Promenad

Regnet öste ner när jag klev upp idag, men trots det satte jag mig i bilen och åkte till hästarna. En liten promenad kan man i alla fall ge sig ut på.
 
Hästarna går i en hage en bit från stallet, och för att slippa hämta grimman i stallet tog jag två grimskaft istället(hade dom i bilen). Bullen traskar ju så snällt bredvid, så de gick så bra så med min hemmagjorda grimma.
 
Gick inte långt, bara så att vi fick upp värmen lite :) Trots endast en kort promenad var jag plaskvåt när jag hoppade in i bilen igen. Fick åka hem och byta kläder innan jag åkte vidare till jobbet.
 
Imorgon ska jag ha med Bullen till ridskolan och se om vi kan samarbeta lite på lektionen. Vi båda är lite otränade och lata för tillfället!
 

Visdomsord

 
- Vägen till framgång är lång, så passa på och njut av resan -

Favoriten

Favoritkossan :)
 

Vår framtid

Mina och Bullens framtidsplaner tillsammans är just nu lite osäkra. Småsaker har fått mig att tveka lite på hans hälsa, och jag vill kolla upp hans rygg och ben ordentligt. Bland annat så är han lite motvillig när det gäller galopp på grusväg, vilket inte var ett problem förr. Kanske börjar hans år på travbanan ta ut sin rätt nu?
 
Han är inte halt, och markerar inte för smärta när man klämmer och känner. Så jag rider honom som vanligt, men undviker galopp på hårt underlag.
 
Skulle det visa sig att han har problem, ska han få gå i pension och bara mortionsridas några gånger i veckan. Förhoppningsvis ska han inte ha så stora problem, men mycket kan dölja sig under ytan.
Dessutom har han inte riktigt framåtbjudningen jag skulle önska, förutom i hoppningen. Ska rida och träna som vanligt fram till nyår, sen får vi se. Jag vill ju att han ska ha kul, inte bara göra allt för min skull.
 
 
 
Är hans hälsa helt okej, ska vi utan tvekan satsa på hoppning med honom. Aldrig lyser han upp så mycket som när han får hoppa!
 
 
Men hur det än går kommer Bullen alltid stanna hos mig. Det är ett löfte jag inte kommer bryta.

Elmia

Igår åkte vi till Jönköpring för att gå på Elmia och kolla på lastbilar och allt däromkring.
Min favoritdel är utan tvekan dom stylade lastbilarna, och jag kan verkligen inte se mig mätt på vissa bilar! Så otroligt mycket detaljer, snacka om jobb vissa lagt ner på sina fordon!
 
Min favoritplats på mässan:
 
 
 
Tre bilar blev utan tvekan mina favoriter. Älskar delas motivlack, detaljer och idéer!
 
Motivlacken på den här bilen fick mig verkligen att stanna till och bara stirra. Alla små detaljer överallt! Vågorna, tjejerna, skeppen..
 
 
 
Läste om den här bilen i en av Johnnies tidningar. Den hade en fin historia bakom sig, och det var kul att se bilen i verkligheten när man läst om den tidigare. Tänk att man kan motivlacka så verklighetstrogna ansikten!
 
 
 
 
Dom flesta har väl sett filmen "Nu blåser vi snuten"? Den här bilen har det temat, och den är otroligt fin. Över hela fordonet kan man läsa citat från filmen. Bland annat: "For the glory, for the money, for the fun" som ni ser i fram på bilen.
 

Första lektionen

Har precis kommit hem från från höstterminens första lektion på ridskolan. Har börjat rida på lördagar numera, då den gruppen passade mig bra. Ny ridlärare har jag också, och jag är väldigt nöjd med henne hittills.
Hon talar högt och tydligt, förklarar bra och är både duktig och trevlig. Tror att det kommer bli jättebra!
 
Bullen hade 2 lösa skor(suck, nu är det höst och kladdigt i hagarna..) och fick därför fick han stanna hemma idag. Men nästa gång planerar jag att knuffa in honom i transporten och ta med honom.
 
 

Regn regn regn!

Vilket väder det varit idag! Det har riktigt öst ner vatten från skyn, och jag har känt mig som en dränkt råtta :)
 
Vädret var helt okej när jag kom till jobbet, sen när det blev dags att kolla djuren ute på betet öppnade sig skyn och det började verkligen ösa ner. När jag väl kom tillbaka till gården droppade det om hela mig. Chefen bara flinade...
 
Men trots det var jag på gott humör, gillar när det regnar! Sålänge man har ombyte är det bara kul när det regnar ordentligt, blir liksom lite av en utmaning då!
 
Nu är jag hemma och efter en härlig dusch drog jag på mig mjukiskläder. Väldigt skönt efter en lång, blöt dag. Innan jag skuttade in i duschen cyklade jag en mil och gick ca 2 km med vovven. Duktig flicka :)

Visdomsord

 
- Vi alla lever under samma himmel, men har inte samma horisont -

Trögt

Jobbandet har gått trögt idag, tur att det är fredag! Har inte varit på något vidare humör heller, vet inte riktigt varför...Kanske beror det på att alla är så seriösa nu när det skördas? Jag har märkt att jag emellanåt snappar upp andras humör och sinnesstämning väldigt snabbt.. Kan inte vara glad jämt :)
 
Går fortfarande och funderar på hur jag ska göra med jobbet. Om jag ska sluta eller inte. Ibland trivs jag så otroligt bra, och ibland känner jag att jag vill säga upp mig.
 
 
Kommer verkligen sakna korna den dagen jag åker hem för att inte återvända igen. Och min chef, icke att förglömma. Har väldigt roligt med honom emellenåt. Älskar hans humor!
 
 

Fullbokad helg!

Blir en lång och fullbokad dag imorgon!
 
Ska först med bror nr 1 in till stan och handla present åt bror nr 2. Sen ska vi hem till mor och far där brorsan ska firas.
Sen ska jag skutta in i bilen, åka till norrtälje där jag ska träffa Camilla, Heidi och lill-Anna. Camilla fyller år och vi ska ut och käka en sväng innan vi drar ut på krogen!
 
Ska ha med mig kameran och ta mycket bilder, blir det några lämpliga kommer dom upp här sen :)
 
Ska försöka komma hem rätt tidigt på söndagen, så jag får inte dricka allt för mycket under krogrundan..Men vi får se, jag kan ju ändra mig!
 
 
 
 
 

Tröskning pågår..

Just nu tröskas det på jobbet, men en regnskur satte stopp för dagens skörd. Får hoppas på bättre väder imorgon.
 
 

Solig ridning

Syrran följde med på ridtur igår :)
 
 
Mirran och Bullen är dock helt olika på alla sätt och vis, vilket man märker när man rider ut med båda pållarna. Mirran hinner knalla en mil innan Bullen har gått ut till brevlådan... Får stanna HELA tiden och vänta in Bullen som inte gör sig någon brådska!

Ridpass på banan

I tisdags lastade jag Bullen för första gången på bra länge och åkte till en närliggande ridbana.
Försökte nämligen rida dressyr på åkern hemma i måndags, vilket inte alls gick bra då gräset var för tjockt och högt. Bestämde mig då för att ta mig i kragen och börja åka regelbundet till en ridbana/ridhus.
 
Vi jobbade inte så länge, kollade mest hur han kändes och var vi står för tillfället i träningen. Ska jag sammanfatta ridpasset kan jag inte säga annat än att de inte gick någe vidare..Men jag kan ju inte förvänta mig annat nu när han inte jobbats i dressyren på väldigt länge. Vi är ringrostiga helt enkelt!
 
När vi var klara släppte jag Bullen på ridbanan så att han kunde få göra vad han ville. Vad han gjorde? Jo, han ställde sig i mitten på ridbanan och undrade vad meningen var..
 
Ska i fortsättningen se till att besöka banan minst en gång i veckan, och rida lektion på bullen en gång i veckan.

Visdomsord

 
- Att nå framgång är att hoppa över hinder -

promenad

Igår tog jag en promenad med "stor och liten" dvs gammelponnyn och min ettåring. När vi gått en liten sväng fick dom beta på en av våra åkrar, vilket dom blev väldigt nöjda med!
 
 
 
Mamma fick ett sms med texten: "Tussa säger att hon har VIP-kort som ger henne rätten att gå lös här ute på åkern. Det är bara små små snorungar som Fölis som måste gå i grimskaft säger hon också :)"
 
Tussa är våran 34-åriga dam som efter en hel kull föl kör sitt egna race. Hon är nämligen väldigt bestämd av sig! Var lite bökigt att hålla i 2 hästar när dom ska beta på olika ställen, så Tussa fick gå själv. 
 
 
 
 
På hemvägen fick Tussa också gå själv, vilket hon uppskattade. Jag och Flamman gick en bit bakom och tog det lugnt. Klokare häst får man leta efter, så jag hoppas att Flamman blir ordentligt uppfostrad :)
 

Dagens "Att-göra"

Efter gårdagens fest känner jag mig riktigt pigg och sugen på att börja bocka av dagens "att-göra-lista". Har en del som jag vill hinna göra idag, men om man tänker på vad klockan är så kan vem som helst fatta att jag inte kommer hinna allt.
Men jag måste alltid ha en lista att gå efter, annars glömmer jag hälften :)
 
En del av dagens uppgifter:
 
¤ Klippa gräset
¤ Städa
¤ Rida Bullen och Mirran
¤ Städa stallet
¤ Städa sadelkammaren, tvätta och smörja
¤ Spela tennis(om syrran orkar)
¤ Besöka Åsa
¤ Plocka svamp och bär
¤ Betala några räkningar
 
Bäst att jag sätter igång så att jag kommer nån vart!
 
 

Mirrans framsteg

Har kommit igång med Mirrans träning ordentligt nu efter uppehållet, och når framsteg varje gång jag rider henne. Jag har bytt bett och använder numera martingal på henne, och det är som en ny häst!
 
Trodde hon var slö efter vilan, men efter att ha ridit henne några gånger börjar det gå upp för mig att hon nog trivs bra med sin nuvarande utrustning. Har inte ridit ordentlig dressyr och hoppning än då regnet mjukat upp åkrarna jag rider på, men uteritterna har gått bättre än någonsin. Hon är mjuk och lugn, lyssnar bra och gör nästan felfria galoppfattningar.
 
 
 
Från att ha velat sluta rida henne pga allt krångel har jag nu förälskat mig i den lilla hästen!

Helg!

Sitter här tillsammans med husdjuren och kollar på OS. Skjutsade nyss Johnnie till samhället för att han ville umgås med några kompisar och gå på en pub-kväll. Han undrade om jag ville följa med, men jag har varit uppe sen halv 3 i morse och mår dessutom inte så bra för tillfället.
Så jag kände att de skulle vara skönast att stanna hemma framför tv:n :) Men har erbjudit mig att vara Johnnies taxi under natten om han inte hittar nån annan.
 
Anledningen till att jag varit uppe sen halv 3 i morse är att jag jobbat hela dagen, både morgon och kväll. Känner mig lite smått mör.. Har dessutom gått över 20 000 steg idag, inte illa! (med tanke på att jag inte motionerat idag, bara jobbat)
Mot slutet av dagen kände jag mig trött i både fötter och svanken. Jobbar jag mycket brukar min rygg(som är extra svank av naturen) bli öm. Men när kroppen ömmar vet man att man jobbat ordentligt!
 
Nu ska jag sitta här och njuta av helgens början ;)

Visdomsord

 
- Det omöjliga är ofta det oprövade -

Ridning

Idag red jag först Mirran, som fick testa sitt nya tredelade bett. Gick hur bra som helst, hon lyssnade mycket mer än vanligt. Får hoppas på att det beror på bettet :)
 
Sen gjorde jag iordning Bullen, som idag skulle få lilla Oliver på släp! Oliver är otroligt knepig att rida, så han gör inte så mycket för tillfället. Orkar inte berätta hela händelseförloppet.. Men jag vill att han ska röra på sig då han är rätt tjock, så han fick vara handhäst.
 
 
Först var han väldigt förvirrad, men fattade tillslut grejen och följde snällt med. Alla är vi barn i början :)
 

plocka bär

Har precis kommit hem från att ha spenderat några timmar i skogen :)
 
När jag var ute och red tidigare idag såg jag att både blåbär och hallon var mogna, så nu på kvällen blev jag så sugen på att åka och plocka! Fick ihop nästan 2 liter blåbär och en halvliter hallon och smultron. GOTT!
 
 
 

Rättvik!

Har varken haft tid  och ork, så jag har inte brytt mig om att uppdatera så mycket. Semester är ju trots allt semester :)
 
Idag har vi varit i orsa och besökt björnparken. Glömde dock mobilen så det blev inga bilder!
 
Sen åkte vi tillbaka till husvagnen där vi grillade och tog det lite lugnt. Sen begav vi oss ut på stan för att kolla läget lite. Hade gärna tagit lite bilder då, men det hade hunnit bli så mörkt. Hösten närmar sig..
 
Fotade däremot lite egobilder inomhus.. Kände för att ta det lugnt helt och hållet idag, så jag var spiknykter och sminkade mig väldigt enkelt. :)
 

Visdomsord

 
- Om du inte vet var målet är hjälper det inte, hur långt du seglar -

RSS 2.0