Hoppning med Bullen

Red Bullen idag och hoppade några språng över hinder. Dock var han väldigt fjantig idag, vilket nog berodde på en blandning av att det blåste, mamma var med och att han var ovan vid att hoppa. Var trots allt i höstas vi hoppade senast!

Åkte av också, riktigt ordentligt! Det var längesen senast. Bullen hoppade fint över det högre hindret men kastade sig åt sidan direkt efter, vilket gjorde att jag tappade balansen och åkte av. Ett skrapsår och en öm hand blev resultatet :)
Mamma filmade just då, och jag kollade just på klippet. haha, allt jag säger är "oj" när jag landar på marken och sen ett "aj" när jag börjar resa mig upp. typiskt mig!Mamma var lite ringrostig på att fota märkte jag! Men hon fick till några bra bilder iaf, och så har vi denna, som är riktigt komisk:I helhet är jag nöjd med ridpasset, även om jag vet att han kan bättre. Men det finns bara en väg att gå: Öva!!

Lördagens planer

Så var det lördag!

Johnnie har stuckit iväg till marknaden i Viksta och jag ska bara äta lite innan jag också åker hemifrån. Tänkte rida lite ute i det fina vädret.

Kvällens planer är fortfarande inte satta, så vi vet inte alls vad som händer. Vi har fått några förslag, men som sagt, vi har inte kommit fram till nåt slutgiltigt beslut än. Eventuellt blir vi kvar här hemma, fast vi bjuder självklart över lite härligt folk! Grillar, dricker och sen drar vi in till samhället där det är fest.
Det är våran reservplan om inget annat faller oss i smaken :)

Kul ska vi ha iaf, vi är ju ett gäng ungdomar! Eller ja, alla förutom Johnnie beter sig som ungdomar iaf..Hoppning :)

Har precis kommit hem från ridningen. Eller nja, har hunnit proppa i mig både chips och godis, så jag har varit hemma en liten stund!

Idag var det hoppning som stod på schemat, jippi! Dagens lektion hölls på utebanan där en hinderbana var uppställd, med både plank och vattenmatta. Mycket detaljer var utplacerade, så det fanns en hel del för hästarna att kolla på.

Jag red Quinta den här gången också, så nu fick jag veta hur hon är att hoppa. Hon är ju ung, så hon har fortfarande mycket att lära. Hon är vinglig och lite osäker, men skötte sig riktigt bra. Jag fick mycket beröm jag med, vilket jag inte riktigt kunde ta åt mig.
Ridläraren sa att det såg jättefint ut och att jag följde med hästan väldigt bra i sprången, men jag tyckte inte alls att det kändes bra. Vingligt och lite segt..Men jag är rätt nöjd över dagens lektion i alla fall. Vi kan mycket bättre, men det går framåt!

Jag ska höra med mamma eller syrran om nån av dom kan filma/fota när jag rider. Vill verkligen se hur det ser ut! Man lär sig mycket av att se sig själv rida, men tyvärr vet jag ingen som har tid att hjälpa mig med den uppgiften..

Angående bilden, försökte fota henne medans vi väntade på att sätta igång med lektionen. Men hon var alldeles för kelig och närgången så det blev inte bättre än såhär :)

Nya ridhandskar

Ibland blir jag bra less på saker och ting.. Köpte nya handskar senast jag var på Hööks, men nu är dom spårlöst borta! Dom var både snygga och sköna, men de fick jag minsann inte njuta av.. haha, börjar bli gammal och förvirrad!


Gick in på hästaffären vi har här i närheten och köpte ett nytt par ridhandskar idag. Förhoppningsvis kommer dom andra fram snart(fast att jag letat överallt..) men man kan ju aldrig ha för många ridhandskar :)

Prick!

Haha, ser ni den svarta pricken på mina bilder från mobilen? Måste ha blivit en skada på linsen.. Det får jag leva med, för jag byter inte mobil i första taget..

Mer traktorkörning :)

Hittills har min fredag varit riktigt bra. Känner att jag har fått mycket gjort, eller nja.. mycket kanske var att ta i. Men jag har haft fullt upp hela tiden fram tills nu. Det är ju så jag vill ha det! Det är först då jag blir nöjd med vad jag åstakommit :) Jag har höga krav på mig själv..

Mjölkningen flöt på rätt bra och när den var avklarad åt jag lite innan det var dags att byta av chefen som var ute på en åker och vältade.För er som inte är insatta: En vält använder man för att packa till jorden så att fröna har bättre förutsättningar till att gro. Det är iaf vad iaf fått lära mig!Har lite huvudvärk just nu, inte helt ovanligt nu när värmen kommer tillbaka. Har lätt för att antingen spänna mig(spänningshuvudvärk) eller så dricker jag helt enkelt för lite. Att jag aldrig lär mig..


Träning i mörker

Dags att åka och jobba. Klockan är 03.12 och jag ska ta hand om morgonmjölkningen som vanligt på fredagar. Sprang en sväng nu när jag klev upp, sen tog jag en snabbdusch innan jag satte mig ner och åt frukost. Helt knäppt, jag vet... Men nu är jag superpigg och riktigt taggad att påbörja en ny dag :)Haha, kunde inte låta bli..! Lite sådär härligt morgontrött!

Kom åt nån knapp, så texten blev såhär.. Har inte tid att ändra det nu, brådis!


Harvning

Härligt väder vi haft idag! Riktigt varmt och skönt :)

Förmiddagen gick åt till att leta upp min internetdosa(som varit borta en vecka och vi hade letat överallt!) och min kalender från förra året(dags att deklarera). Båda kom fram efter massor av letande, och då föll en stor sten från mitt hjärta!

Så dagen började först inget vidare, men det vände och resten av dagen har gått jättebra. Humöret har varit på topp!

Harvade lite idag också, vilket är väldigt kul då jag gillar att göra nåt annat än dom vanliga sysslorna emellanåt. Dessutom tror jag att chefen tycker att det är rätt skönt att kunna langa över körandet till mig så att han kan syssla med annat. Harva är ju inte svårt, så till och med jag kan göra det :)

Tog några bilder när chefen körde i väntan på att han skulle överlämna ekipaget till mig.

Tips!


Sara om Mirran - Första dressyrpasset:
Du kanske ska prova att använda snodd på henne för att lugna ner huvudkastandet...? Eller om du känner dig säker med att rida på graman?


Tanken har slagit mig att jag borde testa hjälptyglar på henne och på så sätt lugna hennes huvudkastande en aning. Dock brukar jag inte använda hjälptyglar och är därför inte van vid att rida med såna. Dessutom tror jag att hon kommer sluta kasta med huvudet när hon börjar bli mer van vid ridningen och att vara ifrån flocken.
För dom få gånger hon verkligen koncentrerade sig nu senast, gick hon riktigt lugnt och harmoniskt både med huvud och kropp.
Jag avvaktar och ser om det lugnar sig med huvudet framöver, om inte ska jag kolla upp vad för olika lösningar som finns. Förhoppningsvis räcker det med en mjuk kand och en massa tålamod :)

Men tack för tipset!  Det är alltid bra att få tips, kritik och beröm angående ridningen. Ingen kan ju veta allt, så man lär sig ju alltid nya saker!
Bästa bilden

Bästa bilden från "plåtningen" i söndags!


Mirran - Första dressyrpasset

Red Mirran igårkväll, och som vanligt var hon väldigt het. Red henne för första gången på en åker då jag ville rida lite dressyr med henne. Hon sprang på stället, skuttade hit och dit och var allmänt het.
Svetten som trängde fram på hennes hals och bog var nog mest en frukt av hennes heta temperament.Jobbade mest med att lugna henne och få henne att skritta i normalt tempo(vilket nästan var omöjligt) och att få henne att röra sig bra på böjt spår. Mkt volter alltså, kändes som att de var en bra början med en så pass outbildad ponny.
Hon kastar ju även mkt med huvudet när hon blir uppstressad, men stundtals skötte hon sig riktigt bra både med tempo och huvudkastandet. Framsteg alltså!

Växthuset :)

Grabbarna(Mina bröder och syrrans kille Johan) har varit jätteduktiga idag med växthuset och när jag åkte var det nästan klart. Nu kliar det nog i fingrarna på pappa som vill börja odla vindruvor och tomater :)Lättklädd

Idag har det varit otroligt varmt! (som om nån skulle ha missat det..) Har varit hemma hos mamma och pappa hela dagen eftersom vi hade bestämt oss för att fira påsk idag.
Det bjöds på påskmiddag och den årliga äggletningen avklarades. Grabbarna byggde sen vidare på växthuset och jag solade lite innan jag bytte om och klippte några får.

Dagens "outfit" idag var lättklätt, riktig sommarklädsel! Solisar, bikiniöverdel och shorts.Modell för en dag

Igår hade jag verkligen fullt upp, därav den kassa uppdateringen. Bland annat så var jag och Emilia in till stan för att bli fotade av Model Lab. Det kallas "Modell för en dag" och innebär att man åker dit, blir sminkad och fixad innan man tillslut blir fotad. Allt är gratis, men vill man köpa nån eller några bilder kostar det självklart.

Det var kul, men modell är nåt jag alldrig vill bli. Inte på nån högre nivå iaf! Mer utseendefixerad branch finns inte..
 Aja, bästa bilden från igår bjuder jag på senare!
Bulleridning :)

Red Bullen idag också och jobbade vidare från där jag slutade igår. Är riktigt nöjd, för idag var första gången jag kunde sitta ner i traven! Tidigare har det varit alldeles för skumpigt, men idag gick det riktigt bra! han börjar samla sig och hitta balansen allt mer :)

Han behöver inte längre springa in i galoppen, utan fattar galopp riktigt bra nu. Bäst går det i höger galopp, som sagt. Nu ska jag helt enkelt jobba på att få honom samlad och fin i galoppen.

Härligt när man känner av framstegen!


Joggingtur i vårsolen!

Jag och Johnnie vaknade tidigt idag, närmare bestämt ca 6.30. Efter att ha legat och pratat ett tag klev vi båda upp. Johnnie åkte hem till mina föräldrar för att fortsätta med växthusbygget och vägrenoveringen. Våran, eller jag menar deras(ser det fortfarande som mitt hem..), väg från brevlådan till huset/lösdriften är rätt sliten och är rätt svår att köra på under leriga vårar.
Johnnie håller därför på att renovera den och det blir jättefint! (smart jag är som skaffar en pojkvän med grävmaskin!)

Jag däremot, bestämde mig för att börja dagen med en joggingtur i det fina vädret. Hade bara tänkt springa några få kilometrar, men det slutade med att jag sprang en bra sträcka.. Först springer man på en gammal skogsväg, sen kommer man ut på en asfaltsväg som leder hemåt(eller bortåt, beror ju på om man tar vänster eller höger!)
Var inte alls meningen, men det gick så bra idag!
Vet tyvärr inte hur lång sträckan är, men johnnie tippade förut på att det var närmare en mil. Jag tror snarare att den är ca 6 km lång..

Trodde aldrig att jag skulle orka jogga hela sträckan med den kondis jag borde ha efter vintern, så jag är fortfarande förvånad :)
Men jag är en sån person som ofta tror att jag är sämre än vad jag kanske egentligen är, så jag borde inte vara speciellt överraskad. Dessutom är jag en tävlingsmänniska..

Nu ska jag hem till mor och far för att hjälpa till med bygget! Och förhoppningsvis hinna rida och klippa får..

Pad

Ska köpa nån form av pad att ha under Bullens sadel. Han är väldigt obalanserad och gör ofta snabba kast hit och dit. Det innebär att jag ofta tappar balansen och för att då skona hans rygg vill jag ha nån form av pad. Vet dock inte vad för nån än..
Sitter och kikar runt lite just nu, men det finns så mkt att välja bland! Nån som har nåt förslag eller tips? Hojta till i så fall :)

Dressyrpass m. Bullen

Red lite dressyr med Bullen idag. Första dressyrpasset detta år pga snötäckta åkrar och ridbanor.. Han skötte sig riktigt bra, med tanke på att det var längesen senast. Vi gjorde bara lite enklare saker, för att mjukstarta lite. Volter, skänkelvikningar, och lite galopp. Han har lite svårt att fatta vänster galopp, men idag gick det riktigt bra. Förövrigt kändes det som om det finns mkt att träna på, men att det hela tiden sker framsteg.

Tog några skutt över hindren som står ute på åkern också, och det gillade han :) Fast han var lite feg i början, ovan antar jag. Senast vi hoppade var ju i höstas!

Testade hans nya schabrak idag, var jättesnyggt på honom :)

Bygge av växthus!

Idag har jag spenderat hela dagen hemma hos mamma och pappa. Hade lovat att hjälpa till med att bygga ett växthus(pappas 60-årspresent). Blev ensam tjej på "bygget" då syrran inte var med och mamma jobbade.

Bygget tar sin början:


Johnnie tog dit grävmaskinen och skötte grävandet. Var lite tajt att komma upp med den i trädgården, men det gick bra.


Teamet: mina bröder Robin och Jimmy, pappa och Johnnie.


Paus!!


I slutet på dagen såg det ut såhär i trädgården:


Bygget fortsätter under hela helgen. Och tydligen måste jag vara med hela tiden, så jag kommer nog inte hinna så mkt annat under min ledighet..


Påskhelgen

Sitter här och planerar lite hur jag ska använda min långhelg på bästa sätt. Kommer vara ledig i 4 dagar ni över påsk, vilket inte händer speciellt ofta. Ska skriva en lista över allt jag vill ha gjort i helgen, så jag har nåt att gå efter.
Jag är en sån person som jämt skriver listor, för då kan jag bara kasta en blick på listan såfort jag inte riktigt vet vad jag ska göra.

Jag tänkte iaf börja ledigheten med en ordentlig joggingtur. Sen ska jag hem till mamma och pappa för att hjälpa dom med lite allt möjligt och rida.

Får skriva mer om de sen :)

Svettig ridning

Red min lilla tjockis Tara igår, och för första gången detta år red jag dressyr med henne. Snön har äntligen försvunnit och åkrarna har torkat upp så pass att det går att rida på dom. Härligt! 

Taras helbrorsa Oliver stod och skrek under hela ridpasset så hon kunde inte koncentrera sig och blev väldigt uppstressad. Vi gjorde egentligen inte så mkt.. Tempoväxlingar, volter och lite skänkelvikningar. Trots det var hon dyngsur när vi var klara!
Vi hoppade några skutt över låga hinder också, och det älskade hon! Ville avsluta passet med nåt kul nämligen, så att hon inte tycker att jag är en riktig pestråtta :)Haha, man kan tro att jag kört stenhårt med henne i en timme! (red ca 20-30minuter..) Kan erkänna att jag var rätt svettig också efter passet, var bra träning för mig att greja med en envis, otränad ponny :)

Springtur

Har äntligen kommit igång med träningen efter många försök som förstörts av sjukdomar, tidsbrist och liknande.

Viggo har fått följa med idag och igår, men det går inte riktigt bra.. Eftersom han är gammal jakthund sticker han efter rådjur, så jag måste ha honom kopplad. Men han orkar/vill inte hålla samma tempo som jag på hemvägen, vilket gör att jag måste minska farten.
Alltså funkar det inte riktigt när jag vill hålla en hög fart, vilket jag velat den senaste tiden.

Har upptäckt hur skönt det är att springa i pannband! Det är ju fortfarande lite småkyligt, så jag vill värma öronen. Men det är för varmt för att ha mössa, och en keps värmer ju inte. Hittade på ett pannband jag fått efter ett lopp och den är jätteskön att springa i! Dock passar den inte alls in bland mina svart/röda träningskläder, men de får gå ändå :)  Det är så skönt att springa! Jag känner mig fortfarande lite stel och ovan, men energin är påväg tillbaka och jag kommer lättare upp ur sängen varje morgon. Det fina vårvädret gör ju självklart också livet lättare!

Kommentar :)

Tobias om Traktorkörning:
Mäktigt ekipage :)
Haha, det är alltid lika kul att få en kommentar från dig Tobias! Du måste vara min trognaste läsare :)
Ja, jag måste erkänna att det känns lite mäktigt att köra ett så stort ekipage. Med dubbelmontage och allt. Men jag kör ju inte så ofta heller, och då känns det ju alltid lite extra spännande!

Varg i Sverige..

Dom sa på radion att det inte inträffat speciellt många vargattacker mot människor dom senaste 200 åren i Sverige. Ja, det var ju otippat! Vi har ju knappt haft några vargar i vårt land under många, många år.. Smartskallar!

Vem som helst fattar väl att attackerna kommer öka ju mer antalet vargar ökar. Väldigt logiskt..


Traktorkörning

Idag har det varit full fart hela dagen! Gick upp 06.30, sprang en sväng och sen tog jag en snabb dusch och frukost.
Sen bar det av till jobbet för att spendera några timmar ute på åkrarna. Som omväxling får jag numera hjälpa till lite med enklare uppgifter i vårbruket. Kul att få göra nåt annat än dom vanliga sysslorna!

Idag var det harven som skulle rastas :)

Har varit en lång dag idag, och nu ska jag alldeles strax krypa till kojs. Johnnie har redan somnat på soffan :)

Vårbruk

Imorgon ska jag åka tidigt till jobbet och harva. Nu är vårbruket igång!Bilden är från förra året:)

Promenad med lilla Sköna :)

Idag åkte jag hem till mamma och pappa för att klippa några får. Lammen har ju börjat ploppa ut och alla fåren är inte klippta än.. Brådis! Hoppas på att hinna ta resten nu under påsk.

Pappa pratade ju om att jag borde lära Sköna gå snällt i grimma, för att underlätta hanteringen av henne när hon blir stor. Kände mig pigg och lite busig, så jag satte på henne en grimma och var beredd på en ordentlig springtur.
Men hon traskade likt en hund efter mig! Trodde aldrig att hon skulle vara så duktig!

Mamma skulle hämta posten, så vi gick med. När vi gick längs hästhagen kom hästarna i full galopp och började trava omkring i samlad trav likt ett gäng arabiska fullblod, supersnygga! Hann tyvärr inte få till några bra bilder på det..


Bullen kom fram och hälsade, men dom visste inte riktigt hur dom skulle behandla varandra..
Mamma tog några bilder på oss i det fina vårvädret :)


Är fortfarande förvånad över hur snällt hon gick bredvid mig hela tiden! Min underbara lilla tjej :)

"Hur du kan påverka hästens hållbarhet"

Imorgon ska jag ta morgonpasset bara för att kunna gå på en föreläsning på eftermiddagen. Skönt att ha ett jobb som är så flexibelt! Fast nu är det dags för vårbruk, och då kommer vi alla ha fullt upp. Det innebär att det är svårare för mig att vara ledig/ta morgonpasset.
Men samtidigt är det skönt att jobba på ordentligt, både för plånboken och träningen :)Föreläsningen är på Gimo ridklubb, där jag rider. Senast jag var på en föreläsning där lärde jag mig massor, så jag hoppas att den här är lika bra och att jag lär mig mkt om hur jag kan påverka hästens hållbarhet!

Middagsbjudning

Igår eftermiddag kom ett härligt gäng vänner över och bjöds på middag och tårta. Jag har ju fyllt år och för att fira det bjöd jag in mina närmaste vänner :)

Johnnie och Pontus var på kryssning, så dom kom några timmar senare. Det var lite dumt, för jag kände att det hade varit bra med Johnnies assistans med matlagningen. För även om det är jag som gör det mesta, kan han hålla koll på tider, passa maten medans jag duschar osv.

Som tur är har jag så härliga och duktiga vänner som glatt hjälpte till med matlagning, dukning och annat. Blev ju lite tajt med tid eftersom jag hade storstädat huset innan. Men alla verkade iaf nöjda sen när mat och tårta hade ätits. Serverade marinerad fläskfilé, potatisgratäng, 2 olika sorters såser och sallad.

Tyvärr blev det inga bra bilder då min kamera inte ville samarbeta. fick fota med mobilen..

Några av gästerna! Sammanlagt var vi 8 pers. Alldeles lagom!


Syrran gjorde tårtan :)

 
Fick tulpaner och en fin vas av Heidi och Hampus.


När Johnnie kom hem fick jag en härlig parfym och ett armband :)


Tack för en härlig kväll!

Tårta nr 1.

Jag frågade syrran om hon kunde göra en tårta till mig att ta med till jobbet nu när jag fyllde år. Förklarade lite snabbt vad jag tänkt mig för tårta och här har vi resultatet:Chefens dotter blev tydligen så imponerad av tårtan att hon ritade av den. Gulligt :)

Tårtan var både underbar till utseendet och smaken. Och en av mina kompisar blev otroligt sugen på att beställa en tårta till sin födelsedag efter att jag skickat en bild till henne. Syrran gjorde bra reklam för sig genom att baka ko-tårtan!
Kan tillägga att marsipanen smakade choklad och även tårtbottnarna hade samma smak. Mums!

Syrran ska baka 2 till tårtor åt mig den här helgen, så hon har fullt upp..

Sitter fast!

När det var dags för mjölkning och jag skulle hämta korna möttes jag av den här synen:Jippi.. Chefen fick hjälpa mig att få loss henne och som tur är gick det snabbt och lätt! Ibland kan det nämligen vara väldigt knepigt att få loss dom när dom fastnat i inredningen.
Det jag brukar vara mest rädd för är att dom ska fastna med benen och göra illa sig..

16 April

Jag fyller år den 15 april, som är en fredag. Så den 16 april ska jag bjuda mina närmaste vänner på middag, för att fira min födelsedag. Jag är en sån person som har få-men väldigt nära-vänner, så vi blir inte så många. Men det ska bli så kul att umgås med vännerna igen!
Och det ska bli roligt att få bjuda på mat, men jag har fortfarande inte kommit på vad för mat jag ska laga.. Några förslag?Tänk att jag ska bli 23 år.. känner mig fortfarande som ca 15..vilket märks :) haha!


Dag i stan!

Idag har jag varit i stan och träffat två av mina närmaste vänner, Malin och Emilia. Skönt att träffa tjejerna igen och bara prata om allt! För med dom kan man verkligen prata om allt med.
Fick en liten uppdatering om hur deras liv ser ut och som vanligt blev det mkt skratt varvat med allvar. Skrattar nog aldrig så mkt som när jag är med mitt almunge-gäng! Dom tar liksom fram den "riktiga" Anna :) Den barnsliga, busiga och glada Anna! Det finns ju en anledning till att dom jämför mig med disney-figurer..

Är sällan i stan numera så när jag väl är det brukar jag passa på att handla en del. Idag blev det lite gott och blandat - hårprodukter, 2 tröjor, rakblad, nya underkläder m.m.
Svängde förbi hööks innan jag åkte hem och där handlade jag en hel del.. Men som sagt, det är inte ofta jag handlar!   


# En mysig tröja
# 2 t-tröjor
# Nya ridvantar!
# Schabrak(rea)
# Ny grimma till Mirran(hennes är gammal och väldigt sliten)
# Ridstrumpor(Fick dom billigt)

Har blivit rätt snål på senaste tiden då nästan allt jag handlar är på rea. Känns liksom bättre då, eftersom jag får fina saker för bättre pris. Och jag inpulsköper aldrig nåt längre, snarare tvärt om. Minsta lilla osäkerhet gör att jag skippar det helt och drar vidare. Duktig flicka :)

Förresten! Glömde nästan skriva att jag klippt mig idag! Passade på när jag ändå var i stan, och det vore kul att känna sig lite snygg i håret nu när jag snart fyller år. Känner mig mkt snyggare i håret nu än innan, såg ju ut som ett skatbo!

Nu har jag bytt om till mjukiskläder och ska äta lite. Sen ska det städas! Ser ut som en svinstia här hemma!!

Quinta

Red Quinta på dagens ridlektion, och jag vet inte när jag var såhär nöjd efter ridningen senast..Red henne förra gången med, men då gick det jättedåligt. Hon var vinglig och obalanserad, kastade ständigt med huvudet och vägrade fatta höger galopp.
Idag gick det som sagt jättebra, framförallt om man jämför med senaste gången :)

Nu börjar jag lära känna henne så pass bra att jag vet hur jag ska hantera henne för att få henne att gå bra. Vi fick jobba på volter i skritt, trav och galopp, och Quinta höll sig lugn och fin hela tiden. Självklart finns det mkt att jobba på, men i det stora hela gick hon jättefint.

Gillar Sara som har varit vikarie sen våran förra ridlärare slutade. Hon tjatar om och om igen angående ens svaga punkter, så man får verkligen jobba med sina egna små "olater". Jag har till exempel svårt att hålla blicken rätt, då jag gärna vill kolla ner på hästen och se så att den gör rätt. Hon tjatade hela lektionen igenom och mot slutet började man verkligen skärpa sig. berömde henne för hennes tjat också, vad har man annars en ridlärare för?

Nu har jag kommit hem och börjat varva ner ordentligt. Är riktigt jäkla nöjd med min fredag! Sov en timme mitt på dagen vilket var jätteskönt, men det var lite knepigt att ta sig upp ur sängen. Det är därför jag gärna hoppar över "stödvilan" mitt på dagen. Men jag kände att den verkligen behövdes idag!


Helgens planer

Eftersom jag kommer jobba på söndag får jag försöka klämma in så mkt som möjligt imorgon istället. Tänke hinna med följande:

# Träffa Emilia och Malin kl 12 i stan.
# Besöka Hööks för att inhandla lite nytt..
# Röja upp lite här hemma
# Rida
# Sovmorgon!

Blir tajt, men det kan gå :)


Tidig morgon och mkt jobb!

Har precis kommit hem från jobbet och placerat mig i soffan. Magen kurrar, så jag ska ta och rota fram nåt smaskigt i skåpen strax.

Dagen har hittills varit riktigt bra och allt har gått galant! Min dag började kl 02.50 då Johnnies alarm ringde, och trots att jag kunde sova en halvtimme till somnade jag inte om(just typiskt). Var lite smågrinig på morgon pga det dåliga uppvaknandet, men det försvann snabbt.
Vi satte igång extra tidigt pga att Lasse skulle åka på en liten minisemester och vi ville provmjölka innan han åkte. Mjölkningen gick smidigt och korna skötte sig jättebra, så vi var klara riktigt tidigt.

Jag och chefen hade en hel del att göra under dagen och vi var nog båda skeptiska över hur mkt vi skulle hinna. Trots det hann vid med allt och lite till, eftersom allt gick snabbt och smidigt. Får skylla på bra teamwork :)

Tyvärr fick vi avliva en sjuk ko, men det var inte helt oväntat. Hon har varit dålig ett tag nu utan framsteg och veterinären hittade inga fel på henne. Men för varje individ som dör, föds en annan. Innan jag skulle åka började en högdräktig kviga oroligt trampa omkring. Kalv på gång?


Känns skönt att ha hunnit med så mkt idag, då kan man åka hem med gott samvete :) Funderar på att sova nån timme nu innan ridningen, så att man är lite mer "fit for fight" när det är dags att jobba med en bångstyrig pålle!

Min helg blir kort, eftersom jag ska jobba hela söndag och måndag pga Lasses resa. Men då kanske jag känner att jag åstakommit nåt under helgen iaf! Annars brukar jag tycka att jag inte hinner nåt på helgerna.


Mirran

Har nyss klivit upp, men har varken hunnit äta frukost, duscha eller dra på mig några vettiga kläder. Går omkring i morgonrock :)
När allt det är avklarat ska jag åka till stallet och rida Mirran en sväng. Sen ska hästarna ut och jag ska köra vidare mot jobbet.


Är fortfarande väldigt trött på mornarna, tror att det beror på att solen knappt letar sig in i vårat sovrum. Är uppväxt med att solen lyser upp hela mitt rum på mornarna, och förr hade jag aldrig problem med att komma ur sängen!
Vi ska renovera ett av rummen på framsidan av huset och sen använda det som sovrum. Johnnie får koll på gården, och jag får solljus på morgonen. Alla blir nöjda och glada :)

nä, nu kurrar det i magen!

Ridvantar

Tror bestämt att det är dags för ett besök hos Hööks för att köpa nya ridvantar :)

Dom gamla har, precis som ni ser, gjort sitt!

Busig 22-åring..

Kände för att vara lite busig idag när jag skulle gå förbi min leriga bil på jobbet. Kunde inte låta bli!Ja, jag är 22 år.. Men jag skyller på mina gener! Morfar var busig hela livet, och man märker vilka i min familj som ärvde det :)

Nästa gång ska jag nog rita en kossa..haha!Ridtur på leriga vägar

Åkte till stallet och red Bullen en sväng idag. Först funderade jag på att rida lite på åkrarna, nu när det inte är så mkt snö längre. Men den idén gav jag snabbt upp, eftersom det var alldeles för kladdigt även när man bara skrittade.
Blev en sväng på vägen istället. Men Bullen gick inte riktigt bra idag, misstänker att han kanske är lite öm i sina oskodda bakhovar. Nu har ju gruset smält fram ordentligt.. Men det börjar nog bli dags för hovslagaren att komma, så hon får slå på skor i bak. Har börjat tycka att sadeln sitter snett igen. Förut var det jättejobbigt att rida Bullen eftersom jag hela tiden tyckte att jag och sadeln satt snett. Sen försvann det och nu är det alltså tillbaka.
Börjar tro att det kan bero på att Bullen är väldigt stel och ovig i ena sidan och mjukare i andra(som alla hästar). Travhästar är ju kända för att vara stela, och man märker direkt vilken sida som är Bullens "svaga sida".
Tror helt enkelt att hans smidigare sida "knuffar" sadeln mot hans stelare sida. Och att det försvann när jag red honom mkt på böjt spår i somras. Nu på vintern är det vägar som gäller och därmed mest rakt spår.

Dags att börja träna upp hans stela sida nu då, för jag får jättedålig sits nu när jag rider honom..

Slaktkor

Äntligen har jag kommit hem från jobbet och slagit mig ner i soffan. Nu kan man varva ner :)

Har haft ont i huvudet hela dagen så det är skönt att vara hemma igen. Ska bara äta nåt, sen ska jag krypa till kojs. När jag har ont i huvudet blir jag också ofta illamående, så jag har inte mått så jättebra idag..

Dagen varit rätt lugn. Slaktbilen skulle hämta 4 kor, men blev försenad då lastbilen gått sönder. Som tur var hann vi mjölka damerna innan dom åkte, för man vill ju inte skicka mjölkstinna kor.
Här har vi dom, strax innan dom åkte. Usch, jag hatar att skicka kor.. Oftast iaf, ibland är det ju skönt att bli av med dom..

Ko nr 988, 955, 954 och 800

Är väldigt sötsugen just nu, undrar om vi har nåt smaskigt hemma..

Imorgon ska jag försöka komma upp tidigt och åka till stallet. Hästarna måste motioneras!

Nattinatt!

Tjurruset

I söndags när jag träffade min älsta bror och hans flickvän Maria passade jag på att fråga om dom ska springa några lopp i år. Det började med att jag frågade Maria om hon skulle delta i Tjejmilen detta år då hon var med förra året. Jag sprang ju Tjejmilen 2009 men 2010 var jag för otränad.

Maria tror att hon kommer vara med i år. Vore jättekul, för då kan vi åka dit tillsammans. Robin tyckte att vi borde ställa upp i lite lopp där även han kan vara med, och det har jag tänkt. Hoppas till exempel på att kunna ställa upp i Midnattsloppet, där både killar och tjejer springer en mil på natten.

Sen började Robin prata om Tjurruset. Nämnde en gång för honom att det vore kul att ställa upp nån gång, och han tycker att vi ska delta i år. Jag som är så otränad! Det kommer bli en hård sommar för mig :)
Det värsta med mig är ju att om nån annan är taggad och vill att jag också ska delta i nåt, så blir jag också supertaggad och tackar ja. Haha, jag är inte svår på det viset..
Så det ser ut som att jag och brorsan ska delta i sveriges tuffaste terränglopp i år.. :)

Det innebär att jag kommer få ge mig ut i alla väder och på alla väglag i sommar för att öva. Ju lerigare, desto bättre!
Vårens nackdelar..

Nåt som helt klart tillhör vårens nackdelar är leran! Red Bullen igår, men det tog en bra stund innan jag kunde sitta upp och skritta iväg. Han såg nämligen ut såhär:Och efter ridturen är Bullen helt nerlerad under magen och på bakbenen..


Men det är otroligt skönt att slippa isiga vägar!

Födelsedagsfirande :)

Igår åkte jag och Johnnie hem till min mamma och pappa för att fira deras födelsedagar. Dom fyller år med några dagars mellanrum vilket är väldigt praktiskt när det ska firas :)

Pappas tårta:


Mammas tårta:


Syrran gillar att baka och är riktigt duktig på de! Kolla in den här fruktkorgen till exempel. Allt i korgen är av masipan :)


Hon hade även gjort en häftig chokladask(av choklad!)..


..med chokladpraliner i!


Pappa fyllde 60 år och fick ett växthus. Där kan han odla sina tomater och vindruvor :)


Jag! Inte ens 23 år och har redan rynkor runt ögonen :) Ler för ofta!


Har bilder på familjen, men jag är väldigt osäker om jag vill lägga ut såna bilder. I så fall måste dom få godkänna det.. Har lagt ut bilder på dom, men jag är som sagt osäker! Har nåt väl hamnat på internet, finns det för alltid kvar där..

Det var en jättetrevlig eftermiddag och alla var nöjda och glada när vi skiljdes åt.

Nåt jag inte får glömma att berätta är att älsta brorsan och hans flickvän har förlovat sig! Försökte fota ringarna, men kameran var för dålig..Lerig ridning

Har ridit Mirran och Tara idag. Tänkte rida Bullen också men hann inte, så han får vänta tills imorgon. Kanske var det av rent missnöje han glatt rullade sig i leran när jag släppte ut honom i hagen?

Mirran skötte sig bra idag, men hon kastar otroligt mkt med huvudet på hemvägen. Det beror väl mest på hemlängtan och trötthet, så det försvinner förhoppningsvis ju mer jag rider henne. Men det är bra irriterande!
Skrittade nästan hela vägen med henne, bara för att öva på att hålla henne lugn och sansad. Trots det var hon jättesvettig när vi kom hem.
Mötte på både en bil och en traktor, vilket är jättebra då hon behöver miljöträna :)

Tara skötte sig sådär. Hon är lugn och snäll, men fruktansvärt envis och ska ständigt testa mitt tålamod. Men tillslut verkade hon fatta att det inte var nån idé att bråka med matte idag och skötte sig lite bättre. På hemvägen fick hon sträcka ut i en ordentlig galopp.
Testade en annan sadel på henne idag, men den satt inte alls bra. Mest pga att hon fortfarande är väldigt tjock!
Tara var jättesur när jag höll på med Mirran, men sken som en sol när hon sen fick all uppmärksamhet. Det är mattes lilla ponny det!
Nu ska jag städa lite, sen ska vi hem till en av Johnnies kompisar som fyllt år :)

Stor leksak :)

Chefen har köpt en ny traktor som nu är hans "lilla" älskling :)
Har såg ut som ett barn på julafton när traktorn anlände till gården igår. Stora killar ska ha stora leksaker!


Talande sopor!

När jag kom hem från jobbet och skulle låsa upp dörren fick jag mig ett gott skratt. Johnnies pappa hade varit på besök, sett soppåsarna utanför dörren(som blivit stående några dagar..) och lagt dessa lappar på dom:Han tyckte nog att det var dags att förflytta soporna till soptunnan. Men han sa det på ett roligt sätt. Helt och hållet min humor! :)


Less!

Har precis kommit hem från jobbet. Vanligtvis trivs jag bra på jobbet, vilket till exempel märktes förra fredagen på jag jobbade över flera timmar. Idag däremot, flydde jag så fort jag kunde..
Idag är helt enkelt en sån dag då inget går som man tänkt sig, och då blir man ju snabbt less.

Först och främst blev en ko sjuk och veterinären fick komma och behandla. Efter några timmar verkade hon pigg och vi bestämde oss för att flytta henne till gamla ladugården där vi kan hålla henne under uppsikt. Pyttsan! Den damen hade andra planer och gjorde allt för att streta emot. Antingen vägrade hon gå eller så sprang hon för allt hon var värd.
Färden slutade i och för sig i gamla ladugården, men inte riktigt där vi tänkt oss. Hon halkade i rännan och pga sjukdomen var hon lite för svag för att ta sig upp. Vi fick vara 3 personer för att få upp henne. Pucko-kossa!Sen tänkte jag klippa och ryckta några kvigor, men den där jäkla klippmaskinen kommer jag inte alls överrens med. Skären började bli väldigt slitna så jag bestämde mig för att byta. Men det var som att kasta ett färdigt 1000-bitarspussel i golvet och sen försöka lägga det igen.
Hur jag än gör så tuggar klippmaskinen bara. Fick den att funka ett tag, och då gick det jättebra. Sen började den tugga igen. Jag har inte tålamod för sånt här!!

När den inte ville funka blev jag allt mer less och sen sket jag i alltihopa. La ifrån mig den, bytte om och åkte därifrån. Vanligtvis brukar jag ha mer tålamod, men alla har vi våra dåliga dagar :)

Pratade nyss med Johnnie och han förstår mig helt och hållet. Och tydligaren har både han, och alla dom han pratat med idag, en dålig dag. Jag är alltså inte ensam!
Kanske beror mkt på vädret..


RSS 2.0