Snor och nysningar..

Det var ett tag sen jag hade den här typen av förkylning. Snoret bara rinner och jag nyser hela tiden. Eller ja, ska jag vara ärlig så var det ett tag sen jag var ordentligt förkyld. Men en liten tröst är iaf att jag låter lite rolig när jag pratar eftersom jag är lite halvtäppt i näsan!
Men just nu är papperstussen jag har i fickan när jag jobbar min bästa vän, för jag vet inte hur många gånger den räddat mig ur en snorig situation :)

Ska slänga i mig lite frukost och sen åka till stallet för att ta hand om hästarna. Tänkte ta en tur på Mirran idag, så att hon får röra lite på fläsket! Dock är det kallt idag, så jag funderar på att dra på mig thermobrallorna, igen.. Trodde jag skulle slippa dom nu!


Jaha, vad ska jag berätta mer? När jag nyser flyger jag nästan baklänges då kraften från nysningen nästan får mina 60 kg att röra sig.. Inte bra! dessutom har jag under den tid jag skrivit det här inlägget, sprungit och snytit mig ca 5 gånger..


Sovmorgon!

Förkylningen håller i sig. Tog en ordentlig sovmorgon idag för att förhoppningsvis skynda på tillfrisknandet. Vaknade i natt en sväng, vilket inte är likt mig. Det var andra gången på kort tid jag vaknar och är helt klarvaken. Gick ett varv i huset men allt var lugnt, så jag gick på toa och återvände sen till sängen.
Johnnie sov djupt och märkte inte att jag lämnat sängen. Kröp nära honom och somnade lugnt om igen.

Har precis ätit frukost, och nu tänkte jag ta en skön dusch innan jag åker till jobbet. När man är sjuk känner man sig ju så äcklig och ofräsch, så jag tänkte råda bot på de. Känner mig lite frusen också, och en het dusch brukar vara perfekt då!

Kastar in en bild på årets första lamm, som på bilden tycker att det är trångt vid matbordet.. haha! Ett tips är att ta varsin sida!


Det är mkt djurungar hemma hos oss just nu, och fler är påväg! Senast igår stod jag och pappa och kollade på en tacka som såg misstänkt ut. Lite senare ploppade det ut 2 lamm :)

Pappa fyller 60 år idag!

Hade tänkt kliva upp tidigt, ta en skön joggingrunda och sen hinna städa lite här hemma innan jag skulle åka till jobbet. Men det blev det bara pannkaka av!
När jag vaknade vid 7 och kände att jag var pigg nog att kliva upp, hade jag blivit förkyld. Så det vara bara att ställa om klockan och sova lite till. För min del är bästa botemedlet sömn!

Så nu är det lite ändrade planer.. Har betalat en räkning och nu ska jag äta lite frukost. Sen ska jag svänga förbi hemma hos mamma och pappa för att gratta min far som fyller år idag! Han fyller 60 år, och är smidigare och mer vältränad än folk som är 20 år yngre!

Han cyklar till jobbet varje dag, året runt och det beundrar jag honom verkligen för. Han älskar att cykla och efter att ha legat lågt med det intresset ett tag började han pga bilbrist cykla till jobbet dagligen. Nu har vi bilar, men han bara fortsätter.. Han har blivit lite av en kändis häromkring, just eftersom folk ser honom cykla till jobbet dagligen, även på vintern.
En del tror inte att han har nåt körkort, men det har han. Han har bara hittat nåt han gillar att göra, dvs cykla regelbundet :)

Tror att många tycker han är konstig och knäpp, men det är väl som vanligt när nån väljer att sticka ut från mångden! Han är helt och hållet frisk i skallen, det kan jag försäkra!

Beundrar pappa så otroligt mkt för det han gör. Och man ser på honom att han älskar att cykla, vilket gör mig glad. För alla behöver en hobby eller liknande för att få lite glädje till vardagen, framförallt när man börjar bli lite äldre. Dessutom är pappa otroligt vältränad för sin ålder, vilket vänner och bekanta brukar påpeka.

Både mamma och pappa inspirerar mig och jag beundrar dom otroligt mkt för det dom gör.
Pappa cyklar till jobbet(kan lägga till att det blir några mil per dag) och mamma har startat en egen hemtjänst då hon var missnöjd med den hon jobbade på tidigare.
Såna föräldrar ska man ha!Bjuder på en bild av pappa och syrran!

Städning väntar!

Har precis kommit hem från stallet efter att ha ridit 3 hästar. Rekord att rida så många på en dag :)

Först red jag Mirran, som var lika pigg och glad som igår. Det roliga är att hon brukar vara sjöblöt av svett när jag ridit klart, fast att jag inte gjort så mkt jobbigt med henne. Hon är så energisk att hon tränar sig själv genom att hoppa på stället, försöka öka farten och skritta i rask takt.
När hon var klar red jag Tara en sväng, men det blev en väldigt kort promenad idag. Märkte nämligen att hon var lite, lite halt i ett framben, vilket inte syntes när hon skrittade. Hon slapp alltså undan idag!

När damerna var klara var det Bullens tur, vilket han uppskattade. Han blir nämligen väldigt avis när dom andra får uppmärksamhet!
Han skötte sig sådär idag. Har ju inte ridigt honom på ett tag så han tyckte att ALLT var jätteläskigt. Typiskt killar.. Riktigt guldfiskminne! Inte blev det ju bättre av att det blåste en hel del.
Han verkade iaf gilla att få sträcka ut i galopp på raksträckorna och i överhuvudtaget få jobba lite. Fick honom även ner på tygeln mot slutet, framsteg!
Längtar till sommaren då man kan rida på åkrarna och verkligen mjuka upp hans stela travhästkropp!

Nu är jag iaf hemma och jag ska fortsätta städa. Började städa igår, men blev hastigt och lustigt hembjuden på middag hos en av Johnnies kompisars föräldrar. Dessutom ska jag åka och handla, laga mat, tvätta och elda. Oj, nu blev det mkt att hinna med..måste dra!


Fördelar med löpträning

Många verkar inte inse hur många fördelar det faktiskt finns med löpträning, eller motion i överhuvudtaget. läs detta, och bli förhoppningsvis lite mer motiverad att träna :)

1.) Hjärtat - Hjärtmuskeln tränas och vid långvarig löpträning ökar blodvolymen med 10-15%. Det sänker belastningen på hjärtat. Kroppsfettet och risken för diabetes minskar, blodtrycket sänks och det bra kolesterolvärdet höjs.

2.) Starkare skelett - Löpträning är en form av viktbärande träning och det innebär att skelettet stärks. Undersökningar visar att regelbunden träning stärker skelettet i benen lika mkt hos både unga och äldre kvinnor.

3.) Minskar risken för bröstcanser  - I en 10 år lång studie av mer än 25 000 kvinnor i norge märkte man att dom som tränar regelbundet (t ex löpträning 4 timmar/vecka) löpte 37% mindre risk för bröstcanser, jämfört med stillasittande kvinnor.

4.) Du håller dig ung - En 21 år lång undersökning i USA visar att löptränare lider av färre funktionsnedsättningar, förblir aktiva och halverar risken för en tidig död.

5.) Du blir smartare - Ihärdigt springande ökar blodflödet och syrehalten i hjärnan, och förbättrar minnet, den mentala förmågan och beslutsförmågan. Undersökningar gjorda på ungdomar visar att man kan lösa mentala uppgifter snabbare och bättre efter en löprunda.

6.) Sexlusten ökar - All form av träning påverkar sexlivet positivt då blodflödet till könsorganen förstärks och förhöjer chansen till orgasm. Träning gör även att man känner sig mer nöjd över sin kropp, vilket också gör sexlivet bättre.

7.) Humöret - Att springa är stressbefriande och avkopplande. Humörsvängningar och andra PMS-relaterade symptom minskar för dom som springer ca 2 mil/vecka i sex månader. Studier visar att träning kan minska stress, oro och depression efter klimakteriet.

8.) Hälsosammare graviditet - Kvinnor som tränar under graviditet har ofta mer energi, sover bättre och är mindre benägna att drabbas av graviditetsdiabetes, åderbråck och havandeskapsförgiftning än kvinnor som inte tränar. Dom sover också djupare, drabbas mindre av förstoppning och matsmältningsproblem.

9.) Du håller formen! - Löpning bränner fler kalorier i minuten än dom flesta andra träningsformer.

Inte så tokigt va!? Så se till att börja springa, det finns förmånga fördelar för att låta bli :)

Ridning i vårsolen

Idag åkte jag hem till mamma och pappa för att rida Mirran och Tara. Har inte kunnat rida på länge nu då väglaget varit för dåligt, men nu har det äntligen töat tillräckligt! Det var jätteskönt att rida på riktiga(men ack så leriga) grusvägar igen, och inte bara en massa snö och is.

Mirran var som vanligt het och ville öka hela tiden, men efter ett tag började hon lugna sig. Eftersom Mirran är väldigt otränad och inte kan så mkt satsade jag på att träna konditionen och lite lättare övningar.
Tara skötte sig jättebra idag! Vanligtvis brukar hon alltid försöka vända hemåt när man rider ut ensam med henne, men idag var hon väldigt lätt att jobba med. Kanske saknade hon matte och ridningen :)
Gjorde samma övningar med henne som jag gjorde med Mirran, med ungefär samma resultat. Skillnaden är bara att Tara är lugnare i temperamentet och mer utbildad. Känner dessutom Tara mer, och vet hur jag ska hantera henne.


Är nöjd med helheten, men det finns OTROLIGT mkt kvar att göra med dessa två tjocka, otränade damer :)

Imorgon ska Bullen få jobba!Cyklist möter älgarHaha, hittade det här klippet och tyckte det var så fint på nåt sätt. Alla är så otroligt lugna :)

Hottie Pottie

Idag red jag Hottie(Hon heter Hot Lips, men kallas Hottie. Jag kallar henne dock Hottie pottie) och det gick sådär. Som vanligt är jag inte nöjd med ridningen!
Har inte ridit Hottie på jättelänge, och för min del tar det några ridlektioner innan man "lär känna" hästen och börjar arbeta den på rätt sätt. Alla hästar är ju otroligt olika och ska ridas olika beroende på temperament, tidigare kunskaper m.m.

I dag fick vi träna på skänkelvikningar och att rida en så kallad "öppna" vilket jag aldrig gjort tidigare. Det sistnämnda gick faktiskt riktigt bra mot slutet, framförallt när man hade spegeln på ridhusväggen som hjälp. Då kunde man direkt se om man red på 3 spår eller inte.

Fick mkt beröm av ridläraren för min ridning på Hottie idag, men själv tyckte jag som sagt inte att det gick speciellt bra.
När lektionen var över frågade jag ridläraren om vad jag ska öva mer på i min ridning, så att jag har det i huvudet varje gång jag rider.

Tillsammans kom vi på 4 saker:

1.) Blicken - har en tendens att kolla mer på hästen än vart jag rider. Vill se om hästen gör det jag vill att den ska göra, men man ska ha blicken åt det håll man rider!

2.) Sitsen under galoppfattningarna - Av någon anledning brukar det lätt bli så att jag lutar mig framåt när jag ska fatta galopp. Aja baja!

3.) Sitsen under avsaktningar - Ska försöka använda mig mer av sätet när hästen ska sakta in, och inte bara tyglarna.

4.) Benen - Ibland spänner jag benen lite för mkt, vilket gör att min sits blir sämre. Slappna av :)

Det är alltså sitsen och blicken jag ska tänka på. Ska försöka ha det i huvudet i fortsättningen!

Här är en gammal bild på Hottie:


I helgen ska jag rida pållarna jag har därhemma(hos mamma och pappa) för nu tror jag att vägarna är isfria nog. Har låtit hästarna ha en liten semester från ridningen nu när det varit som sämst väglag. Vill inte att dom ska halka och skada sig! Men nu är det slut på vilan, och jag är taggad!

Lång fredag :)

Det har varit en lååång, men bra dag idag. Tycker att jag utnyttjat tiden bra, vilket gör att jag känner mig nöjd med vad jag åstakommit under dagen.

Dagen började ca 20 över 3 då chefen, morgonpigg som han är, skickar sms om att det är dags att gå upp. Bara för att retas! Och jag, som brukar kliva upp halv 4, vaknade direkt då mobilen plingade till eftersom jag är så inställd på att jag ska upp när mobilens alarm börjar gnälla.
Låg och njöt lite av sängen fram tills kl 03.30 och sen var det bara att kliva upp. Mjölkningen flöt på bra och sen blev det en snabb matpaus innan det var dags att dräktighetstesta.

För dom som inte vet, innebär det att man helt enkelt kollar vilka djur som blivit dräktiga och vilka som inte blivit det. Det var många att kolla den här gången, men det gick förvånansvärt bra och smidigt.
Dock finns det alltid djur som inte vill låta sig fångas, och en sådan råkade jag ut för idag. Blev inte översprungen, men en kviga prejade in mig i en grind, och jag lyckades i farten skalla grinden. Inte med pannan, utan med näsan. Gjorde faktiskt rätt ont, men det hade man ju inte tid att tänka på.
Blev iaf en riktigt fin bula, och jag kommer nog få ett trevligt blåmärke om jag har otur. Men det är sånt man får räkna med om man jobbar med djur!

När vi var klara med dräktighetstestandet var det egentligen dags för mig att åka hem, men jag hade sån arbetslust att jag blev kvar ca 2½ timme längre. Var så mkt jag ville ha gjort innan jag tog helg! Man lämnar inte jobbet förrän jobbet är klart helt enkelt. Det är min lilla huvudregel när jag jobbar :)

När jag kände mig rätt så klar bytte jag om, tvättade av bilen med högtryckstvätten och åkte hem. Kändes ändå inte helt rätt att åka hem, eftersom det fortfarande var en del saker jag ville ha gjort. Men jag var ju tvungen att hinna till ridningen.. Jag är för trogen mot mitt jobb helt enkelt!

Aja, Snart är det dags för lilla mig att krypa till kojs. Johnnie ligger här bredvid i soffan och umgås redan med John Blund. Det är mkt jag ska hinna med i helgen, och ska man orka hålla igång måste man sova! Jaha, nu spydde hunden också, jippi..


Dagens träning!

Nu är dagens träning avklarad! Johnnie ringde när jag precis skulle börja jogga, så jag gick mer än planerat idag. Har en runda jag springer, och den rundan börjar och slutar jag alltid med att gå en liten bit. För att få upp pulsen lite/ varva ner.
Men det gjorde inte nåt att jag gick mer än vanligt, för de kompencerades med ett högre tempo!

Jag har fortfarande inte riktigt kommit igång med träningen, men jag är på god väg! Lite svårt att hinna springa så mkt som jag vill när jag även ska hinna rida hästarna och hålla rent hemma från disk och liknande. Tiden räcker inte riktigt :) Men då brukar jag tänka på ett litet "citat" jag såg någonstans.

"Alla har 24 timmar om dygnet att spendera"
Vi har alla lika mkt tid, det gäller ju bara att prioritera och planera rätt!

Iofs gör jag rätt mkt på ett dygn när jag tänker efter.. Men jag vill hinna mer!


Sköna och jag

Min lilla älskling Sköna :) Vi hade en liten gosstund häromdagen och jag passade på att ta några bilder. Den lilla damen är väldigt speciell för mig!

Pappa undrade om jag inte kunde lära henne bli ledd i grimma, så att hon kan ta över Svalas plats när hon går ur tiden. Svala är den gamla kon vi kan ta tag i och leda ifall vi vill flytta flocken, eftersom alla då följer henne.
Får se vad Sköna säger om den idén!
Jobb, jobb och lite..städning :)

Nu på helgen kan man tycka att man borde hinna uppdatera bloggen oftare, men för mig är det nästan alltid raka motsatsen. Igår till exempel, hade jag fullt upp från att jag klev upp tills jag kröp tillbaka ner i sängen på kvällen. Och idag är det samma sak.. Chefens pappa är bortrest så jag jobbar lite extra. Så idag jobbar jag hela dagen, vilket inte känns så tokigt då jag var ledig i fredags.

Klev upp kl. 02.30 idag för att hinna till morgonmjölkningen. Men istället för att slå upp ögonen samma sekund som mobilen börjar gnälla(vilket jag vanligtvis gör) vaknade jag till en minut innan alarmet skulle gå igång. Helt klarvaken. Lustigt..
Jag kände inte känslan av att jag försovit mig eller nåt sånt, så jag vet faktiskt inte vad som fick mig att vakna så plötsligt. Hunden knallade omkring lite i huset, men sånt brukar jag inte vakna av.

Jobbandet har iaf hittills gått bra. Eftersom jag slapp den där "jag-vill-inte-gå-upp-ur-sängen-känslan" har jag varit pigg och glad sen jag vaknade. Dock är det farligt att sätta sig ner efter morgonmjölkningen och äta, för då rinner arbetslusten av mig som vatten på en regnrock. Vet inte varför, energin bara försvinner..
Just nu känner jag så, och just därför satte jag mig här vid datorn en stund. Då brukar jag piggna till lite :)

Ska alldeles strax gå ut och fortsätta jobba. Finns mkt att göra så jag lär inte bli sysslolös!

Ikväll bär det av hem till "fattigdom och elände" som Johnnie uttrycker det! Fullt så illa är det väl inte, men det skulle ju inte skada om familjen min kunde städa lite medans jag är borta och jobbar. Tyvärr är min katt, hund och pojkvän lika värdelösa på sysslorna inne i huset, såsom städning och matlagning. Dom är bra på mkt, men inte det :)

Nä, nu ska jag inte klottra ner en massa strunt som är totalt ointressant för er att läsa. Bättre att jag går ut och jobbar!

Tjao!!

Quinta

Idag red jag en häst som heter Quinta(tror det stavades så). Vi fick själva välja vilken häst vi ville ha, och jag tyckte att hon verkade spännande. Visste inte alls hur hon var att rida, men jag gillar ju utmaningar :)Hon var väldigt speciell, och det krävdes mkt tålamod. Hon var väldigt vinglig och kastade ständigt med huvudet. Och galoppfattningar var inte alls hennes grej.. Min travhäst gör bättre fattningar än hon! Men hon är rätt ung, så hon har framtiden framför sig!
Emellanåt gick hon jättefint, men mestadels var det bara kaos.. Hit och dit, tvärnitar, kast med huvudet.. Men hon var ändå rolig, för man fick verkligen jobba!

Efter ridlektionen kom 2 personer, oberoende av varandra, fram och berömde mig för min ridning och mitt tålamod med Quinta. Kul att höra!

Stadium

Var in till stan idag pga att mamma och pappa behövde en reservdel till bilen, och eftersom dom båda jobbade undrade dom om jag kunde hämta det.
Inne på Mekonomen träffade jag på en tjej jag gick i grundskolan tillsammans med, alltid kul att se vad det blev av folk efter att man skiljdes åt efter studenten :)

Sen åkte jag till Stadium för att kolla efter nya träningskläder. Hittade en t-tröja, en löpartröja och ett par löparbyxor. Nu är jag taggad att ge mig ut och springa! Ska försöka hitta ett par nya skor också, då dom gamla börjar bli slitna.
Ska fixa lite ny musik att träna till också, då jag är väldigt trött på den musik jag har nu. Några tips på bra låtar?

Djuren därhemma :)

Var hem idag på förmiddagen för att släppa ut hästarna och mocka stallet. När jag lagt ut höet i hagen hörde jag att det var oroligt nere i lösdriften, så jag kilade dit för att kolla vad som var fel. Precis som jag misstänkte hade en kalv rymt och skuttade glatt omkring uppe på foderbordet, till sin mors stora förtvivlan.
När den fick syn på mig försvann den som ett streck och jag fick jaga den lite innan jag fick tag i ett bakben och kunde knuffa in den till den oroliga modern.
Lugnet infann sig på nytt och då passade jag på att fota djuren lite :)Och så en bild på lilla Ferdinand, som nu börjar bli stor! Men han är lika snäll ändå, därav namnet :)

Nemi

Haha, klockrent :) Det är såhär det ser ut i mitt huvud..!


Leaving Home

Älskar den här låten! Den tillhör numera kategorin "mina favoritlåtar" :) Förstår inte att den inte lyckades bättre i melodifestivalen, men det är ju iofs inte en sån låt dom som kollar på programmet förväntar sig.. Alla som lyssnar på den här typen av musik sitter väl och lyssnar på Bandit rock!


Kossa nr 802

Vi har en kossa som älskar att vila med benet upp på inredningen. Först tyckte jag att det såg väldigt obekvämt ut, men det kanske inte är så tokigt ändå? Hon gillar det iaf, för hon ligger nästan alltid så med benet :)
Vindruvor

Hade glömt hur gott det är att äta vindruvor! Var sugen på nåt gott efter min enkla kvällsmat (mackor!) men i brist på godis/kakor satte jag mig och käkade vindruvor. Köpte ett paket senast jag var och handlade just för att det är gott att äta istället för onyttiga sötsaker. Det är ju lika gott, men mkt nyttigare!

Min dag har gått bra, och vädret har varit kanon. Dock föddes en kalv nästan 2 veckor för tidigt och den kommer troligen inte klara sig, men jag håller tummarna!

Motgång nr 2 idag upptäcktes när jag kom hem från jobbet. Kände på hemvägen att nåt inte var helt ok med bilen, men eftersom det var så kort bit hem körde jag ändå hela vägen utan att stanna. Egentligen märktes det inte så mkt på själva bilen, utan det var snarare en magkänsla.
När jag stannade hemma och öppnade bildörren kände jag direkt på lukten att det var nåt med vänster framdäck. Hela fälgen och bromsskivan var het så jag gissar på att bromsen legat på. Johnnie ska kolla på det imorgon. Jag kan ju nämligen inte så jättemkt om bilar!

Nu ska jag alldeles strax krypa till kojs. Bästa stunden på hela dagen :)


533 Abelinda

Tog lite bilder på våran älsta ko på jobbet idag. Trots att hon är 10 år(fyller 11 i december) är hon så otroligt fin! Juver, ben, kropp...allt! Till och med färgen är fin!
Hon har haft lite höga celler, men man kan inte klaga på en så fin dam :)


Köttfärssås

Sitter här hemma i soffan och har precis smällt i mig massor av mat. Känner mig som en boll! Lagade köttfärssås idag, och den blev jättegod. Och när nåt är jättegott blir det lätt att man stoppar i sig lite för mkt.. Dessutom gjorde jag lite sallad till, och det var verkligen pricken över i:et. Så nu är jag proppmätt!

Johnnie jobbar eftermiddag den här veckan också, och blev jätteavis när jag berättade vad jag lagat för mat. Han älskar nämligen köttfärssås.. Så nu kommer han säkert skynda sig hem, för här finns inte bara hans flickvän och den efterlängtade sängen, utan också massor av smaskig mat :)

Nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Ska bli jätteskönt, för jag känner mig lite trött i benen!

Nattinatt!

Djuren där hemma!

När jag var hemma idag fick jag veta att Sköna slagit av andra hornet också. Snacka om otur, eller så är hon väldigt ömtålig.. Tydligen hade en av tjurarna i boxen mittemot skrämt henne. Kollade till henne innan jag åkte hem, och det såg okej ut.
Mamma och pappa hade glömt säga det, och jag har ju inte varit hem till dom på en vecka.När jag var in i ladugården för att hälsa på Sköna såg jag att det blivit lamm också. Hälsade på dom och sen gick jag till mamma och frågade varför dom inte sagt att det blivit lamm. Ska inte bli lamm än, så tydligen har tackan blivit tjuvbetäckt. Lammen ska komma i april.Här har vi en bild på "grabbarna" också. Så fina så!


Födelsedagsfirande!

Idag åkte jag och Johnnie hem till mina föräldrar för att fira min ena bror och min syster som fyllt år. Här har vi lite bilder från kvällen:
Syrran gillar att baka tårtor och gjorde 2 stycken. En till varje födelsedagsbarn :)Nästan alla! Mamma, morbror Johan, Robin och flickvännen Maria, Johnnie och Jimmy. Man ser vilka som inte riktigt känner sig bekväma med att jag fotar.. haha!Födelsedagsbarnen med varsin tårta.

Jimmy fick en rolig klocka av mig....och syrran fick en väska :)

Jag hade brådis när jag skulle göra mig klar, så det blev samma kläder som igår. Då behövde man inte tänka och fundera så mkt!

Som vanligt när min familj samlas hade vi jättekul och pratade om allt möjligt. Kul att träffa folk som har samma humor som jag! Johnnie och Maria däremot, förstår nog inte alltid det roliga...

Min sladd har hittat hem :)

Nu när jag varit hem till Heidi har jag äntligen fått tillbaka min sladd till mobilen. Den behöver jag för att ladda över bilderna från mobilen till datorn. Glömde den hemma hos Heidi och Hampus när vi åkte till Ullared i höstas och sen har jag helt enkelt inte träffat Heidi förrän nu. Och sladden är ju inte livsviktig, så jag har inte brytt mig så mkt.
Men jag märkte att jag tagit en hel del bilder med mobilen nu under dom här månaderna..
Inte så mkt att visa kanske, för det är mest för eget intresse :) Och en del bilder är rätt äckliga.. Bilder på Sköna när hon gjorde illa hornet och var helt blodig om huvudet, kor som gjort illa juvret så att det kommer blod istället för mjölk ur spenarna.. Det är sånt som händer, och brukar ordna sig. Men jag tror inte att ni vill se sånt här i bloggen. En del är ju väldigt känsliga för t ex blod.. Eller vill ni se?

Bjuder på en bild jag tog efter att ha varit på Ullared. En bild av mina inköp :) Det bästa är att allt jag köpte har kommit till användning! Inga onödiga köp!


Gårdagens tjejkväll!

Igår träffade jag 2 av mina bästa vänner för att äta, bowla, kolla film, dricka vin och prata om allt mellan himmel och jord.


Camilla byter skor inför bowlingen.


Jag, taggad som vanligt!


Heidi!
Jag ledde ett tag...


...tills Heidi körde om. Hon har bowlat mer så det var väntat!


Jag och Camilla, kotjejer inifrån och ut :) Heidi kommer tyvärr sluta som djurskötare pga att hennes kropp inte klarar det.


Kvällen avslutades med vin, godis, och en bra film. Dessutom serverade heidi varma bananer med choklad. Mums!


Mina tjejer :)

Det var en underbar kväll! Föreslog go-cart nästa gång, men tjejerna är tveksamma.. Får övertala dom :)Arix :)

Red Arix igår igen. Det blir allt roligare att rida den hästen nu när man vet hur han är och hur han fungerar! Gick rätt bra, men som vanligt är jag inte helt nöjd.. Finns alltid saker som man kunde ha gjort bättre! Galoppen är nåt vi t ex måste öva på, för själva fattningen ser nog rätt hemsk ut.
Arix är lite stel och otränad, så när han inte orkar eller vill bära sig som han ska kör han upp huvudet och då blir allt pannkaka!
Det blir allt bättre, men det finns fortfarande MASSOR att öva på!

Vi fick under gårdagens lektion först och främst öva på att få ner hästen på tygeln på ett korrekt sätt, vilket jag redan fått Arix att göra. Så jag jobbade mest med att hålla honom i rätt form samtidigt som jag försökte rida mkt på böjt spår. Den hästen behöver bli lite smidig :)
Sen fick vi öva på framdelsvändningar och galoppfattningar.  
Tjejkväll på Lördag!

Pratade nyss med Camilla och planerade helgen lite. Jag, Camilla och Heidi ska nämligen ses på lördag och ha en riktigt härlig tjejkväll :)Hittade inte på nån rolig bild på oss alla 3, så den här fick duga! Den är tagen förra vintern när vi var upp till fjällen. Just när bilden togs bowlade vi, och heidi fjantade sig med kloten.

På lördag ska vi också bowla, vilket ska bli superkul! Vi ska även ut och äta på nån resturang i stan. Sen ska vi dra oss hem till Heidi och kolla på film, dricka vin och snacka om allt mellan himmel och jord. Eftersom vi alla jobbar med kor brukar det bli det mest använda ämnet när vi ses/pratar.. Konstigt..

Det var jättelängesen jag träffade tjejerna, så det ska verkligen bli superkul! Kameran ska med också, så jag får många fina bilder att njuta av :)


Joggingtur i mörkret!

Har varit en rätt aktiv dag idag! Klev upp kl 8 och eftersom det var så fint väder bestämde jag mig för att ta en joggingtur.
Det var lite isigt på vägen, så det gällde att se vart man satte fötterna. Solen sken och det var riktigt härligt att jogga några km! Har ju inte joggat på jättelänge, så det kändes väldigt ovant i benen.

Sen tog jag en dusch, åt frukost och umgicks lite med Johnnie innan jag skulle åka till jobbet. Jobbandet flöt på bra och jag var på väldigt bra humör, så jag började fundera på att jogga en bit när jag kom hem med. Jag är ju nämligen en sån person som gör/äter det jag känner för, och ibland innebär det att det blir mkt motion eller sötsaker vissa dagar.

Så när jag kom hem bytte jag om till träningskläder och gav mig ut i mörkret. Viggo följde med, och vi båda tyckte att det var riktigt skönt. Det var några plusgrader ute också, så det var alldeles perfekt!

Nu har jag kommit hem och satt mig i soffan. Jag kommer inte behöva laga mat ikväll eftersom jag gjorde så mkt igår. Efterlyst visas just nu på tv och det är ett av dom få program jag följer.
När programmet slutar ska jag diska lite och ska jag skutta ner i sängen. Känner att jag kommer sova gott :)

Tjao!


Saknad

Min lilla kisse blev väldigt glad när jag kom hem. När jag låg i soffan och kollade på tv låg hon ihoprullad och sov hos mig. Hon är alltid extra gosig när man varit borta några dagar, och när vi kom hem från semestern fick vi knappt vara ifred dom första dagarna!


Min lördag på jobbet! Del 1

Nu ska ni få se lite bilder från mitt jobb!

Morgonmjölkningen kl 04.00 - På Nyvla mjölkas korna bakifrån, vilket är mkt bättre än att mjölka från sidan. Det är svårare att bli sparkad, det är lätt att kolla kons nr eller ge henne en spruta eftersom man lätt kan ta sig fram till kons huvud när hon är inne i mjölkstallet. Nu är man väldigt bortskämd, och vill aldrig mjölka kor från sidan igen!


Kalvstallet - Efter mjölkningen får kalvarna sin frukost. Oftast ger Jon eller Lasse kalvarna när jag mjölkar, men igår var ju Jon bortrest och Lasse hade fullt upp. Vi ger kalvarna helmjölk, dvs ren mjölk. Man kan ju även använda sig av mjölkpulver.


Kvighallen - Efter morgonmjölkningen går jag alltid in till kvigorna för att kolla efter brunster.


Hästarna - På gården finns det 2 gamla islandshästar som jag skött om nu när Jon och Camilla varit bortresta. Men dom är lättskötta, så det går fort att ta hand om dom. Fodra, in- och utsläpp och lite strö. klart!


Lösdriften - Tar även ett varv bland korna för att kolla brunster efter morgonmjölkningen. Idag hittade jag på en brunstig ko :)

När allt det var klart var det dags att äta frukost nr 2!

Fortsättning följer :)

Hemma!

Har precis kommit hem och satt mig i soffan. Johnnie och Pontus var här när jag kom hem, men skulle åka och köpa nåt så just nu är jag ensam hemma.
Jag mår lite bättre, men inte helt bra. Magen är orolig..

Egentligen skulle jag ju jobba hela dagen idag, men kände att det var bättre om jag åkte hem och såg till att få ordentligt med mat och sömn. Förhoppningsvis kan jag jobba imorgon, men det återstår att se.
Chefen kommer hem idag, så Lasse blir iaf inte ensam. Hade ju självklart stannat om chefen inte skulle komma hem idag. Man vet ju aldrig vad som kan hända på en gård, så det känns ju inte bra att lämna nån ensam där.

Har fotat en hel del på gården, så nu har jag lite nya bilder att visa. Men det får jag ta sen, när jag har mer tid!


Illamående..

Nu har magsjukan brutit ut ordentligt. Mådde ju illa igårkväll och sov väldigt oroligt. Vaknade vid 12 på natten och mådde sämre, vilket resulterade i en ordentlig "spy-attack" en halvtimme senare. Usch..
Som tur var hade jag en påse i beredskap så allt var under kontroll(så mkt kontroll man kan ha över en magsjuka alltså).
Somnade om och sov lite bättre, men inte helt bra. Vaknade flera gånger.. Blev inte mkt sömn för mig med andra ord!

När alarmet ringde och det var dags att gå upp mådde jag illa igen. Spydde ännu en gång och eftersom maginnehållet tog slut var det inte alls speciellt roligt då magen fortsatte sina försök att stöta upp mer. Efter det mådde jag mkt bättre och åt lite frukost så att kroppen förhoppningsvis skulle få lite energi.

Tog mig igenom större delen av mjölkningen men Lasse var snäll och bytte av mig mot slutet. Det går lite upp och ner med illamåendet, så jag tänkte avvakta lite i hopp om att kunna jobba under eftermiddagen oxå.
Ska nog ta en dusch och sova lite, det brukar vara bra när man är sjuk :)

Tjao!

Magsjuka

Usch, jag har blivit magsjuk.. Eller ja, det är på gång iaf. Mår inte alls bra i magen, men har inte spytt än. Om jag har tur går det över, men jag är tveksam..
Har förberett Lasse på att han kanske kommer få hjälpa mig lite imorgon om vi har otur. För jag räknar med att jobba, även om jag blir sjuk. Är nämligen väldigt "jobbtrogen" eller vad man ska kalla det. För så länge jag kan stå på benen kan jag jobba :)

Ett fåtal gånger har jag mått riktigt dåligt när jag jobbat. En gång trodde jag till och med att jag skulle svimma.. Men jag jobbar på så gott jag kan ändå, för jag är en sån person som inte vill besvära andra i onödan. Det ska vara illa om dom måste ta över mina sysslor!

Nu ska jag skutta i säng och förhoppningsvis blir det inte värre än lite illamående.

Nattinatt!

Hopplektion!

Igår var det hoppning som stod på schemat, så jag var jättetaggad! Hoppning är superkul!

Lektionen gick bra, men tyvärr är dom alldeles för korta :) Red Arix igen och nu börjar jag förstå mig på den lilla gossen! Han hoppade jättefint och det var bara en sak Marie klagade på, och det var min sits. Den har blivit mkt bättre, men det finns mkt småsaker att bättra på!
Sista hoppen gick bäst, för då var både min sits bra och Arix skötte sig.

Träffade på Sessans ägare också. Det var ett tag sen jag träffade henne och det var kul att höra sig för lite om hur det går med Sessans träning och så. Dessutom är det kul att prata med nån som gillar Sessan lika mkt som jag!
Sessan ska föla i sommar, men är redan nu tjock som en padda. Hur kommer hon se ut strax innan hon fölar egentligen!?

Gammal bild på Sessan:

 

Märkte just att jag har träningsvärk i magmusklerna! Nog för att jag är otränad, men SÅ hårt pass var det inte i går. Fast jag har märkt att jag använder magmusklerna allt mer när jag rider. Antagligen för att jag blir bättre och bättre på att verkligen rida ordentligt! Ingen skrittrunda i skogen här inte!


Medans andra sover...

...jobbar jag! Det var nog många som kröp till sängs när jag pallrade mig upp ur sängen vis 03.30 i morse. Folk som festat och äntligen kommit hem. Och nu kommer dom ta en lååång sovmorgon. Varför? För att det är lördag!

Känns alltid lite konstigt att jobba på helger eftersom jag sällan gör det numera. Förr jobbade jag ju nästan varje helg, för på vardagarna gick jag i skolan. Det var underbart att känna pengarna komma in på kontot, ens egna pengar! Som man själv jobbat in.

Fast när det är dags att jobba helg brukar jag ofta vara så inställd på det att det egentligen bara känns som en längre jobbvecka. Så själva jobbandet i sig känns inte konstigt, utan det konstiga kommer sen, när man upptäcker att helgen är spårlöst försvunnen :)

Det gick lite trögt att komma upp idag, men det var nog bara för att jag var så trött igår och sen sov lite för lite. Var helt slutkörd efter ridningen nämligen! Den tog knäcken på mig! Hade ju jobbat hela dagen och då krävdes det inte mkt för att jag skulle vara slutkörd.
Så resan tillbaka till jobbet igår kväll var lite jobbig, började bli okoncentrerad av tröttheten. Farligt!

Nu ska jag gå och äta lite. Fika inhandlades igår efter ridningen, så det ska jag smaska på! Och självklart nåt vettigare, i stil med mackor.. Mamma uppfostrade oss att alltid äta nåt vettigt innan man ger sig på sötsaker, för magens skull :) Dock funkar det inte på Johnnie, han äter sötsakerna innan den vettigare måltiden.. suck..

Solig fredag!

Jag älskar soliga fredagar! Det är vanligtvis en underbar start på helgen, men i det här fallet är det nog mest pga dom härliga vårkänslorna jag får :) Ska ju jobba hela helgen så det blir ingen ledighet för mig!

När jag får vårkänslor blir jag dessutom extra peppad att jobba. Man kan kasta ifrån sig den tjocka vinterjackan och känna solens varma strålar genom tröjan. Jippi!! Det är såna dagar jag verkligen älskar mitt jobb som mest, för tänk dom stackare som jobbar inomhus dagar som denna..

Har mjölkat klart för denhär morgonen och har just käkat frukost nr 2(nr 1 äter jag innan jag går ut på morgonen).
Förr brukade jag ta det lugnt såhär mitt emellan mjölkningarna(när jag jobbar hela dagar) men numera har jag börjat jobba på så mkt jag kan. Inte i första hand för pengarna, utan mest för att jag älskar känslan av att få saker gjorda. Att kunna tänka tillbaka på dagen som gått och känna att man varit duktig! 
Och sen är jag ju en sån person som inte riktigt kan sitta still. Och råkar jag sitta still förlänge blir det lätt så att jag blir trött och omotiverad. Så det är bara att kämpa på och hålla motivationen vid liv :) 

I eftermiddag kommer jag smita ifrån nån gång under mjölkningen för att åka och rida. Lasse har lovat att byta av mig så jag inte missar min lektion. Ska ju hoppa idag! 

Nä, dags att jobba!Oteknisk som få..

Jag ska jobba extra nu fram tills på söndag pga att chefen och Camilla åkt på begravning. Så just nu bor jag på jobbet av den anledningen.
När jag jobbat klart och duschat tänkte jag sätta mig och kolla lite på tv innan det var dags att sova. Råkade trycka på fel knapp och sen var jag helt vilse.. Jag har alltid varit otroligt oteknisk så det är ju inte första gången jag inte förstår mig på en tv(ju nyare grejer, desto mer knappar..) Men det brukar räcka med att man testar lite olika knappar så hittar man rätt. Men inte den här gången..
Som prickan över i:et har jag har ju inget tålamod, så det slutade med att jag stängde av allt och gick iväg och surade :)

Efter lite mat känns det alltid bättre(är lättretad när jag är hungrig) men jag skippar tv:n idag. Med närmare eftertanke kanske jag skippar den resten av veckan oxå, puckotv!
Nä, men det är rätt bra att jag inte riskerar att fasta vid tv:n. Nu kommer mer jobb bli gjort och förhoppningsvis kommer jag få mer sömn. Om jag kan slita mig från datorn vill säga!

Det komsika angående det här med att jag är så oteknisk är att jag har en bror som är raka motsatsen.. Han brukar få förklara det jag inte förstår :)

 

Nu ska jag borta tänderna och sen krypa ner i sängen. Den tanken känns väldigt inbjudande just nu nämligen! Måste sova ordentligt så att jag kan hålla mig frisk :)

Nattinatt!


Vovvar!

Det finns en hundras jag fallit pladask för, och det är rasen Boston terrier. Jag vet egentligen inte varför, för att dom är egentligen rätt fula.. Men dom är liksom så fula att dom blir söta, om ni fattar vad jag menar! Stora öron, utstickande ögon, trubbig nos och små, smala ben.

Här är några bilder jag tagit från google för att ni ska veta hur dom ser ut:


Ja, jag sa ju att dom var fula :)

Men valparna var faktiskt helt och hållet supersöta!

Jag kommer nog aldrig att skaffa en, då jag föredrar raser som är mer avlade för att jobba. Som t ex vallhundar och slädhundar. Fast ska jag vara helt ärlig så är jag inte ens en hundmänniska..Gillar katter mer :)

Och innan nån börjar undra, så kan jag säga att Viggo är inte min hund utan Johnnies. Fast man kan tro att han är min eftersom det är mest jag som pysslar om honom och tränar lydnad med honom. Men jag känner att jag inte vill ha nån egen hund, det är liksom inte min grej..Haha, Viggo ser ut som en jättestor hundvalp med sina hängöron!


Mitt jobb

Funderar på att ta med mig kameran under en hel dag på jobbet och på så sätt kunna visa vad jag gör dagligen. Det är nämligen flera kompisar som frågat vad jag egentligen gör på jobbet. Och det är alltid lättare/roligare att berätta om sin dag med bilder.

Då får ni ju också se lite mer bilder från mitt jobb. Kan ju vara kul för er polare som läser min blogg och är kointresserade. Camilla t ex :)


 Ko nr 788 på sommarbete med gården i bakgrunden.

Mätt och belåten :)

Sitter här och kollar på Efterlyst som är ett av mina favoritprogram. När jag tänker efter är det inte många andra program jag kollar på.. Mer än símpson och family guy :)

Har precis ätit och är riktigt mätt och belåten. Under tiden jag lagade maten förberedde jag efterrätten, chokladpudding och vaniljsås. Brukar normalt inte vilja ha efterrätt efter middagen då jag brukar vara för mätt, men idag fanns det en anledning!

Nu är så gott som alla på jobbet magsjuka(eller har varit) så det känns som om chansen att jag ska hålla mig frisk är rätt liten.
Jag känner mig som en ensam hjort i en skog full av jägare! Det är kört, helt enkelt..
Och nu på kvällen har jag känt mig lite illamående. Antagligen bara pga att jag känner efter för mkt, brukar ju vara så!

Men just därför åt jag riktigt ordentligt nu på kvällen. För ska jag bli magsjuk, ska jag iaf äta ordentligt och njuta av maten innan den kommer upp igen :) haha!

Vi får se hur jag mår imorgon, men jag vill verkligen inte blir sjuk just nu.. Jag är redan förkyld, jag ska jobba extra nu pga att chefen ska åka bort och vi ska hoppa på fredagens ridlektion.
Aja, det går som det går..
Solig vinterpromenad

Idag gick jag och Viggo en promenad i det fina vintervädret :)
Haha, han älskar att ligga och böka omkring på rygg i snön!

Ridning på väg

I detta inlägg vill jag hylla alla vettiga människor som respekterar hästar dom möter ute på vägar. Jag blir alltid lika glad när bilar man möter under en uteritt saktar ner och ser till att hästen inte blir rädd.

Senast idag hamnade jag i en sån situation. Var ute och red Tara när jag plötsligt hör att nåt större närmar sig på vägen bakom oss. Det kör mkt timmerbilar på dom vägarna just nu, så jag trodde att det var en sån. Men denhär gången var det 2 traktorgrävare med diverse redskap på. Troligen skulle dom till tågrälsen för att göra rent från snö.
Hoppade av direkt då jag vet att Tara är lite kinkig. Ställde henne vid vägkanten och lät dom närma sig. Dom saktade ner och när dom såg att Tara började bli orolig stannade dom. Ledde förbi Tara och vinkade glatt till dom båda förarna.
Tackar alltid genom att vinka och se glad ut, så att dom fattar att man är tacksam över att dom visat hänsyn.

Har mött bilar som stannat och stängt av motorn, traktorer som stannar och väntar tills man ridit förbi och till å me lastbilar som börjar backa för att man ska komma in på en infart och därmed komma en bit ifrån lastbilen. Alla här ute visar underbart mkt hänsyn!

Mina hästar är lugna, men när större fordon närmar sig kan dom bli lite oroliga. Då är det skönt att folk inte bara tar för givet att alla hästar är lugna som filbunkar bara för att dom rids på en väg.

Lägger in en bild på Johnnies lastbil :)


RSS 2.0