Förkylning på g..

Har sovit 2 timmar och käkat, så nu ska jag ut och jobba igen. Tyvärr verkar det som om jag kommer börja det nya året med en förkylning, för halsen känns som ett fint sandpapper.. Blä!

Men nu har jag bara några timmars arbete kvar, sen bär det av hemåt. Ja, om bilen startar förstås..Batteriet är lite trött så ju kallare det e, desto svårare är det att starta. Såna här problem hade jag aldrig med Galanten!(den grå alltså) Han startade alltid, varesig det var iskallt, storm eller stekhett. Saknar den bilen! Tyvärr verkar det som att Galantens dagar är räknade då Johnnie inte hittar felet på den.

nä, ut å jobba!

Tjao!

Rea!

Nu var det ett tag sen jag skrev senast. Har haft så mkt att göra, och vi har fortfarande ingen bra internetanslutning hemma(där man oftast befinner sig när man skulle ha tid att skriva).
Just nu är jag på jobbet och har precis blivit klar med förmiddagspasset. Det var närmare -20, men trots det gick det väldigt bra. Ja, om man bortser en frusen näsa och en knippe kalla tår.
Golvet i mjölkgropen frös, så jag höll på att vurpa 2 gånger. Dags att öva upp balansen nu inför snowboardåkandet i fjällen om några veckor :)

Nu tänkte jag iaf skutta isäng nån timme eller 2 så att jag orkar med dagen. Ska jobba eftermiddag också, så jag får inte åka hem förrän 19.00.. Egentligen är dagen inte alls speciellt jobbig, men för mig som är ovan känns den rätt trög och kämpig. Min chef och hans pappa däremot, jobbar såhär jämt. Hur orkar dom?

Sitter just nu och kollar på olika hemsidor efter trevliga reaplagg/skor. Jag är så trött på att trängas i butiker, köa till provhytter och köa till kassan. Nu testar jag ett nytt sätt att fynda på mellandagarna!

Har hittills bara hittat ett par skor som jag är intresserad av..

nä, nu är det dags att sova!

Tjao :)


Ny dator :)

Sitter just nu hemma hos mig och Johnnie. Anledningen till att jag har möjlighet att sitta här på internet är att vi håller på och testar ett mobilt bredband. Dessutom har vi varit i stan och handlat lite, bland annat så har jag köpt en bärbar dator.
Ville försöka få en hyfsat bra dator på rea, och än så länge är jag nöjd med mitt köp. Blev en TOSHIBA av lagom stor modell. Om det är ett bra märke vet jag inte, men som sagt, än är jag bara nöjd.
Köpte en mus och en väska till datorn också, dock var det en mus med sladd. Men jag fick den till ett bra pris :)

Hade tänkt ladda upp en bild att visa här, men det internet vi har verkar vara för trögt.. Telenor har verkligen inte gjort något gott intryck på mig! Varesig det gäller mobiler eller bredband..

Får visa bilder sen. Och leta vidare efter ett internet som funkar här ute :)




Lillan :)

Jag kom på att jag inte nämnt något om hur självaste julafton var!

Jag spenderade min julafton tillsammans med Johnnie genom att först åka runt till hans syskon och lämna presenter och sen, när Kalle Anka började, slå sig ned framför tv:n.
Vi var båda proppmätta hela dagen, då vi hela tiden satt och mosade i oss kvarbliven julmat, julmust, godis och lussekatter. Det var nästan så att man rullade fram :)

Igår var jag, Johnnie och några vänner ute och festade. Men det var en rätt tråkig kväll tyvärr, så därför finns det inget att säga om de..

Nä, nu är det nog om dåtid. Dags att berätta om idag! (vilket oxå är till viss del i dåtid, men mer nutid än julfirandet och juldagen iaf)

Sitter hemma hos mamma och pappa då jag åkt hit och matat lillkalven. Johnnie är i stan med en kompis och meningen var från början att vi alla 3 skulle ut och äta med min bror och hans kompis. Men resturangen vi ville åka till var stängd så det blev ändrade planer. Jag var dessutom så trött att jag somnade framför tv:n och sen var klockan lite mkt för att åka till stan och käka.
Jag ville ju duscha och göra mig fin, vilket gärna tar en timme.. Så Johnnie och kompisen åkte alltså utan mig, för jag ville komma i säng skapligt då det blir ett besök i stan imorgon för min del.
Ska se om jag kan hitta en passande dator :)

Som sagt har jag just varit hemma och matat lillkalven som busat, knuffats och nyfiket nosat omkring i omgivningarna. Hon är en riktig liten buse :)
Här har ni en alldeles färsk bild på lilltösen:


Som ni ser har hon fortfarande lite problem med benen, då hon går lite för mkt på tårna. Men det blir bättre för varje vecka, så snart ser hon ut som vilken kalv som helst.
Hon har verkligen blivit min lilla älskling, och hon har inte bara charmat mig. Även mamma, pappa och Johnnie(!) har fallit pladask för den lilla tösen.
Alla går och gullar med henne såfort dom får chansen, och alla får en sån där kärleksfull blick när dom ser på det lilla charmtrollet.

Jag är lite förvånad över att Johnnie har blivit så förtjust i henne. Han må vara omtänksam och gullig, men jag trodde inte att han var så mkt för kalvar. Men han följer gärna med och matar henne flera gånger om dagen och ler varje gång han får se henne, precis som alla vi andra :)

Nu ska jag hem och sova!

Tjao!


Julbilder

Nu har jag kommit ihåg att ta med kameran hem till mamma och pappa, så nu är dom sparade i datorn. Här har nå några bilder från mitt julfirande 2009:


Jag slår in sista julklappen:)


Nya bordet är dukat och maten är påväg. Dock fick vi använda några av dom gamla stolarna för att alla skulle få en sittplats :)


Alla paketen ligger "under" granen.


När maten var uppäten satt "gamlingarna"(26 och uppåt) kvar vid bordet..


...medans ungdomarna(17-25 år) satte sig vid tv:n för att vänta på julklappsutdelningen :)


Min present till pappa verkade uppskattas. Pappa kunde knappt slita sig från boken han fick! "Från stall till maskinhall" heter den och handlar om lantbrukets framsteg dom senaste 100 åren. Pappa älskar sånt!

Nu har ni fått lite bilder från mitt härliga julfirande :)

Tjao!








Julfirande :)

Får ursäkta den dåliga uppdateringen, har haft fullt upp fram tills nu när jag fick en liten lucka :)
Jag tänkte visa er lite bilder från julfirandet, men dessvärre glömde jag min kamera hemma hos Johnnie och mig, så ni får nöja er med lite mobilbilder tills vidare!



Som sagt firade vi jul dagen före självaste julafton pga att mamma och pappa skulle jobba. Visst känns det lite konstigt, men man vänjer sig med tiden och lever sig in i julstämningen ändå. Även om det inte visas Kalle Anka..
I år var min familj hembjudna till mig och Johnnie för att fira jul och jag tror inte kvällen kunde bli bättre. Alla hade trevligt, maten var god och alla gillade sina julklappar.

Som sagt, mer bilder kommer sen :)





Efter julfirandet åkte alla hemåt. Jag och Johnnie åkte också hem till mamma och pappa för att mata lillkalven. Bara för att det råkar vara juletider ska man inte glömma bort att sköta sina djur.
Så med arbetsjacka, utbytt huvudbonad och finkläderna under matade jag lillkalven som glatt sög i sig all mjölk. Sen när mjölken var slut försökte hon dia på mina byxor, men insåg snabbt att det var lättare att dia på Johnnies byxor som var något mer pösiga :)



nu måste jag skynda vidare. Ska hem till Johnnies far och käka/fika(vet inte riktigt vad som väntar..) och sen ska jag och Johnnie vidare på förfest för att sen hamna på en fest i Tierp.
Full fart :)

tjao!

 


Snö :)

Idag, innan jobbet, tog jag en promenad i det vackra(men kalla) vinterlandskapet här i norduppland. Kunde inte låta bli att ta några bilder med mobilen:









Fint, men kallt!

Imorgon blir det full fart då det ska firas jul. Min familj firar nämligen inte alltid på julafton :) Ibland händer det att mamma eller pappa måste jobba på julafton, och för att firandet ändå ska bli av flyttas det helt enkelt en dag hit eller dit.
Dessutom ska vi fira hemma hos mig och Johnnie, så jag har en hel del att fixa när jag kommer hem..

Tjao!


Vacker Vinter!

Nu är verkligen vintern som finast! Det är nästan knepigt att köra bil, för man vill så gärna betrakta den fina vinternaturen utanför bilen..
Hoppas verkligen att jag får tid att gå en promenad och fota lite inom kort, så man får me så mkt av det fina som möjligt på bild.
Tyvärr tycker jag sällan att man får med allt på kort. Det är så mkt som inte fastnar på bild. Stämningen, känslor och annat som man bara kan känna..



Igår pysslade jag och Johnnie med lite allt möjligt. Bland annat fick vi upp våra nya gardiner. Här får ni före och efter bilder. Blev helt klart ett lyft för vardagsrummet! Glad att det äntligen blev av, för det rummet har varit utan gardiner bra länge..






Jag är jättenöjd! Nu gäller det bara att få in granen så att vi får undan pyntet från bordet.. Johnnie hittade inte julgransfoten igår så granen fick vackert stå kvar utanför...:(

Nu ska jag hem och äta, städa, duscha och pyssla med julklappar och julpynt :)

Tjao!!

 


Snart jul!

Julen närmar sig med stormsteg! Jag och Johnnie har handlat en hel del på senaste tiden, mest pga att min familj ska fira jul hemma hos oss i år. 
Några exempel på våra inköp den senaste tiden: Nytt bord, stolar, stolsdynor, gardiner, matta, julpynt m.m. Listan kan göras lång, och vad allt detta kostat vill jag nog inte ens tänka på. Inte undra på att pengarna börjar sina på kontot :) 

Igår var jag, Johnnie och Pontus på ett köpcenter uppe i Gävle. Pinsamt nog minns jag inte namnet på köpcentret, men jag ska kolla upp det!

killarna handlade julklappar, men eftersom jag har varit duktig och blivit klar med den biten bestod mina inköp av grejer till mig själv :) Underkläder, halsduk, tröja, vantar..Tror det var allt. Dessutom var allt på rea, så det blev inte så värst dyrt ändå! 

Här har ni mig i en provhytt efter att ha testat lite snygga underkläder. Kände för att utnyttja dom stora speglarna och fota en ego-bild! Dock ser jag lite sliten ut, och det var jag oxå..
 

Bilder på mina inköp får ni se sen, har inte kommit så långt än.. Fast underkläderna får bara Johnnie ta del av! Någonstans får man dra en gräns för hur mkt som visas på bloggen..

Nu ska jag åka hem till Johnnie och slå in julklappar, städa och baka pepparkakor :)

Tjao!

Fredag kväll- dags att varva ner!

Nu är det fredag kväll. Dags att varva ner och se fram emot helgens planer.
Imorgon ska jag, Johnnie och Johnnies kompis åka och handla lite. Johnnie visste nåt trevligt köpcentrum någonstans vid Gävle(om jag förstått honom rätt) som vi tänkte åka till.

Har precis varit och ridit, fast nu när jag kollar på klockan ser jag att det var några timmar sen.. Tiden går fort på helger!
Ridningen gick bra och läraren gav mig beröm då hon aldrig sett hästen gå så fint som idag. Själv är jag såklart också nöjd, alltid kul att få beröm! Och så är det kul att veta en sak man är bra på, dvs rida lite småknepiga hästar utan att skärra upp sig :)

Observera min trasiga vante! Pekfingret kikar ut :)

Såg när jag kom hem att jag och Johnnie fått ett julkort från min bror och hans flickvän. Får lite dåligt samvete eftersom jag inte skickat ett enda julkort..

Kurt och Vira är deras två katter. Lite gulligt att skriva med dom!

Här får ni en bild av det jag fick med mig hem från blodcentralen senast. Alldeles gratis :)

En bag lagom stor till att packa ner allt man behöver inför ett pass på Friskis & svettis, en kalender för 2010 och en julklapp bestående av ljus. Älskar saker som är gratis! Varesig det är en penna eller ett klädesplagg. Bara det är gratis!
Ni skulle se mig på mässor, allt som är gratis hamnar i min påse :) Sen sitter man där dagen efter och undrar vad man ska göra av dom 15 pennar man plockade på sig..

Nu ska jag hem och sova. Hoppas att Johnnie hinner hem innan jag går och lägger mig, för det är så underbart att somna nära nån man älskar.

Nattinatt!


Lillkalven

Är hemma hos mamma och pappa och pysslar lite just nu. Har hjälpt mamma med några grejer och gett lillkalven sin mjölk, så nu är jag klar med den jag kom hit för. Nu ska jag åka vidare hem till mig och Johnnie. Tänkte försöka hinna hälsa på honom innan han åker iväg på julbord och blir borta resten av kvällen :)

Angående lillkalven så har jag lite tråkiga nyheter..Jag och mamma har hittat ett litet sår på hennes öga, så vi måste ta hit en veterinär så att vi kan behandla henne. Hon har redan från födseln haft lite konstiga ögon, men dom har blivit mkt bättre vartefter hon växt. Men hon har fortfarande problem med ena ögat, det rinner och ser inte riktigt bra ut. Och nu vet vi alltså varför.
Får hoppas att det är lindrigt bara, så man inte tvingas avliva lillkalven för en sån struntsak nu när hon överlevt första stora prövningen..



Det är väldigt fint väder idag. Solen lyser så mkt att istapparna blänker och snön på marken glittrar. Det är nu man ska vara ute och rida eller promenera! Självklart med ordentliga kläder på, så att man inte fryser :)

Nu ska jag som sagt hem till pojken min. Imorgon planerar vi att åka upp till gävle för att storhandla både det ena och det andra. Har blivit ont om köp åt mig själv på sistone, så jag är lite köpsugen!
Vi skulle även behöva nya gardiner. Det har inte hängt gardiner i vardagsrummet på bra länge, så vi behöver köpa gardiner som får hela rummet att se mysigare och hemtrevligare ut!
Och det kommer med all säkerhet bli min uppgift, för Johnnie anser att tjejer är bättre på att välja färger och utseende på saker och ting :)

Skulle egentligen ladda upp fler bilder, men det vill sig inte..Får se om det funkar senare!

Nu måste jag hem och käka! Det kurrar i magen..

Tjao!


Kyligt :)

Idag har kylan verkligen bitit mig i kinderna. Trots det gav jag mig ut på en promenad innan jag åkte till jobbet.
Det var kallt, men samtidigt mysigt att gå och se det fina svenska vinterlandskapet samtidigt som man lyssnade på musik.

När jag var tillbaka hemma efter promenaden diskade jag lite och försökte röja undan lite skräp och tvätt. Blir lätt en hel del här och var :)
När det gäller tvätt brukar det som ligger i högar vara mitt och det som luktar olja och diesel vara Johnnies..
Hade gärna stannat och städat halva dagen då jag tycker det är rätt kul, men jag var tvungen att åka till jobbet.
Mellanlandade hemma hos mamma och pappa för att mata lillkalven. Den blir bara piggare och piggare för var dag som går!
Men nu måste den flyttas, för den kan inte längre gå i hästboxen längre. Tror inte travhästen uppskattar sällskapet av en kalv när han kommer in på kvällarna.. Hittills har det ju gått bra eftersom hästarna velat gå ute på nätterna, men nu börjar det bli så kallt och vi vill börja ta in dom!

Ska sova här på jobbet inatt som vanligt på torsdagar. Jobbar förmiddag imorrn :)
Johnnie ska på julbord imorgon, så om jag orkar(har mkt att göra imorrn) så ska jag överraska honom med att städa ordentligt hemma!



Nu ska jag skutta isäng!
Hörs imorgon :)

Tjao!

Musikhjälpen!

Hela den här veckan sänder P3 programmet "Musikhjälpen" för att hjälpa folk som har det sämre ställt. Det har blivit en liten jultradition på P3 att en vecka strax innan jul samla in pengar till olika ändamål.
I år går pengarna till att bekämpa Malaria.

Malaria:

Varje år drabbas mellan 300 och 500 miljoner människor av malaria varav nästan 90 procent sker söder om Sahara i Afrika. Ungefär 3000 barn dör per dag av malaria = ca 1 miljon barn per år.
Malaria är en av de farligaste infektionssjukdomarna. Den orsakas av parasiter som överförs till människan genom stick av malariamyggor. Parasiterna tar sig in i levern där de delar sig innan de börjar infektera röda blodkroppar. Malaria är en sjukdom som kan överföras mellan djur och människa.

Hela idén med Musikhjälpen är att folk önskar låtar och samtidigt skänker pengar till malariabekämpningen. Busenkelt och samtidigt gör man en god gärning såhär strax innan jul.

I år är det dessa personer som leder programmet:
Ametist Azordegan
Jason Diakité (Timbuktu)
Christer Lundberg



Var med och skänk pengar du med! Enklare än såhär blir det inte att göra en god gärning!

http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramId=3607


Snö :)


Började kika på google och hittade många häftiga snöfigurer/konstverk:








Det är en kanon som ska symbolisera 200-års jubiléet av det sista slaget i sverige som utspelade sig i Sävar utanför Umeå.



Hur orkar man!? och vilket tålamod man måste ha..

Snögubbar:







Nån som gillar att spela Pac man? Här har ni Pac mans fiende i snö :)




Tjao!

-13 grader!

Idag är det bra kallt! Just nu(kl. 21.23) hemma hos mina föräldrar är det -13 grader.. Inte blir det bättre av att bilen har problem med att få upp värmen! Troligen är det termostaten, får se när jag och Johnnie har tid att kika på det. Hoppas det blir snart!


Ägnade min förmiddag till att mata småfåglarna, skotta snö och ta in ved. Mer än så hann jag inte innan det var dags att åka. Kom isäng väldigt sent pga att jag råkade fastna vid tv:n när jag skulle stänga av den. Det var en intressant dokumentär som visades och jag var bara tvungen att kolla..

Jobbandet har gått bra idag, trots kylan. Det är mest fingrarna som klagar och en halsduk skulle inte sitta fel. Ska se om jag kan få tag i en tjock, varm halsduk nästa gång jag är i stan. Om jag inte kan lyckas hitta nån hemma vill säga.

Det må vara kallt, men väglaget är bra och det är väldigt mysigt att gå över ladugårdsbacken och höra snön knarra under skorna :)



Förresten, tänkte visa bilder på vårat nyinköpta bord! Tycker det blev jättefint tillsammans med den nya mattan, tabletterna och stolsdynorna!




Blommorna har börjat vissna och det fattas två tabletter, men det får jag fixa sen. Ville bara se hur det såg ut och om allt nyinköpt passade ihop :)

Nu ska jag hem till älsklingen!

Tjao!

Första riktiga snön!

Idag har det varit s.k. snökaos i vårat avlånga land. Ja, snökaos enligt tidningarna alltså. Men för dom kan det innebära att det faller 5 cm snö så att dom stackars stockholmsborna måste skrapa rutorna..
Jag tycker det har gått bra idag. Bara man håller låg fart och är uppmärksam så går allt finfint! Vi har vinter varje år, och ibland blir man förvånad över att folk inte lär sig vara lite förberedda.. För det är nästan bara dom som får problem när snön väl faller.



Får se hur många gånger jag besöker diket i år :)

Idag var jag och Emilia, trots vädret(!), iväg till blodgivningen. Vi var lite stolta över oss själva som gav oss ut i snön och gjorde en god gärning :)
Vi gick dit från stationen, och gång på gång halkade man till. Men vi lyckades återfå balansen varje gång. När vi senare skiljdes åt stod det dock 2-0 till vädret som lyckats fälla oss båda..
Själva blodgivningen var inte så speciell. Fick en jättegullig tjej som tog hand om mig under blodgivningen. Emilia var aningen avis på att jag alltid lyckas få dom gulligaste och snällaste personerna!
Efteråt fick vi varsin julklapp, utöver den vanliga presenten man får välja ut som tack för blodet. Julklappen bestod av jättefina ljus :)

Efter blodgivningen gick Emilia till en föreläsning och jag drog ut på stan. Hade en julklapp kvar att köpa och nu är det avklarat. Hittade dessutom lite smått och gott till mig!
Får visa det sen, för det ligger kvar i bilen(är hos mamma och pappa).


Lill-kalven mår bra och brukar vara bra hungrig när jag kommer för att mata den på hemvägen från jobbet. Idag drack hon mer än någonsin själv, vilket är ett framsteg.

Nu ska jag hem och laga lite mat lill min trötte pojk. Han har varit ute och plogat sen kl. 04.30 imorse.. och ska ut 01.00 igen..stackarn!

tjao!


Full fart!

Nu har det blivit kallare igen. Kylan biter lite i kinderna emellanåt och fingrarna ber mig leta upp mina tjockare handskar :)

Lill-kalven blir allt starkare, och bråkigare! Den är numera instängd i en hästbox då den började rymma från det mysiga lilla krypin vi fixat med värmelampa och halm.

Jimmy(min bror) och en kompis till honom var hemma hos mamma och pappa när jag och Johnnie kom dit för att mata kalven. Dom stod alla tre och såg på när jag pysslade om min lilla skyddsling och sedan frågar kompisen:
-Får du kalven om den klarar sig?
-Nej, den ska tillbaka och få växa upp till en ko på mitt jobb(där den kommer ifrån) svarade jag och fortsatte pyssla med kalven.
- Vad får du för att du sköter den då?
-Inget.
Han tystnar och ser både förvånad och fundersam ut, men han säger inget mer.

En del verkar tro att jag jobbar med kor för att jag måste eller nåt i den stilen. Men ska sanningen fram så är det lika mkt ett intresse som ett jobb för mig.
Jimmys kompis verkade inte förstå att jag sköter om kalven för att jag helt enkelt vill. Hade jag inte tagit hem den och pysslat om den såhär mkt så skulle den nog inte ha klarat sig. Den behöver extra omvårdnad och det är nåt min chef och hanns far inte skulle ha tid med.
Så jag ser det hela som en lärdom och nåt kul. Jag förälskar ju mig som sagt i dom sjuka och svaga djuren, så jag kunde helt enkelt inte låta bli att ta hand om den lilla plutten :)
Sen att det innebär mkt åkande mellan mig och mina föräldrar, sena kvällar och en hel del tålamod gör mig inte så mkt.
Såna här saker får man räkna med som bonde och djurskötare!

Igår var jag och Johnnie till IKEA och handlade en hel del grejer. En matta, två taklampor, galgar, stolsdynor, sängkläder m.m.
Nu ska äntligen vardagsrummet bli klart! Johnnie började renovera det för flera år sen nämligen..


Nu ska jag hem till mor och far för att ta hand om skyddslingen!

Tjao!


Julklappar, julmys och lillkalven!

Har just varit och matat lill-kalven. Den blir allt starkare och alltså allt knepigare att mata med ingivaren. Att mata en kalv med ingivare innebär att man sticker ner ett plaströr i halsen på den och låter mjölken rinna ner direkt till magen. Det är varken trevligt eller kul, men det är nödvändigt på sjuka och svaga kalvar som inte kan dricka på napp.
Nu börjar den här lilla kalven bli så stark att det är svårt att ge den på ingivare eftersom den självklart kämpar emot(vem skulle inte göra det..?) men det innebör att den förhoppningsvis snart har kraft nog att dricka på nappflaska, vilket skulle vara trevligare för oss båda.

Kalven blir som sagt starkare för var dag och idag har den varit uppe och gått själv. Det är först nu, efter nästan en vecka, som den börjat hitta balansen. Den balans "vanliga" kalvar hittar redan några minuter efter födseln.


Ögonen rinner fortfarande, men det hoppas jag blir bättre ju mer den växer..

Igår kom Sandra på besök. Hon är en bra vän till mig och vi har känt varandra sen lekis, dvs 15 år. Även Johnnies kompis pontus var hemma hos oss och tillsammans käkade vi mat och fikade pepparkakor, lussekatter, glögg och must. Julen närmar sig :)



Handlade även en hel del julklappar igår, så nu är jag nästan klar på den fronten!

Nu ska jag och Johnnie åka till Ikea och handla lite smått och gott inför jul.

Tjao!


Fredagskväll :)

Sitter hemma hos mamma och pappa just nu.
Tog hem den sjuka lilla kalven hit för att pyssla om den lite extra, och hon har just fått sitt sista mål mat för dagen.
Det kanske låter lite konstigt att jag tar hem en kalv bara sådär, men det är fördelen med att ha föräldrar med gård :) Var inte tal om nåt tiggande och övertalande heller, för mamma tvekade inte ens. Både hon och pappa har haft kor länge och tyckte också att det var bäst att jag tog hem den. Då kan den få lite extra omvårdnad, nåt som i vanliga fall inte hinns med på jobbet där kalven kommer ifrån.

Såfort jag lastat ur kalven hemma kom pappa gående för att hälsa på den lilla krabaten. Det märks så tydligt vart jag ärvt min djupt rotade kärlek till djur, för pappa satte sig direkt och gosade med den lilla kalven.

Nu ligger den på en hög halm inne i stallet och myser under en värmelampa. Hon fick också en filt av mig för att jag skulle vara säker på att hon håller sig varm.



Minns ni att jag för ett tag sen berättade att Johnnie gjort en krans till att hänga på ytterdörren?
Här har ni en bild på den:


nä, nu ska jag hem och sova. Har en hel del att göra imorgon!
Ni får veta mer om det sen :)

tjao!



Klar med mjölkningen :)

Nu har jag mjölkat klart och är bara inne för att snabbt käka och sen jobba vidare. Har en del vi ska hinna med innan jag slutar för dagen, så det är bäst att jobba på. Men jag är typen som inte kan göra ett dugg på tom mage, så jag måste käka när magen kurrar om jag ska få något vettigt gjort :)



I helgen ska jag julklappshandla och träffa några vänner. Lite lagom med grejer planerat så här innan jul med andra ord! För nu ska man inte festa och hålla på, utan ägna sig åt att mysa med vänner och familj. Det är ju det som är hela grejen med julafton!

Emilia kommenterade inlägget om svininfluensa och trodde inte att jag skulle få slippa köerna till vaccinet då det är ont om vaccin. Men då är det som de är, för det är inte jag som tjatar om att hela sveriges befolkning ska ta sprutan.
Så antingen skaffar dom fram tillräckligt med vaccin, eller så skippar jag sprutan. Punkt slut :)

nä, måste käka!

tjao!



Sova!

Nä, nu är det dags att sova om jag ska orka med dagen imorgon. Brukar alltid vara otroligt trött på fredagar och Johnnie gillar inte mitt humör när jag är trött.. För risken att jag är på dåligt humör pga trötthet är stor på fredagkvällar. Om jag inte hinner somna på soffan innan jag blir grinig så :)

Sov så sött :)

Tjao!




Svininfluensan

Det verkar som om hysterin runt svininfluensan äntligen lagt sig. Chefen hade varit in och tagit sprutan häromdagen, och enligt honom var det ingen kö. Låter bra det, för ska jag vaccinera mig så ska det vara gratis och inga köer :)
Orkar inte stå i köer med en massa irriterade och oroliga människor som skulle kunna göra allt för sprutan. Då sitter jag hellre hemma och väntar lite till.
Jag är inte speciellt orolig för influensan, men har inget emot att ta sprutan. Ville bara vänta tills hysterin lagt sig och nu när den verkar ha gjort det kan jag tänka mig att vaccinera mig :)

Johnnie däremot hatar sprutor och kommer vägra, men det är ju upp till var och en.

Har hört flera berätta om att dom blivit dåliga av sprutan, medans andra inte märkt något alls efter. Får väl se vilken typ jag är!


Trött!

Har varit otroligt trött hela dagen idag. Dessutom vaknade jag lite på fel sida för jag har varit på lite halvdåligt humör hela dagen..
Försöker sova lagom mycket, men hur jag än gör så är jag lika trött varje morgon. Måste vara vädret! Även träningen har blivit lidande. Förut joggade jag alltid en vända varje morgon, men sen jag var sjuk för några veckor sen har det blivit väldigt lite träning. Jag hinner inte, orkar inte eller har helt enkelt inte lust.
Men snart är jag igång igen, var så säker! Måste ladda batterierna bara..

 

Jobbandet har gått rätt bra idag. Men tröttheten gör att allt inte är lika kul som vanligt..

Vi har fått en jätteliten kalv här på jobbet. Den föddes en månad för tidigt och är mycket mindre än den ska vara.
Tyvärr mår hon inte så bra och hennes liv hänger på en skör liten tråd. Det är den första veckan som är värst, och nu har det gått flera dagar utan nån större förändring. Blir den lilla tösen inte bättre snart måste vi nog avliva henne.. För hennes eget bästa.
Men jag hoppas verkligen att hon klarar det! Hon har ju(såklart) blivit min nya favorit och varje kväll innan jag ska åka hem sitter jag hos henne ett tag och klappar henne. Hon är så fin, men ack så skör.
Jag håller tummarna!

Nu sitter jag här vid datorn och har tråkigt. Ska som vanligt sova på jobbet pga att jag ska jobba förmiddag imorgon.
Och eftersom jag ska upp 03.30 så bör jag skutta isäng snart!

Tjao!


Bröllop.

En vän till mig, eller ja..rättare sagt min ena brors vän, frågade mig idag om jag kunde hjälpa honom att välja ut en förlovningsring. Självklart kunde jag göra det, men jag har aldrig kollat speciellt noga på ringar förr. Så jag följer bara med för att säga vad jag tycker då jag är tjej. Killar och tjejer tycker ju ofta väldigt olika, och han vill vara någolunda säker på att det iaf inte blir helt fel :)

Själv har jag aldrig varit intresserad av att förlova och gifta mig. Det behövs inte ett bröllop med blommor, ringar och präst för att visa min kärlek till pojkvännen. Dom pengarna som bröllopet kostar lägger jag hellre på en härlig, romantisk resa tillsammans med den jag älskar!
Det känns som om allt dedär med förlovning och bröllop inte betyder samma sak som förr. Vem som helst kan ju kasta fram en ring och säga "ja" vid altaret, men äkta kärlek ser och känner man.
Bröllop är i mina ögon nåt man bara gör för att andra ska se att man är kära. Att andra ska få komma och avundas den fina bruden i sin vita klänning och att andra ska se att man menar allvar med sin kärlek.

Sen, nåt eller några år senare tar det inte allt för sällan slut. Massor av pengar kastade i sjön och ja, vad gjorde egentligen bröllopet för kärleken? Blev den starkare eller mer bekräftad? Eller var det bara en grej man gjorde för att man "ska" gifta sig?
En ring på fingret och ett "ja" vi altaret, blir man ett starkare och bättre par? Inte i mina ögon iaf..

Det är bara vad jag tycker. Sen kan jag aldrig lova att jag aldrig kommer gifta mig, men såhär känns det iaf nu.

Vad tycker ni som läser detta? Ska man gifta sig? och isf varför?



En sak är säker. Om jag någon gång gifter mig så ska det vara ute! Jag räds inget regn :)
Hittade det här bröllopsfotot och måste säga att det var ett av dom finaste jag sett. Härligt med en lite annorlunda bakgrund!


Får se vart kärleken tar mig!

tjao!

Dålig uppdatering :)

Får ursäkta den dåliga uppdateringen, har haft fullt upp hela helgen och har inte haft tillgång till en dator förrän nu! Men snart har jag internet hemma, och då ska ni se att det skrivs mkt mer..
Funderar faktiskt på att skaffa en egen dator, så att jag slipper proppa Johnnies dator full med bilder :)
Ska höra med min datanörd till bror om man vill hjälpa mig hitta en passande.

Nu ska vi se här. Vad har jag gjort i helgen som är värt att nämna?

I lördags sov jag och Johnnie extra länge då vi kände att det behövdes. Sen åkte vi ner till Österby för att fixa en krans att hänga på ytterdörren.
En vän äger och jobbar i en blomster-/presentbutik, och hon hade matreal till att göra en fin krans. Johnnie ville nämligen göra en själv då han tyckte dom som fanns att köpa var för dyra. Eleonore plockade fram grankvistar, bär, tråd och allt som behövdes sen fick vi pyssla bäst vi kunde och ville.
Även om hon fick hjälpa till lite iblend så gjorde Johnnie en hel del själv. Är lite imponerad :)
Jag fick dock "designa" den, dvs bestämma hur den skulle se ut. Johnnie verkar tycka att tjejer är bäst på sånt..

När kransen var klar var vi alla nöjda. Vi betalade för matrealet vi använt och jag köpte lite annat i samma veva, sen åkte vi hem.

På kvällen åkte jag iväg till mina forna hemtrakter, Almunge. En kär vän ska flytta till Finland och skulle ha en avskedsfest. Festen var riktigt trevlig och Leila fick presenten jag och några vänner till fixat. Vi hade samlat så mkt foton vi kunnat hitta på henne och saker vi gjort tillsammans och samlat det i en bok.
Meningen var att jag skulle fota den och visa här på bloggen, men jag glömde :)

Leila blev jätteglad och tyckte det var otroligt kul att vi hittat på en så pass personlig present.

På festen träffade jag även Leilas pappa, som jag inte sett på bra länge. Han sken upp och kramade om mig. Sen frågade han ut mig på allt.. Hur är det med dina föräldrar? Vad gör dom nuförtiden? Har ni kvar korna? hur många? Vad jobbar du med? bor du kvar hemma? Vad gör dina syskon?...ja, ni fattar. Jag hade fullt upp med att hinna svara!
Sen berättade han glatt för det vuxna sällskap som oxå var ditbjudna på fest att det var så kul att vi tjejer fortfarande håller ihop. Det är ju så lätt att man kommer ifrån varandra när man börjar olika gymnasium och följer sina egna drömmar.
Man utvecklas åt olika håll och skaffar sig nya vänner, intressen och mål. Trots det håller vi 6 tjejer ihop än, i vått och torrt!
Som jag sa till Leila på festen: Det krävs mer än en flytt till finland för att bli av med oss!

Jag och Leila har vart vänner sen lekis, så vi har verkligen vuxit upp tillsammans. Och jag hoppas verkligen inte flytten hindrar oss från att ses!

Medans jag var på avskedsfest var Johnnie iväg med ett gäng grabbar till gävle och käkade. Jag kom hem strax innan och hann knappt sätta mig innan dörrn går upp och  grabbarna knatar in, nöjda och belåtna efter maten. Vi kollade på film och sen var det dags att sova.

På söndagen var jag och Johnnie i stan och handlade allt möjligt. Allt från kattmat till oljefilter. Sen fick vi skynda oss hem då vi skulle hem till en av mina vänner för att äta. Hon har just flyttat och ville visa nya lägenheten.
Blev en mysig kväll med mkt skratt och prat. God mat och fika fick vi oxå :)

Det är så härligt i december då allt julpynt åker fram!



tjao!

Andra advent

Har slutat jobba för dagen och sitter just nu hemma hos mamma och pappa. Behöver visa mig ibland så att dom inte glömmer att dom har en dotter till :)
Haha nej, så illa är det inte! Behövde låna datorn till att skriva ut lite bilder och nu när jag ändå är här tänkte jag försöka tvätta av bilen lite oxå innan det blir mörkt.


Om några dagar är det andra advent. Hoppas den blir lika mysig som första!

För dom som undrar så kan jag berätta att det är ananas på bilden. Johnnies mamma sa att det skulle vara bra för halsen(vi båda var sjuka då) så vi köpte en och smaskade i oss. Sen fikade vi pepparkakor och glögg :)


Här har vi en liten bild på mig och en av mina favvokalvar:


Kalven fick en dålig start på livet och är fortfarande lite krasslig. Och som vanligt har jag förälskat mig i ett sjukt och krassligt djur! Lite dålig taktik då dom i regel är dom första att dö.. Men dom svaga och sjuka behöver pysslas om mer, så kanske är det lika bra att jag alltid förälskar mig i dom.

Började kolla på bilderna från semestern. Fina minnen man får :)



Ska se till att ladda upp fler bilder från semestern sen. Så ni får se vad jag och Johnnie hittade på!

nu ska jag tvätta bilen. hörs sen :)

Tjao!


Lumpen

Jag har en liten dröm som jag inte blir av med. Jag skulle vilja göra lumpen!

Och än är det inte försent. Tjejer mellan 18-24 får ansöka så egentligen finns det inget som stoppar mig :)
Det har bara inte blivit av. Först ville jag jobba, sen trivdes jag för bra på jobbet för att vilja säga upp mig och göra lumpen. Och sen..ja, där är jag nu. Jag trivs lite för bra me korna, men ändå har jag ju velat göra lumpen så länge att jag iaf borde ansöka om att antagningspröva.
Jag ska klura lite på det..

Varken killar eller tjejer kan längre bli uttagna till en värnpliktsutbildning eftersom plikttjänstgöringen upphör den 30 juni 2010. Nästa år ersätts värnpliktsutbildningen av en ny frivillig militär grundutbildning som genomförs för första gången 2011. Har jag förstått det rätt så pågår grundutbildningen i endast 3 månader, skulle vara perfekt :)

Men jag känner mig själv så bra att jag vet hur det kommer bli. Ansöker jag inte så kommer jag ångra det. Ansöker jag kommer jag åtminstonde känna att jag försökte, även om jag inte fick göra lumpen i slutändan. Vad väntar jag på?

Vi får se hur det går med de här lilla påhittet :)



Har jag väl bestämt mig för nåt så ska det bli så, vare sig jag vill eller inte.. :) haha!

Zebra <3 häst :)

Vad får man om man korsar en zebra och en häst?

Man får en hybrid, dvs en korsning mellan två närstående arter.
Även åsnor och hästar kan få avkommor(mulor och mulåsnor), precis som lejon och tigrar. Dessa avkommor är dock sterila.


Den här rackarn finns alltså på riktigt :)

Mula
Påminner om en häst, men har riktiga kaninöron :) 

För att ni ska förstå skillnaden mellan mulåsna och mula får ni en förklaring hämtad från wikipedia.se

Mulåsna
ett hästdjur som är en korsning mellan ett åsnesto och en hästhingst, till skillnad från en mula som är en korsning mellan ett häststo och en åsnehingst. Mulor och mulåsnor är infertila eftersom de korsats mellan två arter. En mulåsna är mindre än en mula och mycket ovanligare eftersom mulor är mer användbara i torra klimat. Mulåsnor och mulor är mycket envisa, men likväl godlynta.

 Mulåsna

Och till sist:
En korsning mellan tiger och lejon! (liger)


Frost

Har just blivit klar för idag. Skönt, för jag har varit lite trött hela dagen. Antagligen beror det på för lite sömn..

Dagen har gått bra, om man räknar bort en kospark och lite kopiss :)
En ko kickade till mig på mitt knä under mjölkningen. Har alltid varit lite rädd för att bli sparkad på knäna, eftersom dom ändå är lite känsliga, men det var ingen fara. Ömmade lite först, men nu känner jag inget. En annan ko tyckte det var dags att lätta på trycket samtidigt som jag rengjorde hennes spenar, så innan jag hann undan hade det stänkt en hel del piss på mig. Tur att man inte är kinkig..

Innan jag åkte till jobbet städade och diskade jag hemma. Har bestämt mig för att diska igenom allt som finns i skåpen i köket, då en del inte har används på bra länge..
Det som inte behövs ska slängas/ges bort, resten ska diskas och ställas tillbaka in i det nyrengjorda skåpet. Jag har länge tänkt att få det gjort innan jul, för då ska min familj komma på besök. Det var lite lustigt bara, för Johnnie berättade att hans mormor eller farmor(minns inte vilket) alltid brukade göra så innan jul. Och det berättade han efter att jag sagt det till honom att jag tänkt göra de.

Kommer som vanligt sova över här på jobbet ikväll. Johnnie tycker det är lite tråkigt eftersom han får sitta ensam hemma, men det är ingen idé att bege sig hemåt. Hinner knappt hem innan jag måste hoppa isäng för att sova några få timmar och sen åka tillbaka. Dessutom är det så lurigt väglag..

Ingen har väl missat att det fryst på här i vårt avlånga land. Eller ja, här i mellansverige iaf! Fast jag tippar på att det blivit kallare överallt..
Det är fint med all frost som täcker skog och mark, men att skrapa rutor på bilen, frysa om fötterna och frysa till och från är inte det roligaste jag vet.


När jag föste in korna till mjölkningen såg jag ut över dom hagar korna går i på sommaren. Var inte längesen jag gick där och svettades i solens varma strålar. Korna låg och solade, det doftade gräs och himmelen var blå. Nu är hagarna fulla av frost och mörkret hade redan börjat falla trots att klockan bara var halv 4.

Men frost kan som sagt oxå vara nåtgot mkt fint. Kolla här:









Naturen är fantastisk..!


Hero of war

Hörde en låt på radion igår när jag var påväg hem från jobbet. Låten hade gått nån dag tidigare på den kanalen och många hade hört av sig och undrat vad det var för grupp som sjöng. Bland annat hade en pluton nere i Irak(en svensk pluton alltså) hört av sig och ville höra den igen då dom kände igen sig så i den.
Låten började spelas och jag lyssnade på texten. Redan vid första refrängen var jag kär :) Både i låten och i sångarens röst!

Hör låten här:
http://www.youtube.com/watch?v=TdXq20oJlC0


Låten heter Hero of War och gruppen som sjunger heter Rise Against. Rise Against bildades för 10 år sen och kommer från Chicago. Bandet spelade i sverige senast 30 oktober i år och vill du veta mer om dom så står det en del på Wikipedia :)
Jag ska helt klart kolla in gruppens andra låtar!



En annan grupp jag gillar är Nomy. Han var totalt okänd för mig tills ett år sen då en kompis skickade över en låt till mig. Jag kan verkligen bli kär i sångares röster, för sångaren i Nomy har en underbar röst!
Lyssna på låtar som "You better die young" och "Hold your head up high". Även "Cocaine" och "I miss you" är riktigt bra :)


Min dag har gått riktigt bra. Det har varit full fart på alla idag! Jon och lasse har skördat den majs som blivit kvar på åkrarna pga den regniga hösten. Tror inte dom hann skörda allt, men en hel del. Dom passar på nu när det är lite minusgrader, det är för kladdigt annars ute på åkrarna. "det är som att köra i smör" sa Lasse en gång..
Eftersom dom har varit ure och kört hela dagen så har jag skött mina vanliga sysslor och lite till. Det flöt på bra, lite stressigt att hina få i sig mat bara :)
Johnnie hade fixat en smarrig matlåda åt mig. Blev lite förvånad igår när jag kom hem och fann Johnnie vid spisen där han fixade både mat åt oss och till min matlåda. Snällt av honom :)

Nu ska jag hem och krypa ner i soffan!

Tjao!


Minnen från förr..

Sitter och kollar på gamla kort från högstadiet. Hittade många härliga kort som lockar fram fina minnen..
 

Här har vi ett gammalt kort på mig och Leila t ex, taget någon gång under högstadiet. Minns inte alls vad vi skrattar åt, men kul verkar vi ha iaf. Vi var ett gäng på 6 tjejer som alltid hängde ihop på högstadiet, och vi hade alltid kul, vad vi än gjorde!

Halt..

Börjar frysa på ute nu. Mamma ringde innan jag skulle till jobbet och sa åt mig att köra försiktigt eftersom det blir allt kallare. Det är när det pendlar såhär mellan varmt och kallt som det är som lurigast och därmed lättast att hamna i diket me bilen. Kände nu när jag gick in för att byta om efter jobbet att de var lite halt här och var..

Kör försiktigt!

Kollade just hur mkt pengar jag har/har fått in på mina konton. Allt med försäkringsbolaget är klart och jag har fått pengarna för min vita galant. Fick mer än jag trodde för bilen, så jag är mer än nöjd! Även om jag självklart hade önskat att jag aldrig krockat från första början... För även om det gått flera månader, så är jag fortfarande rädd för att möta traktorer. Även om jag vet att inte alla brukar svänga över vägen mitt framför nosen på en..
Men de är väl helt enkelt en överlevnadsinstinkt, för man aktar ju sig automatiskt från sånt man vet gör ont eller som skapar jobbiga konsekvenser.

Längtar så tills fjällenresan! Känner mig riktigt sugen på att fortsätta öva på mitt snowboardåkande. Det är ju först nu det börjar bli riktigt kul, för nu börjar man fatta att man ska STÅ på brädan och inte sitta på rumpan eller ligga på mage i nån snöhög :) För första resan till fjällen började man undra om man var en pingvin eller människa då man flera gånger ramlade framåt och gled likt en pingvin på magen några meter. Tur att ingen filmade..
Nu börjar man nästan se proffsig ut några meter här och där :) Sen gäller det bara att tajma in dom tillfällena just då man passerar en grupp snygga killar.. yeah right..
Oftast är jag så koncentrerad att jag inte lägger märke till killar och liknande. Brukar istället kolla efter isfläckar och snöghögar.. Så att finna ragg i backen då man fortfarande var singel var svårt!

Det värsta är väl att jag säkert slår halvt ihjäl mig den här gången vi åker till fjällen. Tredje gången gillt brukar man ju säga! Och tidigare gånger(bara för att jag varit beredd på det värsta) har jag klarat mig utan värre skador. Lite ont i huvudet som mest, och en sjuhelsikes träningsvärk såklart!


Haha, hittade den här bilden på internet. För det första: usch va kallt! för det andra: Kolla killarnas blickar :)


Satsar på en aningen mer påklädd stil när jag åker..

Nä, dags att försöka ta sig hem till grabben! Utan att åka i diket.. Mobilen glömde jag hemma så det är bäst att hålla sig på vägen idag.

Tjao!

RSS 2.0