Blyga svampar :)

Igår ville Johnnie leta efter kantareller, så vi lastade vovven och körde iväg till ett ställe där det skulle kunna finnas svamp.
Efter mkt letande på olika ställen hittade vi på några få, ensamma kantareller. Storleken kan man inte klaga på, men "om man hittar en, hittar man flera" stämde inte! Vi hittade som mest 3 tillsammans, men dom flesta stod alldeles själva.



Vi var även ut till ett neturreservat i närheten och njöt av lugnet. viggo var jätteglad över att vara ute i skogen men var inte riktigt lika kaxig när han kom ut på en flytbrygga..Observera viggos tassar :)


Viggo fäller väldigt mkt och jag tog mig tid att rykta av honom en del. Fick ihop en stooor hög med lurv!



Efter svampplockningen åkte jag hem till mamma och pappa för att fixa lite med hästarna. Red Bullen på ridbanan och han gör framsteg, sakta men säkert! Steget från solvalla till dressyrbanan är trörre än man kan tro..


Nu ska jag hem och bygga en pall till sadelkammaren, sen bär det av till jobbet!
Tjao!

Fullbokad fredag!

Har precis kommit hem från ridskolan och satt mig i soffan med datorn i knät. Kände att det var dags att uppdatera bloggen lite nu när jag är ensam hemma och inte har nåt speciellt för mig.

Det har varit en riktigt fullbokad fredag må jag säga, och jag som brukar vara så trött på fredagar ändå..även om den bara bestått av jobb!
Klev upp kl. 02.30 som vanligt när det är fredag och åkte till jobbet. Jobbade fram tills 12.15 då jag skuttade in i duschen på jobbet för att sedan åka direkt till stan och träffa Almunge-gänget.
Dock var Leila och Malin inte med, men det var ändå kul att träffa större delen av mitt forna gäng. Karin har jag ju inte träffat på minst 1 år..

Fick även veta att flera av mina kompisar läser min blogg. Bra tjejer, för jag skriver ju mina inlägg för att NI ska veta vad jag gör :)

När vi skulle åka hem smet vi in i en affär jag aldrig besökt förr. Och tack vare Sandra blev jag helt enkelt tvungen att köpa en kökshandduk. Hon visade mig den och det vara bara för fin för att lämna kvar!


Ridningen gick rätt bra, även om Hottie var väldigt stel ibörjan. Men ju längre tiden gick desto mjukare blev hon. På hemvägen satt jag och njöt av livet med en kall dricka i handen och min Linkin Park skiva i CD-spelaren. Nu är det helg :)
Tog det här fotot när jag kom hem, tummen upp för min härliga fredag!


Tjao!


Hipp Hipp Hurra!

Igår fyllde som sagt min vän Camilla år, så jag och Heidi åkte dit och firade henne. Först fick hon öppna presenterna, och hon blev väldigt nöjd över dom :)
Hon fick:

1.) En lila tröja som passar i alla lägen

2.) Ett lila armband

3.) Ett par skor

Allt passade finfint och framförallt så blev hon väldigt fin i sin nya "outfit".

Tog en bild på tjejerna, men Heidi läste en tidning och var aningen okoncentrerad. Observera Camillas lila tröja!


När presenterna var öppnade åkte vi till Norrtälje och hyrde en film vi skulle se senare på kvällen. Efter ett tag hittade vi på en som ingen av oss sett, men som ändå lät intressant.
Filmen hette Frozen Kiss, minns inte om det var för kategori men den verkade lite läskig.


Som sagt så trodde vi att den var lite läskig, men det var faktiskt bara en gång vi hoppade till ordentligt. Filmen bygger på en sann historia, och såna filmer älskar jag! Hade den inte gjort det, hade filmen nog varit lite tråkigare än man förväntat sig. Men filmer som bygger på sanna historier blir så otroligt mkt bättre just pga att det faktiskt hänt.

Tog en bild på mig när jag skulle åka, och en när jag kom hem. Så sliten man ser ut på bild nr 2!





Rynkorna syns mer, tröttare blick, plattare hår.. Jag fick sjunga högt för mig själv på hemvägen för att inte bli för trött. Tur att man var ensam, för jag kan inte sjunga!

Nu måste jag åka till jobbet. Ska hinna handla hundmat på vägen också..
Tjao!!


Bloggdesign

Jag är sugen på att göra om min bloggs utseende, är det nån som har några förslag på hur den ska se ut?
Eller några tips ihuvudtaget?



FM

Har jobbat förmiddag idag, och slutade 2 timmar tidigare än vanligt pga att det inte fanns så mkt att göra. Visst är det skönt att få sluta tidigt, men samtidigt känns det lite dumt att inte jobba så länge som man ska. Jag är nog lite för plikttrogen, eller hur man nu ska förklara det.. Gillar mitt jobb lite mkt kanske?

Hur som helst, nu när jag slutade tidigare tänkte jag att jag skulle kunna åka hem till mamma och pappa och rida en sväng. Tyvärr blev jag så trött på hemvägen att jag måste sova lite för att orka hålla igång hela dagen. Har blivit lite för lite sömn på senaste tiden, vilket man märker direkt när man jobbar morgon istället för eftermiddag som jag är van vid.
Får ta och rida en sväng imorgon istället. Nu ska jag strax skutta i säng, sen tänkte jag jogga en bit med viggo innan det är dags att göra sig klar för att åka till Norrtälje.

Det är så roligt att åka bort och träffa folk nuförtiden, för då får man göra sig fin! Ni vet, fixa håret, sminka sig och dra på sig fina kläder :) Det är så sällan man får göra så enkla saker som att sminka sig nu när man har det jobb man har. För er som pluggar eller har jobb där ni visar er mer bland folk är det ju inget speciellt med att sminka sig, men jag tycker det är jättekul just eftersom det blir så sällan!
För dag ut och dag in ser jag ut såhär:


Och ibland har jag turen att få göra mig lite fin, och får se ut såhär i några timmar:


Ni kanske inte ser någon större skillnad, men det gör jag :) Så det ska bli jättekul att dra på sig lite rena kläder så att man får känna sig lite fin. I och för sig sa Johnnie någon gång i början av vårat förhållande att jag var "jävligt het" i arbetskläder, men man känner sig inte så jättehet när man är nedstänkt i kodynga.. av någon konstig anledning..

Sitter just nu och kollar lite på hemsidan www.dressroom.se och har hittat massor jag skulle vilja ha. Dom hade t ex mkt annorlunda träningskläder, och det är ju aldrig fel att se bra ut medans man joggar omkring ute på vägarna! Men även deras underkläder, myskläder och nattkläder var väldigt intressanta. Dags att börja handla grejer från hemsidor?

Nu har jag ett viktigt möte med min huvudkudde, så jag måste sticka!
Tjao!

Mysko väder :)

Vilket knasigt väder det har varit idag! ena stunden har det spöregnat, för att i nästa vara soligt och fint. Emellanåt regnade det samtidigt som solen sken..
Åska hörde jag också någonstans i fjärran, men jag tror inte den drog förbi speciellt nära.
Såhär såg det ut när jag mjölkade:

Solen sken men det var svarta moln längre bort :)

Jag har handlat lite kakor och bullar idag, så jag och Johnnie ska fika såfort han kommer in. Han håller nämligen på och städar ute i trädgården.
Jag ska upp 02.30 inatt då jag ska jobba förmiddag imorgon. När jag jobbat klart så ska jag hem och skutta in i duschen för att sen styra bilen mot Norrtälje och Camilla!

Mina kompisar från Almunge hörde av sig igår och undrade om vi kunde ses i stan på fredag någon gång mitt på dagen. Ska höra med chefen om jag kan duscha och göra mig klar på jobbet(jobbar fm), för iaf kan det funka. Annars blir det nämligen lite ont om tid då jag ska iväg och rida på eftermiddagen.

Nu ska jag blaska av mig lite ko-lukt så att Johnnie står ut med mig inatt :)
Tjao!

Regn :)

Är jag konstig som gillar när det regnar? Jag tycker nämligen att det är både roligt och mysigt när regnet faller, sålänge man inte tänkt rida eller liknande. För jag har ju inget ridhus hemma, utan bara grusvägar och en gräsbana(som är livsfarlig när den är blöt!)
Idag hade jag ändå inte planerat att rida eller liknande på förmiddagen. Tänkte däremot se till att få lite ordning här hemma! Tvätt behöver tvättas, disk ska diskas och jag måste dammsuga upp allt hår hunden fällt i alla vrår.

Så jag valde helt enkelt en perfekt dag att städa på!

Jag har precis varit ute på en promenad med hunden. Alla ungdomar häromkring står och väntar på bussen när jag är ute med hunden, så jag brukar hälsa på några stycken. Alltid samma personer också, men det är ju bara trevligt att få lite kontakt med grannarna :)

På onsdag fyller min kompis Camilla år, och vi ska dit ch fira henne. Jag har frågat om att få jobba FM den dagen, och förhoppningsvis blir det inga problem. Vi ska ses vid 16.00 hos Camilla i Norrtälje och jag föreslog att vi skulle äta nåt gott på resturang innan vi högg in på tårta och presenter. Vi tänkte även se på film, så det blir en riktigt mysig tjejkväll med andra ord. Men det är Camilla värd!


Bilden har jag snott från Camillas blogg, men jag anser mig ha rätten till de då jag är med på bilden :)
Kortet är taget under våran lilla förfest senast vi var ut på krogen. Skulle vara väldigt kul att se hur alla bilderna blev sen, med lite alkohol i kroppen kan det bli bra sjuka bilder!
Bland annat ska det väl finnas bilder på mig när jag är ute i trädgården i endast underkläder och svarta tights? Tur att det bara var vi på gården den kvällen!

oj, nu regnar det ordentligt ute! Dock kan jag inte njuta av regnet fullt ut då jag har en pojkvän som jobbar ute i blötan.. Har lovat över telefon att pyssla om honom ikväll :)

Nu ska jag käka frukost och städa. Tjao!

Måndag morgon :)

Idag har jag och vår hund varit ute och sprungit några km ute i solen. Riktigt skönt sensommarväder idag! Dock känns det aldrig riktigt kul när hösten kommer, för då vet man att vintern närmar sig med stormsteg..
Pratade med Heidi om det igår, och hon trodde hon var lite knasig som kunde känna att hösten var på gång genom att känna det på luften. Hon blev lite lättad över att jag också kunde känna det i luften. Luften blir liksom både torrare och kallare, samtidigt som det luktar på ett speciellt sätt.
Jag är helt säker på att jag skulle älska hösten lika mkt som våren om det inte vore för årstiden efter..För hösten är trots allt väldigt fin och härlig!
Tyvärr har det också hänt tråkiga grejer på hösten tidigare i mitt liv som genom dofter och liknande gör sig påminda. För bara jag känner doften av höst får jag en så obehaglig känsla i kroppen.. Men det blir mindre och mindre för varje år, så snart kan förhoppningsvis även jag njuta av hösten fullt ut!

Efter spring/joggingturen har både jag och vovven käkat frukost och nu sitter jag här. Viggo fick ett hundben jag köpte igår på Hööks och han tuggar och slickar för fullt på det. Det verkade uppskattas med andra ord :)


Nu ska jag göra mig klar för en ridtur.
Tjao!


Tomcats

Ska alldeles strax sova, men råkade fastna framför en film på 6:an vid namn Tomcats. Verkar vara en bra film, vilket inte förvånar mig då dom alltid dyker upp när man inte har tid att kolla..

Ska jag vara ärlig så ska det bli kul att jobba imorgon. Vet inte riktigt varför, kanske är det för att jag är på bra humör just nu :)

Imorgon tänkte jag jogga en vända och sen åka hem till mamma och pappa och rida lite på Bullen.

Nu ska jag tvätta bort sminket och sen skutta i säng.
Tjao!

En dag i stan

Nu har jag precis kommit hem efter att ha varit i stan hela dagen.
Jag började dagen med en väldigt kort joggingtur, mest för att hunden skulle få göra sina behov. Sen skuttade jag in i duschen en snabbis för att sen göra mig klar och åka. Åkte faktiskt tåg idag, bara för att slippa ta bilen. Gillar nämligen inte att köra i stan..

Inne i centrum mötte jag på Heidi och vi gick och handlade lite smått och gott som en kompis(som fyller på onsdag) ska få. Hittade ett par jättesnygga skor på Skopunkten som jag faktiskt köpte, även om det inte var meningen att jag skulle handla nåt till mig själv..


Sen mötte jag upp mamma i stan. Vi skulle nämligen besöka Hööks och handla lite :) Blev för min del följande:
Ett hundben, 2 tröjor, ett par ridbyxor och ett vintertäcke till bullen.
Vi kom nämligen fram till att han inte hade nåt som passade honom längre, och han får inte lika tjock päls som dom andra hästarna(som är ponnyer).


Testade det såfort vi kom hem, och det passade perfekt :)

När vi var klara på Hööks åkte vi till en ridskola i närheten och kollade på lite uppvisningar dom hade idag. Svenska ridsportförbundet hade skapat nåt som jag tror dom kallade "Hästens dag" och inne i ett av ridhusen gjorde olika ridklubbar reklam för sina verksamheter.

Efter det åkte vi och handlade lite innan vi äntligen kunde styra bilen hemåt. Har alltså inte varit hemma på hela dagen, men det gör inget eftersom Johnnie heller inte varit hemma. Dock skulle jag behöva diska och städa lite.. Men just nu tänkta jag laga lite mat! Jag vet, det är sent. Men bättre sent än aldrig!

Nästa helg funderar jag på att åka in till stan och handla lite nya kläder. Hittade otroligt mkt fint som jag hade velat ha, men det var tajt med tid och det var inte till mig vi skulle handla grejer. Varje affär vi var in i hittade jag intressanta grejer, så jag måste ta mig tid till en shoppingrunda snart!

Nu är det matlagning som står på schemat!
Tjao!

Sadelkammare :)

Sitter just nu med datorn i knät och kollar på "Sagan om dom två tornen". Min dag är inte svår att återberätta då den egentligen bara bestått av 3 saker: En joggingtur, sadelkammarebygge och en ridtur i sensommarkvällen.

Jag har skött mig rätt bra med träningen så jag joggar eller promenerar varje dag. Så jag och Viggo(vår hund) började dagen med en joggingtur.
Sen åt vi frukost innan jag åkte hem till mamma och pappa för att jobba med våran blivande sadelkammare. Och jag kan verkligen intyga att vi jobbat hårt med den idag, men bara med de roligaste sakerna :)
Vi skruvade upp sadelhängare, krokar, selhängare, korgar.. ja, ni fattar. Här kan ni få lite före och efterbilder.
Från början var ju, det som nu är en sadelkammare, en del av gamla ladugårdens kobås. Men efter att ha fått upp nya väggar såg det alltså ut såhär:




Efter lite målning:




Och slutligen, nu:




Nu börjar det likna något! Och än är vi inte helt klara. Vi har mkt kvar att flytta in i våran nya sadelkammare, som t ex sadlar, selar och ryktborstar.

Imorgon ska jag och Heidi in till stan en sväng, sen tänkte jag och mamma besöka Hööks. Vi är bra sugna på att handla lite nya saker nu när vi har ett bra ställe att förvara det!

Red min första lektion efter sommarens uppehåll på Gimo ridklubb igår. Skönt att få lära sig lite nya grejer igen! Dessutom är det väldigt lärorikt att rida olika hästar, då man annars ofta rider samma häst hela tiden när man har egna..
Nu måste jag krypa ner bredvid min älskling i sängen och sova lite. Ska ju upp rätt tidigt imorgon!



Nattinatt på er :)

Tjao!


Lars Winnerbäck

Nu var det ett tag sen jag senast skrev ett inlägg här på bloggen, så jag kände att det var dags att uppdatera lite!

I lördags var hela min familj förutom pappa iväg på konsert. Även Johnnie, syrrans kille och älsta brorsans tjej var med så vi var ett ordentligt gäng.
Vi skulle se Lars Winnerbäcks konsert i västerås(ja, ni hästfolk vet väl var strömsholm liger!?), då dom flesta av oss tycker att han är bra/väldigt bra. Jag tillhör den grupp som "bara" tycker han är bra, då jag inte lyssnat så jättemkt på honom. Däremot tycker jag att han har några väldigt bra låtar, och till min förtjusning spelades dom under konserten.
För att sammanfatta kvällen kan jag skriva såhär: Dåliga förband, lagom med folk, bra konsert med Winnerbäck, Lagom temp i luften och mkt bilar när vi skulle därifrån.
Här är några bilder från kvällen:







Jag och mamma håller äntligen på med våran efterlängtade sadelkammare.  Vi har under dom senaste dagarna målat och fixat allt som har med själva väggarna att göra. Det fattas bara några lister som ska höja intrycket ytterligare :)
Nu ska jag bara äta lite frukost och sen bär det av hem till mamma och pappa där vi äntligen ska börja inreda rummet med hängare, krokar, prisrosetter och ja, allt som helt enkelt hör hemma i en sadelkammare. Bilder på det hela kommer senare!

Tjao!

Eldfesten!

I lördags var det dags för den årliga Eldfesten i Österbybruk. Jag och Johnnie bjöd hem några kompisar och bjöd på grillat. Holländaren som hjälper till på mitt jobb nu i sommar blev oxå bjuden så det blev en hel del prat på engelska. Först var alla lite blyga och undvek att prata engelska, dom var väl lite rädda för att visa hur kassa dom var på engelska.
Men ju mer tiden gick, desto mer började alla ge sig på det engelska språket. Det är ju trots allt inte så svårt att göra sig förstådd, bara man kan grunderna. Men det är rädslan att göra bort sig som gör allt så svårt..
Tillslut satt vi alla runt bordet och gapskrattade samtidigt som vi försökte säga ALLT på engelska. Det blev bra roliga meningar :)

Sen tog vi vårat pick och pack och begav oss till självaste Eldfesten. Stannade till lite snabbt hos Pontus innan, och med närmare eftertankte vet jag faktiskt inte riktigt varför..?
Lite senare klev vi in på festområdet och kollade på den årliga showen. Den består av allt från fackelsim och fyrverkerier.

Lite bilder från kvällen:





Observera Johnnies jättehand på bilden :) Han klappade mig på axeln när kortet togs!

Vid 12-tiden på natten började regnet forsa ner från himmelen och vi blev plaskvåta allihop. Och blinkandet vi såg var inte fyrverkerier eller liknande, utan åska.. Såhär såg iaf jag ut när vi kom hem:


Fast jag gillar när det riktigt öser ner, så jag tyckte inte det var så farligt :)

Nu måste jag skynda mig hem till mamma och pappa, för hovslagaren ska komma!
Tjao!

Rättvik!

Pga av det tråkiga vädret hamnade jag vid datorn ett tag. Brukar bli så när man inte har lust med nåt annat.. Men nu verkar regnandet ha upphört vilket bara är bra, för man blir så less och trött på allt när regnet faller ute!

Johnnie ligger här bredvid i soffan och sover djupt. an verkar oxå bli trött när det regnar :)

Imorgon bär det av till Rättvik där vi ska spendera 3 dagar. Det är jag, Johnnie och Pontus som åker upp och anledningen är att vi ska kolla på gamla raggarbilar och träffa raggare från sveriges alla hörn. Jag är egentligen inte så jätteintresserad av den "kulturen" men tror ändå att det kan bli kul. dessutom ska vi inte bara kolla på bilar, lite annat är inplanerat.

Eftersom jag är ledig den här veckan tänkte jag försöka hinna rida så mkt som möjligt. Tyvärr började en baksko lossna på Bullen så han fick vara ledig lite mer än planerat. Egentligen hade vi kunnat slå på den igen, men hovslagaren kommer om några dagar så vi väntar tills dess. Dessutom var Bullen så irriterad av flugorna att vi skulle riskera att bli sparkade om vi slog på skon igen..


Så medans Bullen fick ledigt hämtade jag Tara istället. Tara är min lilla härliga c-ponny som tyvärr haft fång så hon har fått vara inne halva sommaren. Nu är hon äntligen frisk igen och jag har bestämt mig för att börja träna henne mer och på så sätt kanske förebygga sjukdomen nästa sommar.
Hon var pigg men envis, så det blev lite kamp mellan oss först :) Men sen gick hon fint.

Förresten! Min syster klarade uppkörningen idag! Stort grattis till henne :) Nu är man bra stolt över sin syster!

Nu ska jag städa lite här hemma.

Tjao!

RSS 2.0