Trädgårdsfix

Idag har vi varit så jäkla duktiga!

När vi kom hem från veteranmarknaden bytte vi im och begav oss ut i trädgården. Dags att göra fint inför sommaren!
Hela baksidan är full av sly som funnits där sen jag kom in i bilden, och vi har länge pratat om att ta ner de. Nu var det äntligen dags, och vi har slitit som djur.. Vi är inte riktigt klara än, men snart så!
Pontus var med och kämpade hårt, och 2 grannar kikade över och började hjälpa till. Vilka underbara grannar vi har!

Jag och Johnnie är helt slut. Johnnie har somnat här bredvid mig i soffan och jag ska gå och borsta tänderna nu. Somnar snart sittandes.. Imorgon ska vi nog fortsätta med slyn, så att våran bamsebrasa blir klar. Snacka om majbrasa vi skapat!



Mer bilder kommer sen, tog några "före-bilder" så att ni ska kunna se skillnaden. Vilken stor trädgård vi fått på bara några timmar!

fredagsmys!

Igår bjöd jag och Johnnie hem våra grannar Elin och kemppi på fredagsmys med allt från godis till chips, kakor och annat smarrigt :)
Mysigt att börja helgen med ett ordentligt fredagsmys med folk man tycker om, borde helt klart bli en vana!



Självklart var lilla söta Svea med också. Hon var dock lite oroligare idag än vanligt, men i mamma Elins famn somnade hon tillslut.



Viksta

Idag åkte jag, Pontus, Johnnie och några till kompisar till Viksta veteranmarknad. Tog längre tid än vad jag trodde, var ju massor att kolla på! Dock tröttnade jag rätt fort då jag började bli hungrig när vi hunnit halvvägs..





Blev en hamburgare, sen var det dags att rulla hemåt. Trött i benen blev jag också..! Träffade på många jag känner, bland annat nästan hela familjen :)

Bonde

Klockrent inlägg på facebook:

Med tanke på alla "Bonde"program på teve kan det väl vara på sin plats med en ordlista så alla oinvigda förstår vad de menar:

arbetsdag=17 timmar
heldag=23 timmar
ledig=sköter bara djuren,inget annat, 7-8 timmar
lön=ha,ha,ha,ha,ha,ha
en hundring (privat)=dagligt privat uttag
en hundring i företagssammanhang=hundra tusen
Bonden säger:kan vara skönt att komma ifrån en kväll=frugan hotade med skillsmässa om jag inte följde med på mötet i skolan den här gången heller
Semester=vi begravde svärmor, med resorna tog det två dygn
En lugn hemmakväll=försökte komma ifatt med bokföring,o rapporter
Bonde söker fru= ett gäng drängar,hobby farmare o hästfolk som vill synas i tv...

Äntligen nån som fattat hur det är att vara bonde..

Dagens lektion

Var iväg med Bullen på träning idag som vanligt.

Är supernöjd, för han klev på transporten utan tvekan både på dit- och hemväg! Dessutom skötte han sig riktigt bra på själva lektionen. Ridläraren hade ställt upp en liten  bana som påminner om bruksridning. Bland annat så skulle man rida in mellan några koner, göra halt och sen backa ut. Bullen skötte det utmärkt :) Bäst av alla tror jag till och med.

dessutom jobbar han allt mer i form, så det märks att han får allt fler "rätt" muskler. Så att han orkar bära upp sig ordentligt.

Nöjd Bulle som åter är hemma :)

Såmaskinen

Idag hjälpte jag chefen med att fixa lite saker på nya såmaskinen. Några slangar var trasiga och behövde bytas. Dock tycker jag inte att jag gjorde nån nytta, pratade mest :)
Kul att göra nåt annat än dom vanliga sysslorna iaf!



Var lite trångt att komma åt vissa slangar..


En fin dag har det varit också, perfekt att greja med maskinerna när solen lyser!

Tömkörning

Tömkörde Mirran idag för första gången. Hon gick så fint, dock något fundersam över varför jag gick bakom och inte satt på.. Travade lite också, så det blev ett riktigt träningspass för mig! För hon är inte ute på söndagspromenader, här pratar vi power walk!



Kanske kan bli en liten körhäst av henne? Men till vidare är det bara till för att variera träningen..

Är det värt de?



Hon som ingen kan nå

Minnen från ett tidigare kapitel i mitt liv..


Dagens träning

Sprang en sväng efter jobbet idag. Tänkte först springa vanliga rundan, men kände för att springa i terrängen, vilket jag också gjorde. Sprang rakt ut i skogen över stock och sten, följde inte ens stigar. Räckte med ca 10 minuter för att det riktigt skulle suga i benen av utmattning. Måste ju jobba så mycket mer än när man bara springer på plant underlag!

Var bara ute i 20-25minuter, och det räckte. Var alldeles svettig och slut när jag kom hem igen :)

Har bestämt mig för att varje vecka göra följande:

1 pass Styrka
1 pass kondis
1 pass terräng
1 promenad

Borde jag kunna klara av!


Lilla Gumman

Vi har en liten sjuk kalv på jobbet, oddsen är inte alls speciellt bra just nu. Som vanligt har jag förälskat mig i "fel" djur, blir nämligen alltid lite extra kär i dom svaga, sjuka och mer eller mindre dödsdömda.. Vilket ofta resulterar i sorg.

Chefen trodde hon höll på att dö idag, men jag gick dit och fick henne att stå upp. En alltför sjuk kalv har inte kraft att stå.  Sålänge det finns liv finns det hopp! Så hon har lite styrka kvar iaf, hoppas att de finns tillräckligt för att hon ska klara sig.



På eftermiddagen blev jag och chefen lite osams då vi hade olika uppfattningar om hur mycket mjölk sjuklingen ska ha. Blev riktigt förbannad då han inte tycktes lyssna på mig. Får väl se imorgon om debatten fortsätter eller inte..

En sväng till ridskolan

Förutom allt annat jag gjort idag hann jag även med en sväng till ridskolan. Några av tjejerna i ungdomssektionen skulle ha en aktivitet för barnen, och eftersom jag ändå hade ångan uppe åkte jag dit för att kolla läget.

Tjejerna skötte sig utmärkt och ungarna verkade nöjda och glada :)

Den 5:e maj ska vi tjejer i ungdomssektionen ut och bowla och äta. Ska bli jättekul att umgås med tjejerna och lära känna dom bättre!

Ridning

Tog en lång tur på Bullen idag, men det tog en bra stund att få honom ren innan.. Hade god lust att klippa av manen helt! Tjocka, blöta lerklumpar..



Själva ridturen gick rätt bra, men stundtals var han riktigt fånig.. Han ansåg att det bakom varje sten, träd och grässtrå gömde sig monster! suck, valacker.. Tjuriga ston i all ära, men fjompiga valacker!?

Vi tog det rätt lugnt, mest skritt och jogging. Men hans hjärna fick allt jobba :)

Terränglöpning

Stack ut och sprang idag en sväng efter att ha jobbat. Det duggregnade, men det stoppar inte mig!

Första halvan sprang jag på asfalt, resten blev riktig terränglöpning.. Riktigt jobbigt, och framförallt blött! Sprang över en granplantering och en åker, och lite överallt var det ordentliga pölar som jag trampade i. Bra underlag alltså, för jobbigt ska det vara!
Nu måste skorna torka..

Vovve fick självklart följa med, han ville så gärna :)


Var helt slut när jag kom hem, så trött var det längesen jag var!

Jobbar med en daggis :)

Klev upp 02.30 idag. Skulle jobba.. Johnnie var hos grannen och festade lite i natt, så jag sov själv "hela" natten(sov ju bara några timmar).
Jobbade igår med, men bara eftermiddag. Inte helt fel ändå, känns som om man varit duktig i helgen :)

Jobbandet har gått jättebra, vilket är skönt eftersom det varit helg. Korna kan väl sköta sig då i alla fall!

I morse när jag mjölkade kom en liten daggmask krypande precis vid en ko. Den testade att krypa upp lite på klöven, men vågade inte riktigt. Fick flytta den tillslut, ville ju inte att den skulle bli mos..




Slutade vid 10.00 och när jag kom hem hittade jag Johnnie i sängen och hans kompis i soffan. Druckit lite mkt kanske? :)

Johnnie ville bli lämnad ifred då han var bakis, så jag stack ut och sprang istället. Kändes otroligt skönt att inte ha druckit och tvingas må sådär för en gångs skull! Man kanske ska bli nykterist? Va skönt det vore, men man missar också mycket skoj..

Fredag kväll

Tog sovmorgon idag eftersom jag kom isäng rätt sent igår.

Jag kom hem från jobbet rätt tidigt och hoppade in i duschen. Johnnie hade en kompis och grannen på besök, så jag satte igång med maten direkt när jag var klar. Elin och Kemppi hörde av sig och ville hitta på nåt, så jag bjöd över dom.
Precis när vi ätit klart kom dom med fika. Sen spenderade vi fredagskvällen framför tv:n med en massa godis och chips. Jag fick hålla i lilltjejen Svea, som var pigg och glad. Efter att ha pratat, sprattlat och kollat in omgivningen somnade hon och sov som en stock.

Kröp till kojs strax innan ett, och sov sen som en gris!

Bilden är från förra helgen då Pontus var med. Lilla Svea var väligt nöjd över att vara i hans famn :)


Nu tänkte jag röja upp lite till här hemma, sen ska jag åka till jobbet. Chefen ska på bröllop och jag har lovat att jobba i eftermiddag och imorgon bitti.

Lastbilar

Fotade Johnnies lastbilar lite snabbt idag..






Dagens ridlektion

Har lite problem med Passaten, så Bullen fick inte följa med till ridskolan idag. Är nämligen bara den bilen som får dra transporten..

Red Helia istället, och idag hade vi hoppning. Vi var bara 2 på lektionen idag vilket är perfekt! De är som en privatlektion! Vi fick jobba med att bedömma avståndet mellan 2 hinder och reglera galoppsprången. Helia är otroligt olik Bullen, så det tog ett tag innan vi började samarbeta. Hon har dessutom riktigt stora galoppsprång om man jämför med pållarna hemma..

Lektionen gick sådär, som vanligt var jag inte nöjd. Men det gick bättre mot slutet och jag lärde mig mycket trots att inte ridningen gick som jag ville.





Efteråt berättade jag för min ridlärare att lektionen var lärorik och att jag gärna ville jobba mycket mer på de. Hon berömde också min ridning, vilket är bra för min del. Är nog lite väl självkritisk.. Måste ju åtminstone ibland känna mig nöjd med ridningen..

Gotye

Låten "Somebody That I Used To Know" med Gotye har jag älskat från första gången jag hörde den. Trodde dock först att det var en gammal låt, och det gick ett tag innan jag fick veta att den var ny. Älskar när låtar är sådär lugna för att sen ta i från tårna!



Nu spelas den rätt mycket, så min värsta "hysteri" över låten börjar gå över. Gillar dock när den spelas under tiden jag mjölkar, för då kan jag också ta i från tårna :) (och hoppas på att inte chefen eller nån annan kommer gående precis då..haha!)

Foton

Fotade lite i solnedgången igår..






Såmaskin

Chefens nya såmaskin :)


Aj då...

Nu blev de väl ändå lite fel va kossan?


Nyfiken?

Nyfiken kossa..






Cupcakes

Syrran gjorde jättesöta cupcakes som jag tog med till jobbet och bjöd på. Små får och grisar :)




24 år idag :)

Se där ja, klev nyss över tröskeln till att bli 24 år :) Märker dock inte av de, mer än att folk grattar och visar mer intresse än normalt.
Nackdelen med facebook är att alla som råkar se att nån fyller år, grattar. Även om dom inte har nåt intresse över att personen fyller. Visst är det kul att bli grattad, men dom som skickar sms, ringer eller brukar gratta varje år väger alltid tyngre än dom "halvbekanta" som grattar över facebook :)

Sitter just nu med en sovande katt och en sovande pojkvän här bredvid. Och hunden sover på golvet en bit bort..vilken familj man har!

Hade tänkt åka och rida idag, men kommer inte göra det av flera anledningar. Bland annat så körde jag hårt med dom igår och dessutom vill folk komma och fika idag. Vill hålla dagen rätt öppen pga det.

Ska skutta in i duschen, sen åka och handla lite fika. Ska röja upp här hemma lite till också, tvätta och liknande. skönt att ha sånt gjort!

Jaha, har väl inte så mycket mer att skriva..Hörs senare!


Klövkursen

Jippi, bilderna från klövkursen är tillbaka!
Nog inget att kolla på för den som är lite känslig, eftersom det är så kallade "död-klövar"!

Dom 3 första bilderna är från när vi testade att använta klubba och klinga. Testade mest att använda det något mordernare redskapet klövfräs. Smidigare, men svårt! När vi grejade med det hade jag inte så mkt tid att fota dock..







Födelsedag

Idag fyller jag år!! jippi! :)

Rosévin

Johnnie hade med sig en liten present när han kom hem från kryssningen:



Sitter här och dricker rosé vin nu :)

Titanics första och sista resa

2 april
10 april
11 april
  • Kl. 12.30: Anländer till Queenstown på södra Irland för att ta passagerare och post. En 24-årig eldare smiter iland, vilket troligen räddade hans liv.
  • Kl. 14.00: Avgår från Queenstown mot slutdestinationen New York med 1322 passagerare och 885 besättningsmän. Sammanlagt befinner sig 2207 personer ombord på Titanic.
14 april
  • Kl. 21.00: Uppmanas utkiken i mastkorgen att hålla skarp utkik efter is.
  • Kl. 21.30: Fartygets andre styrman Charles Lightoller säger till timmermannen och maskinrummet att ge akt på färskvattensförrådet då det finns risk att det fryser på grund av den sjunkande temperaturen.
  • Kl. 23.05: Fartyget Californian varnar för is men avbryts av Titanics telegrafist innan hon rapporterat färdigt läget.
  • Kl. 23.38: Utkiken Frederick Fleet upptäcker ett stort isberg rakt föröver om Titanic.
  • Kl. 23.40: Titanic kolliderar med isberget på sin styrbordssida (höger), efter en misslyckad undanmanöver.
15 april
  • Kl. 24.00: Telegrafisterna på Titanic skickar ut nödsignalen CQD ett antal gånger. Cunard Lines fartyget Carpathia svarar och vänder med högsta fart (17 knop) mot den sjunkande Titanic.
  • Kl. 00.05: Besättningen får order om att göra i ordning livbåtarna. Order ges till besättning och passagerare att samlas vid livbåtarna uppe på däck.
  • Kl. 00.20: Matrosernas hytter på E-deck översvämmas av vattenmassor.
  • Kl. 00.45: Första livbåten, nr 7, firas ned i vattnet.
  • Kl. 02.05: Sista livbåten, den hopfällbara D, firas ned.
  • Kl. 02.17: Titanic skickar ut sin sista nödsignal.
  • Kl. 02.18: Den elektriska belysningen slocknar.
  • Kl. 02.20: Titanic sjunker med fören före ned i havet.
  • Kl. 04.10: Den första livbåten, nr 2, tas upp av Carpathia.
  • Kl. 08.30: Sista båten, nr 12, tas upp.
  • Kl. 08.50: Carpathia ger upp hoppet om att hitta fler överlevande och vänder kursen mot New York med 710 överlevande ombord. 1 514 människor har mist livet i en av världens värsta fartygskatastrofer.
18 april
  • Carpathia anländer till New York med överlevande.
19 april-25 maj
  • Sjöförhör angående katastrofen hålls på hotellet Waldorf-Astoria i New York. 82 personer kallas för att vittna.
    2 maj-3 juli
  • Sjöförhör angående katastrofen hålls i den brittiska handelskammaren. 96 vittnen kallas för att vittna

Titanic

Nu är det näst intill exakt 100 år sedan ångtartyget Titanic kolliderade med isberget på sin jungfruresa. 23.38 fick dom syn på isberget, och trots att dom snabbt agerade gick det inte att undvika.





2 timmar och 40 minuter senare försvann hon ner i djupet. 1514 personer omkom, mest män eftersom kvinnor och barn prioriterades i räddningsarbetet.

Denna helg bör vi skänka dom omkomna en tanke.

Dagens ridning

Efter att ha städat halva dagen åkte jag till stallet för att rida Bullen och Mirran.

Bullen fick sig en ordentlig runda med 2 låååånga galoppsträckor. Tror aldrig att jag galopperat så mkt med honom! Han blev lite sliten, det märktes..Han är ju inte van. Styrde in honom på en skogsstig för att se om det var en genväg hem.
Stigen var jättefin, men försvann efter ca 100 meter.. Virrade omkring lite innan jag gav upp och gick tillbaka samma väg vi kom. Måste kolla en karta för att se hur långt det är genopm skogen!



Just när vi virrade omkring fick jag ett sms från syrran som undrade hur mina planer från kvällen såg ut. Efter lite sms:ande fick hon meddelandet:
"Jag och Bullen är i skogen :) Gick lite vilse..Vilse i skogen vandrar han omkring, han vandrar omkring och han hittar ingenting..Haha!"

Syrran svarade med ett: "hahaha, Tok! :P"

Är rätt säker på att hon i samma veva letade efter numret till psyket..haha!
Vi var aldrig vilse, bara lite förvirrade, utifall ni undrar..!

När vi var nästan hemma hoppade jag av och gick bredvid Bullen, tyckte att han skött sig så bra att han skulle slippa min tyngd.
Sliten Bulle:


Mirran skötte sig också riktigt bra, även om hon gick mig på nerverna rätt mycket innan hon lugnade sig. Hon beter sig som en slädhund, bara drar och drar.. Mot slutet började hon dock lyssna lite på mig. Duktig flicka :)  


Städning

Vilket väder! Nu kom vintern tillbaka igen..

Katten satt ute på bron och såg ut att tänka: "men seriöst, ska jag vara ute i det här vädret!?"


Eftersom Johnnie inte kommer hem än på ett tag tänkte jag passa på att städa här hemma. Överraska honom lite!
Sen vid 12-tiden tänkte jag åka till stallet och rida, förhoppningsvis har vädret lugnat sig lite(eller blivit värre..haha).

Nä, nu måste jag sätta igång med städningen om jag ska hinna! Ser ut som sju svåra år här hemma.. :)

Vårbruk?

Allt står redo för vårbruk, men vädret sammarbetar inte än..


Tips?

Har lite idétorka just nu, så kom gärna med förslag på vad jag ska skriva om eller fota. Gillar ju att fota, men det känns just nu som om jag fotat allt :)
Hoppas ju dessutom på att inom kort kunna köpa en bättre kamera.. Blir ju alltid roligare om man kan ta snyggare bilder!



Vad gillar ni att läsa? Eller ska jag berätta om nåt speciellt? Kom igen och tipsa mig lite!

Promenad

När jag kom hem från jobbet idag drog jag på mig ordentligt med ytterkläder, tog Viggos koppel och sen begav vi oss ut på kvällspromenad. Vädret var ju som sagt inte det bästa, men jag är inte så kinkig. Sålänge man har bra kläder är det ju inga problem!



Vi gick inte så långt, ca 2 km sammanlagt. Gick upp till den gamla skolan som ligger en bit in i skogen här i närheten. Man följer en smal skogsväg en liten bit upp till en gammal stenmur och genom en gammal sliten grind, sen är man framme.



Huset är alldeles förfallet, och antagligen var det delvis det som gav mig kalla kårar när jag närmade mig de. Har varit där en gång förut, men då var det mitt på dagen. Nu var det halvmörkt, dåligt väder och alldeles tyst. Kändes som en skräckfilm..



Stannade inte länge, utan vi vände och gick hemåt igen. Viggo fick springa lös rätt mycket idag, vilket funkade jättebra. Han blir allt duktigare :)

Busväder

Under eftermiddagen idag hade vi riktigt busväder på jobbet! Lite mysigt på sätt och vis, men inget man vill vara ute och jobba i.. som tur var behövde jag inte vara ute eftersom jag mjölkade, och när det var klart behövde jag bara hoppa in i bilen och rulla hemåt. HELG!!


Onyttig

Johnnie är på kryssning och därmed inte hemma ikväll. Passade därför på att ha en liten onyttig hemmakväll framför tv:n :)

Som man brukar säga: När katten är borta dansar råttorna på bordet 




Verkstol

Nu vill jag ha en verkstol(som man parkerar kon i när man ska fixa hennes klövar) så att jag kan testa mina nya kunskaper!



Bilden är från klövkursen :)

OBS! skrev i förra inlägget att vi fått testa på att verka, och glömde skriva att vi självklart gjorde detta på "död-klövar" dvs klövar från slakteriet! Måste ju öva lite först..

Klövkurs

Hejsan alla läsare!
Har precis kommit hem från Köping, där jag varit på klövkurs. Nu har jag fått lära mig en hel del om sjukdomar och verkning av klövar, vilket är jättebra för den dagliga skötseln av korna. Att snabbt kunna se och bedömma ett problem är guld värt.

Kursen pågick i 2 dagar, och eftersom det var en bit hem sov jag kvar där. Min moster bor nämligen alldeles i närheten, och hon blev jätteglad när jag frågade om jag fick övernatta där. Vi ses bara en gång per år normalt, så det var kul att träffa henne, peter, hundarna och hästarna!

Var jättekul att åka på en så bra kurs, och jag har lärt mig massor! Behöver dock lite tid nu så att all info sjunker in :)
Mycket trevligt folk träffade jag också.
Förutom en massa teori om klövar och dess sjukdomar så fick vi också testa att verka själva. Både med klubba o klinga och klövfräs. Väldigt svårt, men mot slutet började jag få till tekniken!



Blir lite less, för jag tog ett gäng bilder idag, men bara 2(!) var kvar i mobilen.. Så jag har inte mycket att visa tyvärr..Förresten, blir inte "lite less" utan snarare besviken och arg. Mina bilder är viktiga för mig och jag hatar när jag inte får en bild på det jag vill ha bild på..

Mirran

Red Mirran en sväng nu på kvällen precis innan det blev mörkt. Var ett tag sen nu, så hon var lite extra jobbig och fånig. Allt i vägkanterna tycktes kunna hoppa upp och bita henne i rumpan! Iaf om man frågar Mirran själv..

Jobbade inte så mycket med henne under ridturen, försökte bara hålla henne lugn i alla gångarterna. Dessutom blåste det en del, så hon var riktigt knäpp emellanåt :)

Ska rida henne imorgon med, och jobba mycket på tempoväxlingarna. Är det nåt hon måste jobba på så är det de! Och galoppfattningarna, men det får bli en annan dag..


Dagens ridning

Red Bullen idag på förmiddagen. Skulle egentligen rida själv ute på vägarna och jobba på tempoväxlingar, nåt vi verkligen behöver jobba på för att få Bullen starkare och lydigare.

Dock hann jag inte långt innan jag mötte på min granne med dotter som var ute och red. Hakade på dom och det blev en rätt lugn sväng. Fick dock till en riktigt ren och fin galopp vid ett tillfälle, den blev jag riktigt nöjd med!

Hade egentligen tänkt rida Mirran också, men det blev för ont om tid. Ska försöka hinna ta henne imorgon istället.


Ferdinand

Ferdinand kollade på när jag och brorsan klippte får :)



Lyfte fram ett lamm till honom också, som han nyfiket nosade på. Lammet såg dock inte lika intresserad ut som tjuren..

Flamman

Gullade med Flamman idag när jag släppt ut hästarna. Hon älskar att bli kliad, överallt! Och hon får aldrig nog..!

Innan jag gick därifrån tog jag denna bild på henne: (kolla in benställningen..)

Påskmat

Jag, Johnnie och Pontus var in till stan för att handla idag. Blev en hel del påskmat sen när vi kom hem igen :)



Jag och Pontus hade rätt lika uppfattning om vad påskmat innebär, men Johnnie ville ha allt från potatisgratäng till bea-sås..

Johnnie gjorde en jättefin hög bestående av korv, köttbullar, potatis och diverse såser. Själv tyckte jag att det påminde väldigt mycket om hundspya..haha!


Gott var det med påskmat i alla fall. Brukar inte gilla sån mat annars, med idag var det riktigt gott!

Viggo

Hittade en serie med Viggo :) våran lilla jakt-vovve! haha..


Bullen

Red ut på Bullen idag. Red först på grusväg, rätt mycket trav och galopp. Sen tog i en sväng i skogen också, för att han ska få jobba lite på att lyfta på fötterna! Travhästar är ju kända för att ha lite svårt att veta vart dom har tassarna, så ridning på ojämn mark brukar vara nyttigt. Då får dom tänka lite och inte bara traska på.



Bullen tyckte visst att det var kul att kliva över stock och sten ute i skogen, för öronen pekade ständigt framåt. Dock fegade han något för stenar och soptunnor under resten av turen, precis som vanligt..haha!



På söndag ska vi jobba lite med tempoväxlingar, det behövs!

Nu på kvällen var jag och Johnnie hem till en av mina bästa vänner, Malin och hennes pojkvän Patrik(eller stavas det med c?). Skönt att få prata lite hästar med nån som också har en ridtravare :)

Förbannad

Alltså, en del människor kan verkligen konsten att reta upp mig riktigt jäkla ordentligt! Har haft en jättetrevlig dag idag, sen räcker det med några ord så går mitt humör spikrakt ner genom golvet.

Johnnie är helt oskyldig kan jag tillägga :)

vad less jag blir..!

Helgens planer

PÅSKHELGENS PLANER


Fredag:

Rida Bullen, gärna Mirran också om jag hinner
Åka till stan för att fika med Malin och Patrik

-----------------------------------------------------------------------------

Lördag:

Ta hand om miniorridningen på ridskolan
Rida
Påskmiddag?

-----------------------------------------------------------------------------

Söndag:

Rida
Möte på ridskolan

-----------------------------------------------------------------------------

Måndag:

Påskfirande hemma hos mamma och pappa

------------------------------------------------------------------------------

Detta är alltså bara det som är spikat. Sen ska jag hinna med att klippa dom sista fåren, vårstäda och shoppa present till syrran m.m.


Mjölk :)

Johnnie brukar säga att jag dricker som en kalv. Undrar varför!?



Kan det bero på att jag alltid dricker mjölk ur ölglas som rymmer en halvliter? perfekt mängd att dricka till middagen..

Träning i terräng

När jag kom hem från jobbet bytte jag snabbt om till träningskläder och gav mig ut på en motionsrunda. Vovve fick självklart följa med, han skulle bli så ledsen annars! Såfort jag drar på mig träningskläderna börjar han ivrigt springa efter mig och verkligen tigga om att få följa med.

Vovve var lite för ivrig för att sitta still tills bilden var klar.. haha :)


Snälla, snälla, snälla???


Vi har börjat springa en ny runda som är något längre än dom vi sprang förut. Den här rundan är närmare 5 km, som jag tar mig runt utan några problem. Det förvånar mig, för det känns nästan som om jag har bättre kondis nu än när jag tränade regelbundet!? Kanske är jag mer motiverad nu..

Igår och idag har jag även valt att springa en bit "off road" vilket både vovve och jag tyckt varit kul. Det är så att ungefär hälften av rundan är på asfalt, och resten är en skogsväg. Ute på skogsvägen springer man förbi åkrar och korsar man dom tar man en genväg hem. Valde att testa den vägen, och det var bra intressant.

Först ojämn åker, sen över ett dike och in på en granplantering. På planteringen korsar man säkert närmare 10(!) diken, några med vatten i. Genom ett elstängsel in i en hage. Över ännu ett dike och sen in på en upptrampad stig som slutligen leder till den öppna grinden framme vid asfalten. Detta i snabbt tempo är bra träning! Är helt slut när jag kommer hem :)

Det är perfekt att springa på såna ställen nu när det varken finns en massa snö eller gräs. Nu ser man ojämnheter i marken rätt bra.

Nu har jag varit diktig och sprungit några gånger per vecka dom senaste 2 veckorna. Trivs med att springa efter jobbet när det börjar mörkna!

Nån som har några bra tips på hur man låter bli att få håll när man springer? Ni vet, ont i buk och lunga..

Lamm

Vi har fått lamm hemma :) Jippi!


Fölis

Har inte blivit så mycket uppdateringar på senaste tiden, för jag har haft så mycket annat för mig och därför inte hunnit.

Igår tog jag hem Fölis till exempel. Fölis skötte sig jättebra, men dom andra gjorde det inte. Efter att hon blivit jagad genom stängslet 3 gånger började det lugna sig lite. Hon går nu med gammelstoet(som är ledare för flocken) och ska göra det tills i helgen.





Kan inte sluta bli förvånad om och om igen över hur lugn denna lilla dam är! Transporten, jagad i hagen och stå i spilta. så lugn hela tiden!
Hon har nämligen aldrig stått i spilta förut, men för att citera mamma: "Hon står i spiltan som om hon aldrig gjort annat!"

Så hela gårdagen spenderades ute hos mamma och pappa för att hålla koll på hästarna. Därför blev det inget uppdaterat då. Kom hem så sent och skulle upp tidigt nu i morse. Men nu fick jag lite tid över, har jobbat nu på morgonen för att kunna gå på föreläsning ikväll.

RSS 2.0