Presentera mig själv.

Jag heter Anna och är en 22-årig tjej som är bosatt några mil norr om Uppsala. Jag är uppväxt i Almunge som även det ligger i Uppland, men flyttade med mina föräldrar och syskon när jag nyss fyllt 15.

Jag har 3 syskon: 2 äldre bröder och en lillasyster. Men trots att vi var en rätt stor barnaskara ville jag helst leka själv när jag var liten. Och än idag är jag lite av en ensamvarg! Har lite svårt för större folkmassor och trivs bäst när det är lugnt och skönt runtomkring.

Kanske är det därför jag har det jobb jag har idag. Jobbar nämligen på en mjölkgård en liten bit utanför Uppsala och har skött kor där i 3½ år nu. Det är lugnt och jag jobbar mkt på egen hand, perfekt!
Jag är dessutom uppväxt på en gård så jag känner mig som hemma bland korna. Jag vet att det låter konstigt, men det är så. Jag mår bra när jag får umgås med dom :)
En liten rolig detalj är att jag till och med nästan är född i en ladugård. Vattnet gick när mamma och pappa var i ladugården, så det var bara för dom att göra klart det viktigaste och åka till BB!


Och sen den dagen jag ploppade ut har jag älskat att vara i ladugården och umgås med djuren. När mina syskon satt inne och kollade på tv var jag ute och antingen lekte eller hjälpte till med sysslorna i ladugården. Det är fina minnen de!

Grundskolan gick jag i Almunge, och trots flytten gick jag kvar sista året där. Blev mkt pendlande, men det var onödigt att lämna allt sista året! Jag och mina kompisar var "lägst i rang" i vår klass, men trots det älskade lärarna oss. För dom visste att vi skötte oss och alltid gjorde vårat bästa.

Jag började på Jälla lantbruksgymnasium när grundskolan var över. Äntligen fick jag syssla med saker jag tyckte om! Jag gick inriktning "Jordbruk" men valde till några skogskurser för skojs skull.
I dom kurserna var jag ensam tjej, vilket kan vara tufft.. Men lärarna stöttade mig och tyckte det var kul med en tjej som gick sin egna väg.
I övriga kurser hade jag sällskap av 2 underbara tjejer, Heidi och Camilla. Vi 3 är otroligt olika, men vi har ett brinnande kointresse gemensamt!


När skolan var slut började jag jobba på mitt nuvarande jobb. Och blir nog kvar ett tag till, för här trivs jag!

Jag äger en flock djur också.. Jag kallar dom för "Dom oönskade" eftersom nästan alla är djur som ingen ville ha.. Här har vi en liten lista över dom:

¤ Tara - Min första ponny som jag haft i ca 16 år nu. Inriden av mig och vi har tävlat en del i lättare tävlingar. 
¤ Bowl Vip - En travhäst jag fick av förra ägaren när han slutade tävla. 16 år och skolas nu om till ridhäst!           
¤ Rocketina - En ko jag köpte från jobbet när hon var ca 2 månader gammal.
¤ Ferdinand - En tjurkalv jag tog hem från jobbet då den vägrade dricka mjölk som den skulle.
¤ Sköna - En kvigkalv jag fick från jobbet. Hon föddes för tidigt. Jättesjuk och troligen döende tog jag hem henne och har pysslat om henne som om hon vore mitt barn.
¤ Lorry - Slaktko jag köpt från jobbet. Hon är min favoritko och har varit sen hon var liten, men pga ett missfall skulle hon gå på slakt. Nu går hon hemma hos mig med en ny kalv i magen!

Nu har jag nog nämnt alla! Hönsen mamma och pappa har är egentligen mina, men dom räknas som deras nu!

Hm.. vad kan jag skriva mer..

Jag är ca 166cm lång och väger ca 60kg. Väger mer än många av mina pinnsmala vänner, trots att jag är väldigt smal själv. Vikten sitter väl i musklerna..
Jag gillar att röra på mig, och var i grundskolan väldigt flitig på idrotten. Var ett tag med på "Topp 3" över skolans snabbaste på 60m. Numera blir det mest jogging och nåt gympapass på friskis & svettis. Har inte tid till mer..


På fritiden gillar jag att fota och har nästan alltid en kamera med mig. Pga att jag mest är på jobbet blir det mycket bilder på kor.. av någon konstig anledning..

På fredagar rider jag på en ridskola i närheten. Trots att jag har 2 hästar måste jag ju lära mig mer för att helt enkelt kunna rida bättre. Det är inget man lär sig på egen hand..

Till sist kan jag berätta att jag har en pojkvän vid namn Johnnie sen nästan 2 år tillbaka. Han har eget företag och äger både en grävmaskin och en lastbil, så han har fullt upp. Trots att vi inte ses så ofta så funkar förhållandet bra. Jag har ju hästar att rida, ett hus att städa och ett jobb att sköta, så jag har inte mkt tid över för honom heller.
Men på helgerna försöker vi ha lite tid för varandra :)


nä, nu har jag nog inget mer att säga.. Kommer ni på nåt, är det bara att fråga!

Tjao!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0