Träning i terräng

När jag kom hem från jobbet bytte jag snabbt om till träningskläder och gav mig ut på en motionsrunda. Vovve fick självklart följa med, han skulle bli så ledsen annars! Såfort jag drar på mig träningskläderna börjar han ivrigt springa efter mig och verkligen tigga om att få följa med.

Vovve var lite för ivrig för att sitta still tills bilden var klar.. haha :)


Snälla, snälla, snälla???


Vi har börjat springa en ny runda som är något längre än dom vi sprang förut. Den här rundan är närmare 5 km, som jag tar mig runt utan några problem. Det förvånar mig, för det känns nästan som om jag har bättre kondis nu än när jag tränade regelbundet!? Kanske är jag mer motiverad nu..

Igår och idag har jag även valt att springa en bit "off road" vilket både vovve och jag tyckt varit kul. Det är så att ungefär hälften av rundan är på asfalt, och resten är en skogsväg. Ute på skogsvägen springer man förbi åkrar och korsar man dom tar man en genväg hem. Valde att testa den vägen, och det var bra intressant.

Först ojämn åker, sen över ett dike och in på en granplantering. På planteringen korsar man säkert närmare 10(!) diken, några med vatten i. Genom ett elstängsel in i en hage. Över ännu ett dike och sen in på en upptrampad stig som slutligen leder till den öppna grinden framme vid asfalten. Detta i snabbt tempo är bra träning! Är helt slut när jag kommer hem :)

Det är perfekt att springa på såna ställen nu när det varken finns en massa snö eller gräs. Nu ser man ojämnheter i marken rätt bra.

Nu har jag varit diktig och sprungit några gånger per vecka dom senaste 2 veckorna. Trivs med att springa efter jobbet när det börjar mörkna!

Nån som har några bra tips på hur man låter bli att få håll när man springer? Ni vet, ont i buk och lunga..

Kommentarer
Postat av: Saga

Man undviker att få håll genom att hålla ett jämnt tempo...

2012-04-09 @ 09:36:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0