Söndag, redan..

Hade gärna velat ha en dag till ledigt, för det var mkt jag tänkt göra i helgen som inte hanns med.

Igår var hela dagen helt fullbokad, men idag var egentligen inget planerat. trots det försvann dagen fort. Promenader med hunden(vi har skaffat hund igen, berättar sen), besök i stan för att köpa ny gräsklippare, klippa gräset här i trädgården(som mest liknat en äng redo för skörd den senaste tiden) och folk som kommit på besök.

Kan berätta lite snabbt om nya hunden:
Johnnies arbetskompis hade en 5:årig jakthund som blivit sparkad av en älg och numera vägrade jaga. otroligt väluppfostrad men han kunde inte ha kvar den då han bara hade hundarna till jakt, inte som sällskap. Johnnie har velat ha hund igen och denhär verkade perfekt för oss.
Hämtade den igårkväll och har den nu på prov en tid. än så länge går allt bra :)

Imorgon tänkte jag försöka hinna rida lite innan jobbet. Annars händer det nog inget värt att skriva..

Avslutar inlägget med en sommarbild :)


Ko på semester :)

Nu ska jag sova. Tjao!

Fästingar, solbränna och kor på bete= sommar!

Nu var det bra längesen jag skrev. Har haft så fullt upp att jag inte haft tid att ens sitta vid datorn en liten stund, ännu mindre skriva blogginlägg.. Men idag jobbar jag både förmiddag och eftermiddag och tänkte klottra ner lite smått och gott innan det är dags att fortsätta jobba.

Först och främst tänkte jag berätta om en liten olycka som inträffade i stan igår kväll:
Timmerbil välte vid rondell


Släpet till en timmerbil välte strax efter klockan 18 på Bärbyleden vid rondellen mellan Willys och Max hamburgerrestaurang i norra Uppsala.

Det mesta av timret hamnade utanför vägbanan men ett av körfälten i rondellen är avstängt.  Under bärgningsarbetet väntas dock framkomligheten bli sämre.
Själva dragbilen stod kvar på vägbanan och chauffören klarade sig oskadd.Anledningen till att jag skriver om olyckan är att det handlar om den lastbil Johnnie kör på vardagarna. Det var dock inte han som körde, utan personen som kör bilen på eftermiddagarna(Johnnie jobbar vanligtvis förmiddagar). Varför släpet välte är fortfarande oklart, kanske berodde det på för hög hastighet. Det är ju inte direkt ett ställe släp brukar välta på..

Johnnie var och besiktade lastbilen idag för att se att den inte hade några skador som kan bli farliga i trafiken. Släpet däremot, är tydligen bara skrot..

Ja, vad ska jag skriva mer då? Jag har redan lyckats få både årets första fästing och solbränna. På en och samma dag! Så går det när man spenderar flera timmar till att inspektera djurens stängsel inför betessläppet.. Ska ta fästingsprutorna i år hade jag tänkt, men senast jag hade möjlighet var det inställt.. just typiskt!
Johnnie är rädd för sprutor och undrar vad det är för fel på mig som både tar sprutor frivilligt och ger blod. Jag brukar resonera som så att om jag tvingar korna att ta sprutor och annat obehagligt måste jag själv kunna utsätta mig för liknande saker. Rättvist ska det vara!

I helgen ska en av mina närmaste vänner ha en födelsedagsfest hemma hos sin pojkvän(han bor centralare än hon själv)som kommer att sluta på krogen för dom som vill och kan. Jag och Johnnie är bjudna och kommer självklart gå, men vi vet inte om vi drar med ut på krogen eller inte. Det återstår att se :)
Håller just nu på och klurar på vad jag ska ge henne i present..

Nu har man äntligen börjat släppa ut korna på grömbete här i Uppland. Det är en härlig syn att se dom gå och smaska gräs och dom ser så belåtna ut. Nu är det sommar!

Glad ko som fått komma ut på betet!(Hittade bilden på internet)


Till sist, kolla in den här härliga videon. Och kom ihåg att det är ett gäng KILLAR! Underbart :)
http://video.se.msn.com/watch/video/lady-gaga-slang-dig-i-vaggen/1jjqx8yn7

Fitness

Sitter just nu på youtube.se skaffar mig lite inspiration till min träning. Har hittat en tjej som visar väldigt mkt av sin fitnessträning och där får jag många nya idéer. Så gäller det att memorera och sen ska det bli svettigt i helgen då det(om vädret tillåter) blir ett ordentligt träningspass ute på skogsvägarna!Hittade bilden på internet, och medans jag letade efter en passande bild hittade jag exempel på vad jag INTE vill åstakomma med min träning:


Jag tycker varken det är snyggt eller hälsosamt att se ut som på bilden ovan.. Visst ska man ha så pass mkt muskler att man klarar av sin vardag, men mer än så känns onödigt. Dessutom tycker jag att det är rätt värdelöst att gymma fram muskler. För då skaffar man sig muskler för syns skull, inte uthålliga muskler som kan jobba.

Nu måste jag skutta isäng!
Nattinatt :)

Sova och jobba!

Har rätt mkt för mig just nu. Det är inget fel med det, snarare tvärt om!

Mina dagar består just nu av sömn, jobb och lite övrigt. Det övriga består mest av ridning, joggingturer och lite tv-tittande. "sömn" och "jobb" behöver jag inte förklara närmare, nu fattar vad de betyder :)

Såhär kan en dag se ut:

07.00: Kliver upp, går på toa och dricker sen ett glas blåbärssoppa.
07.20: Sticker ut på en joggingtur.
08.00: Hemma igen. Duschar.
08.30: Frukost!
09.00: Hoppar in i bilen och åker hem till mamma och pappa.
09.30: Rider en sväng.
10.30: Ska till jobbet, men blir sen..(jag är tidsoptimist)
10.45: Kör till jobbet.
11.30: Ska vara på jobbet, men är som sagt sen.
11.40: Kommer till jobbet. Byter om.
11.45: Hjälper till i vårbruket.
13.30: börjar med mina vanliga sysslor på gården.
15.00: Lunch
15.30: Mjölka!
19.15: Kolla djuren en sista gång innan jag tar kväller.
19.30: åka hem!
20.30: Middag.
21.30: Gosa ner sig i soffan med Johnnie och kolla på tv.
22.30: sova!

Nu ska jag käka middag. Tjao!

RSS 2.0