?

Nåt speciellt ni vill se eller höra om  här på bloggen nu när vi är i Rättvik? Tyck till i så fall!

Trav

Jag och Lina är båda hästintresserade, så när i såg att det skulle vara travtävlingar här på travbanan bredvis(bor alldeles vid en travbana) så visste vi precis vad vi skulle göra.
Vi knallade dit, medans grabbarna fick roa sig bäst dom ville. Såg några lopp, och det är häftigt att se hästarna flyga förbi!
 
 
 
Vi kollade ett tag, sen gick vi tillbaka till husvagnen. Skönt att ha fått se lite hästar mitt bland alla bilar!

Rättvik

Hejsan alla härliga läsare!
 
Sitter just nu i Rättvik och slappar. Vi spred ut oss nu på kvällen och eftersom jag bara kände för att ta det lugnt vid husvagnen blev jag kvar här ensam. Har borstat tänderna och gjort mina vanliga kvällssysslor, så jag tänkte bara uppdatera lite här och sen krypa ner i sängen och läsa en bok.
 
För dom som inte vet så är det Classic car week uppe i Rättvik denna vecka, så vi är här med husvagnen och ska se oss omkring lite. Men såhär första dagen ville jag ta det rätt lugnt som sagt. Johnnie sitter i ett tält en bit bort och pratar och Pontus o Lina är på stan.
 
Ska visa er lite bilder från dagen och sen hålla er uppdaterade under veckan. Anslutningen är ju trots allt helt okej här uppe :)
Så håll koll efter nya inlägg!
 

Visdomsord

 
- Även den som simmar långsamt kommer framåt -

Vänner för livet

Idag har jag varit ledig. Mina kompisar från grundskolan hade tid att ses(sällan dom flesta kan ses samtidigt) så jag frågade om jag kunde få ändra mina jobbtider. Dom var så snälla att jag till och med fick ledigt hela dagen. Härligt!

 

Vi är 6 tjejer sammanlagt, men idag var det "bara" 5 som kunde. Sällan det är så många som kan ses samtidigt. Förra året åkte 5 av oss till Öregrund där vi badade och fikade. Hoppas på att vi kan ses så här minst en gång varje år! Är så svårt nu när alla har sina egna liv och kan ses så olika tider, om dom ens har tid att ses alls.

 

Var i allafall jättehärligt att träffa tjejerna, och timmarna bara flög iväg. Trots att vi ses så sällan känns det som om man är lika bra vänner som när man sågs varje dag i skolan. det är en så fin känsla!

2 av tjejerna har jag känt sen lekis, häftigt att man fortfarande håller ihop :)

 

Sandra tog några bilder som hon ska mejla över, får se om jag lägger ut dom här sen..


ledig!

Idag är jag ledig, och ska göra mig klar för ett besök i stan. Ska nämligen träffa ett gäng gamla vänner :)
 
Det är inte ofta vi ses eftersom alla har så olika liv och så mycket annat för sig. Har ingen riktigt koll på hur många vi blir, men det visar sig. Kul att få uppdatera sig lite och se vad alla har för sig. En av tjejerna bor till och med i finland och henne träffar man verkligen inte ofta!
 
Nä, nu kurrar magen. Återkommer!

Galoppfattningar

När Bullen kom till mig hade han sprungit på travet i hela sitt liv, dvs ca 10 år. Han kom direkt från träningsstallet, och var därför ordentligt musklad och vältränad.

En travhäst är tränad att inte galoppera, och är inte alls avlad för att klara galopp. Därför kan galoppen vara en klurig historia..

 

Bullen har den "värsta" typen av kropp för att klara galopp. Lång rygg och kobent, inte alls till hans fördel!

Men man tager vad man haver, så jag och Bullen gör så gott vi kan ändå.

Bullen är rätt trög, så jag har aldrig haft problem med att han rusar iväg eller hetsar upp sig. Mirran är däremot den typen, men jag kommer till det sen. Jag red alltid Bullen ute på vägar i början, för att få framåtbjudning. Precis som dom flesta travare behövde Bullen springa in i galoppen i början, dvs. jag ökade traven så pass att han tillslut slog över till galopp.

Även om han var tvungen att springa in i galoppen gjorde jag en fattning med skänklarna och när han slog över berömde jag massor. Sen är det bara att öva!

Vartefter kommer hästen förstå att galoppskänkel betyder galopp. ju mer man jobbar med galoppen, desto mer "galoppmuskler" får hästen som kommer hjälpa honom bära sig i gångarten.

 

Bullen fattar numera höger galopp väldigt lätt, vänster är mycket svårare men det går framåt. Han har svårt att bära sig, men hans allt lättare fattningar tyder på att han orkar allt mer. För att fatta hans svåra galopp svänger jag in på en volt i vänster varv, och manar på honom in i galopp. Ibland kan jag behöva använda spöet lite, bara för att få den sista energin för att komma över i nästa gångart. Han vet numera vad jag strävar efter, så det räcker ofta med att jag svänger svagt åt vänster och fattar galopp, bryter av och gör direkt en ny fattning. Då brukar det bli rätt!

 

Nu över till det frågan mycket handlade om, hur man fattar galopp utan att hästen hetsar upp sig.

Mirran är som sagt en sån häst som lätt blir lite för framåt och het, framförallt när man fattar galopp. Hela ridturen handlar bara om halvhalter, halvhalter och åter halvhalter. Även om hon har en relativt lugn trav så är det jämt samma sak när jag fattar galopp. PANG!! sen skjuter hon iväg några språng innan jag lyckats fått tillbaka kontrollen relativt bra.

 

Jag jobbar mycket med tempoväxlingar, vilket funkar väldigt bra. Dessutom har jag märkt att det bästa är att fatta galoppen i uppförsbacke eller på ett ställe där hon har mycket annat att tänka på. En slingrig skogsväg fick henne till exempel att tänka mer på omgivningen än att rusa rakt fram. För få saker är väl mer inbjudande till full galopp än en raksträcka?

 

Jag hoppas att du fick svar på din fråga, om inte, eller om du har andra frågor, är du välkommen att höra av dig igen :)


Städa

Dags att städa sadelkammaren? JA!
 

Hästtransporten

Ska inom kort beställa lite dekaler till hästtransporten, dom som sitter på är så slitna och fula!
Gillar även när transporten är personlig, så troligen kommer mitt namn få stå på den. Ska även tvätta den ordentligt både in-och utvändigt, smörja och se över.
 

sovplats

Planterade om några tomatplantor i växthuset, och under tiden hittade mina föräldrars katt Våfflan en perfekt sovplats..
 

Promenad

Vädret var strålande när jag klev upp efter en skön sovmorgon. Efter frukost åkte jag och Viggo till stallet och tog en promenad med Bullen. Hästarna har sommarlov nu vecka 29-31 så dom får som mest gå promenader.
Bullen blev så glad när han såg mig koma gående i hagen. Han brukar sällan hälsa med en gnäggning, men idag gjorde han det. Högt och ordentligt :)
 
Vi gick ingen lång sväng, bara så att "grabbarna" fick sträcka lite på sig. Stannade till lite på en åker så att Bullen fick beta lite. 
 
 
 

KENT

Om en vecka ska jag och syrran gå på konsert och se KENT :)
 

Bloggtips

När jag är på internet så brukar jag alltid göra samma saker, dvs uppdatera bloggen(om inte anslutningen är för dålig) och ta en snabbtitt på facebook. Det har liksom blivit en vana.
Ibland, när jag har väldigt tråkigt kan jag läsa lite på nån blogg. Tyvärr lessnar jag snabbt, så jag följer sällan bloggar längre än nån månad högst. Sen hittar jag nån ny som jag emellanåt besöker.
 
Just nu är det hästbloggar jag gillar att läsa, och efter att ha följt dressyrmupparna.se en period tröttnade jag. Nu har jag precis börjat kika in på gennes.se istället. Tycker att det verkar vara en duktig och klok tjej. Får se hur länge jag stannar där..
 
 
Nån som har bra tips på bloggar? Inga såpakändisar och liknande, jag har faktiskt ett så pass intressant liv att jag inte sjunker ner på den nivån.. Vill ha inspirerande och intressanta bloggar.
 
 

Borta bra, men hemma bäst!

Äntligen hemma igen! Borta bra, men hemma bäst :)
 
Det första jag gjorde när jag kom hem var att klippa gräset. Vi klippte det mesta innan vi åkte, men vi hade både tidsbrist och dåligt väder då.
Lika bra att ta det direkt innan det blir för långt, för ska det regna såhär så lär det växa superbra hela sommaren..
 
 
Imorgon, om vädret tillåter, ska jag ta och rasta grästrimmern. Det är många ställen vi inte kan ta med gräsklipparen som nu ser ut som en djungel. Varning för djungeldjuret Hugo!

Semester

Jag är så otroligt nöjd med den här semestern!
Jag har ätit gott, gjort en massa kul och sett så mycket fint/häftigt/intressant. Dessutom har jag känt mig så otroligt fin, trots att jag inte försökt speciellt mycket. Har sminkat mig sparsamt och haft väldigt enkla kläder. Trots det har jag känt mig finare än vanligt! Enkelt är ofta det bästa..
 
 
Men jag känner mig ju ofta som finast när jag tränat och rört på mig, och detta är våran hittills aktivaste vecka. Dessutom har vi haft väldigt kul, så det är nog alla "må-bra-hormoner" som flödar :)

Fördriver tiden

Sitter just nu i bilen och fördriver tiden genom att greja med datorn. Johnnie står och pratar om lastbilar med en kille, så detta kan ta tid.. Men aja, jag är van!
 
Har haft jättebra internetanslutning här, så jag har kunnat uppdatera bloggen snabbt och lätt när jag känt för det. Kommer sakna det, vårat internet hemma är ju väldigt dåligt som ni säkert redan vet. Bor man i skogen så gör man :)
Så nu kommer alltså uppdateringen bli sämre igen, men jag ska göra mitt bästa ändå!

Frågor!

Frågor!


Nämn tre bra egenskaper hos dig själv: Glad, Busig och Positiv

Nämn tre mindre bra egenskaper hos dig själv: Lättretlig när jag är hungrig, lite för mycket överskottsenergi och är otroligt glömsk..

Vad är du rädd för: Att nåt ska hända mina närstående.

Vad är du mest nöjd med hos dig själv: Min energi!

Det roligaste jobbet du haft/har: Det jag har nu(hoppas chefen läser detta!)

När grät du senast: Några dagar sen, kollade på en sorglig film..

När skrattade du senast: Skrattar ju hela tiden..

Vem åkte du bil med sist: Johnnie

Vem åt du mat med sist: Johnnie

Vem sov du hos sist: Johnnie, om inte han räknas vet jag inte. Ogillar att sova hos andra!

Vem sov hos dig sist: Emilia kanske?

Vad var du rädd för när du var liten: Mörkret

Vad ville du, som liten bli när du blev stor: Bonde, Ville gå i mina föräldrars fotspår!

Hur många gånger har du besökt ett sjukhus när du själv varit patient: Noll, än så länge. Någon gång måste bli den första!

Värsta smärtan du råkat ut för: Ordentligt sårad, än så länge inget illa fysiskt.

Något som gjort dig riktigt glad i ditt liv: Att umgås med familjen, vänner och Johnnie!


4 km promenad

Här kommer bilder från idag då vi besökte Storfallet. Stigen var stundtals väldigt ojämn som sagt, men det var superbra träning!
 
 
Det sög bra i benen när jag joggade vissa bitar, vore super om man kunde komma hit och jogga på somrarna :) och åka snowboard på vintrarna!

Bilder från torsdagens äventyr!

Här kommer fler bilder från torsdagens äventyr uppe på berget i Åre :)
 
 
 
 
 
 
 
Toppstugan, där vi fikade innan vi gick ner igen.

Bilder

Bilder från vattenfallet vi besökte igår, Tännforsen :)
 
 
 

Storfallet

Idag åkte vi till ett närliggande fjäll(körde dock fel så det blev inte så nära) för att hyra cyklar och ta en sväng i nåt spår. Vädret var ostadigt och Johnnie hade inte alls lust att cykla.
Jag gav honom chansen att välja, och sa att vi antingen skulle cykla eller klättra upp för ett berg en liten bit från där vi parkerat bilen.
 
Vi var in på ett ställe för att fika, och såg där en lapp om en fors man kunde vandra till 2 km bort. Blev det istället. Marken var väldigt ojämn och stundvis väldigt blöt, så vi var bra trötta när vi kom tillbaka till bilen. Jag sprang dock en hel del på hemvägen då jag hade en massa överskottsenergi.
 
 
Mer bilder kommer sen :)

Citat och visdomsord

Älskar att läsa olika citat och visdomsord, så därför tänkte jag börja med en ny grej. Veckans visdomsord :)
 
-Man är aldrig ensammare än att man inte har flera miljoner människor att dela ensamheten med-
 
 
 
 
 
 

Dagens äventyr

Idag har vi verkligen haft fullt upp :)
Gick upp tidigt och åt frukost. Åkte sen till Åre och åkte Åreskutan(en form av lift) upp en bit på berget. Sen fotvandrade vi ca 1,5 km upp till toppstugan där vi kollade på den underbara utsikten och fikade. 
 
 
Gick ner igen och begav oss till turistbyrån där vi frågade om ett bra ställe att hyra kanot på. Låg alldeles intill, så vi gick dit.
Hyrde kanot och fick lite instruktioner av en jättetrevlig tjej, vi har ju aldrig paddlat för!
 
Gav oss ut och fick först jobba en del på samarbetet innan vi kom på hur vi skulle göra :) Det var härligt att glida över vattnet, och vädret var underbart!
Stannade till lite ute på sjön och slappade. Njöt av solens värme. Johnnie passade då på att ta de här fotot på mig, men har en väldigt dålig mobilkamera..:
 
Jag hade inte min mobil med mig, tyvärr!
 
Vi var ute i sammanlagt 1½ timme, kändes lagom. Framförallt då det började blåsa rätt ordentligt när vi närmade oss land.
 
Åkte sen vidare till en fors Johnnie läst om. Tännforsen? Tror den hette nåt sånt. Sveriges största vattenfall om jag förstod det rätt!
Tog massor av bilder på de, var otroligt häftigt! Vill ni se mer bilder från dagen?

Osämja

Ibland vet inte korna riktigt vem som ska ha fötterna var. Det kan bli ordentlig osämja om det emellanåt :)
 
 
 

Storsjöodjuret

Efter middagen tog jag och Johnnie en promenad ner till Storsjön. Vi slog oss ner på en bänk och kollade ut över vattnet. Det var lugnt och det var nästan bara vågorna som hördes, en fiskmås svävade tyst över vattnet i jakt på mat.
 
 
 
 
 
 
Johnnie gillar inte riktigt att vara med på bild, därav den inte allt för glada minen :)
 
 
Vi såg inget storsjöodjur, men Johnnie såg en hoppande fisk. Jag undrade om den hade ben och en stor nos, kunde ju vara en storsjöodjurs-bebis :) Men nej, det var tydligen en fisk, inget annat..
 
Finns det ett storsjöodjur hoppas jag verkligen att den ser ut som på följande bilder:
 

Skönt!

Skönt att rulla sig efter avslutat jobb :)
 
 
 
 
 
 

Mountainbike

Har jag berättat att jag köpt en begagnad mountainbike? Har lessnat rätt mycket på att bara jogga hela tiden som motion, så jag vill ha möjlighet att variera mig så mycket det går.
Började känna att mina "cykelintresse-gener" började göra sig hörda, så jag gjorde nåt åt saken :) För dom som inte vet så cyklar pappa väldigt mycket, året runt. Även älsta brorsan ärvde intresset för att cykla, men vi andra är inte alls lika intresserade.
Nu har jag alltså börjat känna för att cykla, men inte på vägar utan snarare i naturen. Inga extrema sträckor, men gärna lite backar och ojämn mark så att man får träna styrka och balans ordentligt.
 
 
Kom på när jag kom hem att hjälmen jag fick för ca 2 år sen(hade tänkt köpa cykel redan då så jag fick en hjälm när jag fyllde år) har nästan exakt samma färger som cykeln. Perfekt :)

Östersund

Nu har vi slagit oss till ro för dagen. Blev lite väl tidigt, men det bara blev så. Det är ju trots semester, då ska man ta det lugnt!
Vi har precis fikat lite, och ska nu slappa lite tills det är dags för middag. När vi ätit ska vi nog ta en liten promenad ner till storsjön. Oj, ska kanske berätta att vi kommit fram till Östersund :)
 
 
Jobb jobb jobb jobb..haha!
 
Vi tog en sväng förbi turistbyrån och plockade på oss häften om aktiviteter och saker man kan/måste uppleva här i jämtland. Ska kolla igenom ordentligt ikväll så att jag inte missar nåt skoj.
 
Imorgon och på fredag ska vi se till att göra och se saker. Jag har planer och idéer! Så förhoppningsvis kommer det bli mycket roligare bilder i morgondagens inlägg. Har hittills inte fotat mycket alls, inte likt mig! Bättring..

Semester

Nu har vi stannat till i Sundsvall över natten. Härligt med semester :)
 
Invigde mina nya shorts, jättesköna och framförallt billiga!
 
Öl i väntan på maten, gott!
 
Imorgon fortsätter vi till Östersund :)
 

Tack för en lång och trogen tjänst.

 gamla Snuffe somna in hemma på gården. Snuffe är min mosters häst och dom har varit ett tight par sen 30 år tillbaka. Det är lång tid det!
Snuffe(hennes smeknamn) har haft problem med astma nu på senare år, och det var tänkt att hon skulle få njuta av sommaren innan hon skulle få somna. Men den senaste veckan gick allt fort och min moster tvingades ta det svåra(men ack så starka) beslutet att avliva henne.
 
 
Mamma åkte dit och var med under dagen som stöd. Efter att Snuffe fått somna begravdes hon hemma på gården. Innan hon sänktes ner fick dom andra hästarna komma fram och nosa. En del skulle kalla det för att kolla läget, andra för att ta farväl av en vän. Jag tror djuren förstår mer än vad dom flesta tror.
 
Allt gick jättebra och vi kommer alltid minnas Snuffe som en underbar häst.
 
Tack Zira för en lång och trogen tjänst under allt från hopptävlingar till hubertusjakter.

Fredags

I fredags kväll kom Elin och Kemppi över med lilla Svea. Vi kollade på tv, pratade och fikade, en perfekt avslutning på veckan!
Svea är så underbart söt. Sitter och följer samtalen med blicken och emellanåt ler hon glatt.
 
Jag hade varit uppe sen halv 3 den morgonen, men Johnnie var tröttare än mig och somnade.

På rätt väg :)

Har precis kommit hem från stan. Johnnie skulle in och köpa ett oljefilter, så jag och Pontus hakade på. Jag handlade lite småsaker jag behöver, som inte blev köpt igår. Några förvaringslådor som ska användas till kläder, ett cykellås och arbetsstrumpor.
 
På hemvägen svängde vi förbi Pontus jobb :)
 
 
 
 
Känner mig lite trött, beror väl på vädret.. Men strax ska jag sätta igång och göra lite nytta!
Ska nog ligga lågt med hästarna nu i några veckor, för nästa vecka och vecka 31 kommer jag inte ha så mycket tid till dom. Så några lugnare ridturer kanske, men ingen hårdträning. Men v. 32 och framåt ska dom få jobba ordentligt!
 
Så jag ska nog mest pyssla hemma idag, har mycket planer och idéer just nu :)

Shoppingtur i stan

Kom nyss hem från stan efter en shoppingtur i stan. Blev lite smått och gott ska ni veta :)
 
Är väldigt sällan i stan numera, så det var kul att få handla lite för en gångs skull. Handlade lite till hästarna också.
Bilder och sånt fixar jag sen, har inte hunnit packa upp än!
 
 
 

Hoppträning DRK

Har precis kommit hem från en hoppträning med Bullen.
Var nära att det inte blev någon träning, för Bullen var jättekonstig och alldeles loj. Men eftersom träningen bara var 15 minuter bort chansade jag. Skulle han fortsätta vara konstig kunde jag ju bara tacka för mig och åka hem igen.
Han gillar att hoppa, och piggnade till direkt när han såg alla hinder. Så vi tog oss igenom träningen utan problem.
Tjejerna som höll i träningen var jättenöjda med honom och såg stor skillnad sen i höstas när jag senast tränade för dom.
 
(Inga bilder från idag, så jag lägger in några från tidigare träning)
 
 
 
Bullen bjuder jättebra, är kvick i benen och hoppar allt. Dom hade lite "utfyllnad" i form av koner och liknande på vissa hinder, och Bullen kollade inte ens.
 
Vi började med att hoppa studs mellan 2 hinder och ett galoppsprång till hinder nr 3. Gick sådär, men godkänt. Vi har aldrig hoppat studs förut..
Sen hoppade vi 2 hinder på böjt spår, och det gick superbra! Bara han förstår uppgiften, kan han vara väldigt lättstyrd.
 
Till sist hoppade vi en bana på 7 hinder, och det var nog vår bästa ritt hittills! Han fattade den vänstra galoppen(hans svåra) utan några större problem och han var taggad och lätt att jobba med. Han blir dock lite låg efter ett tag, men bara jag fick upp honom mer på bakbenen så flöt det på utan problem. Är jättenöjd!

Höskörden fortsätter..

Pappa och brorsan fick skruva, slå och gnugga sina geniknölar ordentligt innan pressen var på banan(åkern..) igen :)
 
 
 

Uppdatering

Av någon anledning kan jag inte ladda upp nya bilder, så det blir ett tråkigt bildlöst inlägg.
 
Dagen har varit lång, kvav och svettig! Myggorna har älskat vädret, man kan inte vara ute..
 
Om vädret var ok skulle vi fortsätta köra hö, så jag åkte dit på förmiddagen för att hjälpa till. Pressen och balvagnen var ju trasiga, så större delen av dagen gick åt till att fixa dessa saker. Tog ett tag innan pappa och Jimmy hittade felet på pressen, men nu funkar den äntligen!
Dock var det inge torkväder idag, så vi kunde ändå inte få in något hö. Det skulle behöva torka lite till..
 
Imorgon ska det regna, typiskt!
 
Mitt på dagen kom Heidi förbi och vi gick en promenad med hundarna. Sen fikade vi och pratade massor om allt mellan himmel och jord. Kul att äntligen ses, var sååå längesen sist!
 
Nu är jag jättetrött och måste krypa till kojs. Ska hoppträna med Bullen imorgon :)

Oliver

Nöjd, tjock häst!
 
 
 

Dynga

Chefen har kört dynga dom senaste dagarna, han ser så nöjd ut när han får köra sin favvotraktor :)
 

Höskörd

Idag åkte jag hem till mamma och pappa efter jobbet. Dags att köra hö! Vill få in allt innan regnet kommer. Vädret ska nämligen bli ostadigt i helgen.
 
Tyvärr gick både pressen och ena balvagnen sönder, vilket är typiskt.. Dom hade råkat kört ner i ett litet dike med pressen så att ett rör kröktes under. Det gjorde att en säkerhetsspärr slog ifrån om och om igen. Och gällande balvagnen, så var det en svetsning på draget som gick sönder.
 
Pappa blev på dåligt humör, men jag tyckte att vi skulle satsa på att få in det hö som var pressat och klart ifall regnet skulle börja falla. När det var klart var han på mycket bättre humör.
 
 
Lite kul att jobba med grabbarna(pappa och brorsan), för även om dom är starkare och duktiga på maskiner, så kom jag med en del lösningar och tips på problemlösning. Märks så väl emellanåt att tjejer tänker mer på problemlösning och olika alternativ och killar på styrka och tyvärr ofta drabbas av tunnelseénde.
Bra att vara flera i allafall, alla kan hjälpa till och har olika tankar om problemet.
 
Imorgon ska jag tillbaka och hjälpa till att få in det sista. Hoppas bara att vädret håller sig fint..

Chefens tabbar

Ska nog börja med inlägg som ska döpas till "chefens tabbar" då han med jämna mellanrum lyckas med nåt :)
 
Nu igår gjorde han de som bilden visar, en fint böjd grind :) Var värre igår, men han hade lyckats böja tillbaka den. Den var ungeför dubbelt så krokig strax efter att han gjort det... aja, blev ju rätt fint, inte bara rakt och stelt!
 
 
Ska jag fortsätta visa hans tabbar?

Varmt!

Det är varmt att jobba en sån här fin dag! Kan ju inte jobba i kortbyxor, utan får gå runt i tjocka långbyxor hur varmt de än är. Men linne kan jag i allafall ha, vilket är otroligt skönt!
 
Hade jag kunnat, hade jag helst av allt gått runt i kortbyxor och bikiniöverdel! Solglasögon hade också varit skönt.
 
 
Är det inte konstigt: När det är vinter och kallt, klagar man, När det är sommar och varmt, klagar man..Aldrig nöjd!? 
 
Men hur varmt det än är, så tycker jag ändå bäst om sommaren då man får gå lättklädd och njuta av solen :) Även regniga sommardagar uppskattas!

Hoppning

Hoppade både Mirran och Bullen idag när det torkat upp mer på åkern. Var ju lite för blött igår..
 
Mirran har aldrig hoppats ordentligt förut, men skötte sig superbra. Mamma var med och kollade då hon så gärna ville se Mirran och mig flyga över hinder.
Mirran skulle som vanligt ha sitt tempo, men skötte hoppandet jättebra! Vi är jättenöjda med henne :) Hon hade lite svårt att bedömma avståndet på rättuppstående hinder, men va fasiken, man kan inte vara bäst första gången!
 
Ska hoppa henne lite till, sen kanske vi vågar oss på en hoppträning..
 
Mirran ville inte stå still när mamma skulle fota, så varken min sits eller Mirrans uppställning blev bra..haha!
 
Hoppade bana med Bullen, och han var riktigt duktig! Vi har lite problem med planeringen, jag måste visa honom bättre vart vi ska efter hindret. Måste ju fatta rätt galopp och så! Men han bjöd jättebra och var med på noterna riktigt bra, trots fel galopp emellanåt.
Hoppade 60-70cm, men han var så fin att vi säkert kan börja jobba lite på 80cm snart.
 
Börjar bli väldigt sugen på att starta i en klubbtävling med honom..
 

Dop

Idag har jag och Johnnie varit på dop. Det var Elin och Kemppi(Joni) som döpte sin lilla Svea.
Svea var lite upprörd i kyrkan, men lugnade sig snabbt. Allt var så fint så! :)
Inte ofta man är i kyrkan numera, så det var härligt att få vara där igen, på nåt annat än begravningar..
 
Efteråt bjöds det på smörgåstårta, efterrätt och kaffe.
 
Jag ville ha nåt färgglatt och passande på dopet, så jag lånade en långklänning av syrran. Har inte handlat sommarkläder på väääldigt länge, så jag kände att jag inte hade nåt fint. Då är det tur att man har en syrra som shoppar desto mer och dessutom har samma storlek :)
Jag har inte burit klänning på jättelänge, och har nog aldrig burit en långklänning. Ovant!
 
 
Tack Elin, Kemppi och lilla Svea för ett fint dop!

Räddat kalv :)

När jag grejade med hästarna uppmärksammade jag en viss oro hos korna(mamma och pappa har kor), och när jag var klar med mitt gick jag dit för att kolla läget. Visade sig att flockens lilla nykomling hade kommit in i en annan hage.
När den fick syn på mig och började känna sig pressad försvann den som ett streck över stock, sten, vatten och trådar. Sådär ja, åter inne i rätt hage.
Fick sen försiktigt fösa den lilla fram till sin mor då kon inte såg att kalven var tillbaka. Sen var det matdags!
 
 
Detta är vad vi i familjen kallar: "trösttutte". När man gjort nåt med en djurunge springer den ju direkt till mor sin för att få tröst i form av en slurk mjölk :) Lamm är utmärkta exempel på detta!

Hoppning

Åkte till stallet idag och byggde upp några hinder på åkern. Har brist på bommar, men man tager vad man haver :) Några slyträd som skulle blivit ved fick duga. Bra att lära hästarna att hoppa över såna bommar också!
 
Taaadaaa! Min supertaggade hopphäst!..eller inte..
 
Hoppade några språng med Bullen, men det var lite för blött för att fortsätta. Vill varken förstöra åkern eller gå omkull med hästen.. Bullen blev dock väldigt taggad under hoppningen och bjöd jättebra på hindren.
 
Red Mirran barbacka en lång tur i sommarkvällen. Härligt! Och Mirran njöt nog lika mycket som jag :) Imorgon, om vädret samarbetar, ska jag hoppa henne!

RSS 2.0