och tyst samtidigt som några levande ljus står på bordet, men samtidigt blir man väldigt begränsad..

Det är pga det som jag sitter på jobbet och klottrar ner det här inlägget :)

Men nu ska jag iaf röra mig hemåt mot mörkret, så får vi se vad jag hittar på ikväll. Det är nu man märker hur beroende man är av el..

Till sist: Hur fasiken kan man släppa ut 17 000 minkar från en minkfarm? Det är inte många som klarar sig i det vilda... Men det ämnet tar vi en annan gång, för jag har mkt att säga om sånt!

Tjao!

Färska örter

Chokladpudding är bra gott :)
Har just smaskat i mig lite som blev över från igår. Johnnie och jag lagade en jättegod och enkel middag bestående av ris, stekt kyckling och currysås. Till efterrätt blev det, som ni säkert redan förstått, chokladpudding.
Till middagen åt vi mina hemmaodlade tomater och sallad, mkt gott!

Har länge velat ha färska örter i köksfönstret, och nu har jag äntligen fixat det som jag vill ha det. En kruka med sallad(som växer sig allt större), en med gräslök och 2 med örter som är påväg upp ur jorden.
Det blir ju extra kul att laga mat om man kan använda färska örter :)





Har joggat en vända oxå, bäst att passa på när vädret är fint! Det har gått hål i min träningströja, så nu börjar det verkligen bli dags att handla lite nya träningskläder. Behöver ju nya träningsbyxor oxå. Om jag hinner tänkte jag åka in en vända till stan i helgen.



Jag och Johnnie har börjat planera semestern oxå, men det får jag berätta mer om en annan gång. Måste nämligen åka till jobbet nu!

Tjao!

Semesterplaner

Har precis kommit hem från jobbet och satt mig i soffan. Gillar att kolla på serier som Simpson och Family Guy när jag kommer hem såhär på kvällen. Brukar vara så trött att jag inte orkar tänka så mkt, så deckare och liknande brukar inte vara nån bra idé. :)

Tänkte kika runt lite på olika ställen jag och Johnnie kan åka på semester till nu i vinter. Vi är sugna på att åka till nåt varmt ställe, men mer än så har vi inte planerat. Är hög tid att börja planera saker och ting nu!
Nån som har nåt förslag på trevliga semesterorter?



Tjao!

Ska iväg och jobba..

Har precis käkat frukost och nu börjar det bli dags att göra mig klar för att åka till jobbet. Eftersom jag räknat med att jobba den här helgen känns det inte speciellt jobbigt.
Visst fanns det en del grejer som hade varit roligare att göra nu i helgen, men att tjäna lite extra pengar är aldrig fel :)

Älgolyckan jag skrev om igår var med i dagens UNT. Tänkte lägga in en bild här men det gick inte av någon anledning..

Såhär står det i tidningen:

"En 53-årig kvinna fick föras till sjukhus efter att ha krockat med en älg på länsväg 292 mellan Gimo och Österbybruk vid åttatiden på fredagskvällen. Enligt polisen har kvinnan fått skärskador. Det var en våldsam kollision där bilen fick kraftiga skador och älgen dog direkt"

Skönt att älgen dog direkt, så den slapp lida! Det låter som om kvinnan fick rätt lindriga skador ändå, med tanke på kollisionen. Så det verkar som om det slutade rätt bra ändå..
Johnnie började direkt berätta om en kompis till honom som först fått en spark när älgen flög upp på rutan och sen fått älgens inälvor i knät.. Det kan alltså sluta på sämre sätt!

Nu måste jag dra!
Tjao!

Sessan

Tänkte visa er några bilder på min favorithäst på ridskolan!


Hon är väldigt välriden och trots att hon har otroligt mkt energi kan man lita på henne till 100%. Hon ställer alltid upp för sin ryttare och passar mig perfekt.
Det bästa är att många andra på ridskolan tycker att hon är för energisk, så jag får henne för mig själv :)
Förhoppningsvis ska hon vara dräktig nu, vilket isf är jättekul! En sån härlig häst ska man avla på!



Jag hoppas på att kunna rida henne lite mer än jag gör nu. Lär mig otroligt mkt av att rida henne, och hon behöver röra på sig. Alltså så skulle vi kunna slå 2 flugor i en smäll :)

Red henne idag, och det gick helt okej. Hon är lite stel fortfarande efter en skada som resulterade i vila, men det blir bättre och bättre.
Just idag fick vi öva ställning, skänkelvikning och i huvudtaget att styra hästen på rätt sätt. Väldigt lärorikt!

Tjao!

Älgolycka

Har precis kommit hem från ridningen. På hemvägen såg jag en polisbil längre fram på vägen och tänkte att dom säkert tagit fast nån som kört för fort eller liknande.
Närmade mig lugnt för säkerhetsskull, och när jag kom fram började jag inse att det var en olycka. Poliser var nere i diket och jag körde på lite av allt glas som låg över hela vägen.

Rullade sakta förbi och där i diket låg en stor älgtjur. Det måste ha hänt alldeles nyligen för det ångade om älgen och jag mötte några minuter senare bland annat brandbilen.

Jag hoppas att dom avlivade älgen direkt.. Älgar är ju tyvärr så pass stora att benen slås av av bilfronten, medans den stora kroppen flyger in i framrutan. Men ofta överlever dom själva krocken, även om dom är helt sönderslagna..

Vet inte hur det gått för bilföraren, det såg jag inte. I ärlighetens namn tänkte jag mest på älgens lidande, nån måste ju bry sig om djuren oxå.. Brukar bli så irriterad när dom visar olyckor på tv och sen bara berättar hur det gått för människorna. Alla inblandade djur då?



Snälla medtrafikanter, ta det lugnt i trafiken! Har man otur råkar ett djur kliva upp på vägen framför bilen..
Har själv varit nära att krocka med både älgar, rådjur och vildsvin. Har ju en bra bit till och från jobbet och under dom 45 minuterna kan allt hända..
Och lita inte allt för mkt på viltstängslen, för en gång höll jag på att krocka med ett rådjur på fel sida stängslet. Hade inte hjärta att lämna den där till sitt öde, så jag fick fösa den tills den hittade hem.

För älgtjuren i diket är livet över, men risken att möta på en älg minskar inte för det. Var rädd om dig själv, din bil och alla våra vilda djur!

//Anna

Fredag

Goda nyheter! Jag och Johnnie har äntligen skaffat oss internet här hemma :)
Johnnie brukar använda sim-kortet han har i mobilen när han behöver internet, men då har jag endast kunnat använda mig av det när han varit hemma. Och det är då man INTE vill sitta vid datorn..

Nu har jag nåt att göra när jag sitter ensam hemma och har tråkigt! (som nu)

Kan kanske inte skriva att jag nyss kom hem från jobbet, eftersom det var 2 timmar sen. Har som vanligt jobbat förmiddag idag, precis som jag brukar göra på fredagar för att kunna rida för instruktör på eftermiddagen.
Min chef och hans flickvän har åkt till USA, men pga att vi har en holländare som jobbar hos oss just nu brhöver jag inte jobba speciellt mkt mer än vanligt.
Jag kommer få jobba i helgen, men jag gör sällan det så det gör mig inte nåt alls. Jag får ju sovmorgon :)

Tyvärr kommer jag nog inte hinna rida speciellt mkt i helgen, men jag får ta igen det sen.

Jag känner mig rätt sliten(går ju upp 02.30 på fredagar..) så jag funderar på att sova lite innan det är dags att dra på sig ridbyxorna!

Tog en bild på det mysiga morgonvädret idag! Varje gång jag ser dimman ligga tjock över ängar och hagar önskar jag att jag ändå hade haft tid att kliva ut där med en riktigt bra kamera och fota. Tänk vilka snygga foton det skulle bli!
Jag föredrar att fota djur och natur, så att lyckas fota en betande häst, ko eller kanske till och med ett rådjur ute i dimman vore underbart :)
Nä, måste se till att kliva upp tidigt nån dag och fota lite!
 

Självklart blev det en del bilder på korna oxå..här har vi en:


nu kom Johnnie med fika!

Tjao

RSS 2.0