Mera jobb!

Nu blev det plötsligt mkt jobb :)

För det första så ska jag ta morgonpasset imorgon och troligen även eftermiddagspasset. Lasse skulle nämligen ha gäster ikväll så han ville slippa jobba imorgon på morgonen(vilket jag förstår!). Att jag skulle jobba även på eftermiddagen var mitt egna påhitt, ska ju ändå vara ledig fredag-söndag sen!
Camilla(chefens flickvän) var också intresserad av att mjölka eftermiddag imorgon, så antingen får vi slåss om det eller helt enkelt samarbeta :)
haha, nä, fullt sååå viktigt är det inte för mig att få jobba..

Så eftersom jag ska upp tidigt imorgon kommer jag sova kvar här på jobbet. Hade precis satt mig här vid datorn när mobilen ringer.
Gunnar, som äger gården i hemtrakterna där jag hjälper till ibland, undrade lite försiktigt om jag kunde hjälpa honom i helgen. Han har hamnat i en lite knepig sits och begöver just nu så mkt hjälp han kan få, så jag tackade ja till att jobba under helgen.
Jag var bra tveksam, men självklart hjälper jag till om det behövs! Man ska ju behandla andra som man själv vill bli behandlad!
I mitten på januari skulle en person börja jobba på heltid, så att fram tills dess erbjöd jag mig att hjälpa till så mkt jag kan. Har ju redan ett jobb..

Så det kommer bli mkt jobb nu en period, men lite extra pengar är inte helt fel!



Haha, jag gillar den här bilden.. Man kanske skulle förstora den, rama in den och hänga upp den på väggen hemma! Vad glad Johnnie skulle bli! Eller inte..

Inhandlat på Hööks

Igår var jag iväg till hööks och hade med mig följande saker hem:


Regntidtäcke, 125cm, 264kr





Benskydd ponnystorlek. ca 400kr(ingen reavara)

Köpte dessutom ett fint ponnytäcke i fleece till gammelponnyn hemma, har tänkt köpa ett åt henne och nu när det var rea hittade jag ett perfekt! Bild kommer sen..

Tjao!

Trött!

Hejsan hoppsan!

Har inte hunnit göra mkt idag. Frukosten är avklarad, men annars har jag inte gjort nåt speciellt än. Var så trött att jag inte kom upp kl 7-7.30 som planerat, utan klev upp först kl 8. Det är väl kanske inte fy skam det heller, men man hinner ju inte lika mkt då :)

Nu ska jag först kolla om bilen överhuvudtaget startar, sen ska jag plocka in ved så att Johnnie kan elda när han kommer hem.
Tänkte även panta en del burkar och flaskor. Det har blivit några fulla kassar nu.. Och handla lite när jag ändå är vid affären.

Lägger in en liten bild på en av hästarna på jobbet:



Tjao!

Hööks

Sitter här i min ensamhet och kollar lite på Hööks hemsida för att se om dom har rea på nåt intressant. Ska dit och testa en större storlek på ett par thermobyxor jag fick i julklapp, och då kanske jag kan göra lite fynd i samma veva :)

Här har vi några bilder på intressanta rea-grejer:



Schabrak 139:- (tidigare 279:-)



Regnridtäcke(showmaster) 264:- (tidigare 529:-)

Det är även rea på en hel del kläder som är intressant. Nu blev jag shoppingsugen!


Dansbandskväll

Igår spenaderade vi kvällen i Tierp till tonerna av dansbandet Black Jack. Dom spelar på Möbeln(som lokalen heter) varje år och vi brukar åka dit. Man träffar ofta på många man känner och sitter man inte och pratar vid nåt bord, svänger vi våra "lurviga" ute på dansgolvet. 

Det blev en riktigt trevlig kväll, och vi alla dansade en hel del med alla möjliga. Fast jag skulle vilja gå en kurs med Johnnie så att vi kan dansa mer, för jag kan dansa lite men inte han. Och det är ju han som ska föra..

Tog en bild i farten precis innan vi åkte hemifrån:

 

Hade inte tid att ta nån bättre bild, men kvällens klädsel var: Ett långt linne,en snygg tröja, tights, stövlar med höööga klackar och en hel del smycken. Kul att få klä upp sig lite emellanåt när man mest går i skitiga arbetskläder!

Nu väntar jag på att Johnnie ska komma hem med pizza, för vi var sugna på det :) Sen funderar jag på att åka hem och rida en sväng.

Tjao!

God Jul!

God Jul på er alla!!



Idag har vi varit hemma hos Johnnies syster och fikat, öppnat julklappar och haft trevligt med Johnnies familj. Nu har vi kollat på Kalle Anka här hemma och nu bär det av hem till Johnnies pappa.

Tjao!

Årets julfirande!

God jul på er alla! Vi i min familj firade jul idag eftersom både mamma och pappa måste jobba imorgon(klockan är över midnatt, så idag menar jag..).
Min familj kom hem till mig och Johnnie för att äta, öppna paket och ha trevligt. Och trevligt hade vi verkligen! Det är så kul när familjen samlas, äntligen får jag umgås med folk som tänker som jag och har min humor! :)
Jag och min älsta bror Robin hade t ex jättekul åt att mamma mött en hare på vägen, för vi lägger till en massa roliga detaljer som gör händelsen till rena rama komedin!

Nu tänkte jag visa ett urval av bilderna jag tog ikväll:

Årets julgran. Aningen gles längst upp, men ingen är perfekt!


Jag..! Tomteluva är ett måste :)


Julmaten börjar sakta men säkert dukas fram.


Johan(syrrans kille), Johnnie och pappa i väntan på julmaten. Oj vad dom kan prata!


Mina 2 bröder diskuterar sina mobiler..Klockren bild enligt mig!


Kisse njuter av lugnet när alla åkt hem.


Jag! Dagens klädsel blev en lång topp, svarta tights och en skön tröja. Och luvan förstås..


Årets julklappar! Lite varma kläder, köksredskap, presentkort och massageolja(för att nämna en del)


Fick 3 julklappar från jobbet, och en av dom var denna underbara almanacka. Bilderna är från gården jag jobbar på! Otroligt kul att kunna känna igen korna som finns med på bilderna :) Härlig och personlig present!






Sådär ja! Det var allt för idag. Johnnie har somnat på soffan och jag ska tvätta bort sminket. Sen blir det sängen!
Imorgon ska vi åka runt till Johnnies familjemedlemmar, kolla på kalle anka och jag hoppas på att hinna rida en sväng innan det blir mörkt. Får se..

Tjao! Och god jul!!

Förkylning på g?

Tror att jag håller på att bli förkyld.. Ni vet den där känslan i hals och näsa då man känner att en förkylning är påväg men ännu inte brutit ut helt? Så känns det!

Vill verkligen inte bli förkyld nu, för vem vill vara förkyld över jul och nyår?

Det finns egentligen 3 tillfällen man absolut inte vill dra på sig en förkylning(eller sjukdom överhuvudtaget):

# Inför jul och nyår
# Inför ens födelsedag
# Inför semestern!

Men det är ju nu alla blir sjuka, så jag får väl trösta mig med att jag iaf inte är ensam :)

Nu blir det till att hålla sig varm, sova och äta ordentligt. Förhoppningsvis bryter inte förkylningen ut helt..Ett glatt humör kanske också hjälper?

Förövrigt händer det inte mkt just nu. Här hemma städas det mest inför julfirandet(som ska hållas här hemma hos mig och Johnnie) och på jobbet flyter allt på som vanligt.

Nu ska jag åka till jobbet. Tjao!


Ridning i snön :)

Idag åkte jag hem till mamma och pappa för att rida i de snöiga vinterlandskapet. Har inte ridit bullen på ett tag pga att han inte haft snösulor förrän nu. En skodd häst utan snösulor får en massa packad snö i skorna som gör att dom lättare halkar.
Förutom nya snösulor går Bullen nu även barfota i bak. Hans bakhovar växer långsamt och dom blir så slitna när hovslagaren ska dra på och av skorna hela tiden. Nu testar vi att ha honom barfota i hopp om att hovarna ska få "läka" lite.

Ridningen gick iaf jättebra och Bullen var pigg och glad. När han är pigg blir han också extra löjlig och ska vara rädd för allt och alla. Men miljöträning får han iaf!

Nu är jag äntligen hemma igen och sta strax sätta igång med städningen igen. Det finns mkt att göra innan jul :)

Tjao!

Städning :)

Idag har jag både handlat julklappar och städat.
Jag hade några julklappar kvar att köpa, så vi åkte till stan och fixade de. Mötte på 2 gamla klasskompisar också, kul att uppdatera sig lite med vad alla gör nuförtiden :)

Nu är iaf julklapparna klara! Både inhandlade och inslagna!

När vi sen kom hem fick jag ett sånt där "städryck" och kände för att börja städa i tvättstugan som länge har varit väldigt stökig.
Började lite försiktigt med att göra rent bänken som står där inne, sen gick det inte att sluta..Jag har kastat ut all smutstvätt, gamla mattor, skräp och liknande. Sen dammsugit, skurat golvet och rotat igenom alla lådor och skåp. Nu går tvättmaskinen för fullt och jag känner mig rätt klar för idag där inne.
När jag kände mig klar med det började jag diska. Johnnie och Pontus ligger på soffan och kollar på film(vilket man borde göra en lördagkväll) men jag har inte riktigt ro till det än.

Pontus har under hela kvällen tjatat på mig att jag ska lugna mig, men har jag lust att göra nåt så gör jag det!
Han tycker att jag är konstig och undrar varifrån all energi kommer ifrån.

När jag satte mig vid datorn tog pontus min kamera och tog en bild på mig. Gjorde en knäpp min, och pontus tycker att jag ser galen ut. Jag kan inte annat än hålla med..


Det är nog dags att sova nu..haha :)

Tjao!

Avslutning på höstterminen!

Har precis kommit hem från ridningen. Vi fick rida barbacka(utan sadel) om vi ville, och jag valde att göra det. Det gick ju bra förra gången!
Vi var rätt många på ridlektionen idag, och det roliga var att det bara var jag och en tjej till som red barbacka. Jag hade den galnaste hästen och hon den lugnaste. Frågan är, är jag dum eller bara självsäker som sätter mig barbacka på den tokigaste hästen?





Ridlektionen gick iaf jättebra, framförallt mot slutet(som vanligt med sessan). Jag tycker att hon jobbar mkt bättre när jag rider barbacka, det känns iaf så.. Galopperade till och med lite med henne, och det blev inte sken utan en väldigt samlad galopp :)
Hon är så underbar! Jag älskar den hästen!!

Efter ridlektionen fikade vi, det var nämligen sista lektionen för det här året.

Tjao!

Dag 5 - Vad är kärlek?

Vad är kärlek för dig?
Ska enligt listan skriva om det idag. Ska göra ett försök :)

För mig finns det 3 typer av kärlek. Den kärlek man känner för familjen, den man känner för pojkvännen och den man känner för ett djur eller en sak.

Kärleken för familjen finns ju inte hos alla, det beror ju så mkt på ens uppväxt. Hos mig finns den iaf, och jag ångrar att jag inte berättar oftare för dom vad jag känner. Jag tycker att det är svårt att uttrycka känslor i ord, har alltid varit bättre på att skriva ner dom..

Kärleken för pojkvännen är lite lättare att förklara och uttrycka i ord för min del. När jag blir kär i nån märker jag det snabbt. Jag vill inget hellre än vara på samma ställe som han så att han förhoppningsvis ser mig och kanske till och med blir nyfiken på vem jag är. Jag går på nålar tills det där efterlängtade sms:et från honom kommer och jag blir alldeles varm och glad när jag umgås/sms:ar med honom. Jag längtar varje sekund efter honom tills jag åter igen är i hans famn och jag trivs otroligt bra i hans sällskap.
Då är jag kär :)

Sist men inte minst:
Kärleken till ett djur eller en sak. det behöver egentligen inte förklaras, för det är helt enkelt kärleken man känner för ett djur eller en sak! Dom flesta har väl haft t ex en hund, häst eller en bil man känt lite extra för?








Hundar

Har nyss kommit hem från jobbet. Gjorde iordning några mackor som jag precis ätit upp, men mer än så har jag inte hunnit.


Känner mig väldigt lat och tråkig idag, för några av mina vänner ville ses idag vid 13-14. Tyvärr tackade jag nej av flera anledningar.. 
För det första är trafiken i uppsala inge vidare nu vid jul, för det andra har jag en hel det annat att göra och för det tredje hade jag verkligen ingen lust att åka in till stan..
Jag gillar ju verkligen mina kompisar, så jag ska försöka samla ihop dom så snart som möjligt! Har inte träffat dom på länge!

Sitter och kollar lite på det där programmet där en tjej hjälper folk med deras hundar. Det heter nåt i stil med "Min hund styr mitt liv". Just nu är det en mor och dotter som har 2 otroligt ouppfostrade hundar. Dom bits, hoppar och skäller hela tiden.
Jag förstår inte hur hundägare kan ha så ouppfostrade hundar utan att göra nåt åt det!

Johnnies hund Viggo är rätt lydig, men emellanåt får man säga åt honom. Man märker att jag är hårdare mot honom än vad Johnnie är, för Viggo har mer respekt för mig. Säger Johnnie åt honom händer ofta inget, men för mig räcker det ibland nästan med en blick så lyder han.

Johnnie har mer en kompisrelation med Viggo, men hundar behöver ledare!



Tjao!


Dag 4- Det här åt jag idag.

Enligt min lilla "månadslista" ska jag skriva om vad jag ätit idag. För det första undrar jag vem som skulle vara intresserad av den informationen, och för det andra så har jag ju knappt ätit nåt idag. Ett glas blåbärssoppa innan dagens promenad, det är allt.

Kan dra igenom gårdagens matintag istället:

Före frukost: Ett glas blåbärssoppa(innan joggingturen)
Frukost: Fil, müsli, juice och 2 salamibeklädda mackor. (mackorna hade börjat mögla, men den delen tog jag bort och slängde. var sugen på dom mackorna! och kanske lite snål..)
Lunch: Mos och isterband! vatten
Middag: Kyckling och pasta, tranbärsjuice
Efterrätt: Pepparkakor

Det var allt :)
Tjao!

Julklappar!

Nu var det några dagar sen jag skrev ett nytt inlägg.. Har inte haft tid! Men nu tänkte jag klottra ner några nya meningar :)

Har precis kommit hem från en rask promenad med Viggo. Igår joggade jag samma sträcka, men idag kände jag att det sved lite i halsen så jag valde att ta det lite lugnare. Jag vet inte om det är en förkylning som gror, men jag vill vara på den säkra sidan..

Julklappsinhandlandet går rätt bra, och nu har jag bara några få julklappar kvar att köpa. Tänkte åka till Uppsala nu i helgen och handla det sista. Kommer vara mkt folk, men jag får skylla mig själv att jag inte handlade tidigare!
I söndags åkte jag, Johnnie och Pontus till Valbo köpcentrum i gävle för att handla julklappar. Att det sen bara var jag som handlade är inte direkt förvånande. Johnnie har valt att vara med på dom julklappar jag handlar åt min familj istället för att köpa helt egna åt dom. Jag kommer ju knappt på vad jag ska ge dom, så när Johnnie undrade vad han skulle ge dom såg jag ut som ett frågetecken..
Johnnie gillar inte ens julen, så han vill helst hålla sig borta. Jag däremot, tycker att det är jättemysigt att handla julklappar, lyssna på jullåtar(sålänge dom inte spelats 50 gånger det senaste dygnet) och träffa familjen.

Även om vi åkte till Valbo för att handla julklappar, kunde jag inte låta bli att köpa en mysig tröja jag hittade..
Mysiga tröjor får man inte förmånga av på vintern!


Köpte också några doftljus till mig själv. Jag är galen i levande ljus..

Tjao!

Mina föräldrar.

Enligt månadslistan ska jag berätta om mina föräldrar idag!

Mina föräldrar heter Benneth och Marika. Dom är förlovade och har varit det i ca 30 år. Giftemål var planen, men det blev aldrig av.. Men att vara förlovade är inte fy skam det heller :)

Dom träffades på en gård i dalarna där dom båda jobbade, och har sen dess drivit eget lantbruk med mjölkkor(rödkullor). Nu dom senaste åren har dom slutat med mjölkkorna, men har fortfarande kvar några kor för skojs skull(som nu är pensionerade och har blivit dikor).

Numera jobbar pappa som personlig assistent och mamma har startat en egen hemtjänst med en kompis.

Finns väl inte så mkt mer att säga.. från mamma har jag ärvt humor, hästintresse och känslor, och från pappa har jag nog inte ärvt så mkt.. jo förresten, ingen av oss har nåt tålamod :) 
Ska vara väldigt lik mamma när hon var i min ålder, men det har jag bara hört muntligt...Har inte sett så mkt foton som bekräftar det.

Sådär ja, där sätter jag punkt.

Städning hela dagen lång!

Idag åkte jag hem till mamma och pappa på förmiddagen. Sen har jag varit där större delen av dagen och julstädat både hönshuset och stallet. Hönshuset var superdammigt och det var inte alls kul att försöka städa där! Men vi var ju tvungna, så det var bara att jobba på.. Och nu är man bra glad över att det är över! Och hönsen blev jätteglada :)

Här har vi två bilder som förhoppningsvis får er att förstå hur smutsigt de var.. Höns dammar någe fruktansvärt!





Fick ta en dusch hemma hos mamma och pappa innan jag åkte, och kläderna ska tvättas.

När jag kom hem började jag städa här med. Johnnie fixade mat(!) och jag städade på tills den var klar. Nu sitter jag i soffan och här bredvid ligger Pontus och Johnnie och slappar.

Tjao!

Min första kärlek.

Enligt min lilla månadslista ska jag skriva om "Min första kärlek" och det kan ju tolkas lite olika. Antingen menar man den första killen man blev kär i, eller så menar man helt enkelt det första man blev kär i.

Jag väljer att tolka det som det första jag blev kär i. Och jag har funderat länge över vad det var. Kom tillslut fram till att det måste vara min favoritko Svarta. Det var min första stora kärlek :) Hon var kolsvart och helt underbar!
Tyvärr har jag ingen bild på henne i den här datorn, men jag har en bild på hennes dotter Svala som fortfarande är i livet.


Min första stora kärlek på killfronten måste ju vara Erik, för han var den första jag hade ett seriöst förhållande med. Jag var otroligt kär, precis som man är när man är ung, oerfaren och galen! Och det var väl därför det blev så svårt när vi bestämde oss för att gå skilda vägar efter endast 1 år.

Hopplektion!

Har precis kommit hem från ridningen. Magen kurrar och jag har äntligen börjat varva ner. Har nämligen varit full fart så gott som hela dagen!

Dagens ridlektion var lite extra speciell, för jag skulle äntligen få rida min favvo Sessan igen! Hon har ju som sagt blivit såld och står som privathäst på ridskolan, men ägaren är jättesnäll och jag får gärna låna Sessan.



Jag såg till att vara där 30 minuter tidigare än vanligt för att hinna mocka och fixa Sessans foder. Sen gav jag mig ut på jakt efter hennes utrustning. Jag fick äran att inviga den nyinköpta hoppsadeln, men stiglädren var för långa, även på innersta hålet! Fick göra som man gör med barn, dvs snurra stiglädret runt stigbygeln.
Jag är för kort!  :)



Ridningen gick sådär, för Sessan verkade vara på dåligt humör. Trots det hoppade vi 95cm, vilket är rekord för mig! Kändes jättehögt, men det var inte så farligt. Nu är jag bra stolt över mig och Sessan!

Sms:ade Sessans ägare och berättade om hur det gått. Hon tackade så mkt för hjälpen med mockning och foder, grattade mig över mitt lilla rekord och frågade om jag ville rida Sessan nästa fredag också. Gärna!

Nu ska jag äta nåt och fortsätta varva ner. Nu är det äntligen helg, och mitt humör är verkligen på topp!

Tjao!

Namnsdag!

Idag har jag namnsdag! Tack alla som grattat! Kul att det finns några som har koll på namnsdagar, de har sällan jag..

Lite fakta om mitt namn:



Anna är ett egennamn, ett kvinnonamn som med största sannolikhet ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen "nåd" eller "den benådade". Anna är bergsbrukets beskyddarinna. Enligt traditionen hette Jesus mormor (Marias mor) också Anna.

Anna är ett av våra vanligaste kvinnonamn och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan.
Under 2000-talet har trenden varit avtagande. År 2003 fick 3075 flickor namnet, varav 395 fick det som tilltalsnamn.

Det finns 310 344 kvinnor som har förnamnet Anna. Av dessa har 116 521 namnet Anna som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 6 män som bär namnet Anna, dock ej som tilltalsnamn.





Några härliga bilder..

Satt och kikade igenom lite bilder och hittade några godbitar :)

Jag och Camilla på en liten klassåterträff med klassen från Jälla. Minns inte vad vi skrattar åt, men kul har vi iaf!

 



Camilla har det inte lätt hon.. Älskar dom här bilderna för just det ögonblick fotona togs är inte Camilla beredd, men jag är! Hon ser ut att vara väldigt less, men ni kan vara lugna, för det är hon inte! Hon är van :)

Visst hade vi kul Camilla? Visst hade vi? Visst hade vi!? haha, vet att du åtminstånde flinade när du såg bilderna! Jag skrattade glatt här i min ensamhet!

Tjao!


Presentera mig själv.

Jag heter Anna och är en 22-årig tjej som är bosatt några mil norr om Uppsala. Jag är uppväxt i Almunge som även det ligger i Uppland, men flyttade med mina föräldrar och syskon när jag nyss fyllt 15.

Jag har 3 syskon: 2 äldre bröder och en lillasyster. Men trots att vi var en rätt stor barnaskara ville jag helst leka själv när jag var liten. Och än idag är jag lite av en ensamvarg! Har lite svårt för större folkmassor och trivs bäst när det är lugnt och skönt runtomkring.

Kanske är det därför jag har det jobb jag har idag. Jobbar nämligen på en mjölkgård en liten bit utanför Uppsala och har skött kor där i 3½ år nu. Det är lugnt och jag jobbar mkt på egen hand, perfekt!
Jag är dessutom uppväxt på en gård så jag känner mig som hemma bland korna. Jag vet att det låter konstigt, men det är så. Jag mår bra när jag får umgås med dom :)
En liten rolig detalj är att jag till och med nästan är född i en ladugård. Vattnet gick när mamma och pappa var i ladugården, så det var bara för dom att göra klart det viktigaste och åka till BB!


Och sen den dagen jag ploppade ut har jag älskat att vara i ladugården och umgås med djuren. När mina syskon satt inne och kollade på tv var jag ute och antingen lekte eller hjälpte till med sysslorna i ladugården. Det är fina minnen de!

Grundskolan gick jag i Almunge, och trots flytten gick jag kvar sista året där. Blev mkt pendlande, men det var onödigt att lämna allt sista året! Jag och mina kompisar var "lägst i rang" i vår klass, men trots det älskade lärarna oss. För dom visste att vi skötte oss och alltid gjorde vårat bästa.

Jag började på Jälla lantbruksgymnasium när grundskolan var över. Äntligen fick jag syssla med saker jag tyckte om! Jag gick inriktning "Jordbruk" men valde till några skogskurser för skojs skull.
I dom kurserna var jag ensam tjej, vilket kan vara tufft.. Men lärarna stöttade mig och tyckte det var kul med en tjej som gick sin egna väg.
I övriga kurser hade jag sällskap av 2 underbara tjejer, Heidi och Camilla. Vi 3 är otroligt olika, men vi har ett brinnande kointresse gemensamt!


När skolan var slut började jag jobba på mitt nuvarande jobb. Och blir nog kvar ett tag till, för här trivs jag!

Jag äger en flock djur också.. Jag kallar dom för "Dom oönskade" eftersom nästan alla är djur som ingen ville ha.. Här har vi en liten lista över dom:

¤ Tara - Min första ponny som jag haft i ca 16 år nu. Inriden av mig och vi har tävlat en del i lättare tävlingar. 
¤ Bowl Vip - En travhäst jag fick av förra ägaren när han slutade tävla. 16 år och skolas nu om till ridhäst!           
¤ Rocketina - En ko jag köpte från jobbet när hon var ca 2 månader gammal.
¤ Ferdinand - En tjurkalv jag tog hem från jobbet då den vägrade dricka mjölk som den skulle.
¤ Sköna - En kvigkalv jag fick från jobbet. Hon föddes för tidigt. Jättesjuk och troligen döende tog jag hem henne och har pysslat om henne som om hon vore mitt barn.
¤ Lorry - Slaktko jag köpt från jobbet. Hon är min favoritko och har varit sen hon var liten, men pga ett missfall skulle hon gå på slakt. Nu går hon hemma hos mig med en ny kalv i magen!

Nu har jag nog nämnt alla! Hönsen mamma och pappa har är egentligen mina, men dom räknas som deras nu!

Hm.. vad kan jag skriva mer..

Jag är ca 166cm lång och väger ca 60kg. Väger mer än många av mina pinnsmala vänner, trots att jag är väldigt smal själv. Vikten sitter väl i musklerna..
Jag gillar att röra på mig, och var i grundskolan väldigt flitig på idrotten. Var ett tag med på "Topp 3" över skolans snabbaste på 60m. Numera blir det mest jogging och nåt gympapass på friskis & svettis. Har inte tid till mer..


På fritiden gillar jag att fota och har nästan alltid en kamera med mig. Pga att jag mest är på jobbet blir det mycket bilder på kor.. av någon konstig anledning..

På fredagar rider jag på en ridskola i närheten. Trots att jag har 2 hästar måste jag ju lära mig mer för att helt enkelt kunna rida bättre. Det är inget man lär sig på egen hand..

Till sist kan jag berätta att jag har en pojkvän vid namn Johnnie sen nästan 2 år tillbaka. Han har eget företag och äger både en grävmaskin och en lastbil, så han har fullt upp. Trots att vi inte ses så ofta så funkar förhållandet bra. Jag har ju hästar att rida, ett hus att städa och ett jobb att sköta, så jag har inte mkt tid över för honom heller.
Men på helgerna försöker vi ha lite tid för varandra :)


nä, nu har jag nog inget mer att säga.. Kommer ni på nåt, är det bara att fråga!

Tjao!

 


En månadslista!

Har inget att göra, så jag satt och kikade runt lite på internet. Hittade på en lista som cirkulerar i "bloggvärlden" som innebär att man varje dag i en månad ska skriva om en sak från listan. Första dagen ska jag presentera mig, andra dagen ska jag berätta om min första kärlek osv.. Ni fattar!

Listan har ni här:

Dag 1 – Presentera mig själv.
Dag 2 – Min första kärlek.
Dag 3 – Mina föräldrar.
Dag 4 – Det här åt jag idag.
Dag 5 – Vad är kärlek.
Dag 6 – Min dag.
Dag 7 – Min bästa vän.
Dag 8 – Ett ögonblick.
Dag 9 – Min tro.
Dag 10 – Det här hade jag på mig idag.
Dag 11 – Mina syskon.
Dag 12 – I min handväska.
Dag 13 – Den här veckan.
Dag 14 – Vad hade jag på mig idag.
Dag 15 – Mina drömmar.
Dag 16 – Min första kyss.
Dag 17 – Mitt favoritminne.
Dag 18 – Min favoritfödelsedag.
Dag 19 – Detta ångrar jag.
Dag 20 – Den här månaden.
Dag 21 – Ett annat ögonblick.
Dag 22 – Det här upprör mig.
Dag 23 – Det här får mig att må bättre.
Dag 24 – Det här får mig att gråta.
Dag 25 – En första.
Dag 26 – Mina rädslor.
Dag 27 – Min favoritplats.
Dag 28 – Det här saknar jag.
Dag 29 – Mina ambitioner.
Dag 30 – Ett sista ögonblick.


Tyckte att det lät lite roligt, och dessutom så får ju ni som läser min blogg(och inte känner mig speciellt bra) lära känna mig bättre :)

Funderar på om jag ska börja idag eller imorgon.. Äh, tar det idag! Har ju som sagt ändå inget att göra..
Kan inte lova att jag har tid att skriva ett inlägg varje dag, men jag tar listan i ordning iaf!

Tjao!


Camillas kommentar!

Camilla kommenterade mitt senaste inlägg(likheten mellan mig och en katt) såhär:

"HAHAHAHAHAHAHA jag dör anna! gud vilken underbar gemförelse! helt underbara likheter i bilderna :) fick mig verkligen att må jätte bra för en stund kramis"

Sa ju att jag hade glada kompisar :)

Idén till jämförelsen kom faktiskt efter att jag sett en bild Camilla tagit på en förfest hon, jag och Heidi hade. En närbild på mig med ett riktigt stort leende! Vi tog många helknasiga bilder den kvällen...

För dom som inte kände igen kissekatten så kommer den från Alice i underlandet!

Tjao!


Fint Flin!

Ser ni några likheter?





Haha :)

Fick en gång kommentaren: "Jag minns att du hade ett fint leende, men du kan ju smila så man själv blir glad.."

Kanske är därför alla mina kompisar är så glada av sig :)

Äntligen hemma!

Nu är jag äntligen hemma igen! Har varit på jobbet sen i lördags morse, så det känns lite ovant att vara hemma. Ändå har det bara gått några dagar! Tänk vad snabbt minnet försvinner..

Chefen sa att jag fick åka hem direkt efter morgonmjölkningen om jag ville, men jag hade lite att göra så jag stannade kvar fram tills halv 12. Han påpekade att jag var kvar och undrade(med glimten i ögat) om jag var sugen på att jobba hela eftermiddagen också.
Visst hade jag kunnat de, men är man inställd på lediget känns det lite surt att jobba vidare.. Men ork hade jag!
Att jag stannade kvar längre än jag behövde kan ju betyda att jag helt enkelt trivs på jobbet :)

Bjuder på en sommarbild, som tröst i kylan.. Gården jag jobbar på syns i bakgrunden.



Tjao!

Mkt jobb just nu!

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men jag har jobbat en hel del dom senaste dagarna och har helt enkelt inte haft tid.
Dessutom finns det inte så mkt att berätta, eftersom jag som sagt mest jobbar.

Egentligen var det meningen att jag skulle åka hem ikväll och sen jobba som vanligt resten av veckan, men pga ett försenat plan(Min chefs föräldrar har varit på en minisemester) blir jag kvar här över natten. Blir tvungen att ta morgonmjölkningen, eftersom Lasse normalt sköter det men han kommer hem så sent.

Fast jag har egentligen inget emot de. Nu har man börjat komma in i "rytmen" så jag skulle kunna jobba mycket mer på det här viset. Är inte van vid att gå upp tidigt, sova lite mitt på dagen och sen jobba vidare, så det är de jag har kommit in i nu :) Alltid värst dom första dagarna..

Nu måste jag skutta i säng! Ska upp extra tidigt imorgon..Slaktbilen ska komma 7 och då ska mjölkningen vara klar!

Tjao!

Sessan :)

Har helt glömt skriva om en god nyhet!

Min favorithäst Sessan som jag ridit på ridskolan har ju blivit såld, men står kvar i stallet(fast bland privathästarna).
Träffade på hennes nya ägare i fredags och hon var underbar! Trevlig, glad, och framförallt: Vi har samma favvohäst :)

Jag frågade lite försiktigt om jag möjligtvis kunde få rida Sessan ibland, på lektioner och så. Inga problem! Jag får jättegärna rida henne! Jippi!

Jag har hennes nr. och vi gjorde upp att jag skulle rida Sessan nu på fredag, då vi har hopplektion.

Så nu är jag både glad över att Sessan har fått en bra ägare(inte för att den gamla var dålig alltså..) men också för att jag gärna får rida henne.

Tjao!


Jobb :)

Sitter på jobbet just nu. Har mjölkat nu på morgonen eftersom Lasse ska åka på en minisemester(lördag-tisdag). Det är han verkligen värd efter all kyla och dom problem det för med sig!

Börjar bli väldigt öm i ryggmusklerna nu efter massagen.. Det känns att hon tog i ordentligt! Men samtidigt känns det rätt skönt på nåt vis. Svårt att förklara..

Nu ska jag fika lite sen sova.

Tjao!

Massage :)

Kom just hem från massagen! Jag är fortfarande rätt stel, men samtidigt känns det som om det sakta men säkert blir bättre.
Känner mig öm i kroppen nu, men samtidigt mjuk :)

Fast det gör väldigt ont att få massage när man är stel..


Skönas skada

Nu har jag varit hemma och bytt bandage på lilla Sköna. Det hade slutat blöda, så jag hoppas att det kan läka i lugn  och ro nu! Jag tog några bilder på henne, men dom blev inte speciellt bra. Det är ju rätt mörkt inne i lösdriften..

Hon är väldigt öm och gillar inte när jag byter bandage, men hon brukar se nöjd ut efter. Kan bero på all uppmärksamhet och pellets hon får.. :)





Det ser ut som om man har mördat nån när man kastar skräpet! Tur att man inte är rädd för blod... Nån bild på själva skadan blir det inte. Alla är nog inte lika tåliga som jag angående blod och skador!

Sköna var iaf pigg när jag åkte därifrån idag.

Tjao!

Full fart!

Har precis käkat några mackor och druckit te. Egentligen är jag ledig idag, men bonden här i närheten ville ha lite hjälp och han hittade ingen annan som kunde ställa upp. Så trots att det hade varit väldigt lockande med en ordentlig sovmorgon, valde jag att jobba.
Men jag trodde att de skulle gå fort och smidigt, som vanligt när jag jobbat där. Men nej.. Killen som tagit hand om kvällsmjölkningen igår hade slarvat på flera sätt, så jag blev ordentligt försenad. Men ska man se det positivt så fick jag iaf öva problemlösning..

Gårdagen var heller inte speciellt rolig. Först och främst var jag rätt trött och omotiverad, men det var en hel del andra saker som inte gjorde dagen lättare!
Korna var ovilliga att samarbeta, möss hade bitit av några små rör så 2 mjölkmaskiner funkade inte, stopp i mjölkstallets avlopp..
Blev försenad, och när jag väl trodde att jag skulle få åka hem höll en ko på att kalva uppe i gamla ladugården. Det var bara att göra iordning en box, flytta henne och se till att allt var okej.

När jag väl åkte från jobbet styrde jag bilen hem till mamma och pappa. Min lilla kviga Sköna behövde plåstras om igen.
När jag kom dit var klockan strax efter 21. Skönas bandage som jag lindat på henne var alldeles rött av blod. så det behövde verkligen bytas!
Förresten, har inte berättat vad som hänt henne.. Hon har lyckats slå av sig ena hornet, och det blöder ofta ordentligt då! I går när jag kom dit för att ta hand om henne var ena halvan av hennes huvud alldeles dränkt i blod. Lilla gumman!

Men men, plåstrade om henne där på kvällen men när jag var klar och släppt lös henne gav sig en av dom stora korna på henne och stångade henne. Självklart började det blöda igen! Väldigt onödigt.. Hon fick en egen box under natten eftersom dom andra inte är snälla mot henne.

Kom hem ca 22.30 och då var det bara att krypa i säng. Som pricken över i:et hade jag haft ont i huvudet hela dagen. Jippi...

nu måste jag hem och byta bandage på Sköna! Ska på massage kl 15 så jag får skynda mig..

Tjao!


Min lilla kviga

Min lilla kviga som jag tog hem från jobbet för ca ett år sen har gjort illa sig, så jag måste dit och ta hand om henne.
Får skriva mer om det sen!

Tjao!

Vår nya koborste!

Har fått en kommentar angående våran nya koborste på jobbet!

Sandra Törnberg om Koborste!:
Det gulligaste jag hört talas om gällande kor =D
jag visste inte att kor har så stort klibegär :D


Kor älskar att klia sig, precis som vi männikor tycker att det är skönt när nån kliar oss på ryggen. Vi tänker ju inte på hur mkt vi egentligen kliar oss under en dag eftersom det sker automatiskt. Men kor kan ju inte klia sig själva lika bra som oss eftersom dom är byggda annorlunda.
Dock kan dom klia sig i ögat med bakklövarna, vilket ser väldigt kul ut :)

Kornas favoritställe att bli kliade på är vid svansen, alltså det ställe som dom kommer åt sämst..

Jag kan ju även säga att många av våra kor fattat hur man använder den nya borsten och låter den klia dom över nästan hela kroppen. Ser jättehärligt ut :)



Tjao!






Bakning :)

Nu bakas det här hemma i stugan! Ja, jag vet att klockan är 20.50 och att det är lite sent för bakning då.. Men jag hade sån lust att baka så jag ställde mig och knådade ihop en deg direkt när jag kom hem.
Velade lite mellan muffins och bröd, men eftersom vi inte har nån limpa kvar här hemma föll valet tillslut på de. Så slipper jag köpa en, och dessutom är ju hembakat bröd godast :)



Nu ligger den lilla rackarn och jäser under en handduk, och under tiden tänkte jag ta en varm dusch. Tårna behöver nämligen tinas!

Tjao!

Julklappar!

Syrran ringde nyss och undrade vad jag önskar mig i julklapp. "Ehh.." blir alltid svaret till en början. Det är jättesvårt att komma på vad man önskar sig!
Lyckades iaf räkna upp en del och sen diskuterade vi vad vi skulle ge till resten av familjen. För en gångs skull vet jag nästan vad jag ska ge alla! Jippi!!

Nu måste jag äta..
Tjao!

Nytt vintertäcke!

Våran 32-åriga ponny fick igår ett nytt vintertäcke. Pga hennes ålder måste hon ha täcke, vilket hon annars aldrig behövt ha. Men nu är hon väldigt känslig för att bli blöt och kall, så vi bestämde oss för att köpa ett ordentligt vintertäcke.
Men det visade sig vara svårt. Hennes tidigare täcke hade storlek 115cm, men när vi köpte ett med den storleken på granngården visade det sig vara alldeles för stort. Även tidigare har vi köpt den storleken men fått alldeles för stora täcken för den lilla hästen vi har.
Men nu har mamma äntligen hittat på ett på hööks som passade perfekt!
Här är hööks bild på täcket:(försökte fota Tussa, men hon vägrade stå still..)



kan lägga till att Tussa såg väldigt nöjd ut när jag släppte ut henne i hagen igen!


Dags för ett besök hos frisören?

Nu börjar det verkligen bli dags för ett besök hos frisören! Jag har normalt snelugg, men nu är luggen nästan lika lång som resten av håret..
Fast just nu känner jag mig lite snål, så jag funderar på att antingen klippa mig själv eller låta min älsta bror hålla i saxen. För det är ju inte så avancerade grejer jag låter frisören göra ändå, lite uppklippt och snelugg.

Min lugg nu:


Gammal bild på mig med rätt nyklippt lugg:


Usch, måste klippa mig..


Fin vinterdag!

Det är en fin vinterdag idag! Solen skiner och himmelen är blå. Vore perfekt att ta en promenad och fota lite, men det hinner jag inte nu. Ska alldeles strax till jobbet!
Här har vi en bild tagen från fönstret iaf:


Det ser så härligt ut när allt är ljusblått och vitt :)

Får se om bilen startar nu, för igår var den bra kinkig! Nu har jag iaf mototvärmaren igång, så den borde vara sammarbetsvillig..
Det värsta med vintern är helt klart allt som har med bilar att göra. Jag har ju aldrig haft ett garage att ställa bilen i, så den är alltid svinkall, nersnöad, har en massa is på rutan och är nu även svårstartad.. Jippi!

Tjao!

RSS 2.0