Dressyrfestival i Östervåla

Idag jobbade jag förmiddag. På eftermiddagen stack nämligen jag, fransyskan och min kompis Sandra till Östervåla för att kolla på en annorlunda dressyrtävling.

10 ekipage var med i tävlingen, och alla hade olika teman. Alla hade fixat kläder och utsmyckning till både sig själva och sina hästar. Sen hade dom valt musik och fixat egna program. Alla var även olika duktiga på att rida, så det var väldigt intressant att kolla på!







Ekipaget på första och sista bilden vann, och dom var verkligen bäst!


Min Midsommar

I fredags cyklade jag, Johnnie och Pontus över till våra grannar Elin och Kemppi(han heter egentligen Joni). Där grillade vi, drack och pratade glatt om allt möjligt. När klockan började bli mkt tog vi oss vidare till samhället där vi mellanlandade hos Johnnies mamma.

Sen gick vi upp till herrgården där det var fest med öltält och dansbana. Träffade många trevliga människor under kvällen, så det blev en lyckad midsommar :)

Här är några bilder från eftermiddagen/kvällen. Första bilden är lite komisk, för vi ser ut att ha jättetråkigt!








Glad midsommar i efterskott!

Härliga kvigor

Vi har underbara kvigor ute på betet i år! Aldrig har dom varit så lugna, keliga och snälla :)

Varje gång man kommer dit för att räkna dom kommer alla fram för att hälsa, och sen följer dom efter mig så långt dom kan.

Tog en härlig bild på vår franska praktikant häromdagen:


Fina kossor

Igår, när jag var bland korna, insåg jag vilka otroligt snygga kossor vi har! Kolla in dessa kossors juver till exempel:







Det är som att vara på koutställning!

Uppdatering

Sådär ja! Äntligen hemma igen.
Har bott på jobbet några dagar, därav den dåliga uppdateringen. Chefens pappa är nämligen bortrest, så jag har jobbat extra mkt nu. Fast egentligen inte så jättemkt, för praktikanten gör ju halva mitt jobb :)

Känns iaf skönt att vara på hemmaplan igen, för det är ju som man brukar säga: Borta bra, men hemma bäst!

Fast jag måste erkänna att jag trivs väldigt bra på jobbet. Så hade jag bara Johnnie och mina djur där, hade jag lätt kunnat bo där i närheten. Trivs med att slippa den långa vägen hem, kunna gå omkring bland korna om kvällarna och i över huvudtaget ha mer koll på djuren.
När nån ko eller kviga ska kalva vill jag ha koll på att allt går bra, om jag så ska kolla till henne några gånger under natten! Det går ju inte i nuläget..
Kanske man skulle skaffa sig en egen gård ändå :)

Imorgon jobbar jag eftermiddag, och på förmiddagen måste jag till stan och handla lite inför midsommar.

aja, de var iaf en liten uppdatering på läget!

Bilder från löshoppningen

Bullen var riktigt duktig under löshoppningen, och han hade riktigt roligt! Han gasade på i sin renaste travare-trav och bjöd jättefint på varje hinder.
Av dom hästar jag såg hoppa hade min pålle roligast och bjöd bäst :) Kul att min lilla travare visar vad han går för. Galoppen han la in mellan hindren och efter var dessutom jättefin.









För att vara första gången han löshoppades, var han jätteduktig!

Lastträning och löshoppning

Lasttränade Bullen idag. Han är ju van vid att åka transport eftersom han gick på travet under många år, men eftersom han tröttnade ville han inte åka transport längre. Han kopplar helt enkelt ihop det med tävling.

Han har inte åkt på flera år, så jag visste att han inte skulle gå på frivilligt. Jobbade med honom i ca 45 minuter och hela tiden närmade han sig rampen mer och mer. Mamma kom och klappade honom lite på rumpan, vilket räckte för att han skulle kliva på. Sen gick det så bra så :)





Lite missnöjd över att stå ensam på transporten, men han klev iaf på och av om och om igen. Sen gjorde jag iordning honom innan jag lastade på riktigt och åkte till ridbanan.

Där löshoppade dom några hästar, så jag hakade på. Bullen var så duktig på att hoppa :) Berättar mer om det sen. Tog några bilder också.

Lastträning

Nu i helgen tänkte jag lastträna hästarna. Dom är inte speciellt vana vid att kliva på transporter då dom sällan åker någonstans, och Bullen(som är van) tänker på travtävlingar när transporten åker fram. Och eftersom han inte vill tävla mer vägrar han kliva på.

Dom skulle alltså behöva träna lite! Oliver vägrar gå på helt och hållet, så han behöver verkligen tränas..

Tänkte även(om lastningsträningen går bra) åka med Bullen till ridklubbens ridbana för att träna lite.


Önskemål

Ni är några som läser min blogg regelbundet nu, och jag har börjat fundera på varför ni läser den. Är lite nyfiken..haha! Många läser den nog för att hålla sig uppdaterade(vänner) men ni andra då? Berätta!

Och jag tänkrte även passa på att fråga om nån har några önskemål på vad jag ska skriva om. Vill ni se mer bilder från jobbet, på hästarna eller vill ni veta nåt speciellt?

Kom igen nu och kommentera!

Jag och min tjur Ferdinand. Kan dock inte ha honom i knät längre..

Myskväll

Har precis avslutat en mysig tjejkväll med syrran. Var sugen på att ha en myskväll och bara ta det lugnt såhär på fredagskvällen, och som tur var hade syrran inget för sig.

Jag skuttade in i duschen, drog på mig myskläder och stack till affären för att möta syrran. Klippte även luggen på mig själv innan jag åkte, den hade blivit alldeles för lång!

Vi handlade en hel del som vi sen dukade upp hemma:



Våfflor med sylt och grädde, sen frossade vi i godis, jordgubbar, kiwi, chips, kakor m.m. Mums!

Nu är jag mätt i magen och syrran har åkt hem. Tack för en trevlig kväll!

Helg!

Kom hem från jobbet för ca en timme sen, och funderar på att sova nån timme. Jobbade hela dagen igår, och hann inte sova speciellt mkt i natt. Att sen kliva upp tidigt igen, och att jobba hela morgonen/förmiddagen idag har gjort mig lite mör :)

Nu har iaf min helg börjat, men jag har inte riktigt vad jag ska hitta på idag. Det regnar ute vilket satte stopp för mina planer att rida.
Johnnie ska iväg på 30-årsfest ikväll så jag blir ensam hemma(om jag nu stannar hemma vill säga).. aja, får se vad jag hittar på!


Kvälls-tennis

Igår var jag, syrran, Johnnie och Pontus duktiga och spelade lite tennis på kvällen. Efter en timmes spel joggade jag och syrran ca 2 km. Härligt att få röra lite på sig, samtidigt som man kan snacka tjejsnack :)



Syrran laddar upp, medans Pontus spelar för fullt!

Hjorthorn

Min fraska praktikant skulle hämta korna i hagen häromdagen när det var dags för mjölkning, och kom hem med ett jättestort hjorthorn!





Korna går just nu i en hage som dom bara brukar få beta av nån gång per sommar, och där hade visst en hjort gjort sig av med lite extravikt. På vintrarna har jag sett hjortarna med horn och allt, och dom är verkligen ståtliga djur!

Sorry!

Mitt internet funkar jättedåligt just nu(går lite i perioder), så det blir inte många uppdateringar för tillfället..


Massagen avklarad

Massagen är nu avklarad. Aj,va ont de gjorde! Men samtidigt skönt.. Var ett tag sen jag var där senast, och det märktes! Var väldigt stel i vissa muskler och hon fick knåda ordentligt på en del knutar jag samlat på mig.

Nästa tid är iaf bokad och de infaller i mitten på augusti.



Var stel i armarna också, vilket troligen beror på det nyvunna tennisintresset :)

Massage!

Nä, nu ska jag lyxa till min fredag lite genom att först hoppa in i duschen och sen åka på massage. Nice!

Senare ikväll är det dags för terminens sista ridlektion. Ridläraren frågade förra gången vad vi ville hitta på, och jag(busig som jag är) ville gärna rida barbacka eller nåt annat skoj. Får se vad hon hittar på, för dom andra i gruppen gillade inte mina idéer.
Men man ska ju ha kul med pållarna också, inte bara jobba hårt :)

Katy Perry - E.T...

...är en av mina absoluta favoritlåtar just nu. Hon har en underbar röst, och äntligen sjunger hon en låt som passar mig :) 

Älskar även texten, så jag klistrade in den i inlägget. Tyvärr visar jag inte videon, men det var låten ni skulle ta del av!

Dom flesta låtar jag fastnar som mest för brukar jag även känna igen mig i. Frågan är vad jag känner igen mig i i den här låten? I och för sig känner jag mig som en utomjording ibland.. haha!



You're so hypnotizing
Could you be the devil,
Could you be an angel
Your touch magnetizing
Feels like I'm floating,
Leaves my body glowing

They say be afraid
You're not like the others,
Futuristic lover
Different DNA,
They don't understand you

You're from a whole 'nother world
A different dimension
You open my eyes
And I'm ready to go,
Lead me into the light

Kiss me, K-K-Kiss me
Infect me with your loving
And fill me with your poison
Take me, T-T-Take me
Wanna be your victim,
Ready for abduction
Boy, you're an alien,
Your touch so foreign
It's supernatural,
Extra-terrestrial

You're so supersonic
Wanna feel your powers,
Stun me with your lasers
Your kiss is cosmic,
Every move is magic

You're from a whole other world
A different dimension
You open my eyes
And I'm ready to go,
Lead me into the light

Kiss me, K-K-Kiss me
Infect me with your loving
And fill me with your poison
Take me, T-T-Take me
Wanna be your victim,
Ready for abduction
Boy, you're an alien,
Your touch so foreign
It's supernatural,
Extra-terrestrial

This is transcendental,
On another level
Boy, you're my lucky star
I wanna walk on your wavelength
And be there when you vibrate
For you, I'll risk it all, all

Kiss me, K-K-Kiss me
Infect me with your loving
And fill me with your poison
Take me, T-T-Take me
Wanna be your victim,
Ready for abduction
Boy, you're an alien,
Your touch so foreign
It's supernatural,
Extra-terrestrial

Extra-terrestrial

Extra-terrestrial

Boy, you're an alien,
Your touch so foreign
It's supernatural,
Extra-terrestrial


Lagun-bygget

Här kommer några bilder från bygget som pågår på mitt jobb just nu. Det ska bli en flytgödel-lagun. Där ska alltså kornas dynga och kiss samlas, för dom som inte är insatta.





För att ni ska inse hur stor lagunen är, fotade jag när en av killarna var nere i den. Man ser ju honom knappt!


När jag var där och hjälpte till blev jag jättesugen att åka på rumpan ner till botten. Ja, jag vet..Det är barnsligt, men jag kommer aldrig växa upp! Dom "galna" generna kommer nämligen från mormor och morfar, och dom var lika knasiga livet ut :)
Man får iaf inte tråkigt i mitt sällskap..

Nästa knäppa idé var att försöka springa upp för väggen igen. Både brant och superhalt! Gick så långt att jag och chefen satsade 500 kr. Han trodde inte att jag skulle klara det, men jag tror de. Eller rättare sagt trodde..

Tog mig faktiskt upp i ett hörn, men chefen(som inte var närvarande) hävdade att det inte gills. Men inga regler bestämdes, och målet var att jag skulle ta mig upp. Sen hur och var jag gör det sa vi inget om. Nu måste jag alltså försöka igen, fast på en av sidorna. Det kommer INTE bli lätt.. Men skam den som ger sig!


Varmt i sommarhagen

Våra kvigor som är ute på bete är otroligt snälla i år! När man åker dit för att räkna dom, kommer dom alltid fram för att hälsa och umgås lite.
Sen, när man börjar gå tillbaka till grinden, följer dom snällt efter i en lång rad. Det ser så kul ut :)







Och i täten går alltid 1182, som är dotter till kon jag tog hem för några månader sen. Lika som bär!

Det har varit otroligt varmt idag! Precis som dom senaste dagarna. Usch, man har ingen lust att jobba när det är så smällhett!


Ridning i solnedgången

Blev klar tidigt på jobbet idag och pga det fina vädret blev jag väldigt sugen på en ridtur. Red ju Bullen tidigare idag så nu var det Mirrans tur.

Eftersom hon kastar mkt med huvudet när man rider, valde jag att idag testa hackamore på henne. Hon verkar nämligen ha svårt för bett. Hon är otroligt känslig, så egentligen behövs nog inget bett.
Valde att rida barbacka också, bara för skojs skull. En riktig chansning alltså, eftersom var varken ridit henne barbacka eller med hackamore.



Hon var som vanligt väldigt framåt, men skötte sig ändå jättefint. Fick till och med kasta mig upp på henne utan att hon rörde en min! Hon lyssnade även bra på hackamoret, så det ska jag fortsätta rida med.

Det var en underbar ridtur i solnedgången, men myggorna hade jag gärna varit utan..

Fina kvigor

Kvigorna på betet var så härliga idag när jag och praktikanten cyklade och kollade till dom. Först kom dom och hälsade, sen följde dom efter oss tillbaka till grinden. På en lååång rad :)


Bullen i rött :)

Red Bullen en lugn sväng innan jobbet idag. Passade på att testa mitt nyinköpta schabrak på honom, och han var så fin i rött! Det passade fint till hans mörka färg.





Ridningen gick för övrigt bra. Skrittade mest då han inte får anstränga sig så mkt dom närmaste dagarna pga vaccinationen.

Hot!!

Idag har det varit riktigt varmt! Och när det är såhär varmt är det varken lockande eller speciellt kul att jobba. Man blir så seg..

Dessutom kom jag rätt sent till jobbet, då jag städade för fullt här hemma :)

En av våra älsta damer hade kalvat så henne körde vi hem. Korna får nämligen under sommaren kalva ute på betet hos oss.



Kom hem riktigt tidigt från jobbet idag. Var inte riktigt meningen, men ibland flyter liksom jobbet på lite FÖR bra! Hade funderingar på att åka hem och rida en sväng, men kom fram till att jag tjänar mer på att fortsätta med hemmets sysslor och komma isäng tidigt. Rida får jag göra imorgon :)

Sommar

Kom isäng rätt sent igår, så det blev sovmorgon idag.. Hatar när jag inte kommer upp ur sängen!

men nu är jag jättepigg och det är synd att jag inte är ledig, för då hade jag fått mkt gjort :)
Tänkte iaf hinna röja upp lite här hemma innan jag åker till jobbet. Diska, dammsuga och sånt..

Igår var jag duktig och klippte hela gräsmattan!


Dagens "outfit" fram tills jag ska till jobbet. Och när man kan gå klädd såhär, ja..då är det verkligen sommar!


Nu ska jag göra lite nytta. Tjao!

Sportiga typer

Vi har varit riktigt duktiga nu på kvällen!

Jag mötte upp syrran vid tennisbanan och vi satte igång att spela. Killarna var i stan för att flytta Johnnies grävmaskin och kom ca 30 minuter senare.

Killarna spelar :)


Syrran är taggad!


Syrran och jag spelade på i en timme, sen joggade vi "kärleksstigen" som är ca 2,5 km. Vi pratade på hela tiden, kul med sällskap för en gångs skull när man tränar!

Nu har jag duschat och ska krypa till kojs. Nattinatt!

Nationaldagen

Är ledig idag då förstaskörden blev klar igår. Jobbade igår så att dom inte skulle behöva tänka på mjölkningen och praktikanten så mkt.
Det är skönt att vara lite ledig nu när det är riktigt fint väder, men jag är lite missnöjd med att jag inte hunnit med mer..

Började dagen med att klippa hela gräsmattan en sväng, då den snabbt vuxit upp efter senaste klippningen. Johnnie är lite allergisk, så jag sköter den delen av arbetet här hemma :)

Sen åkte Johnnie och jag till hans mamma för att hämta några grävskopor. Sen har jag pysslat här hemma genom att diska, tvätta och liknande, innan jag slutligen hamnade ute i trädgården på en filt. Härligt med lite värme!

Hade hoppats på att hinna rida lite, men som vanligt har jag för lite tid. Men egentligen gör det inte så mkt då hästarna inte fick ansträngas för mkt under 10 dagar efter vaccineringen.

Just nu lagar Johnnie mat och jag ska strax gå och hjälpa honom. Senare ikväll blir det troligen tennis :)

Fint väder

Gillar när det är riktigt fint väder, blir så fina bilder när himlen är riktigt blå och gräset riktigt grönt!


Veterinär på besök!

I fredags kom veterinären över för att veccinera och kolla tänderna på hästarna. Det gick jättebra och hästarna var jättesnälla.

3 av hästarna(Bullen, Tara och Oliver fick lugnande för att få tänderna raspade mer ordentligt. Mirran hade så fina tänder att hon kunde raspas vaken.
Tussa, gammeldamen, vågade hon inte göra så mkt med eftersom hon var så gammal, men kollade att allt var okej. Hon hade tappat 2 tänder och mamma ska borsta tänderna på henne regelbundet för att få bort gamla matrester.







Dom var så söta när dom var alldeles såsiga i skallarna :)

Shopping på Strömsholm

Här har vi allt jag shoppade på Strömsholm!

2 schabrak och en huva


En dressyrpiska


2 underbart sköna kuddar med pyttesmå kulor i. Tänkte att dom skulle passa att ha i soffan när man kollar på tv. Just nu använder Johnnie 2 gosedjur som stöd för huvudet! Men kuddarna uppskattades av både Johnnie och Pontus, så jag blev utan.. suck..


En svart repgrimma till Bullen.


Supersnygga benlindor!


Svarta paddar.


En bok som jag nyss bläddrade lite i. Den verkar jättebra! Mkt bilder och lättläst text, perfekt!

Strömsholm

Igår gick jag och mamma upp tidigt för att åka till Strömsholm. Den här helgen är det tävlingar där och vi åker varje år. Har blivit lite av en tradition :)

Min moster Helen bor där i närheten också, så vi passar alltid på att besöka henne när vi ändå är i krokarna. Hon har köpt en ny liten pålle nyligen, så självklart hälsade vi på den lilla rackaren innan vi åkte hem. Tyvärr hade jag inte kameran med mig ut i hagen, så jag har inga bilder..Men den var så fin så! Ett litet arabiskt fullblod.







Tog några bilder när vi kollade på ponnyhoppningen. Både jag och mamma ville se ponnyerna hoppa då vi tyckte att det skulle vara roligare än att kolla på dom stora hästarna. Dock blev vi lite sena, så vi såg bara hälften av c-ponnyerna och alla d-ponnyerna.  Missade alltså dom mindre pållarna..

Blev en hel del handlat under dagen, men det visar jag sen :)

Tennis!

Igår var jag, Johnnie och Pontus väldigt duktiga :)

Först åkte vi in till stan och handlade lite smått och gott på stadium. För min del blev det ett tennisracket, ett par nya skor att springa i och en knippe träningsstrumpor. Köpte ävet ett tennisracket åt syrran, för hon ska vara med och spela.
Johnnie har nyligen fyllt år, så han fick ett tennisracket, bollar och medlemskap i tennisklubben i present. Han har länge velat börja spela, så jag tyckte att det var en bra present!




Johnnie och Pontus kunde inte låta bli att testa sina nya racket såfort vi kommit hem..




När vi kom hem från stan skuttade vi i träningskläderna och åkte till spåret. Jag sprang 5 km och grabbarna+vovve gick/joggade 2,5km. Dom var så duktiga så!

Regn..

Tänkte åka hem och rida idag innan jobbet, men när jag nästan var klar att åka började regnet ösa ner.. Visste att det skulle vara osäkert väder, men jag hoppades på att det skulle vara uppehåll nu på förmiddagen.

Så det blev ändrade planer då det inte är så jättekul att rida i regn.. Satsar på imorgon istället!

Bilden är från i lördags när jag tog en barbackatur på Bullen :) Trots att vi bara skrittade blev det många gäspar när vi kom tillbaka till stallet. Var det för långsam fart kanske?




Dålig uppdatering

Ursäkta den dåliga uppdateringen, men vårat internet har inte funkat bra alls den senaste tiden. Och när den har funkat rätt bra har jag inte haft tid att skriva...

RSS 2.0