Jul jul, strålande jul!

Julen närmar sig med stormsteg! Har hittills inte känt mig stressad eller tyngd av tanken på julpynt, paket, julmat och gäster, utan det känns bara roligt. Precis som julen ska vara!
Paketen är klara sen länge, maten är inhandlad(min del, vi kör alltid knyt) och det är egentligen bara städningen kvar. Inte för att det är lätt avklarat, men det känns hanterbart i alla fall.
 
Igår bakade jag även min första egna pepparkaksdeg någonsin. När vi var små brukade vi baka pepparkakor från grunden med pappa, och nu är det dags att föra traditionen vidare till vår familj. Nu är Ludde lite för liten fortfarande och skulle antagligen göra precis som sin far(äta degen), men någon gång måste man börja. Det var busenkelt att göra degen, konstigt att inte fler gör egen.. Det är ju bara dygnet i kylskåp som är jobbigt. Bakar man vill man ju gärna ha "belöningen" direkt!
Får se om pepparkakorna blir goda, för i så fall kör jag vidare på receptet jag använde. Det finns ju rätt många pepparkaksrecept kan jag lova..
 
Igår ställde vi min nya kökssoffa där det är meningen att den ka stå, och det kunde inte bli mycket bättre! Snacka om att mysfaktorn höjdes ett snäpp.
Fick låna en bok av mamma om möbelmålning. Olika tekniker och tips man kan använda sig av för att piffa upp gamla slitna möbler. Fick lite nya idéer, så vi får se vad det blir!
Är fortfarande inne på att måla den vit, men vill helst inte ha den helt enfärgad. Vitt blir visserligen ljust och fint, men det finns inget tråkigare än hem som är enbart vita. Vita väggar, vita ramar till tavlorna, vit soffa, vita bord och stolar.. Fattas bara att hunden är vit också. Det blir så sterilt och dötrist.
Därför försöker jag hitta lösningar som gör möblerna lite roligare än att bara måla dom kritvita. Jag vill som sagt ha ljuset(det är så mörkt i detta hus..) men inte den sterila känslan. Dynan i soffan ska i alla fall vara färgglad, så det så!
Nu behöver jag ju inte ha hela huset vitt, men eftersom jag planerar att ha mestadels vita väggar i framtiden vill jag inte riskera att möblerna försvinner för mycket. Tricket är att hitta balansen mellan färg, ljus och sin egna stil. Tror ni förstår mina tankegångar, så nog om det.
 
Ludde och jag kom nyss hem från stallet där vi mockat och gjort iordning inför kvällen. Ludde var jätteduktig och hjälpte till med att bära tomma vattenhinkar och hjälpa mig bära dom fyllda. Det roliga med den här åldern är att dom så gärna vill hjälpa till med allt. Då är jag glad att kunna erbjuda en hel gård där han kan hjälpa mig med allt möjligt.
Han är dock inte förtjust i djuren, för dom är lite för stora. Förstår honom, skulle jag möta på ett djur vars huvud är lika stort som min kropp skulle jag också bli rädd.
 
Nu ska jag ta och börja med maten. Kycklinggratäng med curry, en av familjens absoluta favoriträtter. Så idag kommer man ligga på plus hos övriga familjemedlemmar!
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0