Besök hos frisören?

Ska försöka hinna med ett besök hos frisören nu i veckan. Gillar inte alls mitt hår just nu! Har inte klippt mig på länge och har egentligen ingen frisyr alls just nu, går inte att skapa nåt snyggt alls..

Vill ha tillbaka mina fina lockar :)

2 hästar samtidigt

Idag testade jag en helt ny sak med hästarna. Red nämligen Bullen och tog med mig Mirran som handhäst vilket jag aldrig gjort med hästarna förr.
Båda hästarna verkade nöjda med varandras sällskap och det gick riktigt bra! Vore ju så skönt om jag kunde rasta båda samtidigt då jag aldrig hinner rida mer än en på förmiddagarna innan jobbet.

Mirran, som är hetare än Bullen, ville ibland dra förbi och det var då det blev problem. För när hon gjorde det ville inte Bullen gå framåt utan stannade. Men för det mesta höll sig mirran bredvid eller bakom. Mötte bilar och mopeder också utan problem.

Hade händerna fulla, så det blev inga bilder. Får fixa det en annan gång :) men jag laddar upp en från internet istället så att ni ser hur det ser ut!


Man kände sig som en riktig cowboy när jag red Bullen med en hand och höll i Mirrans grimskaft med den andra! Riktig häftig känsla var det i galoppen. Bullen galopperade på och Mirran höll jämna steg, och vi riktigt flög fram :) Det fina försommarkvällen gjorde inte saken värre, och jag har skaffat mig ett jättefint sommarminne!

Myggmedel

Nu är det bra mycket mygg i luften.. Man vill knappt vara ute och njuta av det fina vädret! Måste inhandla massor av myggmedel till både mig och hästarna, så att vi står ut med dessa hemska insekter...

Nån som vet nåt bra flug- och myggmedel till hästar som verkligen hjälper? Och håller länge?


Ont om bilder

Härligt att det är fredag! Fått mycket gjort idag, trots sovmorgon.

Har uppdaterat rätt dåligt på senaste tiden då kameran på "nya" mobilen krånglar lite. Blir så omotiverad att skriva utan bilder.. Jobbar med den nu iaf, och hoppas på att jag inom kort kommer kunna ladda upp nya bilder här på bloggen.

Tills dess får jag försöka använda digitalkameran :)nä, nu ska vi över till grannen en sväng!

steg

12 215 steg hittills idag, inte illa :)

Resultat från bruksridningen


Stegräknare

På "nya" mobilen använder jag nu ständigt stegräknaren. Kul att se hur mycket man rör sig :)

Har hört att man bör gå 10 000 steg per dag för att vara hälsosam, och jag ligger på ca 9000-11 000 steg för tillfället. Kan tillägga att jag är sjuk och därför inte rör mig så mycket som vanligt. Tror att jag normalt ligger på 10 000-15 000 steg per dag normalt. Ska bli kul att se!Hur många steg tar ni läsare på en dag?

Kisse

Har varit en fullbokad dag idag. Efter att ha jobbat förmiddag fick jag åka med katten till veterinären istället för att sova några timmar. Är därför lite trött nu..

Katten hade gjort illa en framtass. Bilderna är dåliga, men jag kunde inte få till det bättre. Kollar ni noga ser ni att en klo står rakt upp på hennes högra tass, hon måste ha fastnat och slitit sönder den på de sättet.
Veterinären sövde henne och plockade bort klon och gjorde rent. Hon hade brutit av klon inne i tån, och det var tur att vi såg det så fort. Annars hade det blivit en hemsk infektion..

Kisse var väldigt missnöjd över resan och framförallt med att behöva äta medicin i en vecka! Inte kul..


Markoolio

Nu på eftermiddagen åkte jag och större delen av familjen till Östervåla på en liten konsert med självaste Markoolio :)

Min morbror jobbar i Östervålas kyrka och varje år har dom en vårkonsert där dom bjuder in en gästartist. Idag var det alltså Markoolio som var på besök, och herregud, va den människan bjuder på sig själv! Har aldrig sett en mer underhållande artist!

Efteråt fick vi träffa honom, och han var så glad och trevlig så!

Lite bilder från kvällen:

Hästskötare

Skönt att man hade med sig en så duktig hästskötare idag på tävlingen! Hoppas att hon kan tänka sig följa med fler gånger :)

Tack för hjälpen syrran!

Bruksridning

Idag åkte jag, Bullen och syrran iväg till DRK´s ridbana för att tävla i bruksridning. För dom som inte vet: Bruksridning innebär att man rider en bana med olika moment för att testa ekipagets samspel och hästens lydnad.

Bullen var på fjanthumör och skulle vara rädd för allt, men vi tog oss igenom allt förutom ett moment som inte alls gick idag. Rygga i form av ett "L" är inga problem i vanliga fall..När det var dags för prisutdelning visade det sig att jag kommit 3:a! Blev så förvånad då jag själv tyckte att det inte alls gick bra. Iofs, skulle man vara petig med stilpoäng skulle vi nog inte komma så bra till..! Vi var nämligen oense om en del saker och fick bråka lite innan vi kom vidare.Blev iaf nöjd med min 3:e plats och är verkligen nöjd med att ha fått träna lydnad :)

Mobil

Åkte hem till brorsan idag och fixade en "ny" mobil. Han hade en liggande som jag fick ta, så nu går det att nå mig igen :)


Dagens hoppträning

Emmy och jag tog hand om dagens miniorridning idag innan jag skulle hoppträna. När vi var klara med det var hon jättesnäll och stannade för att fota mig när jag hoppade. Jag vill ju se hur det ser ut :)

Så här kommer några av dom bästa bilderna. Måste bara säga att jag är jättenöjd med Bullens prestation. Det går verkligen framåt! Jag måste som sagt öva på sitsen och att följa honom bättre i sprången. Tycker att jag bland annat lutar mig alldeles för långt framåt..Vi blir allt säkrare på hoppningen, och även galoppen börjar bli lite bättre. Öva öva öva!

När vi var klara skrittade jag och en tjej till en sväng runt ridskolan innan jag parkerade Bullen i spolspiltan. Han njöt av att bli ordentligt duschad :)

Hoppträning

Nu ska jag åka till stallet och göra Bullen klar för avfärd. Vi ska nämligen åka och hoppträna :)
Tycker att det är jättekul att hoppa, och även Bullen verkar tycka det och bjuder oväntat bra på hindren. Han har dock en väldigt speciell teknik och jag har ingen vidare sits, så det ser verkligen inte proffsigt ut..

Bilden är från förra sommaren. Som ni ser har jag massor att öva på och Bullen har som sagt sina egna teknik. Min sits har blivit mycket bättre sen bilden togs, men jag har fortfarande några olater att jobba på. .


Innan hoppträningen ska jag vara med på miniorridningen på ridskolan. Varannan vecka får man ju komma och testa att rida för en liten summa pengar :)

När jag kommer hem ska jag släppa ut Bullen och sen åka till min bror för att se om vi kan få igång min mobil. Om inte ska jag låna en av honom. Känns lite konstigt att vara utan mobilen efter så många år med den i fickan!

Uppdatering

Min mobil bråkar fortfarande, så det blir inga nya bilder idag..Tar ju nästan alla bilder med mobilen.

Förkylningen börjar bli bättre nu. Skönt, för det är aldrig kul att vara sjuk.. Gick bra att jobba iaf, och det var skönt att göra nåt vettigt efter att ha spenderat hela torsdagen hemma.

När jag kom hem från jobbet var det så fint väder att jag kastade i mig några mackor innan jag begav mig ut för att klippa gräsmattan. En efter en av grannarna kikade förbi och Johnnie kom hem. Vi hade jättetrevligt ett tag tills myggen kom fram. Och då gick jag in och hamnade här :)

Nu ska jag hoppa in i duschen!


Förkyld!

Sitter här hemma i soffan och har supertråkigt. Varför? Jo, jag är nämligen jätteförkyld..

Sov jättedåligt i natt och hela dagen har jag spenderat här hemma i ensamhet. Johnnie jobbar och umgås med kompisar, så honom har jag inte sett mycket under dagen.
Vet inte när jag var hemma en hel dag senast..Känns som om jag alltid är ute och grejar med nåt. Hästarna, kompisar, jobbar, handlar.. Var iaf många år sen jag kollade såhär mycket på tv!

Igår kunde jag knappt prata, fick bara fram ett långt, rasslande ljud som formades till otydliga ord. Självklart skulle ju alla prata med mig då, både på jobbet och på ridskolan. Fick snabbt kraxa fram att jag var jätteförkyld, så dom inte förväntade sig at jag skulle svara med en hel mening.
Kände mig dock väldigt otrevlig när jag bara kunde svara med en nickning, ett "ja" eller "nej" eller helt enkelt bara ett leende.. Jag gillar ju att prata..
Chefen verkade dock njuta av det tillfälliga lugnet :)

Funderade ett tag på att utnyttja dagen genom att städa, men jag har varit lite för sjuk för att ha lust med de. Jag är i det skede av förkylningen då allt slem börjar lossna, så jag nyser, snorar och hostar för fullt. Vi är egentligen bortbjudna idag, men jag har tackat nej då jag inte vill umgås med folk med den här förkylningen..

Förresten: Min mobil krånglar, så det är lite svårt att nå mig för tillfället...

Full fart!

Idag har jag ridit nästan hela dagen!

Först red jag och syrran hela vägen till DRK´s ridbana för att delta i deras paketjakt. Paketjakt innebär att man rider en tipsrunda. Svarar på frågor och en utslagsfråga. Som pris får man ett paket med smått och gott :)

Jag red Mirran och syrran red Bullen. Tyckte att det var bra för framförallt Mirran att vara med lite på såna här enkla "tävlingar" så att hon kan vara lugn och sansad när vi väl åker på en mer ordentlig klubbtävling. Måste ju skaffa sig vana på nåt sätt..
Allt gick jättebra, och vi var både nöjda och trötta när vi kom hem.

Nu på kvällen hade jag lite överskottsenergi, så jag åkte till Åsa och red hennes frieser Teklan. Åsa har opererat handen och kan inte rida på ca 2 månader, så jag erbjöd mig att hjälpa till.

Efter det känner jag mig helt slut i kroppen, härlig känsla! Då vet jag att jag jobbat ordentligt med hela kroppen. Kan tillägga att jag klippte gräset här hemma mellan ridturerna.. Bra träning :)

Nä, nu måste jag sova! Bilder från paketjakten kommer inom kort..


Fredagens motion

Blev lite mer motion idag än vad som var tänkt.. Vår hund Viggo brukar alltid få följa med när jag joggar, och blev därför jätteledsen när han inte fick idag. Det är nämligen så att han ska opereras på måndag, och jag vill inte att han ska anstränga sig för mycket innan..

Jag sprang min vanliga runda och mötte bland annat på skogens konung, eller rättare sagt skogens drottning. Älgar är bra fina!

När jag kom hem såg vovve så ledsen ut att jag valde att ta honom på en ordentlig promenad. Har jag väl fått upp pulsen kan jag lika gärna fortsätta :)

1½ timme efter att jag lämnade huset från början kom jag hem igen. Väldigt trött i fötterna, men både jag och vovve var väldigt nöjda!Sammanlagt har jag avverkat 7-8km både genom att jogga, springa och gå fort, så kallat "powerwalk". kan tillägga att jag innan jobbat rätt hårt och var rätt trött i kroppen redan när jag kom hem. Men nu är jag i alla fall väldigt nöjd med min fredag. Kan helgen börja bättre?

Nu sitter jag här, nyduschad och nyäten, med en öl och vilar tassarna :) Snart ska jag krypa till kojs, för jag har mycket att göra imorgon!

Springa

Har precis kommit hem från jobbet. Skönt att det är fredag :)

Ska ut och springa en sväng tänkte jag, ca 4-5km så att jag håller igång konditionen. Det är blött och kladdigt ute efter allt regn idag, men det stoppar inte mig. Jag hade gärna sprungit i spöregn faktiskt, gillar när det regnar..Men det beror ju på vad man ska göra!

Dom visar Rallybrudar på tv just nu, de är en bra film. Gillar Eva Röse och gillar filmer med lite "girlpower".

Nä, måste springa! Skriver fler inlägg under kvällen.

Kisse

Högdräktig kissekatt! Rund som en boll har hon varit dom senaste dagarna, men nu har ungarna ploppat ut nere i lösdriften hos mamma och pappa.


Bamse

Chefens stolthet :)


Grönbete

Har inte uppdaterat bloggen på länge nu.. Johnnie har haft vårt internet i lastbilen när han jobbat hela veckan, och han har alltid jobbat när jag haft tid att sitta på internet :)

Nu är korna på jobbet ute på bete i allafall. Dom är så glada och det syns att dom verkligen njuter av livet ute i gröngräset!
Sixten

Idag åkte jag över till Åsa en sväng. Pia har nämligen fått ett liten hingstföl :) Pia är en ardenner, men fölet ser ut att vara en korsning mellan åsna och giraff(och den springer som en elefant..). Men lilla Sixten är otroligt söt ändå!


Helgens ridning

Red en ordentlig galopprunda igår på Bullen. Han jobbade på jättebra, trots 2 låååånga galopper.

Kom gärna med tips på övningar man kan göra ute på grusvägar, för min fantasi börjar ta slut.. Vad som helst, bara jag får lite nya idéer!Idag red jag även Mirran en ordentlig sväng på eftermiddagen. Lilla tjejen jobbade på bra och var ovanligt lugn, så jag är nöjd. Förra gången var jag så otroligt less på henne då hon bara bråkade, så det var skönt att det gick bättre idag.
Mötte en bil som körde snabbt förbi också, och Mirran rörde inte en min. Inte heller när vi mötte en 4-hjuling. Skönt att ha en klok häst! Klok och lite galen :)

Nästa helg ska jag och syrran rida en så kallad paketjakt. En tipsrunda till häst. Det ska bli kul, och det är bra att hästarna får komma ut lite bland andra hästar. Framförallt Mirran är ju ovan vid det.

Kväll med hästtjejerna :)

Igår åkte vi tjejer från ridskolans ungdomssektion till uppsala för att umgås lite. Vi åt på resturang och bowlade, superkul!
Vi vill lära känna varandra bättre och hitta på lite saker tillsammans, inte bara annordna skojigheter för andra :)

Just när jag tog bilden lyckades Emmy G få ner alla käglorna..haha!


Bowlandet gick sådär för mig. Började starkt med en strike, sen gick det rätt dåligt till dom sista 5 minutrarna då jag slog 2(3?) strike på rad. Jobbar bra under press..?

Vi skrattade mycket och hade jättetrevligt. Verkligen en lyckad kväll!

Vårbruk

Idag fick jag hjälpa till med vårbruket på jobbet. Kul att göra nåt annat än bara det gamla vanliga!

Fick äran(som chefen uttryckte det) att köra nya traktorn för att harva 1½ åker.

Här kommer några bilder från idag:
Internet är så otroligt segt idag, så det blir inga fler uppdateringar ikväll. Får se hur det går imorgon :)

Nattinatt!


Snabb uppdatering

Fredag!! Tiden går fort när man är ledig några dagar här och var! Var ju ledig både måndag och tisdag denna vecka så det blev bara 3 arbetsdagar :)

Vaknade med en saftig träningsvärk idag.. Gör ju nya rörelser och saker varje dag, och av någon anledning har jag just nu väldigt lätt för att få träningsvärk efter. Snacka om otränad man måste vara! Ändå rör jag på mig dagligen, antingen på jobbet eller genom träning hemma. Men av någon anledning verkar kroppen aldrig vänja sig..

Helgen är rätt fullbokad som det ser ut nu. På lördag ska jag ta hand om miniorridningen, sen ska jag snabbt hem och göra mig fin. På kvällen ska vi tjejer från ridskolan bowla och äta på resturang!
På söndag ska jag till stan och träffa almungetjejerna, om inte nåt ändrats. Ska kontakta dom och höra om alla fortfarande är på, var nämligen längesen vi planerade att ses. :)

Nu måste jag till jobbet! Tjao!!

Kosläpp?

Jag och chefen åkte ut i en kohage för att hämta några stolpar, och alla korna rusade fram och hoppades på kosläpp.. Dom tycker verkligen att det är dags för grönbete!

Dom får dock vänta några dagar till..


Folkracebil

När jag kom hem från jobbet höll Johnnie och David på att fixa folkracebilen. Johnnie ska nämligen köra lopp på lördag :)
Tyvärr kommer inte jag att kunna vara närvarande, för jag ska hålla i miniorridningen på ridskolan. Synd, hade varit kul att se honom köra!Haha, ser ut som en riktig bilskrot utanför garaget just nu..

Oliver

Fin bild på Oliver, min fd. ponny Taras helbror som bor hemma hos oss :) Mirran är även hon en del av barnaskaran då dom alla 3 är helsyskon!


Dagens ridlektion

Tog med Bullen till ridskolan som vanligt idag. Tyvärr gick det inge vidare idag då vi ite alls samarbetade...

Vi jobbade med att rida en fin öppna, men Bullen är inte så bra på att flytta baken än så han fattade ingenting. Jag kämpade och kämpade, men det hände ju inget.. Blir så less och omotiverad efter såna här ridpass! Galoppen blev också bara pannkaka. Har massor att jobba på..

Han lät sig lastas helt utan problem iaf, vilket jag blev jätteglad över. Ett steg framåt!

RSS 2.0