Barbacka

Tänkte rida åtminstånde två hästar idag då hela förmiddagen var fri, men på grund av kylan började jag fundera på att skippa de. Är ju verkligen inte kul att rida när det är riktigt kallt!

Mockade stallet och pysslade lite i sadelkammaren innan jag tillslut bestämde mig för en barbackatur på Bullen. Lät vintertäcket vara kvar på, och även grimman. Tog bara ett par tyglar och satte fast dom i grimman.







Var riktigt mjukt, skönt och varmt att rida med täcket på. Det ska jag göra igen :)
Skrittade mest, men lite trav blev de. Men när jag travar barbacka på Bullen brukar det alltid sluta med att jag skumpar likt gubbeln i lådan, upp och ner. Samtidigt gapskrattar jag och tillslut saktar Bullen ner till skritt. Om detta beror på skumpandet eller gapskrattet är dock oklart..

På ett ställe fattade vi galopp och jag lät honom bestämma tempot. Det är en helt underbar känsla att flyga fram i galopp nar man rider barbacka! Lätt att följa med i takten var det också, sådär bra har jag nog aldrig suttit när vi galopperat barbacka.

Funkade jättebra att rida med bara grimma, så det ska jag helt klart göra igen! Han bjöd väldigt fint framåt också, han brukar nämligen vara lite seg när vi går hemifrån. Han trivdes nog väldigt bra utan bett :)
Har testat hackamore, men han blev mest förvirrad. Grimma funkade bättre.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0