I väntan på dagens besök på sjukhuset.

Vaknade ca 05.30 och gick på toa, efter det satte en öm rygg stopp för mer sömn. För att skona stackars Johnnie från mitt oroliga bökande i sängen valde jag att kliva upp ett tag och slå mig ner i soffan, tills tabletterna börjat verka.
Spydde upp lite vatten nyss, men det berodde nog på att jag började bli väldigt hungrig. När jag blir det har jag nämligen märkt att jag lätt blir illamående. Men annars har jag inte spytt sen igår förmiddag, och nu har jag precis ätit 2 mackor och mår hur bra som helst i magen. Hoppas att det ger sig nu!
Har tagit av dom tabletter mot illamående jag fick från sjukhuset(man kan ju må väldigt illa på grund av cellgifterna) så kanske har dom hjälpt.
 
Idag ska jag och Johnnie in till sjukhuset för 3 inbokade besök. Först och främst ska vi träffa vår barnmorska och göra den vanliga kollen, dvs kolla vikt, blod, mäta magen osv.
Sen blir det ultraljud för att se så den lille grabben växer ordentligt nu när vi är inne på upploppet. Han är extremt bråkig och hårdhänt numera, så vi får se om hon lyckas mäta honom ordentligt. Man kan tro att han övar kampsport därinne, inte skönt! När man talar om trollen, nu började han bråka igen :)
Till sist ska vi sätta oss ner med en överläkare som har hand om oss när det gäller graviditeten. Ska antagligen gå igenom kejsarsnittet och allt vi behöver veta däromkring.
 
(Bilderna är tagna i torsdags, när solen sken så skönt!)
 
Återkommer när jag har tid och ork och berättar hur det gått idag!
 
 

Magsjuk?

Fortfarande sjuk.. Det är därför det inte blir så mycket uppdaterat här! Sitter bara här hemma och surar över att jag blivit ännu mer begränsad. Nu kan jag ju inte ens åka till hästarna, eftersom jag inte vill smitta mamma och pappa ifall det är magsjuka jag har.
Jag är nämligen inte säker på exakt varför jag mår illa och spyr. Det kan vara cellgifterna, graviditeten, tabletterna eller helt enkelt en klassisk magsjuka. Magsjuka brukar ju dock gå över väldigt snabbt, och nu är jag inne på min 3:e dag.
 
Åt just frukost, men började må illa så allt kom upp lika snabbt igen. Bästa spyan någonsin, då de inte hunnit blandats med magsafter än. Tur att jag hade en påse redo, för det kom fort.. När jag spytt klart kände jag mig bättre och åt upp de lilla av frukosten som fanns kvar. Måste ju ha i mig nån näring, åtminstone för lill-grabbens skull!
 
Nu känns det i alla fall lugnt i magen, men vi får se hur länge det håller i sig. Får hålla mig hemma idag med, man vet ju som sagt aldrig om det smittar.
 

Sjuk..

Suck, verkar som om jag gått och blivit magsjuk.. Spydde i natt när jag varit uppe en sväng och skulle krypa tillbaka ner i sängen, men tänkte att det kunde bero på behandlingen, tabletter och allt sånt där.. Men nyss, när vi haft gäster och fikat, gick jag in på toan och blev kvar ett tag. All fika kom upp på en gång.
Så jag misstänker magsjuka men hoppas att de går över nu. På söndag ska min födelsedag firas med familjen, och då får jag inte vara sjuk!
 
Har inte mått illa speciellt mycket, men känt mig lite svag idag. Var samma sak igår, så magsjukan har kanske legat och väntat på sin tur ett tag. Johnnie är inte sjuk än, men även han har tyckt att nåt inte stämmer. Som sagt, hoppas att det går över så fort som möjligt!
 
På grund av detta har jag inte gjort mycket idag. Städade på förmiddagen, men efter det har jag mest läst och kollat på tv. Sådde i mina pallkragar också, så vi får lite grönsaker i sommar.
 
Tog den här bilden tidigare i veckan. Nu är snön borta och pallkragarna sådda och klara :)

Trött och sliten

Sov lite oroligt, så jag valde att kliva upp en sväng. Drömde om mitt jobb innan jag vaknade, gör ofta det så det märks att jag saknar det..
 
Passar på att uppdatera hä när jag ändå inte har nåt bättre för mig.
 
Igår träffade jag min föräldragrupp och blev informerad om förlossningar. Det var varmt och jag var jättetrött, så jag satt bara tyst och lyssnade. Var trött hela dagen igår och jag vet inte varför, det var på grund av det nära att jag stannade hemma och vilade istället.
Satt och läste en bok ute i solen innan jag stack iväg till föräldragruppen, och när jag kom hem fortsatte jag med de. Frisk luft behövs, och eftersom jag inte kan röra så mycket på mig får jag välja stillasittande "aktiviteter".
 
 
Den lille i magen verkade också njuta i värmen från solen, låg lugnt och fint för en gångs skull. Men han rörde lite på sig, så vaken var han i alla fall. Men det är klart, han hade väl svårt att sova när det blev så ljust :)
 
Har fått ett datum då den lille ska plockas ut nu, men inget är spikat än. På måndag kommer jag få veta mer, så jag håller på den lilla nyheten ett tag till!

Tidning

Gick in lite snabbt på en mack idag, och tig en titt bland tidningarna. Oftast hittar jag inget av intresse, men idag köpte jag denna:
 
 
Bläddrade lite snabbt i den och den verkade bra, så det blev ett köp. Nu har jag kikat lite mer i den och har konstaterat att det är en av dom bästa tidningarna jag köpt hittills.
Det mesta man kan tänka sig finns med, allt från kost och träning till skador och tips på lämpliga kläder. Allt är uppdelat i kapitel så det är lätt att hitta det man söker.
 
Är ni intresserade av löpning och får syn på denna tidning, köp! :)

Lamm på äventyr

Bilder från gårdagens utflykt med lilla lammet Pontus :)
 
 
Meningen var ju att han skulle åka i bak på bilen, men det var inte alls kul enligt honom själv. Han kröp, hoppade och kastade sig framåt för att komma över till mig i baksätet.
När jag väl lessnade av allt bråkande och skrikande i mitt öra fick han ligga i mitt knä, vilket var mycket mer uppskattat.
 
Själva veterinärbesöket gick snabbt och lätt. För att sammanfatta: Alla älskade den lilla krabaten(inte ofta dom har söta små lamm på besök), han skötte sig bra när han fick sina 2 stygn under ögat och gick bättre än många hundar i koppel.
För dom som missat: Jag och mamma åkte till Strömsholms Djursjukhus med ett litet lamm som behövde hjälp med ett inrullat ögonlock. Detta, om det inte blir bra av sig självt, ger sår på ögat men med hjälp av 1-2 stygn får man ordning på problemet.
 
Min  moster jobbar på sjukhuset, och vi träffade henne lite snabbt och bytte några meningar innan vi åkte.
Hemresan gick jättebra, förutom att lammet skulle delta i alla inkommande samtal vi fick. Jag fick 3 sammanlagt, och lilla lammet sa alltid "Bäää!" precis efter att jag svarat(vilket fick personen i mobilen att skratta). Sen pratade han glatt hela tiden tills jag lagt på, då somnade han om igen..
 
Han blev jätteglad när han återförenades med flocken hemma. Borta bra, men hemma bäst!

Pigg

Känner mig rätt pigg idag! Sov bra i natt så det kan säkert vara en bidragande orsak. Dessutom var det kul att komma ut på en liten utflykt igår, så det beror säkert mycket på det med.
Har än så länge inte gjort mycket idag, städat lite bara. Sen åkte jag en sväng till grannsamhället för att delta i föräldragruppen, men det visade sig att jag tagit fel på dag..
Eller rättare sagt, dom hade skrivit fel på lappen och jag hade läst den slarvigt. Så det blev bara en tur dit och tillbaka.
 
Nu har jag bytt om och tänkte gå ut i trädgården en stund och pyssla. Eller åka hem till mamma och pappa och göra nåt skoj med hästarna. Har inte bestämt mig än.. Ska äta lite så jag ska fundera på saken under tiden :)
 

Sömnlös

Blev inte många timmars sömn i natt.. Vaknade vid 2 och tyckte att ryggen kändes okej fortfarande, så jag la mig utan att ta nya tabletter. Vid 5 vaknade jag igen med ryggvärk och magknip. Kunde inte somna om så jag hamnade framför tv:n tills tabletterna börjat verka.
Nu känns det bättre i både rygg och mage så jag ska nog krypa tillbaka ner i sängen och se om jag kan sova lite till...
 

Utflykt

Imorgon ska jag ut på ett litet äventyr! Mamma ska nämligen åka till Strömsholms Djursjukhus med ett litet lamm som har problem med ett öga. När jag kom hem till föräldrarna idag frågade hon om jag var sugen på att hänga med. Jag, som fortfarande tänker att jag har ett jobb, tvekade lite innan jag insåg att jag faktiskt inte har nåt att göra om dagarna längre.
 
Så om ryggen tillåter hänger jag med. Vem vill inte sitta och gulla med ett lamm en hel dag?
Nu kanske ni undrar varför vi åker hela vägen till västerås när vi har ett djursjukhus närmare, men det beror på att min moster jobbar där. Hon har jobbat där väldigt länge, och på grund av henne vet vi att vi får den hjälp vi vill ha. Dessutom har vi varit där med flera djur tidigare, och alltid varit lika nöjda. Dom är väldigt duktiga där!
 
Dessutom är det alltid kul att träffa min moster. Mamma säger ofta att jag borde vara hennes barn, då vi är väldigt lika i sättet. Dessutom har jag sett bilder på henne när hon var i min ålder, och jag är väldigt lik henne till utseendet.
 
På grund av denna lilla resa blir det nog inte så många inlägg imorgon, får se hur pigg jag är och hur mycket jag hinner :)

En dag hos föräldrarna

Idag har ryggen skött sig rätt bra. Eller rättare sagt så är det nog mina nya smärtstillande tabletter som skött sig bra.
Satt uppe länge och kollade på tv, är en riktig kvällsmänniska. Uppenbarligen har lillen i magen ärvt det, för även han är väldigt pigg på kvällarna!
På grund av detta sov jag fram tills klockan nästan var 10 på förmiddagen. Minns inte när jag gjorde det senast..
Åt frukost, kollade lite på tv och sen åkte jag hem till mamma och pappa. Tog med mig min cykel, som behövde lite service. Pappa är väldigt duktig på att ta hand om cyklar och har dessutom intresset, så han fick ta sig en titt. Visst, mycket hade jag kunnat gjort själv, men det var bland annat en broms jag ville att han skulle ta en titt på.
 
Har inte kunnat pyssla med hästarna på länge, och eftersom ryggen kändes okej passade jag på idag. Tog med mig några borstar och gick ut i hagen för att borsta av dom lite vinterpäls. Framförallt Bullen ser ut som en björn på vintern, och ser riktigt hemsk ut när denna björnfäll börjar släppa på våren.
Bullen kan vara lite småtjurig när man pysslar med honom, men idag njöt han till fullo av behandlingen. Han är alltid så likgiltig när man jobbar med honom, men när man inte rider och grejar med honom på ett tag märker man verkligen hur ledsen och nere han blir.
Så han njöt nog både av uppmärksamheten från matte och att bli av med kliande vinterpäls. Han stod nöjt och åt sin mat med öronen ständigt pekande framåt. Min fina travhäst :)
 
Har dock fått dåligt samvete för att jag inte kunnat rida honom på så länge. Han var så fin i somras, musklad och vacker. Nu har han tappat sina muskler och ser ut som ett gammalt ök. Fast det är han inte ensam om, hans matte har också tappat sina muskler och känner sig i alla fall som ett gammalt ök..
Hovslagaren kommer i början på nästa månad, funderar på om jag ska sko honom igen då. Frågan är om jag kommer hinna rida mer då.. Blir ju både barn och fortsatt behandling så det är nog dumt att försöka hoppas på den punkten. Jag ska ju jämt försöka vara så positiv och obotlig tidsoptimist..
 
Förövrigt så har min fina travare nyligen fyllt 19 år, en herre i sina bästa år alltså!
 
 

Trångt i magen

Dags att visa magens storlek! Den växer mycket just nu, och jag känner mig väldigt osmidig eftersom jag är van vid att inte ha nåt annat än muskler där!
Det märks att det börjar bli trångt i magen nu, för han sparkar inte riktigt längre. Däremot tar han spjärn och trycker fötterna längs kanterna, vilket är en rätt obehaglig känsla! Igår bökade han runt riktigt ordentligt :)
 

Partypojkvän!

Kom i säng sent igår, eller rättare sagt i morse. Johnnie kom hem från kryssningen han varit på sen i fredags, och frågade snällt om han fick åka vidare på en 30-årsfest när dom kom hem till fastlandet igen. Jag, som måste vara världens bästa flickvän, tyckte självklart att han skulle åka och festa vidare. Snart kommer vi ha fullt upp, och jag vill att han kommer ut lite nu innan vi blir fast bland barn och behandlingar.
Dessutom vill inte jag hålla honom hemma bara för att jag har ont, är tung och osmidig! Jag tänker på samma sätt här som med träning, folk ska passa på medans dom fortfarande kan!
 
Medans Johnnie var på fest låg jag hemma och kollade på tv med en busig grabb i magen. Antingen gillade han verkligen ljudet från filmen "Godzilla", eller så var han bara allmänt pigg. När den filmen var slut hittade jag lite annat att kolla på och plötsligt kommer Johnnie hem.
Dom hade haft svårt att hitta skjuts, så det var därför det blivit sent. Jag tyckte att han kunde ringt/sms:at mig, men han trodde jag sov och ville inte väcka mig. Men jag försäkrade honom om att jag inte blir sur över att skjutsa om dom inte hittar någon annan, klart jag ställer upp! Är ju inte ofta det händer att någon ringer om skjuts, men när folk hör av sig och verkligen inte hittar skjuts ställer jag alltid upp. Vet själv hur jobbigt det är att inte hitta någon som kör..
 
Johnnie berättade att han nästan bara pratat om mig/vår situation både på kryssningen och festen. Till och med folk han inte hade en aning om vilka det var hade kommit fram och visat sitt stöd. Blev lite rörd över att höra det! Och många hade hälsat till mig. Tack :)
 
Johnnie hade i alla fall haft kul både på kryssningen och festen. Bra det, för nu kommer det bli ont om tid för nöjen ett tag framöver!
 
 
 

Förslag?

Nåt speciellt ni som följer bloggen vill att jag ska skriva om? Nåt ni vill veta eller vill ni se nån speciell bild på nåt?
Kom gärna med förslag, så blir det lättare för mig att uppdatera bloggen oftare och hålla den levande. Är ofta svårt att komma på vad jag ska skriva om..
Självklart får man vara anonym när man kommenterar om man vill det!
 

Längtar..

Jag är så otroligt sugen på att träna. Ryggen bråkar fortfarande, så jag kan inte ens gå promenader i det fina vädret..
Om jag inte snart får möjlighet att röra mig mer, kommer jag börja klättra på väggarna!
 
Har alltid tyckt att folk som inte tränar missar så otroligt mycket. Man håller sig friskare, starkare och mår så otroligt mycket bättre. Nu, när jag inte själv kan träna, kan jag nästan bli förbannad på alla som kan röra på sig men inte gör det. Dom vet inte hur bra dom har det som har en fungerande kropp, förrän den dagen dom inte har det längre.
 
Jag är så avundsjuk på alla som kan gå promenader, jogga, cykla, rida, gå till gymmet.. Nu när vårens varma och soliga dagar dyker upp allt oftare blir denna avundsjuka längtan ännu värre. Jag som blir så pigg och livsglad på våren känner mig verkligen som ett djur i en bur.
 
Längtar så förbannat tills allt detta är över. Inte i första hand för att det är skönt att bli av med sjukdomen, utan för att jag vill bli av med all smärta och alla begränsningar. För måste jag välja, lever jag hellre ett kort liv utan smärta och begränsningar, än ett långt liv som det är nu. Utan tvekan.
 
 
Bilden är tagen sommaren 2012, när jag fick in vanan att springa en sväng i ett spår jag passerar på hemvägen från jobbet. Kändes väldigt bra att avsluta dagen med att springa 3km efter jobbet, sen åka hem! De var tider de..

Terrängbil

Vilken tur att passaten är en riktig terrängbil :)
 
 
 

Solig dag!

Har sovit lite oroligt i natt. Ungefär två timmar efter att jag somnat vaknade jag hastigt av att en blandning av sur uppstötning och spya kom upp i halsen. Nyvaket sprang jag in på toan och spottade i handfatet och sköljde ur den hemska smaken ur munnen. Det kom liksom inget, det stannade i halsen. Men jag fick en jättekonstig smak i munnen av det. Mådde inte heller illa, så jag vet inte riktigt vad det var.
Drack lite blåbärssoppa och tog med mig en påse in i sovrummet, ifall att.
Men jag tror inte det var magsjuka, snarare nåt efter cellgifterna, eller kanske kroppen inte gillade den ökade dosen av morfintabletter? Får se vad som händer under dagen.
 
Johnnie är på kryssning och kommer hem senare idag. Tills dess tänkte jag röja upp lite här hemma, överraska honom! Gillar att övverraska folk på det viset, dvs hitta på nåt medans dom är bortresta. Bara snälla saker alltså, som att storstäda huset eller liknande.
Började städa igår genom att diska, dammsuga och tvätta. Får se hur mycket kroppen tillåter idag.
 
Vädret är underbart ute idag, så jag hoppas på att kunna pyssla lite i trädgården också. Snön är nästan helt borta och då är det hög tid att göra iordning trädgårdslandet. Får bli odling i pallkragar i år med, för vi kommer inte hinna fixa nåt ordentligt land(det var nämligen planen).
Förberedde lite inomhus häromdagen genom att börja förodla några frön.
 
Så nu är det inte bara den lille i magen som växer :)
 

Veckans sjukhusbesök!

Nu ska jag ta och berätta lite om veckans sjukhusbesök. Ryggen känns nämligen relativt okej för tillfället, så det är bäst att passa på med att skriva nya inlägg hit till bloggen!
 
I tisdags var jag och Johnnie in till sjukhuset för vad vi trodde var 3 olika bokade tider. Istället visade det sig vara 4, inte lätt att hålla reda på allt..
Vi började besöket på kvinnokliniken med ett ultraljud. Lillen mår så bra så, och växer precis som han ska. För ca 3 veckor sen vägde han ca 850g, så jag tippade på ett kg denna gång. Men nej, 1,4kg! Känns jättebra, ju större desto bättre eftersom han snart ska ut.
 
Sen bytte vi bara rum, dags för ett vanligt barnmorskebesök. Urinprov, blodprov, mäta magen osv.. Lite mycket socker i urinen, vilket kunde tyda på någon form av obalans i kroppen. Lämnade nytt prov idag men det såg bra ut. Järnvärderna har alltid varit bra, men pendlar lite. Första tabletterna jag fick gav mig hemsk halsbränna, men fick tips om nya som verkar funka bättre. Ingen halsbränna i alla fall!
 
Promenad genom sjukhuset, för nästa besök var i andra änden. Vi börjar känna igen oss allt mer och hittar allt bättre. I början kände jag mig som en liten lappråtta som letade efter den där ostbiten i andra änden labyrinten!
Läkarbesök angående cellgiftsbehandlingen. Samma förvirrade och jobbiga läkare denna gång med.. Har gillat alla människor jag mött på hittills, men denna läkaren har jag svårt för!
Gick igenom lite allt möjligt, men kom inte fram till något nytt. Dom ville dock flytta cellgiftsbehandlingen från onsdag denna vecka till idag. Anledningen var att läkarna skulle ha ett möte om mig, och ville hinna ha det innan behandlingen.
Johnnie skulle bort idag, så min pappa hoppade in som sällskap. Skönt att ha någon som kör bilen också!
 
Sista besöket på tisdagen var magnetröntgen. Hade hunnit blivit bra trött vid det laget, så jag halvsov mig igenom halvtimmen man låg i "röret". Ingen stress och oro här inte!
..................................................................................................................................
 
Nu en kort sammanfattning över dagen, har blivit ett långt inlägg redan nu..
 
Pappa och jag åkte in, jag visades till mitt rum och Mumman(min härliga sköterska med udda namn) förklarade allt lite extra noga så pappa skulle veta vad hon gjorde med hans dotter. Han har ju aldrig varit med tidigare.
 
På grund av ryggvärk har jag endast sovit ca 2-3 timmar i natt så jag sov mig igenom behandlingen. Även pappa somnade en stund. Den droppåse som orsakade förra gångens reaktion då jag fick andnöd och såg stjärnor hoppades över, den var inte jätteviktig då den "bara" var till för att skydda kroppen lite från cellgifterna. Men enligt Mumman gick det bra att hoppa över den.
Allt gick jättebra och efter ca 6 timmar var vi klara. Gick igenom hur jag ska ändra bland mina tabletter för att förhoppningsvis bli bättre i ryggen, och vi fick veta resultatet från tisdagens röntgen.
Från att tumören var ca 6-7cm i diameter från början, har den nu minskat till ca 3 cm(efter 2 behandlingar). Jättebra!
 
En av mina läkare kom även och pratade lite om hur dom tänkt sig närmaste tiden. Planen att utföra kejsarsnittet i mitten av maj finns kvar. Hon skulle även komma upp hur det blir med amning, om det kommer kunna gå eller inte.
 
När vi skulle gå kom Mumman fram och kramade mig ordentligt, var ju troligen sista gången jag fick cellgifter. Jag skulle hälsa så mycket till Johnnie och när den lille är ute skulle hon försöka komma över till vår avdelning vi kommer vara inlagda och hälsa på. Kul när sköterskorna visar så mycket intresse! Kommer sakna henne, hon är min favoritsköterska :)
 
Nu är jag helt slutkörd, och ska försöka gå och lägga mig relativt tidigt! Hoppas verkligen på att den nya tablettmängden hjälper, så jag slipper ryggvärken och kan röra lite på mig!

Dålig på att uppdatera..

Ursäkta att jag inte uppdaterat nåt denna vecka, men ryggen är verkligen hemsk. Kan inte sitta vid datorn ens, utan ligger mest på soffan och kollar på tv.
Har tänkt skriva att litet kort inlägg om att jag mår bra(förutom ryggen) men jag har inte kunnat. Vet att en del blir oroliga om det är tyst från mig några dagar nämligen.
 
Men räknar man bort ryggen så är det bara bra med mig! Känns dock väldigt jobbigt att sitta inomhus och kolla ut genom fönstret där våren kommer med stormsteg. När vädret varit okej har jag vaggat ut och satt mig i en solstol i trädgården, för att få lite frisk luft och sol.
 
Jag och Johnnie var in till sjukhuset i tisdags då vi hade 4 besök inbokade. Vi trodde att det bara var 3, men det visade sig att dom tryckt in ett extra besök när vi ändå var där. Så nästan hela tisdagen spenderades inne på sjukan.
Passade då på att fråga om ryggvärken, eller rättare sagt mina tabletter. Dom funkar inte bra nu, så jag misstänker att kroppen kanske vant sig vid intaget. Frågade om jag kunde möblera om bland tabletterna på något sätt, och läkaren tyckte att jag skulle öka dosen lite och se hur det går.
Än så länge har det inte hjälpt så bra, men på fredag ska vi in till sjukhuset igen och då ska jag redovisa mitt tablettintag och om det blivit bättre. Annars får vi helt enkelt hitta en annan lösning.
 
Jag ska berätta med om tisdagens besök på sjukhuset, men jag tar det i nästa inlägg. Måste lägga mig ner en sväng och vila ryggen lite. Men ska försöka återkomma igen under dagen :)
 
Förresten! Ska bara tillägga att varken jag eller läkarna tror att ryggvärken beror på tumören(som förra gången), utan troligen är det helt enkelt den växande magen som drar i den redan försvagade ryggen. Bara så ni vet!

Ryggvärk

Ryggen är inte alls bra för tillfället, och tabletterna tar inte alls som förr. Kan inte förstå vad som hände.. Ryggen hade ju blivit riktigt bra, men ändå svag eftersom jag inte kan träna och röra på mig som vanligt. Åt nästan inga tabletter alls, och kunde gå lite lätta promenader och träna korta, enkla pass.
Sen, för några dagar sen, vände det tvärt och började göra ondare igen. Tog några extra tabletter, vilket jag gör om jag känner av ryggen lite. Extra tabletter, mindre träning och mer vila.
Detta hjälper inte, utan det blir snarare värre av vilan. Tabletterna tar som sagt inte och lite enkel träning är det enda som lindrar för tillfället, antagligen på grund av att blodcirkulationen ökar i ryggen.
Dock känns det lite fel att försöka träna när ryggen känns såhär, samtidigt så verkar ju inget annat hjälpa..
 
Nu på morgonen tog jag en maxdos med tabletter(självklart efter ordinationen jag fått från min läkare, inget eget påhitt) och hoppas på lindring. Funkar inte de får jag helt enkelt stå ut tills på tisdag då jag ändå ska träffa mina läkare.
Självklart har tanken slagit mig att det kan vara tumören, eftersom det är samma typ av smärta och det sitter på samma ställe som då. Samtidigt vore det konstigt om det tagit en sådan tvärvändning efter att ha sett så positivt ut. Jag går inte och stressar upp mig med denna tanke i huvudet, tror mest att det är magen som drar i min redan svaga rygg. Ska som sagt på röntgen nästa vecka, ska bli skönt att få bekräftat hur läget ser ut precis nu.
 
Längtar tills kejsarsnittet är över, så att min kropp får en chans att läka och bli som förr. Visst, den blir aldrig exakt som förr, men såhär svag har den aldrig varit.. Det är inte helt lätt att vara svag på grund av behandling och smärta samtidigt som magen växer och lägger en ny tyngd på kroppen. Det är under graviditet man måste ha muskler för att orka bära upp det lilla livet.
Dessutom längtar jag tills jag får se den lille grabben som sprattlar i magen hela tiden. Tror dock att det börjar bli trångt nu där inne, för han sparkar inte riktigt på samma sätt längre. Numera bökar han omkring mer ordentligt, trycker och "möblerar om".
På tisdag blir det ultraljud, ska kolla hur han växt så att vi kan börja fundera över när han är redo att komma ut. Han borde väga ett kg nu, så det närmar sig. Själv har jag inte gått upp speciellt mycket än, några kilon bara.
 
Det är varmt ute i dag, ska försöka komma ut lite. Några bekanta ska troligen komma över och fika idag också, fyller ju år imorgon men då jobbar folk. Blir inget speciellt firande i år, orkar tyvärr inte. Kanske kan vi ta något roligare firande i sommar istället, när allt förhoppningsvis börjar lugna sig. Vi får se.

Besök :)

Idag var min kompis Camilla över en sväng. Vi satt och pratade om allt möjligt, åt pizza och tog det lugnt. Kul att hon hade möjlighet att komma förbi, för det är inte ofta vi ses!
Vi har pratat länge om att ses, och bestämde oss för att ta det nu innan "det värsta" drar igång..Då syftar jag på kejsarsnittet, strålning m.m. Detkänns ju trots allt som om detta är lugnet före stormen.
 
Fick en present också, ett paket innehållande duschtvål, lotion, massageolja och ansiktsmasker. Nu har jag duschat och använt några av dessa grejer, doftar underbart! Får tigga lite hos Johnnie så kanske han kan massera mig lite sen :)
Kan behöva lite massage, för ryggen är verkligen inte bra.. Tabletterna verkar inte ta som dom ska, så jag får nog stå ut tills nästa vecka när jag ska få träffa mina läkare. Hoppas verkligen att det är graviditeten som spökar den här gången, så inte den där förbaskade tumören bestämt sig för att jävlas igen..
Har försökt vila för att lindra ryggvärken, men det blir nästan värre när jag gör det. Känns bättre när jag rör på mig, frågan är om det bara känns bra för stunden då? För är det graviditeten bör ju det hjälpa mer att vila..
 
Nä, nu har jag inte så mycket mer att skriva. Dessutom börjar det bli dags för min dagliga spruta och kvällstabletterna. Återkommer eventuellt senare ikväll..Om jag kommer på något att skriva!
 

Städning och förberedelser

Städning pågår här hemma. Tvättmaskinen jobbar för fullt, en diskbalja är avklarad, dammsugaren har svept en vända över golvet och jag har suttit på golvet och sorterat ren tvätt.
 
Har inhandlat lådor till att förvara lillens kläder i, så jag satt ett bra tag och sorterade, vek och placerade kläderna i rätt lådor.Vi har verkligen fått massor av kläder, så det är inte mycket vi kommer behöva köpa på ett bra tag. Johnnies bror har dessutom fått tvillinggrabbar, så vi har fått en del minikläder. Våran lilla plutt kommer inte vara stor när han kommer ut ifall kejsarsnittet blir i maj, så jag har sorterat ut minikläderna och lagt dom på en egen plats.
 
 
Om brorsan har tid i helgen ska han hjälpa mig flytta en hylla som står kvar hemma hos mamma och pappa. Den ska stå i vårat sovrum och i den ska lådorna med kläder vara är planen. Sängen den lille ska ha står ju i sovrummet, så det känns som en bra idé att även hans kläder förvaras där.
 
Sängen gjorde jag iordning häromdagen. Madrass och sånt är på plats, men inga sängkläder än så länge. Han kommer inte förran om tidigast en månad, sen blir han med all säkerhet kvar på sjukhuset ett tag. Alltså har jag ingen brådska för tillfället..
Känner mig verkligen som en djurmamma som håller på och bygger bo när jag går och pysslar med lillens kläder och säng
 

God morgon!

Efter lite smärtstillande tabletter och mycket vila kunde jag krypa ner i sängen utan ryggvärk igår. Jag har inte känt mycket smärta i mina dagar innan allt detta drog igång, trots sparkar från sura nötkreatur och liknande. Men en sak har jag märkt nu bland all smärta jag känt på senaste tiden: Känslan när tabletterna börjar ta och den hemska smärtan börjar lugna sig och tillslut försvinna är nåt av det underbaraste som finns! Ibland har det varit så skönt att man nästan undrar om man hamnat i himmelen..
Nu undrar ni nog vad jag äter för knark, men så starka tabletter har jag inte. Visst, morfintabletterna är nog rätt starka, men det är panodil jag äter på dagarna när värken vanligtvis infinner sig.
 
Har sovit som en stock hela natten, men det spelar ingen roll vilken tid jag lägger mig för jag vaknar lika tidigt ändå. Sånt är livet när man går hemma sjukskriven och inte gör av med nån energi.
 
Nu kurrar det i magen, så frukost bör letas upp snarast! Annars blir lill-grabben i magen sur då det kommer eka tomt på mat i navelsträngen :) Bör tillägga att jag också blir sur, en hungrig mage är ett säkert sätt att få mig grinig!
 
Återkommer efter frukost om jag kommer på nåt jag kan skriva om..

Mitt gamla jobb

Idag åkte jag till mitt gamla jobb för att fördriva tiden lite. Deras nya anställda har kommit nu, och kämpar för fullt med att lära sig jobbet. Får hoppas att han är lika duktig som han verkar, för då har dom verkligen skaffat sig en bra anställd! Vårbruket börjar snart, så förhoppningsvis ska han vara självgående vid det laget.
 
Jag kom dit under mjölkningen, och gick till mjölkstallet för att hälsa på chefens pappa och den nya killen. När vi stod där och pratade kliade det verkligen i fingrarna på mig. Vill mjölka!
Ska bli skönt när allt detta är över och jag kan börja jobba igen, varesig det blir på en gård eller nåt annat.
 
 
Fick väldigt ont i ryggen under besöket, så jag har legat på soffan sen jag kom hem. Nu har äntligen tabletterna börjat ta, så smärtan börjar sakta men säkert försvinna. Var helt klart värsta ryggvärken jag haft på länge, så det var nog lite väl krävande att både sitta i bilen lång tid och vara uppe och gå flera timmar.
Imorgon blir det därför en lugn dag för mig, så ryggen får vila ordentligt!

Leriga tassar

Kan inte påstå att bilen var ren innan, men efter att den stått parkerad hos mamma och pappa några timmar var den ännu lerigare. Var nämligen ett litet nyfiket djur som undersökt den nya bilen på gården, utan att torka av dom små tassarna innan..
 
 
Kan tillägga att det var långa leriga halkmärken över framrutan också..

Lugnet före stormen

Resten av den här veckan kommer vara lugn för min del, både bra och dåligt. Skönt att ha nåt att göra, att fördriva tiden med. Men samtidigt känns det bra att inte ha några måsten, eftersom trötthet och smärta i ryggen kan komma fort. Ryggen är helt klart sämre igen, men den här gången(hoppas jag!) beror det på den växande magen som drar tyngden framåt. Jag har en svag rygg sen tidigare, så att jag skulle känna av ryggen när magen börjar bli stor är nåt jag hela tiden varit beredd på.
 
Nästa vecka blir det desto mer:
Måndag - Blodprov på vårdcentralen
Tisdag - Barnmorskebesök, Läkarbesök och Röntgen på sjukhuset
Onsdag - Cellgifter på Sjukhuset
Torsdag och fredag är inget inbokat.
 
Nästa vecka är det alltså min tredje cellgiftsbehandling. Några fler behandlingar är i nuläget inte inbokade, så vi får se vad nästa steg blir. Beror på hur tumören ser ut och har reagerat på gifterna. Ska bli spännande att snart få kliva in i nästa kapitel i behandlingen! Skönt att känna att det går framåt.

Lugnet före stormen

Resten av den här veckan kommer vara lugn för min del, både bra och dåligt. Skönt att ha nåt att göra, att fördriva tiden med. Men samtidigt känns det bra att inte ha några måsten, eftersom trötthet och smärta i ryggen kan komma fort. Ryggen är helt klart sämre igen, men den här gången(hoppas jag!) beror det på den växande magen som drar tyngden framåt. Jag har en svag rygg sen tidigare, så att jag skulle känna av ryggen när magen börjar bli stor är nåt jag hela tiden varit beredd på.
 
Nästa vecka blir det desto mer:
Måndag - Blodprov på vårdcentralen
Tisdag - Barnmorskebesök, Läkarbesök och Röntgen på sjukhuset
Onsdag - Cellgifter på Sjukhuset
Torsdag och fredag är inget inbokat.
 
Nästa vecka är det alltså min tredje cellgiftsbehandling. Några fler behandlingar är i nuläget inte inbokade, så vi får se vad nästa steg blir. Beror på hur tumören ser ut och har reagerat på gifterna. Ska bli spännande att snart få kliva in i nästa kapitel i behandlingen! Skönt att känna att det går framåt.

Min frisyr

Fick frågan om bilden jag hade med i gårdagens inlägg var gammal eller om jag hade min peruk. Tog bilden igår, så det är min peruk jag pryder huvudet med :)
Jag gillar den, men den är något svårare att få till en bra frisyr med än mitt vanliga hår. Men när man väl fått till det tycker jag att den är jättefin! Peruken är både tjockare och längre än mitt naturliga
 

Föräldragrupp

Idag har jag och Johnnie träffat/deltagit i en föräldragrupp. En föräldragrupp är en grupp blivande föräldrar som samlas ihop med hjälp av barnmorskemottagningen vi alla går på. Träffen är till för att man ska knyta nya kontakter, träffa folk i samma situation och bolla frågor och funderingar.
En barnmorska sitter med och informerar lite om det vi alla står inför, föräldraskapet.
 
Meningen är att alla ska diskutera, inte bara att barnmorskan ska prata. Dock var folk blyga och det var nog jag som pratade mest. Tycker att det blir så jobbigt när ingen säger nåt, så jag pratade på och försökte få igång dom andra(och föregå som ett gott exempel). Tillslut var det i alla fall även två tjejer till som pratade, så lite snack blev det ändå.
Vi fick även presentera oss, och då valde jag att dela med mig av min och Johnnies situation. Fick mycket beröm av barnmorskan på grund av detta, hon tyckte vi var starka som vågade dela med oss. Men allt blir så mycket enklare om folk vet, och jag är knappast ensam om att drabbas av nåt sånt här.
 
Nästa gång föräldragruppen ska ses kan inte vi delta, för det är dags för cellgiftsbehandling nr 3 då.
 

Dagens stadsbesök

Idag åkte jag först till vårdcentralen för att lämna veckans blodprov. Dessvärre gick det inte någe bra att pricka blodådern i första armen, så hon fick sticka i den andra också. Jippi..
Dom har stuckit så mycket i armarna nu att det finns ärrbildningar, och då är det svårare att hitta rätt.
 
När det var klart åkte jag och mamma in till stan. Hon skulle till IKEA, och jag hade några småsaker jag ville ta en titt på igen så jag hängde gärna med. Dessutom har jag inget bättre för mig, så jag följde gärna med som sällskap av den anledningen.
Köpte några småsaker, men inget speciellt. Det är kul att handla med mamma också, för vi har väldigt roligt ihop. Hon skulle ha några hyllor, så när dom paketen var lastade på en vagn satte jag mig uppepå med min vanliga kundvagn framför mig. Så mamma fick knuffa både sin och min vagn, med mig mitt i smeten :) Det var som när vi barn var små och åkte tåg med pulkorna, dvs höll i varandras pulkor så att alla åkte tillsammans.
Jag och mamma skrattade så att vi kved..
 
Nu är jag hemma igen och är rätt trött efter dagen. Kommer nog sova gott i natt!
 
Imorgon ska jag och Johnnie delta i en sån där föräldragrupp. Frågan är dock om vi kan lära oss så mycket, eftersom den här graviditeten är lite av ett specialfall. Men vi ska i alla fall gå den här första gången och se om det är nåt för oss.
 
Nu ska jag lägga mig här i soffan, kolla på tv och ta det lugnt. Den lilla i magen lever rövare i vanlig ordning, så han kommer nog inte göra som mor sin. Snarare raka motsatsen..

Spruta

Tänkte skriva ett litet inlägg om sprutan jag tar varje kväll.
 
Jag tar den dagligen för att jag har en förhöjd risk att drabbas av blodpropp. Dels för att jag är gravid, men framförallt eftersom jag på grund av sjukdomen inte kan röra så mycket på mig som vanligt. Vore ju just snyggt om man drabbades av det som pricken över i:et..
 
 
 I början, när dom började ge mig sprutan på sjukhuset, fick jag den i låret. Det gjorde både ont och jag fick blåmärken. Sen berättade en sköterska att det var bättre att ta den ungefär där kärlekshandtagen sitter då det finns lite mer fett där. Dock har inte jag mycket att ta i där heller, då jag är så smal, men det funkar mycket bättre.
Vanligtvis tar man tydligen sprutan i magen, men det går inte nu när jag är gravid.
När jag tar sprutan känner jag efter höftbenet och tar en liten bit snett nedanför. Någonstans mellan min tumme och pekfingret.
Nyper tag i huden och tar sprutan där. Ibland känns det lite, men då nyper jag bara lite hårdare så att jag lurar mig själv lite, och känner det istället för sprutan.
 
Innan jag tar sprutan får jag knacka den lite mot diskbänken för att kunna få ut luftbubblorna som finns i. Sen är det klart att spruta!
 
När jag är klar nyper jag av själva nålen i en sorts sax jag fick med när jag hämtade ut sprutorna. Man trycker in nålen i ett hål, och nyper ihop saxen. Nålen blir kvar i saxen och resten av sprutan slängs i soporna. När jag är klar lämnar jag in saxen till apoteket igen.
 
 

Ikea

Efter dagens besök på sjukhuset åkte jag och Johnnie till IKEA för att handla lite smått och gott. Mest grejer till den lilla grabben.
Vi behövde en madrass till hans säng, plus lite sängkläder, täcke, kudde osv. Vi har fått lite sängkläder och sånt, men det är bra att ha lite reservgrejer. Ifall han är en liten kille som spyr mycket eller liknande.
 
Även någon form av förvaring till hans kläder och grejer, men en hylla som föll mig i smaken hittade jag inte. Tänkte mig en hylla med några lådor i, det räcker. Eller möjligtvis någon form av byrå. Mamma ska troligen in dit imorgon, så jag kanske hänger med och tar mig en titt igen. Annars hittade jag allt jag ville ha idag.
 
 
Detta är första gången vi köper nåt till den lille, vi har nämligen inte vågat tidigare på grund av alla problem. Nu kommer han ut om ca en månad, och då känns det som att vi kan sätta igång med dom inköp vi behöver göra.
 
Vi har som sagt fått en hel del kläder, så vi behöver inte köpa mycket sånt. Johnnies syster och hans brors tjej var på någon loppis/klädbytardag och köpte underbara kläder som dom gav till oss. Det märks att dom hade framförallt mig i åtanke när dom handlade. Motiv med får, kor och mumintroll är helt min stil, och helt klart nåt jag vill klä min lille grabb i :)
 

Äggstock

Idag har jag och Johnnie varit in till sjukhuset för ett möte med en läkare angående min äggstock.
 
Vet inte om jag skrivit nåt om det här, men det är så att i samband med kejsarsnittet kommer man även operera ut ena äggstocken som sen ska frysas ned i flytande kväve. Anledningen är att strålningen kommer slå ut äggstockarna så gott som helt, så att jag opererar ut den är helt enkelt för att ha en chans att få igång "systemet" igen.
I värsta fall hamnar jag nämligen i klimakteriet, vilket känns tråkigt i min unga ålder. Framförallt av den enkla anledningen att jag då inte kommer kunna få flera barn.
 
Det hela kommer gå till så att äggstocken fryses ned, och efter avslutad behandling kommer man kolla hur det står till med den kvarvarande äggstocken. Är den sliten och ur funktion tinar man den utplockade och med hjälp av "reservdelar" från den, lagar man den som sitter kvar inne i mig.
Jag trodde att man helt enkelt satte in den igen, men så var det inte. Den som plockas ut funkar som en reservdelsäggstock för att göra den befintliga "körduglig" igen.
 
Chansen att bli gravid igen låg på ca 35-40% per inplanterat ägg, det är nämligen så att det är konstbefruktning som gäller sen. Och just nu finns det endast 28 barn i världen som kommit till på detta sätt. Var dock väldigt luddigt hur många som försökt få barn men inte lyckats. Läkaren berättade att dom självklart inte kunde garantera att det gick att få till en ny graviditet, men chansen finns.
Jag räknar inte med att chanserna är så goda, men självklart känns det bra att det KAN gå. Och vill vi, kommer vi göra ett försök. Men det är ett projekt vi inte kommer fundera så mycket över nu, en sak i taget!
 
Är glad att det ligger en frisk grabb i min mage nu, så jag är relativt garanterad ett barn i alla fall. Vågar inte skriva att jag är garanterad en, för mycket kan hända, och jag vill absolut inte ropa hej innan jag är över bäcken!
 
Nu tror jag att jag fått med den viktigaste informationen vi fått idag. Men har ni frågor är ni som sagt välkomna att höra av er här eller på facebook. Eller ja, ni kan även skriva till min mail om ni vill.  Adressen till den är: [email protected]
 
Jag svarar gärna på era frågor, det är ju trots allt mycket för att informera omvärlden som jag är öppen med allt detta. Inga frågor är för privata eller jobbiga!
 
 

Buse

Eftersom jag aldrig varit gravid förr, vet inte jag hur mycket en bebis sprattlar i magen i genomsnitt. Har hört att det är otroligt olika för olika barn.
 
Men den här lilla jag har i magen är i alla fall en riktig buse! Trots cellgifter och smärtor/trötthet hos mor hans lever han om hela tiden. Det var lugnt någon vecka, men annars har det busats regelbundet varje dag sen jag började känna hans sparkar.
Dessutom började jag tydligen känna sparkarna tidigare än "normalt" hos förstföderskor.
 
Han måste ha ärvt min överskottsenergi, så som han busar. Ska bli intressant att se när han kommer ut, om ca en månad. Kul att se vad han ärvt från mig, och vad han fått från Johnnie!
Johnnie säger att han lär bli en bra åkare om han ärvt min överskottsenergi, hans envishet och bådas lust att jobba(och vara våra jobb trogna). Men vem har sagt att han blir en åkare? Han kanske blir djurintresserad, som mor sin..
 
 
 
Kan även tillägga att den lilla sparkar för fullt i magen nu under tiden jag skriver detta inlägg..När sover han egentligen!? Han måste göra det på natten när jag sover, för nästan hela dagarna busas det!
 
Trots att han emellanåt roar sig med att sparka på min urinblåsa är jag glad över att han är livlig. Med alla dessa problem jag haft/har är det skönt att känna att han är pigg i alla fall.

Lammungar

Idag har jag gullat med ett gäng underbara små lammungar hemma hos mamma och pappa. Dom har lite problem med några lamm och tackor just nu, så vi pysslade en hel del nere i lösdriften.
En tacka har troligen juverinflammation, vilket innebär att mjölken ofta blir sämre. Och en annan tacka har fått två lamm men har bara en fungerande juverdel, vilket gör att det blir svårt för båda att få tillräckligt med mjölk.
 
Jag har erbjudit mig att hjälpa till om det behövs, eftersom både mamma och pappa jobbar en hel del. Dessutom sköter dom mina hästar väldigt mycket just nu när jag är sjuk och svag i kroppen.
 
 
Min kamera på mobilen är verkligen inte bra, men att bilderna visar härliga små lamm ser man i alla fall!

Byggt stängsel

Idag åkte jag som planerat hem till mamma och pappa för att göra iordning den nya hästhagen. Pappa hjälpte mig och mamma, så det hela gick väldigt fort. Vi skulle bara sätta upp en ny tråd på det befintliga stängslet, men det var inte helt lätt då man fick ta sig fram i djup snö...
 
Jag var helt slut efteråt, men det var värt de. Min unghäst och hennes hagkompis blev väldigt glada! Men eftersom jag blev så trött har jag inte fått nåt mer gjort idag, har bara legat på soffan. Men jag har i alla fall varit ute i friska luften flera timmar idag, och fått röra ordentligt på mig.
 

Sömn

En stor nackdel med att inte göra så mycket ansträngande om dagarna är att jag knappt behöver någon sömn. Då blir det helt enkelt mer tid för mig att sitta och ha tråkigt på..
Igår gick jag och la mig ca kl ett på natten(okej då, imorse) och trots det vaknar jag vid 7-tiden, pigg som en mört. I vanliga fall hade jag lätt kunnat sova några timmar till..
 
Idag ska jag och mamma sätta upp den där stängseltråden, annars är inget inbokat. Vi har fått en massa lamm också, så självklart ska jag kela lite med dom när jag ändå är där.
 
Äh, har inget att skriva just nu. Återkommer..

Arg lapp

Den här bilden cirkulerar på facebook just nu. Förstår verkligen hennes vrede, att de ska vara så jäkla svårt att plocka upp efter hunden om man bor i städer och samhällen!
 
 
 Snacka om att hon var arg när hon satte sig vid datorn och skrev den lappen..
 

Jobbig dag

Känner fortfarande av ryggen lite, så jag har tagit det lugnt hela eftermiddagen. Eller ja, förutom städningen har jag tagit det lugnt. Har diskat, tvättat och dammsugit så att jag ska hålla efter smutsen lite. Har alltid haft problem att klämma in städningen i mitt fullspäckade schema tidigare, men nu har jag märkt tjusningen med att städa lite varje dag. Då behöver man inte storstäda varje gång!
Och nåt måste jag ju sysselsätta mig med om dagarna, nu när jag bara går hemma..
 
Igår hade jag en riktigt jobbig eftermiddag. Anledningen var helt enkelt att jag inte har nåt att göra vilket gör mig galen. Är man van vid att jämt vara i farten och alltid ha 10 saker att göra är detta verkligen raka motsatsen. Jag saknar mitt jobb, att kunna träna ordentligt och att rida flera gånger i veckan.
Fällde många tårar innan Johnnie kom hem och tröstade. Han löste situationen genom att göra som man gör med barn. Han sysselsatte mig så att jag helt enkelt glömde att vara ledsen och nere.
Vi flyttade om lite i sovrummet och började förbereda inför den kommande medlemmen. Efter det var jag glad igen, och kvällen blev fri från tårar och upprörda känslor.
Var längesen nu som jag mådde dåligt, så jag var inte förvånad över att få en jobbig dag. Man kan inte vara glad och uppåt jämt!
 
Idag är allt bra(så bra det kan vara) och jag har gjort några vettiga saker i alla fall. Imorgon ska jag hem till mamma och pappa och sätta upp en tråd till i en av hagarna. Där ska sen min unghäst och hennes kompis släppas. Dom behöver en stor hage att busa i nu, för dom har haft en rätt liten fålla under vintern.
 
Nu ska jag laga lite mat, återkommer senare ikväll eller imorgon med nya inlägg!
 

Årets första cykeltur

Årets första cykeltur avklarad. Skönt att få komma ut och verkligen trigga upp pulsen ordentligt! Tog inte i för kung och fosterland, men kände ändå mjölksyran i låren och svettades lite. Jag är så otroligt otränad för tillfället..
 
 
Det blåser kallt idag, så jag frös lite under cykelturen. Framförallt öronen brukar bli kalla, hur jag än gör.. Får försöka klä på mig lite mer nästa gång.
Dessutom hade jag inte riktigt rätt byxor för att cykla, dom klämde åt lite väl mycket över magen. Är inte van vid att vara tjock om magen, så jag tänker inte riktigt så långt! Mjukisbyxor blir det nästa tur!

Fredag

Förut älskade jag soliga fredagar på våren, bättre start på helgen kunde man inte få! Nu tycker jag snarare att det är jobbigt. Jag vill inget hellre än vara ute, men det finns inte så mycket att göra för mig. Önskar att Bullen vore skodd så att jag kunde vara ute och rida någon timme varje dag, eller att jag var lite bättre och starkare i ryggen så att jag kunde gå promenader i flera timmar.
Ryggen är lite sämre, så jag får ta det lite lugnt några dagar. För långa promenader kanske, eller så är det helt enkelt en sån dag. Jag som var så glad över att kunna vara ute och gå..
 
Fick en saftig träningsvärk i vaderna efter dom senaste dagarnas promenader, kanske är det samma med ryggen. Kroppen, framförallt ryggen, är mycket svagare nu än förr, så det kommer ta ett tag innan jag byggt upp styrkan i den igen. Men jag jobbar på det, sakta men säkert!
Jag träffar ingen sjukgymnast för tillfället, utan lägger upp träningen efter dagsformen. Känns det bra så gör jag lite mer styrkeövningar och går lite längre promenader, men känns det sådär blir det lugnare.
Bättre att göra så än att nån annan ska lägga upp ett program åt mig när dagsformen ändå varierar så mycket.
 
Idag planerar jag att göra i ordning cykeln. Nu har vägarna blivit så pass fina att jag kan börja cykla utan att riskera att halka omkull. Det är lite lindrigare för ryggen också. Har cyklat en del på motionscykeln inomhus, men när solen skiner såhär vill jag ju vara ute!

Långa promenader

Vilket underbart väder det är ute! Soligt och jättevarmt, härligt med lite ordentlig vår.
 
På förmiddagen åkte jag till vårdcentralen för att lämna ett blodprov, och på hemvägen stannade jag till hos en kompis. Vi gick en lång promenad i solen och pratade om allt möjligt.
 
Var ute och gick två gånger igår, skönt att ha nåt att fördriva tiden med! Sammanlagt gick jag nog närmare en mil, men sen på kvällen var jag bra trött i ryggen. Dessutom har jag fått träningsvärk i benen idag, så det märks att man inte rör så mycket på sig som förr.
Nu saknar jag verkligen mitt jobb. Det är underbart att jobba när solen skiner och våren är påväg!
 
Just nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på.. Vill vara ute, men vet inte vad jag ska hitta på. Såna här problem hade man aldrig förr!
 
Inga besök på sjukhuset den här veckan heller, så jag har inga såna tider att passa. Jag blir tokig..
 

Frukost

Har precis ätit frukost och kollar på programmet "Efter tio". Ju mer jag kollar på tv om dagarna, desto vettigare program blir det. Förut, när jag bara kollade någon timme per dag, ville jag ha nåt väldigt lättsmält. Men nu kollar jag allt mer på "vettigare" saker, som nyhetsmorgon och nyheter. Lessnar så fort på enklare program..
 
Blev en väldigt lätt frukost idag. Lite yoghurt med müsli, ett halvt glas juice och en apelsin.
 
Tidigare hade jag ALDRIG klarat mig på en så lätt frukost, men nu när jag inte gör av med så mycket energi behöver jag inte mer. Dessutom börjar det bli trångt i magen, så jag får inte plats med så mycket!
Förut åt jag en ordentlig tallrik med fil/yoghurt och müsli/flingor, ca 2 knäckemackor med ost och frukt. Det klarade jag mig på fram till lunch, om jag åt nåt litet mellanmål påväg till jobbet.
 
Idag känner jag mig pigg, och strax ska jag gå en promenad i solen. Tänkte försöka städa lite här inne också, men det får bli senare på dagen. Vill försöka vara ute nu när det är så fint väder..
 
 

Tråkig dag

Idag har jag varit riktigt rastlös. Trots att jag gick upp sent har jag haft jättesvårt att få dagen att gå...
 
Jag har varit ute på en ca 2 km lång promenad, men längre än så kunde jag inte gå för mig rygg. Annars hade jag gärna gått flera timmar i det fina vädret, men just nu måste jag acceptera mina begränsningar.
 
Sen åkte jag hem till mamma och pappa för att rida Bullen en sväng. Han blev så glad när han förstod att han var den utvalda i dag! Dessvärre gick vi bara en liten, lugn sväng, för hans oskodda hovar verkade lite ömma. Har låtit hästarna gå barfota nu när jag rider så lite, kostar ju trots allt en hel del att låta sko dom..
 
 
Nä, har knappt ro att sitta här och skriva idag. Får hoppas på en bättre dag imorgon!

RSS 2.0