Min tråkiga dag!

Det här har varit en rätt tråkig dag.
När jag gick upp var det mulet och tråkigt ute, så jag skippade dagens joggingtur för att istället få mer tid för min häst som jag tänkt rida en sväng på innan jobbet.
Käkade lite frukost och stack hem till mamma och pappa. Tog ett varv bland djuren för att kolla in den senaste veckans "bebis-skörd" dvs några nya kalvar. Hälsade även på vårat lilla tjocka flasklamm som glatt hälsade tillbaka.
Bullen(min travhäst) lät sig fångas direkt idag vilket självklart gjorde mig glad då jag allt för många gånger har fått vänta ut honom när han glatt skuttat omkring och inte velat bli fångad. Han tröttnade nämligen på trav-karriären efter att ha sprungit in 365.000:- och hamnade då hos mig. Men han fattade inte att han pensionerats så han vägrade bli fångad i tron att det var hårt jobb som väntade utanför hagens trygga stängsel.
Och så har han hållit på i flera år, fram tills nu. Plötsligt en dag fattade han hur det låg till och sen dess är det inga problem.
Sen tog jag i alla fall(för att återgå till ämnet) en ridtur som inte var allt för spännande då vi bara skrittade vägen fram i det mulna vädret. Men även om vädret var tråkigt njöt jag av fåglarnas kvitter. Nu är det vår!
(bilden är som ni ser tagen i vintras..)

 

Efter ridturen skyndade jag mig till jobbet och där väntade dom vanliga sysslorna. Lagom till eftermiddagsmjölkningen fick jag huvudvärk och med den kom även tröttheten. Korna skötte sig si sådär men när man är trött, less och har huvudvärk känns allt så mkt värre. En ko som jag i vanliga fall inte störs av är helt plötsligt jättejobbig och den lilla gnutta tålamod jag äger får jag verkligen snåla med för att klara av mjölkningen utan att bli vansinnig, ledsen eller bara deppig.
Det är tur att det är fredag imorgon och att man inte känner sig såhär less varje dag!

Nu sitter jag här vid datorn på jobbet och ska strax krypa ner i chefens gästsäng, precis som vanligt på torsdagkvällar. I morgon väntar en morgonmjölkning och lite stängselunderhåll. Sen bär det av hemåt! Jippi!



Dags att sova! Tjao!


Mobilproblem..

Nu har jag jobbat klart för idag och ska strax sova. Mobilen laddade ur, och när den väl fått lite laddning och nån ringde(kände inte igen numret) så åkte den i golvet pga vibrationerna den gav ifrån sig. Då stängde den av sig och den är fortfarande lite konstig. Kanske fick den hjärnskakning i fallet..

Johnnie skulle komma på besök ikväll, men har blivit sjuk och kommer troligen stanna hemma. Men det spelar inte så stor roll, kommer ju ändå hem imorgon kväll om allt går som det ska.

Nä, dags att sova!

Tjao!

Inför sommaren :)

Sådär ja, morgonpasset är avklarat.
Jag har alltid trott att jag är en  morgontrött person, men jag börjar faktiskt undra om det verkligen är så. För nu när jag jobbar såhär går det riktigt bra att komma upp fast att klockan bara står på 03.30. Sen är det ju klart att det går lättare att komma upp ur sängen tidigt några dagar i rad, för att sen få sovmorgon en längre period. Man tar helt enkelt igen den sömn man missat sen. Värre skulle det nog vara om jag jobbade såhär en längre tid..fast du skulle man väl iofs bli van.

Nu tänkte jag sova ca 2 timmar innan det är dags att köra igång igen. Ska bli skönt att lägga sig i sängen och slappa lite, även om jag vet att det kommer bli svårt att somna..men för mig räcker det egenligen att bara vila musklerna lite. Man är ju ung och stark fortfarande :)

Igår var jag ute på stan och köpte en klänning jag tyckte var fin. Det roliga var att jag aldrig gillat den modellen tidigare, men jag tyckte klänningen satt så bra att jag inte kunde låta bli att köpa den. Orkar inte oroa mig för alla dessa "kroppsnojor" längre.. För det är oftast dom som sätter stopp för olika klädinköp. Jag fokuserar på dom delar jag gillar hos mig själv istället, och då blir man plötsligt bra mkt sexigare än innan :) Bra att tänka så inför den stundande bikinisäsongen!



Jag och Emilia har det senaste året börjat tänka mer vuxet och tar numera mer ansvar. Så vi har beslutat oss för att hoppa på Brun-utan-sol-trenden och dissa alla dessa timmar i stekande sol(som i sanningens namn inte är speciellt bra för huden). Vi kommer tjäna mkt tid och sparar samtidigt på huden.
Det hör ju sommaren till att vara brun, så vi tänkte alltså ta det säkra före det osäkra och fuska lite i sommar :)
Johnnie förstår inte riktigt meningen med det hela. Kanske ser han likheter mellan en fuskbränna och silikonbröst, dvs att det i slutändan är den äkta varan som är bäst.. Jag är inte en kille, så jag vet inte hur dom tänker..

Nu ska jag krypa till kojs. Tjao!


Fullt upp!

Våren är här(med vissa små snöfall här och var) och det är underbart!
Pratade med Camilla häromdagen och hon undrade om jag lagt ner min blogg. Nix pix hallonmix! Mig får ni stå ut med ett tag till!
Dock har jag legat lågt med skrivandet på senaste tiden, har helt enkelt prioriterat annat.

Sitter på jobbet just nu. Mätt i magen och börjar bli trött.. Ska jobba hela helgen då chefens pappa rest bort så jag kommer bo kvar här på gården. Så förhoppningsvis kommer jag klottra ner några fler inlägg under helgen :)

Imorgon ska jag in till stan efter förmiddagsmjölkningen, förövrigt händer det inte så mkt under helgen. Tror jag iaf, man ska inte säga för mkt nu :)

Kommet inte skriva mer nu, för jag blev akut kissnödig!

Tjao!

Kungligt bröllop!

Nu ska jag inte tråka ut er med en massa snack om sommarens kungliga bröllop, för jag är själv väldigt less på det hela.
Men idag när jag lyssnade på P3 blev jag ännu mer irriterad. Tydligen vill Viktoria(vet inte exakt hur hon stavar sitt namn, men ändå..) bli överlämnad till Daniel av sin far, kungen under cermonin.
Men inte ens det kan hon be om utan att svenska folket gallskriker. Folk anser att det är könsdiskriminering och att "om hon nu gillar utländska traditioner kan hon ju bära burka också".

Rätta mig om jag har fel..Men är det inte Viktorias och Daniels bröllop? Och isf..är det inte upp till dom hur dom vill ha det? Eller har jag fel?
Inte nog med att dom ska ha kungar, presidenter, prinsessor, kameramän och diverse annat folk med på bröllopet, dom ska inte ens få bestämma hur cermonin ska vara!?

Först och främst:
¤ "brudöverlämning" eller vad man nu ska kalla det behöver inte alls vara könsdiskriminering. Det blir det man gör det till! Vi lever i ett modernt land år 2010, men när det gäller brudöverlämning är vi tydligen kvar på 1800-talet.
Jag skulle gärna bli överlämnad, men helst av båda mina föräldrar. Det skulle bli en liten symbol för att vi står varandra nära och dom gillar min blivande make. För mig är det nämligen viktigt att mina föräldrar och min pojkvän kan umgås då jag gillar mina föräldrar väldigt mkt och vill umgås mkt med dom utan problem.
Den betyder dock INTE att jag skulle dissa en kille hur som helst bara för att mina föräldrar är tveksamma!

Svenska folket har verkligen gått över gränsen när det gäller könsdiskriminering. Jag anser att kvinnor och män är lika mkt värda och inte ska behandlas olika. Dock anser jag att det är upp till var och en hur man vill ha det. Om jag inte har nåt emot att städa och diska mer än Johnnie hemma är det väl inget att bråka över. Han jobbar mer än jag, så det jämnar ju ut sig. Sen om jag vill överlämnas av mina föräldrar under mitt bröllop så är det inget fel med det, för mina föräldrar och min pojkvän älskar mig och jag dom. Jag blir ju knappast bortgift!

¤ För det andra är det HELT och hållet upp till våran kronprinsessa och hennes blivande make hur dom vill att deras förhoppningsvis finaste dag ska bli! Det är som sagt dom som gifter sig, och svenska folket ska hålla käften!

Svenska folket har verkligen delat upp sig i två läger. Och som ni kanske redan fattat så tillhör jag Håll-käften-och-låt-dom-ha-sitt-bröllop-i-fred-gruppen!

Skönt att skriva av sig lite ilska :)

Helg!

Nu tar jag helg!

Vet att det just nu ligger en trött pojkvän och sover hemma i sängen, så jag ska skynda mig hem och roffa åt mig lite gos innan han försvinner iväg på nån ny aktivitet :)

Fast ska sanningen fram så kommer jag jobba i helgen, men lite extra pengar har ingen dött av.. Och 4 timmar per dag nu i helgen är ju inte farligt!

Nu ska jag ut och starta mitt vrålåk :) Nej, det är ingen gammal riskokare! Det är min lilla chokladbit!
(för er som inte vet har jag skaffat mig en brun bil, vid namn marabou. jag vet att det är en udda färg, men jag är inte utseendefixerad!)

Tjao!

Tid över för datorn!

Äntligen har jag fått tid över för att sitta lite vid datorn utan nån form av stress :) För oftast är jag påväg någonstans och kollar bara lite snabbt igenom saker som hotmail och liknande.
Men nu kan jag sitta här vid datorn resten av kvällen om jag vill. Ska, precis som varje torsdag, sova kvar på jobbet för att kunna kliva upp tidigt imorgon och jobba förmiddag.

Johnnie har gått och smittat mig med sin förkylning, så det är tvärstopp i ena näsborren. Näsborrarna turas om att vara täppta för hela tiden är det nån som är täppt, men sällan båda samtidigt. Tur det, för är det nåt jag hatar med att vara förkyld(och inte ha tillgång till nässpray) är att behöva andas genom munnen och då gå å gapa som ett fån..

Just nu sitter jag och kollar igenom olika hemsidor för att få lite spartips. Börjar nämligen bli snål på äldre dagar :) Nä, anledningen är mest att jag känner på mig att det är mkt småsaker man kan skippa/ändra och spara pengar. Och jag har redan hittat en hel del användbara tips!

Hörde just en partylåt och blev sugen på att festa med ett gäng härliga kompisar! Nån som är intresserad? :)
Frågan är när det blir..Nu i helgen jobbar jag, helgen efter det kanske.. om jag har tur!

tjao!


Tajming..

Det är just typiskt att det fina vädret ska visa sig idag när man jobbar. Igår däremot, när man var ledig, var det inget skojigt väder..


Kylig och blöt ridtur

Har just kommit hem efter en kylig och blöt ridtur. Inte nog med att Bullen var blöt efter snöandet tidigare idag, även vägarna är som värst nu..
Jag red barbacka så det blev en lugn ridtur idag.


Nu har jag alltså kommit hem och äntligen fått upp värmen i kroppen igen. Nästa gång får jag dra på mig ett par termobyxor oxå!

Johnnie är krasslig och jag är rädd för att det är magsjuka. inte nog med att han smittat mig med sin förkylning, nu börjar jag få lite ont i magen oxå..

Nu ska jag åka och handla. Tjao!

Homosexuell

Har just käkat frukost. Samtidigt som jag åt kollade jag på ett program vid namn "Mamma, jag är homosexuell" på tv:n som handlar om homosexuella som ska berätta om sin läggning för familjen.
Jag har länge undrat vad exakt som skrämmer folk(framförallt killar) när det gäller homosexuallitet. För tyvärr finns det så många som är emot det, framförallt när två killar blir förälskade.

Jag anser att det är deras val. Man väljer ju inte sin läggning för att vara elak mot nån, och flera av dom som kommer på att dom är homosexuella vill inte ens vara det pga rädsla för vad andra ska tycka.

Sålänge folk är lyckliga spelar läggningen ingen roll! Och jag har hellre homosexuella barn än kriminella barn, dock är det inte alla som tycker så..

Tjao!


Elmia!

Tänkte att det var dags att uppdatera bloggen lite!

Har fortfarande inte nåt internet här hemma hos mig och Johnnie, så det är inte ofta man är inne längre..Förut när jag bodde hemma hos mamma och pappa var jag ute på internet varje kväll, men numera har man varken tid eller möjlighet.
Det var värst i början, då man fick ställa om sig till att inte ha nåt internet tillgängligt dygnet runt. Men nu är man van och vet knappt vad man ska hitta på när man väl får tag i en dator med internetanslutning..

Och så har jag inte haft nån större lust att skriva några blogginlägg. Beror nog mest på att jag inte har haft nån internetanslutning, men också pga att jag har haft fullt upp och prioriterat annat.

Igår var jag, Johnnie och Pontus ner till Elmia för att kolla in årets utbud av bilar. Som vanligt var det en salig blandning av bilar: Nya, gamla, häftiga och orginella. Tyvärr är det lite tråkigt att det är så otroligt mkt folk på ett och samma ställe..Det är näst intill omöjligt att få en bra bild på en bil om man hittar nån man gillar då det ständigt går förbi folk.
Tog bara några få bilder. Bland annat på 2 bilar som mamma borde se då hon har en likadan fast orginal. Så hon får lite tips om hur hon kan styla sin! :)




De vore kul att se mamma åka till jobbet i en sån :)


Och här kommer några exempel på bilder som inte blev speciellt lyckade pga av allt folk..




Utanför hallarna står folk och spelar musik på högsta volym för att visa sitt ljudbygge i bilarna. Roligast på mässan var att bilen med det bästa ljudet såg något annorlunda ut.. Och hade bra mkt folk runt sig hela tiden! Kul med folk som sticker ut lite från mängden. Och jag var uppenbarligen inte ensam om att tycka det som sagt..




Det var en lång dag med en lååång resa, men det är kul att komma iväg emellanåt, så det var värt det! När vi väl kom hem somnade vi direkt, trots att klockan inte var så mkt.

Idag har jag pysslat med mina djur hemma hos mamma och pappa. Ridit en sväng på travhästen, pysslat om min ponny och låtit mina kalvar springa av sig ute i solen(vilket uppskattades).
Senare på kvällen åkte jag, Johnnie och Pontus in till stan och åt på resturang. Så nu är man mätt och belåten!
Och trött. Johnnie ligger här bredvid i soffan och sover djupt. Ska väcka honom nu så att han får sova i sängen i natt :)

Tjao!


RSS 2.0