Tjejmilen!

Hejsan alla glada filurer där ute!
Sprang tjejmilen idag, å e riktigt nöjd me mitt resultat.

Startade i en av dom sista grupperna, då jag inte trodde jag hade så bra kondis(springer ju bara några kilometer per dag). Men idag visade jag att jag kan, bara jag vill. Kan vara bra envis när jag väl bestämt mig för något(folk kan nog hålla me om de, ta Galanten som exempel. Ju mer folk säger att de e skrot, desto mer motiverad blir jag att fixa honom).
Hade räknat me att de skulle ta mer än en timme att springa då jag sprang Vår ruset på 30 min(5 km). Men till min stora förvåning sprang jag me rask takt in i mål me 10 km avklarade på några minuter under en timme. Jippi!Å joggade/sprang gjorde jag hela rundan oxå, vilket inte alls var meningen från början. Men jag sprang hela Vår ruset, å tyckte att ja åtminstonde kunde ta 5 km utan att gå. Men när jag nått 5 km hade jag kraft kvar, å sen tyckte jag att de var så lite kvar att de bara var att kämpa på. spurt på upploppet blev de me, självklart!

E ju en sån jäkla tävlingsmänniska, så jag hatar när folk springer om. De var mkt av orsaken till att jag höll mig motiverad till att kämpa på. Tror faktiskt inte en enda kom om mig å stannade där framför mig. sprang om alla förr eller senare :)

Nöjd me dagen iaf. En medalj rikare e jag, å den e jag stolt över!

Nu ska jag hem till Johnnie å pyssla om honom, han avlivade sin hund idag :(

tjao!


Hos mor å far.

E hemma hos mamma å pappa just nu. Hittills har den här dagen inte vart ett dugg bra, så egentligen borde jag gå å lägga mig igen för att undvika att de blir ännu sämre.
Några saker hade jag tänkt göra för johnnie skull, t ex tvätta, städa, diska, klippa gräs, rasta å bada hunden.. å de mesta gick snett. å de som inte gick snett skippade jag då jag helt tappade lusten.
Diska å tvätta gjorde jag iaf, alltid nåt. sen att gräsklipparen vägrade sammarbeta å hunden högg mig i handen osv var väl förhoppningsvis bara otur.

Stack hem hit till föräldrarna istället. Hoppas att Johnnies (till synes) smittsamma otur stannade innanför hans tomtgräns, så jag iaf kan få pyssla om Galanten å rida min häst i lugn å ro.

På senaste tiden känns de som om allt för mkt har gått fel, å sånt tar ju på krafterna. Men de e väl som man brukar säga, de som inte dödar, de härdar. Nån däruppe tyckte kanske de var dags för mig att skaffa mig lite mer "skinn på näsan".

för att muntra upp mitt kassa humör lägger ja in en bild där jag e glad:Bilden e från vår lilla klassåterträff i somras. precis när kortet skulle tas sa nån någe roligt, därav våra miner :)

tar ett kort till från den kvällen. såhär ska ni minnas mig den dag ja inte längre finns:


haha, ja, dehär kortet säger väl allt om mig egentligen. Glad, sprallig å lite halvgalen :)

nu e jag på lite bättre humör igen! dags att ta tillvara på de. kram!


Äntligen Fredag!

Så var de åter fredag. Jobbade förmiddag idag, så jag klev upp 03.00, käkade en snabb frukost å sen drog jag iväg mot bälinge.  Jobbandet gick bra, å de känna skönt att helgen äntligen börjat.

Ska självklart berätta lite om gårdagens besök på Gröna lund!

Det var jag å camilla som var dit, å vi hade jätteskoj. Bjuder på en bild jag tog av musmattan Camilla köpte:

Visst ser vi fånigt skojiga ut? ja, vad kan man förvänta sig när man låter två kobönder gå lösa på gröna lund?

Kolla! Camilla har fångat en mask!

Själv åt jag hamburgare.. :)


Insine(eller hur de nu stavas) var inte alls tokig. Åkte den 2 gånger :) Brukar normalt bara skratta när jag åker såna här läskiga saker, men den här var nåt av de västa jag åkt. Innan frågade camilla: "e du inte nervös!?" "nja, kan inte vara värre än att krocka me bilen" "nä, de e värre!!" utbrister Camilla å ser både förväntansfull å nervös ut på samma gång.
När vi började åka uppåt erkände jag att de började kännas lite olustigt i magen, men då e de lite sent att ångra sig.
Vi pratade om de efter, att när camilla skriker, då e de läskigt, men om jag skriker e de skitläskigt.
Skrek till några gånger :)
Nu vet jag hur "skräckblandad förtjusning" känns :)

Jag hade jättekul!


Visst e stockholm trevligt på sitt sätt, men de e inget för den här lilla bonden. De e för stort å jag blir bara förvirrad! känner mig som en bortsprungen kalv när jag e där..
Var skönt att komma hem igen. tacka vet jag skogen :)


Jag på tåget hem :) Trött å sliten, men glad!


slut för idag, tack för idag!

Gröna Lund

Ska till gröna lund me camilla idag. hoppas vädret håller sig fint bara.

Nacken e bättre nu. hade ordentligt ont dagen efter krocken. men de e inte dom fysiska skadorna som e värst i mitt fall. varje dag jag åkt till jobbet har jag kännt en oro. En rädsla att allt ska upprepa sig. å varje kväll jag gått å lagt mig å de blivit tyst å mörkt, hör å ser ja inget annat än ett par skrikande däck å en smäll vars kraft gör att motorhuven viks ihop. om å om igen tills jag somnar.

Folk säger: "de e bara en bil!" för att trösta, men de var min bil. min lilla fina Ville. När jag stod där, mitt på vägen, å såg på min krockade bil kunde ja inte förstå varför alla bara sa: "huvudsaken e att du mår bra!". Hade nästan lust att skrika "men ser ni inte hur min bil ser ut!?" men i efterhand stämmer de ju, huvudsaken e att jag e ok.

kan fortfarande inte förstå vad som hände. vill inte förstå. minnerna bleknar å allt börjar kännas som en mardröm istället.
va fan skulle jag ut på den vägen å göra?

Ville

Vet inte om jag ska skrika "FAAAAN!", skratta åt eländet eller helt enkelt gråta.

Igår var de måndag. en fin måndag. Jag vaknade brevid johnnie å när han åkt för att jobba tog jag en joggingtur me putte. Solen sken å allt var så bra. Städade lite hos Johnnie innan jag skulle till jobbet, men eftersom klockan tickade hann ja inte så mkt. Tidsoptimist som jag e tänkte ja bara "äh, jag hinner till jobbet å skulle jag vara lite sen gör de ju inget".

Kom ihåg matlådan för en gångs skull. letade i bilen efter Johnnies plånbok men hittade den inte. "äh, den ligger säkert i huset ändå. Johnnie hade väl fel". ca 15 minuter sen påbörjade jag min resa mot jobbet. Pratade me mamma i telefon. hon skulle handla lite grejer åt mig i stan. Passerar österby där Johnnie höll på att gräva. Vinkade glatt å körde vidare.
Musiken spreds i bilen å solen värmde. Allt var så bra!

Kör på mot jobbet. ca 15 minuters resa kvar. ska bli kul att jobba igen efter semestern. har saknat korna :)
Men min måndag blev inte riktigt som ja tänkt mig..

..För några minuter senare hörs inte längre musiken på radion. allt ja hör e ljudet av min bils däck som slits mot asfalten i ett panikslaget försök att stanna fordonet. Allt ja hinner tänka e: "nu smäller de!" sen tog de tvärstopp å ja ser hur motorhuven viks ihop likt ett papper framför mig. Rök. massor av rök. Jag ser inget. Slår av motorn å radion. tar av solglasögonen å hoppar ut ur min stackars Ville. Traktorföraren jag just slutit en allt för nära bekantskap me rusar fram å frågar hur de gick. Jag vänder mig om, ser på min bil å allt jag fick fram var: "min bil.."
Utan att tänka tar jag upp mobilen å slår mammas nr. Allt skedde automatiskt å när hon svarade sa ja bara: "Mamma, jag har krockat.."

Tårarna rann. dom sa att de berodde på chocken, men jag vet inte.. Min bil, vit som snö å fin som få, hade kört in i en traktor i 70km/h. kylaren var ett minne blott å huven ihoptryckt. å där, i spillroarna av grillen, hängde de förut så fina mitsubishimärket. men inte hela, den hade gått mitt itu.
Min bror var där efter ca 20 minuter, men varje minut känndes som en kvart. han klev ur bilen å kramade mig hårt. "vi löser dehär" sa han å jag snyftade fram "de var min bil!"
Mamma å pappa kom strax därefter. papper skrevs under å jimmy å pappa tog hem bilen. mamma körde mig till jobbet.
Hade ringt Jon, så han visste att jag var försenad å han sa att ja skulle ringa om de var nåt.

Jobbandet gick trögt. Jimmy hämtade mig efter jobbet å efter att ha gett mig mat fick jag låna han Jetta. får ha den hela veckan om jag vill. Johnnie kommer strax för att hjälpa mig fixa galanten. 
min gamla Galant ställer alltid upp å finns alltid där.

Får se va försäkringsbolaget säger. innan dess kan vi inte göra så mkt.
Kan fortfarande inte förstå va som hänt. kan inte förstå att han e krockad..min lilla ville.


Hej igen!

Nu e jag hemma från semestern igen, å mitt liv återgår till de normala igen. De var en härlig vecka uppe i vårt lands norrare delar, å jag har mkt bilder å minnen me mig hem. Dock kommer jag inte lägga upp alla, framförallt inte nu. kommer ta några i taget, i mån om tid :)
Vi hade tur me vädret, å av dom dagar vi var uppe var endast 2 regniga.

Detta kort e taget vid höga kusten bron. Vädret var uselt, men sällskapet å utsikten kan man inte klaga på!


Vi besökte en djuraffär under resan, å Johnnie var väldigt sugen på att skaffa ett gäng färgglada fiskar. Länge stod han å beundrade dom små fenbeklädda djuren :)


Själv hittade jag denhär lilla krabaten. Blev helt såld! det e en hundleksak, men eftersom jag vet att Johnnies hund Putte skulle slakta den efter 5 minuter, köpte jag den inte. Men bollens utseende e helt underbart!


Va tycks om min t-tröja? Den e en av mina favoriter, då den har mkt färg å känns som ett riktigt sommarplagg.
Den hade en säker plats i min semesterpackning!

Får lägga till att jag bara för några år sen var livrädd för färg då jag ansåg att ja bara passade i svart. Nästan allt jag hade var svart på den tiden. Men nu klär jag mig i de mesta, förutom gult!

tjao för den här gången!

Snabb uppdatering!

En liten snabb uppdatering till er läsare:
Sitter på ett mysigt litet hotellrum i centrala Luleå å kollar på tv samtidigt som ja nöjt snuttar på en baccardi beezer. Inte vilken baccardi som helst, utan en me smaken lime. finns inte på dom systembolag jag brukar handla på hemma :)

Johnnie duschar å jag sitter å kollar runt lite snabbt på internet, samtidigt som jag följer tvprogrammet.

Regn hemma enligt Camilla, men här lyser solen. trots att de utlovades regn i morse. skulle bli ännu finare imorrn, kanske kommer regnet då?

Bilder å mer fakta om semestern kommer när jag återvänt hem!

nu ska jag krypa ner i sängen å kolla på tv me Johnnie. tjao!

Stan

Idag, efter min vanliga joggingtur, tog jag en vända till stan för att handla lite. Jon(min chef) ringde strax innan jag åkte å undrade om jag kunde handla lite grejer till honom när ja ändå skulle till Uppsala.
Var lite här å var, å när jag slutligen var klar var mitt baksäte alldeles fullt me grejer till Jon, mig, mamma å min lilla kanin :)
köpte bland annat ett par ridbyxor, dock ej dom på bilden. de roliga me ridbyxor e att man antingen ser bra ut i dom, eller bara väldigt skojig!


Har inget speciellt att säga angående jobbet. allt var precis som vanligt. eller ja, en sak e annorlunda, å de e att jag studsar omkring å längtar efter semestern!

måste dra nu, ska hinna städa å packa innan ja åker!


Längtar!

åhh, va jag längtar tills semestern! nu e de bara några dagar kvar innan vi åker, å jag längtar bara mer å mer för varje dag.
Hoppas självklart på fint väder, men även om de skulle regna så ska de bara bli så otroligt roligt att komma iväg på semester. Bara jag å Johnnie :)


OBS: Efter semestern ska jag berätta å ladda upp bilder som INTE handlar om kor, lovar! Även om de säkert slinker in en å en annan ko här å var..konörd som man trots allt e.

Idag vaknade jag med Johnnie bredvid. alltid lika härligt att bara kunna krypa upp i hans famn såfort man öppnar ögonen. Om man inte redan ligger placerad där vill säga!
Fast de e alltid svårare att komma upp ur sängen när jag sover me honom...

Mamma ville ha hjälp me fåren, då de skulle komma en kille å mönstra dom idag.

(mönstra får- kolla hur pass fin fåret e i ullen)
Mönstringen tog inte lång tid å när de var klart åkte jag till jobbet.
Var otroligt trött när jag kom till jobbet å de tog ett tag innan ja fick upp duracellkaninkänslan :) men när jag väl kom igång gick allt som smort!

Avslutar bloggen me 2 bilder jag tog idag när jag skulle fösa in korna för mjölkning. Gillar dom, för himmelen blev väldigt fin!


tjao!

Regn

Joggade en vända som vanligt på morgonen. kännde mig lite trött å sliten, men de var ändå skönt att komma ut å röra lite på sig.
Sen bar de av mot jobbet. Blev en seg resa till jobbet då jag hamnade bakom diverse olika långsamma fordon. allt från krypkörande bilar till lastbilar lastastade me traktorgrävare. även en tröska blev jag fast bakom på en kurvig 90 väg..

Jon ringde när jag nästan var framme på jobbet. Han ville ha ett spännband från Traktor Nord, å eftersom jag precis passerat hade jag inget emot att vända. Där hittade ja snabbt rätt spännband men dom hade inga stövlar i min storlek(mina jag har nu e trasiga..) så de blev inge mer än spännbandet. Fick vänta i kön i säkert en kvart.. Alla skulle ha olika filter, kedjor till motrosågen å reservdelar. men ingen verkade veta exakt VAD dom skulle ha!

Utanför stod den här bilen parkerad. ser ut som om nån sur granne kastat oboy på den :)


När jag väl kom till jobbet ville Jon ha hjälp att bogsera hans mammas bil till verkstaden. Den hade gått sönder dagen innan å gick inte att köra. Jon tog spännbandet å knöt ihop lastaren med bilen. sen bar de av mot verkstaden som ligger nån km bort. Nu kan man NÄSTAN säga att jag kört en automat för första gången :)
När Jag hoppade ur bilen vid verkstaden sa jag åt Jon: "man kanske skulle skaffa sig en automat, för denhär gick  väldigt tyst å fint! dock blir de kanske lite dyrt att behöva ha en lastare till hjälp när man ska någonstans" Jon skrattade å gick in me nyckeln i verkstaden innan vi åkte hem till gården igen.

När jag väl tagit mig ut till beteshagarna för att kolla djuren blev de oväder.


Å jag, klädd i arbetsbyxor, t-tröja å keps, fick parkera under en gran i väntan på att regnet skulle avta..


Körde även ut några nya kor till betet, som blev väldigt glada över att få semester från mjölkandet ett tag!

Nu e de dags att sova! nattinatt!

Flytt!

Nu e de bestämt. Efter semestern flyttar jag hem till Johnnie. Var inte meningen att de skulle ske så snart, hade tänkt vänta i några månader till. Men de kom grejer ivägen om man säger så, å jag trivs inte längre hemma som förr.  folk har frågat varför jag bor kvar hemma å så har jag bara kunnat svara: "För att ja trivs så bra! Jag har ingen brådska att komma ifrån mor å far än"
Har ju hästarna här å gården e belagd lite avsides vilket ja gillar. men nu e de som sagt så att de hänt saker som får mig att vilja flytta. mor å far har inte gjort någe, snarare tvärt om. Dom såg lite ledsna ut när jag berättade om flytten.
Flyttar dock inte helt direkt. Jag bor hos Johnnie ett tag på "prov" för att se om de funkar, å tar därmed inte me mig allt jag äger än. Kläder å sånt får följa me, men möbler å liknande blir kvar ett tag till.
Sen om de inte skulle gå någe bra för oss att bo ihop e ja välkommen hem igen, om jag inte väljer att flytta vidare. Tror inte att de kommer att gå dåligt för Johnnie å mig, men de e så pass tidigt i förhållandet än att vi tar de lite försiktigt.

Ja, de e faktiskt mkt som händer just nu. Ska på semester me Johnnie, sen flytta hemifrån. Börja rida för instruktör å ändra jobbtider. Å mitt i allt ska jag å camilla till Gröna lund hade vi tänkt :)

Men men, nu ska ja berätta om min måndag:
Gick upp vid halv 8 för att tillsammans me mamma ta in hästarna för att hovslagaren skulle komma å verka/sko hovar.
Var lite trögt att ta sig upp(som alltid när man sover me Johnnie) då jag låg så mysigt nerbäddad i Johnnies härliga famn. Men när jag väl kommit upp var de inga problem. Johnnie sov djupt så han vaknade inte.
Käkade frukost å gick ut för att röja upp i stallet å ta in hästar.
Halv 9 kom hovslagaren å efter att ha beundrat våra små kycklingar satte hon igång.

Tussa såg inte allt för förtjust ut :)

Som ni ser e de fullt av täcken å sadlar i stallet. men snart e våran sadelkammare klar! Längtar så otroligt mkt, för va lyxigt de kommer bli att ha ett rum för bara hästgrejer!(har aldrig haft en sadelkammare tidigare).
Älskar ordning å reda, även om jag e en sån där person som har "ordning i oordningen".
Sen ska ja fixa ridbanan oxå. Nya trådar runt om å klippa lite gräs. sen e de slut me sommarlovet för hästarna!

På jobbet flöt allt på som de ska å efter lite blod, en hel del svett men dock inga tårar var de dags att åka hem. skulle bara kolla brunster på korna först, å träffar på de nyaste tillskottet i koflocken. Hon verkar inte riktigt ha fattat grejen me liggbås utan tyckte betongen dög lika bra. å trots de hårda underlaget såg hon så glad ut så :)


Nu på kvällen skulle jag å mamma ta in våra två kaniner från deras uteburar. Min kanin bobbeck kan vara lite sprattlig ibland så på skoj petade ja in honom i min lilla "känguruficka" å bob verkade inte speciellt missnöjd, men heller inte skadeglad. han såg så söt ut, å jag skrattade så att jag nästan kved! för på ena sidan stack en nos ut, å på andra sidan en rund liten rumpa. petade in honom lite till sen, å där satt han perfekt! Mamma tog en bild:
Ja, såhär fin e jag efter en dags jobb, å såhär söt e min lilla bob!

Sen fick han hoppa lite i vardagsrummet som kompensation för att vi skojade lite me honom. de gillade han :)

Nu e dagen slut å de e dags att sova. nattinatt!

Eldfesten i Österby!

Igår var jag å Johnnie på Eldfesten i Österbybruk. Eldfesten e en stor fest me vattenshow, musik, fyrverkerier å öltält. Var otroligt mkt folk i år, men de gjorde mig inte så mkt. Tyckte inte de var fler än förra året, men mina kompisar å Johnnie(infödingarna) tyckte de.
Sj kommer man ju från almunge å har bara vart på eldfesten en gång tidigare :)

Kvällen var trevlig iaf, å de var mysigt att stå å kolla på fyrverkerier tillsammans me Johnnie. samtidigt som han viskade i mitt öra: "Eldfesten -09 ska ja komma ihåg, för den var me dig"
Idag, när vi väl kommit upp ur sängen, käkade vi frukost å sen bar de av mot vendel. Var ett bra tag sen ja var i dom trakterna. Anledningen till att vi åkte dit var en folkracetävling. Johnnie har tidigare tävlat rätt framgångsrikt å vi tyckte de skulle vara kul att åka dit å kolla. Jag hade aldrig varit på en sådan tävling å kollade intresserat på allt som hände i loppen. Skulle mkt väl kunna tänka mig ställa upp i en sån tävling, för de såg väldigt roligt ut.
Såg även två gamla klasskompisar bland publiken, men fick aldrig tillfälle att hälsa.
Efter tävlingen var Johnnie sugen på att börja köra igen. Skojade me honom å sa att jag kunde vara den där lättklädda tjejen som poserar runt bilen. Johnnie såg ut att gilla idén, för vilken kille vill inte ha lättklädda tjejer omkring sig? :)Blev lite bränd av att stå där uppe på kullen i gassande sol, så nu på kvällen blev de en kall dusch å after sun för att svalka den rosa huden.

På lördag drar jag å Johnnie iväg på semester. längtar :)

nu vill johnnie att jag kommer å lägger mig. tjao!Fredag!

Skönt att de e fredag. Nu får man en hel helg till att göra va man vill! Finns mkt jag tänkt hinna me i helgen, men bara en sak e spikad: Eldfesten imorrn kväll.

Min dag började tråkigt. När jag hoppade ur bilen på jobbet kom Jon å hans dotter Irma fram. Irma babblade på som vanligt så Jon fick be henne vara tyst för att han hade viktiga saker att säga. Han såg på mig, sen sneglade han på Irma innan han sa: "I just run over a cow whit the mixervagon". Irma kan inte engelska än å Jon ville inte att hon skulle veta va som hänt tidigare under dagen.
Det visade sig att när Jon höll på att fodra korna upptäckte han en ko ligga där han höll på å körde. han rusade fram å hann höra hennes sista andetag innan hon dog. Jon trodde att han kört på henne, men jag undrar hur man lyckas me de? en ko e inget man bara kör över som man gör me t ex katter.
Den kon, nr 1034, var spinkig då hon fått en dålig start efter kalvningen å trots att flera veckor gått hade hon inte ätit upp sig ordentligt. Jag tror snarare att de berodde på nåt sånt, för man ska vara duktig om man lyckas köra över en ko!
Vi får nog aldrig veta va som egentligen hände. De e helt enkelt sånt som händer..

Kadaverbilen var här å hämtade kon strax efter att jag anlänt till jobbet. Killen öppnade locket på containern å nån minut efter ser man alla kvigor som stod närmast å käkade vid foderbordet rygga kraftigt bakåt å sen vädra i luften. Stanken av ruttnande djur e inget man njuter av..


Den kviga som kalvade i förrgår hade transporterats hem från betet tillsammans me sin kalv under förmiddagen. Jag å Jon skulle gjort de igår men hittade inte kalven. letade i en timme i värmen utan att se en skymt av den. kor kan vara riktigt listiga när dom gömmer kalven!
Jon tyckte vi skulle försöka igen idag såfort jag anlände till jobbet, men nu behövde jag ju inte hjälpa till eftersom dom redan fixat de utan mig. skönt!
De roliga e att ja under natten drömde precis de. att jag skulle slippa hjälpa till för att dom tagit hem ko å kalv innan ja kom till jobbet. lite roligt :)

medans jag å Jon letade efter kalven igår hittade jag ett annat djur. dock ej den ja sökte, å den ja sökte var något mer rörlig å levande..


men men, min dag har varit bra. bortsett från en stupad ko alltså. Humöret höjdes ytterligare ett hack då korna började busa då jag höll på att fösa dom hem för mjölkning. Dom ser så roliga ut när dom likt kalvar skuttar omkring å busar me varandra. Att såna stora kolosser kan ha ork att busa i den här värmen!


Till sist ska jag ladda upp en bild på Camillas hund Lizzie. Matte var på IKEA me Jon, å Lizzi väntade på att hon skulle komma hem..

Köpsugen!

Åhh, va jag e köpsugen idag! Vill till stan å inhandla en massa nya fina kläder, skor å smycken..
Fick en riktigt saftig sommarlön för några dagar sen, så pengar e inget problem. Fast det mesta vill jag spara till senare, i kontot som e till för resor, större inköp å eget boende. Måste erkänna att ja plötsligt blev lite snål när pengarna ökade så mkt på en å samma gång :)

Just nu vill jag ha en jacka. nån jacka som passar till de mesta. Jeans, kjol, fest å vardag. de vore användbart! E inte den typen som har 15 olika jackor i olika färger å modeller, ca 100 skor snyggt instoppade i garderoben å så mkt smycken att jag kunnat drunkna i dom. nix, jag söker kläder å skor som kan passa in lite då å då. de gäller framförallt jackor å skor.

Problemet e bara att när ja sitter å kollar kläder på internet blir man bara bitter över att man inte passar e många kläder. inte storleksmässit alltså, utan passform, design å modell. De finns så mkt snyggt, men de e inte mkt ja anser att ja skulle se bra ut i.
Ta till exempel denna:

Skulle vara riktigt snygg på fest, men skulle se hemsk ut på mig. fnys!
Finns en anledning till att jag aldrig beställer kläder på internet!

Fast jag e i helhet nöjd me mig själv. va fasiken, alla har sina skavanker, så de e inget att haka upp sig på. ofta e de ju grejer ingen annan tänker på.
De gäller att vara stolt över det som man verkligen gillar hos sig själv å låta dom punkterna "lysa starkare" än skavankerna.
Hos mig e jag mest nöjd över magen, rumpan å leendet. å de e oxå dom grejerna jag fått mest komplinganger om.

Haha, tänkte lägga ut en bild på mig själv för att visa hur jag ser ut, å trots att ja sitter här å skriver: "var nöjd me dig själv" kan ja inte hitta en bra bild jag vill visa här :)
äh, bjuder på en bild:

tog den här bilden en varm sommardag å skickade den till Johnnie. meningen var att han skulle bli glad å jobba på me förnyad kraft, å de lyckades visst :) Vilken kille blir inte glad över att få en bild på en lättklädd tjej!?

aja, så här ser alltså en djurskötares kropp ut!

nu e de dags att sova. nattinatt!

Trött på vissa..

Ursäkta mitt språk nu, men ja e jävligt förbannad. E så otroligt trött på min syrra just nu. Jag har alltid trivts här hemma, men just nu funderar jag allvarligt på att flytta. Blir isf tidigare än jag tänkt, men jag orkar inte bo kvar här hemma om de ska vara på detta viset! Får se hur de går me den saken..fortsättning följer!

Förövrigt har de varit en bra dag. Johnnie sov här så dagen började bra. Har varit lite för varmt för att jobba kanske, men va 17, int´ vill man va fattig heller :)

Blev en ny kalv idag, eller rättare sagt inatt. en fin liten krabat!
Hittade dom sovandes i en buske :)

Förövrigt hände de inte så mkt ovanligt. allt flöt på precis som de ska.

Hemma däremot fick vi ungar idag. massor av ungar! å inte vilka ungar som helst, utan pyttesmå kycklingar. 11 otroligt söta små dunbollar. 2 vita å resten svarta.


I helgen e de eldfesten i österby. ska bli roligt! Hoppas på att kunna locka me nån eller några vänner dit, men vi får se om nån har tid. Alla har ju så mkt för sig på sommaren!

Förra helgen åkte jag me ett gäng österbybor på kryssning. E absolut inte ofta jag åker båt, så jag såg fram emot de väldigt mkt.
Vi hade väldigt trevligt. Käkade, drack å umgicks. Dock blev ja väldigt bakis då jag ätit alldeles för lite under dagen, så söndagen blev inte riktigt som planerat..
 men jag tror faktiskt att den helgen stärkte banden mellan mig å Johnnie lite. han pysslade om mig å var så underbar!
Här har ni några mkt intressanta bilder från resan: (ser knappt ett enda ansikte! haha)Längtar tills v. 34! då blir de en veckas semester tillsammans me Johnnie å vi ska tillbringa den här å var i sveriges norrare delar. Vi har inte planerat så mkt än, men att vi ska åka norrut e iaf beslutat, sen ska vi ta de lite som de kommer :)

nattinatt!

Adjö.

Fick sovmorgon idag. Sov kvar på Nyvla pga att de blev lite vin igårkväll. sov som en stock fram tills 8 då ja hade tänkt gå upp, men sängen var för skön så ja låg kvar fram tills 9. Tog sedan en promenad till betesdjuren för att räkna dom å kolla så att ingen kalvat.
Allt var som de skulle så ja knatade hemåt igen. eller ja, tillbaka till Nyvla. Käkade lite frukost å sen var de dags att jobba.
Jobbade på som vanligt å mjölkningen gick smidigare än igår.
Några kor skulle ut på bete så ja hjälpte Jon att samla in dom å binda dom i gamla ladugården där dom ska tillbringa några dagar me endast halm som käk för att sina ordentligt(dvs sluta producera mjölk). Meningen e att alla dessa damer ska få varsin kalv ute på betet i höst.

Fångade även in en annan ko, men hon skulle inte ut på bete, utan hon skulle gå ett helt annat öde till mötes.
Strax innan hade jag mjölkat henne, å hon stod där så snällt å förstod inte att hon gav oss mjölk för sista gången. Hon blev halt för ett tag sen, å vi tänkte inte så mkt på de eftersom kor, precis som vi, kan trampa snett å stuka sig lite. men de hela blev allt värre å hovslagaren kom ut. Hon hade problem i klöven å han var rädd att de spridit sig upp i benet. Han gjorde va han kunde å sen var de bara att avvakta.
Men klöven blev inte bättre, så ja bad Jon göra slut på hennes lidande. När vi fångade in henne ville hon inte riktigt vara me. inte skulle hon ha en grimma på huvudet!
Men medans jag å Jon hjälptes åt att få på henne grimman märkte jag att hon trots allt tydde sig till mig. Hon ställde sig mot mig å lyssnade på min lugnande röst. Jag klappade henne å berättade för henne att hon skulle få sommarlov å att foten skulle bli bra.
Grimman sattes försiktigt på å vi ledde henne ut från lösdriften. Jon ville leda, men när kon stretade emot bad ja honom att gå bredvid henne, då många kor hellre går när de e fri väg framför.
Tappert tog hon sig fram i tron om att hon skulle ut på bete, då hon gick mot sin vanliga gamla hage. samma hage hon knatat ut i så många gånger förr.
Strax innan stannade vi å band fast henne. Jag fortsatte jobba å Jon fixade resten me kon.
Innan ja lämnade henne sa jag adjö. å trots att hon "bara" e en ko lämnade jag henne me tårar i ögonen.

Jag stod i möjlkrummet å diskade då skottet ven över gården. De var som om allt stannade till å tystnaden slöt sig över området för en kort sekund.
Hon var nog en av dom tappraste å envisaste korna ja mött. För hur ont hon än hade, skuttade hon fram där på sina tre friska ben. hon bråkade aldrig pga av smärtan, utan kämpade på ändå. de var som om hon aldrig ville visa sin smärta, hur uppenbar de ändå var för oss andra.

Innan jag åkte hem gick jag å tog ett sista adjö av henne. hon låg helt stilla å den nyss så pigga å nyfikna blicken var nu tom å livlös. Hon fanns inte kvar, bara hennes stela kropp hon använt för att ta sig fram här på vår jord.

Hon finns på ett bättre ställe nu.


sliten på slutet. men hon slutade iaf sitt liv me hedern i behåll.


Kort å gott!

Tyvärr blir de en tråkig blogg idag me.  rätt kort å utan bilder.. men ja bor fortfarande på jobbet å som sagt har ja ingen möjlighet att lägga in bilder här. eller ja, kan säkert, men orkar inte :)

Jon å camilla(chefen å hans flickvän) kom hem idag. Dom e nöjda me fjällvandringen å berättade glatt om allt medans dom visade bilder.
Men eftersom dom e hemma slipper ja mjölka morgon imorrn. egentligen har ja inge emot de, för de e mysigt att se en ny dag vakna till liv, men en sovmorgon efter en veckas jobb 04.00-19.00 e inte helt fel.

Anledningen till att ja fortfarande e kvar på jobbet e för att de bjöds på grillat å vin här på Nyvla. å till efterrätt blev de glass me chokladsås, inte kan man tacka nej till de?

var på kryssning i lördags, men de ska ja berätta om sen när ja har mer tid. tänkte visa lite bilder oxå, så ja tar de när ja e hemma istället.

Saknar Johnnie. Trodde aldrig ja skulle våga känna såhär för en kille igen, men för var dag som går visar han allt mer hur fin han egentligen e. Han pysslar om mig när ja e sjuk, han e intresserad av att se va ja jobbar me å han förstår mig. Han ställer alltid upp å finns alltid där.


RSS 2.0