Avtrampad sko

Mamma ringde igår under mjölkningen och upplyste mig om att Bullen trampat av sig en framsko. Ringde hovslagaren direkt och frågade om hon hade möjlighet att komma innan fredag. Ska nämligen ta med mig Bullen till ridskolan på fredag, precis som dom senaste 2 veckorna.

Hon hade tid att komma idag vid 13-tiden, så jag plockade in Bullen i stallet och sen var mamma snäll och tog hand om hovslagaren. Var ju tvungen att åka till jobbet..



Hovslagaren tipsade om att jag skulle testa boots på honom i hagen, så att han inte trampar av sig skorna allt för ofta. Ska inhandla några tåliga till honom nästa gång jag är i stan.

Red Mirran också, men hon var inte alls rolig idag. Superhet och lyssnade inte alls, och när vi kom hem var hon jättesvettig. Ston alltså.. Man vet aldrig vilket humör dom kommer vara på!

Criminal

Britney Spears med låten Criminal, en av mina nya favvolåtar. Hennes bästa på länge!



Älskar flöjten!

Ny lastbil

Johnnie har köpt en timmerbil, och nu är den hemma :)

Jag är inte lika intresserad av lastbilar som Johnnie, men nu när nya lastbilen kom hem ökade intresset. Är ju alltid roligare när de är ens egna grejer man jobbar med. Visst, den är inte min, men den är en ny familjemedlem!



Vore kul att testköra någon gång..

Bamsetraktor!

Chefens nyaste traktor, som han kört en hel del dom senaste dagarna. Höstbruket är ju i full gång!

 Va liten min bil ser ut om man jämför..






Uteritt i höstsolen

Red en ordentlig runda med Åsa idag igen. Idag följde även Anders(Åsas karl) med med sin ardenner Pia. Allt gick jättebra, förutom att Anders åkte av i galoppen. Pia hade snubblat till och då hade sadeln börjat glida.. Inte undra på det med den där runda ryggen!
Avramlingen var av den milda graden, så han skadade sig inte.

När vi kom hem var Pia bra trött! Hon är inte van vid att hänga med på så långa rundor med en hel del trav :)






Det ligger lite träd över stigen där vi red, och vi är bra sugna på att smyga dit med en motorsåg och möblera om lite.. Göra träden mer hoppvänliga! Både jag och Åsa är väldigt sugna på att hoppa naturhinder nämligen :)

Bullen på ridskolan :)

Kom på att jag glömde berätta hur det gick förra fredagen när Bullen fick följa med till ridskolan!
Kan meddela att han skötte sig perfekt.
 
Lastning - Gick på utan problem
Första gången i ett ridhus - han kollade sig i speglarna, nosade på väggarna och var helt lugn.
Andra hästar - Jätteglad över att se andra hästar och var väldigt nyfiken.

Även igår fick han följa med, och när jag satte på honom transportskydden gick han från att vara tjurig till att bli jätteglad. Klev på transporten utan problem.
Ridningen gick bättre den här gången. Förra gången kunde han inte koncentrera sig riktigt, men igår gick han på tygeln mot slutet. Framsteg!



Hoppas verkligen att nån kan följa med och fota nån dag, så jag får lite fina bilder från ridningen. Nån fotointresserad som vill hänga med? Hojta till i såfall!

Bilden jag har i detta inlägg är ifrån idag då jag tog av honom regntäcket. Satte på honom det igårkväll eftersom han fortfarande var lite blöt när jag kom hem med honom.

Duschade honom efter lektionen eftersom han var svettig, och det gillade han! Han busade med vattenmunstycket och blötte ner mig ordentligt.. suck.. :)

Ridning i höstsolen

Idag åkte jag hem till Åsa för att rida en sväng på hennes frieser. Hon har 2 hästar av rasen frieser och hennes karl har en ardenner.
Jag red hennes ena pålle, som är lite mer trygg och säker, medans hon red sin mer orutinerade häst. Vi red ut en sväng i skogen, och allt gick jättebra. Det är lite häftigt att rida en frieser, vilka steg!



Deras ardenner blev avundsjuk och sur när dom andra fick vara ute och ha kul, så jag erbjöd mig ta en sväng med henne med. Barbacka. Dom bara kollade på mig och såg ut att undra om jag hade några hjärnceller för lite. Pia, som ardennern heter, är tydligen både viljestark och busig, så det var nog därför dom såg så förvånade ut :)

Med endast träns på hoppade jag upp på hennes rygg. Oj, va ovant! En jättebred rygg och en kort tjock hals. Man satt som i en soffa, utan en vass manke att akta sig för. 
Hon var väldigt hård i munnen, vilket nog mycket berodde på hennes envishet. Ville hon inte göra halt, gick hon bara vidare. Man fick vara bra envis tillbaka! 
Men oj, vilken trav och galopp! 
Mjuka, härliga rörelser som var lätta att följa med i. I galoppen ville hon dock bocka lite, men jag satt så bra där jag satt, så det gick bra :)  

Mamma brukar säga att jag ärvt hennes och hennes systers sätt att hantera hästarnas bus och envishet: med en massa skratt och fniss! Det ska vara kul att rida, annars kan man lika gärna låta bli!


När jag busat klart med hästarna åkte jag hem till mamma och pappa för att fånga in min lilla gula ponny Tara. Hon hade nämligen på okänt sätt hamnat i hagen bredvid där fåren går. Hon såg väldigt snopen ut, och traskade nöjt iväg med dom andra hästarna när vi släppt tillbaka henne.

Sen bar det av till jobbet för att ta eftermiddagsmjölkningen!

Kobild

Den här bilden tog jag idag när jag kollade till djuren på betet. Men jag tycker den ser lite obehaglig ut. Ser ut som om nåt håller på att störta i hagen!


Äntligen hemma!

Har precis kommit hem från jobbet och ätit lite. Vi hade egenligen inte mycket att göra idag, men trots det kom jag inte hem tidigare än vanligt.
Fick gå omkring på betet och kolla efter 2 djur som gått ifrån flocken och kalvat. Måste kolla att allt är okej, så att inte kalven ligger fel och fastnat påväg ut eller liknande.

Men allt var okej med både mödrar och avkommor, så det var inga problem. Tog en bild på våran gammelko, som snart ska kalva igen:



Ja, jag vet att man inte ska fota mot solen, men det var med flit!

Nu är jag som sagt hemma, och tänkte pyssla lite med städning, gräsklippning och vedstapling innan jag måste åka till stallet och göra iordning Bullen inför kvällens lektion. Hoppas han är lika duktig med lastningen som förra veckan!

Sessan och hennes lilla plutt :)

Susan skickade den här bilden till mig igår:



Så fina så!
Snart är den lilla damen min :)

Min torsdag

Idag har jag varit på riktigt bra humör! Tror att det beror på vädret, nu när vi går mot mörkare tider. Är väldigt väderstyrd, vilket framförallt märks på vårarna när jag är som en kalv på sommarbete :)

Red Bullen på förmiddagen, och det gick rätt bra. Först var han väldigt ovillig, men plötsligt släppte det och han började sammarbeta.

På jobbet var allt nästan som vanligt. Ann, en tjej som jobbat där förut, kom på besök och kollade runt lite. Hon jobbade ett tag på Jälla, skolan som jag gick på, så jag hade träffat henne förut. Trevlig tjej!

En ny kalv hade vi iaf fått:



Nu på kvällen tog jag en cykeltur med vovven för att trötta ut honom lite. Nu har jag satt mig i soffan och slappar lite. Ska strax krypa till kojs, ska ju upp tidigt imorgon..

Smarrig middag

När jag kom hem från jobbet lagade jag en supergod renskavsgryta med färska kantareller från svampplockningen i söndags. Brukar använda champinjoner annars, men det var mycket godare med kantisar :)

Samtidigt som jag lagade maten slängde jag ihop lite efterrätt också, blåbärsmuffins! Allt var riktigt lyckat och nu är jag proppmätt. Trots det längtar jag redan till lunch imorgon då jag får äta resterna av dagens mat!

Nu är det dags att krypa till kojs. Nattinatt!

Vit

Den här bilen stod på parkeringen när jag skulle handla. Kunde inte låta bli att fota.. haha, helt min humor!



De är ju tanken som räknas, eller hur? :)

Måndag morgon

Scones och te till frukost, Mums!

När frukosten är avklarad hoppas jag på att hinna städa lite innan jag måste åka till jobbet. Igår skulle vi ha städat, men det blev ju ändrade planer :)




Svampplockningssöndag!

Igår tog jag och Johnnie en liten sovmorgon innan vi klev upp för att äta frukost. Jag var sugen på scones så jag satte igång att baka :)

Mitt i frukosten ringer Sofie och undrar om vi vill följa med och plocka svamp. Vädret var fint, så varför inte? Johnnie var först tveksam, men han hakade sen på.

Vi var ute större delen av dagen, och sammanlagt hittade jag och Johnnie ca 2 fulla systemetkassar. Idag är det dags att börja rensa..







Sofie visste några ställen där det kunde finnas svamp, så hon tog täten.


Jag har relativt bra lokalsinne när jag är ute i skogen och brukar kunna peka ut det håll jag kom ifrån. Johnnie har dock inte lika bra lokalsinne så han ledde mig ut på helt fel ställe av skogen. Fick gå en bra bit innan jag hittade på fyrhjulingsspår som ledde ut till vägen. Jag skrattade bara åt misstaget, det är ju trots allt bra motion. Men nästa gång är det jag som tar täten på hemvägen :)


Hittade 3 fästingar krypandes på mig när vi var hemma hos Sofies föräldrar och fikade. Så håll koll när ni varit ute i skogen!

På kvällen åkte jag, Johnnie, Sofie, Mickan och Pontus in till stan och åt på Bullitt. Jättegod mat och härligt sällskap!

Maria och Wallinarna :)

Vilket grymt lag vi är! :)



Jimmy, jag, Maria och Robin.

Kung Björnloppet 2011 Fortsättning :)

Nu har mitt resultat från årets Kung Björnlopp hamnat på hemsidan:

Placering       Nummer          Namn                                      Tid


Förra årets resultat:



Jippi! Sprang ca 30 sekunder snabbare i år! Dessutom kom jag på plats 22 av 77 startande i klassen, inte illa :)

Hittade även på några bilder från loppet. Tycker att jag ser jättekonstig ut, men jag brukar vara väldigt koncentrerad när jag springer.. haha!




Robin, min älsta bror :)

Kung Björnloppet 2011

Har nyss kommit hem från stan där jag sprungit ett lopp på 6,4km med mina bröder och älsta broderns flickvän. Jag har inte tränat på jättelänge och har precis blivit frisk från en förkylning, så jag förväntade mig inte mycket.

Men jag förvånade verkligen mig själv idag! Sprang hela loppet med god fart utan att gå, men jag blev tvungen att stanna och knyta skorna då jag(klantskalle!) inte dragit åt knutarna ordentligt.. Men det gick bra ändå, och jag är supernöjd med min prestation!
Jag och Robin sprang mer eller mindre ihop hela tiden, och sista biten låg vi jämsides. Men när det var dags för att ge allt sista metrarna var han snabbare och vann över mig.

När jag kom i mål kunde jag knappt andas, så jag var tvungen att sätta mig och få ner pulsen lite. Är ju som sagt otränad. Men oj, vilken grundkondis jag måste ha!
Sa innan loppet att jag litar på min grundkondis, vilket jag verkligen kunde göra. Men visst, det var bra jobbigt sista biten.



Jimmy sa att han mitt under loppet tänkt: "vad har jag gett mig in på egentligen!?" vilket jag så gott som varje gång tänker. Sen pratade vi om hur mycket egentligen ens vilja och envishet spelar in under dessa situationer. Jag är väldigt envis när jag springer lopp, vilket nog förklarar min ork. För så värst bra kondis har jag verkligen inte!

Resultatet har inte kommit ut på internet än, och vi tog en gruppbild med Jimmys mobil. Dessa saker återkommer jag med :)

Fullbokad fredag

Har bara kommit halvvägs på fredagen och är redan trött! Det var dags för skörd på jobbet, så det var full fart. Jag hjälpte till så gott jag kunde, samtidigt som jag skötte mina vanliga sysslor.

Jon tippar första lasset i nya plansilon nr 2 och Lasse kollar på. Tog ett tag innan vi kom på hur vi skulle få plasten på kanterna att ligga kvar, blåste nämligen riktigt ordentligt!


Kollade till kvigorna, vilket är ett nöja fina dagar som denna. Svårt att räkna dom bara, 44 kvigor som står i en flock är verkligen inte lätträknade!




Nu ska jag äta, duscha och åka til stallet och göra iordning Bullen. Han ska med till ridskolan idag :) Om han kliver på transporten vill säga..

Lastträning med Bullen

Idag åkte jag till stallet för att lastträna Bullen, igen. Gjorde det nämligen igår med :)

Bullen är ju som ni säkert vet en före detta tävlingstravare som tröttnade på tävlandet. Det har medfört att han bland annat är lite svårfångad och svårlastad.
Nu på fredag ska jag ta med mig Bullen till ridskolan vilket kräver att han kliver på transporten. Så just nu försöker jag få honom att förstå att han inte behöver tävla och träna hårt inom trav längre. Nu ska vi bara ha kul tillsammans!

Han kommer säkert bli bättre ju mer han lastas, så jag är inte orolig. Sålänge han får åka på saker han gillar kommer han framöver fatta att transporten inte innebär travtävlingar.



Är otroligt glad över att jag köpte en transport med fronturlastning. Guld värt när man har svårlastade hästar!

Gröna Lund!

Igår tillbringade jag och camilla halva dagen på Gröna lund! Resten av dagen tillbringade jag på tåg, eller väntandes på dessa. Usch, Det är inte kul att åka buss och tåg när man är van vid att ta bilen..

Men men, nu till det roliga!

Camilla lyckades övertala mig till att åka fritt fall, vilket jag aldrig gjort tidigare och fasat för att göra. Vad jag tyckte? haha, första och sista gången.. Är höjdrädd, och gillar inte att falla..!

Vi hade jätteskoj, men tyvärr fick jag huvudvärk vilket drog ner glädjen lite.
 
När jag skulle köpa sockervadd hittade jag en plånbok. Camilla föreslog att de kunde vara dom framför mig i kön, och jag såg att mamman i familjen rotade i sin väska. Gick fram och frågade om det var hennes, varpå hon såg otroligt lättad ut och insisterade på att få bjuda mig på sockervadden.
Jag tackade nej av artighet, men hon vägrade ge sig. När jag fick sockervadden tackade jag varpå hon menade på att det var hon som skulle tacka.
Sen satt jag och Camilla och mumsade på sockervadden nere vid vattnet, nöjda med dagens goda gärning :)

Några bilder från dagen:








Tack för en härlig dag Camilla!

Jag agerar motvikt

Haha, Kemppi tog en bild på oss när vi jobbade i hans trädgård i fredags :)

Jag fick vara motvikt på lekstugan när vi flyttade den. Lite obehagligt då jag tycker att det är viktigt med säkerheten, men samtidigt lite kul. Jag fick vara den som hoppade upp eftersom jag var "ung och smidig", men killarna vågade väl inte! haha!


Jippi!!

Igår tackade jag ja till erbjudandet jag fått om denna lilla dam:



Vi ska ses och skriva kontrakt om köpet sen, och efter det är hon min! Jippi!!

Skrotmarknad och övriga aktiviteter en lördag som denna!

Idag åkte jag med Johnnie på skrotmarknad i närheten av mitt jobb. Vädret var perfekt för en dag som denna så det var riktigt mysigt att gå omkring och kolla på gamla grejer. Johnnie handlade lite, men jag hittade inget som föll mig helt i smaken. Eller ja.. inget som jag kände att jag verkligen BEHÖVER :)



När vi kom hem bytte jag snabbt kläder och åkte sen hem till Åsa för att rida en sväng med henne på hennes ena frieser(osäker på stavningen).
Har inga bilder från det, men det var jättehärligt att rida en lite annorlunda häst, Vilka steg! Och vilken härlig galopp! Deras ardenner blev avis, så jag har paxat henne för en ridtur framöver. Tänk er den bastanta pållen i full galopp!

Var in en sväng på affärn för att handla lite smått och gott, och träffade på massor av folk jag känner. Hänger alla på konsum en dag som denna??

Nu på kvällen har vi fikat och kollat på tv hos Pontus, och nu har vi kommit hem(kl. 01.00). Dags att sova!

Imorgon ska jag och Camilla besöka Gröna lund, Jippi!!

Äntligen fredag!

Har precis kommit hem från jobbet. Vi hade fullt upp på jobbet med nykalvade kor och brunstiga kvigor, så jag blev en timme sen hem.

På hemvägen mellanlandade jag hos Elin och Kemppi där Johnnie är och fixar trädgården. Helt plötsligt hamnade jag mitt i smeten och hjälpte till för fullt.. Dagens uppgift var att lägga ut ett jämt lager jord över deras annars sandiga gräsmatta. Gräs växer ju inge vidare i ren sand :)



När vi jobbat ett tag började det spöregna, så vi lugnade oss lite i väntan på att det skulle sluta. Eller ja.. killarna sökte skydd och jag fortsatte jämna ut jord. Gillar ju när regnet öser ner!


Lägg märke till Kemppi(Joni heter han egentligen) som står och trycker vid lekstugan..haha!

Nu har jag kommit hem och fått lite mat i magen. Drog av mig min plaskvåta tröja och satte på mig en annan i väntan på att jag ska skutta in i duschen. Finns det något mysigare än att dra på sig torra kläder efter att ha varit plaskvåt?

Fullt på parkeringen..

Såhär såg vår parkering ut i lördags :) Halva grannskapet kom på besök en efter en för att kolla läget lite. Brukar bli så när Johnnie grejar me nåt här hemma, och på bilden höll han och en kompis på att svetsa på ett timmersläp.



Man ska vara glad om man kan parkera bilen här utanför huset, för vanligtvis brukar det stå diverse maskiner och bilar där..



har massor av bilder på hur det brukar se ut utanför huset. Men dessa får räcka!

Besiktad transport

Nu är transporten besiktad och klar! Den gick igenom besiktningen utan problem, bara 2 "bra att veta".



Skönt att kunna ta med mig hästarna på saker igen :)

Bilder från dagens jobb :)

Idag har det varit väldigt tråkigt väder, men trots det har dagen gått bra. Annars brukar regniga dagar vara rätt sega..

Det hade blivit stopp i dyngpumpen, så jag fick assistera chefen när han fixade det. Passade på att ta en bild när han lyft upp den från sin ursprungliga plats.


På kvällen blev vädret bättre, och när jag kollade till djuren på betet hittade jag på denna lilla krabat :) Kossan stod glatt och käkade på efterbörden. Mums!


Nu har jag och Johnnie ätit, och nu ska jag skutta in i duschen innan det är dags att krypa till kojs!

Punktering

Har precis hjälpt Johnnie med att ta loss 2 punkterade däck på grävmaskinen. Det regnar och det är riktigt lerigt överallt, så det var ett skitigt jobb ska ni veta :) Men jag gjorde inte så mycket, assisterade bara.

Har varit med och bytt däck på lastbilen också, och en sak ska ni veta: Att byta däck på bilen är en barnlek om man jämför med en grävmaskin,lastbil eller traktor! Vet folk som inte kan byta däck på bilen ens, fast att dom äger en egen bil. Tycker att man ska kunna såna grundläggande kunskaper om man har egen bil.. Det är ju som att köpa häst men inte veta hur man hanterar den..!




Grävmaskin till salu

Har precis hjälpt Johnnie att lägga ut grävmaskinen på Blocket.se :)



Nån som är intresserad?


Väldigt förkyld

Är ordentligt förkyld just nu.. Kan knappt andas och snoret rinner hela tiden. I natt tror jag nästan att jag hade feber, för jag sov jätteoroligt och drömde jättekonstiga drömmar. Precis som man gör när man har feber.

Sov oroligt i 3 timmar, sen satt jag och kollade på tv från 4- 7 på morgonen. Efter det sov jag bra en timme innan det var dags att gå upp. Skulle ju åka med mamma och Susan för att kolla på Sessans fölis!

Har alltså inte sovit mycket, vilket jag börjar känna av nu. Blir nog lugnt ikväll...

Försökte mig på att ta en bild på mig själv, med halsduk runt halsen och tjocktröja på. Men jag såg alldeles för hemsk ut.. haha!

Hästsöndag

Oj oj oj, har varit mycket hästar idag :)

På förmiddagen åkte jag, Susan(Sessans ägare) och mamma till Sessans sommarhage för att kolla på hennes föl. Den lilla damen är så fin så, och även mamma föll för henne :)

Är glad att Sessan fått en så bra ägare, för Susan är alltid lika glad, sprallig och trevlig. Helt min stil! (inte för att Sessan hade en dålig ägare förut, men ändå!)





När jag kom hem från det besöket blev det ett snabbt klädbyte och lite flingor innan det bar iväg hem till mamma och pappa för att göra iordning Bullen.
Jag, Åsa och Marita tänkte nämligen rida till en ridbana i närheten och hoppa lite. Allt gick bra för min del, förutom att Bullen sneddade lite kraftigt efter ett hinder så att jag gled av och landade på fötterna bredvid. Han stannade snällt och väntade på att jag skulle hoppa upp igen :)

Vi hoppade ca 60-70 cm som högst, utan större problem. Han börjar förstå hur han ska komma över hindren nu, det är emellan hindren vi måste jobba massor på..

Värre gick det i alla fall för Marita, vars arabiska fullblod hoppade jättefint tills hon snubblande och gick omkull. Hästen klarade sig, men sadeln gick sönder och hon trampade på tygeln och rev sönder tränset. Marita slog i näsan i fallet och har åkt till sjukhuset då hon troligen brutit näsan. Blodet sprutade och som tur var hade jag med mig en ryggsäck med användbara grejer. Papper till Marita(som jag, förkyld som jag är, skulle snyta mig i) och en grimma med grimmskaft. Man vet ju aldrig..

Maritas kille hämtade henne och jag ledde araben hem då den är lite småhet. Maritas ca 10åriga dotter fick ta Bullen som är pålitlig och Åsa red sin häst hem.
Bullen var hus snäll som helst mot Thea, medans araben hoppade till lite när en traktor passerade. Vi kom hem i alla fall, men jag som förkyld hade inte tänkt gå så långt.. ca 2 km :)

Inga bilder blev det, eftersom vi hade fullt upp.. tyvärr!

Sjuk..

Har gått och blivit förkyld, så jag går lite på sparlåga än så länge. Det mesta sitter just nu i halsen, och stundtals kan jag knappt prata..

Men nu har jag ätit frukost och det känns lite bättre i halsen. Dags att göra lite nytta!

Idag ska jag både rida ett gäng pållar och röja upp här hemma, så jag har mycket att hinna med. Återkommer senare under dagen med ett nytt inlägg(om jag hinner!).

Tjao!

Tussa

Såhär ser en 33-årig ponny ut underifrån :)



Tussa låg och slappade i solen när jag skulle hämta Bullen för en ridtur. Sen rullade hon sig ordentligt vilket jag fick med på bild.

RSS 2.0