Dålig uppdatering

Blir tyvärr lite ont om inlägg ni i veckan då Johnnie har vårat trådlösa bredband i lastbilen. Så ni får återkomma i helgen då det förhoppningsvis finns nya inlägg att läsa :)

Hojta gärna till om det är nåt speciellt ni vill att jag ska skriva om, för emellanåt går det bra trögt att hitta på nya inlägg..

Nu ska jag äta lite, sen bege mig ut i det fina soliga vädret för att jobba. Älskar dessa vårkänslor!!

Snart sommar..

Terräng

I vår tänkte jag bygga några terränghinder hemma. det är nåt jag och mamma pratat om länge, och det vore kul att variera träningen maximalt!

Sitter just nu och kollar på lämpliga hinder som inte är allt för knepiga att bygga. Här kommer några exempel:Vill att det ska bli vår så att jag kan börja bygga!

Pimpa min hästtransport :)

Ska inom kort beställa lite dekaler till hästsläpet så att den är riktigt fin till i sommar då jag tänkte ställa upp i några lättare klubbtävlingar.


Som jag numera brukar säga: Kan man inte vara bäst, får man satsa på att vara snyggast :)

Pia

Ardennern Pia njöt av det soliga vädret :)


Godkännande för att gräva ner en häst

Kom på att jag kanske ska förklara lite om hur man gör om man vill begrava en häst. Jag visste inte mycket om det innan jag kollade upp de ordentligt..

Man måste kolla både med länstyrelsen och kommunen för att få gräva ner hästen. Finns en lag om att man inte får gräva ner kadaver, och det är den lagen som länstyrelsen ger dispans ifrån. Kommunen däremot måste godkänna nedgrävningsplatsen så att den inte ligger för nära vatten osv.

Ringde först till länstyrelsen i Uppsala och fick prata med en trevlig kille. Ringde sen till Östhammars kommun. Dom skulle först komma ut och kolla, men tog det sen istället med mamma över telefon. Tyckte att eftersom det är deras gård får dom välja plats.
Dom godkände och jag ringde tillbaka till länstyrelsen och fick ett godkännande där med. Fick gräva trots att inte papperen skickats än då hästen behövde komma ner i jorden så fort som möjligt.

Om nån är intresserad av att få numren dit jag ringde så är det bara att säga till. Fick nämligen ringa runt ett tag innan jag fick tag på rätt personer..


Tara

Känns väldigt konstigt att hon aldrig kommer stå i sin spilta igen. Den gapar så tom.. allt är lämnat som det var i söndags när hon avlivades, mockad och redo för att hon skulle återvända till den.

Börjar vänja mig vid tanken att hon aldrig kommer tillbaka, även om det känns hemskt. Men jag är van vid att djuren försvinner förr eller senare...Hon har hängt med länge, och lärt mig mycket om hästar. Vi har tävlat lite, men mest ridit omkring hemma. Hon lärde mig att ridning ska vara kul, och inte seriöst och allvarligt. Blir det så, borde man ta ett kliv tillbaka och åter igen finna det roliga med sporten. Förr när Tara busade och testade mig blev jag sur och ledsen, men dom sista åren skrattade jag bara åt hennes egenheter, hon var så underbar!

Vi har haft våra bråk, men dom sista åren "växte" vi ihop och var ett riktigt bra team. Synd att vi inte kom ut på några mer tävlingar då, för det hade nog kunnat gått riktigt bra.
Haha, Tara hade en period då hon alltid stannade och stod still när nåt blev för jobbigt. och vad man än gjorde stod hon bara där.. Oj va jag hatade det! Men det är förlåtet nu :)

Tack för allt Gumman!

Begravning av Tara

Idag vid 10-tiden rullade en lastbil lastad med en grävmaskin in på gården hos mamma och pappa. Johnnie hade fixat en grävmaskin och hjälp att köra den fram och tillbaka.
Vad vi skulle ha grävmaskinen till? Jo, Tara skulle äntligen få komma ner i jorden efter en veckas väntan.

Tog en vecka att komma över den värsta sorgen och få alla papper och tillstånd klara. Man måste ju nämligen ansöka om tillstånd att gräva ner en häst.

Det tog en liten stund innan Johnnie tog sig genom det översta, frusna lagret. Men sen gick resten jättebra. Även mammas lilla hamster som dött fick följa med ner i graven.

Johnnie la igen allt och sen la vi sten överst för att märka ut exakta platsen för graven. Satte sen upp en tråd för att hästarna inte ska klafsa omkring där. Tara ligger nämligen begravd i sin älskade hästhage där hon betat, busat och haft det bra i flera år. Kändes som en perfekt plats för hennes sista vila.Vi ska senare i vår snygga till graven lite då jorden och leran kommer sjunka.

Tack brorsan, David och Johnnie för hjälpen! Skönt att ha så duktiga och kunniga människor omkring sig.


Drop in ridning :)

Idag åkte jag till ridskolan och var med på Drop in ridningen för första gången. Ridskolan har haft det tidigare, men det var ett tag sen senast nu. Drop in ridning innebär att barn och vuxna kan komma och testa på att rida lite.
Dom som varit med och annordnat de tidigare hade berättat innan om att de brukar komma några, ca 4-6 barn varje gång. Men idag kom det 13 st! Blev väldigt förvånad, och glad :)

Hoppas att det kommer lika många nästa gång!

Dag 1.

Dag 1 - 10 saker jag vill göra innan jag dör

Har inte funderat så mycket på detta, men jag radar upp några saker jag kommer på nu direkt :)

1.) Hoppa fallskärm
2.) Rida i galopp på en sandstrand
3.) Fjällvandra
4.) Springa terrängloppet "Tjurruset"
5.) Åka till Skottland
6.) Köpa en gård
7.) Tatuera mig
8.) Testa mina gränser ordentligt
9.) Skaffa en ordentlig kamera och börja fota mer "seriöst"
10.) åh, nu blev det svårt..en sak till..hm..tjäna pengar på nåt kul. Starta nåt eget företag som får pengarna att rulla in på nåt jag ser som ett intresse. Till exempel bli duktig fotograf och tjäna pengar på de.

Vad vill du göra innan du dör? Nåt speciellt som känns extra viktigt? vore kul att få höra vad andra siktar på :)


Pratat av mig

Ursäkta att det blivit fattigt med nya inlägg, men jag har tagit det väldigt lugnt dom senaste dagarna.. Ni vet varför.
 
Känns i alla fall bättre nu. Bor ju på jobbet den här veckan pga mycket jobb, men var hem igår efter att ha avslutat morgonpasset. Meningen var egentligen att jag skulle åka till ridskolan på eftermiddagen, men jag avbokade det.
Kunde bara inte. Ville inte sitta upp på en annan häst, inte än.
Istället åkte jag hem till mamma och pappa. Båda var hemma och även syrran, så jag fick en hel del tröst. Mamma och jag pratade mycket om Tara och om hästarna hon och hennes syster hade när dom var yngre. Den ena avlivades pga kolik och den andra blev påkörd av en bil.

Kändes bra efter att ha fått gråtit och pratat av sig med mamma, som vet precis vad jag går igenom och hon kände ju också Tara. Vi pratade mycket minnen.

Nä, nu ska jag sova! Hörs mer i helgen, då har jag nog mer tid att skriva..


Dolly PartonI will always love you.

Saknad

Gör så förbannat ont inom mig. Saknar Tara så otroligt mycket, och då har jag inte ens klivit in i stallet än. Lasse är bortrest, så jag jobbar extra mycket denna vecka och bor därför på jobbet.

Jag gråter hela tiden. Det kan gå bra nån halvtimme, sen brister jag ut i gråt. Kan inte förstå att hon är borta.. Vi hade så mycket kvar att uppleva, och jag hade så många drömmar. Vi skulle inte skiljas åt än!

Innan jag anlände till jobbet idag sms:ade jag chefen och förklarade läget. Ville ta det lugnt och bli lämnad ifred idag, vilket han självklart respekterade. Jag har hållit mig undan och dom har lämnat mig ifred. Jag vill sörja i ensamhet, eller möjligtvis hemma med familjen.
Men varken chefen eller djuren ska lida för att jag förlorat min ponny, så jag jobbar på så gott jag kan. Men jag kommer inte vara mig själv på ett tag..
Hela dagen har jag tänkt på henne. Hade jag kunnat gjort nåt mer? Varför blev de såhär? varför!?

För utomstående kanske de är konstigt att sörja ett djur så mycket, men djuren betyder väldigt mycket för mig. Har alltid gjort och kommer alltid att göra. Dessutom är jag väldigt mycket känslor, seperationsångest och har lätt för att gråta.

Nu måste jag få i mig nåt ätbart. Har knappt ätit nåt alls igår och idag.

Lista!

Hittade på en liten lista jag ska gå efter när jag inte har nåt annat att skriva :)

Dag 1: 10 saker du vill göra innan du dör.
Dag 2: 9 saker om dig själv.
Dag 3: 8 sätt att vinna ditt hjärta.
Dag 4: 7 saker du tänker på ofta.
Dag 5: 6 kvinnor du tycker är väldigt snygga.
Dag 6: 5 saker du gillar att göra.
Dag 7: 4 saker du tycker är tändande.
Dag 8: 3 saker du tycker är avtändande.
Dag 9: 2 favoritlåtar.
Dag 10: 1 bekännelse.


Tack för allt Tara.

Igår under kvällen avlivades min underbara ponny Tara.

Under natten till söndagen hade hon drabbats av kolik och börjat rulla sig mer och mer. Hon tog sig loss ur spiltan och när pappa hittade henne på morgonen hade hon nästan rivit stallet.
Han ringde mig och berättade att Tara var sjuk, och att läget var väldigt illa. När jag kom dit vid 9-tiden var hon genomsvettig, och pappa ledde omkring henne på gården för att hålla igång henne.

Veterinären kom, och konstaterade även hon att oddsen var väldigt dåliga, men att vi skulle ge henne en chans. Hon fick smärtstillande och lugnande, vilket förhoppningsvis skulle få henne att slappna av så pass att magen kan komma igång igen.

Spenderade hela dagen i stallet, sittandes på en spånbal eller inne hos henne i boxen.
Min älsta bror och hans flickvän var på besök och kom in och hälsade när dom fick veta att Tara var sjuk. Läget var bättre mellan 14-17, men sen blev hon sämre igen.
Robin kom in en gång till innan dom åkte, och då var hon sämre. Han hoppades allt skulle gå bra och försökte hålla hoppet uppe, men jag bad honom ta farväl av henne då hon troligen inte kommer klara sig. Han satte sig på huk bredvid henne och pratade lågt till henne. Hörde inte vad han sa, men jag hörde honom säga bland annat "fina minnen".

Medicinen hon fått hade gått ur kroppen och smärtan fortsatte, de var därför hon blev sämre. Då bestämde jag mig, och ringde veterinären igen. Jag ville inte se henne lida mer!

I väntan på att veterinären och pappa skulle komma satte jag med bredvid hennes huvud och klappade henne sakta över pannan. Jag tog farväl av min ponny jag haft i nästan 18 år, och det var hemskt.
Samtidigt kändes det bra att få avsluta lidandet. Taras bästa vän/bror Oliver som hållit henne sällskap i stallet fick hälsa på henne en sista gång.

Veterinären kom, och med hjälp av pappa höll vi Tara lugn medans hon fick sprutan. På några sekunder föll hon ihop och allt var slut.
Jag har länge lovat både Tara och mig själv att den dag det ska ta slut, kommer jag vara med och ta hand om henne. Jag är så otroligt glad över att det var helg och att jag kunde vara vid hennes sida hela tiden.

Tårarna rinner hela tiden, och jag kan inte förstå att hon är borta. Och jag vet inte alls hur jag ska klara av att kliva in i stallet utan att min älskade ponny hälsar mig välkommen, släppa ut hästarna utan att få leda Tara ut tillsammans med Oliver och hur jag ska kunna hänga undan hennes blå grimma.

Kommer aldrig glömma dig gumman!

Sur och grinig..

Idag har jag varit riktigt grinig och hemsk. Humöret har gått upp och ner hela tiden, vilket är jättejobbigt! 
Ena stunden har jag skrattat och varit glad, för att sen helt plötsligt vara riktigt sur. Måste vara dom där "kvinnliga hormonerna" som spökar.

Hatar verkligen att gå omkring och vara sur utan orsak, men jag kan bara inte rå för det. Emellanåt är allt och alla idioter bara.. Och när jag är på det humöret gäller det att ha tålamod och hålla sig ur vägen!

Min stackars chef måste ha beröm för att han höll sig lugn och sansad i min närvaro när jag både gett honom sura blickar och elaka uttalanden. Ska ta och be om ursäkt sen för mitt hemska beteende :)

Nu är jag iaf hemma i soffan och tar det lugnt. borde egentligen sova nu, men fastnade framför en tv-serie. Har snart varit uppe i ett dygn..Nu måste jag verkligen ta tag i min träning iaf, för träning gör att man inte har lika mycket problem med humöret. Såna här problem hade jag aldrig förut när jag tränade regelbundet!

Länge leve vintern!

Visst är det härligt med vinter!? Här kommer några bilder på hur härligt Johnnie tycker det är..

Lovade ju lite bilder och en något mer detaljerad berättelse om vad som hände i onsdags.

Ringde Johnnie när jag slutat jobba och han berättade att han satt fast med timmerbilen i ett dike i närheten av mamma och pappas gård. Han skulle vända då vägkanten gav sig och bilen gled snabbt iväg. 
Han jobbade först ett tag själv i hopp om att komma loss, men icke. Jag åkte dit och körde hem honom så att han kunde hämta sin andra lastbil. 

Hämtade den och åkte tillbaka till timmerbilen. Han var tvungen att backa in på skogsvägen för att komma rätt när han skulle dra upp timmerbilen, men pga dålig plogning fick ett bakdäck tag i diket och hela lastväxlaren gled i. Jippi..2 lastbilar i diket!  

Efter att vi kastat ut grus fick vi tillslut loss lastbil nr 1. Underbart! Då kunde vi påbörja det vi kom dit för :)
Fick snabbt loss lastbil nr 2, dvs timmerbilen. Jag fick testa att köra den lite också, med släp och allt.Förstår att kan körde fast, för här och var kunde det vara svinhalt pga den packade snön. Höll på att halka flera gånger! Att då hamna lite för nära diket gör att man inte har en chans att hejda ekipaget från att glida.
Men det var lite komiskt att båda bilarna hamnade i diket vid samma tillfälle..haha!

Han blev inte så arg heller, tror det hjälpte att ha en positiv och glad flickvän med sig :)

jobb

Fick några kommentarer på inlägget om mina funderingar angående att byta jobb:


Postat av: jimmy

bra arbetsgivare växer inte på träd dom heller :)

2012-02-11 @ 14:30:21


Postat av: Malin

Prova på nåt nytt i typ ett år?

2012-02-12 @ 10:07:40Bra arbetsgivare växer verkligen inte på träd! Jag har inte haft många jobb, men hör mycket från familj och kompisar. Trivs jättebra med dom jag jobbar med nu. Visst finns det alltid saker man kan vilja ändra på, och några saker har jag tänkt ta upp och prata med dom om.
Jag har haft tur som hamnat på ett så bra ställe!

Funderar lite fram och tillbaka på om jag ska testa nåt annat, men vad!? Med risk att låta löjlig, men korna är mitt liv.. Finns några saker jag klurat lite extra på, t ex jobba i skogen eller köra lastbil. Men inget känns så hemma som hos korna. Men det kanske bara är jag som är feg?

Haha, jag försöker äta kakan och ha den kvar! Trivs jag så borde jag ju stanna, men vi får se. Just nu är jag så less, men förhoppningsvis blir det bättre när våren kommer!

Fastkörning

Sitter just nu i Johnnies timmerbil och väntar på att han ska lasta klart. Hur jag hamnat här? Ja..haha..de är en lång historia :)

För att göra denna långa historia kort: Johnnie körde fast med timmerbilen i mina hemtrakter, så jag fick komma och rädda honom. Får berätta mer sen, har även några trevliga fastkörningsbilder att visa! Så håll utkik efter nya inlägg. Tar det när jag får tid.

Har jobbat nu på morgonen då jag ska till ridskolan i eftermiddag. Meningen var att jag skulle till Åsa och mocka för att sen fortsätta hem och sova lite. Men ja, se så det blev! Sånt är livet om man lever med en åkare, ständig "jour".. Tur att man inte är kinkig :)

Snart ska Johnnie ha lastat klart, så jag kan återgå till mockandet. Sova kommer jag inte hinna, men de får jag leva med! Kommer vara sliten ikväll dock. Gick upp halv 3 imorse..

Soligt

Vilket underbart väder det varit idag! Har haft vårkänslor, och det har varit riktigt kul att jobba. Jag är den typen som deppar ner mig på vintern och sen skuttar runt som en lycklig kalv på sommarbete sen när våren kommer. Så idag när solen varit framme, har jag känt mig jätteglad!

Längtar verkligen tills våren kommer på riktigt, för riktigt än kommer den inte.Har en kul sak att avslöja, men det får bli vid ett senare tillfälle..

Flamman

Gick en sväng med Flamman i går. Tänker försöka gå en liten promenad varje helg nu ett tag framöver, innan vi börjar ge oss in på mer avancerade saker som lastning och liknande.

Vi kommer lite längre varje gång, vilket är härligt. Skönt med framsteg!


Jimmys födelsedagsfirande

Igår åkte hela familjen över till brorsans nya hem för att fira honom. Han fyllde nämligen år i fredags :)
Hade inte varit hem till honom sen han flyttade, så det var kul att se hur han och flickvännen bor!

Syrran bakade en chokladtårta. Väldigt god och snygg!


Var inte ensam om att tycka tårtan var fin..haha! Här står brorsan och syrran med sina mobiler i högsta hugg!


Större delen av sällskapet. Dom såg dock väldigt besvärade ut över att jag fotade..


Vi bjöds på massor av smask som syrran och Evelina bakat. Blev proppmätt!


Kapten Morgan?


Syrran berättar om tårtan för brorsan.


Fick även träffa Evelinas travhäst Lala för första gången. Hon planerar att starta med henne när Lala är redo, och då ska jag kolla på!

Bilder från dagens åkning!

Idag åkte jag och Camilla till Kungsberget för att åka lite bräda och skidor. Vädret var perfekt, och solen sken hela dagen till den försvann bakom träden.

Här kommer några bilder från dagen:

Camilla poserar :)


Utsikt.


Liften.


Camilla är nöjd över att sitta i värmestugan och fika :)


Var nog ont om parkeringar eftersom en valde att parkera på snövallen..
Soligt!


Jag och Camilla!


Påväg upp :)


Hemma igen, nöjd med dagens åkning!


Var ett perfekt sätt att spendera en solig söndag på, i backen alltså :) Motion och nöje samtidigt!

Handlade lite grejer i shopen också, som kan vara bra nästa gång jag åker. Pannband och en form av halsduk.

Marinerad viltgryta

Sitter här med ett glas vin efter en väldigt lyckad söndag.

Igår fixade jag en marinad till hjortköttet jag haft i frysen, och har låtit det stå över natten. Idag när jag kom hem satte jag igång med matlagningen, en marinerad viltgryta.
Tog ett tag, men blev väldigt lyckat! Lyxade till det med tända ljus och fin dukning, när jag ändå var igång med en fin söndagsmiddag :)

Blev jättebra, och jag är väldigt nöjd. Serverade grytan tillsammans med hasselbackspotatis, vilket var en bra kombination.
Nu är jag mätt och belåten. Sitter och snuttar på vinet jag drack till maten, samtidigt som jag kollar på Wallander. Såhär ska en söndag sluta!

väntar

Sitter just nu i soffan och väntar på att Camilla ska komma. Hon borde dyka upp närsomhelst nu.

Har varit ut och gjort iodning bilen så att den är klar för avfärd. Var lite kallt ute men jag hade iaf bra med kläder på mig då jag inte frös under dom 20 minuter jag var ute.Nu ringer hon! Tjao!

Uppdatering

Har precis kommit hem från stallet, får berätta mer om det sen!

Nu ska jag göra mig fin och sen bär det av hem till brorsa nr 2 som fyllde år häromdagen. Det kommer serveras smörgåstårta, chokladtårta, kakor och annat smask. Mitt sockersug jublar!

Imorgon ska jag och Camilla åka till Kungsberget och åka lite skidor och snowboard. Ska bli superkul :) Ska försöka ta mycket bilder..

Ekorre

Haha, vilken underbar bild! (jag som älskar ekorrar)


Kul!

Måste bara nämna att det är väldigt kul att så många läser min blogg regelbundet! Tycker själv att jag inte skriver om så intressanta saker, men uppenbarligen tillräckligt intressant för att få trogna läsare :)

Ni får jättegärna klottra ner en kommentar om ni vill att jag ska skriva om nåt speciellt, annars fortsätter jag som vanligt. Men det är bra om man får lite idéer när det emellanåt inte finns mycket att skriva om.


Byta jobb?

Känner mig lite less på jobbet just nu. Har tappat gnistan, och det känns jättejobbigt! Jag tycker verkligen om mitt jobb, och älskar att få vara nära korna varje dag, men jag har hamnat i en liten(förhoppningsvis tillfällig) svacka.
Jag tycker att jag har världens bästa jobb, och tycker synd om stackare som ska sitta på kontor hela dagarna. Tänk att vara ute i friska luften, få motion och vara nära djur och natur varje dag! Och få pengar för det :)Antar att det är med jobb som med förhållanden. Ibland är allt jättebra, och ibland trillar man ner i svackor. Allt kan inte vara guld och gröna skogar jämt!
Men efter snart 5 år är dehär nog första gången jag verkligen börjar bli lite orolig. Är det dags att testa nåt annat?

Det jobbigaste är nog resan till och från jobbet som är nästan en timme enkel resa. Att komma hem kl 20.00 varje kväll är också påfrestande.

Jag tänker inte säga nåt till chefen, han blir bara nervös. Dom verkar ju nöjda med mig och vill inte att jag ska sluta. Dehär går nog över, hoppas jag.. 


Familjens djur

Idag, efter frukost och mockning av fölets box, åkte jag hem till mamma och pappa för att släppa ut hästarna och ta hand om korna och fåren. Mamma ringde igår och undrade om jag kunde ta hand om djuren då både hon och pappa skulle börja jobba tidigt.

Var jättelängesen jag skötte om korna och fåren, så det kändes lite ovant. Skötte om dom rätt mycket när vi precis flyttat, men nu var det som sagt längesen.Allt gick jättebra trots kylan. Fåren får vatten i hinkar och kornas vattenkoppar var lätta att tina med lite varmvatten. Jobbigt när vattnet fryser direkt..

Kiropraktor-besök

Tog morgonmjölkningen idag föatt efter jobbet kunna åka till kiropraktorn för ett återbesök. Har inga direkta besvär, utan är mest stel och vill förebygga skador. Har ju trots allt ett hårt jobb..Tyckte knäckandet tog mer idag om man jämför med förra gången. Men jag har känt att hon fått loss en del spänningar, för numera kan det knäppa till i ryggen då och då, förut var det helt tyst och spänt :)

Det är verkligen med skräckblandad förtjusning jag går dit. Det låter väldigt obehagligt, men är otroligt skönt efter! Kändes som om jag fick en mjukare och bättre hållning när jag gick därifrån. Härligt!

Ska tillbaka om en månad, sen ska jag nog klara mig hela sommaren. Vi ska testa lite vad som passar mig bäst.

När jag var klar i stan åkte jag hem och lagade mat. Lyxade till det med lite finare mat nu när jag hade gott om tid. Efter maten åkte vi över till grannarna för att fika, prata och kolla på tv. Ett mysigt sätt att avsluta dagen på.

Nä, nu är det dags att sova!

Rådjur

Hittade de här häftet på mammas och pappas köksbord, och älskade bilden!Vilken underbar liten tunga :) Rådjur är så fina!

Törstig?

Den tjocka hankatten på jobbet var töstig. Gäller att hålla alla tassarna i styr om man ska balansera på en full vattenkopp.. 


Drop in-ridning

Den 18:e Februari kl 12.00 ska vi ha en Drop in-ridning på Gimo ridklubb.

Alla, både unga och gamla, är välkomna att komma och besöka oss för att testa på att rida. Kostnad: 40kr.

Det kommer finnas fika att köpa för dom sugna :)

GRUSK

Nu är mitt första möte med GRUSK avklarat. GRUSK står för "Gimo Ridklubbs Ungdomssektion" där jag gått och blivit ordförande.
Tyvärr blev vi inte många, men det var väntat från mitt håll. GRUSK har legat vilande i ca 6 månader, så jag tror inte folk tänker så mycket på det nu. Men när vi kommit igång ordentligt får vi nog mer uppmärksamhet.

Vi blev bara 3 stycken, men det räckte för att vi skulle kunna sitta och planera, skratta och komma med idéer. Vi hade massor att prata om, trots att jag inte alls kände dom sen tidigare. Vi kom överrens direkt, och hade jättetrevligt.

Vi planerade in några saker, och jag är jättetaggad! Ska bli så kul att komma igång med aktiviteterna!

Minns inte alla datum just nu, men får återkomma med de sen. En del saker, till exempel Drop-in ridning, är ju till för alla, även dom som inte är medlemmar.

Drop-in ridning innebär att man får komma till ridskolan en viss tid och datum för att rida lite. Man rider i en kvart, så man får testa på lite bara


Flamman på promenix

När jag var över till Åsa för att mocka åt fölet testade jag att gå en liten sväng med henne igen. Förra gången blev hon lite upprörd när hon märkte att hon kommit en bit ifrån dom andra hästarna, men den här gången gick det mycket bättre.

Gick med henne på vägen längsmed stängslet, och hon var jättelugn och snäll. När vi kommit ca 20-30 meter bort började hon tveka lite, men försökte inte vända eller nåt sånt. Tog några steg till, sen vände vi och gick lika lugnt tillbaka. Klappade om henne och släppte ut henne i hagen igen.

Gillade hennes reaktion när hon tyckte att hon kommit långt bort. Lugnt och stilla, inget bråk. Framsteg!


Barbacka

Tänkte rida åtminstånde två hästar idag då hela förmiddagen var fri, men på grund av kylan började jag fundera på att skippa de. Är ju verkligen inte kul att rida när det är riktigt kallt!

Mockade stallet och pysslade lite i sadelkammaren innan jag tillslut bestämde mig för en barbackatur på Bullen. Lät vintertäcket vara kvar på, och även grimman. Tog bara ett par tyglar och satte fast dom i grimman.Var riktigt mjukt, skönt och varmt att rida med täcket på. Det ska jag göra igen :)
Skrittade mest, men lite trav blev de. Men när jag travar barbacka på Bullen brukar det alltid sluta med att jag skumpar likt gubbeln i lådan, upp och ner. Samtidigt gapskrattar jag och tillslut saktar Bullen ner till skritt. Om detta beror på skumpandet eller gapskrattet är dock oklart..

På ett ställe fattade vi galopp och jag lät honom bestämma tempot. Det är en helt underbar känsla att flyga fram i galopp nar man rider barbacka! Lätt att följa med i takten var det också, sådär bra har jag nog aldrig suttit när vi galopperat barbacka.

Funkade jättebra att rida med bara grimma, så det ska jag helt klart göra igen! Han bjöd väldigt fint framåt också, han brukar nämligen vara lite seg när vi går hemifrån. Han trivdes nog väldigt bra utan bett :)
Har testat hackamore, men han blev mest förvirrad. Grimma funkade bättre.

Ridbyxor

Hööks har fått in en del nya, fina ridbyxor. Mina nuvarande byxor börjar bli bra slitna, så jag tänkte försöka handla lite nytt inom en snar framtid. Tycker dock att Hööks har lite dålig kvalitet på sina ridbyxor, så kanske ska jag investera i några dyrare som håller bättre.. Får se hur jag gör :)

 

 

Har fastnat på jeansstilen..!

Lat pålle

En av ridskolans privathästar var lite lat och hade lagt sig i sitt hö. Medans hon låg ner åt hon av det :)
Söndag!

Har äntligen kommit upp ur sängen nu. Blev en ordentlig sovmorgon, precis som jag ville!

Nu ska jag bara tugga i mig den sista mackan, sen ska jag åka och mocka hos fölet. Tänkte även gå en liten promenad igen med henne, så att hon vänjer sig. Sen ska jag åka hem till mamma och pappa och fixa stallet där. I mån om tid tänkte jag rida också.

Kl. 18 ikväll ska jag en sväng till ridskolan, annars har jag inget helts spikat idag. Får se hur dagen blir :)


Trångt

VEM har parkerat en lastbil med släp utanför huset? VEM!?

haha, tur att Johnnie har en så snäll och förstående flickvän, som sällan klagar på hans platskrävande grejer :) Är det inte en timmerbil eller lastväxlare, så är det en grävmaskin eller ett gäng bilar tillhörande hans kompisar(som är där för att fika, dricka öl eller kolla på när han lagar sina grejer..) 
Tur att han skaffade sig en "bonnunge" som alltså är van vid stora maskiner och ståhej. Bara jag får plats med bilen nånstans på gården är jag glad. 
Han ska laga ett trasigt däck, vilket är anledningen till den tillfälliga bristen på parkeringsplatser utanför huset!  
Mätt och belåten

Klockan är halv 2 på natten och jag är nyligen hemkommen från ett besök i Gävle. Jag, Johnnie, Pontus och våra grannar/vänner Elin och Kemppi(Joni) åkte dit och besökte resturangen Church Street Saloon.
Tycker verkligen om det stället! Underbar mat, trevlig personal och trevlig lokal. Det finns bara en sak som är ett minus, och det är priserna. Men de kan man stå ut med eftersom man inte är där så ofta.När vi alla var mätta och belåtna var det dags att röra sig hemåt i den kyliga natten. Nog för att det är kallt med tygsäten i bilen under vintern, men skinnsäten..brrr!
Elin var snäll och körde både dit och hem, vilket var väldigt snällt av henne. Då kunde vi andra dricka lite alkohol, vilket Elin ändå inte kan just nu. Är en liten unge påväg :)

Nu är vi som sagt hemma igen. Sov större delen av vägen hem, blev så trött efter maten.. som vanligt!


Tyckte temp. mätaren visade -24 nyss, de minskar.. Jag som tänkte rida lite imorrn! Blir till att sträva efter michelingubbestilen. Dvs ordentligt påpälsad..Nä, nu ska jag sova! Och imorrn blir det sovmorgon!

Besök i stan

Har precis kommit hem från stan efter en fika med 2 av mina vänner, Sandra och Karin. Karin hade inte tid att stanna så länge, men det var ändå underbart att få sätta sig ner och prata lite om allt möjligt. Uppdatera sig lite!

När vi fikat klart och Karin stuckit vidare gick jag och Sandra en sväng på stan. Träffade även på Sandras föräldrar en snabbis. Var jättelängesen jag träffade dom senast, så det betydde mycket för mig att krama om dom och prata lite. Jag och Sandra har varit vänner sen lekis så hennes föräldrar har träffat mig en hel del genom åren :)

Handlade lite småsaker i stan, är ju sällan i stan så jag passar alltid på att köpa lite smått och gott jag behöver när jag är där.

För nån vecka sen fick jag ett härligt kort av mamma hon köpt i stan. Älskade "stilen" på kortet, och bestämde mig att köpa fler. Har en idé som jag ska använda dom till :) Det gula kortet fick jag av mamma, övriga köpte jag själv.


Lite hårprodukter inhandlades. Olja, inpackning och värmeskydd. Har inte testat dessa märken innan, så dehär blir intressant!
Nu ska jag åka och mocka hos Fölis(eller Flamman, som jag tänker börja kalla henne. Kan inte kalla henne fölis hur länge som helst..plutten växer ju!)

Frukost

Nu är frukosten avklarad, fil med müsli och blåbär tillsammans med ett glas juice. Brukar även ta en apelsin eller 2 kiwifrukter, men jag orkar/hinner inte idag.
Ska göra mig klar för att sticka till stan och träffa några kompisar! Ska bli kul att träffa dom igen, vi ses nämligen inte ofta..

Ska kolla olja och vatten i bilen innan jag sticker, så nu måste jag snabba på :)

Tjao!


Lektionsridning

Nu har jag inte berättat nåt om hur det gått för mig och Bullen på onsdags-träningarna på länge. Kände att det var dags att uppdatera lite.

Nu senast jobbade vi mycket med att rida rakt, ställa hästen, skänkelvikningar och början till sluta. En del grundläggande dressyr och en del lite svårare grejer.
Bullen mjuknar allt mer, och går allt lättare ner på tygeln. Nu senast höll han galoppen väldigt bra också, annars brukar han inte orka så länge. Det går framåt alltså, sakta men säkert!För några veckor sen hade vi hoppning, och Bullen bjöd riktigt bra! Kul att han börjar visa lite känslor, han brukar ju vara så avtrubbad annars. Visar varken avsky eller glädje. Men hoppning verkar han gilla allt mer.

Min ridlärare erkände att hon var imponerad av Bullens hoppning. Även på den fronten går det framåt :)
Bara vi får lite ordning på hans långa ben mellan hindren kommer han bli riktigt duktig!

Han är fortfarande lite knepig att lasta, men han är mycket lättare nu än tidigare. Men man kommer nog alltid behöva vara två när man ska lasta honom. För även om den andra personen inte gör nåt, så måste Bullen känna att nån är där bakom. ovanan sitter nog lite för djupt..

Bästa låten just nu!

Den här låten är helt klart min favorit just nu! Helt underbar, och jag kan verkligen inte stå still när jag hör den. Tur att man jobbar mycket själv, så att man kan dansa hur mycket man vill :)Kommer jag någonsin tröttna på den!?

Kyla

Det är kallt just nu, men om solen skiner kan jag stå ut med de. Korna njuter också av solen när den väl tittar fram, dom brukar stå och sola :) Men trots fina vinterdagar längtar jag efter värmen..

Men just nu när vintern är som finast tänker jag försöka njuta av årstiden! Även om jag ogillar kylan..


Fredagkväll

Sådär ja, äntligen helg :) Dags att uppdatera bloggen! Johnnie har haft vårat internet med i lastbilen nu i veckan och jag har alltså inte kunnat använda de förrän nu.

Jobbandet har gått jättebra idag och jag har hunnit med det jag tänkt göra. Kom hem tidigt, vilket är skönt en fredagkväll. Satte igång eldningen i pannan, dammsög golvet och fixade våfflor. Nu ska jag bara duscha, sen är min kväll fulländad!

Här kommer en bild på chefens lilla älsklingskviga! En Brown Swiss korsning :)

Snabb uppdatering

Sitter just nu på jobbet efter att ha mjölkat klart. Ska ut en sväng till och fixa några smågrejer innan jag åker hemåt. Har nämligen inte så mycket att göra idag, inget akut iaf(finns ju alltid nåt att göra om man verkligen vill).
De är kallt idag, så just därför tänkte jag smita iväg tidigt. Hatar kyla..fryser så otroligt lätt! Tyckte att det räckte med några minusgrader, men när de sjunker till -10 grader börjar det bli förmycket.

Ikväll ska jag ta med Bullen till ridskolan som vanligt. Han har blivit mycket mjukare, samarbetsvilligare och finare sen jag började ta med honom dit. Synd att vi inte hinner arbeta inför tränare oftare, hade varit jättekul!  Dessutom gillar han att åka dit, det märks. Han har ju sin lilla "fanclub" med småtjejer där :)

Har(som ni kanske märker) inte nåt speciellt att skriva. Vill bara uppdatera lite så att inte bloggen står still för länge.
Skulle verkligen vilja ändra designen på bloggen, nån som kan sånt? Själv är jag kass på allt som har med elektronik att göra!

Och är det nån som vill att jag skriver om nåt speciellt? Visar nåt? Har lite dåligt med idéer just nu..Kanske för att det händer saker hela tiden, men inget värt att skriva om.

På tal om ingenting: Jag vill åka på semester!

Nä, nu ska jag nog jobba lite så att jag kan komma hem någon gång! Förhoppningsvis hinner jag hem innan Johnnie åker till jobbet, hoppas hoppas hoppas..!

RSS 2.0